Prikaži potpunu verziju : CANON Powershot A710IS
JosJedanKorisnik
14.3.2007, 14:49
posto namjeravam da kupim digitalac u klasi u kojoj je i A710, a gledao sam i neke review na netu, pa me interesuju iskustva ljudi koji vec imaju ovaj aparat.
E da, pored A710IS, koji bi ste vi aparat uzeli u ovoj klasi izasto?
Nikako neces pogresiti ako se odlucis za ovaj model. A710 IS je odlican aparat, kvalitetne izrade, kvalitetnih fotografija, pregrst opcija i sa dosta bitnom oznakom na objektivu - IS. Cena mu je malo opala sto ti je jos jedan plus.
Ako bas volis Nikon, raspitaj se i za model P3. Ja licno nisam imao prilike da radim s njim, pa ne mogu da ga komentarisem.
Inace, opis A710 IS imas u 10/2006 (http://www.sk.co.yu/2006/10/sktd12.html)
JosJedanKorisnik
15.3.2007, 18:00
hvala. a i sinoc sam skontao da ima u sk text, dok sam listao stare brojeve :boodala:
Za par evrica vise preporucujem Fuji F30. Po danu ima slicne fotografije kao A710IS, ali nocu ovaj digitalac izvlaci najbolje rezultate u kompakt klasi.
Jedina mana bi mogla da mu bude baterija, u pitanju je punjiva Li-Ion, pa nije pogodna za putovanja i sl.
Da, F30 je sasvim druga prica... I malo je jeftiniji od A710 IS (oko 20 jedinica)
Fuji ima podesavanje balansa bele boje, nacin fokusa kao i prioritet otvora blende i zatvaraca ali nema potpuno manuelni rezim. Ne znam koliko ti je to bitno... U stvari, ti si u potrazi za cim? Koje stavke su ti bitne?
Ali koliko sam upoznat, ni A710IS nema manuelni mod, mislim cak da fuji ima vise manuelnih opcija?
Ne, A710 IS ima potpuno manuelni rezim, znaci sam odredis otvor blende i brzinu zatvaraca plus ostale parametre dok F30 ima "ogranicene" manuelne kontrole u sta spada kompenzacija ekspozicije, WB, merenje svetla i sl.
JosJedanKorisnik
16.3.2007, 10:54
Da, F30 je sasvim druga prica... I malo je jeftiniji od A710 IS (oko 20 jedinica)
Fuji ima podesavanje balansa bele boje, nacin fokusa kao i prioritet otvora blende i zatvaraca ali nema potpuno manuelni rezim. Ne znam koliko ti je to bitno... U stvari, ti si u potrazi za cim? Koje stavke su ti bitne?
Ovako, da ne bih davio sa time sta radim, jer mi fotoaparat treba za posao, da odmah predjem na stvar :D . Potreban mi je aparat koji ima mogucnost potpune manualne kontrole. Narocito mi je potrebno da ima mogucnost kontrole osvetljenja, otvora blende, brzine zatvaraca, kompenzaciju osvetljenja i nacina fokusa. E sad, posto trenutno nemam para za neki DSLR fotoaparat, mislim da je A710IS dobro prelazno resenje (dok se ne skupe parice) :D.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.