PDA

Prikaži potpunu verziju : InnoAX iMX-128 1GB


DiskoDasa
21.12.2005, 3:27
Interesuje me da li je neko imao iskustva sa InnoAX iMX-128 1GB plejerom posto nameravam da ga pazarim ovih dana. Mislim na stvarni kapacitet, kvalitet uopste, mane....

Brains
21.12.2005, 14:44
Poklopac za USB konektor je poprilično labav i na žalost nema sigurnosno kanapče, tako da je mogućnost gubljenja ovog poklopca velika. Drugi nedostatak je veličina samog uređaja, pa je moguće da će ovaj plejer na pojedinim konfiguracijama morati da se priključuje preko produžnog USB kabla. To je zato što je plejer na delu na kojem je USB utičnica preširok. Naravno, u duhu svojih prethodnika i u trendu novijih MP3 plejera, InnoAX iMX-128 se na kompjuter prijavljuje kao prenosni fleš disk. Transfer se kretao oko 800 kilobajta u sekundi, što nije pohvalno. Dobro je što za transfer nije potrebna baterija (jedna AAA baterija). Softver koji se nalazi na plejeru je osavremenjen i ima sve što može da zatreba. Pored standardnih opcija, postoje i nove, kao što je opcija promene tempa puštanja MP3 fajlova. Ovo znači da je zvučni zapis moguće čuti i usporeno ili ubrzano. Naravno, ovo nema mnogo primene prilikom slušanja muzike, ali je veoma zgodno kod preslušavanja snimaka sa diktafona ili ako se plejer koristi za učenje stranih jezika. Svim opcijama se upravlja preko trosmernog džojstika, a njihovi rezultati se prate na pozadinski osvetljenom LCD-u sa lošijim kontrastom, pa u uslovima jačeg osvetljenja nije moguće pročitati šta je ispisano na displeju. Ovaj plejer solidno reprodukuje zvuk, ali isporučene slušalice pomalo zamućuju tonove. I pored zamućenog zvuka, celokupni utisak je dovoljno dobar. Pored funkcije kojoj su namenjene, slušalice koriste i kao traka za nošenje oko vrata koja je sasvim korektno rešena. Kada smo već pomenuli nošenje oko vrata, moramo istaći da je ovaj plejer bez baterije težak skoro 50 grama, pa prilikom nošenja ta težina može u početku smetati. Pohvalno je to što je ubačen i FM radio. Prijem je sasvim dobrog kvaliteta, a postoji i mogućnost snimanja. Pored snimanja radio programa, ovaj model poseduje i diktafon. Bilo da se snima radio program ili glas, maksimalni kvalitet snimanja je samo 8 KHz što moramo staviti kao zamerku.

Brains
21.12.2005, 14:52
Kvalitet Inno plejera je osrednji... Znaci nije najgori sut, ali je daleko od vrhunskog kvaliteta... Kapacitet, tj. kradja prostora, koliko se secam je bila u granicama tolerancije. Transfer je los, tezak je i glomazan. Za te pare ne ocekuj nesto bolje.