PDA

Prikaži potpunu verziju : CANON Powershot A710IS

JosJedanKorisnik
14.3.2007, 14:49
posto namjeravam da kupim digitalac u klasi u kojoj je i A710, a gledao sam i neke review na netu, pa me interesuju iskustva ljudi koji vec imaju ovaj aparat.

E da, pored A710IS, koji bi ste vi aparat uzeli u ovoj klasi izasto?

Katmay
15.3.2007, 15:41
Nikako neces pogresiti ako se odlucis za ovaj model. A710 IS je odlican aparat, kvalitetne izrade, kvalitetnih fotografija, pregrst opcija i sa dosta bitnom oznakom na objektivu - IS. Cena mu je malo opala sto ti je jos jedan plus.

Ako bas volis Nikon, raspitaj se i za model P3. Ja licno nisam imao prilike da radim s njim, pa ne mogu da ga komentarisem.

Inace, opis A710 IS imas u 10/2006 (http://www.sk.co.yu/2006/10/sktd12.html)

JosJedanKorisnik
15.3.2007, 18:00
hvala. a i sinoc sam skontao da ima u sk text, dok sam listao stare brojeve :boodala:

Shadowfax
16.3.2007, 0:46
Za par evrica vise preporucujem Fuji F30. Po danu ima slicne fotografije kao A710IS, ali nocu ovaj digitalac izvlaci najbolje rezultate u kompakt klasi.
Jedina mana bi mogla da mu bude baterija, u pitanju je punjiva Li-Ion, pa nije pogodna za putovanja i sl.

Katmay
16.3.2007, 2:14
Da, F30 je sasvim druga prica... I malo je jeftiniji od A710 IS (oko 20 jedinica)

Fuji ima podesavanje balansa bele boje, nacin fokusa kao i prioritet otvora blende i zatvaraca ali nema potpuno manuelni rezim. Ne znam koliko ti je to bitno... U stvari, ti si u potrazi za cim? Koje stavke su ti bitne?

Shadowfax
16.3.2007, 2:33
Ali koliko sam upoznat, ni A710IS nema manuelni mod, mislim cak da fuji ima vise manuelnih opcija?

Katmay
16.3.2007, 2:44
Ne, A710 IS ima potpuno manuelni rezim, znaci sam odredis otvor blende i brzinu zatvaraca plus ostale parametre dok F30 ima "ogranicene" manuelne kontrole u sta spada kompenzacija ekspozicije, WB, merenje svetla i sl.

JosJedanKorisnik
16.3.2007, 10:54
Da, F30 je sasvim druga prica... I malo je jeftiniji od A710 IS (oko 20 jedinica)

Fuji ima podesavanje balansa bele boje, nacin fokusa kao i prioritet otvora blende i zatvaraca ali nema potpuno manuelni rezim. Ne znam koliko ti je to bitno... U stvari, ti si u potrazi za cim? Koje stavke su ti bitne?

Ovako, da ne bih davio sa time sta radim, jer mi fotoaparat treba za posao, da odmah predjem na stvar :D . Potreban mi je aparat koji ima mogucnost potpune manualne kontrole. Narocito mi je potrebno da ima mogucnost kontrole osvetljenja, otvora blende, brzine zatvaraca, kompenzaciju osvetljenja i nacina fokusa. E sad, posto trenutno nemam para za neki DSLR fotoaparat, mislim da je A710IS dobro prelazno resenje (dok se ne skupe parice) :D.