PDA

Prikaži potpunu verziju : Šifra za Sony Ericsson-sati korišćenja!

Astor
8.3.2007, 2:31
Da li neko zna šifru za Sony Ericsson, da mogu da vidim koliko je zaista sati korišćen, pošto nisam siguran da je nov. Molim za pomoć što pre.
I da li je ta šifra ista i za Nokie?
Hvala, pozdrav! :)

jonathan
8.3.2007, 3:16
>*<<*<*

< (znaci levo)
> (znaci desno)
* (to ti je donje levo dugme na telefonu :kreza: ... sala mala ;) )

i nemoj samo da ti precica za desno bude kamera jer tada ne funkcionise ova sifra.. znaci moze bilo koja precica za desno da bude sem kamere

i ovo ne radi za nokiu

glitch
8.3.2007, 3:57
Samo da dodam, ovo sam nasao kod sebe na kompu (ne znam odakle sam skinuo) bas za svoj SE:
Sony Ericsson Secret Menu: -> * <- <- * <- *
(-> means press joystick, arrow keys or jogdial to the right and <- means left.)
You'll see phone model, software info, IMEI, configuration info, sim lock status, REAL time clock, total call time and text labels.
You can also test your phones services and hardware from this menu (main display, camera, LED/illumination, Flash LED, keyboard, earphone, speaker, microphone, radio and vibrator tests)

IMEI Number: *#06#
Lockstatus: <- * * <-
Shortcut to last dialed numbers: 0#
Shortcut to sim numbers: On main menu type a number and press #

If you change the language from default to any other language, then it may be difficult to switch to default language. The shortcut is very simple. Just press < 0000 > . < stands for left arrow button or joystick and > stands for right arrow button or joystick.

jonathan
8.3.2007, 4:37
ove ostale sifre moram priznat da nisam znao....
sad cu da probam

Astor
8.3.2007, 17:22
Hvala mnogo, sjajne su šifre, sada mogu videti da li je telefon zaista nov....

Pozdrav!!!:ciao:

glitch
8.3.2007, 19:10
Pa jel' jeste nov? Meni su u radnji, pred samu kupovinu pokazali tu foru i sve bilo na nuli...

jonathan
8.3.2007, 19:49
eto umesto citiranja ja kliknu hvala :boodala: ..hajd nece ti skodit

samo malo, ne mora da znaci da je nov, ako se telefon flesovao (promenjen mu softwer) onda ove sifre padaju u vodu
znaci preglednik koliko je koristen nije toliko pouzdan

ima jedna caka i za to.. kad nadjem javim

jonathan
8.3.2007, 20:00
evo.. da ne prepisujem i objasnjavam samo cu citirat sa drugog foruma i isto je bilo kad sam ja uzimao k750:

najverovatnije da ćeš kupiti upravo telefon sa R1CA021 i to CID49. Počev od R1AA008 pa na dalje sve su verzije stabilne i dobre.

Najuočljivije promene:

R1CA021 - ukinut zoom pri maksimalnoj rezoluciji (s toga se ne bih složio da je bolji od R1BC002, kao ni od mog R1AA008). Camera SW promenjen sa 4.5 na 5.3

R1DB001 - pogoršan kvalitet MP3.

Obrati pažnju kako je skidan sa mreže (ako je skidan). Uđi u servisni meni i pogledaj (pored verzije softvera) i CDA kod. CDA 102337/xxx i CDA 102338/xxx su važeći CDA kodovi za K750i. Ako vidiš CDA 000000/xx ili CDA 100000/xx ili bilo šta drugo znači da je budžen (što ne mora da bude uvek loše, ali ipak...). Takođe ako u nastavku vidiš 1EOW to je signal da je nešto prčkano po telefonu (najčešće ubacivani jezici koji ne pripadaju regionu za koji je telefon namenjen).
No, šta god uzeo, na kraju uvek možeš da ga flešneš na softver koji tebi odgovara, čak iako je CID49

znaci kad udjes u service menu / software info imas prvo verziju main firmware-a, pa verziju sw displeja i kamere.. onda imas deo koji pocinje sa CUSTOMIZATION. E tu normalno pise CDA pa u sledecem redu region (npr EUROPE_1 ili EMEA_2). E odmah ispod toga stoji (u novom redu) 1EOW
ako se jezici na telefonu ne poklapaju sa regionom i sa CDA.

glitch
8.3.2007, 20:12
eto umesto citiranja ja kliknu hvala :boodala: ..hajd nece ti skodit
He, sto ti je moc navike...
Moj k600i je skinut sa italijanske mreze, jos je bio njihov softver pa sam morao naknadno da ga fleshujem... Valjda je bio nov (ukraden) :D

Astor
9.3.2007, 1:29
Jedino što za sada znam je da je telefon original, ali mislim da je korišćen, možda čak i popravljan, zato i pokušavam da utvrdim sa šiframa. Valjda ću uspeti da vidim... osim ako to nije softverski modifikovano..... Kada saznam, napisacu....
Hvala! Pozdrav!

jonathan
9.3.2007, 1:38
Jedino što za sada znam je da je telefon original, ali mislim da je korišćen, možda čak i popravljan, zato i pokušavam da utvrdim sa šiframa. Valjda ću uspeti da vidim... osim ako to nije softverski modifikovano..... Kada saznam, napisacu....
Hvala! Pozdrav!

za to hvala ima dugme :dedica:
sala mala ;)
proveri pa javi

poz

Astor
9.3.2007, 12:12
Vazi.
Ako neko zna šifre i za Motorolu i Nokiu, bilo bi korisno, mozda ću i to gledati...
Pozdav!!!

VLADA.R.
22.3.2007, 3:12
Za nokiu *#92702689#;)

smeker
24.3.2007, 0:36
e ljudi iamm w710 i kada ukucam onu sifru >*<<*<* i udejm u accelerometar i pise mi x:125 y:135 sta to znaci

Željko
24.3.2007, 0:52
Da li ti uđe u taj Accelerometar pre nego što završiš celu šifru? Ako da onda probaj da promeniš prečice na džojstiku...

Astor
24.3.2007, 17:46
Za nokiu *#92702689#;)

Hvala, odmah sam isprobao jer već imam Nokiu, sjajna šifra!!!:aplauz:

glitch
24.3.2007, 17:57
Za nokiu *#92702689#;)

Hvala, odmah sam isprobao jer već imam Nokiu, sjajna šifra!!!:aplauz:
Sta radi ta sifra? Za Symbian, pretpostavljam?

Astor
24.3.2007, 18:04
Informacije:
serijski broj, kada je telefon proizveden, da li je menjan softver, life timer, a i koliko vidim mogu se preneti ti podaci, verovatno povezivanjem sa kompjuterom...

VLADA.R.
9.4.2007, 1:14
Mislim da pored toga belezi i popravke (hardverske), nisam siguran. Ali je life timer ne moguce obrisati, e sad ne znam flesovanjem... I dal se onda zabelezi da je flesovan pojma nemam. Nije samo za symbian vec za sve modele. Za IMEI tj. seriski broj sifra je *#06# a za verziju softvera *#0000#
E vise ne znam ni jednu.

jonathan
9.4.2007, 10:27
da flesovanje brise sve, mislim i logicno... novi sw pa tako da nema sanse da nesto ostane ali isto tako se i vidi da je flesovan.. mada zavisi od telefona do telefona ali se moze skontat na pregledu softwera recimo nesto slicno kao serijski br telefona.. mozda je bio. lupam, recimo 23444525 a kad ga flesujes on bude 00000001 kao prvi model tako da je to malo teze ali ipak postoji nacin

poz

smeker
9.4.2007, 12:23
Da li ti uđe u taj Accelerometar pre nego što završiš celu šifru? Ako da onda probaj da promeniš prečice na džojstiku...
ja u to sam udjem ali nezna sta to znaci jel moze neko da mi objasni

tonifisic
14.7.2008, 9:03
e da neotvaram novu temu daj te mi recite mogu li ja sam sebi prevesti k800i na naš jezik