PDA

Prikaži potpunu verziju : Pomoc oko scripte

srcko
17.2.2007, 16:25
Pozdrav svima,
imam neke ideje u glavi ali nazalost jos uvek nedovljno znanja da bih mogao da ih sprovedem u delo. Savladao sam relativno dobro html ali ono sto zelim da izvedem mislim da se moze izvesti na mnogo bolji nacin. O cemu se radi.

Potrebna mi je neka vrsta scripte (javascipt ili php, oprostite ako sam lupio) koja ce sa neke strane po kliku na odredjeno mesto otvoriti novi prozor i izbaciti mi podatke. Primera radi: spisak imena, a klikom na link ispod svakog imena otvara se prozor koji izbacuje ime, prezime, sliku, adresu, grad i ostalo. E sad to nebi bio problem uraditi u html-u, vec je problem sta ako je taj broj stotinu ili vise imena.

Da nebi otvarao pojedinacni html dokument za svaku stavku (ime, artikal, katalog neki, ...) dali je resenje napraviti bazu iz koje ce ta scripta izvlaciti te potrebne podatke. Ako jeste moze li mala pomoc oko pisanja takve scripte ili jos bolje ako neko ima neki slican primer da mi posalje (nadam se da ovo sto trazim nespada u ono "vidi ga ovaj nije mutav, sta trazi").

Unapred hvala !

marxo
17.2.2007, 16:39
Verovatno je i jedini logican nacin da napravis bazu. MySQL + php je dobra kombinacija...

B@NE
17.2.2007, 18:29
To u samom html-u nije izvodljivo,samo je moguce da se svaka stranica otvara u novom prozoru sto ti mislim ne zelis. Ciljam da pravis neki online spisak(imenik),za to ce ti biti potrebna baza na server(MySql), i dimanicka web strana pisana u PHP-u. Zato ces morati ovo dobro da procuis pre nego sto krenes da pises. BTW: pre neki mesec bilo je uz SK php i mysql (step by step), ako slucajno nemas taj broj malo guglaj netom ima dosta korisnih domacih tutora koji doticu ovu temu. A takodje bih ti preporucio sajt hotscripts.com za sveze scripte.