Prikaži potpunu verziju : Prvi DirectX 10 rezultati u Crysis-u!
Nimalo optimisticno.:paranoia:
http://benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=12417
http://benchmark.co.yu/news/2007-02/3/dx10.jpg
Ne da nije optimisticno nego je katastrofalno!! Na takvoj konfiguraciji a takvi rezultati....UZAS!!
ma u pitanju je neoptimizovanost demoa a i drajveri sigurno nisu neki.
Ne da nije optimisticno nego je katastrofalno!! Na takvoj konfiguraciji a takvi rezultati....UZAS!!
Polako, u pitanju je neka beta verzija Crysisa sa nekim beta drajverima za Vistu.Mora se to poboljshati inace igri preti trzishni krah.
Ja se u opste ne brinem,ima to lepo i da radi na 8600ultra a ne ovako sa 2x8800gtx.Samo polako sve ce doci na svoje mesto
Polako, u pitanju je neka beta verzija Crysisa sa nekim beta drajverima za Vistu.Mora se to poboljshati inace igri preti trzishni krah.
Verovatno si u pravu, mada onda bolje i da nisu izbacivali Demo. Ko zna mozda i Vista tu zeza :D
Ili će da doteraju igru da radi full u 1024x768 na nekoj karti tadašnje više srednje klase ili mogu da zatvaraju firmu jer neće imati ko da im kupi igru.:dzavo:
Rammstein
30.1.2007, 13:02
Prosto je nemoguce da ovakva konfiguracija daje ovakve rezultate!Mora da je vista ili drajveri!!!
Ne postoji tako dobar hardver koji ne bi bi bio zakopan od neoptimizovanog i bagovitog softvera. I igra je beta i drajveri su beta, ma i Vista je beta. :dzavo:
No sto reče Rocker, ili će to raditi mnogo bolje od ovoga na mašinama srednje klase ili će Crysis pući a sa njim i CryTech. Drugačije ne može...
Verovatno je sav softver beta pa su rezultati ovako katastrofalni!A i sa Core 2 Extreme X6800 (barem po mom misljenju) bi trebo da se dobije jos koji frejm jer sumnjam da Crysis koristi sva 4 jezgra.
Ili ce da se beta verzije poprave ili je igra osudjena na propast!!!
Sumnjivo!
Na cemu su onda pustani trejleri i demoi po sajmovima i konferencijama? Sto rekoh drugde: Intel Core 3 Hexa na 4.6GHz, 8GB DDR3 1667Mhz i Nvidia 9900Ultra sa 1512MB DDR4 1300Mhz.
Druge opcije nema, trejleri su na necemu pustani i to u prilicno visokim rezolucijama, a s obzirom da je ono u gornjem textu najskuplje sto postoji da se kupi ja stvarno ne znam na cemu su oni do sada gurali Crysis ako su ono tacni rezultati.
I jos samo da dogodine izadje port za PS3 koji ce imati bolju grafiku od PC verzije i da se svi samoubijemo.
sta se primate bre:
http://www.crysis-online.com/forum/index.php/topic,1717.0.html
mislim malo mozga...jel'bi vi radili igru koja ce da radi na 0.00001% kompjutera?
sta se primate bre:
http://www.crysis-online.com/forum/index.php/topic,1717.0.html
mislim malo mozga...jel'bi vi radili igru koja ce da radi na 0.00001% kompjutera?
ko se primio? pa svi znamo da ce igra raiti normalno i na mnogo slabijim konfiguracijama,samo komentarisemo ove rezaultate.
pozz
OK. Rezultati su lažnjak. Džabe sam se naložio. :kreza:
mad_skillz
30.1.2007, 18:24
mani ce biti dosta 45fps u 12x10....:)
Kako koja igra izlazi, pravim sve vise kompromisa...
mad_skillz
30.1.2007, 18:36
to je daleko od kompromisa ako makar 1/10 ovih rezultata se potvrdi..
SFRJ-Forever [CG]
30.1.2007, 18:38
Fino, fino, to sam i ocekivao od beta verzije, nista posebno.
Dobro da su igru odlozili, najvjerovatnije ce izaci krajem godine, taman imaju vremena da optimizuju engine.
A igra ce super izgledati i na DX9, DX10 ce me cekati jedno godinu dana:p
P.S. Igra nece izaci na konzole, bar u dogledno vrijeme, jer konzole nemaju dovoljno kako radne memorije za view distance, tako i storage memorije za brze ucitavanje nivoa.
Mr. Garrison
30.1.2007, 19:12
a ti bi verovatno voleo da ih imas sa 7900GTO :D
ljudi, ponovo sam presao FC sa HDR-om pre neki dan. fps ide na ispod 15 u "Dam" nivou kada krene rokanje. sve to sa A64 na ~2.5Ghz i 7900GTO@700/1600Mhz. dakle, igra stara nepunih 3 godine sece ko zmaj na hardveru koji nije tada ni postojao, a da jeste bio bi san snova. u to sve u 12x10...sta reci? :n-cc2:
mad_skillz
30.1.2007, 19:22
khm...7900GTX+10%...:D
shalim se igracu na shto vecim podeshavanjima a da to izgleda pristojno....
ko zna mozda i uzmem vodeno i uradim neki zestok klok...
kad izlazi vista? :confused: nesto je bilo u vestima na b92 o tome, i izgleda da ce skoro
Mr. Garrison
30.1.2007, 19:49
khm...7900GTX+10%...:D
shalim se igracu na shto vecim podeshavanjima a da to izgleda pristojno....
ko zna mozda i uzmem vodeno i uradim neki zestok klok...
instaliraj FC i nadji negde sejv pretposlednjeg nivoa, pa da vidis kako ce ti se spustiti apetiti...kada pocne slajd sou ;)
kad izlazi vista? :confused: nesto je bilo u vestima na b92 o tome, i izgleda da ce skoro
Izasla je.
http://www.cro-xp.org/news.php?readmore=69
Izasla je.
http://www.cro-xp.org/news.php
e super. jos samo kad bi negde na ulici nasao nekoliko stotina evra... :D
mad_skillz
30.1.2007, 19:59
instaliraj FC i nadji negde sejv pretposlednjeg nivoa, pa da vidis kako ce ti se spustiti apetiti...kada pocne slajd sou ;)
ako je tako igra je isti fazon kao carbon neoptimizovana do kranje mere...
Vista u Srbiji od 28. februara... Ja je vec imam ali nemam konfiguraciju koja je dovoljno jaka da sve izgleda onako kako ja hocu...
Master Neo
30.1.2007, 20:51
Vista u Srbiji od 28. februara... Ja je vec imam ali nemam konfiguraciju koja je dovoljno jaka da sve izgleda onako kako ja hocu...
prosvetli nas, sta to imas...;)
Mr. Garrison
30.1.2007, 21:26
ako je tako igra je isti fazon kao carbon neoptimizovana do kranje mere...
to se desilo samo u tom nivou. inace, igra je relativno dobro optimizovana...
']
P.S. Igra nece izaci na konzole, bar u dogledno vrijeme, jer konzole nemaju dovoljno kako radne memorije za view distance, tako i storage memorije za brze ucitavanje nivoa.
Isto onako kao što se stari Far Cry pojavio za konzole... Napravili su Far Cry Instincts za XBox i nedavno Far Cry Vengance za Wii. I oba izgledaju neuporedivo slabije od skoro tri godine stare igre za PC.
Doduše XBox ima Halo 2, PC ima Far Cry. Ko je prošao bolje? :D
Daj ne pričajte, pa na PS2 su čuda pravili a konzola ima 32 MB sistemskog i 4 MB video rama. Nije poenta u količini memorije nego u iskustvu programera i optimizaciji. Kako ceo Morrowind može da radi na mašini od 128 MB a da nijednom ne vidiš loading u toku igranja?
Zbog loše programerske prakse "utrpajmo ceo nivo u cugu i crtajmo sa istom detaljnošću i objekte na metar i one na sto metara" danas imamo gomilu neigrivih igara kao što je Gothic 3.
Potpuno se slažem, ali nije reč o tome. Za konzole je mnogo lakše pisati igre zbog standardizovanog hardvera i optimizovanog sistemskog softvera. Mislim da ni jedna generacija PC hardvera u poslednjih nekoliko godina nije videla igre koje bi apsolutno izvukle njen maksimum.
Samo i tu postoje granice. Jesu štoša impresivno radili na PS2 (koji je hardverski ekvivalent PC-ja od pre više godina) ali čuda se ipak ne dešavaju. Baš da se Far Cry, Doom 3 ili FEAR (sa onakvom grafikom) uguraju u 32Mb RAM-a i nije moguće. Što naravno ne znači da pomenute igre nisu mogle da se napišu tako da rade optimalno i sa manje od famoznih 1GB (koji je za njih neophodan). Razuđen hardver, relativno loš OS, kratki rokovi = neoptimizovane igre, baš kao ovaj beta Crysis. Na kozolama razvoj igara ide mnogo opuštenije. :qliranje:
A Gothic 3 je antiprimer koji će ući u udžbenike.
Ma to jos nije gotovo videcete inace ce morati da prave jaci hardver koji nece niko da kupi zamislite ovo
intel core16 2.66Mhz 16x8mbL2,16X16mbL3
RAM 8GB DDR4
NvIDIA 10900 1024(SP) 2Ghz,3072-bit 4GB DDR4
napajanje 5kw(moze i direktno prikljucenje na neku od termoelektrana ako vam je u blizini)
i onda nema sekiracije.Ima da sljaka bre:kreza:
Ma to jos nije gotovo videcete inace ce morati da prave jaci hardver koji nece niko da kupi zamislite ovo
RAM 8GB DDR4
napajanje 5kw(moze i direktno prikljucenje na neku od termoelektrana ako vam je u blizini)
al si ga sad odvalio,svaka cast:tapsh:
Fora je da ce to sve lepo da se optimizuje i ima da furamo mi to i sa mnogo slabijim kartama od 8800gtx.Nikome nije u interesu da ovako solidan(da ne kazem dobar) koncept propadne zbog neoptimizovanosti.
Mr. Garrison
30.1.2007, 22:25
ili im je u interesu da apgrejdujemo? mislite o tome...
E vala sad sam imao apgrejd i necu raditi novi (i da imam para), makar iz Crysis-a iskakale gole zene kroz monitor...
ili im je u interesu da apgrejdujemo? mislite o tome...
Pa sigurno necemo kupiti karticu od 400-500E da bi igrali neku sugavo neoptimizovanu igru,neka misle oni o tome.
Mr. Garrison
30.1.2007, 22:42
nece ljudi u Srbiji (za koje njih bas briga, a koji uzgred receno igraju piratske igre) ali u razvijenijim zemljama itekako hoce...
nece ljudi u Srbiji (za koje njih bas briga, a koji uzgred receno igraju piratske igre) ali u razvijenijim zemljama itekako hoce...
Ma ko prica o Srbiji.Nisu ni ljudi u zapadnim zemljama bas imuni za 500-800E koliko ce trebati da daju za grafu i procesor koji ne gusi grafu.Ne zaradjuju oni 10000E pa da tako frljaju pare.Sigurno ce kupovati mnogo vise nego mi u Srbiji,ali zar nije ispaltivije da naprave nesto optimizovaniju igru i da je prodaju vecem broju ljudi.Jedino ako firmu finansiraju nvidia i ati.
RAM 8GB DDR4
Nebojte se bice i toga, ali ce normalno igre biti uvek korak ispred sa nekim tamo DX15 shaderom koji trazi graficku za koju treba nuklearni reaktor da bi radila normalno i hladi se u nekom tamo tecnom azotu ili sta vec na -100C plus treba da prodas kucu da bi kupio sve komponente. I nece se smiriti dok ne naprave igru koja je toliko realna da mozes da je opipas:boodala: Svet je stvarno poludeo...
Ahhhh....Nemate pojma koliko je sve lijepo i bez briga oko novih racunara i novih racunarskih igrica meni i mome Intel 800mhz,128 ram,4mb vram.Mada kad u bolje vrijeme dodje novi komp trebalo bi da moze na razumnom nivou da pokrene Crysis,ali ponavljam RAZUMNOM.
Mr. Garrison
30.1.2007, 23:11
Ma ko prica o Srbiji.Nisu ni ljudi u zapadnim zemljama bas imuni za 500-800E koliko ce trebati da daju za grafu i procesor koji ne gusi grafu.Ne zaradjuju oni 10000E pa da tako frljaju pare.Sigurno ce kupovati mnogo vise nego mi u Srbiji,ali zar nije ispaltivije da naprave nesto optimizovaniju igru i da je prodaju vecem broju ljudi.Jedino ako firmu finansiraju nvidia i ati.
mislis da je nekom problem da jednom godisnje plati 500-600e za graficku ako ima 1500e platu?
rekoh ti, igra iz doba 9800pro karte sece na 7900GTX. sta mislis koliko ce biti zahtevan Crysis koji izgleda 10x bolje?
Ahhhh....Nemate pojma koliko je sve lijepo i bez briga oko novih racunara i novih racunarskih igrica meni i mome Intel 800mhz,128 ram,4mb vram.Mada kad u bolje vrijeme dodje novi komp trebalo bi da moze na razumnom nivou da pokrene Crysis,ali ponavljam RAZUMNOM.
Tacno,sta fali igrati igru u 10x7 sa medium detaljima svi smo nesto podivljali u poslednje vreme kao 12x10 high aa,af ma vazi ko da nije dobro igrati u 10x7.
Ja ne znam za vas ali ja bih morao da radim 2 meseca da bi mogao da kupim taj 8800gtx,a da pritom nista ne jedem ,itd
mislis da je nekom problem da jednom godisnje plati 500-600e za graficku ako ima 1500e platu?
rekoh ti, igra iz doba 9800pro karte sece na 7900GTX. sta mislis koliko ce biti zahtevan Crysis koji izgleda 10x bolje?
Jel stvarno mislis da oni jedino cuvaju pare za graficke kartice, pa imaju oni i pametnija posla,imam ortake u Nemackoj,Ceskoj i bas smo pricali o tome .Jeste da oni imaju bolje kompove ali nisu zaludni debili da bas bacaju pare na sve sto stignu.Treba oni da idu i na letovanje ,zimovanje da placaju skolovanje pa sad ti uklopi tih 1500E godisnje u te izdatke.
Ma dobro sala naravno da ce da optimizuju,nemojte zaboraviti da je directx10 radjen od nule i radjen je bas zbog optimizacije i ogranicenja starog naravno dobio je vise mnogo vise resursa od dx9.Pa zar mislite da bi tek tako mucili se kreirali od nule da bi bili ovakvi rezultati pa setite se samo na pocetku da sli nije imao smisla pa sada daje dosta dobre rezultate a jos suludije je da samo sto su izbacili 8800gtx,urade ovako nesto,pa sledeci amd gpu ce biti malo bolji od 8800gtx najavili su da ce imati isto 128sp ali 512-bitnu vezu izmedju gpu-a i video rama i imace 1gb.Od prilike su glasine da je bolji od 8%-25% zavisi gde,ali ovi rezultati bi bili previse i za novu atijevu karticu koja sigurno nece biti brza od dve 8800gtx.I jako me je iznenadilo da preporucuju procesor sa cetiri jezgra za nove dx10 igrice,ovamo kazu radjen dx10 da bi se konacno uposlila grafika a manje procesor a pricaju malo posle sasvim nesto deseto.Videcemo sta ce ispasti iz ove zbrke.:eek:
Mr. Garrison
30.1.2007, 23:23
@nikola87:
ovo je debeli offtopic, ali zar ti stvarno misils da neko sa tolikom platom mora da se igra na slabijoj karti (pod uslovom da je strasan igrac)? to sto ti tvoji drugari nemaju 8800GTX samo znaci da nisu zagrizeni hardverasi i nista vise. da jesu, lagano bi je posedovali od prve plate. znaci, nema cuvanja para (to se radi u Srbiji), tamo se kupi od prve plate i gotovo (ili eventualno od dve se odvoji po 300e)...eod.
ovo je debeli offtopic, ali zar ti stvarno misils da neko sa tolikom platom mora da se igra na slabijoj karti (pod uslovom da je strasan igrac)? to sto ti tvoji drugari nemaju 8800GTX samo znaci da nisu zagrizeni hardverasi i nista vise. da jesu, lagano bi je posedovali od prve plate...eod.
kako glupo udjemo u jos gluplju raspravu.Sve se slazem sa tobom ali i oni koji nemaju para a zagrizeni su za igre ima da nadju pare pa makar da ne jedu cele godine i ima lepo da kupe najbolju karticu.Ali je stvar koliko je tih zagrizenih za igre.I dosta o glupostima o kojim ni ja ni ti nemamo pojma
pozz...
Iskreno se nadam da je zvanicni demant tacan i da Kinezi loze masu. IF NOT THAN...
Ako bi to i nekim cudom bilo tacno onda je NVidia naebala sa celom serijom 8. Retkim ljudima koji imaju 8800GTX ili dva ce seckati na native rezolucijama njihovih monitora, od 1400x??? pa navise. A niko drugi nece moci da igra Crysis a da to ne bude kao i igranje FarCry-a na mx440. Vec u oktobru novembru ce masa veselih ljudi sa bencha kupiti 9800GTX, kao i poneko sa ovog foruma, a obican svet ce negde krajem proleca '08. kupiti NVidia 9600 i igrati Crysis.
Bar da znam da ne bacam pare na 8800GTS 320MB nego lepo 8300GT i "Vozi Mishko!"
Kažu na krajzisovom forumu da je ovo lažnjak, jer niti SLI radi pod Vistom niti endžin koristi Physx kartice... tipična kineska navlakuša da se poveća poseta sajtu.
Koji je procesor potreban za 8800GTS a koji za 8800GTX da bi sve radilo kako treba?
mad_skillz
31.1.2007, 0:25
core 2 duo bilo koji iz serije E6x00
mad_skillz
31.1.2007, 0:29
i vishe nego dovoljno
mad_skillz
31.1.2007, 0:35
nishta ;)
E oni drajveri za vistu ne podrzavaju sli iz nVidie je stigla vest,kazu da je cak i sporije a kamoli sto zu stavili onu karticu za fiziku.I naravno drajveri jos nisu gotovi.
Kao sto neko rece detonator stotka je tezak beta... Kao i Vista... Kada li ce service pack za Vistu :rofl:
Verovao ili ne, u drugoj polovini OVE godine: :D
http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=24249
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.