Prikaži potpunu verziju : Mouse Pad-ovi
Jel zna neko gde mogu da se pronadju neki fancy kvalitetni mouse padovi jer moj Logitech MX Revolution ipak zasluzuje prikladan Mosue pad... Hvala unapred ne znam da li ova tema sme da stoji ovde....
nista bez ovoga :kreza:
http://www.hardware-review.net/html/modules.php?name=News&file=article&sid=2176
Sigurno ima u nekim bolje opremljenim computer shopovima!
:ciao:
Mario Pavićević
8.2.2007, 12:49
Mozes da bacis pogled i na Optimice Catwalk koja je domace proizvodnje i koju mozes poruciti postom i dobiti na kucnu adresu.Opisana je u SK-u:
http://www.sk.co.yu/2004/03/sktd13.html
Mozes da bacis pogled i na Optimice Catwalk koja je domace proizvodnje i koju mozes poruciti postom i dobiti na kucnu adresu.Opisana je u SK-u:
Tako je, super je podloga! Moj drug je poseduje uz misa Logitech MX 1000 i ne zali se:)
Pogledaj na ovoj adresi koje jos kvalitetne podloge postoje:love:
http://www.pccasegear.com.au/category44_1.htm
P.S. e da mi je jedna od ovih!
Brate prociteo sam review iz sveta kompjutera pa me malo brine sto podlega moze da mi osteti misa... Ne baca mi se 90€ zbog catwalk podloge...
Mario Pavićević
8.2.2007, 14:08
Da nisi to malo previse bukvalno shvatio?Tvoj mis nije oradjen od keksa pa da ce da se izdrobi i oguli vec u pocetku dok se ne naviknes na podlogu moze da se desi da zakacis misem plasticnu ivicu podloge a od toga tesko da ces ostetiti mis(osim ako ne uzmes svaki dan da ga struzes o ivicu par sati a i tada bi samo malo ogulio plastiku).U svakom slucaju dobijas i nogice tako da ne vidim nikakav problem da uzmes ovu podlogu.Naravno sve je tvoj licni izbor.
Zna li ko koliko kosta Thermaltake Gamma mouse pad??
I Gde moze da se kupi ova thermaltake podloga
Mario Pavićević
8.2.2007, 14:45
Vise puta je pomenuto da je oglasavanje firmi na forumu zabranjeno.Dovoljno je da odete na Google stavite da trazi strane na srpskom otkucate naziv proizvoda koji trazite i pogledate rezultate.Razumem da neko pita za neki proizvod kojeg nije moguce naci na internetu ali ovo je malo besmisleno.Thermaltake Gamma podlogu mozete kupiti po ceni od 1500din u Imtel-u a ubuduce koristite PRETRAZIVACE.
Pa mogao si da nam pustis na pm i ti si bas neki;) SK Rulez!!!
mad_skillz
8.2.2007, 15:56
thermaltake gamma ima da se uzme u onoj radnji u brankovoj ulici pre mosta..
ja imam ovaj (http://www.steelseries.com/products/steelpad/steelpad_samps/information) pad drugar mi ga je naruchio za nekih 20,30 evra i pad je vrh, nema boljeg tvrd,mish klizi po njemu i nema opasnosti da ga izgubish ili oshtetish jer jer napravljen od tvrde plastike, ja na njemu shetam razer diamondback i ne nameravam da ga promenim dok bash ne izadje neka revolucija u podlogama za misheve
A sta mislite o ovom pad-u? Cini mi se da je Ok, a nije ni puno skup i uliva poverenje... Jel ga imaneko kojim slucajem? U pitanju je Thermaltake Tai-Chi M2...
http://www.hrw.it/files/HRW%20SRL_Files/Foto/156306_12052_Immagine.JPG
od mene svaka preporuka za X-rayPAD thunder 8!!!
chini mi se da ima opis u nekom od SK-ova...potrazi malo... fenomenalna je podloga!
koshtala me je 1300 din! - tj 20...ali je taj evro bio 65...
Preporuka i za TT Gamma Pad, koštao me je oko 1400, ali mislim da vredi svaku paru, pogotovo ako volite lajtšou.
Brate prociteo sam review iz sveta kompjutera pa me malo brine sto podlega moze da mi osteti misa... Ne baca mi se 90€ zbog catwalk podloge...
U zivotu nista gluplje nisam procitao :rofl: ... Ti ne znas sta hoces, a ako misa hoces da cuvas bas revnosno predlazem i belu rukavicu od mikrofibera ako ti podloga razbuca misa barem da ga ne nagriza kiselina sa ruku :paranoia: . Mozda i nebi bilo lose da se taj pad povuce iz proizvodnje da ne unistava miseve ljudima:n-cc2: jer avaj u opisu iz clanka jasno se izmedju redova krije tajna poruka postenih antiglobalista kako taj pad ostecuje misa a narucit pik ima na modele od 50 i vise jevreja:dedica: . Kako je meni taj podatak promakao pitam se :icon_scra ? Mozda postoji polisa kasko osiguranja za misa i nema da brines ;)
NjegovaWisost
9.2.2007, 2:21
Bolje oštetiti i miš nego sto, ko ja što sam uradio bez podloge....
@ Muki
Hate to disapojnt ju ali ni taj mis nije vecan, ti izgleda od njega ocekujes i prasinu da ti usisava.
Ja imam ovu nasu crnu, Optimice, 800 din pre dve godine, stiglo sve uredno na kucu itd.
Zamerke:mnogo je debela, ponekada klizi, posle nekog vremena se gornji sloj izlizao i sada se na njemu lepi prasina koju moram na nekih 5-6 dana da skidam pomocu sundjera i mlaza vode tako da opet vazi ono nase narodno: koliko para toliko muzike.
Mario Pavićević
9.2.2007, 9:00
Slazem se sa tobom Nikola ali podloga spada u potrosni materijal.Kako obicna tako i ove firmirane svaka ima svoj vek trajanja.Uzevsi u obzir da prosecan korisnik kod nas menja podlogu na 6 meseci 800din. nije previse za toliko trajanje.Mogao bi da navedes koliko te je sluzila do pojave problema?
steta sto podloga nije od armiranog betona pa da bude vecna :rofl:
ne treba robovati stvarima niti od istih ocekivati da traju vecno, cuvaju decu i kuvaju rucak.
Pa Mx revolution ima garanciju 5 god a ne zelim da ga s****m Catwalk podlogom za 3 dana zbog smirgle...
Mario Pavićević
9.2.2007, 17:18
Pa Mx revolution ima garanciju 5 god a ne zelim da ga s****m Catwalk podlogom za 3 dana zbog smirgle...
Baci pogled ovde:
http://www.optimice.net/recenzije/benchmark.php
Navodi se da podloga moze izgrebati nogice misa ali samo u slucaju da je izradjen od nekvalitetne plastike sto tvoj mis definitvno nije.Kao zastitu opet dobijas Catwalk koje su tu da stite postojece i omoguce manje trenje mada opet kazem nisam nikada video da neko ima problema sa radom misa zbog izgrebanih nozica (a verujem da znas kako se kod nas misevi koriste i bez podloge po hrapavim stolovima,listovima papira i raznim drugim alternatvnim materijalima pa niko nema problema sa time).
Shang Tsung
9.2.2007, 17:50
Slazem se sa tobom Nikola ali podloga spada u potrosni materijal.Kako obicna tako i ove firmirane svaka ima svoj vek trajanja.Uzevsi u obzir da prosecan korisnik kod nas menja podlogu na 6 meseci 800din. nije previse za toliko trajanje...
Izvini decko, ali... dali je tebi dobro?
Moju "platnenu" podlogu (sa plavim slavujem, ono "angels in the flight...") kupio sam pre 3,5 godine. I zamisli molim te, i dan dans je u odlicnom stanju, jedva primetno izbledela (od pranja, a ne od upotrebe). Sa donje strane je neki grubi sundjerasti materijal (da ne kazem ko smirgla), koji sprecava klizanje doticne po stolu.
S obzirom da je sam je platio tek 150 din tada, zapitaj se da li su te podloge koje ti menjas svakih par meseci zaista toliko kvalitetne da bi opravdale toliku cenu.
Mario Pavićević
9.2.2007, 20:06
Ja takodje koristim podlogu od stotinak dinara obicnu platnenu onako crvene boje sa sundjerastom podlogom a crveno platno je zalepljeno na nju pa se vremenom odlepi pa je menjam na 6 meseci.Iste poruke korisitm na poslu pa je i tamo takva situacija pa uzevsi u obzir da prosecni korisnici koriste poruke slicnog kvaliteta i citajuci analize sa sajtova koji su postavljali ankete o vremenskom intervalu izmedju menjanja podloga dolazim do zakljucka da je standardno vreme trajanja iste oko 6 meseci.Naravno plasticne podloge(one koje imaju sliku na sebi) su cenovno istog ranga ali prilicno dugotrajnije ali je ipak veci broj ljudi koji kupuju platenene podloge pa sam shodno tome i naveo 6 meseci kao vremenski interval.Nikog ne ubedjujem da kupi bilo sta vec samo kazem da ne verujem u pricu da ce podloga od 800din da se pohaba brze od one koja kosta 100din.
Shang Tsung
9.2.2007, 21:35
Btw, citiracu gosin Marfija:
"Materija ce biti ostecena upravno proporcionalno svojoj vrednosti."
Plasticne podloge mogu duze da traju, ali su neudobne strasno te je to verovatno razlog zasto ih svako normalan izbegava.
Nego mi niko nije odgovorio sta misli o TAI CHI M2 PODLOZI... Cena 1300 din...
Slazem se sa tobom Nikola ali podloga spada u potrosni materijal.Kako obicna tako i ove firmirane svaka ima svoj vek trajanja.Uzevsi u obzir da prosecan korisnik kod nas menja podlogu na 6 meseci 800din. nije previse za toliko trajanje.Mogao bi da navedes koliko te je sluzila do pojave problema?
Zavisi od koriscenja. xe xe
Nekih 7-8 meseci je proslo dok nije poceo da se siri taj uglancani sloj, poceo je od centra podloge a ni dan danas nije doduse veliki. To mi i ne smeta doduse ali mi smeta to sto se lepi ta prasina, debljina i to sto klizi povremeno iako ima gumene nozice, x6.
Inace podloga je otplatila ulozeno visestruko. Nesto mi se ne menja jer mi se ne daje neke 2-3 hiljade za neku kvalitetnu a i nisam naisao na nesto sto mi je privuklo paznju. Video sam neke Razor cini mi se, nisu od tvrdog materijala vec vise savitljive, velikih dimenzija a cini mi se i lepe cene. Neupadljiv dizajn manje vise, mislim nije kiceraj, kvalitetne su i mislim da cu njih pazariti ako uopste budem menjao ovo uskoro, ali onda mora i novi mis pa ako mora mis onda mora i tastatura i tako redom.:D
...a verujem da znas kako se kod nas misevi koriste i bez podloge po hrapavim stolovima,listovima papira i raznim drugim alternatvnim materijalima pa niko nema problema sa time
Nemoj da zezas coveka, pasce u depresiju od same pomisli na to.
True...
mad_skillz
10.2.2007, 0:44
Plasticne podloge mogu duze da traju, ali su neudobne strasno te je to verovatno razlog zasto ih svako normalan izbegava.
budi ljubazan i odgovori mi znash li ti ko su steelpad,icemat,fUnc,QPad i sl.
ako znash onda cesh reci da si lupio shto i jesi sa izjavom da su plastichne podloge neudobne...posedujem steelpad S&S koji je 100%plastika...idi vidi koliko koshta i review-e ljudi na netu pa reci da ne valja...
a to da 3 od 5 najboljih timova na planeti u FPS igrama koriste plastic-based podloge to je suvishan komentar...;)
Shang Tsung
10.2.2007, 1:04
budi ljubazan i odgovori mi znash li ti ko su steelpad,icemat,fUnc,QPad i sl.
ako znash onda cesh reci da si lupio shto i jesi sa izjavom da su plastichne podloge neudobne...posedujem steelpad S&S koji je 100%plastika...idi vidi koliko koshta i review-e ljudi na netu pa reci da ne valja...
a to da 3 od 5 najboljih timova na planeti u FPS igrama koriste plastic-based podloge to je suvishan komentar...;)
Jea, cuo sam za sve nabrojane.. so what? Znaci iz ovoga sto si reko treba da zakljucimo "kupujte svi plastikance, mozda budete u TOP 5 na svetu u FPS-ovima"?
Sto se tice steelpada, kad god odem u lokalnu igraonu u kraju i zapatim se za komp sa njim, zamenim sa nekim drushkanom doticnu za obicnu platnenu. Jbg, sta da ti kazem, kad ne volim da mi mis leti po stolu...Drugaciji je "filing".
Mislim da covek hoce da kaze da ti pro gameri imaju vise iskustva od nas i da znaju sta valja. Tu bih se slozio s njim jer su ipak ti ljudi u velikoj meri posvetili zivot igrama, uglavnom vise od vecine nas ovde, neki zive od toga i ne verujem da im je do igre s funkcionalnoscu i kvalitetom.
Mada ukusi su razliciti. Verujem da bi vecina u recimo nekom zamisljenom glasanju ovde na forumu bila za malo naprednije podloge, tj ove plasticne i tome slicno.
Neke ocigledne prednosti ove moje plasticne u odnosu na onu obicnu sundjerastu su da skoro ne kliza sto je u poredjenju s onom veliki napredak, ne savijaju se krajevi, ne odlepljuju se, lepse izgleda a jedina mana (u odnosu na one stare) po meni je debljina koja je osetno veca kod ove plasticne ali to je model koji ja posedujem i koji je u low end delu naprednijih podloga/plasticnih pa bih rekao da bi prednosti bile ociglednije ukoliko bi se uporedjivala s nekom kvalitetnijom.
Opet naravno to je moje misljenje, razumem da tebi ne odgovaraju.
mad_skillz
10.2.2007, 1:42
Jea, cuo sam za sve nabrojane.. so what? Znaci iz ovoga sto si reko treba da zakljucimo "kupujte svi plastikance, mozda budete u TOP 5 na svetu u FPS-ovima"?
Sto se tice steelpada, kad god odem u lokalnu igraonu u kraju i zapatim se za komp sa njim, zamenim sa nekim drushkanom doticnu za obicnu platnenu. Jbg, sta da ti kazem, kad ne volim da mi mis leti po stolu...Drugaciji je "filing".
mozesh ako ti je dedukcija ravna detetu od 2 godine..;)
@NikolaS to je bila moja poenta :)
NjegovaWisost
10.2.2007, 2:04
Za ovu domaću podlogu, baš me zanima, može li da se poruči u CG?
Salju ti pouzecem, najbolje pozovi njih i pitaj ili vidi optimice.net. Ja sam narucio samo preko neta i stiglo mi je u roku od 7 dana iz KG-a. Posto si u CG proveri prvo.
NjegovaWisost
10.2.2007, 2:23
Eh šta bih dao da su PV u Srbiji. Moram nabaviti podlogu, ova je u najmanju ruku jadna...
Da li neko zna kakve su Digitex podloge?????
polarnimeda
13.2.2007, 23:23
koja je fora sa staklenim mouse pad-om> ja uzeo i rekao- u do jaja.. izgledace strava i "radice" strava... kad ono.. malo malo i mis se pogubi....
jel se nekome desi u nekom, retkom trenutku, da mis poludi... da kursor pocne od jednom da leti na sve strane... to traje kod mene oko 1s i prestane:eek: ?
To nije za optičke miševe. Optički miš jednom svetlosnom diodom (običnom ili laserskom) osvetljava podlogu, a fotoelementom sličnim minijaturnom video kamerom snima (skenira) podlogu. Kretanje se detektuje na osnovu toga što kamerica ustanovi da se isti uzorak pomerio. Ako je površina staklena, odbijena svetlost zaslepi kameru tako da softver ne zna gde se miš nalazi. Odatle nagli skok kursora. Ako se zaslepljivanje desi samo u nekim položajima miša (recimo, kad ga malo odigneš i pri tom malko nagneš na neku stranu), onda miš, baš onako kako si opisao "malo malo pa poludi".
Probaj da na to staklo prilepiš selotejpom najobičnije parče papira A4. Javi šta će se desiti.
Sto se tice podloga i jos nekih sitnih stvari, imas dobar izbor u radnji u ulici Slobodana Penezica (mislim da je broj 31).
E sad,ne mogu da se setim kako se ta radnja zove.
e ljudovi :D jel zna neko od vas na kom site-u iz srbije bih mogao da poruchim neki pad , al bash dobar , namerachio sam se na Razer Mantis speedpad :)
al nemora da bude ta ... i ja sam kupio MX Revo. i sad mi treba podloga :)
aj ako neko zna nek pomogne
Mr. Garrison
10.3.2007, 0:46
ta podloga je tesko djubre. platio sam je 10e i izgrebala se posle 2-3 meseca normalnog koriscenja. ne bacajte pare na ovu podlogu!
kada sam pisao mejl odgovornima rekli su mi u fazonu "sta bi ti hteo za 10e". cobani jedni...
Shang Tsung
10.3.2007, 11:38
Verujem da bi vecina u recimo nekom zamisljenom glasanju ovde na forumu bila za malo naprednije podloge, tj ove plasticne i tome slicno.
Samo da kazem da ja jesam za "naprednije podloge". Evo cak cu i da kupim jednu novu, samo da nadjemo nekog da mi je proda za 150 din...:opanachke
Btw, jel koristi neko jastuce sa gelom?
treba mi savet.imam fujitsu siemens GL2400 laser mouse i probao sam par platnenih podloga i jednu plastificiranu.nijedna ne odgovara,mis preskace.jedino lepo radi bez podloge tj. direktno na sto.hteo bih da kupim podlogu a neznam koju i od kog materijala.
sasha vukelic
8.4.2007, 1:58
Jel zna neko gde mogu da se pronadju neki fancy kvalitetni mouse padovi jer moj Logitech MX Revolution ipak zasluzuje prikladan Mosue pad... Hvala unapred ne znam da li ova tema sme da stoji ovde....
i koju podlogu si kupio, na kraju krajeva?
ja kontam uzeti vx revolution, koji bi koristio posvuda, na poslu, u igraonici, pa cak i kao daljinski...
polarnimeda
8.4.2007, 21:35
ja sam kupio stakleni mouse pad koji stvarno izgleda super... I mislio sam- laserski ima da leti na ovome.. Kad on preskace... :eek: pa kako bre, pa staklo je savrseno ravno! na kraju, ostao sam na platnu koje je najbolje resenje- tek se jendom mozda u nedelju dana mis, tj. kursor istripuje i pocne da leti na sve strane (odprilike 1 sekundu).....
ja sam kupio stakleni mouse pad koji stvarno izgleda super... I mislio sam- laserski ima da leti na ovome.. Kad on preskace... :eek: pa kako bre, pa staklo je savrseno ravno! na kraju, ostao sam na platnu koje je najbolje resenje- tek se jendom mozda u nedelju dana mis, tj. kursor istripuje i pocne da leti na sve strane (odprilike 1 sekundu).....
Od stakla se odbija laserski snop tako da se senzor zbuni i nije u stanju da pravilno registruje pokret.
Mislis ne odbija se u potpunosti ili u potrebnom pravcu vec se reflektuje/prelama...jer deo snopa staklo propusti...
Pretpostavljam da je taj stakleni namenjen kuglicnim misevima.
Mislis ne odbija se u potpunosti ili u potrebnom pravcu vec se reflektuje/prelama...jer deo snopa staklo propusti...
Pretpostavljam da je taj stakleni namenjen kuglicnim misevima.
Upravo sam na to mislio. ;)
Naravno da staklena podloga ne valja za optičke miševe. Zar ne znaš na kom principu oni rade? Svetleća dioda (laserska ili obična) osvetljava podlogu, a minijaturna kamera je snima. U kontrolnom čipu je i mikroprogram koji bukvalno upoređuje uzorke podloge snimljene kamerom i detektuje pravac i veličinu pomeraja.
E sad, ako je podloga savršeno reflektivna, kao što je staklo, onda se kamerica bukvalno zaslepi tj. dođe u tačku zasićenja kada je sve maksimalno svetlo i razlike u teksturi podloge se ne primećuju. Tada miš ne detektuje pomeranje po podlozi, jedino možda uspe da se snađe u trenutku kad miša malo odigneš jer se blesak smanji.
Dakle, za optičke miševe treba imati podlogu koja je jednobojna, mat, sa izraženom teksturom i dovoljno glatka da miš lepo klizi (ali ne baš kao po ledu).
ako otjesh da kupish mx revolution nemoj da se izhivljavash na njemu kao shto si naveo , mislim mish koshta dosta novaca i nije predvidjen za silovanje , najbolje bi bilo da kupish mx 510/518 . Nisu loshi , izdrzhljivi , jeste da su medju prvim te vrste mx misheva al su dobri . Ako otjesh da kupish revolution nejtesh se pokajati , i ja ga imam i jako me dobro sluzhi s obzirom da igram cs svako malo s njim . Ima neke mane ali su zanemarljive a najvetja od njih je (bar za mene) scrol sa strane koji mozhe biti od pomotji ali nikako u igrici , palac te zaboli od njega ali priviknesh se na to .
Shto se tiche catwalk podloge , nije losha za te pare .
Platio sam je 900 din i dobio neku kao izgrebanu mada meni nije smetalo i dobijem novu novcatu . Evo imam ih vetj 2 meseca i jednu samo koristim i to za sve i jeste da se izgrebala ali jedva da se primetjuje .
aj toliko . sve najbolje svima .:cool:
Naravno da staklena podloga ne valja za optičke miševe. ...
E sad, ako je podloga savršeno reflektivna, kao što je staklo, onda se kamerica bukvalno zaslepi tj. dođe u tačku zasićenja kada je sve maksimalno svetlo i razlike u teksturi podloge se ne primećuju...
Dakle, za optičke miševe treba imati podlogu koja je jednobojna, mat, sa izraženom teksturom i dovoljno glatka da miš lepo klizi (ali ne baš kao po ledu)...
Vojo, ja sam skoro nabavio staklenu podlogu, ali je potpuno "mat", tj. kao da je rađeno neko peskarenje stakla, tako da podloga daje difuzno svetlo i refleksije skoro da nema. Ima u uglu znak "Counter Strike-a". Super se na njoj ponaša moj Microsoft Intellimouse explorer 2. Jedino što se nekako čudno čuje miš kada klizi po njoj. Što se tiče pomeranja, savršeno je lagano i glatko i uopšte ne klizi kao po staklu, čak je prijatnije nego po platnu. Zadovoljan sam i preciznošću (a koristim mnogo programe za obradu fotografija i grafičke).
Nije losa Compad Speed pad podloga sa mojim Razer Diamondbackom odlicno radi jedino mi se nesvidja zvuk koji stvara kada se krece mis.
www.com-pad.com:)
polarnimeda
2.5.2007, 5:25
Vojo, ja sam skoro nabavio staklenu podlogu, ali je potpuno "mat", tj. kao da je rađeno neko peskarenje stakla, tako da podloga daje difuzno svetlo i refleksije skoro da nema. Ima u uglu znak "Counter Strike-a". Super se na njoj ponaša moj Microsoft Intellimouse explorer 2. Jedino što se nekako čudno čuje miš kada klizi po njoj. Što se tiče pomeranja, savršeno je lagano i glatko i uopšte ne klizi kao po staklu, čak je prijatnije nego po platnu. Zadovoljan sam i preciznošću (a koristim mnogo programe za obradu fotografija i grafičke).
e pa UPRAVO TU podlogu i imam.. tamno sive je boje, i na nju sa donje strane sam nalepis u uglove one male gume (koje si obio u kartonskom paketu) da ne bi klizala... ona je kao bas predvidjena za opticke miseve, ali moj se povremeno istripuje :n-cc2:
Da kompletiramo.:)
Imam nesto u planu da menjam neku periferiju skorije pa sam ostao neodlucan po pitanju podloge.
Sta biste predlozili do nekih hiljadu ipo?
Gledao sam Xtracove, pa onaj steel pad, a trenutno imam onu nasu optimice i mislim da je vreme da ide u penziju posle 3-4 godine.
Razer eXactMat™ (http://www.razerzone.com/index.php?main_page=product_info&products_id=3)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.