Prikaži potpunu verziju : HDD Thermometer
Koji program koristite za merenje temperature HDD-a ? Koristim HDD Thermometer (free, srpski interface), pa me interesuju vasa iskustva. Izvol'te !
Jack In The Box
17.12.2005, 23:11
Svojevremeno se program zvao Aida32 i bio je besplatan (mozda jos moze da se nadje negde na netu), a sada je Everest i ima ga u dve varijante (Ultimate i Corporate). To je program za dijagnostiku kompletnog sistema, a izmedju ostalog meri i temperaturu hard diska. Toplo ga preporucujem (pogotovu verziju 2.5). Posebno je dobra varijanta sto moze da se smesti na CD ili flash i da se odatle pokrene na bilo kom racunaru bez posebne instalacije....
The Finest Serbian Since '82
18.12.2005, 22:27
Trenitno ni jedan.
Koristio sam HDD Thermometer, al sam primetio da mu merenja nisu nesto tacna. Naime ne znam u cemu je bio problem jer bi on trebao da preuzima iscitavanja iz BIOS-a, ali meni je redovno prikazivao dovoljan broj stepeni razlike. Ionako bi me prijatno pistanje iz kucista upozoriti da se Hard pregrejao, tako da nemam potrebe za ovakvim programom :)
iurisvulgaris
20.12.2005, 20:34
Hdd thermometer je izuzetno dobar program a troši i malo resursa(oko 200 kb Ram-a).Everest je takođe dobar ali ne pokazuje u system tray temperaturu,pa je malo teže uočiti nagli porast temperature.Dobar je i hdd temperature koji je gotovo identičan kao hdd thermometer ali nije besplatan(funkcioniše i posle trial perioda ali očitava temperaturu samo jednog hard diska),a tu su i hdd health i D-temp(ne zahteva instalaciju ali troši više resursa),
Jack In The Box
21.12.2005, 0:04
Everest je takođe dobar ali ne pokazuje u system tray temperaturu,pa je malo teže uočiti nagli porast temperature.
NETAČNO!!!:mad:
Ne samo da pokazuje temperaturu u systray nego možeš i da biraš šta da ti pokazuje a šta ne:)
Ti si, verovatno, imao neku praistorijsku verziju....
iurisvulgaris
21.12.2005, 1:02
NETAČNO!!!:mad:
Ne samo da pokazuje temperaturu u systray nego možeš i da biraš šta da ti pokazuje a šta ne:)
Ti si, verovatno, imao neku praistorijsku verziju....
Verovatno jesam koristio staru verziju,jer ovu držim skoro godinu dana.Moraću da skinem novu verziju jer je u pitanju vrlo dobar programčić jer ima tačnu detekciju temperature i za hard diskove i cpu i ploču.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.