Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : IQ

NjegovaWisost
10.2.2007, 1:13
Moram da se pohvalim. Jutros nam u PV stigli testovi iz Mense iz BG. S obzirom da je opština platila testiranje srednjoškolcima, bilo je oko 150 uglavnom gimnazijalaca. 18ero imaju preko 148... Ja imam 152. Treba samo da uplatim članarinu...
Da, na PCjevom glupom IQ testu u boji sam dobio 118... Koji shit su ti testovi.
Da vidim koliko ste rođenjem pametni forumaši...

Stevvan
10.2.2007, 1:15
Kako to da nama nisu stigli ti testovi? (Ja sam 13 bg gimnazija)

NjegovaWisost
10.2.2007, 1:26
Kako to da nama nisu stigli ti testovi? (Ja sam 13 bg gimnazija)
Mi smo radili drugog decembra, u potvrdi piše da je pregledano 31. decembra, a onda je tek sad menadžer opštine PV otišao za Beograd i donio ih... Na njegov predlog opština je ovo i platila!

nikola87
10.2.2007, 1:27
mogu li nesto da pitam?

Da li ste radili one testove koji se sastoje iz 4 ili 5 delova,npr onaj test sto ubacujes delove u praznine,pa test vezan za zakone fizike,itd.
Ja sam pre 6 godina bio na profesionalnoj orijentaciji(tako se zove) da mi kao odrede koeficijent i moje interesovanje.
Pitao sam za ove testove jer mislim da to nije pravo merilo jer takvi testovi postoje na internetu pa se mogu uvezbati.To nisu identicni testovi ali se uz pomoc njih shvati na koju foru se rade sve te vrste testova.NPr ako je nako to na kompu radio(igrao se) 100% ce imati bolji rezultat od nekoga ko to u zivotu nije video.

NjegovaWisost
10.2.2007, 1:56
Pazi ovako. Test je organizovala MENSA Jugoslavija. On je po svim standardima: crno Bijeli- da bi mogli i daltonisti da rade
Imaš osam sličica i deveta treba da se ubaci od 8 ponuđenih ispod. Znači, moraju da znaš do 9 da brojiš... Ima 36 zadataka, radi se 40 minuta, i ovi manijaci što su iz mense nisu dozvolili ni makac prepisivanjee... Test možeš tri puta u životu da radiš. Mnogi nisu stigli sve zadatke da urade. Znači, bilo je inteligentnih veoma sa po pet i više jedinica (uspjeh u školi) Moj razred je extra prošao: tri mensaša. I zamalo još nekolika. Haos nam je prosjek. Mislim, većina testiranih školaraca ima negdje oko 120-145. (prosjek 90-110). Jedino se jedna mala zna da je ispod sto, imala je nevjerovatnih 50. Upoznao sam se sa njom danas :) Ha ha ha a ja 152

NjegovaWisost
10.2.2007, 1:59
A da, sad se sjetih, moj razred je čitavu noć pio i slavi, i ujutro su svi došli onako jadni, a jedan drug nosi olovku Nik piva... (kad popiješ 4 točena, dobijaš grebu, a na grebi najčešće ništa... Samo da pokažem kakvi su bili i kako to utiče na test)

nikola87
10.2.2007, 2:04
jao pa to su ti testovi na koje sam mislio:boodala: ,jesu oni dobri i sve to ali ti testovi su dostupni na internetu i mogu da se vezbaju.To je onda stvarno glupo.
Nemoj da se ljutis,nemam nameru da osporim tvoj rezultat ili bilo sta drugo samo kazem da bi trebalo mozda da promene nacin utvrdjivanja.

Jel ste imali samo tu jednu vrstu testa?

NjegovaWisost
10.2.2007, 2:11
jao pa to su ti testovi na koje sam mislio:boodala: ,jesu oni dobri i sve to ali ti testovi su dostupni na internetu i mogu da se vezbaju.To je onda stvarno glupo.
Nemoj da se ljutis,nemam nameru da osporim tvoj rezultat ili bilo sta drugo samo kazem da bi trebalo mozda da promene nacin utvrdjivanja.

Jel ste imali samo tu jednu vrstu testa?
Jesmo, neka knjižetina iz 1986. goddine i potpuno su drugačiji od onih koji sam radio. Znači nemaju veze s mozgom s onim koje kruže netom, to sam htio reći. Možeš da osporavaš koliko god hoćeš, mensa mi priznaje:D Šalim se naravno. Uf, a kako smo svi znojavi bili kad smo izlazili iz sale... To je bio overclock mozga :)

nikola87
10.2.2007, 2:14
Jesmo, neka knjižetina iz 1986. goddine i potpuno su drugačiji od onih koji sam radio. Znači nemaju veze s mozgom s onim koje kruže netom, to sam htio reći. Možeš da osporavaš koliko god hoćeš, mensa mi priznaje:D Šalim se naravno. Uf, a kako smo svi znojavi bili kad smo izlazili iz sale... To je bio overclock mozga :)
xa,xa,xa ....malo sale....a sad ozbiljno.....svaka cast na rezultatu:tapsh: :n_klanja: ali stvarno bih voleo da vidim kakvi su bili ti testovi(makar 5 primera)
Inace moj koeficijent je 130(tako su mi rekli na orijentaciji)al su se za****li:D ,ne bih sebi dao ni 80:D

NjegovaWisost
10.2.2007, 2:20
xa,xa,xa ....malo sale....a sad ozbiljno.....svaka cast na rezultatu:tapsh: :n_klanja: ali stvarno bih voleo da vidim kakvi su bili ti testovi(makar 5 primera)
Inace moj koeficijent je 130(tako su mi rekli na orijentaciji)al su se za****li:D ,ne bih sebi dao ni 80:D
Kod nas je bilo takvih likova za koje su vjerovali da su ultra pametni, a sad jedva i 100 imaju. A sad bilo je idiota koji su osvojili visok nivo. Profesori su u čudu. Opšti haos nastao. Kakav je ovo potez opštine bio.

Corwin
10.2.2007, 2:28
18-oro od 150 imalo preko 148? Mora da vam ta isparenja iz Termoelektrane prijaju, pošto je svjetski prosjek oko 2%. Nema što, selim se u Pljevlja, hoću da mi djeca tamo rastu i budu pametna. Nisam nikada radio Mensin test, a na tom PC testu sam imao 136.

NjegovaWisost
10.2.2007, 2:35
18-oro od 150 imalo preko 148? Mora da vam ta isparenja iz Termoelektrane prijaju, pošto je svjetski prosjek oko 2%. Nema što, selim se u Pljevlja, hoću da mi djeca tamo rastu i budu pametna. Nisam nikada radio Mensin test, a na tom PC testu sam imao 136.
Yep, pljevaljski psiholozi i pedagozi se čude. Ne samo da nas ima 18 nego i ovi što su radili su extra bili... Ali, uzmimo u obzir da su na test išli oni koji su mislili da su najpametniji plus oni koji nisu znali šta da rade subotom ujutro. Dim? Užas, svaki dan magla, ponekad nam pušte sunce. Zvanična statistika - 200 dana u godini u PV magla...

next
10.2.2007, 2:37
Ta orjentacija,interesovanja itd...Da se ne sastoji slucajno iz cini mi se tri dela,jedan matematicki problemi,jedan reci koje se isto odnose i poslednji sa ciglama,i naravno ograniceno vreme za svaki od njih...
Ja sam tu imao 118 cini mi se ili 116,ne mogu da se setim...Znam da mi je od matematickih problema skoro sve bilo tacno i pre roka sam uradio, a te reci nisam ni stigao sve da uradim,a za cigle se i ne secam,ali sam i njih cini se solidno uradio....

NjegovaWisost
10.2.2007, 2:43
He he, čuh da će biti i neki prijem il nešta organizovano da nam čestitaju. Mislim na naše ustanove ( e sad dal će direktor nešta da učini ili predsjednik opštine vidjećemo) Uglavnom, bilo je na TV PV :)

Rocker
10.2.2007, 3:37
Da vam kažem ja nešto o tim MENSA-inim testovima...oni su malo dete u poređenju sa onima koje je naša vojska imala. Imali smo i mi u gimnaziji Mensin test i znam da sam ga oladio pre vremena i izašao. Nikad nam nisu stigli rezultati, jer smo ga radili pred kraj 4.-te godine. Kad sam išao na prijemni za vojnu gimnaziju, to je bilo cimanje. Takvi testovi ti prže mozak toliko da počinješ da vidiš kao pijanac kad završiš! Ubijaju svaku moždanu ćeliju. Radio sam još jednom vojne testove na VMA, na lekarskom pregledu za padobranstvo. Opet ista priča! Posle toga se osećaš kao prebijen. Krenu tako lagano da bi na kraju jedva provaljivao šta treba da uradiš. Kažem vam, pravi brain damage! Ovi mensini su zaista smešni posle toga.

ssSss
10.2.2007, 3:46
Nijedan test nije tacan.
Ne moze se sa sigurnoscu utvrditi neciji IQ.
Neko moze resiti test tako da ispadne da je toliko retardiran da nebi mogao ni da hoda.

Neuro
10.2.2007, 11:44
Ubijaju svaku moždanu ćeliju.
U tome i jeste poenta. U našoj Vojsci ti ne trebaju. Ako se tako uopšte može i dalje nazivati gomila alkoholičara sa čvarcima koja trenira strogoću tripujući da su neko i nešto...

Poenta: Mensini testovi su tu da ti izmere IQ, a Vojni da ga spuste na prihvatljivu meru. :kreza:

TheProphecy
10.2.2007, 12:55
Nijedan test nije tacan.
Neko moze resiti test tako da ispadne da je toliko retardiran da nebi mogao ni da hoda.
Tacno tako.

ACHTUNG
10.2.2007, 13:04
U sustini,ti mensini testovi su prilicno laki.Radio sam na kompu IQ test na kome ne znam zive duse da je napucala preko 148.Tu sam imao 124 kao i jedan moj drug koji je kasnije isao i na Mensa testiranje i tamo nabio preko 148.

A testiranje u vojsci je pravo testiranje...Imas 2 minuta,a oko 60 pitanja...Pa ti udri...KO dobije sve 3 sestice...:to_care:

A opterecivanje IQ-om je glupost.Uspeh u zivotu pre svega zavisi od karaktera coveka,a posle od IQ-a.Dzabe genije ako je lenj.

NjegovaWisost
10.2.2007, 13:41
Stvarno su shit testovi na kojima imas manje bodova:opanachke
Jeste :D Da, jednom momku je došao rezultat "00" i "0% populacije". On mislio greška, javio se školskom pedagogu/psihologu i dobio objašnjenje da nije pravilno shvatio test i da će ako želi, moći da radi ponovo, za godinu dana...

Rocker
10.2.2007, 15:02
U tome i jeste poenta. U našoj Vojsci ti ne trebaju. Ako se tako uopšte može i dalje nazivati gomila alkoholičara sa čvarcima koja trenira strogoću tripujući da su neko i nešto...
Da, ti baš znaš koji su ih stručnjaci sastavljali i sa kojim ciljem.:rolleyes: Ne pričaj gluposti, da si radio neki od njih, video bi šta je pravi test sposobnosti a ne ovo mensino prenemaganje. Ja sam radio oba i mogu da ih uporedim. Nemam razloga da navijam za bilo koji, samo kažem šta ti usija mozak do maximuma. Ovi mensini su jedva za zagrevanje u poređenju sa ovima. Evo, i Achtung ti je rekao. A oni koji se rade na regrutaciji (koji si verovatno i ti prošao) su dosta lakši od ovih o kojima pričam, mada nisu ni oni zezanje.

TheProphecy
10.2.2007, 15:29
Da, ti baš znaš koji su ih stručnjaci sastavljali i sa kojim ciljem.:rolleyes: Ne pričaj gluposti, da si radio neki od njih, video bi šta je pravi test sposobnosti a ne ovo mensino prenemaganje. Ja sam radio oba i mogu da ih uporedim. Nemam razloga da navijam za bilo koji, samo kažem šta ti usija mozak do maximuma. Ovi mensini su jedva za zagrevanje u poređenju sa ovima. Evo, i Achtung ti je rekao. A oni koji se rade na regrutaciji (koji si verovatno i ti prošao) su dosta lakši od ovih o kojima pričam, mada nisu ni oni zezanje.
I ja sam radio te testove koje spominjes i moram da kazem da si potpuno upravu. Obakvu fizicku iscrpljenost mislim da nisam nikad osetio.

ACHTUNG
10.2.2007, 15:30
Ne,pazi,ne fizicku,nego psihicku obamrlost.:D

Neuro
10.2.2007, 15:34
He, he :biglaugh:. Šta se primaš, malo se zezam. Ne sumnjam u to da su testovi teški, ali malo više znam o našoj Vojsci od koje su samo ti testovi ostali (kao i besmislenosti istih), nego što misliš...

fingerprint
10.2.2007, 15:59
Ljudi,ovo je kompleksaska tema.Osim ako necete da upladujete screenshotove rezultata vasih testova,bolje da se zakljuca iskreno.
Slazem se.
I jos nesto : Da je u ovoj drzavi IQ testiranje iole normalno, ne biste dobili tacne rezultate, vec samo neku opstu informaciju, kao na zapadu (informacija od rodjaka iz Kanade). Davanje tacnih informacija nije pedagoski (da se tako izrazim) jer u svakom slucaju stvara komplekse (vise ili nize vrednosti, zavisno od rezultata). Inteligencija nije "sirovi resurs" i ne moze se tek tako meriti testovima (nije potpuno precizno), i greske su ceste. Za vecinu ovih greski zasluzno je upravo vremensko ogranicenje testa, jer ne reaguju svi isto na ogranicenje vremena (npr. mene to zbunjuje). Uporedimo test inteligencije sa formulom za brzinu (V=s/t), shvatate da je u stvari (priblizno)IQ=S/T (S= tacni odgovori, T = vreme testa), sto znaci da je IQ mera brzine vaseg razmisljanja, a ne mera sposobnosti. Neki su jednostavno vise pedantni, ili pazljivi, pa vise vremena utrose proveravajuci tacnost odgovora. Jos jedna stvar koja ne ide u prilog IQ testovima jeste cinjenica da postoji mnoogo vrsta inteligencije, i nisu sve tako lako merljive.
Ako neko smatra da sam sad nalupao gomilu gluposti, neka mod izbrise ovaj post.

Corwin
10.2.2007, 16:01
U sustini,ti mensini testovi su prilicno laki.Radio sam na kompu IQ test na kome ne znam zive duse da je napucala preko 148.Tu sam imao 124 kao i jedan moj drug koji je kasnije isao i na Mensa testiranje i tamo nabio preko 148.

A testiranje u vojsci je pravo testiranje...Imas 2 minuta,a oko 60 pitanja...Pa ti udri...KO dobije sve 3 sestice...:to_care:

A opterecivanje IQ-om je glupost.Uspeh u zivotu pre svega zavisi od karaktera coveka,a posle od IQ-a.Dzabe genije ako je lenj.
Ako to nešto znači, ja sam genije. Najbolje sam ga uradio od 300 vojnika. Mada, da budem iskren, duboko sumnjam u sopstvenu genijalnost.

Što se tiče uspjeha u životu, dosta ljudi sa jako viskoim IQ potpuno propadne. Imam par takvih slučajeva u familiji. Za uspjeh je najbitnija takozvana emotivna inteligencija ili EQ, koja sa ovom nema veze.

mad_skillz
10.2.2007, 16:13
Za uspjeh je najbitnija takozvana emotivna inteligencija ili EQ, koja sa ovom nema veze.
kako se to meri...stvarno mislim da bi to pokidao...

fingerprint
10.2.2007, 16:14
Kako se to meri?
Googluj, i naci ces... Mada i tu ti je isti fazon, ne mora da bude bas tacno...

priest (of_the_moon)
10.2.2007, 19:28
Davanje tacnih informacija nije pedagoski (da se tako izrazim) jer u svakom slucaju stvara komplekse (vise ili nize vrednosti, zavisno od rezultata).
Potpuno tačno.

NjegovaWisost
11.2.2007, 14:04
To sa davanjem informacija je potpuno tačno. Pošto se skoro trećina gimnazije testirala, nastao je sveopšti haos, ne samo među nama đacima, nego i sa aspekta gledišta odnosa profesora. Sad il te smatraju maloumnim ili pametnim. A ako imaš lošu ocjenu a visok IQ, e onda se javlja problem... Mislim, bilo je masovno, i svak je pokazao svoj IQ

Rocker
11.2.2007, 15:13
To samo idioti mogu da urade!:a_whistli Mislim, da vam daju rezultate u ruke da idete okolo i da se qrčite! :rolleyes:

Peruzzi
11.2.2007, 15:34
ali njemu to ne skodi zar ne...

Telepatic
11.2.2007, 16:41
Jeste :D Da, jednom momku je došao rezultat "00" i "0% populacije". On mislio greška, javio se školskom pedagogu/psihologu i dobio objašnjenje da nije pravilno shvatio test i da će ako želi, moći da radi ponovo, za godinu dana...
Sta ces^^
P.S-sho mi obrisana poruka?:D :ciao:

Jim Bravura
11.2.2007, 17:37
Чињеница је да Менса и слични тестови мере само једну врсту интелигенције, ону базичну која, ако је наглашена, даје јаку логику, аналитичност, брзину и спретност мисли, оштроумност и сл.
Али су потпуно неупотребљиви да измере нечију нпр. емотивну или социјалну интелигенцију, затим ону која подразумева дар за апстрактно размишљање, филозофију и метафизику, односно сагледавање једног ширег контекста стварности која нас окружује.

Како другачије протумачити да особа може бити нпр. одличан математичар, а при томе лош шахиста или обрнуто. А и једно и друго тражи неку врсту интелигенције. Или рецимо, Алберт Ајнштајн званично никада није радио IQ тест, али је зато познато да је био лош или у најбољем случају просечан математичар, па је стално уз себе имао пријатеље, врхунске математичаре који су му помагали око прорачуна док се он углавном бавио апстрактним размишљањима.

Mrka Kapa
11.2.2007, 17:53
http://www.iqtest.sk/
Na ovom sajtu ima nekoliko varijanti testova-od logičkih, preko matematičkih, vizuelnih... Svi su podeljeni u par nivoa po težini, pa probajte.

hacker_aca
12.2.2007, 1:57
Или рецимо, Алберт Ајнштајн званично никада није радио IQ тест, али је зато познато да је био лош или у најбољем случају просечан математичар, па је стално уз себе имао пријатеље, врхунске математичаре који су му помагали око прорачуна док се он углавном бавио апстрактним размишљањима.

Evo šta kaže Wiki o Ajnštajnu (http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BB%D0%B1%D0%B5%D1%80%D1%82_%D0%90%D1%98% D0%BD%D1%88%D1%82%D0%B0%D1%98%D0%BD). Samo mu vidite maturske ocene pri dnu strane. :confused: Inače, kažu da Ajnštajn ne bi uspeo da nije bilo njegove žene Mileve Ajnštajn (devojačko Marić) (http://www.pbs.org/opb/einsteinswife/). Uglavnom, nisam sve ovo čitao pa da tvrdim suprotno.

Zadnji IQ test sam radio pre neku godinu na kompu i ne sećam se baš rezultata ali mislim da je bilo oko 100-110, nisam siguran. Bilo je skoro i u školi toga ali nisu objavljivali rezultate. Nije se znalo ko je radio koji test (da bi videli prosek u školi) a svako je imao svoj broj. :boodala:

Baš tako.

glitch
12.2.2007, 2:04
Po nekim istrazivanjima, ljudi sa visim IQ-om nemaju afinitete za napredovanje... Bas to: genije a lenj!

ssSss
12.2.2007, 4:23
Po nekim istrazivanjima, ljudi sa visim IQ-om nemaju afinitete za napredovanje... Bas to: genije a lenj!

Takvi misle da ne moraju da se trude jer su geniji. :rofl:

Jim Bravura
12.2.2007, 16:42
Evo šta kaže Wiki o Ajnštajnu (http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BB%D0%B1%D0%B5%D1%80%D1%82_%D0%90%D1%98% D0%BD%D1%88%D1%82%D0%B0%D1%98%D0%BD). Samo mu vidite maturske ocene pri dnu strane. :confused: Хм, занимљиво. И коме сад веровати? Ја гледао документарац где је речено и приказано баш супротно, да није знао довољно добро математику, па је често проводио време и био у контакту с пријатељима који су били врхунски матаматичари и помагали му око прорачуна.

NjegovaWisost
13.2.2007, 0:36
Jbg, nas pametne sad posmatraju ko kraljeve, čak sam načuo da će biti i nekakav prijem u opštini... U najboljem slučaju, makar da kakvu stipendiju izvučemo! Ili bar nek nam plate članarinu

Vuckovic Veljko
18.2.2007, 15:41
jao pa to su ti testovi na koje sam mislio:boodala: ,jesu oni dobri i sve to ali ti testovi su dostupni na netu

Ne slazem se.Ja ga nisam radio ali ga je radio moj otac 3 puta i uvjek imao isti rezultat (149)

todos
18.2.2007, 21:32
Nijedan test nije tacan.
Tacno to je relativna stvar.Kad je mozak bistar to ide savrseno.Ja sam radio pre 17 god slican test i imao sam tricavih 115.Skoro sam resavao neke logicke probleme kad mi je psihicko stanje bilo perfektno,sebe sam iznenadio sa kojom sam brzinom to resio.Tri slagalice viseg tezinskog stanja sam resio za 2-3 min.A desilo mi se da resavam slican logicki problem satima.

fingerprint
21.2.2007, 11:38
Tri slagalice viseg tezinskog stanja sam resio za 2-3 min.A desilo mi se da resavam slican logicki problem satima.
Tacno, sve zavisi od psihickog (pa i fizickog) stanja.
Uglavnom, test koji ima npr. (razlicitih) 50 zadataka, a na kraju ti daje IQ je najmanje tacan. Najbolji su oni koji tvoju inteligenciju podele na sto je vise moguce vrsta (logika, snalazenje u prostoru i td.). Oni prvi uglavnom uzimaju srednju vrednost svake vrste, pa dobijes netacan rezultat, jer nekima je npr. snalazenje u prostoru lose (kao meni :) ) a logika dosta jaka, pa ti snalazenje u prostoru kvari "prosek".

sasha vukelic
21.2.2007, 18:02

i kod nas je bilo tako... kada sam ja isao na testiranje rekli su (vjerovatno i da nas zastrase!) da je svjetski prosjek 2%, no da je kod nas situacija znatno drugacija. puno veci je prosjek, zato sto se cak i oni koji bi bili iznad 140-150 ne prijavljuju zbog straha. nama je, valjda, takav mentalitet da se puno vise "pametnih" prijavi, stoga je i puno veca prolaznost.

ja sam radio isti taj oficijelni britanski mensa test prije nekoliko godina i rezultat je bio, da se pohvalim, ">156", zato sto sam uradio sve tacno i prije zadatog vremena.
inace, moj rezultat nema nikakve veze sa vjezbanjem, jer takvih zadataka malo da sam i uradio u zivotu (mozda 3-4, u politikinom zabavniku, ali ti su bili bas prelagani u poredjenju sa ovim).

Master Neo
21.2.2007, 18:11
Na poslednjem merenju u Mensi sam imao 148, taman dovoljno da udjem u Mensu...:D Meni dosta, barem znam da imam makar malo mozga...;)

todos
21.2.2007, 19:34
i kod nas je bilo tako... kada sam ja isao na testiranje rekli su (vjerovatno i da nas zastrase!) da je svjetski prosjek 2%, no da je kod nas situacija znatno drugacija. puno veci je prosjek, zato sto se cak i oni koji bi bili iznad 140-150 ne prijavljuju zbog straha. nama je, valjda, takav mentalitet da se puno vise "pametnih" prijavi, stoga je i puno veca prolaznost.

ja sam radio isti taj oficijelni britanski mensa test prije nekoliko godina i rezultat je bio, da se pohvalim, ">156", zato sto sam uradio sve tacno i prije zadatog vremena.
inace, moj rezultat nema nikakve veze sa vjezbanjem, jer takvih zadataka malo da sam i uradio u zivotu (mozda 3-4, u politikinom zabavniku, ali ti su bili bas prelagani u poredjenju sa ovim).

A divno,zato smo udarili o dno koliko smo pametni.:kreza:

sasha vukelic
21.2.2007, 21:09
nisu ljudi na balkanu nista pametniji nego ljudi iz ostatka svijeta... jedino smo takvi da nece sad svaka budala da se prijavi za test... zato nam je prolaznost znatno bolja!

rapsod
22.2.2007, 19:00
Ne uzdam se ja previse na pc iq testove. Nasumicnim lupanjem po odgovorima pokazan mi je iq 86. To u principu znaci da ponekad sreca moze da utice na konacan ishod.

Master Neo
22.2.2007, 19:12
Ne uzdam se ja previse na pc iq testove. Nasumicnim lupanjem po odgovorima pokazan mi je iq 86. To u principu znaci da ponekad sreca moze da utice na konacan ishod.

Tako ti je i na pravim testovima, recimo desava se, da istekne vreme a da nisi sve uradio i onda par zadnjih pitanja izlupetas i ubodes neko koje ispadne da je tacno i poveca ti IQ.

sasha vukelic
22.2.2007, 20:01
na ovom testu koji sam ja rjesavao su se oduzimali bodovi za pogresan odgovor...

NjegovaWisost
7.3.2007, 0:19
nisu ljudi na balkanu nista pametniji nego ljudi iz ostatka svijeta... jedino smo takvi da nece sad svaka budala da se prijavi za test... zato nam je prolaznost znatno bolja!

Ovo nema veze s mozgom, kod nas je upravo drugačije bilo: s obzirom da je opština bila sponzor, ne zna se kakvih sve tipova nije bilo. Moja družina recimo, slavila na žurci čitavu noć i ujutru došla onako jadna na test... I super prošla.

NjegovaWisost
7.3.2007, 0:21
Tako ti je i na pravim testovima, recimo desava se, da istekne vreme a da nisi sve uradio i onda par zadnjih pitanja izlupetas i ubodes neko koje ispadne da je tacno i poveca ti IQ.

To si u pravu, mada nema tu tačnih i netačnih odgovora. Baš smo pričali sa profesorkom psihologije. Nego na osnovu odgovora koje si dao i iz redosleda zaključuje se koliki ti je IQ

Jim Bravura
7.3.2007, 1:48
To si u pravu, mada nema tu tačnih i netačnih odgovora. Baš smo pričali sa profesorkom psihologije. Nego na osnovu odgovora koje si dao i iz redosleda zaključuje se koliki ti je IQКажеш нема тачних одговора :rolleyes: . Па јесте ли ви радили IQ или психо-тестове?

NjegovaWisost
7.3.2007, 14:43
Кажеш нема тачних одговора :rolleyes: . Па јесте ли ви радили IQ или психо-тестове?

Nise me ti dobro shvatio. Pazi, kao prvo psiholozi su zaduženi za ovakve testove, kao drugo, neka pitanja su povezana, a na neki odgovor dobijaš IQ veći za recimo 10, drugi odgovor istog pitanja za pet.

fingerprint
7.3.2007, 20:40
Ne slazem se.Ja ga nisam radio ali ga je radio moj otac 3 puta i uvjek imao isti rezultat (149)
Ne treba raditi isti IQ test dva (ili vise) puta, jer svaki sledeci put znas odgovore, i brze odgovaras, a kao sto vec rekoh IQ = broj tacnih odgovora/vreme, tako da se to podrazumeva kao varanje. Ne kazem da je tvoj otac varao (jer je i prvi put imao 149) ali u svakom slucaju nema poente raditi vise puta isti test osim ako neces sam sebe da zavaravas...
I jos jednom ponavljam (ono sto su mnogi rekli), IQ nije mera tvoje sposobnosti, ve gruba mera brzine razmisljanja, na odredjenom polju (logika, snalazenje u prostoru, i td.), a vecina testova na internetu ima pitanja koja se ne mogu resiti bez odredjene kolicine opsteg obrazovanja.
Inace, tacnih i netacnih odgovora IMA, u nekim testovima (npr. u onom za petnicu).

NjegovaWisost
8.3.2007, 0:20
Ма углавном, без обзира на све, овај тест (с обзиром да га је пуно људи радило) је дао очекиване резултате. Сем једног или два изненађења, ал то је занемарљиво

Milogled Bluf
8.12.2007, 23:49
4 testa inteligencije i test logike;

http://www.sdcentar.hr/test/