Prikaži potpunu verziju : ADSL u manjim mestima?
prica se nesto o tome da li je to zaista krenulo ili ?
Hm, definiši pitanje, u kojim mestima konkretno? Postoje već teme o ADSL-u, nisi trebao da kreiraš novu.
Tačno, bilo bi uputno prvo da proveriš teme u kojima se pominju gradovi u Srbiji i ADSL usluge...
recimo Pracin Cuprija krusevac i okolna mesta tipa cicevac razanj i sl
nikolafox
23.1.2007, 11:50
recimo Pracin Cuprija krusevac i okolna mesta tipa cicevac razanj i slimas samo postin ADSL ali je preskup , a to je zbog toga sto je jedini moguci za sada U Krusevcu. To je to za Krusevac:dedica:
A Pirot?!!?I okolina oko njega???
Ne znam nikoga ko bi mogao da nam da poverljive informacije o planovima razvoja Telekoma (da znam, znao bih i kad ću ja, iz centra Beograda, dobiti ADSL za koji ima tehničkih uslova i koji sam platio pre četiri meseca). Jedino što se može saznati su informacije na sajtovima Telekoma i Pošte:
www.telekom.yu
www.ptt.yu
Potražite "vesti" ili "informacije". Kod Telekoma prvo idite na Fiksnu telefonuju, u donjem desnom uglu izaberite ADSL i kad se otvori nova stranica potražite "informacije" ili "vesti".
Da, krenulo je, ali nema nikakvih pravila oko toga. Dešava se da komšije koji su "vrata do vrata" zatraže ADSL, jedan dobije posle 2 dana, drugi čeka mesecima i ništa. Jednostavno ne postoji način da se sazna kada ćete konkretno Vi dobiti ADSL uslugu. Eventualno možete pozvati Telekom i pitati, ali ćete u 99% slučajeva dobiti neprecizan i štur odgovor tipa "Biće u narednih nekoliko meseci". Dakle, jedino što preostaje jeste prijaviti se za uslugu i čekati da vas kontaktiraju, a onda potpisati ugovor, platiti i čekati da vas se sete.
ima tekst u zadnjem broju SK govori o tome kako je telekom poceo ugradnju opreme za adsl u centralama sirom srbije i da bi do marta-aprila trebalo da pocne uvodjenje istog i van BGa Nisa i NSa. kao navodno odobrila im vlada ne znam ni ja koliko za razvoj broadband interneta u srbiji. boze daj da je tako
madsrdjan
27.1.2007, 19:39
Mozda je malo offtopic ali moram da pomenem da je telekom Srbija stvaaaarno najgora kompanija za koju znam. Pa ljudi ja sam se slogirao kada sam otisao za novu godinu u moj rodni zavicaj, tj Visegrad kad ono tamo ADSL!!! Pazi manjeg gradica nema! Nisam mogao da vjerujem. Raspitam se malo i svi koji ga koriste su prezadovoljni plus ceka se svega 2 sedmice na prikljucak! Sjaaajno. Znao sam da su u velikim gradovima Republike Srpske odavno poceli sa ADSL-om ali za ovako mala mjesta stvarno se nisam nadao da ce uvesti. E sad kad sam vidio to tacno sam se zabrinuo oko one kupovine telekoma RS od strane Telekoma Srbije. Nemam nista protiv ali ako takve p..darije prave po Srbiji sa ADSL-om onda se stvarno brinem za nas korisnike u R. Srpskoj. Telekom RS je stvarno odradjivao posao kako treba i skidam im kapu za to i nadam se da ce novi vlasnici izvuci kakvu pouku iz ovoga pa da jednog dana u skorije vrijeme svako mjesto u Srbiji dobije veseli ADSL. Zivi bili pa vidjeli.
Ovde kod mene ADSL bi trebao da krene u martu...
Crusader88
27.1.2007, 22:20
kazu da u Bor treba da uvode od februara, kazu tehnicke mogucnosti ima(jer je prosle godine ceo grad bio prokopan zbog optickih kabla), ali kao nemaju trenutno opremu(MA DAJ MOLIMTE:nov_explo :mad: )
Obrenovac (nezvanicno) oko 15.2.
Pančevo, danas-sutra, po odgovornima iz pošte, instalirana oprema za 3000 kom. ali ima jako malo prijavljenih, šta su ti ljudi....
Telekom je prilično jadan, ništa nisu javili, sve nešto kriju, moram kroz nezvanične kanale i kanalice
24. januara se prijavio kod Telekoma za ADSL
25. januara me zvali da kazu da mi je instalirana oprema na centrali
danas (29. januara) me zvali da dodjem po opremu.
U pitanju je prilicno mali grad - Becej.
Ja sam se prijavio kod Sezam pro-a negde oko 20.12.2006. god. i posle par dana su me pozvali telefonom i obavestili da postoje tehnicki uslovi za ADSL i da ce me o daljem razvoju situacije kontaktirati u toku januara . Evo prosao je januar a oni se vise nisu javili . Radi se o okolini Kraljeva . Dali uopste neko zna kakv je plan sirenja ADSL-a u Srbiji ?
madhatterYU
30.1.2007, 12:19
Ja sam se prijavio kod Sezam pro-a negde oko 20.12.2006. god. i posle par dana su me pozvali telefonom i obavestili da postoje tehnicki uslovi za ADSL i da ce me o daljem razvoju situacije kontaktirati u toku januara . Evo prosao je januar a oni se vise nisu javili . Radi se o okolini Kraljeva . Dali uopste neko zna kakv je plan sirenja ADSL-a u Srbiji ?
ne jos, plan prosirenja kobajagi treba da se sazna u martu, aprilu - nedostatak opreme:rolleyes: , pa se planira u "letu".
ee pogledajte na telekomovom sajtu nasao sam neke informacije tj o spisku mesta gde ce biti postavljene tehnicke mogucnosti ima bas dosta mesta e sada kada ce to biti niko nezna da kaze
pozdrav
ee pogledajte na telekomovom sajtu nasao sam neke informacije tj o spisku mesta gde ce biti postavljene tehnicke mogucnosti ima bas dosta mesta e sada kada ce to biti niko nezna da kaze
pozdrav
Ma to je vec pocelo ali kao sto je neko vec iznad rekao preskupo je.Imaju neke smesne pakete za velike pare.Mislim da flat kosta od 128 je oko 30e.Uz to kod nas je jos problem sa dig centralama, pa daj boze prvo to da srede svuda.
Sta vredi i da pocne kad nije ni poceo.A kod mene centrala iz sredine 20-tog veka.Ne znam stvarno zasto se to samo nama desava.Pogledajte novopecene EU susede,pa Hrvate.
U Loznici rekose jos koliko posle novogodisnjih i bozicnih praznika u fazonu-zagarantovano
Evo vec pocetak februara,a od ADSL-a nema ni traga ni glasa,a nesto ne verujem i da ce biti
Mogu misliti koliko ce kostati-sve one lepe cene u odnosu na druge provajdere se odnose na Beograd i vece gradove,po provinciji ce biti svasta(citaj-deranje),jer u manjim mestima u velikom broju slucajeva ima samo dial-up te nema konkurencije i moze se biti bezobrazan do kranjih granica...
Uzas...
Marshall George
1.2.2007, 12:04
Ja sam se prijavio tu u Subotici 27. decembra za Telekomov flat ADSL,za najjeftiniji 256/64kbps paket dok je bila promocija za besplatan priključak i opremu do 01.01.2007, i žena koja radi tamo mi tada reče da će nas zvati posle 15. januara najkasnije do 1.februara da potpišemo ugovor i preuzmemo opremu...Jbg danas 1.02 i ništa,još uvek koristim dial-up,dovraga!!!! Ista ta žena je rekla i mom očuhu da kao to ne zavisi od njih već od Beograda kada će im poslati opremu jer bez nje ne mogu ni zvati ljude da potpišu ugovor...i takoC!!!
K'R' HooD
11.2.2007, 23:59
Srbija... 21 vek ja na dial-up... O moj Boze...
Koga zanima, ovde (http://www.telekom.nadlanu.com/adsl/Podrska.aspx?ac=solo&br=2#4332) moze naci spisak mesta u kojima vec ima ili ce biti dostupan ADSL... U sledecih nekoliko meseci!
Kaiser Soze
17.2.2007, 0:11
Da ne bih ovde raspirivao mrznju i druge bolesti 21. veka, samo cu vas uputiti na moj blog, nemanja.blog.co.yu gde imate 2 teme (poslednje teme) o ovoj prici.
Jednostavno, sve sto napisem ovde, bice suvise.
P. S.
Ako ovo neko smatra reklamom, izvinjavam se, neka izbrise post
Heh,sta reci...Kod nas obecavaju ADSL i obecavaju,ali jos uvek nista...A sad se razmisljam i da li da uvodim uopste odmah preko telekoma(kad bude bilo)ili da cekam jos...Trenutno sam na wireless-u 128/128 i to zadovoljstvo placam 1500din.,sad cete svi reci da je skupo,i jeste skupo,ali kod nas nema bolje...
Razlog zasto razmisljam sto se tice ADSL-a je telekomov ugovor na 2god. koji mi se nikako ne potpisuje...
Ne bih da pravim reklamu, ali pogledajte EUnetov spisak gradova gde su u mogućnosti da postave ADSL priključke... Pokrivaju dobar deo teritorije...
Kaiser Soze
17.2.2007, 20:13
Ne moze EUnet da sam ide i menja centrale. Njihova pokrivenost je uslovljena pokrivenoscu Telekoma.
Mislim da je Sezam najposlovniji, opet... Ostaje da se vidi, kad bude bice.
Ne bih da pravim reklamu, ali pogledajte EUnetov spisak gradova gde su u mogućnosti da postave ADSL priključke... Pokrivaju dobar deo teritorije...
Yep, EUnet daje neke stidljive naznake o proširivanju svog spektra delovanja, jerbo centrale imaju "mogućnosti", pa će možda-tamo-negde-eventualno da se uvede ADSL po tim centralama, širom zemlje. A kada će to vaistinu da se desi, Bog samo zna.
https://my.eunet.yu/support/adsl_centrale
Kaiser Soze
18.2.2007, 2:00
Ima li naznaka da ce biti prosirenja?
26. februara počinje komercijalna prodaja ADSL-a u:
011 - Beogradu
Novi Beograd, Tošin Bunar
019 - Zaječaru
Vlačić, Zaječar host, Kotlujevac, Kraljevica
026 - Smederevu
Papazovac, Smederevo
035 - Jagodini
Pivara
036 - Kraljevu
Bunjačko Brdo, Grdica, Kovači, Kraljevo centar, Kraljevo host, Ratina, Senjak, Čibukovac
28. februar 2007.
Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da ćemo od 05.03.2007. biti u mogućnosti da realizujemo ADSL servise na sledećim centralama:
Mrežna grupa 011 - Beograd:
* Centrala Mirijevo - proširenje kapaciteta
Mrežna grupa 010 - Pirot:
* Centrala Pirot HOST
* Centrala Tigrovo naselje
* Centrala Kasarna
Mrežna grupa 010 - Dimitrovgrad:
* Centrala Dimitrovgrad
Mrežna grupa 013 - Pančevo:
* Centrala Pančevo
* Centrala Pančevo misa
* Centrala Pošta 6
Mrežna grupa 015 - Šabac:
* Centrala Šabac
Mrežna grupa 017 - Vladičin Han:
* Centrala Vladičin Han
Mrežna grupa 024 - Subotica:
* Centrala Subotica 1
* Centrala Subotica 2
* Centrala Aleksandrovo
* Centrala Kertvaroš 1
* Centrala Mali Bajmok
* Centrala Novo Selo
* Centrala TT Centar
* Centrala Četvrti juli
* Centrala - Peščara
Mrežna grupa 024 - Palić:
* Centrala Palić
19. februar 2007.
Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da ćemo od 26.02.2007. biti u mogućnosti da realizujemo ADSL servise na sledećim centralama:
Mrežna grupa 011 - Beograd:
* Centrala Novi Beograd - proširenje kapaciteta
* Centrala Tošin Bunar - proširenje kapaciteta
Mrežna grupa 019 - Zaječar
* Centrala Zaječar Host
* Centrala Kraljevica
* Centrala Kotlujevac
* Centrala Vlačić
Mrežna grua 026 - Smederevo
* Centrala Smederevo
* Centrala Papazovac
Mrežna grupa 035 - Jagodina
* Centrala Pivara
Mrežna grupa 036- Kraljevo
* Centrala Kraljevo Host
* Centrala Kraljevo Centar
* Centrala Senjak
* Centrala Grdica
* Centrala Čibukovac
* Centrala Kovači
* Centrala Bunjačko Brdo
* Centrala Ratina
Aaaaaaaaa,kad ce kod nas????
Ja sam sve vise i vise besan....:mad: :n-cc2:
Isao sam par puta u predstavnsitbo telekoma kod nas,najpre je bilo kao posle nove godine,pa do kraja februara,a sad su rekli kao "ovih dana"...:n-cc2:
Da bude jos gore,cale mog drugara radi nesto u telekomu ali nevezano za ADSL,i kaze da su kolege sto se tice centrale sve postavili i osposobili,samo treba da se po kucama instaliraju modemi....
Da mi bar ovi sluzbenici kazu neki tacan datum kad ce biti,pa bi bilo u redu,a ne ovako da me zavlace...Znaci ako ne uvedu ADSL do kraja marta,i opet pocnu da me lazu nekim tupavim obecanja,pa ^^&*****^())....:boxing:
Izbrisao sam imena provajdera jer te informacije o uvođenju mogućnosti za ADSL u stvari daje Telekom - a onda su kapaciteti na raspolaganju svim provajderima... bar teoretski. U praksi će Telekom najverovatnije davati prvenstvo korisnicima koji su se kod njega prijavili jer mu se tako može. Za to nema neposrednih dokaza, ali ima nagoveštaja.
Što se tiče informacija, prema mojim iskustvima najažurnije su kod Beotela i EUneta. Tu treba pratiti šta se dešava. Iako Telekom daje te informacije (valjda) svim provajderima, na njegovom sajtu ništa od tih informacija postoji (veoma čudno).
Imajte na umu i sledeće: čak i ako je centrala osposobljena za ADSL, to ne znači da će se odmah korisnicima ADSL i povezivati. Tu je potrebno još nešto od infrastrukture postaviti i povezati, a za to treba vreme. Moj lični slučaj: broj ADSL priključaka u mojoj centrali (Beograd - Akademija) proširen je 12. februara, ali se novi korisnici do dana današnjeg ne povezuju (grrrr).
U Varvarinu su rekli da ce ADSL biti prikljucen do kraja februara.Od toga nije bilo nista pa sad se ceka jer oni stvarno ovde ne znaju kad ce biti prikljucen
Ah taj ADSL, stalno ga obecavaju a nema ga! Evo u Pancevu ga jos nema.. Mada moj stric radi kao vozac u telekomu Panceva i isao je za Beograd pre mesec dana SLEPEROM da doveze neke uredjaje za adsl :confused: koliko sam ja iz price cuo, to nisu nimalo male stvarcice :)
Stvarčice mogu biti i relativno male, ali se postavljaju u metalne ormare (rekove) koji su izuzetno veliki ;)
Još uvek ga nema, ali i najavljeno je postavljanje tek posle 5. marta. Naravno, sve zavisi od Telekoma. Prijavio sam se za ADSL preko EUneta i sa njima sam često u kontaktu i rekli su da su završili sve što je do njih i da sada samo čekamo Monopolistu da završi svoj deo posla. A oni i nisu tako voljni (verovatno da sam se prijavio preko njih, već bi bilo sve gotovo).
Obrenovac (nezvanicno) oko 15.2.
Od ovoga nije bilo ništa :mad:
Ali konačno (http://verat.net/?q=sh/node/243) :alealeee: :qliranje:
Jim Bravura
17.3.2007, 4:05
I u Somboru je počelo ove nedelje, danas sam konačno preuzeo opremu. Dobio sam francuski ruter Sagem F@st 1241 sa po jednim USB i Ethernet priključkom. Zadovoljan sam kako radi preko mrežne kartice. Medjutim, pre toga sam probao preko USB kabla i nikako nije htelo da proradi, a treba mi zbog dva kompa. Sad se treba strpiti do ponedeljka, da vidim šta će mi ovi u Telekomu reći.
Crusader88
19.3.2007, 20:48
Da obradujem ljude u Timockoj krajni:
DANAS SU POCELI DA UVODE ADSL U BOR I MAJDANPEK JEEEEEEEEEEEE
rekli su da za 10 dana ima da svedu svima(oko 300 komada)
Mislim da flat kosta od 128 je oko 30e.
Izvini,ali nisam najbolje razumeo na koji paket mislis?
Predrag Stankovic
20.3.2007, 15:36
Stize konacno ADSL i u Leskovcu, Ali samo od telekoma i jednog omanjeg lokalnnog provajdera, telekomov najjftiniji paket od 256/64kbit/s kosta dosta, pa neznam da li i ostali provajderi(sezampro, neobee, beotelnet....), kod kojih je nesto jeftinije mogu da pruzaju ADSL usluge u Le, ili ce kod nas telekom drzati monopol. Pozz
Sačekaj i raspitaj se pa vidi šta ti najviše odgovara... :icon_stud
Stize konacno ADSL i u Leskovcu, Ali samo od telekoma i jednog omanjeg lokalnnog provajdera, telekomov najjftiniji paket od 256/64kbit/s kosta dosta, pa neznam da li i ostali provajderi(sezampro, neobee, beotelnet....), kod kojih je nesto jeftinije mogu da pruzaju ADSL usluge u Le, ili ce kod nas telekom drzati monopol. Pozz
ma imaces vise provajdera sigurno,evo ja zivim na zlatiboru imam mogucnosti za adsl podneo zahtev kod neobee-a pre 20 dana ali jos uvek cekam iako su rekli da cu ga dobiti za 7,ali u medjuvremenu cepam na Wimax-u he he he od 1Mb!
Ja sam se za ADSL prijavio josh u decembru, al kad sam na nekim forumima video da su ljudi u BG i NS na ADSL chekali po 8 meseci, onda sam izgubio svaku nadu da cu dobiti ADSL pre punoletstva :dzavo:
Francesko
23.3.2007, 19:05
JA sam se prijavio jos u novembru za ADSL... Medju prvima u gradu, rekli su da ce posle godine, evo kraj marta i nista
Stigla je oprema sada ga kao" proveravajju" blah
Joj, sto sve mora da bude ovako komlikovano?:n-cc2: Danas sam dobio mail od Verat-a da imam tehnicke mogucnosti za ADSL, ali da prethodno moram da raskinem ugovor sa provajderom kod koga sam se takodje prijavio. Posto mi ovo "ugovor" nije bilo jasno, pozvao sam korisnicku podrsku Verat-a. Ljubazna operaterka mi je objasnila (wow, nedelja uvece, korisnicka podrska radi :n_klanja: ) da oni ne mogu da realizuju dok ne povucem zahtev kod Telekonja (pre 10-ak dana sam pogubio zivce pa sam i kod njih podneo zahtev), a Telekonj naravno nema takve probleme. Prvi korisnici Verat-a su vec u petak dobili ADSL, Telekonj ce poceti najverovatnije sledece nedelje (ceka se da stignu modemi u Obren). Ja bi trebao sutra da se odjavim kod Telekonja, pa da onda Verat ponovo posalje nalog na realizaciju. I tako bi i uradio (ne podnosim Telekonj :mad: ) ali se plasim da dok prodje cela ta procedura ne izvisim (Obren je dobio nekih 390 portova). Ako moze neko neutralan, ko se malo razume u ovu proceduru da me posavetuje. Hvala
Slicna situacija i kod mene. Oko septembra-oktobra '06 godine sam se prijavio za PROVERU tehnickih mogucnosti kod par njih i neki su mi u korektnom roku javili da jos uvek ne postoje mogucnosti i onda bup se****ro mi javlja pre dve nedelje nesto na foru kao da sam potpisao i ugovor i prolio svoju krv preko koje sam cepio porodicni pecat iz ko zna kog veka. Samo bih voleo da me pozovu onako "pijacarski" da im objasnim da nisam potpisao nikakav ugovor vec se prijavio za proveru kao sto je i pisalo.
Evo ja sam danas dobio ADSL, sastavio ga i radi ko zmaj! :) Znaci Pancevo konacno ima ADSL i mozemo reci PA PA zagusenom wireless-u... Odlazi u zasluzenu penziju!
AUSTRALIJA
11.4.2007, 17:30
Ja sam iz Ivanjice a vec sam dobio ADSL uslugu,nisam ni sanjao da ce ga biti ovde ali evo ga..........sada ce biti vise slobodnog fon-a!hah:tapsh::)
Vid' zemljak. :) Daj malo više detalja - cena, kvalitet, provajder(i); da se obezbedim ako budem navratio.
AUSTRALIJA
12.4.2007, 8:30
Koristim Flat 256kbps paket,
Cena:1211 dinara mesecno
Kvalitet:Za sada super,ponekada mi cak skida i od 35kb/s do 40 kb/s ali to samo ranije ujutro kada nikoga nema online!Hah,sve u svemu super je,Setup besplatan sto je najvaznije!:ciao:Telekom je provajder!
E 'fala sinko, još mi samo reci tvoju lokaciju - jesi li ti tamo strogo pri gradu ili...?
Hahahhahah.........
I kod nas je stigao ADSL,juce sma isao na potpisivanje ugovara,uzeo opremu i sve namestio...
Provajder Telekom,za sad nema problema,download je oko 28 ,a sto se p2p tice Bearshare i eMule rade super,torrent klijente jos nisam stigao da probam
DobroslaV
16.4.2007, 11:00
Da li je moguce realizovati ADSL u Loznici?
Koje su System Requirements za ADSL?
Da li je moguce realizovati ADSL u Loznici?
Koje su System Requirements za ADSL?
Uspeo sam da nađem neke informacije u vezi ADSL-a u Loznici, evo ti link pa ti pogledaj (pročitaj) celu temu.
http://portal.loznica.net/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?1.0
Što se tiče zahteva, trebaš najpre da pozoveš Telekom i da sa njima vidiš da li imaš tehničke mogućnosti (da nisi dvojnik, PCM itd..) za ADSL. Ukoliko postoje tehničke mogućnosti, postavlja se spliter na telefonski priključak, a na taj spliter se povezuje telefon i naravno modem koji možeš povezati preko USB-a ili preko Ethernet priključka.
DobroslaV
16.4.2007, 18:25
A jel moze u Banji Koviljači slučajno moj drug me pitao?
Idite recimo na EUnetov ili Veratov sajt pa vidite, lepo piše šta trenutno može a šta ne može.
Ako ne znate kako se tačno zove centrala kojoj pripadate, onda zovite Telekom. Niko drugi vam ne može pomoći
Negde sam procitao da je Telekom potpisao neki ugovor gde mora svakom domacinstvu da obezbedi pristup adsl-u, da bi zadrzao monopol koji ima....
Sad idu od naselja gde ima najvise zahteva za adsl...
ForceWare
14.7.2007, 19:22
Spisak centrala na kojima je Telekom Srbija A.D. montirao potrebnu opremu za ADSL prikljucke:
(010) mrezna grupa Pirot:
(011) mrezna grupa Beograd:
(012) mrezna grupa Pozarevac:
(013) mrezna grupa Pancevo:
(014) mrezna grupa Valjevo:
(015) mrezna grupa Sabac:
(016) mrezna grupa Leskovac:
(017) mrezna grupa Vranje:
(018) mrezna grupa Nis:
(019) mrezna grupa Zajecar:
(020) mrezna grupa Novi Pazar:
(021) mrezna grupa Novi Sad:
(022) mrezna grupa Sremska Mitrovica:
(023) mrezna grupa Zrenjanin:
(0230) mrezna grupa Kikinda:
(024) mrezna grupa Subotica:
(025) mrezna grupa Sombor:
(026) mrezna grupa Smederevo:
(027) mrezna grupa Prokuplje:
(028) mrezna grupa Kosovska Mitrovica:
(030) mrezna grupa Bor
(031) mrezna grupa Uzice:
(032) mrezna grupa Cacak:
(033) mrezna grupa Prijepolje:
(034) mrezna grupa Kragujevac:
(035) mrezna grupa Jagodina
(036) mrezna grupa Kraljevo:
(037) mrezna grupa Krusevac:
Detaljna lista sa manjim mestima može se naći na adresi http://adsl.beograd.com/raspolozivost.htm
negde vec rekoh, ali... samo dva kilometra oko glavne poste!!!:mad:
freeminder
15.7.2007, 2:42
Najverovatnije se sprdaju .... nije to Wireless
Mada kod nas je sve moguce!
Postoji mogucnost da je taj pojas na jednoj centrali ili njenom delu na kojoj/kojem su instalirali opremu za ADSL!
E Srbijo, Srbijo....
Bryan Fury
15.7.2007, 12:18
Najverovatnije se sprdaju .... nije to Wireless
Ne sprdaju se, postoji maksimalna udaljenost, tj. koliko adsl korisnik može biti najviše udaljen od telefonske centrale. Nisam siguran od kojih sve faktora ta vrednost zavisi, ali nije izmišljotina.
Ne sprdaju se, postoji maksimalna udaljenost, tj. koliko adsl korisnik može biti najviše udaljen od telefonske centrale. Nisam siguran od kojih sve faktora ta vrednost zavisi, ali nije izmišljotina.
naravno da nije izmisljotina 100% tacno, zato sam prinudjen da uvedem wireless i uzivam u lagu!:mad:
freeminder
17.7.2007, 19:05
E, koliko sam pljuvao po Wireles-u....a sad kontam da nisam u pravu!
****sh takvu tehnologiju koja koristi kabl a nemoze da pokrije chitavu mreznu grupu koja se nalazi na jednoj centrali .....
Hoće li biti nešto za okolinu Šapca.
Telekom obećao do 2008 sve centrale digitalne pa ništa ne rade. Još ni Beograd ceo nema mogućnost da uvede ADSL.
MladenIsakovic
9.8.2007, 15:34
...i to vazdušnom linijom :kreza:
Evo moj slučaj, prijavih se kod Telekoma 30. oktobra prošle godine, pa u decembru i kod Sezama (a pre neki dan i kod Verata), nisam na glavnoj cetrali, već 10-ak kilometara od nje, moja centrala je isturen stepen, ali full digitalna, bez PCM uređaja niti dvojnika, ima sve uslove, a ja od nje udaljen nepuna 3 km. Početkom aprila dobih od lelekoma mail da ne postoje teh. uslovi, što je notorna laž, lično sam imao prilike da vidim specifikacije centrale, ona je treća klasa u Evropi, prva klasa u Srbiji. E onda ja pokušam preko veze, preko nekog šuraka jednog ćalovog kolege :kreza: koji je ranije bio na vrlo visokom položaju u šabačkom Telekomu, i on mi je rekao da odluke dolaze iz centrale u BG, ali da je sasvim sigurno da će do jeseni ove 2007. godine biti pokrivena čitava šabačka opština, uključujući i okolna sela. To je bilo negde krajem aprila ove godine. Ja još uvek čekam da dođe jesen :rofl::a_whistli:n-cc2:
Ja mislim da je teska sramota sto Sabac ranije nije dobio ADSL
A u pitanju je najveci grad u Severozapadnoj Srbiji
Samo se jos pitam koliko jos misle da zaobilaze i Loznicu koja je jedna od vecih opstina u Srbiji(ima cini mi se cela opstina nesto manje od 150000 stanovnika ako se ne varam)
Gledam koje sve cuke kojima imena ne mozes izgovoriti imaju ADSL i za koje je moj grad Menhetn i samo se nerviram :mad:
Najavise kao ADSL posle Nove Godine ali evo nista nije jos stiglo-hoce kao u septembru i to kazu u fazonu "sigurno"
Samo da to "sigurno" ne bude ko i za Novu Godinu :rofl:
Da li 1GB u pretplati od 256 za ADSL znaci da smem da skinim 1GB i da posaljem ili zajedno 1GB??
Da li 1GB u pretplati od 256 za ADSL znaci da smem da skinim 1GB i da posaljem ili zajedno 1GB??
Ni u ludilu nemoj da razmisljas o ADSL koji nije Flat!
Ima li neki info kad će ADSL u Loznicu?? Covenant, DeCoy jel' imate vi neku informaciju??
Ima li neki info kad će ADSL u Loznicu?? Covenant, DeCoy jel' imate vi neku informaciju??
Imam ja!
Mislim da sam rekao i Covenant-u...
Dakle, glavna informacija je da - nema informacija!
U nasoj posti pojma nemaju, neke nezvanicne informacije govore da su ADSL portovi instalirani na nekim centralama, neki su se po gradu vec hvalili kako imaju ADSL, a meni pre jedno dve nedelje stize mail od coveka koji radi u Telekomu i koji odrzava softver jednoj Loznickoj firmi (kojoj ja odrzavam hardver) i kome treba brz net zarad remote administracije. Sadrzaj maila je: Ovde niko nema pojma o ADSL-u u Loznici, namestajte im wireless...
:rofl:
Sa druge strane, kod ISP-a koga zastupam imam par prijava za ADSL na pojedninim centralama u gradu, ali uporno stoji polje "Nema tehnickih mogucnosti"...
Imam cak i neke teorije zasto ADSL kasni u Loznici, ali Veliki brat je svuda oko nas :Freddy:
Za sada nema nista od toga....
Nije jos ni Sabac krenuo,a kamoli Loznica
Suskalo se nesto da je kao stigla oprema i da to pocinje u septembru-ali posto je evo vec 23. septembar ovo me podseca na prethodnu izjavu da ce krenuti od Nove Godine-istina samo nisu precizirali koja Nova Godina-2010. mozda :rofl:
Slicna prica je,kako mi rece drugar,kruzila i u Sapcu i opet nista od svega i tamo
Otezavajuca okolonost za mnoge moje sugradjane je i ta sto se skoro pola Loznice nalazi na staroj centrali(brojevi koji pocinju sa 88 i na kojoj sam i ja),a cisto sumnjam da ce je menjati u skorije vreme kada i gospoda iz Beograda znaju da cekaju i po par godina,pa i vise
Vidim i ja da cu net dostojan coveka dobiti tek kad zavrsim faks,sidjem sa planine i pomerim se u Beograd medj' gospodu :opanachke
Vazuh velegrada cini da se ljudi osecaju nekako....drugacije :a_bleh:
cyberserbia
8.10.2007, 17:01
Vec drugi put me zovu iz Telekoma da mi kazu kako je stigao modem za adsl i da dodjem da potpisem ugovor i da ga preuzmem. Cekam da dozvole i drugim provajderima da pruze uslugu adsl-a i da ih nazovem i kazem: "Postovani, nismo zainteresovani za vasu uslugu jer ste mnogo skupi i bezobrazni. Hvala". Nema veze sto cu se ucrvljati dok Sezam dobije dozvolu, ali necu Telekomu iz principa da dam pare. :boxing:
http://img233.imageshack.us/img233/4726/monopolxu7.th.gif (http://img233.imageshack.us/my.php?image=monopolxu7.gif)
@CS
Svidja mi se tvoja metodologija razmisljanja. Ipak princip je princip moras priznati. Pametno si postupio veruj mi, zasto placati monopolisti na nasim prostorima kad se mogu dati pare drugim profesionalnijim provajderima, ipak ne zaboravi da Telekom drzi sve manje u svojoj saci.
cyberserbia
9.10.2007, 11:02
Na moje pitanje zasto ogranicavaju rad ostalih internet provajdera dobio sam sledecu poruku:
http://img412.imageshack.us/img412/5392/telekomnr9.th.gif (http://img412.imageshack.us/my.php?image=telekomnr9.gif)
Poštovani, nema nikakvog holokausta.
H. Himler
(Šta si očekivao da će da ti kažu?) :)
prijavio sam se za adsl u smederevskoj palanci,pre godinu i kusur dana.i jos cekam!!!
sad ce,za nedelju dana,krajem ovog meseca....
petarster
6.11.2007, 16:43
do kraja meseca u Smederevskoj Palanci bi svi koji su se prijavili trebali da dobiju adsl.
ForceWare
6.11.2007, 16:55
Jeste se to prijavili kod Telekoma ili nekog drugog provajdera?
petarster
6.11.2007, 19:45
kod telekoma jos kada je pocela ona akcija, pre 1 god.
Evo posle dugo cekanja napokon je adsl dosao kad nas :n_klanja: :alealeee: pa me zanima da li je neobee resio male zelene koje je imao? Imamo samo 2 adsl provajdera sada - sezam,neobee a do kraja godine i telekom(koji sam isprobao u drugom gradu i radi extra samo malo skuplji). Planiram da uzmem 1024/128 + USR ethernet modem kod neobee-ja (najpovoljniji sa cenom od ostalih provajdera) pa me zanima da li jos uvek guse p2p? Ili da se prijavim kod sezama mada je on najskuplji? Adsl krece od ponedeljka tako da bih trebao skorije da se odlucim. Unapred hvala.
Meni je p2p uvek radio full, mada sam ga zaista retko koristio i to isključivo Ares. Taj USB modem koji daju je ubedljivo najgori krš na svetu, tako da bih ti predložio da razmisliš o kupovini svog rutera, jer Neobee naplaćuje iznajmljivanje istog oko 4K, a za te pare skoro da možeš da kupiš 2 odlična rutera.
Ja bih ti preporucio da izbegnes neobee u najsirem mogucem luku. Stvarno su ocajni.
Sada trenutno ne filtriraju p2p kao ranije ali konekcija cesto ume da bude nestabilna i zagusena. Ako mi ne verujes, pogledaj malo i po drugim forumima sta ljudi imaju da kazu.
cyberserbia
26.11.2007, 13:37
Strasno!:n-cc2:
Danas sam zvao ove cacanske neprofesionalce i ponovo se iznervirao. Kaze mi sluzbenica da moram da sacekam da se oprema instalira jer je skinuta. Pazi trebalo im je manje od 24 casa da skinu opremu, a vise od deset dana da je ponovo postave i to jos u Guci, a ja zivim u Lucanima sto koliko znam nema veze s vezom. Na moj komentar da obicno ljudi dobiju adsl za desetak dana ona mi kaze da to nije bas tako vec da se duze ceka. Onda sam joj ja rekao da u ostalim mestima nije tako i da sam se raspitao i ona mi je odgovorila da je to samo tamo gde ima mogucnosti. Pa kako je imalo mogucnosti za moju babu, a za mene nema, a koristimo isti tel. prikljucak. Ja apelujem na ljude iz Telekoma Srbija da kazu osoblju u Cacku da budu malo ljubazniji. Ovde u ovoj zemlji covek moze samo da dobije povisen secer i nista vise!
Ljudi jel ima neko resenje za ovo.......Ja imam tehnicke mogucnosti za ADSL na mojoj tel. centrali, ali problem je u tome sto telefon nije na ime mene ili mog caleta vec na ime GAZDE kuce koji zivi u Austriji. E sad, kad sam hteo da narucim ADSL oni mi rekose da MORA da dodje vlasnik telefona da bi oni odobrili prikljucenje zato sto se ''boje'' da se ja slucajno ne bih odselio ako daju na moje ime. Mislim ako ja vec stavim moje ime na ugovor znaci da se obavezujem da cu ja placati....zar ne? WTF ljudi pomagajte obesicu se....:opanachke:opanachke
Ljudi jel ima neko resenje za ovo.......Ja imam tehnicke mogucnosti za ADSL na mojoj tel. centrali, ali problem je u tome sto telefon nije na ime mene ili mog caleta vec na ime GAZDE kuce koji zivi u Austriji. E sad, kad sam hteo da narucim ADSL oni mi rekose da MORA da dodje vlasnik telefona da bi oni odobrili prikljucenje zato sto se ''boje'' da se ja slucajno ne bih odselio ako daju na moje ime. Mislim ako ja vec stavim moje ime na ugovor znaci da se obavezujem da cu ja placati....zar ne? WTF ljudi pomagajte obesicu se....:opanachke:opanachke
Ugovor treba da potpise onaj na koga se vodi telefon, u tvom slucaju taj covek iz austrije, a i treba ti kopija njegove licne karte. Ja sam uzeo ugovor i odneo ga kuci da moj deda potpise. Tako da nije morao on, mogao sam ja da falsifikujem potpis i oni ne bi znali.
Ti pitaj tog coveka da ti posalje kopiju licne karte, i da li smes da falsifikujes njegov potpis. :opanachke
Ne verujem da postoji drugo resenje. Osim da uzmes kablovski, wireless...
Mario Pavićević
4.12.2007, 11:48
Kod beotel-a nema obaveze da ugovor potpise vlasnik linije.
Citat:
"za potpisivanje ugovora neophodna je: lična karta potpisnika ugovora, poslednji telefonski račun (nije neophodno da potpisnik ugovora bude i vlasnik telefona) i novac za paket za koji ste se odlučili."
Tako da sve zavisi od samog provajdera.Probaj negde drugde.I vodi racuna o pravopisu.Ne daju se pise odvojeno.
Bryan Fury
4.12.2007, 12:00
Tako je, meni kod Neobee-ja (dok sam bio kod Neobee-ja) nije trebalo ništa od vlasnika stana, potpisao sam ugovor sa svojom ličnom kartom.
Znam da se pise odvojeno :o Ali kod mene u Novoj Pazovi jedini provajder za ADSL je Telekom, nesto se spominje i neobee (moracu da proverim), a od wirelessa me zabolela glava a i skup je. Kablovski ovde nemamo, a ja cu umreti ako ne uspem da nekako uvedem ADSL......pomagaj boze!!:n-cc2::n-cc2: A kakva su ti iskustva sa neobee?
Znam da se pise odvojeno :o Ali kod mene u Novoj Pazovi jedini provajder za ADSL je Telekom, nesto se spominje i neobee (moracu da proverim), a od wirelessa me zabolela glava a i skup je. Kablovski ovde nemamo, a ja cu umreti ako ne uspem da nekako uvedem ADSL......pomagaj boze!!:n-cc2::n-cc2: A kakva su ti iskustva sa neobee?
ima i neobee,my its,go net,mislim da je kod Dache i eunet...
Bryan Fury
4.12.2007, 12:28
Na neobee-ju nisam već nekih godinu dana, tako da ne vredi da komentarišem, puno je vremena prošlo. :)
cyberserbia
4.12.2007, 13:26
Pogledaj moje zposlednje postove u temi o Telekomovom adsl-u. Mislim da ce ti onda biti jasnije...
Da li je to počeo ADSL u Loznici?
https://my.eunet.yu/support/adsl_centrale
http://www3.ptt.yu/adsl_vest.php
Zadnjih dana se pričalo kako par ljudi u gradu testira ADSL, ali evo se sad pojavilo i kod par provajdera vest o tome...
Još kad bi mi neko rekao koje su tačno centrale Loznica 1 i Loznica 2, pošto ja nisam uspeo da nađem takvu informaciju...
Ako sam na staroj centrali, a imam osećaj da jesam, ubiću se...
nebojsa986
10.1.2008, 0:24
Pitaj nekog iole tehnicki pismenog u posti, sigurno ti moze to reci.
Ako sam na staroj centrali, a imam osećaj da jesam, ubiću se...
Ako se ne varam-svi brojevi na staroj centrali pocinju sa 88 a na njoj se i ja nalazim-btw na toj centrali je nakaceno skoro pola Loznice :opanachke
Pozz Loznicani,
heh i ja se nalazim na staroj centrali,broj tel. pocinje sa 881 ,jeste da se nalazi u okviru "Loznica 1" ali tesko mi je da poverujem da ce samo moci 87 brojevi jer je to maleni deo Loznice ... mada danas idem do poste pa cu da vidim ... da ne baksuziram pu pu pu ...
Ja sam čuo da je na centrali Loznica 1 instalirana oprema i da su to brojevi koji počinju sa 88 :)
Bacite pogled na ovu temu ;)
http://www.elitesecurity.org/t287778-2-Loznica-bez-ADSL-do-kada
:)
@Zeljko
Da u pravu si ,ali sad sam dobio informaciju da imaju problem sa razdelnikom na Centrali 1 :( i pokusavaju da rese problem ..... ,inace 4 porta su vec aktivna a 300 ih je u obradi ..... i naravno moja prijava nije jos uvek u obradi iako sam se prijavio 6.11.2006 :mad:
Mada i u Sabcu su imali problema sa razdelnikom :D ,nadam se da cu brzo resiti problem.
Prijavih se za ADSL na https://www.telekom.nadlanu.com/ :)
Nadam se da ce sve proci dobro i da cu konacno dobiti net dostojan coveka ;)
Da ga ne ureknem-pu pu djavo u vodu :D
Koliko se otprilike čeka na ADSL. Jutros sam se prijavio pa da znam otprilike? :)
Koliko se otprilike čeka na ADSL. Jutros sam se prijavio pa da znam otprilike? :)Ja sam čekao nedelju dana: tačno toliko je prošlo od prijavljivanja (telefonom) do poziva (opet telefonom) da dođem u "Telekomovu" centralu da potpišem ugovor i preuzmem opremu.
Ovaj rok uzmi samo za grubu orijentaciju, naravno.
Koliko se otprilike čeka na ADSL. Jutros sam se prijavio pa da znam otprilike? :)
upravo kao sto zoran kaze,cekas oko nedelju dana i to je to.
ja sam takodje cekao negde oko 7,8 dana otprilike,ali to nije nikakav problem.
najvaznije da si se ti prijavio za adsl i da ces ga dobiti ubwzo:)...
Jutros me zvali da dođem po opremu i otišao sam... Kakva promena... :)
Jutros me zvali da dođem po opremu...Kasne dva dana od naše prognoze, ali dobro. Glavno da si zadovoljan. :)
Pa i nisam baš.. :) DL speed je nekih 25 kb i to mi se ne sviđa... :) I klipovi na Jutjubu seckaju... :)
K'R' HooD
24.1.2008, 20:32
DL speed je nekih 25 kb
Koji paket?
Sporo to nesto... Toliko je download sa 256/128 na SBB-u. :S
@Zeljko
Takodje i meni oscilira download(isto 512 paket) bilo sa p2p ili da nesto skidam npr. sa microsoft sajta i to ako dobijem 30 KB secem glavu :).Jedina uteha je sto nismo jedini u ovome i sto se desava i na Loznici 1 i na Loznici 2 centrali priblizno svima koji su na Telekomu. Ne znam kako je kod onih koji su uzeli kod drugog provajdera.
Pozzz.
Verovatno će to doći vremenom na svoje... Ako ne bude u skorije kako bi trebalo da bude telefone u ruke... :)
SweenyTod
15.2.2008, 14:55
Jel ima neko informaciju kada ce ADSL stici u Barajevo? Unapred hvala!
renato212
21.2.2008, 20:41
Da li neko zna kada ce se u Priboju digitalizovati gradske centrale da mozemo koristiti ADSL?
Veljko the King
2.3.2008, 14:50
ADSL chekam od 29 oktobra i ludim sto ga nema!!!(pre sam bio na neobee-u al oni od dupliranja brzina samo su nesto ke****i)Zivim skoro u centru ns-a, tacnije kod sajma a ko da zivim na nekoj planini gde nema telefona.Sto puta sam ih zvao da pitam kad ce a oni samo produzuju.Prvo kazu bice za nedelju dana pa do nove godine pa do 15 januara pa do kraja februara pa sad ne znaju kad ce.Sutra idem u telekom da im tamo sve porusim!Ako mi nista korisno ne kazu ima da ih tuzim, pa sta mi bog da.Samo da podelim iskustvo moje sa ljudima koji planiraju da uzmu adsl da se pripreme za nervozu i dugo chekanje.
Pozz
Eh pa nema nekih pravila
Kada je stizao ADSL u Loznicu ja sam cekao dve nedelje iako sam se prijavio pre vecine njih a ti sto su se prijavili posle mene su dobijali za dan-dva :rolleyes:
Ali sto jeste-cekas bas dugo,to ne bi trebalo da traje duze od mesec dana plafon :opanachke
Veljko the King
2.3.2008, 15:28
Al jako me nervira sto se moj drug prijavio(zivimo u istoj zgradi) i dobio za 3 dana, a ja nista pricaju kako nema portova.
ADSL chekam od 29 oktobra i ludim sto ga nema!!!(pre sam bio na neobee-u al oni od dupliranja brzina samo su nesto ke****i)Zivim skoro u centru ns-a, tacnije kod sajma a ko da zivim na nekoj planini gde nema telefona.Sto puta sam ih zvao da pitam kad ce a oni samo produzuju.Prvo kazu bice za nedelju dana pa do nove godine pa do 15 januara pa do kraja februara pa sad ne znaju kad ce.Sutra idem u telekom da im tamo sve porusim!Ako mi nista korisno ne kazu ima da ih tuzim, pa sta mi bog da.Samo da podelim iskustvo moje sa ljudima koji planiraju da uzmu adsl da se pripreme za nervozu i dugo chekanje.
Pozz
Javi kad ides, pa da idemo zajedno. Ja cekam od sredine decembra.
Novi ADSL kapaciteti:
http://www.verat.net/?q=sh/node/695
Ilija-sax
15.7.2008, 18:29
Ne znam da li neko ima problem kao ja ali kod mene je jos uvek stara centrala tako da je Dial up internet katastrofalno spor. Da li neko zna kada ce se u selima oko PN digitalizovati centrala zbog ADSL-a?
Ne znam da li neko ima problem kao ja ali kod mene je jos uvek stara centrala tako da je Dial up internet katastrofalno spor. Da li neko zna kada ce se u selima oko PN digitalizovati centrala zbog ADSL-a?
Neće pre 2009, 2010
Apprentice
22.9.2008, 20:08
Moj slucaj:
Posaljem pre nekoliko nedelja pitanje telekomu, sa njihovog sajta. Pitam, da li ce biti ADSL-a u mom mestu ( :) ). Sutra stize odgovor da nije u planu za drugu polovinu godine. Smorim se. Na isti nacin, posle par dana saljem pitanje na sajtu ministarstva telekomunikacija. Kazem im da sam pisao telekomu i molim ih ako mogu sve to da ubrzaju, pa da ovo napaceno mesto dobije ADSL sto pre. Sve je to bilo pre manje od mesec dana.
Prekjuce dobijam mejl od Euneta u kome kazu da su mogucnosti na mom broju uspostavljene i da se prijavim. Rekoh samo me zezaju, jel dole pise nesto u fazonu kada telekom dozvoli uspostavu....
Pre nekih godinu ipo sam se prijavio sa Adsl kod telekoma, pre 2 meseca zvao info centar - kazu nista, tj kazu da se stanje moje prijave nije promenilo i da nema uslova za ADSL na ovom broju.
Danas ih zovem - kazu sve ok - zvace me da dodjem i potpisem ugovor! :)
Nista ne razumem...
Pa jedno malo pitanje: Da li je neko imao ovakvog iskustva? I koliko obicno, treba da prodje vremena do dana kada cu moci da koristim ADSL? Tj koliko vremena prolazi od dana kada su mogucnosti ispunjene do dana kada se adsl moze koristiti?
pa ako je to novo u tvom mestu ona imas sanse veoma brzo.
U principu promeniljivo je. Jer se uglavnom ceka na slobodan port u centrali, retko kada se cekaju modemi. Sve u svemu, znam ljude da su dobijali i za 5 dana. A ja sam cekao 3 meseca.
Apprentice
24.9.2008, 23:44
I eto danas su omogucili adsl u mojoj centrali... Svi hepi samo ja nisam...
Kao sto rekoh gore prijavio sam se za adsl u junu 2007 i jos me nisu zvali. Brata su zvali a on se prijavio pre 20 dana ( :confused: ).
Pitanje: Mozda zvuci malo bezveze ali evo: Kada se adsl dovede u novu centralu, koliko se portova otvara ( ili cega vec ) u pocetku. I koliko jedan port moze da podrzi korisnika? Ako neko moze da mi objasni.
Pandemonium
25.9.2008, 19:19
Imam posrednog iskustva sa sledećom zavrzlamom: dakle, čak i kada u vaše mesto stigne digitalna centrala, čak i ako otvore portove za ADSL, to i dalje ne znači da postoje tehničke mogućnosti za dobijanje istog. Zašto? Ako imate dvojnika (bez obzira na digitalnu centralu, paricu često delite sa dvojnikom na prvom uporištu (banderi)), ne možete da dobijete ADSL, jer čak i kad bi slušalica bila spuštena, linija bi bila zauzeta ADSL-om, što bi vašeg dvojnika osudilo na nemanje telefona, tako da... :(
Odgovor na moje pitanje mozhda postoji ali ga nisam nasao (a trazio sam stvarno :)).
Elem sezam mi je provajder, 512/64 je paket i sve je normalno radilo do pre dve nedelje kada umesto normalnog downloada od oko 50-55kb/s sad je od 10-25kb/s a ping ka googlu je umesto normalnih oko 80 sada 190, a igre koje sam igrao sada su neigrive. E SAD, sve radi normalno do oko 11h pre podne i posle 12h nocu, znaci nocu adsl radi sasvim normalno, mada mi je tesko da zamenim dan za noc da bi mogo da koristim net normalno :(
Tehnicku podrsku sam kontaktirao (odavno vec) i trazili su mi screen shotove razne koje sam poslao mada i dalje se nije sredilo nista.
Jos i da napomenem da sam iz Bora i da nisam jedini u "ovom delu grada" kome je adsl isto pre dve nedelje poceo ovako da se ponasa i to ne samo sezamovim korisnicima vec i telekomovim.
Zna li neko o cemu je rec? Pozdrav :ciao:
Kada ce biti moguc adsl u mestima koja su u okolini Pozarevca?
paulvandyk68
21.11.2008, 21:46
Telekom radi na tome bar je tako najavio. Da se uvode digitalce i u manje sredine, a samim tim dolazi i adsl.
WhenDarknessFalls
22.11.2008, 7:33
Veruj mi, ni u samom Pozarevcu nije moguc svuda, tako da ko to zna... Ja cekam vec godinu ipo, iako sam relativno blizu centra. A sve tehnicke uslove zadovoljavam. Tuga je taj telekom.. :o
dark mesiah
23.11.2008, 1:32
Veruj mi, ni u samom Pozarevcu nije moguc svuda, tako da ko to zna... Ja cekam vec godinu ipo, iako sam relativno blizu centra. A sve tehnicke uslove zadovoljavam. Tuga je taj telekom.. :o
pa kod njih sve ide naopako... ali ipak srecno po mene, zivim u relativno malom selu, a adsl sam dobio pre 2 meseca i to medju prvima u selu, i sto je jos bolje prvi dan sam imao konekciju od 10 mbita :to_care:
to koji grad ili selo pre dobije adsl zavisi i od novca kojim selo raspolaze, ove godine moje selo je dobilo dosta novca, to se uglavnom vidi po tome koliko se sredjuju putevi i ostale stvari za koje su zaduzeni..., a pre mog sela je susedno selo(malo vece) dobilo adsl, a i tamo su bas sredili puteve parkove...itd, mozda je to slucajnost mada ne verujem.
KING JACK
27.11.2008, 21:32
Da li na netu moze da se pogleda da li moja centrala poseduje adsl mogucnost?
Informacije o tome možeš da nađeš na prvoj strani ove teme.
Angelo Serafin
28.11.2008, 10:29
Aradac - selo kod Zrenjanina (5 km).
U Augustu su nam u Telekomu obećali da će ADSL stići do kraja godine.
Ipak smo mi pisali Inicijativu građana (peticiju) i sakupili 33 potpisa.
Kada sam u Novembru otišao u Telekom da pitam šta se dešava rekli su mi da će prvo raditi jedno drugo selo (Elemir), pa posle "najverovatnije" Aradac. Elemir počinju da rade u januaru.
Tako da mi u Aradcu, realno, ADSL možemo očekivati sledeće godine na leto.
Ali s obzirom da su lagali kako će ADSL stići u Aradac do kraja godine, zašto bi ja njima verovao kad kažu da će Elemir početi u januaru i posle toga "najverovatnije" Aradac?
Ja lično mislim da ADSL neće biti u Aradcu pre 2010!
dark mesiah
28.11.2008, 11:07
Aradac - selo kod Zrenjanina (5 km).
U Augustu su nam u Telekomu obećali da će ADSL stići do kraja godine.
Ipak smo mi pisali Inicijativu građana (peticiju) i sakupili 33 potpisa.
Kada sam u Novembru otišao u Telekom da pitam šta se dešava rekli su mi da će prvo raditi jedno drugo selo (Elemir), pa posle "najverovatnije" Aradac. Elemir počinju da rade u januaru.
Tako da mi u Aradcu, realno, ADSL možemo očekivati sledeće godine na leto.
Ali s obzirom da su lagali kako će ADSL stići u Aradac do kraja godine, zašto bi ja njima verovao kad kažu da će Elemir početi u januaru i posle toga "najverovatnije" Aradac?
Ja lično mislim da ADSL neće biti u Aradcu pre 2010!
I u mom selu je bilo slicno, samo sto je kod nas oprema cak stigla, i cekalo se valjda odobrenje, i odjednom su odlucili da tu opremu iskoriste negde drugde. Ja normalno celo vreme cekao, iako sam mislio da ce adsl-a biti tek negde 2010-te, ali posle godinu dana poslali su novu opremu, i posle nekih mesec dana stiglo odbrenje.
Ima tu dosta faktora, i mislim da peticija nece pomoci, vec zavisi koliko njih da prijavu za adsl.
water wizard
28.11.2008, 20:34
Važno je i da li je već sve spremno ili mora telekom da uloži pare.
Evo kod nas je centrala već 9 meseci ali mora da se razdvoje dvojnici, treba da se kupi žica, i ja kolko vidim to je sad nerešiv problem - ne rade ništa :mad:
Nego to je njihova šteta, jer ja već plaćam 2 godine internet drugima :p, a telekom dobija samo onih 65 din pretplate. Normalno da taj krš ne koristim kad telefoniram, jedino neko da me pozove
Živim u mestu od 25 000 stanovnika, tamo gde nije trebalo da se uloži mnogo ti su dobili adsl.
Inače najave i obećanja su ludoom radovanja
Dok ne vidim da rade na banderi, ne verujem ništa
meni je puko film da ih čekam još pre 2 godina, i sada sam ponosni korisnik wirelesa :qliranje:
Angelo Serafin
28.11.2008, 22:41
Dok ne vidim da rade na banderi, ne verujem ništa
Ne treba oni ništa da rade na banderi...
U Aradcu je digitalna centrala već 6-7 godina (nema dvojnika). Sve što treba da urade je da ugrade module u centralu.
Ima li neko informacija o tome kakav je plan Telekoma, kad je u pitanju postavljanje noivh ADSL prikljucaka?
Zivim u okolini Leskovca, i jos uvek nemam ADSL. Bilo je price, "mozda ce u 2008", medjutim, od toga nema nista.
Kolika je pokrivenost ADSLom, uopste?
zanima me zna li neko kada će imati portova za nas iz unutrašnjosti, precizno zapadna srbija, požega...??
To ni sam Telekom ne zna, mozda cak i zna ali u principu ne zna. :kreza:
Ozbiljno, zovi Telekom i pitaj, ovde nemas tolikih insajdera. ;)
To ni sam Telekom ne zna, mozda cak i zna ali u principu ne zna. :kreza:
Ozbiljno, zovi Telekom i pitaj, ovde nemas tolikih insajdera. ;)
ne vredi to nista ja sam iz panceva i stalno ih zovem a oni mi stalno prosipaju istu pricu kao nema portova , cekam na adsl vec skoro 4 meseca a znam gomilu njih koji su prijavili posle mene i dobili maltene za 15 dana ,stalno mi mute nesto a najcrnje od svega kad sam otisao u postu jer mi je vise :n-cc2: opet mi prosuli istu pricu a kad sam pitao a sta je ovo.. posto je na stolu bilo vec gomilu gotovih naloga za adsl ali naravno ne i za mene ona se sva zbunila i kao dobro dobro evo bice bice...ima portova zvacemo vas ,mislim stvarno sledeci put kad budem otisao nosim skrivenu kameru i postavicu na youtube tako mi svega, prvo izgleda dobijaju oni koji imaju vezu a za ostale ako ostane :eek: bezobrazno maksimalno:mad:
Ovo za skrivenu kameru - moze. :)
Pa pazi, ja sam ziveo u centru grada i podnesem ja zahtev kod Se*amP**-a, posle par dana mi javljaju da nema port-ova i da moram da cekam. Cekam ja, cekam ja... i tek posle 2 i po meseca mi je javljeno da ima slobodnih port-ova. Dobra stvar je bila sto sam posle dobio 3 meseca neta za dz. :)
Vidis da nemas samo ti te probleme, ali ako je to istina sto se tice onoga da drugi dobijaju prikljucke pre tebe, onda to nije u redu pod uslovom da i ti imas sve neophodne uslove (digitalna centrala, nema dvojnika...) koji su potrebni za adsl prikljucak. Ako nastave da mrse idi tamo do njih i reci im to sto si rekao ovde nama (ako moze i neki klip sa skrivene kamere) i dobijas port vrlo brzo. ;)
nisu me jos zvali ,ajde sacekacu jos malo mozda praznici pa ovo ono,rekao sam ja njima vec svasta pa cu jos da vidim koliko ce da me zezaju obavesticu vas ovde, ko zna sta rade boga pitaj ali prevazislo ja svaku meru vise.
imam sve uslove za adsl vec odavno.
А у Бојник:cool::D Вероватно 2020,ту негде...
water wizard
20.4.2009, 17:31
nisu me jos zvali ,ajde sacekacu jos malo mozda praznici pa ovo ono,rekao sam ja njima vec svasta pa cu jos da vidim koliko ce da me zezaju obavesticu vas ovde, ko zna sta rade boga pitaj ali prevazislo ja svaku meru vise.
imam sve uslove za adsl vec odavno.
prijavi se kod sezama ako ovi zezaju i ako imaš uslove
Ovo za skrivenu kameru - moze. :)
Pa pazi, ja sam ziveo u centru grada i podnesem ja zahtev kod Se*amP**-a, posle par dana mi javljaju da nema port-ova i da moram da cekam. Cekam ja, cekam ja... i tek posle 2 i po meseca mi je javljeno da ima slobodnih port-ova. Dobra stvar je bila sto sam posle dobio 3 meseca neta za dz. :)
Vidis da nemas samo ti te probleme, ali ako je to istina sto se tice onoga da drugi dobijaju prikljucke pre tebe, onda to nije u redu pod uslovom da i ti imas sve neophodne uslove (digitalna centrala, nema dvojnika...) koji su potrebni za adsl prikljucak. Ako nastave da mrse idi tamo do njih i reci im to sto si rekao ovde nama (ako moze i neki klip sa skrivene kamere) i dobijas port vrlo brzo. ;)
Isto to su meni rekli juce ! :D Cekam :cool: Napatio sam se sa tim internetom zesce :n-cc2: Prvo dialup pa sad wireless koji ne radi, nadam se da cu sa Adsl-om imati net kakav treba da bude :cool:
U mojoj centrali Veliki Crljeni ( opština Lazarevac ) postavljena je ADSL oprema i imamo informaciju da se čeka samo tehnički prijem ( kao i u centralama Stepojevac, Ostružnica, Boleč ..), netom se pronela vest da Telekom namerno odugovlači sa tehničkim prijemom jer nemaju dovoljno rutera, pa se plaše da će drugi provajderi da im preuzmu potecijalne klijente, dok im ne stignu novi ruteri.:mad::n-cc2:
U prilog ovome ide i informacija sa sajta http://www3.ptt.rs/ da je na zadnjoj centrali ADSL pušten u rad još 26.3.2009. pa molim nekog ko ima više informacija da nas obavesti šta se čeka već mesec dana.:confused:
Hvala i pozdrav
Da li je moguć ADSL u naselju Vrbovko to naselje je blizu Padinske skele mnogi ga znaju! pozvao sam Telekom Srbiju i rekli su da može dali su mi broj protokola i šifru i korisničko ime i rekli su da pozovem za 20 dana pošto sam dvojnik :confused:
Pa ako ti je Telekom rekao da moze onda moze, ali, posto si dvojnik rek'o bi da ce situacija sa ADSL-om malo da se oduzi dok se linija ne sredi.
Pa ako ti je Telekom rekao da moze onda moze, ali, posto si dvojnik rek'o bi da ce situacija sa ADSL-om malo da se oduzi dok se linija ne sredi.
Koliko otprilike dana moze trajati odvajanje dvojnika?
Uf, ne bi' znao jer se ne bavim tom tematikom. Samo tu mogu reci da neki imaju dvojnika i po par ili vise godina i da se nista ne desava/resava po tom pitanju.
Uf, ne bi' znao jer se ne bavim tom tematikom. Samo tu mogu reci da neki imaju dvojnika i po par ili vise godina i da se nista ne desava/resava po tom pitanju.
Pročitao sam na telekomovom sajtu da je za ADSL potrebna centrala koja ima slobodne ADSL portove! kako ja mogu proveriti da li moja centrala to ima?
Pozoveš tehničku podršku Telekoma i pitaš.
Pozoveš tehničku podršku Telekoma i pitaš.
Pozvao sam ih 28 aprila dali su mi username i password pitali me na koje ime ce se voditi ADSL... trazili mi broj licne karte i rekli da pozovem za 20 dana dok me odvoje posto sam dvojnik!
Ako vec ne ide preko telefona, idi lepo do njih i resi to.
trazili mi broj licne karte i rekli da pozovem za 20 dana dok me odvoje posto sam dvojnik!
Pa ako su ti rekli da zoves za 20 dana, u cemu je onda problem? Sacekaj koliko su ti rekli i resi sva pitanja sa njima na licu mesta...
Ljudi ADSL ima u Mionici od pre nekoliko dana (ako ne i vise), tako da se selite u nju :D
A tvoje je misljenje da Mionica ne treba da ima ADSL?:confused:
Mislim da je Gospo'n Delo pre mislio da je to pozitivno, čim se ovako šali...
heh evo saznao sam sto nema porta za mena ,zato sto sam na isdn liniji inace da nisam dobio bi navodno odma ,danas sam saznao da su pustili milion novih portova,otisao sam u postu i naravno opet nema porta za mene posto sam na isdn u medjuvremenu dok sam se ja raspravljao dolazi stariji covek sa kolegom kojeg predstavlja zenama sto tu rade, sa kojom sam i ja u sred price: DOBAR DAN evo mi dosli ovo je moj kolega tra la la... i opa vadi se kutijica ispod stola za doticnog i sve sredjeno, znaci poludeo sam.
Zar je moguce da cekam vec maltene 5 meseci i znam da su pustili milion portova a da nema ni jedan jedini za isdn liniju :eek:?????
Ajde neko ko ima puzdane informacije neka mi odgovori jer ja stvarno ne mogu u to da verujem :confused:
a najcrnje od svega na kraju mi receno da je najbolje da odjavim isdn liniju u predjem na obicnu digitalnu onda cu najverovatnije odma da dobijem :eek: :icon_scra :mad: :n-cc2:
a najcrnje od svega na kraju mi receno da je najbolje da odjavim isdn liniju u predjem na obicnu digitalnu onda cu najverovatnije odma da dobijem :eek: :icon_scra :mad: :n-cc2:
Ovo je verovatno najtačnije što su mogli da ti kažu. Prvo, za ISDN ide drukčiji priključak u samoj centrali, a i sam modem jer drukčiji. Ako si ISDN koristio samo zbog neta i nemaš potrebe za duplom linijom, zaista ti je bolje i jeftinije da ga odjaviš dok i te portove ne razgrabe drugi.
Ovo je verovatno najtačnije što su mogli da ti kažu. Prvo, za ISDN ide drukčiji priključak u samoj centrali, a i sam modem jer drukčiji. Ako si ISDN koristio samo zbog neta i nemaš potrebe za duplom linijom, zaista ti je bolje i jeftinije da ga odjaviš dok i te portove ne razgrabe drugi.
pa dok ja to odjavim pa dok mi oni dodele novi broj koji nije na ISDN ,ihaj pa taj proces bi trajao znas koliko, pa opet sve nanovo da se prijavljujem za ADSL ,pa neznam bas.
mnogo njih ima ISDN liniju neznam sto malo ne prorade na tome sto su onda nudili narodu ISDN kao super linija ..bla bla bla.. mislim jeste ono super kad pricas sa nekim a u isto vreme te zove neko na istoj liniji mozes i da se javis ovom drugom a i sto kazes mozes da imas dve linije mada ja koristim samo jednu ali djabe kad nema interneta, ja sam iz panceva a rodjak mi je pre jedno 2 meseca dobio ADSL i isto ima ISDN koji zivi pored panceva u selu a ja koj sam u centru grada i nema ,pa mislim kad bi u ovoj drzavi barem nesto bilo kako treba nebi se zvala srbija.
Da li se ISDN dodatno placa ili...?
ADSL preko ISDN linije isto košta, ali je pretplata za ISDN liniju znatno viša.
@Mladjex
Ja i dalje mislim da će i pored svih peripetija to opet biti brže rešenje. Ako ništa, makar nećeš plaćati višu pretplatu kad ti već ne treba druga linija.
Koji provajder je po vašem mišljenju najpouzdaniji(najbolji:D)?
Glupo pitanje al nisam nikada o tome išta gledao jer sam mislio da nikada neću moći da ga uvedem u mom mestu:o:)
Pogledaj prvo kakva je uopšte "ponuda" u tvom mestu i raspitaj se za cene paketa, pa odluči šta ti najviše odgovara.
Хоћу.
Хвала у сваком случају;)
Predrag Stankovic
27.5.2009, 19:14
Jeste li mozda u toku, ili ima li negde na net-u sveze vesti o tome kada ce Telekom i Vlada republike Srbije zavrsiti projekat uvodjenja adsl-a u svim skolama u Srbiji koje imaju tehnicke mogucnosti?
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=17625&forid=19&katid=5
Mozda ce te prvi post zanimati... :)
--ComputerBoy--
6.1.2010, 21:23
E, sledeceg utorka mi stize ADSL od jednog cacankog provajdera posle samo 2 meseca...
A cekao sam od januara prosle godine na Telekom! U novembru sam se odjavio i prijavio u BlueNet. Sad cemo videti kako ce to biti...
Theyann_PentaGram
19.12.2010, 10:15
A Kragujevac i okolina, za primer? :)
Koliko već čekamo, a nikako da postave novu centralu ni priključke..., a ovamo reklamiraju ADSL... Mi koji želimo da uvedemo ADSL net to ne možemo jer ovde ne postoji nova centrala... ...pa samo ne znam zbog čega reklamiraju...
miša topola
19.12.2010, 10:59
Vidi jel kopaju nešto ovi iz Telekoma u tvom kraju, sada su počeli sa postavljanjem novih centrala kod mene u gradu, verovatno su počeli i u ostalim manjim mestima i na periferijama većih gradova.
Predrag Stankovic
20.12.2010, 0:32
Postoji dosta digitalnih centrala gde još nema ugrađenih adsl portova, sve zavisi u tom kraju koliko je interesovanje, ako je veliko onda ugrade, ako nije nešto, neće oni da se cimaju za 50-ak priključaka
Jel' bilo ljudi priče da će ovi iz telekoma da počnu da ugrađuju portove u centralama za adsl? Meni stigla ponuda za adsl 2 god. ugovorna obaveza s tim što ću umesto 1 mb/s dobiti 4 mb/s za te 2 god. i 2god. ugovorne obaveze za IPTV s tim što dobijam neki paket od 600din 1god. beplatno. Ne znam koliko je ovo sve tačno i dal' je moguće da ovo sve daju? Koliko se čeka u proseku za ovo i od kad su skočile cene?
miša topola
5.1.2011, 19:33
Da tačno je to za promociju 4Mb po ceni 1Mb na dve godine + IP TV godinu dana po 1 dinar ali to je trajalo do 31. decembra.
Ja sam za promociju 4Mb u 1Mb (znači bez IP TV) čekao 1h, a za promociju sa IP TV ljudi su rešavali i za 2-3 dana.
Koje cene su skočile?
Znači to je tačno za promociju. Oni me sami zvali krajem decembra meseca i pitali za adsl pošto su mi besplatno dali mobilni internet (jer tada nije bilo mogućnosti za adsl). Valjda bi trebali ovog meseca da to urade. Ja sam za cene pitao onako jer kad sam se prijavio za adsl u martu 2010 cena osnovnog paketa iptv je bila 500din. a za adsl 1200din a sada je činimi se iptv 600din + 1400din adsl mada nije ni bitno toliko neće baš da to poskupljenje utiče mnogo.
miša topola
5.1.2011, 22:14
Cena ADSL 1Mb se nije menjala više od godinu i po dana - 1425 din sa PDV-om. IP TV je poskupeo u odnosu na početak godine.
Meni je receno da nema slobodnih portova,ko zna koliko cu cekati...Mada je poslednje prosirenje kapaciteta u mom mestu(selu) bilo pre godinu dana..Ne znam kada ce biti novih portova?Za godinu,dve mozda:D
Ne mora da znači.U jednom manjem gradu su čekali 3 godina na novo proširenje, a opet u jednom selu (doduše na drugom kraju Srbije) oko 6 meseci.Sve zavisi kakve veze ljdui iz opštine imaju u Telekomu :D
Ne mora da znači.U jednom manjem gradu su čekali 3 godina na novo proširenje, a opet u jednom selu (doduše na drugom kraju Srbije) oko 6 meseci.Sve zavisi kakve veze ljdui iz opštine imaju u Telekomu :D
A i ne verujem da ce oni prosiriti kapacitete za par korisnika,nego cekaju da se nakupi...Ma nemam pojma,nisam pametan:)Ko ceka taj i doceka:D
A nesto su mi rekli kad sam se prijavljivao kao posto nema trenutno portova mogu da rezervisem pa cim se jedan oslobodi da mene prikljuce,mada cisto sumnjam da ce to nesto ubrzati :-)
Може то са резервацијом да успе, а да би повећао шансу да се нађе слободан порт, кради неком комшији рачуне за телефон, искључиће му нет због неплаћања кад-тад :to_care:
Може то са резервацијом да успе, а да би повећао шансу да се нађе слободан порт, кради неком комшији рачуне за телефон, искључиће му нет због неплаћања кад-тад :to_care:
Dobra ideja,od sutra cekam postara,hehe:D
Opticki kablovi po selima u UK sa minimalnom brzinom pristupa od 1Gbps! :a_whistli
Eto kolika ce biti brzina neta u manjim mestima u UK, dok se kod nas postavlja pitanje hoce li biti neta uopste! :kreza:
http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?nav_id=505970&fs=1
Opticki kablovi po selima u UK sa minimalnom brzinom pristupa od 1Gbps! :a_whistli
Bas me zanima kome ce to tamo koristiti... I kod njih je, kao i kod nas, mladja populacija zbrisala u gradove.
Uvek mozes da upload-ujes kravu na eBay! :to_care:
Idite u MTS i potpisite ugovor da se obavezujete da ce te uzeti njihov adsl onog momenta kad budu osposobili centrale za iste i dobicete za jedan dinar usb3G modem sa paketom control net i 6 Gigabajta protoka + 4 Gbajta(koja morate potrositi za 60 dana) na dve godine za ukupno 50-tak dinara.To im je trenutna akcija da premoste dok ne osposobe i prosire adsl, ja bio i uzeo i sta da Vam kazem lepo sljaka( doduse pokriven sam 3g signalom ali za 50 dindzi je o.k.)
Ja sam isto koristio MTS-ov mobilni net, i posle mog iskustva ne bih mu ni štapom prišao. Ali ko nema druge varijante, pretpostavljam da je bolje išta nego ništa.
TheDraganche
13.12.2011, 11:10
Pozz svima,
Cuo sam da ce do kraja januara da nadograde centralu za ADSL ovde dge ja zivim,pa cu konacno moci da uzmem neki bolji net od ovog crap-a koje sad imam (512/256KB/s).Ovaj net koji trenutno imam,verovali ili ne delim sa jos 3 osobe u LAN-u.tako da kada se svi nakace,jedva radi,jedino surf radi malo bolje,dok download,ili nedaj boze ako bih da igram neku igru online,ping die na 5-6000+++.E sad,postoje 2 opcije za mene:
1. Kada stigne ADSl,da uzmem obican paket 1.5mb/s i da koristim sam,cena je oko 1500din
2.Da uzmem 4mb/s paket i da delim sa bratom i sa komsom.Posto ako se odlucim za ovu opciju,vise ne bih bio spojen sa bratom preko wirelesa,vec bi se spojili kablom pa bih imao 100mbit signal.Mozda mi ova opcija deluje malo bolje,jer brat je kuci samo uvece,a i net retko koristi,uglavnom samo za surf,dok komsija ne koristi net vec njegovi klinci koji su 1 razred ili slicno,pa cak i neznaju da downloaduju :PDa,i placao bih ovaj paked onda oko 600-700din .
Koja opcija je bolja od ove dve,posto meni treba net sa kojim bi download isao solidno,i sa kojim ne bih imao Laga i multiplayer igram a (WoW,razne pucacine itd).I da, i cak da smo sva trojica online,4:3,svako bi imao svojih 1.3mb/s bez problema. Sad recite sta bi bilo bolje za mene :D
Hvala unapred
wladimir98se
13.12.2011, 11:41
Opcija 2 zvuci mnogo bolje i jeftinije :)
A imas i opciju 3: uzmete 6 mb/s i placate po 1270 din, opet je jeftinije od 1500 a brze.
TheDraganche
13.12.2011, 13:00
Neznam abs za opciju 3,jer ako uzmemo 6mb,on ce da uabci jos nekog da deli to sa nama,a to se i ne isplati bas,pre bih ovo pod 2,i samo nas troje da koristimo,odnosno posto oni retko koriste net,ja cu skoro uvek da imam full 4mb za 600din :P
organizam
13.12.2011, 14:15
Imaš još jednu opciju, ako bude bila neka akcija u to vreme uzmeš sam recimo 4mb po ceni 1mb i nemaš da lupaš glavu ko, kad i koliko još koristi net.
rick_fox
13.12.2011, 22:56
Ja recimo zivim na selu i poslednje 2-3 godine sam koristio wireless, u principu paket 512 ili 3+ Mbps kod drugog provajdera. Pre nekih 6 meseci resio sam da bacim gov** i sada kada mi treba nesto da odradim ja zakacim moju Nokiu u PC suite mode i cepam preko moje telenor kartice sa uslugom Telenor klik,jeste sporo ali zna da odradi posao u nekim situacijama.E sad,ovih dana tj. do Nove godine bi u selo trebao da konacno stigne taj Telekomov ADSL. E sad,razmisljam da li odmah da to uzimam ili da vidim da li ce biti kakvih promocija. Koliko znam paket od 1.5 Mbps na jednu godinu ugovora je 1500 din a ako se odlucim na 2 godine za iste pare dobija se 4 Mbps. E sad,to je problematika,2 godine mi je zaista mnogo posto ne planiram da me keva i cale guraju finansijski tako da se dvoumim izmedju 2 opcije:
1. Da uzmem 1.5 Mbps na godinu dana
2.Da uzmen 4 Mbps na dve godine(e sad tu poscinje rasplet :) :komsija moj je jos uvek na Wirelessu,mislili smo da jedan od nas dvojice kupi ta 4 Mbps pa da delimo. Moja kuca od njegove je udaljena nekih 100 m i opticka vidljivost je idealna. E sad,nadam se da je HG520c dovoljno jak da komsija hvata extra signal(ima wireless karticu i onu obicnu antenu srednje velicine). Ili
3. da vidim hoce li biti nesto povoljnije,ide Nova godina pa mozda opet bude nekih pogodnosti tipa ono kao na Index studenata jer je njegov brat student.
Ima li neko slicnih iskustava...:),cisto da cujem vase misljenje i sta predlazete
Vidim da dugo vremena nije bilo diskusije u ovoj temi? Evo, ja ću da potražim savet i pomoć. :)
Upravo čistim, sređujem i popravljam - jednom rečju dovodim u red - staru kuću u selu Stubline kod Obrenovca. Pošto planiram da tamo provodim dosta vremena i da ponekad posao nosim tamo, nameće mi se kao neophodno da uvedem neki oblik Interneta i televizije. Kablovski provajder koji pruža usluge u Obrenovcu (Radijus Vektor) nema infrastrukturu u tom selu i meni nije poznato da drugi provajder (ako ne računamo Magnet) tamo radi.
Selo, koliko sam razumeo (nisam se još detaljno raspitao), ima digitalnu centralnu i telekomove usluge ADSL Interneta ali to bi značilo da moram da uvodim i telefonsku liniju (kuća je nema). Naravno, to bih uradio ako bih znao da je u pitanju najbolja opcija. Ako bi o istom trošku mogla da se reši televizija (IPTV?) to bi bilo još bolje.
Ali vidim da Total TV n (http://www.totaltv.tv/Total+TV/1468/TV.shtml)udi i Internet uslugu kao deo paketa (http://www.totaltv.tv/Total+TV/115/NET.shtml). Možda bi to bilo još bolje rešenje za Internet+TV. Kakva su iskustva s tim?
A video sam da postoji i ovaj bežični/kablovski provajder: http://www.magnetplus.net/. Cene su mu, doduše, malo jače (http://www.magnetplus.net/cenovnik.html) ali možda može da posluži bar privremeno?
Svi predlozi i saveti su dobrodošli. :ciao:
Ti si mi pa skoro u komšiluku (dobro, malo dalje) :D Srećno sa uređenjem. Koliko vidim, Total tu uslugu nudi putem ADSL-a a ne putem satelitske antene (što bi bila daleko skuplja i komplikovanija opcija), što znači da bi ti opet trebao ADSL priključak. Ako se ne varam, Stubline su pre imale wireless internet, a oprema je bila (opet, ako se ne varam) na vrhu zgrade ekonomije, pa možeš da se raspitaš u komšiluku. Dobrom, opet zavisi i u kom si delu sela.
EDIT: sad gledam, ovaj MagNet nudi taj wireless, pa su ti oni verovatno jedini izbor (opet su bolji nego neka opcija mobilnog interneta, kojim takođe celo selo nije pokriveno).
Mada, za razliku od nekada, telefonski priključak je sada prilično jeftin, a mislim da daju i na rate, a i kroz žice dobijaš najstabilniji internet (barem u teoriji, a trebalo bi i u praksi, ta centrala je relativno nova).
Uvođenje fiksnog je dinarčić.:)
http://open.telekom.rs/home/Content.aspx?temp=0&sid=2067&id=2068
Onda uzmeš Box 3 ili 4 i to je to:
http://open.telekom.rs/Box/Content.aspx?temp=0&sid=1005
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.