PDA

Prikaži potpunu verziju : Koji volan? :)

K'R' HooD
5.2.2007, 23:23
Kupio bih volan za nekih 5000din pa me zanima sta preporucujete?! Cuo sam da je bitan Force Feedback ali ne razumem se bas u to :) Tnx

deksi10
6.2.2007, 0:19
Koliko se ja razumem u volane, gledaj samo Logitech i nista drugo.

vlada90
6.2.2007, 0:32
Pa za 5000 din neces naci neki dobar volan. Dobri volani uglavnom imaju cenu preko oko 100e.
Moj savet ti je skupljaj pare za Logitech Momo Racing Wheel (oko 100e).

Mr. Garrison
6.2.2007, 0:39
ima za oko 70e, neki solidan Logitech sa EX u nazivu...to je malo preko 5k din...

zvucnjak
6.2.2007, 0:43
Ne znam da li je tacno to sto vlada kaze da je Momo 100 evra, ali ako jeste, i ako imas para, to je najbolji moguci izbor! A ako ne, u svakom slucaju neki Logitech...

K'R' HooD
6.2.2007, 1:42
Hmm mnogo mi to para da dam za volan, mogu za 100e kupim ficu pa se vozam kao covek :P Gledao sam neki:
Logitech Formula Vibration Feedback Wheel

- Dual Vibration Feedback Motori za bolji užitak
- 12 tastera i osmosmerni D-pad
- Pedale za gas i kočnicu
- USB konekcija 3291,44din. / 40,64€

i

Jetion Volan XTRAFORCE (pedale+volan+vibration)
4779din. / 59€

Sta mislite?

Mare[Bg]
6.2.2007, 11:09
Hmm mnogo mi to para da dam za volan, mogu za 100e kupim ficu pa se vozam kao covek :P Gledao sam neki:

- USB konekcija 3291,44din. / 40,64€

i

Jetion Volan XTRAFORCE (pedale+volan+vibration)
4779din. / 59€

Sta mislite?
Ja bih ti preporucio Logitech, jer mi ovaj Jetion deluje kao neko sr***e.

vlada90
6.2.2007, 14:05
Zvucnjak, trebalo bi da je momo tu negde oko 100e, mozda koji evro vise.
Od ta dva koja si naveo bolje uzmi Logitech.

Tornado
6.2.2007, 14:15
ja bi ti preporucio trust ff380 koji je provereno bolji od logitecha(imam i jedan i drugi :D

Tupan
6.2.2007, 18:28
Formula force EX - najbolje za te pare

Mr. Garrison
6.2.2007, 18:54
na taj sam i mislio...samo cuo sam da ima lose postolje za noge. nije dovoljno dugacko, pa su pete na podu, a to smeta prilikom voznje...

K'R' HooD
7.2.2007, 3:52
E bas sam porucio

Nadam se da nisam pogresio....
Thx for advice ;)

K'R' HooD
9.2.2007, 1:36
Stigao je, odlican!!! :) Mislim zadovoljan sam... Koje mi igre preporucujete, igrao sam MW i Carbon al nije to to, sta bih jos mogao ?!

Mare[Bg]
9.2.2007, 10:58
Koje mi igre preporucujete, igrao sam MW i Carbon al nije to to, sta bih jos mogao ?!

Npr. probaj GTR2, Race The WTCC Game, Live For Speed, rFactor...

K'R' HooD
10.2.2007, 0:45
Huh cuo sam da je LFS jedna od najrealnijih voznji, samo moram naci nekog da mi to downloaduje posto mi je los net... :( Anyway sad za sad se zabavljam sa FlatOut 2 i MW... Imam i Colin 5 ali ne mogu da podesim papucice za gas i kocnicu, uopste ih ne prepoznaje :(

Reloader
11.9.2007, 21:20
A jel ima neki volan i kvacilo medju papucicama, osim onaj Logitechov od 200 i kusur evra? :)

Zoran_KS
12.9.2007, 0:07
E bas sam porucio

Nadam se da nisam pogresio....
Thx for advice ;)

Mislim da si se za****o.Ja sam uzeo EX verziju i razlika je sto ovaj ima force feedback a taj tvoj ima vibraciju.Tek kad probas oba shvatis u cemu je stvar.

marko[ns]
14.9.2007, 15:07
Stigao je, odlican!!! :) Mislim zadovoljan sam... Koje mi igre preporucujete, igrao sam MW i Carbon al nije to to, sta bih jos mogao ?!

obavezno probaj simulacije!
kao sto su:
live for speed
gtr2
bmw m3 challenge
itd.

no729
14.9.2007, 23:24
Mislim da si se za****o.Ja sam uzeo EX verziju i razlika je sto ovaj ima force feedback a taj tvoj ima vibraciju.Tek kad probas oba shvatis u cemu je stvar.

Slazem se - Force Feedback i Vibration su dva totalno razlicita pojma. Ja sam uzeo Logitech MOMO Racing, probao sam volane sa vibracjom pre ovoga i to ti je kao nebo i zemlja.

polarnimeda
15.9.2007, 18:23
1) a kako se menjaju brzine kod onih volana bez menjaca? na tastere?
2) i zanima me koliko oni mogu da potraju- tj. nece se lako razdrndati ili ne daj boze polomiti? jer, imam utisak da je npr. sve logitechovo izdrzljivije od geniusovog, ali koliko?
3) i koliko znaci volan u arkadnijim igrama poput NFS? jer, nisam ljubitelj onih NAJzescih simulacija (ali mozda je to zato sto ih nisam igrao sa volanom...)
e da- preko 80e sigurno ne bih dao ako i budem uzimao volan... :)

no729
15.9.2007, 18:31
1) koliko znaci volan u arkadnijim igrama poput NFS? jer, nisam ljubitelj onih NAJzescih simulacija (ali mozda je to zato sto ih nisam igrao sa volanom...)

Igrati arkade sa volanom (bar sa Logitech MOMO Racing a verujem i sa ostalim force feedback modelima) je pravo mucenje! Za NFS, Colin-a, i slicne igre ja ti preporucujem da uzmes neki dobar analogni joypad i da uzivas.

polarnimeda
15.9.2007, 19:12
znaci ako nisam preterani ljubitelj simulacija, pametnije je ne uzimati volan? ali, mozda bi zavoleo simulacija kada bih imao volan... jel stvarno glupo igrati NFS sa volanom? da li je i tastatura bolje resenje? ako force feedback smeta, valjda moze samo da se iskljuci kod arkadnijih igara...
nadam se da ce neko ipak odgovriti i na prva dva pitanja... mrzim kada mi bitan post zavrsi kao poslenji na stranici...
evo ga zato opet :) ...
1) a kako se menjaju brzine kod onih volana bez menjaca? na tastere?
2) i zanima me koliko oni mogu da potraju- tj. nece se lako razdrndati ili ne daj boze polomiti? jer, imam utisak da je npr. sve logitechovo izdrzljivije od geniusovog, ali koliko?
3) i koliko znaci volan u arkadnijim igrama poput NFS? jer, nisam ljubitelj onih NAJzescih simulacija (ali mozda je to zato sto ih nisam igrao sa volanom...)
e da- preko 80e sigurno ne bih dao ako i budem uzimao volan... :)

no729
15.9.2007, 19:52
znaci ako nisam preterani ljubitelj simulacija, pametnije je ne uzimati volan? ali, mozda bi zavoleo simulacija kada bih imao volan... jel stvarno glupo igrati NFS sa volanom? da li je i tastatura bolje resenje? ako force feedback smeta, valjda moze samo da se iskljuci kod arkadnijih igara...

Pa moze da se iskljuci to je tacno samo i tako sa iskljucenim ff nije to to. Probao sam i jedno i drugo - NFS mi je mnoogo lakse da igram na tastaturi ili jos bolje sa joypad-om. Upravljanje nema veze sa realnoscu i moras nenormalno da cimas volan levo desno ko manijak.

Volan obavezno uzmi ako hoces da igras GTR2 ili RACE i slicne igre jer osecaj fenomenalan :kreza: a razlika drasticna (ove igre ne mozes ni da igras ko covek bez analognog kontrolera)

laki1991
29.6.2010, 1:24
Ima li kakav kvalitetan volan sa pedalama od 1500 do 2500 din ?