Prikaži potpunu verziju : gadan problem!!
sasha vukelic
20.12.2005, 3:58
prijatelj je uhvatio neki gadan virus ili crv ili sta je vec. nekima od vas je mozda poznat po tome sto se na desktopu pojavi "gambling, dating, finance, xxx..." iskoristio sam slijedece programe da ga uklonim (sa najnovijim updateovima):
spyware:
adaware
hijackthis
antivirus:
avg
kaspersky
kao i svoje silno znanje :)
no cini se da je problem jos uvijek prisutan, jer kada pokusam da sa spybotom odradim scan, on zaglavi kod ~600 stavke (stavka se zove "central24") i nju radi pola sata, pa onda predje na slijedecu, znaci nemoguce sporo (nikad ne bi zavrsio onih 30000 i kusur stavki)
bitdefender mogu instalirati (i odraditi update i scan), ali cim resetujem kompjuter program nece da se pokrene
bootvis takodjer
any suggestions? :)
bitdefender mogu instalirati (i odraditi update i scan), ali cim resetujem kompjuter program nece da se pokrene bootvis takodjer any suggestions? :)
Pa iz task managera pogasi sve programe koji su ti sumnjivi (ako se dvoumiš za neki proces, samo ga otkucaj u google-u i videćeš šta je tačno) ili radi iz safe moda... Mada ti preporučujem ovo prvo.
FiresnakE
20.12.2005, 11:58
Sasho pokusaj sa Zone Alarm Security Suite 6.
Ja ga koristim i na poslu i kuci i veruj mi da je neprikosnoven.
Izuzetno brz, i ne opterecuje makinu sa nepotrebnim procesima kao sto to radi BitDefender.
P.S.Pozeljan je update radi svoje sigurnosti.
Veruj mi Zone je zakon!!
Reloader
20.12.2005, 12:41
I naravno, probaj Microsoft AntiSpyware
sasha vukelic
20.12.2005, 13:52
Pa iz task managera pogasi sve programe koji su ti sumnjivi (ako se dvoumiš za neki proces, samo ga otkucaj u google-u i videćeš šta je tačno) ili radi iz safe moda... Mada ti preporučujem ovo prvo.
da, uradio sam to
i vise nema sumnjivih programa (niti se vise startuje koji sa windowsom)
ok probacu zone alarm... ali to je samo zastita? vjerujem da je nesto jos unutra, neki crvic kojeg treba zgnjeciti
FiresnakE
20.12.2005, 14:54
Sasho Zone ti je sve u jednom.
Anti Spyware, Anti Virus i jesam li ti vec pomenu triple firewall.
Instaliraj uzivaj i ne brini.
Toplo preporucujem svima.
A jel koristis ti firewall?
Otkaci hard,stavi ga u zdravu masinu i tu ga skeniraj...
Pokusaj sa kombinacijom Spybota, Ad-awarea i NOD 32, scaniraj iz safemoda i po mogucstvu iskljuci explorer.exe proces. Meni je to uvek pomagalo. Mada, format:C:\ ubija insekte na mrtvo :)
sasha vukelic
20.12.2005, 18:53
Pokusaj sa kombinacijom Spybota, Ad-awarea i NOD 32, scaniraj iz safemoda i po mogucstvu iskljuci explorer.exe proces. Meni je to uvek pomagalo. Mada, format:C:\ ubija insekte na mrtvo :)
heh, cak sam i to pokusao - ukinuo explorer i pokusao spybot, ali spybot opet zaglavi
kao sto rekoh nije moj comp vec od druga - da ne ulazim dublje: format ne dolazi u obzir
mislim da koristi samo firewall od sp2, i kaspersky kao zastita ovako
bio sam opet danas i jos uvijek spybot i bootvise nece da rade... uradio sam novi update avg-a i ostavio mu da se skenira, vidjecemo hoce li sta biti, mada ne vjerujem
Reloader
20.12.2005, 22:47
Ako ima SP2 FW i Kaspersky a to je zapatio onda je sa masinom sve u redu, a s njim nije...
sasha vukelic
20.12.2005, 23:08
ne znam kako je virus dosao do njega ali ga je AVG uklonio!
i to je neki uzasno nov virus jer sam prije 2-3 dana pokusavao isto (sa najnovijim update-om) ali nije islo
danas sam skinuo opet najnoviji update (December 20, 2005) i pronasao ga je!
hvala na pomoci
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.