PDA

Prikaži potpunu verziju : Nokia E61

firefly
24.2.2007, 23:24
Vase misljenje o ovom telefonu bi mi zaista pomoglo.
Zanima me iskustva ,prednosti i mane.Da li je pametna investicija na duzi period(cca 2.god.)?Da li ima POP,IMAP,SMTP,WI_fi,njegov OS...
Samo to.Hvala.

Patton
25.2.2007, 12:47
Imao sam prilike da ga koristim nesto malo i mogu ti reci da mi se nesto i nije dopao. Ono sto mozes da vidis iz specifikacija jeste to da ima POP, IMAP, SMTP, Wi-Fi, a verzija Symbiana mu je 9.1. Izuzetno je tanak, ali ipak glomazan zbog celokupne tastature. Ekran je jako kvalitetan, rezolucije 320x240. Ali telefon koji kosta vise od 300e, a da nema kameru to je najvece iznenadjenje. Pa mogli su barem neki prcvoljak da mu stave za 3G. Ono sto sam primetio takodje jeste da je telefon u nekim slucajevima izuzetno spor. Sporo otvaranje aplikacija i to njegovih, sistemskih...itd. Kada su tolike pare u pitanju, ja bih pre razmisljao o nekom PocketPC-u.

AkulM
25.2.2007, 13:06
Imao sam prilike da ga koristim nesto malo i mogu ti reci da mi se nesto i nije dopao. Ono sto mozes da vidis iz specifikacija jeste to da ima POP, IMAP, SMTP, Wi-Fi, a verzija Symbiana mu je 9.1. Izuzetno je tanak, ali ipak glomazan zbog celokupne tastature. Ekran je jako kvalitetan, rezolucije 320x240. Ali telefon koji kosta vise od 300e, a da nema kameru to je najvece iznenadjenje. Pa mogli su barem neki prcvoljak da mu stave za 3G. Ono sto sam primetio takodje jeste da je telefon u nekim slucajevima izuzetno spor. Sporo otvaranje aplikacija i to njegovih, sistemskih...itd. Kada su tolike pare u pitanju, ja bih pre razmisljao o nekom PocketPC-u.

nemoj da mi vredjash brickyja:D:kreza: , ne moze dobar pocket pc za te pare, i podrzava 3g!Svi 9.1 symbiani su sporkasti. Postoji E61i sa kamerom a e61 ima kao biznis paket za 200 evra (koji sam ja uzeo).Telefon moze da pusta divx filmove, i ima wi fi sto ces retko gde naci:dedica:
http://k-tai.impress.co.jp/cda/static/image/2005/10/13/e61.jpg

firefly
26.2.2007, 19:28
Kamera mi je stvarno nepotrebna.Bitni su mail protokoli.Cena od 300+e nije problem,zato sam i pitao da li je isplatljiva na duzi period jer nemam obicaj i potrebu cestog menjanja telefona.Baterija?ako traje duze od tri dana stvar je skoro pa i resena.:)
Brzina ili sporost?da li je toliko strasna ili je tolerantna?

AkulM
26.2.2007, 20:38
Kamera mi je stvarno nepotrebna.Bitni su mail protokoli.Cena od 300+e nije problem,zato sam i pitao da li je isplatljiva na duzi period jer nemam obicaj i potrebu cestog menjanja telefona.Baterija?ako traje duze od tri dana stvar je skoro pa i resena.:)
Brzina ili sporost?da li je toliko strasna ili je tolerantna?

moze telefon da se nbavi za 200 evra kod telenora ili mts-a, baterija traje 5 dana.Nema nikakve nepodnosljive sporosti:alealeee:

Bryan Fury
26.2.2007, 21:04
Pogledaj obavezno i ovaj link:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=108819

Inače za te pare će se teško naći bolji mail uređaj. Pocket PC je naravno bolji, ali i glomazniji i još uvek mu treba kao dodatak neki solidan telefon koji će da posluži kao gprs modem (jer ćeš se na wifi retko gde zakačiti).

firefly
26.2.2007, 22:50
Hvala vam svima.Reseno je,u naredna dva dana cu postati vlasnik iste.
Hvala jos jednom.
:tapsh:

todos
27.2.2007, 17:17
Zanima me da li postoji ovako slican mobilni ali da ga ne pokrece sinbian,posto se dosta ljudi zali da je dosta problematican?

aleksandar macedonian II
16.3.2007, 23:59
pazarih pre 20 dana,telefon do bola;:n_klanja:
-odlicna baterija
-ubacih Kingstona od Giga (1300 din)
-strava ekran
-ima lan
-gmail preko java app. ili direkt preko pop3 klijenta ( moze i yahoo ali samo preko jave bar mislim nisam proverio )
-moze cet preko messingera ili preko gmaila ko kako oce(ima program sa kojim se kontrolisu svi poznatiji IM)
-pun qwerty (u mom slucaju qwerz)
-prockas na 200 mhz
-softvera,igrica,tema,fontova ko blata
-symbian 9.1 (imo sam motorolu sa 8.1 symb. napredak je vise nego uocljiv nema bagova ni kresovanja)
-cita pdf i office
-dobar player (ima dodatak Adapter ad-15 pa izadje 3.5mm izlaz za slusalice sa upravljanjem za player)
-napravio update softwera neki dan iako i starija verzija bila ok
-nema radio,kameru i nema nigde FUTROLA DA SE KUPI:n-cc2:

aleksandar macedonian II
17.3.2007, 1:21
Vase misljenje o ovom telefonu bi mi zaista pomoglo.
Zanima me iskustva ,prednosti i mane.Da li je pametna investicija na duzi period(cca 2.god.)?Da li ima POP,IMAP,SMTP,WI_fi,njegov OS...
Samo to.Hvala.

brate ja ga imam i ne zalim ni jedan euro koji sam izbrojio za fon
sta god oces sve moze :n_klanja:
ustvari ne moze ....da slika;)