PDA

Prikaži potpunu verziju : Range Out of Sync!!!

Erdeljan Boris
23.12.2005, 8:34
Naime imam problem samo sa jednom igrom. Kada pokrenem Vampire Bloodlines monitor ne radi nista (crna slika) sem sto na njemu pise Sync Out of Range dok sam ja u igri. Monitor je uredu posto je veoma kvalitetan View Sonic 19" Flat monitor (E92f+), a i osvezavanje je uredu posto stoji na 85 Hz na rezoluciji od 1280x1024. Vecina foruma kazu da je upitanju monitor ili graficka (Posedujem Gigabyte 6600GT mada mi se isto to desavalo na mojoj prosloj Abit 5700 grafickoj, pa zato ne verujem da je do graficke).
Nadam se da neko zna da mi resi problem (Mislim Nova Godina je cuda se desavaju):icon_lol: :icon_wink

Hector Ruiz
23.12.2005, 9:52
Smanji osvezavanje u igri na 75 Hz pa javi da li doslo do promena.

Erdeljan Boris
23.12.2005, 19:46
Smanji osvezavanje u igri na 75 Hz pa javi da li doslo do promena.
To je i problem u igru kad udjes ne vidis nista samo crn ekran sa tim tekstom, a sto se tice smanjivanja osvezavanjai to sam probao u Windowsu i nepali.:worshippy

N_E_R_O_N
30.12.2005, 9:19
Probaj da pokreneš igru u Safe Mod-u ako postoji.

Sreten Mladenovic
30.12.2005, 12:41
Verovatno nemas original igru.
Znam sta je u pitanju ali ne smem da ti pomognem.
Bicu kaznjen ako ti kazem sta treba da uradis?

Reloader
30.12.2005, 14:00
Znam sta je u pitanju ali ne smem da ti pomognem.
Bicu kaznjen ako ti kazem sta treba da uradis?

Pa posalji mu PM

Erdeljan Boris
30.12.2005, 20:53
Nema veze sa piratskom igrom posto je original:worshippy

Veseli
2.1.2006, 14:53
Fora je u tome sto imas da podesis u Control Panelu za graficku dozvoljene frekfencije osvezavanja i time mu ne dash da ti ispada Sync Out Of Range!!
Probaj tako trebalo bih da uspe :icon_wink

DorianGrey
3.5.2006, 1:41
Da se nadovezem na ovu temu, da ne bih zbog istog problema otvarao novu...
dakle kada pokrenem igru posle kratkog uvoda izleti mi ono Sync. Out Of Range, probao sam i smanjivanje rezolucije, i osvezavanja, i ne pomaze, ne znam koji mu je djavo :n-cc2: . Zna li ko u cemu je problem, strasno me nervira?

Mare[Bg]
3.5.2006, 16:11
Da se nadovezem na ovu temu, da ne bih zbog istog problema otvarao novu...
dakle kada pokrenem igru posle kratkog uvoda izleti mi ono Sync. Out Of Range, probao sam i smanjivanje rezolucije, i osvezavanja, i ne pomaze, ne znam koji mu je djavo :n-cc2: . Zna li ko u cemu je problem, strasno me nervira?

Ako imas Nvidia graficku, onda udji u kontrolni panel graficke, gde imas refresh rate overrides, gde ces namestiti odgovarajuci refresh rate za sve rezolucije. Za ati ne znam kako ide, ali mozes iz riva tunera "napraviti" driver za monitor(kojim ces zameniti postojeci), u kome ces takodje podesiti odgovarajuci refresh rate. Stavljaj samo refresh rate koji tvoj monitor moze da podrzi!

DorianGrey
3.5.2006, 16:15
Zaboravih da napomenem da je monitor Samsung SyncMaster 957MB 19", podrzava veliku rezoluciju, moja je podesena na 1280x1024 na 85 Hz, smanjivao sam i na manju i smanjivao sam refresh rate i ne pomaze:confused:

Mr. Garrison
3.5.2006, 16:26
znaci na 1280x1024 i na 85Hz ti ne radi?

Mare[Bg]
3.5.2006, 16:34
Zaboravih da napomenem da je monitor Samsung SyncMaster 957MB 19", podrzava veliku rezoluciju, moja je podesena na 1280x1024 na 85 Hz, smanjivao sam i na manju i smanjivao sam refresh rate i ne pomaze:confused:

To je zato sto igrica sama prebaci refresh rate na veci nego sto tvoj monitor podrzava. Probaj da uradis ono sto sam napisao, jer kada to uradis, graficka automatski menja na refresh rate koji je podesen.

DorianGrey
3.5.2006, 16:37
znaci na 1280x1024 i na 85Hz ti ne radi?

ne radi, monitor podrzava do 2048x1536, ne znam koji mu je vrag

ovo je druga igra sa kojom mi se to desilo:eek:

Mr. Garrison
3.5.2006, 16:54
probaj da u drajverima zakljucas refresh rate na 85Hz u 1280x1024 i trebalo bi da proradi ;)

DorianGrey
3.5.2006, 16:54
Ako imas Nvidia graficku, onda udji u kontrolni panel graficke, gde imas refresh rate overrides, gde ces namestiti odgovarajuci refresh rate za sve rezolucije. Za ati ne znam kako ide, ali mozes iz riva tunera "napraviti" driver za monitor(kojim ces zameniti postojeci), u kome ces takodje podesiti odgovarajuci refresh rate. Stavljaj samo refresh rate koji tvoj monitor moze da podrzi!

Evo, ovako kod mene izgleda nVidia meni http://img469.imageshack.us/img469/5879/untitled1copy2rk.jpg

E, sad, jel pod refresh rate overrides podrazumevas Screen refresh rate, to sam probao, ne znam vise sta da pokusam

Nasao sam podesavanje overrides u directx opcijama run/dxdiag.exe/more help/overrides
Medjutim, ukoliko se nesto greskom unese moze doci do trajnog ostecenja monitora, pa bas i nisam voljan da cackam ovo

probaj da u drajverima zakljucas refresh rate na 85Hz u 1280x1024 i trebalo bi da proradi ;)

Mozes li mi to konkretnije objasniti, kojim drajverima, od graficke ili monitora, i gde se tacno to podesava? :confused:

Mr. Garrison
3.5.2006, 18:05
nvidia drajverima, ali nisam siguran gde se to podesava, posto imam ATI kartu.
probaj da cackas po tim podesavanjima za refresh rate i rezoluciju. eventualno, mozes da probas za skines riva tuner, mozda na njemu ima ova opcija, nisam siguran.

DorianGrey
3.5.2006, 19:06
Probao sam i sa Riva Tunerom, i opet nista... Nista mi nije jasno
Nema sta nisam pokusao...Ostajem bez resenja polako

Mr. Garrison
3.5.2006, 20:56
jesi li probao sa najnovijim drajverima? ako jesi, probaj sa nekim drugim. stvarno ne znam sta da ti kazem...

DorianGrey
3.5.2006, 21:01
jesam i sa starim i sa novim i nece :n-cc2:

sad sam se vec zainatio :mad:

priest (of_the_moon)
3.5.2006, 22:16
Tako je! Samo inatom se stvari rešavaju! :to_care:
Imao sam sličan problem sa KOTOR-om 2. I evo rešenja:
Idi u direktorijum gde je igra instalirana. Većina novih igara pravi jedan ini fajl gde smešta sva podešavanja, a neke (ova) i podešavaju refresh rate "na svoju ruku". Dakle, pretraži i nađi taj fajl, a u njemu ćeš pored linija "//nešto//=1280" i "//nešto//=1024" naći liniju kao "RefreshRate=150". Stavi na koliko ti odgovara, recimo "RefreshRate=85". Naravno, prvo napravi backup, da ne obrišeš neku drugu liniju slučajno.

DorianGrey
3.5.2006, 23:12
Pokusao sam, trazio sam taj fajl, ali ne vredi, nema ga... negde sam procitao da se ode desni klik na ikonicu/properties/target, pa se iza .exe kuca -width 1280 -height 1024, ali ni to ne radi... :confused:

Dakle cekam sledece predloge:D

A inace igra je Cabela's Dangerous Hunts, nije nista posebno, ali mi se sad jos vise igra

DorianGrey
3.5.2006, 23:59
Ljudi, verovali ili ne resih problem, stavio sam starije drajvere na kojima ima refresh rate overrides, i smanjio refresh rate i to je to, hvala svima na pomoci

Mr. Garrison
4.5.2006, 1:07
sad kad krenu igre da ti baguju zbog bajadera drajvera :D