bozabaksuz
27.3.2007, 13:47
Pozdrav svima na forumu. Ja evo već se godinu dana igram ozbiljnog programiranja i imam par problemčića. Naslov programa je u titlu, kasnije ga možda i postujem negde za one zainteresovane da ga koriste... Naime u pitanju je program koji prikuplja recimo (prvi deo programa) imena svih fajlova u jednom folderu i zapisuje ih ili u text fajl ili u html (u tabelu), što je kao malo lepše jer je preglednije ... idealno za one koji imaju gomile serija na diskovima i žele da napišu spisak epizoda bez da se muče.... može i za nešto drugo :D .... Ili multi rename .....(drugi deo programa).... Znači za ispisivanje lista. Interesuju me sledeće stvari :icon_scra :icon_stud
Problem #1
interesuje me kako da dodjem do veličine pojedinačnih fajlova
koristim foreach petlju
Problem #2
Jedan od delova programa bi trebao da exportuje listu (u txt ili html) instaliranih programa pa me interesuje kako da povežem C# sa (takođe pomoću foreach petlje) registry bazom iz vindowsa i gde da nađem UNinstall listu? Jel ovo prava lokacija
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Uninstall]
Hvala unapred i pozdrav svima :D
Problem #1
interesuje me kako da dodjem do veličine pojedinačnih fajlova
koristim foreach petlju
Problem #2
Jedan od delova programa bi trebao da exportuje listu (u txt ili html) instaliranih programa pa me interesuje kako da povežem C# sa (takođe pomoću foreach petlje) registry bazom iz vindowsa i gde da nađem UNinstall listu? Jel ovo prava lokacija
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Uninstall]
Hvala unapred i pozdrav svima :D