Prikaži potpunu verziju : Access point i wlan
Interesuje me sledeće. Naime konektovao sam se na neku wlan mrežu. 99% sas siguran da je to nečija lokalna mreža, to jest da sam se konektovao na nečiji ovis link AP. Mreža nije kriptovana. Kako da to provjerim. I kako da tom nekome posaljem poruku preko mreže.
Bryan Fury
24.1.2007, 22:40
Kakvu poruku? :) Da je uključena zaštita, ne bi se ni povezao sa tim AP-om. Možeš skenirati mrežu sa nekim utility-jem da bi video ima li još računara na mreži.
Ako mreža na koju j ezakačen taj AP nije kriptovana onda je ni on ne može kriptovati, to jest svako se može zakačiti na njegov ovis link bez logovanja. A to je slučaj kod mene.
Sa kojim programom to mogu da skeniram. Win skener mi ne nalazi ništa samo moj komp, to jest laptop.
Offtopic:
Zar OvisLink nije firma?
Offtopic:
Zar OvisLink nije firma?
Jeste a kako se zove Access point koji stvara svoju lokalnu mrežu.
Jeste a kako se zove Access point koji stvara svoju lokalnu mrežu.
Aha, shvatam. :kreza:
Aha, shvatam. :kreza:
I znas li kako da ovo ispitam.
Bryan Fury
24.1.2007, 23:25
Nije mi baš jasno o čemu vas dvojica pričate uopšte. ;)
Da li je od te mreže SSID ovislink (što je standardni SSID na ovislinkovim uređajima) i nije toliko bitno. Probaj sa još nekim skenerom ili još bolje sa sniferom. Naravno, pod uslovom da znaš u kojem IP opsegu mu je mreža; to što si se asocirao sa AP-om ne znači da si dobio automatski IP adresu, osim ako mu nije uključen dhcp. Probaj sa standardnim opsezima privatnih IP adresa.
Bryan Fury
24.1.2007, 23:26
Naravno, to što ti radiš je zapravo pokušaj neovlašćenog upada u tuđu mrežu, tako da ne znam koliko je takva diskusija uopšte poželjna na ovom forumu... dosta sam već rekao. ;)
Naravno, to što ti radiš je zapravo pokušaj neovlašćenog upada u tuđu mrežu, tako da ne znam koliko je takva diskusija uopšte poželjna na ovom forumu... dosta sam već rekao. ;)
Problem je u vecine taakvih mreza sto ti dodeli neku IP adresu koja nije kod ostalih korisnika. A sto se tice programa za skeniranje dodeljenih IP adresa ja ti preporucujem LAN View (http://www.jxdev.com/lvsetup.exe) demo ce ti dovoljno posluziti.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.