PDA

Prikaži potpunu verziju : Spliteri i Mikrofilteri?

Cheguevara
12.2.2007, 18:46
Da li neko moze da mi objasni razliku izmedju splitera i mikrofiltera (za ADSL)? I gde mogu da se kupe?

VojaM
12.2.2007, 21:03
Da li neko moze da mi objasni razliku izmedju splitera i mikrofiltera (za ADSL)? I gde mogu da se kupe?Mikrofilter je spravica koja se umeće u telefonsku žicu pre svakog telefonskog ili faks uređaja, tako da oni ne smetaju ADSL modemu (i obrnuto). To se koristi recimo u firmama, gde su te telefonske žice veoma razgranate. Praktičnija varijanta toga je u osnovi kombinacija običnog telefonskog razdelnika i mikrofiltera - to ti je taj spliter. U jednoj grani razdelnika ugrađen je mikrofilter i sa te grane se vode žice na sve telefone i faksove u kući/firmi. Na drugu granu povezuje se ADSL modem. Samo je po sebi jasno da žicu za ulaz u spliter treba uzeti kod samog dovoda u stan, pre svih telefona.

Cheguevara
13.2.2007, 15:51
Hvala puno!

Srle
18.7.2008, 10:24
Gde se mogu kupiti ti filteri... spliteri... neke preporuke, radnje... a da to nije moj provajder...

VojaM
18.7.2008, 11:00
Te spravice se veoma teško nalaze u slobodnoj prodaji.
Trebalo bi da ti to provajder da uz uređaj (modem ili ruter) za ADSL.

paulvandyk68
18.7.2008, 11:14
Veoma tesko se pronalaze, licno sam trazio. Jedini lek zasad su lokalni provajderi.

Mario Pavićević
18.7.2008, 15:19
Ima ih u "Logu",trebalo bi da ih bude i u "Nektiksu" a video sam ih i u cenovnicima par firmi koje se bave racunarima.
Hint: www.pcberza.rs (http://www.pcberza.rs) otkucajte u search ADSL;)