PDA

Prikaži potpunu verziju : Word to PowerPoint


Nemesis
19.2.2007, 18:50
Danas sam dobio zadatak da iz word dokumenta (koji ima preko 100 strana) napravim prezentaciju u PowerPoint-u. :mad:

Koliko znam nije moguće ovo automatski uraditi, pa mi preostaje da rečenicu po rečenicu copy-paste-ujem. :n-cc2:
Onda mi je palo na pamet da to automatizujem i napravim makro, ali s obzirom da skoro nemam nikakvog iskustva u VB-u, jedino što sam uspeo je da pozivom makroa napravim novi tekst box u PP i da u njega prebacim tekst koji sam ručno selektovao u wordu.

Ima li neko ideju? Ili još bolje ... kod? :n_klanja: :n_klanja:

priest (of_the_moon)
22.2.2007, 2:07
Jesi li probao sa opcijom iz Worda, File->Send To->Microsoft PowerPoint? U tom slučaju predpostavljam da za pravilan prikaz tekst u wordu mora biti formatiran na određen način, i da je lakše napisati skriptu za formatiranje nego za kompletno konvertovanje.

BTW, guglanje "word to powerpoint" nije pomoglo?

Nemesis
24.2.2007, 16:16
Svešteniče, hvala što si se (jedini) potrudio da mi pomogneš. Na kraju sam "skuvao" makro u domaćoj radinosti i završio posao.

Svodi se na to da obeležim tekst u wordu i pokrenem makro "Naslov" i on otvori nov slajd u PPT-u i u sredini, pri vrhu stranice prekopira tekst. (sve korekcije fontova, boje i sl. se podrazumevaju).
Uz njega imam i makro "teza" koji za selektovani tekst pravi nov tekst box, kopira ga i vrši sva potrebna formatiranja kao i dodavanje efekata. U slučaju da je slajd popunjen, makro automatski otvara nov. Takođe brine i o ravnomernom rastojanju između teza. :D
Na kraju imam još dve varijacije sa podtezom (samo korigovane koordinate) i slikom (druge koordinate i efekat).

Poenta je da sam ovo napisao, a nemam blage VB. Al', muka čini čuda! :D Malo MSDN, malo makro recorder, plus osnovno znanje iz OOP-a i dosta eksperimentisanja i ... eto rezultata. :dzavo:
Na kraju se sve svelo na selektovanje teksta i lupanje ALT + F8.



Jedino me čudi da od svih programera koji čitaju ovu temu i koji rade (znači poznaju) u VB-u, NIKO mi nije dao ni hint. :(