Prikaži potpunu verziju : kamera
koju mi kameru preporucujete i sa koliko megapiksela tako da slika bude sasvim dobra.i za koju je cijenu mogu uzet tu preporucenu?
izvini ali ne razumem..
kameru za snimanje ili foto aparat?
ako je kamera za snimanje onda dali da ide sa przacem DVD ili sa mem. karticama... za sta ti konkretno treba.. itd
a kad vec trazis onda navedi cenu do koje mozes ic pa cemo preporucit.. imas od 100 € do 1200 €
poz
treba mi kamera za simanje filmova.oko 8-10megapiksela za jedno 250-350 eura.
i na memory karticu a ne na snimanje na dvd odmah.
i sta mislite da li su ove stvari tehnike sad npr kamera jeftinije u austriji nego na balkanu.posto tamo imam rodjaka.
Nase misljenje ne mora nuzno da oslikava stvarno stanje stvari: dakle, sitnu knjigu pisi rodjaku u Austriji, pa ga pitaj a onda nas prosvetli!
hajd ok sacu ja vidjet sa njim pa cu vam javit kakvo je tamo stanje.pozdrav!!!!
Kameru tj. kamkorder od 8-10 mp neces naci, a pogotovo ne za te pare.
sto da ne naravno da cu naci cuo sam da je kamera u bosni odprilike oko 8 megapixela 250 eura pa eto ako ne vjerujes sta cu ti ja.
za te pare imas http://www.itsvet.com/proizvod/canon-mv900/comp_tehn_camcorder/29/56 kamkorder...jedino nije 8 megapiksela nego 0.8 :D
nighthawk
20.2.2007, 23:47
Video fajlovi su obicno rezolucije 640x480, pomnozi ova dva broja, podeli sa milion pa ces videti da to nije ni blizu 8 Mpx. Za video visokog kvaliteta, od recimo 1024x768 ti treba dosta dobar hardver da bi uopste mogao da ga gledas, a za tih 8 Mpx prvo ne bi mogao da nadjes odgovarajuci monitor, a drugo tesko da bi to radilo i na najmocnijim kompjuterima.
Mozda je video kameru koja moze da prikazuje slajd sou, a slajdovi se hvataju pijedinacnim okidanjem malog kruznog dugmeta koje se uglavnom nalazi na vrhu, postoji i mogucnost video i tonskog zapisa cca 15fps, ogranicena na tri minuta. Sto se zuma tice, opticki je 3X, digitalni 4X......e sad neki tu kameru nazivaju i digitalni fotoaparat.
A sto se kamere tice, neka prosecna za oko 250-300€ ima otprilike sledece karakteristike:
Zoom : Opitcki - 20-25X/digitalni - 500, 600, 700, 800 (uglavnom je beskoristan, a da bi koristio pri vecim brojkama, moras imati stativ)
rezolucija - 0.5-2 Megapixela
Ima tu i neki ekran i nekakvi senzori i trazila, ali to ti nije ni bitno:)
ma niste normlni pa imal ovdje na forumu iko iz bosne pa da potvrdi moje poruke u bosni se digitalac moze kupiti od 8 mpx za 600-700 km ili 300-350 eura.
pa koliko ustvari u vas kosta kamera od 8 mpx?
pogledajte malo sta su bosanske cijene.
http://www.printex.ba/bos/stream.php?kat=68
i ovo pogledajte.
ovo su mi preporucili na nasem forumu bosanskom.
http://forum.bihnet.ba/showthread.php?t=28866
pogledajte malo sta su bosanske cijene.
http://www.printex.ba/bos/stream.php?kat=68
Izvini, ali da li ti razlikujes pojmove kamera i foto aparat?
pise ti digitalne kamere ako nisi vidio sto znaci da mogu slikati i snimati.
koliko kosta kamera koja bi pravila po vama zadovoljavajucu sliku.?
ja se slabo razumijem u kamere tako da mi je to sve nekako nejasno ali kada vidim da na mom mobiteli ima kamera od 1.3 mpx sto ce mi ta kamera onda od nekih 500-600 km sto ce mi ako ce praviti sliku losiju od mobitela.
bio bi mu jako zahvalan, jer necu da param pare na kameru ako sutra necu imat sliku kjoja zadovoljava neku normalu.
da li ta kamera od 0.8-2.0 mpx pravi zadovoljavajucu sliku ili ne.
Alendine, savetovao bih ti da malo naučiš kako se piše po forumima.
U prevodu - ne treba ti 20 poruka zaredom, za svaku rečenicu po jedna kako bi kazao nešto.
U protivnom ću ti ubuduće brisati sve te poruke, makar u njima i bilo smislenih komentara.
I da, definitivno ne znaš koja je razlika između fotoaparata i kamere.
pa imal neko da mi to malo bolje objasni?pa da i ja znam a pisao sam deset poruka jer mi nije sve odmah naumpadalo.:)
a pisao sam deset poruka jer mi nije sve odmah naumpadalo.:)Za to postoji dugme EDIT u prvoj poruci koja ti je pala na um. Pa kad ti padne druga stvar na um, stisneš EDIT pa je dopišeš. Taj proces ponavljaš onoliko puta koliko ti stvari padne na um. Drugi način je da malo razmisliš šta želiš da kažeš pre nego što stisneš dugme ODGOVORI.
Ne znam za "bosanske" kamere, ali definitivno treba da procitas malo o razlikama izmedju kamera (kamkodera ili kako ti vec odgovara) i fotoaparata.
Smart answers on stupid questions - www.google.com
hvala vam na pomoci koju definitivno nisam ni dobio.
hvala vam na pomoci koju definitivno nisam ni dobio.
Evo ja cu da pokusam da ti pomognem!
Mesas babe i zabe i to buni ostale na forumu.Tebi treba digitalni foto aparat,a ne kamera.
Kamera - kamkoder je pojam za filmsku kameru(prostije objasnjenje).
Da ne duzim,gledaj ako kupujes dig.foto apar.da to bude CANON ili NIKON.
Moze Sony, ali ipak pre ove gore.Olimpus ni u ludilu i ako privlace cenom i velikim 2.5" TFT displejom.I zapamti foto aparat je foto aparat,telefon je telefon.Neces nikada imati sliku na telefonu ma koliko god MPX imao kao sto je na dig.fot.aparatu iste pixelaze.
Cekaj , on je trazio kameru sa karticom. Posto svaki dig.aparat ima karticu, a kamera neka ima, neka nema, zakljucio sam da je rec o kamkorderu, a pogotovo sto je naglasio da nece kameru koja snima na dvd. E sad, zbunjivanje, da ima 8mp, takva kamera (kamkorder) ne postoji, pa se mozes dovesti u zabludu i pomisliti da je rec o dig. aparatu! Znaci, Alendine, ne smes biti kratkih zivaca, i moras malo pazljivije napisati sta bi ti u stvari prvenstveno zeleo, da slikas ili snimas!
naravno zelio bih da snimam ,kao filmove ljudi pa sta je tu nerazumljivo jedino se slabo razumijem u te pixele pa me interesuje koja bi kamera pravila zadovoljavajucu sliku za ovu cijenu 250-300 eura.nadam se da ste sad shvatili.pozzz.
Ok, ovako, ja konkretno imam canon mvx450 i zadovoljan sam. E sad nasao sam je povojno, inace je skuplja od sony-a dcr-hc24e (koji ti preporucujem) za oko 100-150evra, zbog toga sto ima vise piksela 1,3mp, led osvetljenje i slot za sd karticu, sto sony dcr-hc24e nema. U principu ti ove stvari ne znace mnogo, vise mp nema uticaj na kvalitet snimka filma. Dovoljno je sasvim i onih 0,8 mp, a ne 8mp koje si ti naveo (razlika je ogromna). Ima razlike kada slikas, ali je slika iskreno losa, od prilike kao sa boljeg mob. telefona. Prema tome bezpotrebno je placati vise za ovu opciju, a samim tim ti ne treba ni kartica. U mraku nisam nista ni snimao, pa ti ne mogu reci da li led osvetljenje nesto znaci. A sta bi i snimao u mraku!? Verovatno malo pomaze kod snimanja u zatvorenim i slabo osvetljenim prostorijama. Neces pogresiti ni ako uzmes neki canon ili panasonik za te pare. Jednostavno , ako kupujes novu kameru tj. neki od novijih modela, nemoj se zamarati tehnickim karakteristikama, izaberi onu koja ti se svidja i najbolje ti lezi u ruci. Sve su manje vise iste. Gledao sam snimak i sa sony i panasonica i canona, nisam primetio nikakvu razliku. Nadam se da sam ti bar malo pomogao.:D
ljudi, izvinjavam se ako kasnim sa odgovorom ali kamkorder koji bi zadovoljavao svacije potrebe moze da se nadje za oko 400 evra. sro se tice tehnickih karakteristika sve su, u poslednje vreme, iste. kod kamere najbitniji su cipovi odnosno kamera bez 3 cipa (3CCD) sluzi za "kucnu upotrebu" (snimanje kojekakakvih gluposti tipa rodjendana, svadbi.... koje bi samo trebale da se zabeleze za istoriju). jos jedan apsurd kod kamera je i digitalni zoom (800x i tako to) koji je neverovatna glupost kao i ono kad na zvucnicima napisu 1000W. za normalne stvari se koristi opticki zoom (od 12x do 17x na PRO kamerama). megapixeli nemaju veze sa video slikom ona je uvek 800.000 pixela iliti 720x576, oni imaju veze sa fotografijama koje se mogu napraviti pomocu kamere i idu na memorijsku karticu (pod uslovom da je kamera ima) ako nema onda fotografija ide kao STILL IMAGE od 7sec na miniDV traku.
znaci moje dugogodisnje iskustvo kao TV snimatelj mi kaze da bi jedan PANASONIC ili SONY handycam sa 3CCD i 12x opticki zoom mogao savrseno da odradi posao uz PREMIERE PRO 1.5 (za skidanje i montazu materijala).
Kamere 3ccd su skupe, i nepotrebne amateru, a uz to je covek naveo kamera od 250-300evra.
znaci da mi vi preporucujete kameru od 800000 piksela.hajd ok vidjecu.hvala puno!!!
bas zbog toga sto je amater sa kamerom od 250 evra moci ce da snima samo na ulici po dnevnom svetlu a ja sam od onih koji kad se upusta u nesto sagledam sve opcije i na duze staze pa je zato bolje da malo odresi kesu nego da za 3 meseca ponovo ima isti problem. ako mu kvalitet snimka nije bitan moze da nadje kameru i za 150 evra
naravno da mi treba cista slika sta cu onda snimat bezze.zato vas pitam koja je zadovoljavajuca konfiguracija kamere.?
za lovu koju si odredio ne verujem da ces naci nesto kvalitetno. ja imam Panasonic NV-GS180 i savrseno sam zadovoljan kako radi, mislim da se cena trenutno krece od 400 - 500 evra, pa zato ako mislis malo ozbiljnije da se bavis time onda ti je moj savet da malo odresis kesu jer kamere bez 3 chipa (3CCD) prvenstveno zahtevaju dobro svetlo tako da po sobi i uvece ces dobiti zrnastu sliku pa ako jos to posle budes kompresovao izgubices dosta na kvalitetu slike. tako da 500 evra u ruke i mozes naci lepu kameru.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.