PDA

Prikaži potpunu verziju : Cena Google AdSense reklama (najvece i najnize)

freeminder
4.2.2007, 13:25
Zanima me sledece:

POshto sam od dosta ljudi cuo da Google AdSense funkcionise po pitanju isplate novca koji se akumulira od posete web prezentaciji,muci me jedno pitanje.

Pitanje:

Koju grupu proizvoda oglasavati na sajtu a da se po kliku najvise zaradi?

Naime postoje proizvodi gde nevlada konkurencija ili je ona veoma mala,pa samim tim,automatski cena posete njihovog sajta preko klika sa vaseg sajta je mala.

Dok sa druge strane postoje proizvodi gde je konkurencija zestoka i velika a samim tim i cena veca!

Pa me znaima koji su to proizvodi?

Naravno sajt mora biti internacionalni (citajte na Engleskom)

Hvala na odgvorima!

Boris Zegarac
4.2.2007, 13:44
Pa najvecu cenu klika imaju oni websajtovi koji imaju da prodaju nesto na svom sajtu, medjutim cena klika najvise zavisi od:
1. Page impressions,
2. Page CRT,

Na srpskom receno zavisi od toga koliko imas prelistanih strana sa tvom websajtu, zatim nakon klika odrdjene osobe na adsense reklamu koliko ona provede vremena tamo, da li popuno neke formulare ili sto je cak najbolje ukoliko ona nesto kupi tvoja zarada od klika ce biti mnogo veca od ostalih.
Ja trenutno imam reklame vezane za software posto mi je i websajt o tome i jedan klik mi otprilike iznosi 0.20 - 0.30, u zavisnosti naravno od prethodno navedenih parametara.

Deusdies
5.2.2007, 18:58
//OT

@Boris: da li si napunio kvotu od 100$ i da li ti je stigao novac ako jesi?

ivicca
5.2.2007, 21:30
Ja trenutno imam reklame vezane za software posto mi je i websajt o tome i jedan klik mi otprilike iznosi 0.20 - 0.30, u zavisnosti naravno od prethodno navedenih parametara.

I stalno ti je vrednost klika tolika ??????:a_whistli

na svom sajtu imam takodje ad sense i na mnogim forumima gde sam uclanjen skoro svi kazu (a i eiz licnog iskustva sam zakljucio) postoje dani kada ti je jednostavno vrednost klika mala :( nekad se desi cak i 1 cent :n-cc2: evo npr danas sam imao jedan klik od cak 40 centi, znaci da je to skroz nepredvidivo kolika ce biti... eka me neko ispravi ako gresim, ali sam prilicno siguran u to....

ehh da... mozda ste i videli ovo ... lik koji je najvise zaradio na adsensu
http://plentyoffish.wordpress.com/files/2006/06/plentyoffishcheque2.jpg
ehhhh...

Boris Zegarac
9.2.2007, 14:01
Sto se tice ceka treba da mi stigne krajem februara :alealeee:

a sto se tice zarade nekazem ja da mi je stalno klik izmedju 0.20-0.30 centi, naravno da se desava i meni da je nekada cak i po 0.1 cent ali kao sto sam naglasio to zavisi od toga sta je ta osoba uradila nakon sto je kliknula na taj link i koliki vam je Page Impression, evo bas sinoc sam pogledao koliko sam zaradio i iznenadio sam se kada sam video da sam za 1 klik zaradio 1.89$, i kao sto IVICCA kaze nikada se nezna koliki ce ti iznos biti

Onaj iznos sa cekom sto si prilozio je stvarno :eek: , voleo bih ako imas link od njegovog sajta da pogledam kojom se tematikom on bavi i koliko ima posetilaca, posto je to stvarno ogroman iznos,

cudi me :icon_scra kako ga Google nije stavio u Success Stories page. posto web sajtovi koji su tamo zaradjuju oko 30 000-40 000 $ mesecno

vladale
9.2.2007, 14:14
Zanima me sledece:

POshto sam od dosta ljudi cuo da Google AdSense funkcionise po pitanju isplate novca koji se akumulira od posete web prezentaciji,muci me jedno pitanje.

Pitanje:

Koju grupu proizvoda oglasavati na sajtu a da se po kliku najvise zaradi?

Naime postoje proizvodi gde nevlada konkurencija ili je ona veoma mala,pa samim tim,automatski cena posete njihovog sajta preko klika sa vaseg sajta je mala.

Dok sa druge strane postoje proizvodi gde je konkurencija zestoka i velika a samim tim i cena veca!

Pa me znaima koji su to proizvodi?

Naravno sajt mora biti internacionalni (citajte na Engleskom)

Hvala na odgvorima!

Koju grupu proizvoda oglašavati zavisi od tvoje sadržine sajta, isplati ti se da reklamiraš one proizvode koji imaju veze sa sadržajem tvog sajta, a to što se tiče konkurencije, stvarno ne znam. Mislim da nema nikakve veze da li je konkurencija velika ili mala. Što se tiče cene jednog klika, i to može da varira, u zavisnosti od vrste reklame.

urke
9.2.2007, 15:03
Imam drugara koji živi od AdSense-a. Na nekih 7-8 sajtova koje održava a koji imaju više desetina hiljada poseta dnevno, mesečno zaradi i do 9.000 dolara. Normalno, sajtovi su za englesko govorno područje i pretežno su multimedijalnog sadržaja (npr. indeksiranje video klipova). Svakog meseca mu ček za isplatu stiže redovno već više od godinu dana.

Deusdies
11.2.2007, 16:57
E al' nisam razumeo, ako npr. zaradiš 500$ za mesec, jel ti stiže ček na 500$? Mislim, glupo pitanje, valjda da, al' za svaki slučaj da proverim ;)

Inače ja sam zaradio 55$ i čekam da mi stigne PIN :D

urke
12.2.2007, 11:53
Koliko god da zaradiš, ako je prešlo 100 $ a nisi zadržao isplatu pre isteka meseca, šalju ti ček, makar bio i 101 $ ili 10.001 $.

Deusdies
18.2.2007, 4:02
Dešava mi se da dva dana imam 0.00$ kao svotu za taj dan, a evo sad sam gledao, današnji dan - 6.81$ - Ukupno 80$

Još malo, još malo :D

Kaiser Soze
18.2.2007, 14:33
Ok. sve je to lepo, a da li neko od Vas gleda kurs dolara u odnosu na euro. :)

Deusdies
18.2.2007, 17:35
Ok. sve je to lepo, a da li neko od Vas gleda kurs dolara u odnosu na euro. :) Pa otprilike 1$ = 0.85 € što i nije loše...

P.S. vidi što sam upravo slučajno našao simbol ☺ - Alt+1 :D

M1los
23.2.2007, 22:15
Evo, ja za par dana 4 klika i 0.22$:( . Blog otvorio prije nekoliko dana...
BTW, koliko treba da me registruju search engine-ovi?

urke
23.2.2007, 22:39
Miloše, nemoj se igrati pa kliktati sam na svoje bannere jer ćeš umesto novca od Google-a da dobiješ gašenje računa ;)

M1los
23.2.2007, 22:54
Ko je rekao da se igram? Ja nisam ni jedanput kliknuo. Nisam lud, toliko se cimao oko bloga, sadržaja, gušio jadne ljude, i sad da radim takvu glupost.:kreza:
Imam oko 96 posjeta i 4 klika. Sad baš ganjam da reklamiram i submitujem, pa će biti nešto... :D

M1los
25.2.2007, 13:48
Pozdrav! Imam jedan neobičan problem sa AdSense-om. Kod jednog prijatelja neće da prikaže reklame! Imam oko 4 klika (šta se smijete, skoro sam počeo!:D ), što znači da je reklama vidljiva, barem nekima. Evo sajta sa njegovog kompa:
http://img95.imageshack.us/img95/7773/screenshot2522007123351rb2.th.jpg (http://img95.imageshack.us/my.php?image=screenshot2522007123351rb2.jpg)

A evo sa mog:

http://img340.imageshack.us/img340/2073/blogyp7.th.jpg (http://img340.imageshack.us/my.php?image=blogyp7.jpg)

Zna li neko u čemu je problem?

nighthawk
26.2.2007, 0:02
Verovatno ima neki firewall koji blokira reklame. Ako mu je blokiran adsense i sa drugih sajtova onda je to to.

Boris Zegarac
27.2.2007, 22:45
Verovatno ima neki firewall koji blokira reklame. Ako mu je blokiran adsense i sa drugih sajtova onda je to to.

Moguce da je to sto nighthawk kaze :to_care: , ako nije to onda je moguce da mu je iskljucen JavaScript u samom pretrazivacu, jer da bi video adsense reklame mora mu biti omogucen javascript. Evo to pa pogledaj ovaj link mozda ti pomogne
https://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?answer=10036&topic=8439

M1los
28.2.2007, 21:42
Evo, saznali smo šta je, jer smo se ozbiljno zamislili kad ni svoje rođene adse nije mogao vidjeti :D
Cijela njegova mreža je pod firewallom, pa će riješiti taj problem sa provajderom.

Aksic Srdjan
28.2.2007, 23:06
Evo, saznali smo šta je, jer smo se ozbiljno zamislili kad ni svoje rođene adse nije mogao vidjeti :D
Cijela njegova mreža je pod firewallom, pa će riješiti taj problem sa provajderom.

Taj prijatelj (http://axagames.freehostia.com/blog/) sam ja:ciao:

Poz!