Prikaži potpunu verziju : w700i vs w810i
kolebam se izmedju ova dva telefona imao sam i t610 i k700 i k750 i s700 i k800 ali meni jednostavno treba walkman telefon i tu nema reci.:)pa bih hteo objasnjene zasto bas taj mobilni da kupim:pi sta se sve dobija uz telefon da me u radnje ne sj...u posto su to mom bratu uradili al sam i ja da po njokalici
A sto nisi u k750i kad si imao ubacio walkman sw i gotovo,ako hoces walkman ili w800i ili w810i,w700i ima najodvratniju masku koju sam ikad video :eek: em nema autofokus,tako da njega izbaci odmah.Moja preporuka za w810i koji sad best buy :n_klanja: neces se pokajati,i ja za koji dan/nedelju treba da ga uzmem,imao sam k750i prodao,uzeo 6630 i sad se vracam opet na SE.
Uz w810i ide,telefon,baterija(mislim da u original pakovanju w810i idu 2 baterije),punjac,uputstvo :) ,USB kabal,mem.kartica od 512MB(uz w700i ide 256MB),i slusalice,i CD.
e hvala ti i neki moji drugovi su rekli da je w810i hit samo da pitam a koliko je jak zvuk?????????
e hvala ti i neki moji drugovi su rekli da je w810i hit samo da pitam a koliko je jak zvuk?????????
ma zvuk ti je solidan, dobar je.. nisu stereo zvucnici ali meni je super.. cak je jaci i jasniji od nekih stereo mobitela, recimo d600, koda nema ni jednog zvucnika a kamoli dva
sto se tice w700 neznam gde ga iskopa.. to definitivno zaobidji.. sto se tice w810 generalno neki uzimaju pre njega nego k800 tako da je telefon stvarno dobar, kuciste mu je jako fino i cvrsto tak oda te i to ne brine
milane s kojim mob se vracas u SE familiu ? :opanachke
a sa w810 sad sam procitao.. ;)
poz
kolebam se izmedju ova dva telefona imao sam i t610 i k700 i k750 i s700 i k800 ali meni jednostavno treba walkman telefon i tu nema reci.:)pa bih hteo objasnjene zasto bas taj mobilni da kupim:pi sta se sve dobija uz telefon da me u radnje ne sj...u posto su to mom bratu uradili al sam i ja da po njokalici
Uzmi W810i, ako si već pri parama. Baš ono što ti treba u tu svrhu, a sa dovoljno memorije (bar za početak).
A sto nisi u k750i kad si imao ubacio walkman sw i gotovo
Sinak... Ne mrsi bez potrebe, 'leba ti. :)
Sinak... Ne mrsi bez potrebe, 'leba ti. :)
Ozbiljno , shta je sw?
A josh jedno moje pitanje...Koje su to bitne razlike koje su uticale da w810i bude toliko skuplji w700 kada nemaju toliko razlichite opcije?...
Ozbiljno , shta je sw?
A josh jedno moje pitanje...Koje su to bitne razlike koje su uticale da w810i bude toliko skuplji w700 kada nemaju toliko razlichite opcije?...
sw ti je skracenica od softwer (software.. kako god...)
milan ti je givirio sto nisi ubacio sw od w800 u k750 radi istog hardvera i dobio bi walkman-ov telefon
izmedju ostalog, w700 nema auto fokus ;)
sw ti je skracenica od softwer (software.. kako god...)
milan ti je givirio sto nisi ubacio sw od w800 u k750 radi istog hardvera i dobio bi walkman-ov telefon
izmedju ostalog, w700 nema auto fokus ;)
A to se moze raditi samo u servisima ili svaki dzalabajzer (kao ja) moze to sam da odradi i da nadje software od Walkmana???:qliranje:
sta da ne mrsim Magneto :o lepo sam mu rekao
za sad se moze raditi samo u servisima,pre je moglo u kucnoj radinosti ali tad su bili CID36 telefoni sad su svi CID49 koji su jako dobro zasticeni,valjda ce se provaliti zastita pa ce moci i u kucnoj radinosti to raditi.U servisu to kosta oko 10e,a mozes i preko neta uraditi to ima dosta sajtova koji to nude ubacivanje w800i sw u k750i samo moras imati kreditnu karticu i uplatiti na njihov racun 10e i onda uradis flashovanje.
Već su provalili. http://forums.se-nse.net/index.php?showtopic=6100
pogledao sam na http://www.mobilnisvet.com (http://www.mobilnisvet.com/) o w810i i video sam da ima stereo zvucnike sta je sada tacno :icon_scra:icon_scra:icon_scra dali ima stereo ili mono zvucnike?:confused::confused::confused:dali moze memoriska kartica sa k750i da se ubaci u w810i
zeljko provalili su to za ubacivanje sw(koje traje bas dugo) i samo ubacivanje fajlova,i zamenjivanje i dodavanje novih.Na CID36 moze svasta da se uradi,ubacivanje novih tema koje xtra izgledaju,povecanje SMS memorije do 20 000 poruka....
nema stereo zvucnike w810i,tu valjda pise da ima stereo zvuk na slusalicama ;) znaci ima mono,moze a sto bi to radio kad uz w810i ide 512MB.
pogledao sam na http://www.mobilnisvet.com (http://www.mobilnisvet.com/) o w810i i video sam da ima stereo zvucnike sta je sada tacno :icon_scra:icon_scra:icon_scra dali ima stereo ili mono zvucnike?:confused::confused::confused:dali moze memoriska kartica sa k750i da se ubaci u w810i
Zvučnik je mono. Logična stvar bi bila da je stereo, ali šta je tu je, i ovako je odličan i dovoljno glasan. Zvučnik je nebitna stvar kod walkman telefona either way, iz očiglednih razloga. Što se memorijskih kartica tiče, može da se ubaci iz K750i ako je u pitanju Memory Stick Pro Duo, sa naglaskom na ovo Pro.
pa ko zeli walkman sa dobrim zvucnicima tu je w550i/w600i ali on ima samo 256MB sto je sasvim dosta ;) za nekog
Što se memorijskih kartica tiče, može da se ubaci iz K750i ako je u pitanju Memory Stick Pro Duo, sa naglaskom na ovo Pro.
samo da dodam: Podržani formati : Memory Stick Duo, Memory Stick Duo Pro,
tako da ne mora biti Pro
sto se zvuka tice i zvucnika na mobitelu, to je sad od korisnika do koristika, kao sto milan rece sa jacim zvucnicima je w550 kojeg sam ja imao i ima odsta jako stereo ozvucenje ali ima i ogranicenje od 256 MB sto je nekome malo a nekome dovoljno
a dali je bolji zvik na w810i ili nokija 6233
samo da dodam: Podržani formati : Memory Stick Duo, Memory Stick Duo Pro,
tako da ne mora biti Pro
Što dodaješ, a ne razmišljaš/čitaš lepo? :)
Pitanje je glasilo: "da li može memorijska kartica sa k750i da se ubaci u w810i?"
W810i podražva Duo Pro kartice. Ako je Duo Pro i na k750i, onda će moći da ide = MORA biti Pro.
@smeker
Oprosti, šta si se zakačio za taj crni zvučnik? :) Koji će ti đavo stereo zvučnik na mobilnom telefonu ili zvučnik koji će da bude jači od drugih za pola decibela (dabogda)? Važan je zvuk koji dolazi iz slušalica, a po tom pitanju je W810i besprekoran.
Što dodaješ, a ne razmišljaš/čitaš lepo? :)
Pitanje je glasilo: "da li može memorijska kartica sa k750i da se ubaci u w810i?"
W810i podražva Duo Pro kartice. Ako je Duo Pro i na k750i, onda će moći da ide = MORA biti Pro.
sorry nisam dobro citao
Oprosti, šta si se zakačio za taj crni zvučnik? :) Koji će ti đavo stereo zvučnik na mobilnom telefonu ili zvučnik koji će da bude jači od drugih za pola decibela (dabogda)? Važan je zvuk koji dolazi iz slušalica, a po tom pitanju je W810i besprekoran.
sto se tice zvucnika, malo jest glupavo da neko puno zahtreva oko mob uredjaja i da trazi od mobitela da svira kao neki njegov kucni stereo uredjaj.. ali isto tako elergican sam na mobitele koji podrzavaju brdo muzickih formata a zvuk kad zvoni šššššššššššššš.. mislim da je to iritirajuce, pogotovo kod samsunga, siemensa ili nekih nokia
jeste, imao sam w550 sa stereom i ne ocekujem od svakog sledeceg da ima tu jacinu zvuka ali barem da taj zvuk bude ukusan i solidan a ne smece od zvucnika i zvuka
trenutno imam k750 i zadovoljan sam s obzirom na jedan zvucnik, jest da su dosta visoki tonovi pojacani u odnosu na srednje tovone ali nije toliko iritirajuce
e hvala vam ljudi sutra ga kupujem:tapsh::tapsh::tapsh:jedva cekam da ga isprobam
e hvala vam ljudi sutra ga kupujem:tapsh::tapsh::tapsh:jedva cekam da ga isprobam
hmmmm.
GA= 'w700'
ili
GA= 'w810i'
????
a koga kupujes,plisanog medu :dzavo: :D
a 6233 je g.... pre bih uzeo moto rokr e1 nego 6233
kupujem w810i i tacka nema dileme.
odlicno ocekujemo utiske i slike ;)
sretno :ciao:
pa eto.. sutra slike i prvi utisci
e ljudi zao mi je ali cete morati sacekati nekoliko dana posto nemam para sve sam u kladionici potrosio ali cu se brzo povratiti:n-cc2::n-cc2::n-cc2:samo kako ja mogu slike da postavim:icon_scra:icon_scra:icon_scranikada to nisam radio:a_whistlinebrinite nekoliko dana i prvi utisci su ti:opanachke:opanachkenego dali bolji zvuk ima k750i ili w810i?????????znam da je pitanje trulo????????? :confused::confused::confused:
haha sve u kladionicu :alealeee: mislis da ces povratiti sta ces da igras :D
Pa mislio sam slike koje si slikao sa njim da postavis lepo slikas,prebacis na komp i okacis na neki image hosting ;) w810i ima bolji zvuk jer ima walkman softver i walkman sluske,ako nemas para za w810i uzmi k750i pa mu ubaci walkman sw,a posle mozes da uzmes i neke bolje sluske(mozes i te walkman one su oko 35e) a ubacivanje walkman sw od w800i je 10e.
Srecno u kladzi :)
ma nisam bukvalno mislio sve pare fali mi jos negde 50 evra ja k750i vec imam ali ovaj cu kupiti za koji dan i nemislim da pare povratim na kladionici nego lepo posteno od caleta uzmem posto mi keva vise neda:D
ja mislim da ko ima k750i je glupost da uzima w810i,jer se uopste ne isplati ubaci u taj k750i sw od w800i i uzmi sluske i karticu jeftinije ce da te izadje.
e ljudi zao mi je ali cete morati sacekati nekoliko dana posto nemam para sve sam u kladionici potrosio ali cu se brzo povratiti:n-cc2::n-cc2::n-cc2:
Ma, udri brigu na veselje. :D
nebrinite nekoliko dana i prvi utisci su ti:opanachke:opanachke
Davno sam se nakljukao utiscima sa ovog walkmana, inače ne bih ni davao savete, ali svakako prosvetli ostale koji nisu bili u dodiru sa modelom. :)
nego dali bolji zvuk ima k750i ili w810i?????????znam da je pitanje trulo????????? :confused::confused::confused:
Gledano u globalu, K750i ima nešto prodorniji zvuk, a mislim da je to već neko napomenuo u temi, samo što to nikako ne znači i kvalitetniji output. A što se tipa zvučnika tiče, da dodam to da pored toga što W810i ima mono izlaz na svom zvučniku, opet je odličan, a inače stereo na zvučniku jednog mobilnog telefona apsolutno ne garantuje nikakvi boljitak glede audio performansi.
Oba telefona imaju apsolutno isti zvucnik. W810i emituje bolji zvuk, jer ima kvalitetnije kuciste. Ja sam na mom K750i, licno, menjao kuciste i stavio od W800i. Tom prilikom sam skinuo lepak koji je fiksirao zvucnik za kuciste. Sada jedva da mi se telefon cuje kad zvoni u sobi u kojoj vlada potpuna tisina ( ali ne bukvalno ). To je bio samo jedan od razloga zbog cega sam ga i menjao. Sve su to najobicnije igracke, i K750i i W800i i W810i.
a koga kupujes,plisanog medu :dzavo: :D
a 6233 je g.... pre bih uzeo moto rokr e1 nego 6233
Gresis. 6233 ima bolji zvuk od W810i. A tek ta ROKR E1 ne moze da se poredi sa 6233, jer Motorola ima 24 kanala polifonije, a Nokia 64.
ako nisi provalio mi ovde ne pricamo o spoljasnjem zvuku(i zvucniku) nego o zvuk na sluskama ;)
ako nisi provalio mi ovde ne pricamo o spoljasnjem zvuku(i zvucniku) nego o zvuk na sluskama ;)
da se nisi malo prevario JA koliko sam skontao oni komentarisu vanjski zvucnik i jacinu zvonjenja ( da tako kazem).. a ako se komentarise o boljem zvuku za slusanje muzike.. pa zasto je uopce izmisljena w serija walkman ako ne za muziku... o tome se ne treba komentarisat sta je bolje
a ko na walkman mislite kao uredjaj za slusanje muzike, onda nema boljeg telefona od W serije za takve stvari
Stvar je u tome da je zvučnik na mobilnom telefonu savršeno NEBITAN, u okviru o kojem mi ovde diskutujemo.
da se nisi malo prevario JA koliko sam skontao oni komentarisu vanjski zvucnik i jacinu zvonjenja ( da tako kazem).. a ako se komentarise o boljem zvuku za slusanje muzike.. pa zasto je uopce izmisljena w serija walkama ako ne za muziku... o tome se ne treba komentarisat sta je bolje
a ko na walkam mislite kao uredjaj za slusanje muzike, onda nema boljeg telefona od W serije za takve stvari
Probaj sa WALKMAN;) ;) ;)
Probaj sa WALKMAN;) ;) ;)
:rofl: pa sta sam ja nosao toliko meseci, valkana volkama,
hajd da nikad nisam cuo nego vec mi dosadio walkman-ov telefon ... :boodala:
nidje veze,.... odo ispravit
Pazi. Reako si tamo napred da je mogao jednostavno da ubaci walkman sw i gotovo. Jel' tako? E, onda se ta prica ne uklapa u ovo sto si sada rekao, jer tada on ne bi dobio na K750i isti zvuk na sluskama kakav ima W810i. Lepo ti i jonathan kaze da je zato i izmisljena W serija. Dakle, moglo je samo da se prica o spoljnjem zvucniku.
pa nego zbog cega bi ubacio walkman sw,sta da bi imao walkman animiranu temu i gledao kako znak W vraca se i nestaje sa desktopa. :n-cc2:
Kako se ne uklapa valjda svi dobro znaju koliko je bolji zvuk na sluskama kad se ubaci walkman sw,kako se ne uklapa kad sam i ja rekao da komentarisemo zvuk na slusalicama,dobio bi priblizan jer nema walkman slusalice HPM-70.
Njihov harware nije u potpunosti isti ( tacnije isti je samo vizuelno ). I zato K750i nikada ne moze imati zvuk na sluskama kao sto ima W810i.
hahaha daj covece nemoj vise da lupas,od k750i koji je bio osnova nastali su d750i,w800i,w810i.SVi imaju isti hardware,osim sto w810i nema pokrivenu kameru i drugaciji je raspored tastature,a inace sve je isto.
halo ljudi stavam je... kakav hardver kakvoli sto, w800 i k750 su potpuno isti telefoni samo imaju razlicit softwer i tacka.. sta petljate w810... mislim, milane, ne vredi se raspravljat s neki ko nije to radio i flesovo fon
dakle, ako hoce da ima bolji zvuk na mob neka flesuje k750 sa w800 i tacka
sto se tice w810 vs k750 i oni su u neku ruku isti (naravno ne hardverski) ali imaju istu kameru i rezoluciju ekrana samo je nesto bolji displej kod w810 i ima walkman-ov softwr, meni je isti sem flesh tema itd itd
dakle, zvuk je bolji na walkman-ovim softverima, bio to w550 w800 w810 i ostali.. kao sto rece, za to su izmisljeni a ako su telefoni hardwerski isti slobodno ubasite sw od walkman
hahaha daj covece nemoj vise da lupas,od k750i koji je bio osnova nastali su d750i,w800i,w810i.SVi imaju isti hardware,osim sto w810i nema pokrivenu kameru i drugaciji je raspored tastature,a inace sve je isto.
Jao, jao, jao, ... Ala ti decko namas nikakvog pojma o bilo cemu. Prvo, D750i nije nastao od K750i. To je jedan te isti mobilni telefon. Drugo, W800i ima isti hardware kao i K750i. Trece, W810i nema isti hardware kao K750i, jer bi bilo jako glupo da u tolikom razmaku i to u razlicitim serijama kompanija SonyEricsson pakuje jedan te isti hardware. O kakvom rasporedu tastature ti pricas? On ima totalno drugaciju tastaturu. On ima unapredjenu verziju displeja. On bre emituje bolji zvuk na slusalicama. Pa sta mislis odakle tolika razlika u ceni izmedju ta dva telefona, ako su identicni kao sto ti kazes?
Jao, jao, jao, ... Ala ti decko namas nikakvog pojma o bilo cemu. Prvo, D750i nije nastao od K750i. To je jedan te isti mobilni telefon. Drugo, W800i ima isti hardware kao i K750i. Trece, W810i nema isti hardware kao K750i, jer bi bilo jako glupo da u tolikom razmaku i to u razlicitim serijama kompanija SonyEricsson pakuje jedan te isti hardware. O kakvom rasporedu tastature ti pricas? On ima totalno drugaciju tastaturu. On ima unapredjenu verziju displeja. On bre emituje bolji zvuk na slusalicama. Pa sta mislis odakle tolika razlika u ceni izmedju ta dva telefona, ako su identicni kao sto ti kazes?
dragi ti banser pa sta milan citavo vreme prica.. bas to sto si ti rekao.. ne kontam sta si ti citao i skontao o predhdnim postovima
to sto milan kaze da su ti telefoni nastali od k750.. to je tacno, w810 nema iste tastere kao k750 tacnij, w810 nema jojsticka i ima oddatne tastere, samo su tasteri brojeva isti (slicni), a ostalo, nidje veze sa izgledom, a sto se tice unutrasnosti hardvera.. potpuno isto, i radjeni su svi ti spomenuti modeli na istoj "proizvodnjoj traci"
to sto kaze kad ako su k750 i w810 isti zasto je w810 skuplji.. evo linka i poredjenja:
http://www.mobilnisvet.com/compare.php?a=671&b=947&c=gotovo 99% su isti.. ono sto nie isto je sto sam i naveo, malo bolji displej i sw walkmana... kad bis se cena priblizila k750 nebi k750 niko uze zato je naj vise toliko skup w810.. mislim da sam displej i sw ne opravdava toliku razliku novca
banesr,e daj decko molim te iskuliraj.Ja sam rekao da je k750i bio osnova na kome su radjeni dalji modeli,d750i sam spomenuo da je nastao na njemu jer nema istu tastaturu i zadnju masku kao k750i ako nisi lepo informisan i nisi imao prilike da koristis ove telefone.
Oces da ti kazem zasto je ovolika cena i razlika u toj ceni,oces ?
Evo slusaj uzmem k750i(sa full opremom) oko 155e+ubacis u taj telefon walkman sw to je 10e+uzmes kupis slusalice HPM-70 to je 35e+512MB kartica je oko 30e to je 75e.155e+75e=230e sto je i realna cena w810i koji moze da se nadje za 220e ali je skidan sa mreze.
joj milane, ja zaboravi na slusalice koje su gotovo "pola telefona" :boodala:
a trazim ih ovih dana da ih kupi, nidje veze.. .
Momci, treba malo da preispitate sami sebe. Evo kako cemo. Na ovom linku http://cnn.cn/shop/sonyericsson-k750i-screen-p-445.html nalazi se displej od k750i. Na ovom linku http://cnn.cn/shop/sonyericsson-w810i-screen-p-713.html nalazi se displej od w810i. E sad lepo pogledajte gde se nalaze konektori. Kod k750i je sa desne strane, a kod w810i je sa leve strane. Dakle, maticne ploce ova dva telefona se toliko razlikuju da nemaju na sebi isti raspored konektora. Toliko od toga sto tvrdite da su im hardveri u potpunosti identicni.
banesr ja tebe apsolutno ne razumem sta hoces da kazes, pa dobro eto nisu isti i sta sad ?? neznam cemu tezi ova rasprava ....vise mi je na vrh glave nekih diskusija jest crno nije belo... .. zar cemo ic u diskusiju i dubiozu gde se konektori nalaze ? cemu sad pa to, eto nisam znao da su drugaciji konektorui eto, pogresio sam i zdravo... neznam ni cemu vodi rasprava jest isti i nije isti hardwer ..misli mda se do ove rasprave doslo "zasto je w810 skuoplji od k750".. eto milan je sve lepo pojasnio i sto jest logicki da je toliko koliko je w810 skuplji i zdravo
sto se tice muzike, w serija je namjenjena za slusanje muzike, tacnije, serija oftwera od wolkmana je za slusanje muzike a hardver nema s tim veze.. vanjski zvucnik od w810 nesto manje tisi od k750 ali isti tako sam primetio da svi zvucnici od k750 nisu iste jacine, ima tu i do hardvera i do verzije sw.. daljnja rasprava je nepotrebna, mislim da smo sve razmotrili
'Ajde bre, smirela. Ostavite čoveka, u pravu je. I nemojte se praviti ludi. Malo je HW isti, pa malo nije. More...
banesr,sad je tebi krivo zasto sam ti ja dokazao,zasto je cena w810i takva pa bi da se malo izvuces na hardware,dobro eto drugaciji imaju displej,a mozda sve ostalo je isto.Ja nisam napadao coveka nego sam mu lepo dokazao ono sto jeste,ali izgleda on hoce meni da dokaze da hardware ima veze sa muzikom,sto u ovom slucaju nije tacno,sta to w810i ima da ima dobar zvuk.Sta ugradili su mu pojacalo,ili neki zvucnik pa ima bolji zvuk od w800i.Ama w810i i w800i su braca isti su,isti im je zvuk,imaju isti sw,sve isto.A u k750i kad ubacis sw od w800i dobijes w800i posto k750i ima isti hardware kao w800i,nema nista drugacije osim maske,novije tastature,walkman dugmeta,i zadnje maske.Neki cak stave na k750i stave w800i prednju masku,i zadnju od w810i.A w800i vise necemo da mesamo jer je on izgubio bitku,sad je k750i vs w810i nekom treba jeftin i normalan telefon,nekom walkman telefon.PA nek bira,w800i nema u prodaji ipak ga je pobedio stariji brat w810i,koji se u odnosu na k750i/d750i/w800i razlikuje samo sto ima EDGE,nema poklopac za kameru,ima veci displej 2mm koji je i malcice bolji,lepse izgleda(po meni) eto to je to.
OK. Ne treba ovako detaljisati i ne treba se na ovakav nacin raspravljati, ali takodje mislim da ne treba davati pogresne savete nekome. Neko ce kupiti k750i i mislice da je time automatski dobio i w810i. U neku ruku jeste, ali u neku ruku i nije.
pa taj neko zna dobro sta mu treba,nije toliki noob pa da ne zna sta mu treba.Ja sam samo preporucio nekome ko nema dovoljno para,ili ne zeli da da toliko para,a hteo bi da ima walkman telefon.Najbolja opcija je znaci k750i+walkman sw,a posle ulaganje u mem.karticu i bolje slusalice.:ciao:
w810i ima jednu veeeliku prednost: nema joysticka. Ko zna o čemu govorim shvatiće, inače opštepoznata činjenica o SonyEricsson telefonima...
napokon da se i ta rasprava zavrsi
w810i ima jednu veeeliku prednost: nema joysticka. Ko zna o čemu govorim shvatiće, inače opštepoznata činjenica o SonyEricsson telefonima...
da ali se to ne racuna u kvalitete i cenu ;)
barem tako SE ne kaze..
ja sam izbegavao max nakon k700 telefone sa jojstikom ali sad eto nakon w550 inam k750
nego gde onaj decko, ako tako nastavis kupovat telefon neces moc kupit ni 3310 :dedica:
:D
Da, joystick je velika mana kod SE telefona. Medjutim, jos jedno ulaganje u kupovinu tastature od w810i, naravno pored kompletnog kucista i tipki, resava problem. Tastatura od w810i moze da se ubode u plocu od k750i, jer je taj slot isti i nalazi se na istom mestu. I jos da napomenem da kada se menja tastatura onda mora da se menja i postolje koje je drzi iznad ploce, jer ono se opet razlikuje. Kada se na to doda flash i kada se sve sabere dodje se do zakljucka da je bolje lepo odmah kupiti w810i. Ovako cak i ako sve to uradis na svom k750i, opet imas losiji display i losiji zvuk na izlazu. Taj ko kupuje, neka stavi sve lepo na papir, i sve ce da mu bude jasno. A ... da, zaboravio sam da kazem da joystick mora kompletan da se vadi napolje, znaci da se skine sa maticne ploce, jer novo postolje nece da ide preko njega. Licno mislim da je sve to jako velika petljancija. Ako neko vec ima k750i, po meni je bolje da ga koristi takvog kakav on jeste, nego da radi sve ovo, a kada sakupi pare onda neka menja za nesto mnogo bolje. To je samo jedan veliki eksperiment koji moze da se izvede ili bez problema ili sa nekim problemom, pa posle samo da se ima jos nepotrebnih ulaganja.
ali nikad mi nije jasno kad neko dodje i napravi se pametan i kaze sony ericsson telefoni imaju los dzojstik samo se kvari bla bla,procitao sam svi se zale.Kada sam uzeo k750i imao sam ga skoro 3 meseca koristio sam ga najvise sto sam mogao,imao sam na telefonu oko 70 igrica,nisam se odvajao od njega ceo dan,uvek "rkao dzojstik" i mogu da kazem da mi je jednom krenuo da zeza nije hteo na desnu stranu,tj.morao sam jace da gurnem da bi on krenuo da desno.Onda sam lepo kao i sto sam radio svaki 2-3 dan uzeo stapic za usi malkice nakvasio i pokupio prasinu,onda lepo uzmem stisnem dzojstik i zavrtim ga jedno 5-6 puta oko ose i gotov posao radi kao nov.A tome kome se pokvario dzojstik i nece da radi,to se desilo jer on nije cistio telefon 2 meseca i onda kao kaze uh kako su glupi ovi iz SE napravili najgori dzojstik stalno koci bla bla.
Milan91 moram rec da je to sa jojstikom veoma relativno, prvi k500 dok sam imao, cim sam ga kupio navalio sam se na igre, tacnije tenis (ko je igrao zna na koje se muke stavi jojstik) i evo, nakon koliko godina apsolutno perfektno radi kao nov, nema zamerki na jojstik, no.. ja sam ga koristio par meseci i onda kupim nov k700 (nisam prodao k500) i nije prosao mesec i vec problemi, naravno, rastavim, ocistim i radi opet koji mesec i opet shit.. nece... prijatelj mi kupi k500, nakon par dana a ne meseci, nece, zapinje, treba ga jace trzat, opet drugi prijatelj kupi isto k500... daje ga na razne muke i dan danas mu kao i meni jojstik perfektno radi
imam prijatelja koji ima k750, samo sto ga ne suta, uopste ga ne zali, a telefon perfektno radi a znas kako se zale kako jojstik ne valja kod k750
eto ja imam nov k750 pa.. videcemo kako ce se pokazat
poz
:rofl: :rofl: :rofl:
Na svaka 2-3 dana si skidao masku i cistio joystick??? :boodala:
I to vec posle 3 meseca koriscenja??? :tapsh:
Ja, izmedju ostalog, imam i Nokiu 6600 koja je kupljena 2004. godine, a danas je 2007. godina. Do dana danasnjeg joystick na tom telefonu nije pravio apsolutno nikakvih problema i telefon nikada nisam otvarao da bih radio bilo sta slicno. A na joystick od 6600 se, koliko ja znam, niko nikada nije zalio. Mozes li sam da procenis kakav je joystick na SE telefonima? Ili ipak ne mozes, jer i sam kazes da se svi zale, a ti ga jedini hvalis.
banesr,cek da li si ti p ili v :dzavo:
mislis da sam lud da otvaram masku,nisam otvarao nego sam citisio tamo gde je dzojstik gde ima ona praznina i gde upada prasina,znaci treba cistiti pre nego sto upadne.Nokia 6600 nema prazninu u koju moze da upadne prasina,tako da tu krntiju ostavi i nemoj porediti sa obicnim java telefonom.Kad hvalis vec 6600 mogu reci samo da ima najgori dzojstik koji sam ikad u svome zivotu probao,tvrd i tezak,kad oces da ides levo,desno,gore,dole to je zivi uzas posle 5min koriscenja mene su boleli prsti.Ja sam rekao da svi oni koji se zale oni nisu ni imali taj telefon pa se zato zale,imam dosta drugova,a i znam dosta ljudi sa interneta koji imaju k750i i nikad se nisu zalili,desavao im se bag sa dzojstikom nece u jednu stranu ali su to sredili neki i dan danas imaju i sve lepo radi,osim pojedinaca koji pricaju bajke o tome kako je dzojstik los.
Nije mi jasno kojom ste se magijom prebacili na džojstike kod SE telefona, but still. Koristio sam intenzivno T630, T610, K700i na više od 6 meseci, i nisam prmetio nikakvu disfunkciju prililkom rada džojstika. Nisam ga čistio. Da li sam to sam ja ili, šta li je već, nije toliko bitno. Ali džojstik nisam drndao, što možda dosta toga govori. Znam još dosta ljudi koji koriste neki modela sa džojstikom, čak i na više od godinu dana, opet ne žale se. Daleko od toga da su džojstici sjajni, ali takve halabuke o lošoj izradi već poćinju da smaraju. Mislim, šta radite - izvlačite šleper sa sajlom koju ste prethodno privezali na taj isti džojstik koji je loš?
To je zato sto ne postavljaju svi iste kriterijume po pitanju svog mobilnog telefona. Neko ce ti reci: "Ej, meni joystick radi OK". Onda ti uzmes telefon u ruke i kazes: "Ma daj, gde je to OK?". Na sta ce on tebi: "Ti reci sta hoces, meni je moj telefon dobar". Slazem se sa takvim ljudima koji su zadovoljni sa svojim stvarima, ali kada se o tome komentarise, onda mislim da treba govoriti o punoj funkcionalnosti odredjenog uredjaja, a ne o tome da li je nekome to dobro ili mu nije dobro. Cinjenica je da SE telefoni jako brzo izgube funkcionalnost joysticka kakva je bila kada je telefon bio nov. A naveo sam primer za 6600, jer je kod nje joystick od prvog do poslednjeg dana jednako funkcionalan godinama. Moj k750i nece lepo da radi na komandu "gore", a koristio sam ga sasvim normalno. Milane91, kakve veze ima sto je telefon sa Symbian OS, jer pricamo o joysticku? A to da li je krs, nemoj sad o tome.
Ne radi se ni o kakvim kriterijumima. Nisam malouman pa da ne mogu da razaznam da li je joystick u redu ili ne. Dakle, apsolutno svi moji SE telefoni nisu patili od sindroma lošeg džojstika, te mi je moje iskustvo i iskustvo još nekih ljudi dovoljno da ne uzmem za ozbiljno generalizaciju™ kojoj su ljudi užasno skloni u poslednje vreme.
Secam se ranije kada sam intenzivno isao na mobilnisvet(2003 i 2004 godine)svi su govorili kako sam naj...o zato sto sam uzeo T610 i kako ce mo da se vidimo za 6 meseci kada se skroz raz...be.Evo sada je 01.2007 i povremeno imam manjih problema sa dzojpedom.
Naravno,ovo je licni primer sto ne znaci da drugima nije crkavao.
Samo jedno pitanje 6233 ili W810?
Secam se ranije kada sam intenzivno isao na mobilnisvet(2003 i 2004 godine)svi su govorili kako sam naj...o zato sto sam uzeo T610 i kako ce mo da se vidimo za 6 meseci kada se skroz raz...be.Evo sada je 01.2007 i povremeno imam manjih problema sa dzojpedom.
Naravno,ovo je licni primer sto ne znaci da drugima nije crkavao.
Samo jedno pitanje 6233 ili W810?
ono sto se daje nokiama prednost jeste simbian operativni s. u ovom slucaju, 6233 ima fabricki kao i w810 ..jest da je w810 nesto skuplji ali to je zanemarit...
oba fona imaju 2 mp kameru sem sto w810 ima auto fokus
posto w810 ima istu kameru kao i k750 evo ti jedna usporedba slika k750 vs 6233
6233 (http://www.mobilnisvet.com/img/upl/mreview/000/000/000/316/image010.jpg) i K750 (http://www.mobilnisvet.com/img/upl/mreview/000/000/000/316/00451.jpg)
uz w810 dobijes slusalice vredne nekih 30 € a i sam softwer je walkman sto sam znas da pruza dobar kvalitet muzike
displej
6233 ima (18-bit) 262.144 boja 240x320 piksela
w810 ima (18-bit) 262.144 boja 176x220 piksela
ostalo je stvar ukusa, moja preporuka w810
samo mogu da kazem da 6233 ima dosta losiju kameru,i on se jedva moze porediti sa w700i(posto on nema AF)
samo mogu da kazem da 6233 ima dosta losiju kameru,i on se jedva moze porediti sa w700i(posto on nema AF)
to znam,kamera mi nije presudna.Imao sam iskustva sa slikama napravljenih pomocu k750i i nisu lose tako da mi je to dovoljno.
hvala na odgovorima,pozz
Nije mi jasno kojom ste se magijom prebacili na džojstike kod SE telefona, but still. Koristio sam intenzivno T630, T610, K700i na više od 6 meseci, i nisam prmetio nikakvu disfunkciju prililkom rada džojstika. Nisam ga čistio. Da li sam to sam ja ili, šta li je već, nije toliko bitno. Ali džojstik nisam drndao, što možda dosta toga govori. Znam još dosta ljudi koji koriste neki modela sa džojstikom, čak i na više od godinu dana, opet ne žale se. Daleko od toga da su džojstici sjajni, ali takve halabuke o lošoj izradi već poćinju da smaraju. Mislim, šta radite - izvlačite šleper sa sajlom koju ste prethodno privezali na taj isti džojstik koji je loš?
Ah čuj, nikakvo preterano izivljavanje, ali ni cuvanje nije bilo, ali mogu ti reći da na SVA 4 SonyEricssona koja sam ja ili moja devojka imali pre ili kasnije se smrdao džojstik, dok mi na Siemensu CX70 radi savršeno i nakon 2god... I SVI moji drugovi se zale na dzojstik, a sad, da li je tebi uleteo UBER primerak, neznam...
... Samo jedno pitanje 6233 ili W810?
6233.
Ah čuj, nikakvo preterano izivljavanje, ali ni cuvanje nije bilo, ali mogu ti reći da na SVA 4 SonyEricssona koja sam ja ili moja devojka imali pre ili kasnije se smrdao džojstik, dok mi na Siemensu CX70 radi savršeno i nakon 2god... I SVI moji drugovi se zale na dzojstik, a sad, da li je tebi uleteo UBER primerak, neznam...
Sažaljevam slučaj, ali kanda meni zapadoše 3 uber primerka, i još desetak istih poznanicima. CIA 300%.
Mislim, neću nikoga da ubeđujem da li su famozni džojstici dobri ili ne, hoću samo da vam pokažem da postoje i drugačija iskustva i da mi je smešno svo to crno-belo gledanje na problematiku.
a dali da kupim w810i ili w710i sta mislite o w710i
:kreza::kreza:
W710i je neopravadano skuplji samo zato što je na preklapanje. Ipak W810i.
710и је добар али доста скуп,али и занимљив модел.Много ми се свиђају ове спортске функције,али само то остало је исто.
Milan91 brisi ga sam :a_whistli
idi na edit, pa "predji na napredna podesavanja" pa odma pri vrhu imas "Obriši poruku" i klikni na "obrisi ovu poruku"
a sto se tice mobitela.. w810 svakako.. w710 nije vredan svoje cene
a dali da kupim w810i ili w710i
Evo ti ovde poredjenje SE W710i i SE W810i, pa sam odluci koji je bolji, ali ja ipak mislim da je bolji W810i... LINK (http://www.phone.co.yu/mobilni_telefoni/uporedjivanje_telefona.php)
polarnimeda
2.4.2007, 22:06
jel neko zna kako da povezem sa kompom w700i... komp prepozna new hardware, ali ne i koji je..... koristim xp sp2... drajveri sa diska koji ide uz fon ne pomazu, ali ovo sve ionako radi na drugom kompu bez ikakvih drajvera... potrebno mi je samo da prebacim neke podatke sa/na njega...
mozda ti ovo uputstvo pomogne:
mobilnisvet.com - Akki kaze: Posto je ovo stalno pitanje koje muci posetioce ovog foruma, resih da napisem mali prirucnik... Materijal koristjen za pisanje je iz originalnog SE uputstva, prirucnika sa drugih foruma i moje neko iskustvo steceno radom sa SE telefonima, mada sam se trudio da se sto vise oslanjam na SE uputstvo jer je bas detaljno...
Postoje 3 nacina za povezivanje SE telefona sa PC-om( ne podrzavaju svi telefoni sve nacine)...
*Preko Bluetooth-a ( potreban je USB adapter za komp,
postoji mnogo BT adaptera i manje vise svi su ok... tako da vetjih problema ne bi trebalo da bude)
*Preko USB kabla
*IrDA ( potreban je usb infra-crveni adapter, isto ima raznih...)
Moja preporuka, kao i velike vetjine je preko bluetooth-a...
Potreban softver:
Ako niste dobili cd, na kome se nalazi softver za povezivanje i prenos fajlova sa telefonom, mozete skinuti na internetu...
Postoji vise file manager-a, mnogima, kao i meni je najbolji FloAt's Mobile Agent ( FMA), koji je originalno napravljen za t610
ali radi i sa najnovijim SE telefonima...
FMA mozete koristiti kao: SMS Manager, Mobile Phone Monitor, Remote Control Agent, Phonebook Manager,
Organizer, Fun...
vise informacija i download [ovde]
Ako netjete da koristite FMA( sto ja preporucujem) mozete koristiti Sony Ericsson File Manager
koji mozete download-ovati sa SE sajta i koji se nalazi na cd-u koji ste dobili uz tel...
Da bi skinuli poslednju verziju SE File Managera:
Idite na www.sonyericsson.com/support
selektujte region ili idite na "Global support area"
odaberite telefon
selektujte applications/ File Manager i pratite uputstva...
*Povezivanje preko Bluetooth-a
Prvo instalirajte bt pomotju softvera koji ste dobili uz njega... Kada ste to uradili ukljucite bt na telefonu
Connectivity >>> Bluetooth >>> Turn On ( pojavljuje se bt ikona na ekranu telefona)
Telefon mora biti u dometu, koji iznosi 10 metara...
Bonding ( uparivanje)
Telefon mora biti vidljiv da bi kompjuter mogao da ga prepozna
Connectivity>>> Bluetooth>>> Visibility>>> Show Phone
Kada ste to uradili otvorite softver koji ste dobili uz bt i nadjite Bluetooth Devices...
Za svaki uredjaj postoji posebna ikona...
nadjite telefon i desnim klikom tje izatji pop up, u kome kliknete na paring...
izatji tje dialog u kome unosite sifru (default je 0000) i na telefonu ponovite isti postupak uz dodavanje kompjutera u my devices
Akki:
Povezivanje preko USB-a
Prvo sto treba da uradite je da instalirate drivere za usb kabal, koje imate na cd, ili mozete skinuti ako je kabal DCU-11
[ovde] ili ako je stariji DCU-10 [ovde]
Da biste instalirali drivere:
( ne prikljucujte USB kabal jos)
Prvo ubacite Cd sa driver-ima, ili ako nemate zapamtite adresu gde ste unzip-ovali skinute drivere
( korisno je raditi copy/paste adrese)
Prikljucite usb na komp i ako imate cd instalacija je prosta...ako nemate onda izaberete install from a specific location, click na next
i selektujte opciju Don't search...>>> next >>> have disc>>> browse >>> paste adrese drajvera >>> open>>> ok
slektujte USB cable DCU-11/10 iz liste>>> next>>> finish
Sada treba da zabelezite COM port USB kabla na sledetji nacin:
Start>>> Settings>>> Control Panel>>> System>>> Hardware>>>Device Manager, nadjite USB i zabelezite COM port ( nalazi se u PORTS-u)
U Control Panelu kliknite na Phone Monitor Options, prvi put upisite informacije, otvorite COM ports tab, izaberite onaj koji ste zabelezili sa ENABLE
PC Setup
1. kada koristite FMA...
Kada ste instalirali FMA, i instalirali softver koji ste dobili uz Bluetooth/IrDa adapter ili kabal i sigurni ste da radi ispravno moratjete da podesite FMA
Otvorite FMA idite na Tools>>> Options kliknite na Native Bluetooth i ukucajte adresu ( CP>>> BT Devices, nadjite telefon, klik na Propreties i copy/paste)
i Port ostavite 0 >>> OK
Na kraju idite na Phone>>> Connect u toolbar-u FMA i trebalo bi da radi...
2. Kada koristite SE File Manager...
Otvorite My Phones, wizard tje se pojaviti ostalo je lako....
Nadam se da tje koristiti, ako ima neka greska recite, ja sam proveravao i ne bi trebalo da bude....
polarnimeda
3.4.2007, 3:13
nesto sam cackao i uspeo... nesto u device manager-u... vise se ni sam ne secam sta... jbg retko mi se desava, ali stvarno sam zaboravio... tnx anyway ;)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.