Prikaži potpunu verziju : Kultne scene smrti
Tema je inspirisana poslednjom scenom iz filma Scarface, koga sam prvi put odgledao pre neko vece... The world is yours... eto kako moze da te potrese smrt apsolutnog negativca. :)
Anyway, napisite koje su vam scene smrti iz filmova ostale u secanju.Evo mojih favorita (pored vec pomenutog Scarface-a):
3. Pyle-ova osveta - Full Metal Jacket
"What is your major malfunction, numbnuts? Didn't Mommy and Daddy show you enough attention when you were a child?"
http://www.youtube.com/watch?v=0f8uJNmjFK8
2. Smrt Slima Pickensa - Dr. Strangelove
"We'll Meet Again...''
http://www.youtube.com/watch?v=-gb0mxcpPOU
1. Batty se polako gasi... - Blade Runner
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."
http://www.youtube.com/watch?v=fRY6fO8AajE
P.S. Naravno, linkovi nisu neophodni. :)
Black Hawk Down
Evo deo iz filma:
``Pilla's hit!'' he screamed.
Just then, over the radio, came the voice of Sgt. First Class Bob Gallagher, leader of the vehicle platoon.
How things going?
Struecker ignored the radio, and shouted back over his shoulder at Moynihan.
``Calm down! What's wrong with him?'' Struecker couldn't see all the way to the back hatch.
``He's dead!'' Moynihan shouted.
``How do you know he's dead? Are you a medic?''Struecker asked.
Struecker turned for a quick look over his shoulder and saw that the whole rear of his vehicle was splattered red.
``He's shot in the head! He's dead!'' Moynihan screamed.
``Just calm down,'' Struecker pleaded. ``We've got to keep fighting until we get back.''
To hell with driving carefully. Struecker told his driver to step on it, and he hoped the others would follow. They were close to National Street, a main east/west highway. Struecker saw rocket-propelled grenades flying across the street now. It seemed as if the whole city was shooting at them. They drove wildly now, shooting at both sides of the street.
Inside Struecker's humvee, Sgt. Gallagher's voice came across the radio again.
How's it going?
"I don't want to talk about it," Struecker said into the radio.
Gallagher didn't like that answer.
You got any casualties?
"Yeah. One."
Struecker tried to leave it at that. So far nobody on their side had been killed, as far as he knew, and he didn't want to be the one to put news like that on the air. Men in battle drink up information as if downing water; it becomes more important than water. Unlike most of these guys, Struecker had been to war before, in Panama and the Persian Gulf, and he knew soldiers fought a lot better when things were going their way. Once things turned, it was real hard to reassert control. People panic. It was happening to Moynihan and the other guys in his humvee right now. Panic was a virus.
Who is he and what's his status? Gallagher demanded.
"It's Pilla."
What's his status?
Struecker held the microphone for a moment, debating with himself, and then reluctantly answered:
"He's dead!"
At the sound of that word, all radio traffic stopped. For many long seconds afterward, there was silence.
Evo linka koji opisuje dogadjaje kul sajt
http://inquirer.philly.com/packages/somalia/sitemap.asp
poz
Svaka cast za temu :tapsh: .I meni se svidja ono iz Blejdranera sa replikantom i golubom.
Svaka cast za temu :tapsh: .I meni se svidja ono iz Blejdranera sa replikantom i golubom.
Like tears... in rain... :(
Jedna od onih scena koja mora da vas dirne...
Najjaca je kad Klint ubije onog ludaka u Prljavom Hariju. Kako sam mrzeo tog smrada...
Sjajna tema, svaka cast. :tapsh: A smrti u filmu je bas, onako, ima dosta.
Evo odmah na brzinu nesto dok se ne setim boljeg
U "Apokalipsi Sada", scena kada Martin Sheen ubije Marlona Branda
U "Easy Rider",(goli u sedlu), sam kraj filma kada poginu glavni likovi
U "Hrabrom Srcu", kada umire Mel Gipson
P.S
Uz rizik da se prica pretvori u glasnje, scena iz BLADERUNNER-a, jeste vrh
madhatterYU
5.3.2007, 1:25
a niko da spomene gladiator, scarface ili american beauty (mada bi dosao u obzir film stranger than fiction da se tu zavrsio).
edit: pardon, scarface stoji u prvom postu, a i na mojoj je listi, sry
Evo jedne iz svezeg filma koja je odlicna: film ,,Parfem'' kad glavni lik na kraju filma pospe sebe onim parfemom i rulja ga raskomada, a sve to na mestu njegovog rodjenja!Gledjte film pa cette skapirati.
Master Neo
5.3.2007, 16:46
Kultna scena, Terminator 2, kad se Arni spusta u onaj tecni metal, znaci najjaca scena, vrlo dirljiva... :)
iMa_NeKo_PljUgU
5.3.2007, 22:30
The Green Mile... very something, something...
Na mene je najaci utisak ostavila scena iz filma Kosa. Kad jadni Berger marsira u transportni avion i sve se zavrsava kako se zavrsava...covece, taj deo bas zna da ske*a:( A muzika je tu da jos vise upotpuni dogadjaj.
@Dio37
Gde se seti Full Metal Jacket:tapsh:. Film kika esove u svakom pogledu.
@iMa Neko PljUgU: Gledao sam i ja sinoc... Stvarno dirljivo...
@Shlaymara: Hmm, ja sam izgubio interesovanje za film posle narednikove smrti. Neverovatno koliko je zivosti uneo u film...
P.S. Inace, covek je i u stvarnom zivotu bio marinac. Kubrick je stvarno znao koga da izabere za ulogu. Mislim da negde na Youtube-u ima snimak njegove audicije... ako nadjem, postovacu je. :)
Ubijanje glavnog junaka u HRABROM SRCU
Poslednje ubijanje u GREEN MILE
I samoubistvo Svarca u TERMINATORU 2
Scena koja me je oduševila bila je u onom filmu o Džejms Bondu sa Pirsom i Sofi Marso (ne mogu da se sjetim). On drži uperen pištolj u nju čiji je bio ljubavnik i kaže joj da spusti telefon (sa druge strane žice su teroristi koji valjda hoće da dignu Istanbul u vazduh ili tako nešto). Ona mu odgovara: "You woud miss me." i podiže slušalicu. Džejms joj skrka metak u jetru i odgovara: "I never miss".
I naravno, scena u kojoj Kevin Spejsi umire u LA confidential. Nisam mogao da vjerujem kako se čovjek odjednom ukoči.
I naravno, scena u kojoj Kevin Spejsi umire u LA confidential. Nisam mogao da vjerujem kako se čovjek odjednom ukoči.
Spacey je za vreme snimanja te scene gledao u jednu tacku na zidu. Zato mu se oci ne pomeraju.
Crusader88
7.3.2007, 17:07
ubijanje Boromira u lotr
smrt indijanca u paktu sa vukovima
smrt Nea u Matriksu
pored ovih pomenutih ovo mi sada pada na pamet
edit kako sam ovo mogao da ispustim:boodala: padanje Gandalfa u provaliju i njegovu smrt
"Run you Fools"
Spacey je za vreme snimanja te scene gledao u jednu tacku na zidu. Zato mu se oci ne pomeraju.
Pa ne radi se samo o očima, nego o cijelom licu i tijelu. Pravi pravcati rigor mortis.
mad_skillz
8.3.2007, 16:30
meni definitivno smrt boromira,hectora,katsumotoa i pomenutog indijanca
@Crusader88 tehnichki Gandalf nije umro u tom delu radnje :D
Ubijanje glavnog junaka u HRABROM SRCU
Poslednje ubijanje u GREEN MILE
I samoubistvo Svarca u TERMINATORU 2
Slazem se u potpunosti, dodacu i Son Pena u mrtav covjek hoda, Unkasa i Magvu u posljednjem mohikancu i naravno Darth Vadera u povratku dzedaja!
"Ples u Tami" (Dancer In The Dark). Ko je gledao, jasno mu je zašto je scena smrti na kraju zaista kultna.
p.s. film se ne preporučuje osetljivim osobama.
http://www.imdb.com/title/tt0168629/
Pomozimo deci!!♥♥♥ (http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=12858)
Green Mile, kada onaj čovek bude spaljen na električnoj stolici, zato što onaj idiot od pandura ne umoči sunđer u vodu.
btw. Ako volite upečatljive scene, obavezno pogledajte film "Rekvijem za san". E taj film stvarno ume da potrese.
Stvarno dobra tema!
Scareface - kraj filma!
Smrt boromira u LOTR!
da i zelena milja je fantasticna!
i naravno smrt onog vladinog agenta tj pandura u pritajenom tigru.... (kad dobije ono cudo u glavu od zadne lisice)
i da mnoge smrti u otpisanim:rofl:
ludo burazeru, ludo...!
Sad sam odgledao film "Monty Python's The Meaning Of Life". Iako objektivno najslabiji u Python trilogiji (Holy Grail, Life Of Brian), i dalje moze dobro da vas nasmeje. Anyway, ko nije gledao film, radi se o zivotu jednog coveka. Scena koja je verovatno najvise uspela u filmu je ona u "Poglavlju o smrti".
Grahama Chapmana juri gomila polunagih devojaka, on se osvrce, ne gleda ispred sebe, ne vidi liticu, pada sa litice... pravo u iskopani grob na plazi (a sahrana je vec u toku). Stvarno ne pamtim smesniju smrt na filmu. :D
P.S. Chapman je bio homoseksualac. Eto sta je ironija. :D
aerochivija
25.3.2007, 22:23
- Pogibija Buča Kasidija i Sandensa Kida (Paul Newman i Robert Redford) u filmu "Buč Kasidi i Sandens Kid" ("Butch Cassidy and Sundance Kid").
- Da li je umro Šejn (igra ga Alan Ladd) u istoimenom filmu ("Shane")? Završne scene su svakako upečatljive. (Nemoj neko da pomisli kako Šejn nije preživeo!)
- Pogibija Sonija Korleonea (James Caan) u filmu "Kum" ("The Godfather").
- Smrt Boni Parker i Klajda Baroua (Faye Dunaway i Warren Beatty) u filmu "Boni i Klajd" ("Bonnie and Clyde").
- Smrt Sirana De Beržeraka (Gerard Depardieu, "Cyrano de Bergerac").
- Smrt pukovnika MacNamare (Bruce Willis) u filmu "Hartov rat" (Hart's War).
- Mel Gibson u "Galipolju" ("Gallipoli"), i scena pogibije Maksovog deteta i žene u "Pobesnelom Maksu" ("Mad Max").
- "The Champ", i smrt Džona Vojta (Jon Voight).
- Umiranje Dastina Hofmana (Dustin Hoffman) u filmu "Ponoćni kauboj" ("Midnight Cowboy").
Upečatljive scene indirektno vezane za smrt glavnog junaka:
- Poseta grobu kapetana Millera (Tom Hanks) u "Spasavanju redova Rajana" ("Saving private Ryan").
- Jevreji koje je spasao Oskar Šindler (igrao ga Liam Neeson), obilaze njegov grob - film "Šindlerova lista" ("Schindler's List").
iz "Saving Private Ryan"
kad neki Amer Pogodi snajperistu u oko :eek:
sto bi englezi rekli: Sight for sore eyes :rofl:
Dobra lista aerochivije ^ ! Mozda i stradanje Vita Corleone-a u basti, i mirna smrt Majkla na kraju <- definitivno !
Pored pomenutih:
- Smrt Ganz-a (James Remar) na kraju filma kada je Jack (Nick Nolte) ispraznio ceo sarzer iz svog novog pistolja - 48 Hours
- Smrt "loseg" u The Good, the bad and the ugly na kraju
- Stradanje Neda Logana (Morgan Frimen) u Unforgiven-u
- iz serijala sa prljavim Harijem:
- pogibija njegovog prvog i jedinog zenskog partnera u filmu sa hipicima koji kradu oruzje i osnivaju neku odmetnicku grupu, kindapuju gradonacelnika i zauzimaju Alkatraz kao bazu
- deo sa "prljavim" policajcima, saobracajcima na motoru kada je ubio porucnika i onaj deo kada se jurio na brodu sa par njih, takodje iz tog dela kada su ubijeni ljudi u bazenu i u hotelskoj sobi
- ostao mi je u secanju i deo kada ide na odmor, dobija buldoga od kolege, menja magnum 44 za onaj sa sarzerom i ubija one likove, znaci njihove smrti
- deo kada ima zadatak da zastiti svedoka, koji bi inace svedocio i protiv sefa policije pa ubistvo tog sefa na kraju
- ubistvo Pereta u filmu Tango & Cash u sobi sa ogledalima, i pre toga njegove desne ruke onog lika sa repicem
- rocky 4 kada premine onaj rocky-jev friend, crnac, bokser takodje, od koga je rocky prethodno uzeo titulu
- pogibija narednika Eliasa u filmu Platoon !
- smrt Kameron Dijaz u Vanilla Sky
- pogibija pilota od strane bespilotnog lovackog aviona u filmu Stealth
- ljubavnik u filmu Unfaithfull, kada ga je Ricard Gir ubio
- Perfect Murder, kada je Majkl Daglas izvrsio ubistvo
- Training Day, smrt Denzela na kraju
- Italian Job, smrt Donalda Saterlenda na pocetku
- Riders, smrt one devojke posle jedne od pljacki
- na kraju opsade u filmu Professional kada Jan Reno aktivira bombe
- i smrt Denzela u Man on Fire
ps To je to za sada, ne zamerite mi na ovim slabijim filmovima, ipak je to iz detinjstva kada je cudo tehnologije bio video recorder sa osam glava:D
Shlaymara
25.3.2007, 23:38
Ne znam da li je neko vec spomenuo...
Iz filma "Once Upon a Time in America". Ubistvo onog malog klinca(zaboravih kako se zove) u pucnjavi na ulici sa konkurentskom bandom. Strasna scena sa sve odlicnom muzikom.
Smrt Marva u Sin City... i Cardigana as well...
Gangs Of New York, smrt Butchera.
Povratak dzedaja, smrt Lorda Vejdera.
Carlito's Way, smrt Al Pacina na kraju !
I Scarface.
Po meni u Zelenoj milji, Gladijatoru, Smrt Obi Vana, Psihu, kada onaj lik jase atomsku bombu (zaboravio sam ime filma).
... kada onaj lik jase atomsku bombu (zaboravio sam ime filma).
Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb.
I meni je jedna od omiljenih. :)
Platoon (1986) i kultna scena smrti Elajasa na kraju filma:
http://art.videosift.com/video/Platoon-Willem-Dafoes-Iconic-Death-Scene-Heartbreaking
Mislim sta reci...
Kaiser Soze
8.4.2007, 15:30
^mnoooogo jak film :)
Takodje se slazem sa NikolaS i Shlaymara, odlican izbor. No ja bih ipak isao na loving~touching flicks as Terminator II :)
Definitivno, kada Arni ode u topljeni celik... Uhh... I know people that cryed. :D
Takodje ne mogu a da ne preskocim smrt Spock-a u StarTrek II: Wrath of Khan
Mnogo tuzno... Srecom, nisam bio ta generacija koja je morala da ceka da dodje StarTrek III: Search for Spock, nego o'ma...
Thanks to our lord for DivX :D
Hristos Vaskrse!
;222037']"Ples u Tami" (Dancer In The Dark). Ko je gledao, jasno mu je zašto je scena smrti na kraju zaista kultna.
p.s. film se ne preporučuje osetljivim osobama.
http://www.imdb.com/title/tt0168629/
Pomozimo deci!!♥♥♥ (http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=12858)
Gde ovo tek sad vidoh:
Film je neobično fenomenalan.Život stvarno zna svašta da ispiše a Aki je uvek tu.
Crusader88
8.4.2007, 17:59
Po meni u Zelenoj milji, Gladijatoru, Smrt Obi Vana, Psihu, kada onaj lik jase atomsku bombu (zaboravio sam ime filma).
svemirski kauboji je film a ime glumca mi je u magli
Million Dollar Babe, Il Bruto, il buenno, il zao:to_care:, i moze da prodje Wader i OWK (SW)...<bice jos>
svemirski kauboji je film a ime glumca mi je u magli
Ne ne kolega, vidimo se u idućem roku. Space Cowboys je samo blago ukrao tu scenu.
Original je jedan i jedinstven. Dr. Strangelove, or How i stopped worrying and started loving the bomb.
Smrt Bobi Perua u Divlji u srcu.
/ibCDxmMfbrY
malo blesav
14.1.2014, 13:42
Koji nekropost :D
nekro post za nekro temu :p
... jos jedna smrt - Thulsa Doom ubija Konanovu kevu caletovim macem.
huTKdSZMRPg
http://klipd.com/watch/robocop/officer-murphy-is-killed-scene
necro 7 godina lol :D al opet - zanimljiva tema.
meni ce uvek ostati u secanju kao najgora i najteza scena smrti Giovannia Ribisi-a, kao doktora (medica) Wade-a u Saving Private Ryan.
XOUJPBziUQw
Uf, sad sam opet odgledao celu scenu i opet je bilo jezivo.
Uvek me stomak zaboli kad pogledam pocetak filma. Jeziva smrt.
fVJiwuk75Ig
Pesma koja je pre za temu najkultnija scena smrti
0pwc0klMRSQ
Jes da malo duze traje ali ako dijalog moze da bude kultno glup dok neko umire onda je to ovaj: :D
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=jz9ot2zs8Is#t=4595
Kad se samo setim da smo se kao deca lozili na taj film :)
hm, ne radi linkovanje ka odredjenom trenutku filma...premotati na 1:16:34
KratkoCebe
17.1.2014, 9:48
Smrt John Coffey iz filma Green Mile na prvom i na drugom bar meni scena iz filma The Mist gde glavni lik(ne mogu da se setim imena),ubije svoje dete i u tom trenutku prolazi konvoj koji je dosao da pomogne.Bas zeznuta scena.
Scena iz filma Irreversible
Mislim da nema preko toga.
Titanik,scena kada Dzek umire
pentraksil
31.1.2014, 13:59
http://www.bauk-online.net/sites/default/files/ljuba2.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=7ywmO2sPpxw&feature=youtu.be&t=4m36s
Smrt Gvida Oreficea (La vita e bella).
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.