Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : kakva su vam iskustva sa hardom wd200

djole 022
12.2.2007, 0:55
Hard sam kupio pre 4 meseca sve do sada je radio savrseno.Odjednom je poceo naglo da se zagreva a zatim da zakucava.Cesto mu se desava da preskace a komp odmah zakuca i izbrise sve podatke koje sam uneo odkako sam ga tad upalio.

Da li mu je to kraj ili ima jos nade za njega i sta da radim

VojaM
12.2.2007, 13:54
Hard sam kupio pre 4 meseca sve do sada je radio savrseno.Odjednom je poceo naglo da se zagreva a zatim da zakucava.Cesto mu se desava da preskace a komp odmah zakuca i izbrise sve podatke koje sam uneo odkako sam ga tad upalio.

Da li mu je to kraj ili ima jos nade za njega i sta da radimKao što uvek savetujem u ovakvim slučajevima:

Pre nego što har otpišeš kao neispravan, prover kabl i Molex konektor za napajanje harda. Pokušaj da bolje uguraš konektor, onda uhvati za žice tik iza konektora pa pokušaj ceo snop malo da gurneš, ako imaš mali šrafciger, pokušaj i da ga zavučeš duž svake žice u konektor i još malo zaguraš metalni deo konektora u hard (naravno, kompjuter mora biti ugašen, nemoj šalom da se šališ da radiš "na živo"). Možeš da probaš i da utakneš neki drugi slobodan konektor za napajanje harda.

Ako ništa od toga ne pomogne, bekapuj podatke i reklamiraj hard (naravno, ako je pod garancijom).

maksbi
18.2.2007, 16:00
Meni radi odlicno.

dbaja
19.2.2007, 0:16
Kako kaže Voja, proveri molex utikač napajanja (kako je utaknut u hard disk i da li je neki od kontakata - čitava žica možda ispala iz konektora).
Kako prave ova jeftina napajanja u kućištima od 2xxx dinara, nije uopšte čudo. Više puta sam u ovakvim problemima naišao na konektor gde jedna od žica bukvalno viri nazad van konektora. A dovoljan je loš kontakt da izazove slične probleme (najčešće tipa: disk se sam od sebe isključi pa opet uključi a računar se pri tome smrzne).

djole 022
19.2.2007, 19:09
Proverio sam molex i stavio jos dva ventilatora i za sada mi radi

hvala na pomoci:aplauz:aplauz: