PDA

Prikaži potpunu verziju : [HTML, CSS] Drugačiji prikaz sajta u različitim browserima


J0van
21.1.2007, 18:12
Pravim web prezentaciju u Macromedia Dreamweaver MX-u. Medjutim, ta prezentacija se razlicito vidi u razlicitim browserima!!!! Npr. u Operi se vidi bas kako treba, a u IE-u izgleda prilicno neuredno i ruzno (stvari su pobacane svuda bez ikakvog reda). Kako da resim ovaj problem?

holodoc
21.1.2007, 18:16
Pomalo offtopic ali dobrodošao u odvratan svet prilagođavanja prezentacije da izgleda i funkcioniše kako treba u Internet Exploreru :)

Nisi pomenuo koji konkrteno deo ne izgleda dobro u Exploreru?

Ako imaš problema sa izgledom a koristiš CSS (a neznam nijedan razlog zašto ga ne bi koristio) potrebno je da napraviš poseban set tzv. "CSS hack-ova" za Internet Explorer koji u stvari predstavlja jedini način da se Explorer prevari da koristi CSS onako kako treba.

Budi malo određeniji oko problema.

J0van
21.1.2007, 20:15
Stvari kao sto su slike nisam uvek mogao da postavim na mesto gde sam hteo da stoje, te sam koristio "Layer-e" u koje sam ubacivao slike. E sad tu nastaje problem, jer u IE-u su iznad/ispod mesta gde bi trebalo da budu.

holodoc
21.1.2007, 20:27
Jao layeri :) Veoma škakljiva tema na Explorer-u. Doduše nekad je apsolutni šampion u "falš" prikazivanju pozicija layera bila "Opera" ali se izdanjem 9 situacija potpuno promenila.

E sad caka je u tome što sa Explorerom postoji više različitih problema koji se javljju prilikom pozicioniranja layera a šta se konkretno desilo zavisi od izgleda koda.

Najbolje bi bilo ako bi stranicu mogao negde da "okačiš" pa da se vidi šta je problem konkretno kod tebe pa da na osnovu analize primeniš određene izmene.

Možda bi mogao da kompletnu stranicu zajedno sa slikama zapakuješ u jednu zip arhivu i prikačiš ovde pa da pogledamo. Naravno ako možeš sve da smestiš u 100KB.

J0van
21.1.2007, 20:47
Hvala lepo, uradicu nesto od toga.

Boris Zegarac
23.1.2007, 18:23
Zasto uopste koristis Layer-e. Moj ti je savet da radis sa Tabelama, ja radim tako websajt vec skoro dve godine i nikakvih problem nemam sa pozicijama slika ili tekstova, i ja sam koristi layer-e upocetku pa mi se to isto desavalo. Naravno da bi raio sa tabelama predji u Standar mod pa ih onda ubacuj. :ciao: