PDA

Prikaži potpunu verziju : TV kartica

Gyle
25.12.2005, 3:38
Izvinjavam se sto sam dosadan ali posto nemam puno iskustva sa TV karticama ,a sad je doslo vreme da se uz novi monitor i zvucnike uzme i ona, pa me interesuje vasa preporuka do nekih 50eu da radi posao znaci nista specijalno (da se gleda tv,da snimam i mozda daljinski i FM).

Dusan Zivkovic
25.12.2005, 4:03
Izvinjavam se sto sam dosadan ali posto nemam puno iskustva sa TV karticama ,a sad je doslo vreme da se uz novi monitor i zvucnike uzme i ona, pa me interesuje vasa preporuka do nekih 50eu da radi posao znaci nista specijalno (da se gleda tv,da snimam i mozda daljinski i FM).
Preporucujem ti LEADTEK / TV2000 XP / EXPERT w FM. Kartica kosta oko 55 eura. Nikako nemoj da uzmes asus ili kworld. Asusova je dosta kvalitetna kartica ali je pravljena za americki tv standard i mnogo lose radi kod nas. Sto se tice kworld kartice uzasna je u svakom pogledu. Takodje mozes razmotriti mogucnost da pazaris neki pinaclle (nema mu ravnog).

Reloader
25.12.2005, 10:57
Leadtek. Mogao si malo i da searchujes, ovo je 3 topic na istu temu.

AstraLogos
25.12.2005, 11:21
Leadtek Expert.:icon_cool Da stvarno si mogao da ukljucis opciju Pretrazi i napises TV kartica. Imao bi pregled sve sto je do sada napisano o njima. Razumem, lakse je pitati nego citati. :mrgreensa

Gyle
25.12.2005, 13:57
Video sam te teme ali tu se uglavnom prica o problemima sa TV karticama pa me je zato interesovala vasa preporuka, zato i pitah (strava rec :D :D ) ,a ne da bih spamovao.
Neiskustvo sa TV karticama mi je problem pa bolje pitati nego skitati (i cupati kosu posle).

Flavio
25.12.2005, 21:06
I ja preporucujem Leadtek,vec spomenuti WinFastTV2000XP Expert.Stvarno pristupacan korisnicki profil,lako komandovanje i podesavanje!Snimanje videa u bilo kom kodeku instaliranom,uz dovoljno jaku masinu moguce i direktno u DivX !!!
Pinacle je OK ali cini mi se da je malo(malo vise) skuplji od Leadteka istih/slicnih mogucnosti.

Ilic Marko
25.12.2005, 21:24
LEADTEK TV2000XP TV/FM EXPERT
Imam je vec mesec dana i prezadovoljan sam. Prvih dana sam imao nepoznanicu jer i do skora ni ja nisam imao nikakvih iskustva sa TV/FM karticama i zatrazio pomoc-ovde postavio temu i dobio odgovore .
Pozdrav! :mrgreensa

Gyle
26.12.2005, 0:50
Sta mislite o Leadtek WinFast TV2000 XP RM nema FM ali je jeftinija za 25eu, a meni FM ne treba posto mi je stub nakacen na komp pa odatle snimam kad mi treba?

AstraLogos
26.12.2005, 2:34
Sta mislite o Leadtek WinFast TV2000 XP RM nema FM ali je jeftinija za 25eu, a meni FM ne treba posto mi je stub nakacen na komp pa odatle snimam kad mi treba?
Gyle imas li ti jos pitanja. :confused: Ajde sroci sva pa da ti lepo odgovorimo. :icon_mrgr
Sigurno da jedna kartica zbog radija nema upola manju/vecu cenu. Expert je Expert a ta TV2000 XP RM bazirana je na Conexsant BT878 fusion chipu.
Ne moze da se stisne i da se pr**e. :D
Da si pitao ima li model Expert bez radija odgovorio bih ti NE! :icon_smil

Gyle
26.12.2005, 21:51
Heh ko pita ne skita :mrgreensa :mrgreensa :mrgreensa

Rekao sam na pocetku da nisam upucen u tjunere pa zato i pitam da bih znao.

vladale
26.12.2005, 22:27
Preporucujem ti LEADTEK / TV2000 XP / EXPERT w FM. Kartica kosta oko 55 eura. Nikako nemoj da uzmes asus ili kworld. Asusova je dosta kvalitetna kartica ali je pravljena za americki tv standard i mnogo lose radi kod nas. Sto se tice kworld kartice uzasna je u svakom pogledu. Takodje mozes razmotriti mogucnost da pazaris neki pinaclle (nema mu ravnog).

U svakom slucaju uzmi Leadtekovu tv karticu. Ukoliko nemas para ne moras da uzmes Expert, mozes RM Edition da uzmes.

vladale
26.12.2005, 22:28
Gyle imas li ti jos pitanja. :confused: Ajde sroci sva pa da ti lepo odgovorimo. :icon_mrgr
Sigurno da jedna kartica zbog radija nema upola manju/vecu cenu. Expert je Expert a ta TV2000 XP RM bazirana je na Conexsant BT878 fusion chipu.
Ne moze da se stisne i da se pr**e. :D
Da si pitao ima li model Expert bez radija odgovorio bih ti NE! :icon_smil

Ja preko RM Edition hvatam jedan radio program, ne znam ni ja kako. Ukljucim WinFast PVR program, stisnem tamo 75 kanal(cini mi se) i plav ekran a cuje se muzika. hehe

Reloader
26.12.2005, 22:47
Ja preko RM Edition hvatam jedan radio program, ne znam ni ja kako. Ukljucim WinFast PVR program, stisnem tamo 75 kanal(cini mi se) i plav ekran a cuje se muzika. hehe

Da ne hvatas neki skremblovani kanal?:icon_lol:

Gyle
26.12.2005, 23:39
@vladale
Nije problem do para uzecu expert nego sam pitao da li ima razlike.
Posle novaka cu da kupim Altec zvucnike i ovu TV karticu bez odlaganja.
Moje razmisljanje je da je bolje da dam vise para za nesto dobro nego malo manje (u ovom slucaju 20-25eu) za losiju stvar.

AstraLogos
27.12.2005, 2:07
@vladale
Nije problem do para uzecu expert nego sam pitao da li ima razlike.
Posle novaka cu da kupim Altec zvucnike i ovu TV karticu bez odlaganja.
Moje razmisljanje je da je bolje da dam vise para za nesto dobro nego malo manje (u ovom slucaju 20-25eu) za losiju stvar.
Gyle budi siguran da je radio na Leadteku Expert ubedljivo najbolji radio na TV karticama. Vrlo je osetljiv i dobro hvata stereo stanice. Mogucnost direktnog snimanja u WMA ili MP3 audio format. Mana : Moze da se memorise samo 10 stanica.
btw.
Expert ima 10 bitni Ad converter - stereo zvuk sa TV-a ( muzicki spotovi )
TV2000XP RM 8 bitni AD converter - mono zvuk sa TV-a
Inace pored WinFast aplikacije, za gledanje programa koristim i DScaler. :icon_smil

Flavio
27.12.2005, 10:19
Gyle budi siguran da je radio na Leadteku Expert ubedljivo najbolji radio na TV karticama. Vrlo je osetljiv i dobro hvata stereo stanice. Mogucnost direktnog snimanja u WMA ili MP3 audio format. Mana : Moze da se memorise samo 10 stanica.
btw.
Inace pored WinFast aplikacije, za gledanje programa koristim i DScaler. :icon_smil

I moja potvrda za sve ovo.Da ne bude uroka,ali katica je stvarno OK za te novce,shljaka mi vec 6 meseci!

Paladin
27.12.2005, 12:21
Kolika je realna razlika u radu između XP RM kartice i Expert kartice? Kolika je razlika u kvaliteti slike zbog ova 2 bita više na Expert kartici? Primjeti li se?
Na nekom forumu ranije sam pročitao da sve ove kartice daju vrlo približnu sliku kad je u pitanju gledanje TV-a, ali da skuplje kartice daju bolju sliku na snimljenim materijalima sa TV-a preko tih kartica. Koliko je ovo tačno i kolika je po tom pitanju razlika između XP RM kartice i Expert? Da li je razlika 20% jer toliko čine ova 2 bita? Jer cijena je duplo veća za Expert, a planiram si uzimati i hard disk i možda još nešto pa nisam baš za razmetanje sa novcem. Jedino ako je razlika između ovih kartica baš izražena...

Karticu bih koristio za gledanje TV-a i snimanje materijala sa istog. FM mi ne treba. Bitno mi je da daje dobru sliku, da ima teletekst, dobar softver.

ledilo
27.12.2005, 14:29
Expert je odlicna kartica. Snimljeni materijal je istog kvaliteta kao i pri gledanju programa. Ako imas kablovsku bices prezadovoljan. Ja je koristim oko godinu dana i nikakvih problema nisam imao. Mozes je povezivati sa kamerom, videom, dvd plejerom itd.

Electric
27.12.2005, 14:36
Ova me tema jako zanima - jer i hocu da kupim TV karticu i BAS me zanima da li je razlika od 25e izmedju XP RM i Expert ekvivalentna razlicu u karakteristikama jedne i druge. Radio me ne zanima ! Ali me itekako zanima kvalitet snimljenog materijala. I da li to sigurno da XP RM daje samo mono zvuk (jedan kanal ?)?
Ako je to tacno - onda je u pitanju bas skromna kartica.

Reloader
27.12.2005, 16:00
I da li to sigurno da XP RM daje samo mono zvuk (jedan kanal ?)?

Imam RM edition. Kad kliknem na izbor zvuka daje samo MONO, ali se TV zvuk lepo cuje, na oba zvucnika

Paladin
27.12.2005, 16:35
Sad sam gledao na Leadtekovom sajtu specifikacije za Expert i za XP RM, nisam prijetio neku razliku, uz Expert dolazi nešto više softvera, i ima nekih manjih razlika (svega par) ali nisam vidio to za mono i stereo, čak u stranici sa specifikacijama ni ne stoji koji chip koriste ni koliko bita ima AD konvertor, mada na opštoj stranici za Expert među ostalim stoji da ima 10 bita a kod RM da ima 8. Zaključujem da su im mršave te specifikacije, mogli su to detaljnije napisati pa bi se bolje vidjelo.

Ja bih sa TV-a skidao/snimao serije, filmove, dokumentarce, utakmice. Za spotove i muzičke emisije su vrlo male šanse, mada nikad se ne zna.

Kod mene je XP RM 30 eura i imaju je, a ovu Expert sad ni nemaju, morao bih čekati iza nove godine, a tada me možda kači i PDV na nju.

Paladin
27.12.2005, 16:44
Imam RM edition. Kad kliknem na izbor zvuka daje samo MONO, ali se TV zvuk lepo cuje, na oba zvucnika
Kako ti inače radi, da li si zadovoljan? Kakva je slika kad se gleda TV a kakva kad gledaš nešto što si snimio sa TV-a preko te kartice? Da li ima razlike? Kako radi teletekst (pretpostavljam da ga ima iako ne nađoh o tome na zvaničnoj stranici !) a kako daljinski upravljač?

ACHTUNG
27.12.2005, 16:51
Pinnacle PCTV je ipak,priznacete,kartica sa mnogo duzim stazom na trzistu nego Leadtekova.Imam PCTV-pro i jedina stvar koja moze da se zameri je program za gledanje.Ti ako malo znas mozes da skines kvalitetnije programe za gledanje.Inace PCTV Pro poseduje sve isto kao i ta koju spominjete samo sa kvalitetnijom slikom i zvukom.Na zalost,podrska za ove kartice je nestala,tako da ne preporucujem kupovinu...Eh,nekada je bila naj,naj...I sada moze,ali treba tu malo ceprkanja,a to za obicnog korisnika kao sto je drug clan koji zeli da pazari je mozda cinjenica koja ce da mu najvise znaci.Meni je bolja,kao i svakome koji nesto zna,ali je opet precenjena za obicinog coveka koji voli da grebuje sliku direktno u DivX.

AstraLogos
27.12.2005, 17:08
Ova me tema jako zanima - jer i hocu da kupim TV karticu i BAS me zanima da li je razlika od 25e izmedju XP RM i Expert ekvivalentna razlicu u karakteristikama jedne i druge. Radio me ne zanima ! Ali me itekako zanima kvalitet snimljenog materijala. I da li to sigurno da XP RM daje samo mono zvuk (jedan kanal ?)?
Electric jesi li u zivotu video stereo televizor ili mozda stereo mini liniju ili stereo receiver? :confused: Ovo pitam jer svi imaju kao i Expert u sebi stereo tjuner. Kad gledas Recimo RTS1 ili BK koji su mono u zvuku da li na TV radi samo jedan kanal? :confused: Kad recimo naidjes na Studio B koji je stereo pali se kontrolna lampica da ti saopsti da si u stereo prijemu i onda cujes sve blagodeti stereo zvuka a narocito kod video spotova ( VIVA, MTV..). Isto tako i na XP RM iako je mono zvuk cuju se oba kanala.
@Reloader ne bih se sa tobom slozio da je frekventni raspon isti kod mono/stereo. Daleko je bolji kod stereo prijema pogotovo u visem opsegu. To sto je tebi mono zvuk dobar to je tvoje subjektivno misljenje.
Kvalitet snimljenog materijala je na strani Expert kartice. Doduse na losem prijemu TV signala sa puno suma u slici tesko da ce se vidi neka bitnija razlika izmedju 8 bitne preciznosti konverzije i 10 bitne. Mesjutim kada se materijal skida sa satelita, DV kamere super8 kamkordera ili kablovske, e onda se moze uociti vidljiva razlika u kvalitetu. Da li to opravdava zajedno sa radiom vecu cenu za 20-25e prosudite sami iz izlozenog. ;) Inace teletekst je odlican na obe kartice i ide preko celog ekrana. :icon_smil

Reloader
27.12.2005, 17:13
Kako ti inače radi, da li si zadovoljan? Kakva je slika kad se gleda TV a kakva kad gledaš nešto što si snimio sa TV-a preko te kartice? Da li ima razlike? Kako radi teletekst (pretpostavljam da ga ima iako ne nađoh o tome na zvaničnoj stranici !) a kako daljinski upravljač?

Zadovoljan sam jer ne gledam nesto preterano TV. Program koji dobijas uz karticu je po mom misljenju los, ali najnovija verzija koja se moze skinuti sa oficijelnog sajta (~20MB) je prihvatljiva. Slika sa TV-a je OK za TV karticu, preko antene ne hvatam vise od 5 kanala a sa kablovskom (iako je 2 puta deljena preko switcha) hvatam svih 53 kanala ovde (KG) i to dobro. Naravno, ne ocekuj sliku kao na TV-u (skroz bez shuma).

Nisam nesto mnogo snimao, slika je tu negde kao sa TV-a (nisam bas gledao sitne razlike)

Teletext je takodje OK.

Daljinac je super, uz novu verziju programa mozes s njim i da palis i gasis komp, kao i sve ostale radnje (ima ~50 tastera). Prijemnik daljinca hvata izuzetno dobro. Jedini je problem sto daljinac ne radi sa ostalim programima, tako da, ako odlucis da ne koristis WinFast PVR, osudjen si na rucno menjanje kanala :)

Paladin
13.1.2006, 12:45
Tražio sam ovih dana TV karticu ovde kod mene u BL gdje ponuda nije velika kao u BG. Tražio sam Leadtek TV200 XP RM jer mi ona cjenovno odgovara (oko 30 eura), ali ako firme imaju Leadtek onda imaju Expert koji je bio nekih 58 eura do uvođenja PDV-a a sada je vjerovatno (nešto) preko 60 eura.

U HGpsotu koji ima prodajno mjesto u BL imaju neku V-Gear Cyclone 10-bit high definition TV Card (10-BIT Gigacolor TV tuner Card with FM), za koju oni kažu da je dosta dobra. Ona je 37 eura, ima FM (koji mi doduše ne treba), ima daljinski, teletekst. Ali ne znam kakva je!!! Na forumima i inače na internetu nisam pronašao nešto mnogo o njoj, gotovo ništa nisam našao, jedino sam je našao na zvaničnom sajtu, evo ovde

http://www.vgear.com/products/list.asp?ProdID=AMVG1-003-041

Ona (Cyclone) je po specifikacijama nešto kao Leadtek Expert, 10 bitni dekoder, ima FM, teletekst, daljinski, ali je Leadtek Expert 25 eura skuplji, i o njemu sam čuo samo sve najbolje, pa sad ne znam šta da radim.

Zna li neko bilo šta o ovoj Cyclone pa da mi može bar nešto reći? Interesuje me realan rad (kvalitet slike, softvera, daljinskog, teleteksta i ostalo) a ne hvalospjevi prodavaca i zvaničnog sajta.

Bio bih zahvalan na brzim odgovorima jer mi kartica već treba a ne znam šta da radim, a ne bih da se zeznem.

Flavio
14.1.2006, 2:38
Ipak,ja bih uzeo Leadtek na tvom mestu!Ne zato sto vec imam,naravno.Cenim da je ipak bolja varijanta i WinFast RM za 30 eur od tamo nekog Ciclone-a,tajfuna itd.Makar i 10-bitnog!A i WinFast PVR je sasvim korektan i upotrebljiv za razliku od softvera koji dolazi uz druge kartice kao i zezanja sa DScaler-om!:icon_wink

Paladin
14.1.2006, 10:06
Kako na Expertu radi stereo? Pošto sam čitao neke komentare na stranim forumima (doduše google mi je izbacio stare komentare iz 2003. i 2004. godine) gdje su se žalili da im ne radi stereo ili na tuneru (TV) ili na FM-u. Nadam se da je sa novijim verzijama softvera i drajvera to riješeno.

Koliko ti je procesor opterećen kad nešto snimaš preko kartice na hard disk u mpeg2? Možeš li šta pri tom raditi na računaru? Sinoć sam negdje pročitao da na Bartonu 2500+ zauzeće procesora bude nešto manje od 70%. Ako je tako to nije ni prestrašno, ja sam mislio da bude 100%. Ona Leadtekova sa hardverskim enkodingom spušta zauzeće procesora na oko 30%, pa ova Expert sa oko 65% nije strašna.

dexy-sexy
14.1.2006, 18:35
I ja imam RM edition i nesto slabiju masinu (tualatin celeron 1.2) pa sam morao da je kloknem na 1500 da bih gledao tv u najboljoj rezoluciji bez povremenog stucanja slike,a zvuk jeste mono ali je dobrog kvaliteta.

ixnay
14.1.2006, 18:57
Zeleo bih da napomenem da (bar po meni) uzimanje TV kartice je resenje samo ukoliko imas kablovku televiziju. OK mozda je samo kod mene los signal, ali slika sa TV kartice i sa klasicnog TV-a, ne mogu da se porede. Ipak to je samo moje misljenje!

Gaci
14.1.2006, 23:17
Glas za Leadtek WinFast TV2000XP Expert, izvrsna kartica,odličan zvuk i slika takođe!:worshippy

Paladin
16.1.2006, 20:49
Kupio sam danas Leadtek TV2000 XP Expert i igrao sam se sa njom zadnjih sati. Dešava mi se par problema (bugovi?) pa bih volio vidjeti da li i drugi imaju te probleme i zna li neko kako ih mogu riješiti. A imam i par pitanja.

Prvi bug je da kad god gasim FM aplikaciju (bilo da je potpuno gasim preko daljinskog ili mišem, ili da iz nje direktno prelazim u TV aplikaciju) windows (XP sa SP1) se pogubi, nestanu sve ikonice sa desktopa, nestane Start linija. Doduše tada može da radi TV aplikacija mada mislim da više ne prihvata komande sa daljinskig. Jedini lijek je reset računara, nakon kojeg uvijek nestane Quick Lanch meni pored Start dugmeta.

Drugi bug mi se par puta desio kad sam probavao Record mod, pa kad sam par puta stopirao Record, pokretao Playback toga što sam snimio i ponovo isto ispočetka, nakon nekog vremena takvog rada se izbacivao onaj poznati windows prozorčić sa izvinjenjem što će se aplikacija "srušiti".

Mislim da osim toga nisam imao nekih problema.

Koristim Leadtekov softver WinFast PVR od 27.10.2005. godine jer sam njega ranije nabavio. Izašao je i novi softver prije par dana (11.01.2006.) ali njega još nisam probao.

Da li antenu za FM treba posebno da nekako izložim/postavim, ili mogu samo da je ćušnem negdje? Našao mi je svega 4-5 stanica.

Onaj kablić za audio što sam dobio sam spojio na TV karticu i na matičnu ploču u aux konektor, ali ne znam jesam li konektor pravilno okrenuo na ploči kad sam ga priključio. Da li je u redu što sam spojio na aux? Slobodan mi je i CD audio konektor na ploči (mada mi nije jasno kako onda čujem muziku sa CD-ova). Da li da ostavim na aux ili da prebacim na ovaj CD audio na ploči?

Da li mogu u teletekstu nekako ići na "next"? Recimo gledam 350. stranicu i hoću da pređem na 351. stranicu, da li moram ukucavati 351 ili mogu nekako preko daljinskog ići na "next" i "back"?

Kad koristim Time-Shifting (koji, izgleda mi, odlično radi) da li mogu snimiti na hard disk to što se snimalo, jer kad izađem iz Time-Shiftinga obriše se fajl u koji je snimak smještan?

Kako kod Picture-in-Picture režimu sa daljinskim prebacujem sa jedne na drugu sliku?

Malo mi je bilo čudno što kad pritisnem neki broj kanala na daljinskom treba sačekati par sekundi da prebaci na taj kanal, dok sa kursorskim dugmićima +CH kanal se prebacuje trenutno, kasnije sam vidio da je to čekanje zbog mogućnosti da pritisnem 2 i 1 za 21 kanal, mada možda bi bilo zgodnije da je to čekanje manje, ili da se može negdje definisati.

Paladin
17.1.2006, 15:23
Imam problema sa nesinhronizovanim zvukom u odnosu na sliku, sa ovim Leadtek TV2000 Expert koju sma juče kupio. Snimao sam po default MPEG2 optimal, nesinhronizacija se pojavljuje već nakon minute ili i manje, zvuk nešto brza ispred slike. Probao sam sa promjenom defaultnog average bit rate u constant bit rate za video ali to nije pomoglo. Prebacio sam audio kablić iz aux konektora na ploči u CD in, što takođe nije ništa promjenilo. Reinstalirao sam softver WinFast PVR ali je opet isto. Probao sam snimati direktno u DivX i tu nema nesinhronizacije, ali meni treba dobar MPEG2, da je on sinhronizovan.

Bio bih veoma mnogo zahvalan na pomoći oko ovoga, vidio sam da mnogi po raznim forumima (uključujući ovaj) veličaju baš ovu TV karticu, pa računam da onda nemaju ovih problema. Mada sam nalazio da ljudi ponekad imaju problema sa nesinhronizacijom zvuka i slike. Neki to riješe koristeći neki treći softver, ali ja bih ako je ikako moguće želio riješiti ovaj problem tako da koristim ovaj Leadtekov softver, jer je dobar i odlično radi daljinski sa njim, a sumnjam da kad već redovno izbacuju nove verzije softvera da sami nisu primjetili da imaju taj problem već na svojim default podešavanjima, pa mislim da ne bi smjelo biti do softvera.

Neko je na stranom forumu pomenuo da je riješio ovaj problem reinstalacijom windowsa. Da li se ovim može riještiti ovaj problem i koja je vjerovatnoća uspjeha, jer ne bih da radim toliki posao ako to neće ništa riješiti? Imam WinXP sa SP1.

Neko je pominjao IRQ-ove, moguće konflikte, premještanje u drugi PCI slot. Može li mi neko dati bar malo infoa o tome, kako da to radim? Gledao sam u BIOS-u i svi uređaji imaju različite IRQ. Da li da uradim kako neko reče da izvadim sve PCI kartice osim Leadtekove TV karte (a jedina druga PCI koju imam je modem) i...i šta onda? Da li da ujedno deinstaliram modem, čačkam nešto oko IRQ-a, da li da deinstaliram ovu TV kartu pa je instaliram, pa onda ubacim modem i instaliram njegove drajvere??? Kako ovo ide, kojim redoslijedom?

Da li je možda do nekog codeca?

TV karta će mi trebati za snimanje TV programa pa mi je jako bitno da ovo riješim...a i da bih mogao mirnije spavati jer me ovo zabrinjava. A računam da mora biti rješenja kad svi toliko hvale ovu TV kartu. Zadnja opcija mi je prelazak na treće programe tipa Fly 2000 + Girder. A zaobišao bih to ako je ikako moguće.

Bio bih zahvalan na brzim odgovrima.

Lord
17.1.2006, 16:32
Problem se javlja kod tv kartica koje koriste zvučnu karticu za prenos zvuka, pa zbog nje nastaje kašnjenje zvuka...
Ja sam imao isti problem koji nisam rešio dok nisam počeo koristiti WinDVR.

AstraLogos
17.1.2006, 20:05
Kako na Expertu radi stereo? Pošto sam čitao neke komentare na stranim forumima (doduše google mi je izbacio stare komentare iz 2003. i 2004. godine) gdje su se žalili da im ne radi stereo ili na tuneru (TV) ili na FM-u. Nadam se da je sa novijim verzijama softvera i drajvera to riješeno.

Koliko ti je procesor opterećen kad nešto snimaš preko kartice na hard disk u mpeg2? Možeš li šta pri tom raditi na računaru? Sinoć sam negdje pročitao da na Bartonu 2500+ zauzeće procesora bude nešto manje od 70%. Ako je tako to nije ni prestrašno, ja sam mislio da bude 100%. Ona Leadtekova sa hardverskim enkodingom spušta zauzeće procesora na oko 30%, pa ova Expert sa oko 65% nije strašna.
Samo ti citaj strane forume ima da se stvarno edukujes. :D To sto si procitao prave su gluposti. Imam Experta iz 2003 godine i radi savrseno. Bar jos desetak ljudi je kupilo tu karticu na moju preporuku od 2003 i niko se nije zalio. Da bi kartica radila stereo moras i da imas stereo prijem. :icon_mrgr
Novije verzije Exsperta sem softvera i drajvera nisu imale znacajne promene.
Ne znam koliko je zauzece procesora ali znam da snimam na optimal kvaliti i nekad cak sa 8000kb/sec i nemam ispusteni frame niti desinhronizaciju.
Noviji softver koristim uz stare drajvere iz 2003 godine kao dobitnu kombinaciju. :) Upozorio sam vec negde na nekom topiku da su se pojavile Expert kartice koje proizvode Kinezi i na njima pise revizija D i da su ljudi imali nekakvih problema. Tacno o cemu se radi ne znam! Ako je potrebno i imate ovu reviziju kartice mogu pogledati!
Poz

Paladin
17.1.2006, 23:57
Moja je made in Taiwan.

Imaš li ideju za rješenje problema desinhronizacije slike i zvuka? Da li imaš integrisdanu zvučnu karticu? Da li problem može biti zbog toga? Ne znam vrijedi li probati sa novim drajverima za nForce2 ploču koju imam?

AstraLogos
18.1.2006, 1:09
Moja je made in Taiwan.

Imaš li ideju za rješenje problema desinhronizacije slike i zvuka? Da li imaš integrisdanu zvučnu karticu? Da li problem može biti zbog toga? Ne znam vrijedi li probati sa novim drajverima za nForce2 ploču koju imam?
Vidi ovako. Imam Audigy 2 bez ikakvog prefiksa i sigurno da je to za kapturing odnosno snimanje mnogo bolje i elegantnije resenje. Pa zato sam i uzeo tu zvucno jer mi je integrusa sa igricama odradjivala posao. Integrusa opterecuje procesor prilikom snimanja MPEG2 cak do 30% sto i nije malo kod bit ratea 224kb/sec po defaultu za MPEG2. Audigy je hardverska zvucna kartica ( integrusa - softverska ) pa ne opterecuje procesor vise od nekoliko % sto je veliko olaksanje za procesor.
Deinstalisi kodeke i stavi Klite Mega kodek Pack. Provereno dobro radi sa ovom karticom.
Probaj ako imas dovoljno mesta na HD da video postavis na MPEG2 optimal kvaliti a za zvuk u WinFastu stavi nekopresovan. Nece fajl biti drasticno veci ako zvuk nije kompresovan. Pa racunaj muzicki cd nekompresovan od 700MB ima 80min zvucnog materijala. Potom mozes u TMPGEncoderu da kompresujes zvuk i u istom nalepis na sliku i nece biti desinhronizacije. Operacija inace traje vremenski kratko i nije kao sa video dekompresingom.
I jos nesto sto se nece mnogi sloziti na forumu a ovo nije samo moje misljenjme vec i jakih likova na forumima: VIA KT400A je bolja od NF2 chip seta po svim parametrima osim brzine koja se krece u granici od 1-3%. Malo za toliko hvaljeni chipset. Razmisli Via je imala KT133A najbolji chipset pa onda KT266A pa KT333A i na kraju KT400A kada se prvi put pojavio NF2. Tradicija i iskustvo je ipak na strani VIE i zato tvrdim da NF2 ploce imaju problema sa TV karticama posebno baziranim na Nvidijinim drajverima ( VIVO ). Dakle ili VIA KT400A ili NF4 a izmedju toga mnogo je diskutabilno.
Evo ja bas imam Abit VIA KT400A i Barton 2800XP otkljucan. I sve stabilno ko' stena.
Moze pomoci u tvom slucaju i ako zamenis mesta u PCI slotu i to sto dalje od procesora. Iz nejkog neobjasnjivog razloga TV kartica se zaglupavi i cim se promeni slot i naravno ponovo dignu drajveri i aplikacija sve ide kao podmazano.
Probaj nesto od ovog navedenog i javi rezultat. :)

Paladin
18.1.2006, 11:35
Riješio sam problem.
Stvar je zanimljiva.
Kada sam kupio i stavio TV karticu instalirao sam najnoviji softver i najnovije drajvere skinute se Leadtek sajta. No tu zvuk ne ide zajedno sa slikom. Juče sam cijeli dan čačakao, nervirao se, prebacivao karticu u drugi slot (zamijenio mjesta modemu i TV kartici na ploči), prebacio audio kablić sa aux na CD in, ali nikako da proradi. Tek sinoć kasno sam instalirao softver i drajvere sa CD-a koje sam dobio uz karticu (dakle starije) - i stvar je proradila. Doduše slika je bila nešto lošija, ali me na instalaciji tog starijeg softvera pitao za neki codec što ja prvi put nisam prihvatio, a kad sam drugi put prihvatio, i rekao mu da instalira samo novije codece a ne sve, slika je bila OK. Inače na instalacionom CD-u su dva foldera sa drajverima za Expert karticu 88X_1309 (nisu digitalno potpisani od strane Microsofta) i 88X_3307 (jesu digitalno potpisani). Sa ovim potpisanim drajverima i sa starijim softverom je proradilo, nema nesinhronizacije slike i zvuka.

Onda sam probao kombinaciju "stari drajveri i novi softver", ali opet nije valjalo.
Onda sam probao kombinaciju "stari softver i novi drajveri" i to je radilo, nema nesinhronizacije.
Znači da mi noviji softveri (jedan od 27.10.2005. a drugi skroz nov od 11.01.2006.) prave probleme, dok ovaj na instalacionom CD-u ne znam kad je izašao ali fajl je na CD-u kreiran 13.05.2005.

Imao sam jedan drugi problem u kombinaciji "stari softver i novi drajveri" a to je da kad gledam TV zvuk na svim kanalima je OK, ali nakon nekog vremena odjednom na pola kanala počne da hrči i škripi u pozadini. Onda sam vratio kombinaciju "stari softver i stari digitalno potpisani drajveri" i sad radi OK, bar zasad koliko sam uspio jutros vidjeti. Jedino mi ne radi Snapshot, ni preko daljinskog ni preko same aplikacije kad kliknem mišem na snapshot. Zna li neko u čemu je stvar?

Gdje mogu da vidim koja mi je verzija instaliranog softvera WinFast PVR?

Za drajvere koje sad imam stoji:

Driver Date: 18.10.2004.
Driver Version: 5.13.1.3307
Digitali Signed

Paladin
18.1.2006, 11:36
Zanimljivo mi je to što kažeš da je sa pravom zvučnom karticom manje zauzeće procesora. Sinoć sam bio kod brata koji ima WinFast 2000PVR sa hardverskim enkodingom, ona kad snima uzima 15-20% procesora, što je odlično. Moj Expert meni uzima oko 65% i vidio sam da kad nešto sitno pokrenem dok snima (Word, Outlook Express), što ne bi trebalo zauzeti onaj luft od 30%, slika na tom mjestu ipak sjecka, pa je najbolje ništa ne dirati dok snima, što je (nekad) problem. A da ne govorim koliko (iz meni nepoznatih razloga) uspostavljanje i gašenje internet konekcije trzne cijeli sistem, ne samo kod mene. A kad malo više pokrećem aplikacija dok snima poslije toga stalno sjecka čak i kad prestanem da nešto pokrećem i radim.

Možeš li mi reći koliko je tebi zauzeće procesora u Task Manageru kad snimaš u MPEG 2 optimal, a da pri tom ništa drugo ne radiš?

Mada mislim da cijena Expert TV kartice + Audigy ne izađe manje od ove kartice sa hardverskim enkodingom.

Nisma vidio da se zvuk u WinFastu može staviti na nekompresovan.

Da li je TMPGEncoder bolji od VirtualDuba za kompresije zvuka i ostalog, jer VirtualDub imam a ovaj drugi nemam?

Paladin
18.1.2006, 23:21
Da li onima koji imaju Leadtek Expert radi Scheduler, kada postave da se sistem budi iz hibernacije? Meni lijepo ode u hibernaciju nakon što nešto snimi, ali mi se nije budio iz te hibernacije da još nešto snimi. Jednom se jeste probudio kad sam nešto čačkao u BIOS-u, ali kasnije nije uspijevao sa istim podešavanjima. Da li treba uključiti ono "Suspend to RAM" u BIOS-u? A ono "Power up on PCI device"?

A desilo mi se da kad sam prestao sa eksperimentisanjem i klasično ugasio računar na Shut Down dok sam učio u sobi računar se sam upalio, i to iz Shut Down-a, a čuo sam da to ne može. Ja sam ga opet ugasio a on se opet sam upalio nakon 5 minuta. Onda sam ga hibernirao i više se nije sam palio dok ga ja nisam upalio.

Trenutno su mi uključeni "Suspend to RAM" u BIOS-u i "Power up on PCI device".

Lord
18.1.2006, 23:59
@Paladin:
U Task Manageru dodeli veći prioritet aplikaciji koju koristiš za snimanje, i više ne bi trebalo biti problema sa seckanjem videa.

AstraLogos
19.1.2006, 12:36
Zanimljivo mi je to što kažeš da je sa pravom zvučnom karticom manje zauzeće procesora. Sinoć sam bio kod brata koji ima WinFast 2000PVR sa hardverskim enkodingom, ona kad snima uzima 15-20% procesora, što je odlično. Moj Expert meni uzima oko 65% i vidio sam da kad nešto sitno pokrenem dok snima (Word, Outlook Express), što ne bi trebalo zauzeti onaj luft od 30%, slika na tom mjestu ipak sjecka, pa je najbolje ništa ne dirati dok snima, što je (nekad) problem. A da ne govorim koliko (iz meni nepoznatih razloga) uspostavljanje i gašenje internet konekcije trzne cijeli sistem, ne samo kod mene. A kad malo više pokrećem aplikacija dok snima poslije toga stalno sjecka čak i kad prestanem da nešto pokrećem i radim.

Možeš li mi reći koliko je tebi zauzeće procesora u Task Manageru kad snimaš u MPEG 2 optimal, a da pri tom ništa drugo ne radiš?

Mada mislim da cijena Expert TV kartice + Audigy ne izađe manje od ove kartice sa hardverskim enkodingom.

Nisma vidio da se zvuk u WinFastu može staviti na nekompresovan.

Da li je TMPGEncoder bolji od VirtualDuba za kompresije zvuka i ostalog, jer VirtualDub imam a ovaj drugi nemam?
Pa naravno da sa hardwerskim chipom zauzece procesora je daleko manje. Samo tu ima jedan problem. :confused: A mozda ga je Leadtek resio kod te kartice. :confused: MPEG2 kompresovan na taj nacin nece na obradu u nekom od programa za DVD autoring. Recimo Inter Video DVD Creator. Prijavljuje nesto kao "corupted file" odnosno kao da je promenjena ekstenzija za MPEG2. Inace PVR2000 ima BT878 fuzion chip koji nije isti kao na Exspertu ( matoriji je ).
Ne mogu ti tacno reci kolika je procesorsko zauzece, jer mi je trenutno deinstalirana TV kartica. Samo treba znati da je snimanje MPEG2 jako zahtevna operacija za sve komponente u racunaru pa i za samu plocu. Zato sam pisao o VIA i NF2 plocama. Nije procesor uvek dezurni krivac za desinhronizaciju. Uzmi u obzir da se u tom procesu opterecuju vise komponenti u racunaru istovremeno, pa nije pametno prilikom snimanja ukljucivati bilo sta sto samo naknadno moze opteretiti komp.
Tacno je da Expert + Audigy dodje priblizno kao PVR2000 ali zato imas zvucnu koja snima cistije zvuk a o igricama i slusanju muzike da i ne govorim.
Snimak zvuka sa CD in na ploci i prikljucenoj na CD in na Audigy je drasticno bolji. Pa proverio sam milion puta do sada. Manja je razlika kada se zvuk uvlaci sa Line in. Radijo FM na Expertu radi samo na CD in.
Moze se zvuk postaviti nekopresovan kod izbora kvaliteta snimanja na "no compresed".
Nikako nije TMPGEnc bolji za rekompresiju od Virtual Duba. Problem je sto do sada Dub nije imao mogucnosti da radi sa MPEG2 kompresijom a ovaj se program pre 2 godine pokazao kao odlicno resenje pa nemam razloga da ga menjam. :)
Drago mi je da si resio problem jer i ja imam slicnu samo obrnutu kombinaciju: stari drajveri - nova aplikacija. :)

Paladin
19.1.2006, 16:47
Snimak zvuka sa CD in na ploci i prikljucenoj na CD in na Audigy je drasticno bolji. Pa proverio sam milion puta do sada. Manja je razlika kada se zvuk uvlaci sa Line in. Radijo FM na Expertu radi samo na CD in.

Nisam najbolje shvatio ovo sa in-ovima. Ja sam prvo TV karticu spojio na aux na ploči, a kasnije kad sam gledao kako da riješim onaj problem sa nesinhronizacijom probao sam sa kablićem na CD in na ploči, mada to naravno nije ništa riješilo. Sad planiram da vratim na aux, bar zato što je to default u WinFast PVR programu, pa kad god instaliram neki (a ovih dana sam dosta instalirao više verzija) morao sam zvuk prebacivati sa aux na CD in.
Da li ima neke kvalitativne razlike da li mi je spojeno na aux ili na CD in na ploči?

FM mi radi sa CD in na ploči.

Nisam vidio da se zvuk može podešavati u nekompresovani kad se snima sa TV-a u MPEG2. Može kada se snima u DivX. Da li si skidao direktno sa TV-a u DivX? Neko mi reče da se fino snima direktno u DivX 6. Ili je mnogo bolje ići na MPEG2 optimal, pa onda prebacivati u DivX? Koji program najbolje prebacuje u DivX, da ima dobar odnos brzina-kvalitet-jednostavnost? Ja koristim neki stari MPEG Mediator, kojeg više nema jer je prestao rad na njemu, a mom bratu koji dosta skida sa TV-a i prebacuje u DivX se pokazao bolje od poznatijih i razvikanih programa.

Kakva su tvoja iskustva sa Shedulerom što sam gore već pitao, sa vraćanjem iz hibernacije? Šta treba da podesim da mi diže računar iz hibernacije? Nije uspio ni da ga digne iz Stand By režima.

Meni dobro radi sa starim drajverima i starim softverom, čudno da mi ne radi sa novijim softverom, da se tada pojavljuje nesinhronizacija zvuka. Šteta.

Sale2322
23.1.2006, 1:23
Kao sto i vecina kazu da o ovome to nije istina... salu na stranu LEADTEK ubedljivo kartica radi kao zmaj!!! Samo nemoj da uzmes ASUS zato sto je krs a skup je!!! Iz licnog iskustva ti kazem ASUS = KRS!

AstraLogos
23.1.2006, 13:17
Nisam najbolje shvatio ovo sa in-ovima. Ja sam prvo TV karticu spojio na aux na ploči, a kasnije kad sam gledao kako da riješim onaj problem sa nesinhronizacijom probao sam sa kablićem na CD in na ploči, mada to naravno nije ništa riješilo. Sad planiram da vratim na aux, bar zato što je to default u WinFast PVR programu, pa kad god instaliram neki (a ovih dana sam dosta instalirao više verzija) morao sam zvuk prebacivati sa aux na CD in.
Da li ima neke kvalitativne razlike da li mi je spojeno na aux ili na CD in na ploči?

FM mi radi sa CD in na ploči.

Nisam vidio da se zvuk može podešavati u nekompresovani kad se snima sa TV-a u MPEG2. Može kada se snima u DivX. Da li si skidao direktno sa TV-a u DivX? Neko mi reče da se fino snima direktno u DivX 6. Ili je mnogo bolje ići na MPEG2 optimal, pa onda prebacivati u DivX? Koji program najbolje prebacuje u DivX, da ima dobar odnos brzina-kvalitet-jednostavnost? Ja koristim neki stari MPEG Mediator, kojeg više nema jer je prestao rad na njemu, a mom bratu koji dosta skida sa TV-a i prebacuje u DivX se pokazao bolje od poznatijih i razvikanih programa.

Kakva su tvoja iskustva sa Shedulerom što sam gore već pitao, sa vraćanjem iz hibernacije? Šta treba da podesim da mi diže računar iz hibernacije? Nije uspio ni da ga digne iz Stand By režima.

Meni dobro radi sa starim drajverima i starim softverom, čudno da mi ne radi sa novijim softverom, da se tada pojavljuje nesinhronizacija zvuka. Šteta.
Ja se izvinjavam sto nisam odmah odgovorio. Razlika izmedju AUX - pomocnog ulaza i CD IN mislim da je skoro nikakva. To je najveca glupost na Expert kartici sto su stavili za zvuk CD in! :D
Ja sam kriv sto sam te doveo u zabunu. Naime kod mene na kablovskoj signal ide preko HI-FI VCR-a pa koristim onaj snop kablova i line IN. Zvuk je neuporedivo bolji nego kad ide sa CD in. Ovu sam razliku uocio jos dok sam imao integrusu. Zvuk sa radija nikako nisam uspeo da popravim ( suvise basova a malo visokih tonova ) pa sam kupio Audigy 2 koji kao sto sam ti napisao ima na sebi CDin. I sada je zvuk odlican.
Ma ne slusaj svi imaju svoje teorije koje u vecini slucajeva ne stoje. Logika je da se u komp uvuce najkvalitetniji moguci video zapis a to je MPEG2 optimal.
Posle radi sa njim sta hoces pa ga i rekompresuj ako zelis. Ja koristim kao sto sam napisao TMPGEnc za sve kombinacije i jako dobro radi i sto je vazno jednostavan je za upotrebu.
Danas cu instalisati softver za karticu pa cu ti reci kako da podesis Sheduler. Ne bih hteo napamet da pisem pa da lupetam. :)

Paladin
24.1.2006, 23:18
Danas cu instalisati softver za karticu pa cu ti reci kako da podesis Sheduler.
Sad mi radi Scheduler :)
Hvala na odgovorima

M@rin
25.1.2006, 15:58
ASUS My Cinema P7131 - svaka preporuka!!!

Wizard
25.1.2006, 17:02
ASUS My Cinema P7131 - svaka preporuka!!!
Ja neću da preporučujem Asus, već sam preporučio pa su me napali. Bilo bi lepo da se negde okače needitovani screenshotovi preporučenih kartica, pa da na osnovu toga vidimo koja kartica zaista daje bolju sliku.

National Geographic je kod mene jedan od kanala sa prosečnom slikom, pa evo kako ta slika izgleda na "lošoj" Asus kartici:

http://img73.imageshack.us/img73/5864/200601251604254803hc.jpg

firefly
25.1.2006, 18:23
Moje iskustvo sa ASUS-om je dobro.Koristim B-TV7135 i sasvim sam zadovoljan.Jeste da je malo sporija sa menjanjem kanala (cca 3 sec.),ali slika je dobra (kablovska tv).Ne znam da li je neko koristio Show shifter umesto Home theatre,ali mi se cini da se sa Shov shifterom kanali brze menjaju.
Izuzetno losa stvar kod ASUS-a je budjavi daljinac,ne znam da li je neko napravio gori.:D

Wizard
25.1.2006, 19:00
Jeste da je malo sporija sa menjanjem kanala (cca 3 sec.),ali slika je dobra (kablovska tv).Ne znam da li je neko koristio Show shifter umesto Home theatre,ali mi se cini da se sa Shov shifterom kanali brze menjaju.
Koristim Fly TV 2000 i kanali se s ovim programom menjaju bezmalo trenutno. Ja sam morao da napustim Home Thetaer jer mi je svaka 2-3 dana zaboravljao pola kanala i često nisu mogli ponovo da se zapamte bez reinstalacije.

Izuzetno losa stvar kod ASUS-a je budjavi daljinac,ne znam da li je neko napravio gori.:D
Malo verovatno. Kad sam hteo na Benchu da okačim sliku ovog daljinca jedva sam je našao, toliko je bedan da Asus nigde ne želi da ga pokaže. Ali lepo radi, može da se koristi i za hrpu drugih programa (npr. za BS Player) a ne mora ni da se "nišani" da bi primio komandu.

cold
3.2.2006, 22:29
PCTV PINNACLE za 3400 DIN

Atila
3.2.2006, 22:33
PCTV PINNACLE za 3400 DIN
Не би' се сложио уопште, имам дотичну картицу и живи је ужас, о софтверу да не говорим, е сад можда ми је запао лош примерак, ал' ипак има далеко бољих ТВ картица.

onyx
11.3.2006, 14:10
Uzeo sam pre par dana neku V-Stream StudioTV Terminator (shta god) = 2800din !!! Prijem je katastrofa, svi kanali imaju sneg, a i svi strani (kablovska) su bolji od domacih. Mozda nisam dobro podesio TV System, koji bi trebalo da odaberem?

Mario Pavićević
11.3.2006, 14:21
Pal-B je tv sistem ali tesko da ces dobiti neki kvalitetan prikaz na toj kartici.sto nisi prvo pitao pa kupio:opanachke

onyx
11.3.2006, 14:22
eh, pa to i ja sad vidim

TheProphecy
11.3.2006, 15:21
Evo da obrazlozim zasto sam predlozio Leadtek.Imam Leadtek WinFast TV2000XP Expert evo vec skoro tri godine i stvarno tesko mogu da joj nadjem neku zamerku.Koristio sam je i na kablovskoj i na obicnoj anteni i nema velike razlike.Jedno vreme sam imao poveznu TV kartu i TV na istoj anteni i maltene da nije bilo razlike u prijemu slike.Nemam brz racunar ali bez problama mi radi snimanje i to sa kompresijom.Cak i na snimcima koji traju nekoliko sati nije mi se desavalo da zvuk kasni u odnosu na sliku.Radio i teletxt rade savrseno.Daljinski nije nekog modernog diznajna ali je jako funkcionalan.Prednost je i sto se daljinski kaci na samu karticu tako da ne zauzima USB.Eto toliko :)

AstraLogos
12.3.2006, 22:51
Ja neću da preporučujem Asus, već sam preporučio pa su me napali. Bilo bi lepo da se negde okače needitovani screenshotovi preporučenih kartica, pa da na osnovu toga vidimo koja kartica zaista daje bolju sliku.

National Geographic je kod mene jedan od kanala sa prosečnom slikom, pa evo kako ta slika izgleda na "lošoj" Asus kartici:

http://img73.imageshack.us/img73/5864/200601251604254803hc.jpg
Ma odlicna slika sa malo pokreta. Ipak mora se reci korektan snapshot.
Evo sa experta u brzom pokretu. ;)
Pozdrav!

TheProphecy
12.3.2006, 23:24
Evo da i ja stavim sliku.Nije u pokretu ali je Expert :)

rubiroza
2.6.2006, 14:07
Od trenutkam, kada sam uzeo Asus TV/FM karticu (7134) bio sam prezadovoljan. Home theatre sam samo jednom instalirao i odmah ga "ubio". Od tada koristim Fly 2000 TV (v2.38RC2) i sve je bilo ok. Onda sam uzeo Asus N6600GT, formatirao HDD, ponovo instalirao WinXP i od tada slika "stuca". Ide 3-4 sekunde normalno, a onda 1/2 sekunde se ukoci. I to me strasno nervira. Da li neko mozda ima resenje za ovaj moj problem? Nove verzije drajvera za karticu nema, pa sam bio prinudjen da koristim one koje sam dobio na CDu u pakovanju. Da li je mozda u pitanju Win ili nova graficka?

dex73
3.9.2006, 13:11
Jos jedan glas za Leadtek WinFast TV2000XP Expert. Imam je vise od tri godine i veoma sam zadovoljan njenim radom u svakom pogledu. Svaka preporuka.

Gagic
14.9.2006, 23:18
Može li neko od vas koji imate tu Leadtek WinFast TV2000 XP Expert da prikači screenshot da vidim kakva je slika?

Ali ne sa kablovskom, nego sa antenom.

Prikačite nekoliko slika, i sa dobrom i sa lošijom slikom.

TheProphecy
14.9.2006, 23:30
Evo sa solidnom slikom :)
http://img56.imageshack.us/img56/8503/image06050806tv221vz3.jpg

milemd
17.4.2008, 17:23
Pozdrav svima.Novi sam i ništa ne znam.A zanima me kako mogu da sadržaj neke snimljene VHS kasete prenesem na računar pa posle na CD.Kažu da treba neka TV karta,ali ja o tome ništa ne znam pa molim za pomoć.Hvala.

Partybreaker
17.4.2008, 17:30
^ Baci pogled na ovu temu

http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=6216

milemd
17.4.2008, 17:43
Hvala puno.

strahinja87NS
26.4.2008, 2:32
Ljudi aj mi preporucite neku externu TV karticu (usb) za relativno male pare....ono,ne mora da jede malu decu al i da nije neka konzerva.....
pliz huri end tenk ju veri mach....:):eek:

Partybreaker
26.4.2008, 11:31
Ljudi aj mi preporucite neku externu TV karticu (usb) za relativno male pare....ono,ne mora da jede malu decu al i da nije neka konzerva.....
pliz huri end tenk ju veri mach....:):eek:

Pa koliko para si spreman da izdvojis?

Kitara
26.4.2008, 15:34
izvinjavam se ako sam promasio temu ali moj drug ima jedan problem sa tv kartom. kad je prikljuci na kablovsku cim ukljuci kabal pocne da mu titra slika na monitoru (tft asus 19 inca). ovo vjerovatno nije dovoljno informacija da se skonta problem ali cisto ako neko ima neke ideje sta bi to moglo biti bio bih mu vrlo zahvaln da mi odgoviri.

Martok
26.4.2008, 16:10
... kad je prikljuci na kablovsku cim ukljuci kabal pocne da mu titra slika na monitoru ...
Jel ovo znaci da pre nije imao problema?
Meni su se smetnje javljale zbog HDD-a. Kada sam ga spustio nize u kucistu da bi pobljsao hladjenje, igrom slucaja bas u visini TV-kartice, javile su se smetnje. Sada je HDD tamo gde je bio i pre i sve je opet OK.

Kitara
26.4.2008, 16:33
Jel ovo znaci da pre nije imao problema?
Meni su se smetnje javljale zbog HDD-a. Kada sam ga spustio nize u kucistu da bi pobljsao hladjenje, igrom slucaja bas u visini TV-kartice, javile su se smetnje. Sada je HDD tamo gde je bio i pre i sve je opet OK.
ima problem od kada je kupio kartu. reci cu mu da proba da pomjeri hdd pa da vidi jel to pomaze. karta mu je intex, ako to nesto pomaze.

strahinja87NS
27.4.2008, 2:21
Pa koliko para si spreman da izdvojis?
e tebra pa neam pojma-do nekih 50ak jura.....

zoranns
29.3.2009, 12:46
pozdrav svima!hteo bih da kupim tv karticu iskljucivo zbog snimanja pa me interesuje da li postoji neka kartica koja sliku iz 4:9 formata konvertuje u 16:9 pa da mogu da gledam preko lcd tv-a?nervira me sto je slika razvucena pa bih da resim taj problem ako je moguce!hvala na odgovoru!!