PDA

Prikaži potpunu verziju : Abstractica - najoriginalnija igra ikad

Strane : [1] 2

M.C.
9.1.2007, 10:22
Zelite da probate nesto sasvim novo i nesto sasvim drugacije? Resenje za vas je ABSTRACTICA 2 - najoriginalnija igra ikad!!! Neke zagonetke cete resavati i vise od 10 sati da biste konacno dosli do resenja, ali je osecaj nakon toga - neopisiv. Igra sadrzi 250 nivoa (drugi deo),a neki od njih su poprilicno, kako i sam naziv igre govori, apstraktni. Neke necete ni moci da resite bez pomoci Google-a, Paint-a, itd.Inace napravili su je Finci, a prvi deo igre ima 48 nivoa. Definitivno ova igra zasluzuje posebnu temu, a adresa je www.mjkgames.tk. Skinite je, probajte, i ostavljajte ovde svoje utiske.

jonathan
9.1.2007, 12:05
meni je naj tezi ovaj uvodni nivo, neznam o cemu se radi ! :kreza: :rofl:

salu na stranu, igra je stvarno orginalna, preso sam par nivo preskacuci neke i na srecu, stvarno.. neke stvari bledo gledam, prvo pitanje sam stvarno bleijo,..
pise na engleskom moguli spelovat ovo i to je sve.. i sta covek da odgovori ? veze nemam
odo malo jos cackat pa javim, sad sam dosao do banane i pise iznad: the answer is very easy! ......jest, nema sta

jonathan
9.1.2007, 12:16
oj majko jesam glup pa ako pise :the answer is very easy!
pa odgovor je: very easy ..al se na brzinu zarazi, igra i pol nema sta
evo me kod mape nekog grada, kaze mogu samo jednom recju opisat ovo.. hmhmh, kojom:icon_scra

Nemesis
9.1.2007, 13:47
Ako se dobro secam odgovor je ruta, tj. "route".

BTW, nikako da resim 3 pitanje.

SirDuck
9.1.2007, 14:33
Ja sam stigao do 13. sa 3 skipa i malo pomoci odavde.

Jel zna neko 13?

Ljudi ajde da pokusamo zajedno da resimo celu igru.

Nemesis
9.1.2007, 14:56
Ja sam stigao do 13. sa 3 skipa i malo pomoci odavde.

Jel zna neko 13?

Ljudi ajde da pokusamo zajedno da resimo celu igru.

Pa, preskocio sam 3 ali me kopka sta je.

Inace, nemam igru ovde pa mi 13 nista ne znaci. Znam da sam ga resio (mislim da sam dosao do 3x). Mozes li da opises 13 pitanje?

SirDuck
9.1.2007, 15:16
Evo trinaestog:
5359

Takodje ne znam trece i deseto.
Deseto je samo neka crna kockica i oko nje belo :confused:

Nemesis
9.1.2007, 15:50
Evo trinaestog:
5359

Takodje ne znam trece i deseto.
Deseto je samo neka crna kockica i oko nje belo :confused:

Ovo je lako. Samo pročitaš slova. TENSION
Ja sam se mučio jer sam mislio da je prvo P pa sam kucao PENSION, što takođe ima smisla. BTW, slovo "O" je bezobrazno postavljeno iznad "I".

A za 10 je bila neka glupost. Zaboravio sam.

Nemesis
9.1.2007, 16:27
Zarazili ste me i sad sam ponovo skinuo igru.

Pažnja!!! Slede spoileri...

Level 001: can you spell this?
Level 002: square root
Level 003: nokia :D
Level 004: v
Level 005: very easy
Level 006: banana
Level 007: answer
Level 008: 20
Level 009: route
Level 010: small really
Level 011: mjk
Level 012: 0
Level 013: tension
Level 014: weird

Dodaću ostale kasnije.
Ako vam trebaju objašnjenja, pitajte.

DeCoy
9.1.2007, 16:29
Evo bas sad je downloadujem,da vidim o cemu se radi...priznajem bas ste me zaintrigirali:)

huligan
9.1.2007, 16:39
Upravo skidam...Javicu utiske kada odigram :qliranje:

Nemesis
9.1.2007, 16:42
Nastavljam sa spoilerima:

Level 015: 10000
Level 016: pretty fly
Level 017: shapes
Level 018: cook
Level 019: nothing
Level 020: 7 11

Level 021: fd
Level 022: this first
Level 023: crazy train
Level 024: hello world (mada ovo nije kako bi hello world trebalo da izgleda :D)

Level 025: chess
Level 026: tiny
Level 027: flower
Level 028: bird
Level 029: find

Dalje me mrzi da sada pišem. Probajte sami.
BTW, nivoi 15-30 su mi lakši od 3,10 i sl.

DeCoy
9.1.2007, 17:37
Nemesis u pravu si za trojku...15 minuta sam trazio pattern medju onim brojevima:boodala: A ono nokia:rofl:

sasha vukelic
9.1.2007, 18:52
30 kliknes na nesto, zaboravih sta
31 line
32 moon
33 red
34 iceland
35 motion blur
36 white
...

Shlaymara
9.1.2007, 18:59
Ej ljudi, nemojte davati resenja...ako hocete da se pohvalite bolje recite , stigao sam do 123 levela i tacka. Kad neko zapne lako mu mozete pomoci i reci sta da napise/uradi.
btw ja sam stao kod sejva na 36 levelu.

edit
Ili jos bolje da umesto resenja dajemo Hinteve jedni drugima.
Meni treba hint za lvl 38(mislim)...onaj sa gomilom plavih pentagona.

M.C.
9.1.2007, 19:57
Slazem se! Zaboravio sam na pocetku da napisem bez resenja!!! Hintovi su ok.
@Shlaymara - 123? :aplauz: Ja tek do 76-og. Kako dati hint za ovo a ne pomoci mnogo. Ne koncentrisi se na oblik vec na te rascepkane delice,kako bi mogao da ih nazoves jednom recju. Evo ti jedne asocijacije pomocu koje se resavas 100% - HDD... Inace kome resenje desetog i sa resenjem nije jasno - koristite paint... I jos jednom pls - BEZ GOTOVIH RESENJA.

jonathan
9.1.2007, 20:59
ova slika stoi gde se skida igra
http://img244.imageshack.us/img244/952/clipboard02nw9.jpg
kod mene ima samo tri preskakanja pitanja i 15 pomoci a ovde.. da predjes citavu igru

i da, necu vise posecivat ovaj deo foruma radi postavljenih odgovora, ne ljutim se ni nakoga, daleko od toga ali nece mi bit interesantno da slucajno vidim odgovor ili da mi neko pomogne

sretno svima, ja sam se bas zarazio.. dosao sam do 15

poz :ciao:

M.C.
9.1.2007, 21:21
@ jonathan -To je najverovatnije 'malo modifikovana' verzija igre koju ima admin da bi mogao brzo da dodje do odredjenog levela kad neko zatrazi hint.
A moze i molba onima koji su postavili odgovore da ih edituju i izbrisu resenja da nekom ne bi pokvarili zabavu.

Shlaymara
9.1.2007, 21:52
Hvala M.C. , bas sam glupav:D
Ovo jednog sajta (http://thesaurus.reference.com/) koji ce vam pomoci pri resavanju ponekih problema. U pitajnu je recnik sinonima.

edit
opet se zaglavih
lvl 52
..., . ... .
..... ........
.... .... ..
ne kapiram
btw kako preskacete nivoe? meni je stalno 0 u skip....ne mogu da preskcim nista. a Tip mi je 3 tj sada 2.
edit2
izgleda neki bug.poceo sam igru iz pocetka i sad imam 3 skipa i 21 hint:D
I da, za M.C. nisam ja stigao do 123 lvl nego sam na 52..momentalno

Nemesis
10.1.2007, 11:37
Koliko sam video na 'net-u igra ima preko 200 nivoa. Imate dosta problema da lupate glavu. A već imate ugrađen hint sistem u samu igru, prema tome šta će vam dodatni hintovi.

Mene konkretno mrzi da tražim dodatnu pomoć. Više me zanima da vidim kakva su pitanja već postavili. A što se tiče odgovora, koga ne zanimaju može lako da ih preskoči. (osim ako nemate fotografsko pamćenje)

Nemesis
10.1.2007, 11:59
Zna li neko resenje anagrama? (pitanje 37)
Seiti ruce's :confused:

Nemesis
10.1.2007, 12:04
Nemesis u pravu si za trojku...15 minuta sam trazio pattern medju onim brojevima:boodala: A ono nokia:rofl:

Ma ja sam za trojsku tražio pattern mnogo duže. Da bude još gore verovao sam da ime neke veze sa genima jer je broj u sredini ima jedan deo koji bi odgovarao X a drugi Y. A hint me je još više učvrstio u tom verovanju, pa sam pokušavao sve moguće varijacije na genetsko instraživanje, mutacija gena, genetika i sl.
I na kraju počnem da guglam za frazama i slučajno unesem broj. Dobijem neke bezveze sajt i vidim nokia. Rekoh ajd' da probam ... i radi. :boodala:

tab503
10.1.2007, 12:38
igra je glupost.
i sami autori kazu da neki nivoi nemaju veze sa logikom.
clan sam mense, obozavam glavolomke ali ono je glupost.
nacrtaju kvadrat sa dodatkom i pitaju sta je to.
moze biti milion stvari.
ako nesto nema logike bezveze je i resavati jer se resenje bazira na lupanju i pretpostavkama, a pretpostavka sama za sebe je veoma opasna star koju treba izbegavati.
primera radi.
prvi nivo.
na pitanje "can you spell this" odgovor je prepisivanje pitanja. Glupost na kvadrat. JA sam probao sa recima "this" razno raznim varijantama odgovora tipa "yes I can" itd itd a resenje je bilo najobicnije prepisivanje i to bez znaka pitanja. Na osnovu cega? Ogovor na pitanje nikad nije prepisivanje pitanja nego neki odgovor. A tek hint. Kazu odgovor ima 15 slova. Ima sipak moj. Razmak je space a i on se moze racunati u prebrojavanju slova jer je tipka na tastaturi.
Nije slovo ali je kompjuterski karakter.
Igra je najobicnije lupanje.

Nemesis
10.1.2007, 13:06
Jeste glupost, ali dobro dodje da se malo prekrati vreme na "poslu". :D

Zato sam i naveo odgovore da se drugi preterano ne muce, nego da probamo da dodjemo sto dalje bez nepotrebnog gubljenja vremena.

Eni
10.1.2007, 13:17
igra je glupost.
moze biti milion stvari.

haha, meni je ovo bilo najlogičnije pitanje :n_klanja:
Mada se slažem za prvo na primer, čista debilana...
Route, banana, nokia, 20, 1/1000, i još neka su jako laka i logična, ali neka su stvarno ubi bože... npr. mali crni kvadrat... probaš small, litle, flat, dark, shape, ... kad ono malo sutra... :boodala:

jonathan
10.1.2007, 21:16
igra je glupost.
moze biti milion stvari.
ako nesto nema logike bezveze je i resavati jer se resenje bazira na lupanju i pretpostavkama, a pretpostavka sama za sebe je veoma opasna star koju treba izbegavati.
primera radi.
prvi nivo.
na pitanje "can you spell this" odgovor je prepisivanje pitanja. Glupost na kvadrat. JA sam probao sa recima "this" razno raznim varijantama odgovora tipa "yes I can" itd itd a resenje je bilo najobicnije prepisivanje i to bez znaka pitanja. Na osnovu cega? Ogovor na pitanje nikad nije prepisivanje pitanja nego neki odgovor. A tek hint. Kazu odgovor ima 15 slova. Ima sipak moj. Razmak je space a i on se moze racunati u prebrojavanju slova jer je tipka na tastaturi.

i ako sam rekao da necu posjecivat ovaj deo foruma, ipak sto vise iigram ovo sve me vise nervira ...da se ne ponavljam sve bi rekao kao sto je gore navedeno, i taj famozni kvadrat.. kaze sta je kvadrat osim sto je crn.. moze biti milion stvari i kad bi vam naompalo da reknete da je "mal" e jest malo sutra odgovor je "jako mal" mislim... Boze sacuvaj

a prvo pitanje kad nisam monitor iscupa.. mozes li ovo spelovat.. ??? pa ja lopao: mogu, ne mogu, mozda, pokusacu gore dole, drzi - nedaj ...mislim kakvo je to pitanje da i odgovor da samo pitanje prepises.. kakva je to logika??? svidjaju mi se pitanja poput brojeva nokie pa da se ti setis da ja za nokiu karakteristicno 3210 3310 3315 itd.. ili pitanje sa piramidama i brojevima sto je bas za mozganje a ovo ostalo, odron zivi... definitivno brisem igru

P.S. nisam mislio ni nakog konkretno od vas ni na onoga sto je postavio igru nego sam pop**** od muke i lupanja glavom od zid sta bi odovog moga o bit, mozda kao i vi i skontam na kraju da slika ili pitanje nema veze sa odgovorom

hvala ipak na igri, ja jako volim logicke igre pogotovo sa grafickim okruzenjem kao sto je "mostovi" i slicne ali ova igra je.. neznam kako bi je opisao

ia ako ova igra ima promasaj.. postavljaj te i dalje igre za mozganje, pa neka ona bude i promasaj kao ova ali ipak da je mi malo istestiramo

poz :ciao:

Shlaymara
10.1.2007, 21:27
Zna li neko resenje anagrama? (pitanje 37)
Seiti ruce's :confused:

Hint:
:opanachke

M.C.
10.1.2007, 21:45
igra je glupost.
moze biti milion stvari.
primera radi.
prvi nivo.

"Kvadrat sa dodatkom"... A na slici (kao i u hintu) se lepo vidi da je taj "dodatak" koren i resenje je potpuno LOGICNO kvadratni koren. Ne kazem da nema i nelogicnih zadataka, ali to je da bi se igra izdvojila iz mora slicnih. Zato se i zove Abstractica, a ne "IQ test za Mensu" ili nesto deseto. Slovo=kompjuterski karakter? Hmmm... Zar to nije malo nelogicno i apstraktno? :)

M.C.
10.1.2007, 21:53
sto je gore navedeno, i taj famozni kvadrat.. kaze sta je kvadrat osim sto je crn.. moze biti milion stvari i kad bi vam naompalo da reknete da je "mal" e jest malo sutra odgovor je "jako mal" mislim... Boze sacuvaj

Xixi, da si upotrebio Paint i u njemu kliknuo nekom bojom na taj famozni crni kvadrat video bi zasto je odgovor bas takav. :) Zao mi je sto neces nastaviti da je prelazis jer kasnije dolaze matematicki nivoi sa upotrebom ASCII koda itd,itd. Shlaymara moze to potvrditi posto je daleko dogurao. (baccara level i slicni). Da ne pominjem nivoe gde je potrebno da koristis Google...pakao u malom. :dzavo:

jonathan
10.1.2007, 22:13
Xixi, da si upotrebio Paint i u njemu kliknuo nekom bojom na taj famozni crni kvadrat video bi zasto je odgovor bas takav. :) Zao mi je sto neces nastaviti da je prelazis jer kasnije dolaze matematicki nivoi sa upotrebom ASCII koda itd,itd. Shlaymara moze to potvrditi posto je daleko dogurao. (baccara level i slicni). Da ne pominjem nivoe gde je potrebno da koristis Google...pakao u malom. :dzavo:

M.C. :icon_scra jesi me sad
a sta opet bude neko pitanje: "koliko pari gaca ima moj komsija"

e ovako, igru cu nastavit ali budel mi tastatura na dva dela ili moradnem kupovat drugi monitor,
drzi me se dobro :dedica: ti ces racune placat

poz ;)

Shlaymara
10.1.2007, 22:23
Shlaymara moze to potvrditi posto je daleko dogurao. (baccara level i slicni). Da ne pominjem nivoe gde je potrebno da koristis Google...pakao u malom. :dzavo:

Uuuuuu, baccara level je perverzija. Mucio sam se bar dva sata, popi*deo i otiso kod drugara na Yamb. Na pola partije mi je sinulo resenje i odmah sam palio kuci da ga resim....nisam ni kafu do kraja popio:D
Obavezni saveznici pri igrajnu su google, recnik(engleski sinonimi), kalkulator, papir i olovka.

jonathan
11.1.2007, 0:05
zaglavi na 47 - mom ili 48 - mom pitanju, ono gde imaju reci pa im fali jedno slovo a u pozadini imaju dve strelice.. veze nemam ..mislim da se odgovor sastoji od slova koja nedostaju na datim recima ali neznam koja sva slova nedostaju, tacnije kod zadnje dve-tri reci

uz svakakve metode koje su mi bile potrebne da nadjem odgovor za pitanje, dobi ovakav vid nasega foruma.. ja sam ZA da izgleda ovako :to_care:

http://img212.imageshack.us/img212/2294/forumrd9.th.jpg (http://img212.imageshack.us/my.php?image=forumrd9.jpg)

Shlaymara
11.1.2007, 0:30
Opet sam zaglavio:n-cc2:
lvl 68
lvl 75
lvl 78

68 i 75 su na slican fazon ASCII. Imam brojeve, ali ne znam kako da ih prebacim u slova tj. pomocu kojeg programa. A na 78 imam ovo X oil? X, kao najveca oil kompanija. Nemam pojma, pokusacu sutra.

kish
11.1.2007, 0:48
Koristis program za ASCII? Blago tebi ja se dr*am sa tabelom iz knjige :) ... sa BACCARA-om i sa onim 2x1 2x17 1x15 itd. Kod BACCARA-e kaze da y mora biti izmedju 1 i 26 ... ali to su samo simboli, nema slova :icon_scra. Probao sam vec sve, cak i da racunam po modulu 26, ali nista.

jonathan
11.1.2007, 0:50
Shlaymara pa mozes li barem da mi pomognes sta treba kod ovog mog gore navedenog pitanja... . :a_whistli

*ako ga nisi onda preskocio*

Nemesis
11.1.2007, 3:24
Dobro je sto se mucimo oko razlicitih problema. To znaci da zajednickim snagama imamo sansu da predjemo igru.

BTW, ja ne planiram mnogo da se patim. Ako ne mogu nesto da resim za 5 min. preskacem i idem dalje. Godine! :dedica:

baccara problem je meni bio veoma lak. Mozda vas muci to sto niste odmah povezali da engleski alfabet ima 26 slova. To vam je dovoljan hint.

Ako hocete kompletno resenje:
svakom slovu odredite poziciju unutar alfabeta (b - 2, a - 1, c -3, itd.) U formuli lepo pise Y = X^2 sto znaci Y('b') = Y(2) = 2^2 = 4 = 'd',
Y('a') = Y (1) = 1^2 = 1 = 'a'
i dobicete novu rec...

jonathan
11.1.2007, 5:06
Ako hocete kompletno resenje:
svakom slovu odredite poziciju unutar alfabeta (b - 2, a - 1, c -3, itd.) U formuli lepo pise Y = X^2 sto znaci Y('b') = Y(2) = 2^2 = 4 = 'd',
Y('a') = Y (1) = 1^2 = 1 = 'a'
i dobicete novu rec...

de jos malo pomozi
c=3 3^2 = 27 pa kako ce to bit slovo engleskog alfabeta :icon_scra

Shlaymara
11.1.2007, 10:47
Shlaymara pa mozes li barem da mi pomognes sta treba kod ovog mog gore navedenog pitanja... . :a_whistli

*ako ga nisi onda preskocio*

Nisam video da trazis pomoc:o ...
Imas imas 13 reci a svakoj reci fali jedno slovo. Nadji koja slova fale i dobices smislenu rec. Samo pazi sa zadnjim slovom RUS_, nije slovo T ono koje fali.
A strelice ti pokazuju da treba :opanachke

Nemesis
11.1.2007, 11:51
de jos malo pomozi
c=3 3^2 = 27 pa kako ce to bit slovo engleskog alfabeta :icon_scra

3^2 = 3 * 3 = 9 :D

EDIT:
Ako vas mrzi da prolazite kroz alfabet resenje je: daiiaza

Nemesis
11.1.2007, 11:56
Ja sam zapeo kod 47, 51, 54.

Shlaymara
11.1.2007, 12:08
Ja sam zapeo kod 47, 51, 54.

podseti me koji su to lvl:icon_scra

Nemesis
11.1.2007, 12:41
47:

B_RD
CA_
CI_CLE
GL_SS
itd.

Verovtno imam problem kod B_RD (A ili O), _ION (mislim L), _AW (može R a može i L) i RUS_ (valjda T).
A ko zna kako treba anagramirati. Ja sam probao is sredine pa u krug i sl. ali nema nijedne dobre reči. Sve bude nešto IRRATIONAL i još par slova koja mi smetaju.

51:
mislim da je to neki jedva vidljivi tekst u pozadini. Nažalost, nemam nikakav dobar program za obradu slika da vidim šta to piše.

huligan
11.1.2007, 14:25
Ljudi pomazite zaglavio sam se kod 40 levela!

jonathan
11.1.2007, 15:50
3^2 = 3 * 3 = 9 :D

EDIT:
Ako vas mrzi da prolazite kroz alfabet resenje je: daiiaza

a nemoj mi zamerit, mislio sam 3 na trecu.. pa 3*3 = 9*3 = 27 ...a vidis koliko je bilo sati.. u svakom slucaju hvala velika

jonathan
11.1.2007, 16:15
jesam daleko i makeo.. 48
stvarno se ne mogu koncentrisat.. ona ruka nacrtana sa dva prsta, i u pomoci pise rock, paper i scirrors! e stamu je ovo scirrors! ...nema te reci nikako, ima scissors.. pokusao sam, seci, rezati, iseci, iskruziti, makaze.. nece nista.. i kakvo znacenje ima rock.. stena il sta ?

i da, svaki put moram od prvog pitanja, kaze automacki se snima nakon svakog dvadesetog, ja sta god kliknem ili start ili loud ide mi od prvog :n-cc2:

Nemesis
11.1.2007, 17:28
a nemoj mi zamerit...

Niko ti i ne zamera. Svi mi grešimo...

jesam daleko i makeo.. 48
stvarno se ne mogu koncentrisat.. ona ruka nacrtana sa dva prsta, i u pomoci pise rock, paper i scirrors! e stamu je ovo scirrors! ...nema te reci nikako, ima scissors.. pokusao sam, seci, rezati, iseci, iskruziti, makaze.. nece nista.. i kakvo znacenje ima rock.. stena il sta ?

Pa to je dečija igra. I ja sam je igrao u osnovnoj kada smo se "birali", tj. ko će da igra za koji tim.
Da ne dužim odgovor je rock jer kamen pobeđuje makaze.

jonathan
11.1.2007, 17:31
a da sad se secam, kamen bobedjuje makaze, makaze pobedjuju papir a papir valjda pobedjuje kamen

jest me stid, skoro svako drugo pitanje pita, hvala

Nemesis
11.1.2007, 17:36
Ljudi pomazite zaglavio sam se kod 36 levela!

white

BTW, imaš na prvoj strani odgovore do 36 pitanja. (poslao Saša Vukelić)

Shlaymara
11.1.2007, 17:49
47:

B_RD
CA_
CI_CLE
GL_SS
itd.

Verovtno da nisam imam problem kod B_RD (A ili O), _ION (mislim L), _AW (može R a može i L) i RUS_ (valjda T).
A ko zna kako treba anagramirati. Ja sam probao is sredine pa u krug i sl. ali nema nijedne dobre reči. Sve bude nešto IRRATIONAL i još par slova koja mi smetaju.

51:
mislim da je to neki jedva vidljivi tekst u pozadini. Nažalost, nemam nikakav dobar program za obradu slika da vidim šta to piše.

47. jeste, u pitajnu je IRRATIONALIS a zadnje slovo nije T nego Š:D A sto se tice strelica, dovoljnio je samo napisati obrnuto tj od pozadi.

51. Meni se rec vidi i bez dodatnih programa...u sredini slike, malko iskoseno pise POZDRAV

jonathan
11.1.2007, 17:51
samo jos jednom da napomene, jel vi igrate svaki put od pocetka.. meni nece da snimi dokle sam doasao
..i stigo sam do nekog pedesetog, gde su one tacke izredane i i ma jedan zarez, nesto pise u pomoci odnos tacaka i razmak krugova,.. neto tako

jonathan
11.1.2007, 17:56
....., .... . . . ...... uspeo :aplauz:

Shlaymara
11.1.2007, 17:57
Meni radi normalno, medjutim kad sam je prvi put ukljucio nisam uopste imao skip, a hinta sam imao samo 3.

Hint, za tvoj problem:

3.14

jonathan
11.1.2007, 18:01
Meni radi normalno, medjutim kad sam je prvi put ukljucio nisam uopste imao skip, a hinta sam imao samo 3.

Hint, za tvoj problem:

3.14

ma znam, bilo je Pi samo kad sam trazio na googlu same mi neke hemiske elemente i sastave izbacilo.. kad idem na new game, ide ot pocetka sa 3 prekakanja i 15 pomoci a kad idem na "loud" ne dadne mi ni pomoc ni preskakanja..
pa jel ti samo snima il se mora nesto klikat

evo me na onome, "sta je sta"

jonathan
11.1.2007, 18:55
jos uvek mi nece da snima dokle sam dosao, pise posle svakog petog predjenog pitanja "game save" ... ako ostane ovako, ...neznam

Shlaymara
11.1.2007, 19:16
Probaj da izbrises sve iz foldera Data i kreni iz pocetka. Trebalo bi da radi.

jonathan
11.1.2007, 19:22
na koji mislis data folder
i dali snimanje ima veze sa profil imena tamo gde instructions
i nekako sam nui namestio da mi otvori novi txt fajl i da u njega pise statistiku pa tamo pise za jedno pitanje dali sam odgovorio i za koliko sec a ako nisam pise da sam preskocio
ma nece nikako, jel fazon u pravilnom izlazenju iz igre il sta

M.C.
11.1.2007, 22:39
U meniju ides na instructions, pa next, i onda gde pise player ti upises svoje ime i onda ti progress snima pod tim imenom. Tako mozes da napravis i vise save-ova, npr. blizu onih nivoa koje si skipovao. Bas apstraktan nacin. :D

M.C.
11.1.2007, 22:58
@ Nemesis 51-mozda nesto pise tu. 54-ako vidimo liniju iako je pravougaonik ispred nje, onda je on... Xixi, Photoshop language. :cool:
@ Shlaymara 68-mozda da zamenis brojeve ASCII vrednostima i samo pratis dalja uputstva. 75-kad resis 68, ovo se resava samo. 78-uh, treba prvo ovo 76 da apsolviram. ;)

jonathan
12.1.2007, 0:49
U meniju ides na instructions, pa next, i onda gde pise player ti upises svoje ime i onda ti progress snima pod tim imenom. Tako mozes da napravis i vise save-ova, npr. blizu onih nivoa koje si skipovao. Bas apstraktan nacin. :D

ma znam to pa i ja sam naveo da mi se ispisuje u txt fajlu statistika ali meni nece da snimi igru, kao sto sam reko pise posle svakih 5 odgovora game save a kad kliknem na load game, ide mi od prvog pitanja.. zar nebi trebo krenut odande dokle je snimio. . ..

M.C.
12.1.2007, 11:07
Onda ne znam sta je, jer bi trebao da ti automatski load-uje save pod imenom 'player' koji je podrazumevan. Ne znam da nisi cackao nesto po config fajlu. Probaj da je opet instaliras. Finci su to... :D

jonathan
12.1.2007, 13:20
ma skido sam sve vrste ove igre i 1.01 i 1.02 pa sve briso i opet podizo i eksportovao na milion nacina al nece .. . neznam stacu
i kad se ekspertuje, zasto dodje sa njom onaj DLL fajl, zar takvi nebi trebali bit u sys32

Nemesis
12.1.2007, 13:44
Može li pomoć za 56 pitanje?
(na ekranu imate sva slova alfabeta i onda se opet ponavljaju; data su u obliku matrice; hint kaže da treba pogledati instrukcije ili tako nešto)

Zatim 63
(ona smešna karikatura sa velikim ustima i hintom tipa look into darkness)

I na kraju 66
Sivi kvadrat na ekranu, a moguće je pomerati ga (ima ukupno 3) i na kraju osaje plavi kvadrat.
:confused: :confused: :confused:

M.C.
12.1.2007, 22:26
Može li pomoć za 56 pitanje?
(na ekranu imate sva slova alfabeta i onda se opet ponavljaju; data su u obliku matrice; hint kaže da treba pogledati instrukcije ili tako nešto)

Zatim 63
(ona smešna karikatura sa velikim ustima i hintom tipa look into darkness)

I na kraju 66
Sivi kvadrat na ekranu, a moguće je pomerati ga (ima ukupno 3) i na kraju osaje plavi kvadrat.
:confused: :confused: :confused:

56 & 63 - upotrebi paint. 66 - koristi vise misa za taj problem.

M.C.
12.1.2007, 23:49
ma skido sam sve vrste ove igre i 1.01 i 1.02 pa sve briso i opet podizo i eksportovao na milion nacina al nece .. . neznam stacu
i kad se ekspertuje, zasto dodje sa njom onaj DLL fajl, zar takvi nebi trebali bit u sys32

Ne, silno gresis sine. :dedica: Ne znam bre sta radis pogresno, jer tu bukvalno i nema sta da se radi, samo da se ne dira nista. Ja imam uvek 3-4 save-ova u steku. Ah da, - verzija 1.02??? Hmmm...to ne da biva. Barem ne jos uvek.

jonathan
13.1.2007, 2:39
Ne, silno gresis sine. :dedica: Ne znam bre sta radis pogresno, jer tu bukvalno i nema sta da se radi, samo da se ne dira nista. Ja imam uvek 3-4 save-ova u steku. Ah da, - verzija 1.02??? Hmmm...to ne da biva. Barem ne jos uvek.

ma upravo to, nema sta da se radi... a za tu nije 1.02 nego 1.01 postp je prva 1.0 verzija, pogresio sam kad sam pisao...

ma neznam ni sam stacu, sta... da dodjem do 100 pitanja pa neznam.. i nekad kad se setim, moram od prvog do stotinu da bi ga resio.. mislim da se ne isplati

zone2403
14.1.2007, 3:35
Strašna igra, tek sam poceo da je igram i bojim se da ću počupati svu kosu zbog nje! Može li neko da mi pomogne sa onim pitanjem gde izbaci gomilu puta word? Negde oko 15 pitanja. Hint glasi, otprilike ..There is not just words there''!

jonathan
14.1.2007, 16:46
Strašna igra, tek sam poceo da je igram i bojim se da ću počupati svu kosu zbog nje! Može li neko da mi pomogne sa onim pitanjem gde izbaci gomilu puta word? Negde oko 15 pitanja. Hint glasi, otprilike ..There is not just words there''!

ima jedna rec koja nije word.. pronadji je, nalazi se iznad polovine i malo desno.. snacices se

poz

zone2403
15.1.2007, 1:57
Hvala, uspeo sam da je nadjem, idemo dalje!!!

M.C.
15.1.2007, 14:08
Ja sam stigao do 104.-og bez ijednog skipa ali kako igra dalje odmice, sve vise treba da se koristi Google, a posto sam na dial-upu, pored toga sto izgubim zivce izgubicu i glavu kad bude stigao racun. A ti posle ubedi caleta da je ova igra vredna toga... Mozda cu ipak malo da pauziram.

Nash Knight
27.1.2007, 6:52
Kao prvo, moram da napomenem da je igra fantasticna! Jako je originalna i zabavna, problemi su nesvakidasnji, zanimljivi i raznoliki, a muzika je opustajuca ('Take a deep breath..' :) )

Drugo, ovo je igra u kojoj se pokazuje ko je stvarno pametan, a ne inteligentan (postoji razlika). Inteligencija (u standardnom smislu) je sirova karakteristika i zasniva se na logici i uocavanju shema, tj. na linearnom razmisljanju. Ljudi koji imaju visok IQ i razbijaju logicke igre krenu da igraju "Abstracticu 2" i shlogiraju se: ne umeju da predju nishta! Nelinearno razmisljanje je dovelo do pronalaska svih vecih izuma i stvaranja svih velikih dela (vecina poznatih naucnika i knjizevnika nije imalo astronomski IQ), zato ga cenim vise od suve inteligencije koju ce i ovako kompjuteri da poseduju na visem nivou od ljudi za koju godinu.

I zadnje, trebaju mi hintovi (znaci ne resenja) za neke zagonetke. Ne znam njihov redni broj pa cu ih opisati:
-ona u kojoj je neki c kod u kome se navodno krije anagram
-ona u kojoj se cuje zvuk neke zivotinje, kao njakanje magarca?
-'If a tree is e, a lake is l... What is the 'whole lanscape'? ???

Željko
27.1.2007, 12:50
Za ove životinje: Nije magarac a nisi ni blizu jer je ta životinja što ti treba mnogo manja i ne kreće se na isti način...

Shlaymara
27.1.2007, 13:08
-ona u kojoj je neki c kod u kome se navodno krije anagram
-ona u kojoj se cuje zvuk neke zivotinje, kao njakanje magarca?
-'If a tree is e, a lake is l... What is the 'whole lanscape'? ???

1. Kokji je "prvi" kod koji se pise kad pocinjes da ucis programiranje?
2. Ako mislimo na isti zadatak(kao neka suma nacrtana u paintu), snimi to njakanje nekim sound recorderom i igraj se malo sa brzinom reprodukcije.
3. Tu je autor pogresio, i treba da bude "whole lanDscape". Provalio si patern kako idu slova. Kako bi si drugacie, jednom reciju nazvao taj landscape koji se opisuje? I to je to.

polarnimeda
28.1.2007, 0:52
ako je neko skoro presao ove nivoe neka mi pomogne... za: 37. 39. 49. i 54.

Jedno od ovih je obican anagram ali posto tu vise nije do lupanja glave vec do kombinovanja- mrzelo me je da se gnjavim sa njim....

Drugo je ono sa tackama i zarezom...

Trece je ono sa irrational(ish)...

I ne mogu bas da se setim sta je 4. :)

Nash Knight
28.1.2007, 1:13
Ne secam se koji je koji po rednom broju

Drugo je ono sa tackama i zarezom... - procitaj hint i usredsredi se na to. Pokusaj da napises odgovor na vise nacina

Trece je ono sa irrational(ish)... - obrati paznju na strelice u pozadini

Nash Knight
29.1.2007, 17:55
1. Kokji je "prvi" kod koji se pise kad pocinjes da ucis programiranje?
2. Ako mislimo na isti zadatak(kao neka suma nacrtana u paintu), snimi to njakanje nekim sound recorderom i igraj se malo sa brzinom reprodukcije.
3. Tu je autor pogresio, i treba da bude "whole lanDscape". Provalio si patern kako idu slova. Kako bi si drugacie, jednom reciju nazvao taj landscape koji se opisuje? I to je to.

Hvala, ali mi nista nije pomoglo :)

1. Koji je prvi kod? Nije BASIC, nije Pascal, nije C, nije Cobol... pojma ne znam
2.. Usporavao sam i ubrzavao zvuk, ne zvuci mi ni na jednu zivotinju
3. ne kapiram uopste :)

Shlaymara
29.1.2007, 18:28
Hvala, ali mi nista nije pomoglo :)

1. Koji je prvi kod? Nije BASIC, nije Pascal, nije C, nije Cobol... pojma ne znam
2.. Usporavao sam i ubrzavao zvuk, ne zvuci mi ni na jednu zivotinju
3. ne kapiram uopste :)

1. Mozda sam se lose izrazio, nisam ti ja programer...ali sa kojim programom se krece, kako mu je ime(ne mislim na programski jezik).
2. Ako se dobro secam, treba ubrzati 200-300 puta.
3. Evo ovde imas drvo, jezero.... Kao se to skupa zove?

http://img160.imagevenue.com/loc178/th_88126_forest_122_178lo.jpg (http://img160.imagevenue.com/img.php?image=88126_forest_122_178lo.jpg)

M.C.
29.1.2007, 22:24
[QUOTE=Shlaymara]
3. Evo ovde imas drvo, jezero.... Kao se to skupa zove?

Ovo objasnjenje nema nikakve veze sa resenjem. Pomesao si nesto... :)
Ako je Miodrag - M, a Kuzmanovic - C, sta bi bilo World of Warcraft? :dzavo:

Miluteen
10.2.2007, 15:30
Help.
Ne znam tačno koji broj nivoa, ali ima ono pile i 15 stepeni i 100 stepeni ispod.

Nash Knight
10.2.2007, 19:38
Help.
Ne znam tačno koji broj nivoa, ali ima ono pile i 15 stepeni i 100 stepeni ispod.

Sta treba da uradis sa piletom pre nego sto ga pojedes? Nesto nesto na 100 stepeni..

jonathan
10.2.2007, 19:40
jedes li pile zivo ili ga prije toga... nabijes nogom :D

Miluteen
10.2.2007, 19:54
haha. :) strašno. Pa ovo je bilo prosto, ne mogu da verujem. :) Ja sam mislio na neko topljenje, odmrzavanje... :)
hvala.

a sad sledeci nivo: 2x1 2x17 1x15 1x14 1x5 1x14
"combination of letters"

edit:
ok i ovo je lako :)

Dusan_BG
19.2.2007, 16:44
POMOC kod pitanja sa Abecedom i tipom The answer can only be found after you discover the instructions.

Dusan_BG
19.2.2007, 16:47
i moze oko one sa tackicama i zarezima .... ,....... ..... tako nesto
i ona gde je DOS broj
i ona prokleta smesna karikatura (kazu da treba da se koristi paint al nista ne vidim)

POMAGAJTE :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

Nash Knight
20.2.2007, 13:28
POMOC kod pitanja sa Abecedom i tipom The answer can only be found after you discover the instructions. - Koristi MSPaint

i moze oko one sa tackicama i zarezima .... ,....... ..... tako nesto - procitaj hint i usredsredi se na to, i pokusaj da osgovoris na vise nacina

i ona gde je DOS broj
i ona prokleta smesna karikatura (kazu da treba da se koristi paint al nista ne vidim) - ne znam na koje mislis, opisi ih detaljnije

jonathan
20.2.2007, 14:22
ti tacke i zarezi su 3.14.. nadam se da sad znas odgovor

<Rio_da>
20.2.2007, 21:26
A sta je ono sa pilicima 15 100 stepeni kapiram da treba nesto skuvati prokuvati ili sta? i sta je sa onim alfabetom koji se ponavlja?

Highlander
23.2.2007, 22:18
Ljudi, pomagajte, zaglavio sam se na 29. nivou.
"Can you find the answer to this question?
THE ANSWER IS
U-R

<Rio_da>
23.2.2007, 22:31
@Higlander find

nije ni meni jasno zasto

Nash Knight
24.2.2007, 3:39
Ljudi, pomagajte, zaglavio sam se na 29. nivou.
"Can you find the answer to this question?
THE ANSWER IS
U-R

Up Right

Highlander
24.2.2007, 18:22
Up Right

Ma skontao sam sad kad mi je Rio da rekao rešenje. E, sledeći put samo stavite hint, a ne tačno rešenje...

Da li je neko provalio foru sa hintovima? Kliknete na hint i prikaže se u onom malom textbox-u, onda udarite escape da se vratite na početni ekran, pa load game i ono vas vrati na nivo koji ste snimili i opet imate isti broj hintova... :D Cool, zar ne? Ja za svako koristim hintove i ne smanjuju mi se... :D

Highlander
3.3.2007, 23:50
POMOC kod pitanja sa Abecedom i tipom The answer can only be found after you discover the instructions. - Koristi MSPaint

a na koji način?

EDIT: E, ovo nisam očekivao... btw, prešao sam. :)

Highlander
9.3.2007, 23:16
Izgleda da ovde samo ja postujem... :kreza:
Pizdim zbog onog pitanja sa "whole landscape"... Tip... Neko... bilo ko...?

jonathan
10.3.2007, 0:46
mozes li postavit sliku ili bit detaljniji.. nikako ne mogu da se setim kako ide. ..

Highlander
10.3.2007, 13:54
If a tree is e, a lake is l, a cabin is n, a hill is h and sky is y. Then what is "whole landscape"?

jonathan
10.3.2007, 15:52
If a tree is e, a lake is l, a cabin is n, a hill is h and sky is y. Then what is "whole landscape"?

bem ti ne mogu nikako da se setim, davno sam igrao,

ako se ne varam ima i neka slika
ak ose setim javim. .. .

Nemesis
10.3.2007, 17:00
To pitanje je vec nekoliko ljudi vec postavilu bas u ovoj temi.

Ako pogledas malo bolje odgovori su naizmenicno poslednje i prvo slovo u reci. Dakle u tvom slucaju "w".

Highlander
10.3.2007, 19:26
To pitanje je vec nekoliko ljudi vec postavilu bas u ovoj temi.

Ako pogledas malo bolje odgovori su naizmenicno poslednje i prvo slovo u reci. Dakle u tvom slucaju "w".
Ne mogu da verujem! Pokušavao sam sa "we" ali nije mi palo na pamet da samo stavim jedno slovo...:dedica:

beatoperator
16.3.2007, 0:23
dajte ljudi neki extra hint za lvl. 79... immaterial...

ili ne mogu da ubodem dobru shemu brojeva, ili ne upotrebljavam dobijene brojeve kako treba ili i jedno i drugo... :confused:

Highlander
21.3.2007, 22:46
Koja je prva sličica na onom nivou gde ih ima tri. Druga sličica je crveni kvadrat, a treća siva ruža. Trebalo bi da je rešenje rečenica od tri reči, ali ne kontam šta je na prvoj slici.:confused:

HELL-O
21.3.2007, 23:24
Na prvoj je nesto crveno, samo sto se koristi kad zeli da se istakne crvena boja necega. Dakle "izuzetno crvena ruza".;)

Wolverine
23.3.2007, 23:46
Nivo 62 iliti ---(:::)(:::)--- [Don't make it too hard for yourself]! Pomoc!!!
Ako moze pravo resenje (ne hint) na PM!

dodgeme
24.3.2007, 0:10
jel ima neko zaobilaznicu da nemorea da se kupi [iliti marihuanu] abstractica3 ako ima nek posalje PM

Highlander
24.3.2007, 0:21
Nivo 62 iliti ---(:::)(:::)--- [Don't make it too hard for yourself]! Pomoc!!!
Ako moze pravo resenje (ne hint) na PM!

WYSIWYG

Wolverine
24.3.2007, 20:12
WYSIWYG

Opet ne shvatam! Nece to kad ukucam!

Highlander
25.3.2007, 0:27
Opet ne shvatam! Nece to kad ukucam!

Think, my friend. Nije to odgovor. WYSIWYType...

Andross
25.3.2007, 14:34
Koliko vidim igra je odlicna! Nivoi su samo takvi!

Da li ste se ukljucili? http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=12858

qwerty
7.4.2007, 17:01
supr cool game :)

Nikolavla
16.9.2007, 18:58
Cao svima,
Pre nekoliko dana sam cuo za Abstracticu 2. IGra mi se svidja, ali zapeo sam kod jednog pitanja. To je level 68. ASCII + Convert + Backwards + letter - 1 = Answer!
Moze li mi neko pomoci.
Unapred hvala!

dzambo
5.10.2007, 14:51
Izasao je 3 deo Abstractica!! http://www.abstractica.mjkgames.com/

Samurajboss
6.12.2007, 22:00
Evo skidam sad....OEEE 100%!
Da vidim sad sta je to...Sad opet malo smaranja dok se instalira...evo je, da upalim...(10 godina kasnije)...Presao sam je, kakva igrica! Svaka cast autorima :D, samo je glupo sto za extra tip teba da se plati pokusavaju da igricu komercijalizuju

Highlander
4.2.2008, 12:36
E, znam da vadim temu iz mrtvih, ali je l' zna neko rešenje za multicrypt nivo? Može i neki hint. :)

nina
6.2.2008, 20:39
resenje za multikript bi trebalo da je bread, ako se dobro secam. ja sam stigla do 107. nivoa i tu sam se zakucala

MG-RAY
9.2.2008, 11:44
Ljudi pomazite zaglavio sam se kod 40 levela!

Terragen je sta??? :)

Guterill
28.2.2008, 21:14
Trebace mi nov sto za ovu igru.Odlicna je.

Miwica
15.1.2009, 12:08
da li neko jos uvek igra A2 i A3?

Cyb0rg
15.1.2009, 16:52
ljudi kako da uhvatim screenshot na laptopu

M.C.
15.1.2009, 18:56
Drži Fn i pritisni PrtScn.

Wolverine
23.1.2009, 22:11
Abstractica 3 je od novembra meseca 2008. besplatna za download http://www.mjkgames.com/smf/index.php?PHPSESSID=2ae26a67256ba3bf2d2d3fc33c25ce 18&page=a3 :D
A geniji prave World Of Abstractica!

EDIT: Ipak nije free jos uvek, ali je na putu da bude!

M.C.
23.1.2009, 22:20
Nije. "will be made available"

Wolverine
23.1.2009, 22:42
Nije. "will be made available"

Pa sad....protumaci kako 'oces? :)

M.C.
23.1.2009, 22:46
Pa dobro, ali ljudi će pomisliti da imaju full ako je sad skinu. Inače i ja sam napravio istu grešku i proglasio je za free u drugoj Abstractica temi jer sam na brzinu pročitao. :)

Wolverine
11.8.2009, 15:14
Izasla World Of Abstractica, igra koja predstavlja PUNU, BESPLATNU, TROJKU! :aplauz::alealeee:

alzheimer
2.12.2011, 19:52
da li neko jos uvek igra A2 i A3?
Vjerovali ili ne - igra se... Full version je free...
Samo - nema više foruma gdje bi se neka pitanja mogla postaviti.
Ako iko još ima volje za ovu igru "vježbanja sivih ćelija" - a meni da pomogne oko lev. 19 (Brainstorm) - The old box.
Naravno, "stuck" na Red&white stripes i CARADE, ali na Old box sve živo isprobano - i .... ništa...
Desperate...

alzheimer
8.12.2011, 22:52
bila bih zahvalna onima koji su abstracticu (WOA) već igrali (što god o njoj mislili) - da se ovdje jave :) - za eventualnu malu pomoć... Sad sam na Journey 4, lev. 37 - ali zakovana levelom 15 - BULLFROG (za ovaj nemam više nikakve ideje :(:(), i lev. 33. - "Dotty snake" - day&month...

Sylar93
9.12.2011, 0:02
Ja sam na Jorney 5, Neuromaniacs, i fali mi jos 10 nivoa da kompletiram celu igru ;) Znate da ne sme konkretno da se kaze resenje, al tu sam da pomognem, kolko mi vreme dozvoljava :)

alzheimer
9.12.2011, 15:41
:) - to znam. Ali, na onoj žabetini - mislim da sam sve isprobala... od muppeta, populousa... preko wikipedije i gooogla.... mora da sam krenula krivim putem. Ili je to nešto karakteristično za englesko govorno područje. Ona "seksi" značenja sigurno nisu :):)
PS. i super da još nekog ima ko rješava "nemoguće" zadatke...

talenat
10.12.2011, 14:10
ja sam sada na the maze lvl 71...
dobra igra za drustvo,sva pitanja su resiva za razliku od nekih slicnih igara koje su glupe.ali ono sto me shokira je da nema resenja na netu xD jel moguce

alzheimer
10.12.2011, 17:59
da, nažalost, onaj glavni mjk forum je "zaključan" - mislim da kao GUEST mogu samo opšte teme vidjeti. Ima odgovora za Beginning na netu - čak su mi i pomogli nekoliko puta... a sada - možda je ovo jedini "živi" forum s ovom temom... eeee... buaaa - zakucala sam se na 3 levela koja bogme ne znam da li ću riješiti. Posljednji je (51) "Smiley" in ASCII - ali ne ide, pa ne ide; ne znam ni kada ću kliknuti pravo mjesto na 37. - "those who were thanked...". Bullfroga da i ne spominjem.

U Maze nisam riješila Red&white stripes, i 96. level - nešto sa slovima, +/- 1

U Beginning - nikad nisam shvatila zašto je za Rolanda Emmericha onaj datum koji je "correct" - E, i tako me i dan-danas kopkaju i ti leveli :)

alzheimer
10.12.2011, 18:04
Ja sam na Jorney 5, Neuromaniacs, i fali mi jos 10 nivoa da kompletiram celu igru ;) Znate da ne sme konkretno da se kaze resenje, al tu sam da pomognem, kolko mi vreme dozvoljava :)

Ako još nisi WOA priveo kraju pa napustio ovaj forum - pit.: je si li riješio ikada level smiley in ascii? Mislim - je li rješiv :( :)

talenat
10.12.2011, 22:25
odlicno postoji neko koga mogu da molim za pomoc :D

alzheimer
10.12.2011, 22:37
;). Možda se još neko uključi.

Highlander
11.12.2011, 14:38
U Beginning - nikad nisam shvatila zašto je za Rolanda Emmericha onaj datum koji je "correct" - E, i tako me i dan-danas kopkaju i ti leveli :)

Da nije odgovor bio
4. juli? Ako jeste, Emerih ima veze jer je režirao film Dan Nezavisnosti, a taj dan se pada na 4. juli
:)
Ne sećam se baš svega, davno je bilo, moraću opet da je skinem, sad ste me zainteresovali. :)

Sylar93
11.12.2011, 16:23
Ako još nisi WOA priveo kraju pa napustio ovaj forum - pit.: je si li riješio ikada level smiley in ascii? Mislim - je li rješiv :( :)

Nije tesko, odgovor ti se nalazi u onoj ascii tabeli, treba samo da uradis prosto konvertovanje iz necega u nesto :)

Sylar93
11.12.2011, 16:25
bila bih zahvalna onima koji su abstracticu (WOA) već igrali (što god o njoj mislili) - da se ovdje jave :) - za eventualnu malu pomoć... Sad sam na Journey 4, lev. 37 - ali zakovana levelom 15 - BULLFROG (za ovaj nemam više nikakve ideje :(:(), i lev. 33. - "Dotty snake" - day&month...

Nivo sa BULLFROG je veoooma lak, sve sto ti treba ti je na ekranu, nema potrebe za internetom :) Dotty snake, treba samo da upises slovima datum koji se sastoji iz broja i meseca :D

alzheimer
11.12.2011, 17:43
nije bio taj datum, naravo. Ne znam kako se postavlja spoiler...

alzheimer
11.12.2011, 17:56
Nije tesko, odgovor ti se nalazi u onoj ascii tabeli, treba samo da uradis prosto konvertovanje iz necega u nesto :)
E, pa sve moguće ascii tabele sam prešla, 8-bit, 7-bit, konvertovala (bilo je i ranije levela s konverzijama)... ovo neće pa neće... "smiley" konvertirala, alt+xxx, alt+yyy....

Dots sam riješila odavno...
haha, da - za bullfrog - hints: "This level is sort of a witticism. Probably the easiest level in the whole game: no thinking at all is required!" - mislim da sam sve probala... ali valjda i dalje "mislim" :(

Riješen Bull :):) - a zaklela bih se da sam među prvim odgovorima probala i taj!

alzheimer
15.12.2011, 16:56
Uh, ipak ne mogu riješti "in ASCII".. razne kombinacije smajlija crtanog ASCII kodovima, izraženo decimalno, hexadec.... :(:(. Ima li neki link (ako ih nisam već sve obišla :()?
Polako idem kraju ovog Journey 4 - valjda ću "Numbers in numbers" riješiti...

alzheimer
18.12.2011, 13:41
:):), požuri da pređeš Brainstorm i da mi se pridružiš na Journey 4 - :D:D - ubijaju me 2 levela - iako sam već na 92., neriješeni su mi 37. i 54. - a pomoći niotkuda :(... Ha,ha, Sylar se zabavio posljednjim nivoima Neuromanijaka :D pa se ne javlja...)

alzheimer
19.12.2011, 15:54
kako je 'prošao' onaj level s korijenjem? Ja sam malo zaglavila pred kraj, na Multicrypt...

talenat
20.12.2011, 19:38
nisam ni pokusavao,nemam vremena :/
mozda sutra budem igrao na predavanjima ali nije sigurno :D
zaista zarazna i odlicna igra,ali necu sebi da dozvolim da je igram sada

orange47
22.12.2011, 20:00
tja, meni se uopste ne dopada. a i ne lici na igru nego na nekakav (los) test inteligencije.

Stef
23.12.2011, 22:52
Treba mi pomoc za 23 nivo po imenu Child's play.

alzheimer
2.1.2012, 0:21
He, he - imam informaciju da će ove, 2012. godine, biti lansirana nova verzija Abstractice. ;):ciao:

alzheimer
2.1.2012, 0:25
Treba mi pomoc za 23 nivo po imenu Child's play.
Podsjeti me - o čemu se radi u zadatku.. možda ti odgovor piše na ekranu?

alzheimer
5.1.2012, 11:13
HELP!!! - Zaglavljena na journey 4 - lev. 95 - Multicrypt2..... Ima li IKOGA ovdje da ga je riješio? Je li rješenje neka suvisla riječ? Je li riječ od 7 slova?

Zbog 'SMILE in ASCII' i 'Those who were thanked...' levela koje ne mogu riješiti - nemam više skipa... Zakucana sam.... :confused::(

alzheimer
18.1.2012, 13:15
Ali se ipak dođe i do Final Barrier...
huh!

alzheimer
30.1.2012, 20:23
Stvarno pokušavam sama da riješim WOA zadatke - ali sada više nikakvu ideju nemam za Neuromaniac lev. 4. "One won't work" - na ekranu je samo
1*1
ali odgovor nije "1" - (tip: It follows every rules of normal math. What else can "1" be besides "1"? ) Jeste neki broj, ali.... nisu pixeli.. nisu mjere (pounds, miles)...
Nije mi uspjelo ništa ni sa "Tames Square"... niti visina, niti spratovi, ništa...

NEKA IDEJA? NEKA POMOĆ? :facepalm

Sylar93
31.1.2012, 22:47
Jesi probala paint? ;)

alzheimer
7.2.2012, 21:26
Jesi probala paint? ;)
Paint ništa.... Treba naći što može biti "1" osim 1 - a da štima matematika... :) i da je odgovor broj >1 .. Imam neke dijelove s foruma (davnog, i sada zaključanog - mnogi su se na tom levelu zaglavili.... Nadala sam se da je to nešto u vezi s One Times Square - ali kao da nije...
Trenutno sam u havariji s centralnim grijanjem i vodom - ovo su neke nenormalne hladnoće... pa 1*1 malo čeka bolja vremena.
Drugo gdje sam zaglavila, osim s popucanim radijatorima, jooooj, to su zastave i odgovarajuća slova - Always plus row! - možda me francuska zastava i (ne)znanje engleskog tu koči ....

alzheimer
9.2.2012, 20:56
Jesi probala paint? ;)

OLA! vrijedilo je vratiti se na Paint!!! TXS!!!

abstractica
13.3.2012, 21:21
neko da pomogne?? tek cula za igricu i tek pocela igrati al zakocila na the maze lvl..:((

alzheimer
14.3.2012, 7:42
neko da pomogne?? tek cula za igricu i tek pocela igrati al zakocila na the maze lvl..:((
:):) - Evo, mogu ja. Ti pitaj što konkretnije, a odgovori će biti "zakukuljeni-zamumuljeni" :D:D - takva su pravila :facepalm
Ja sam zapela na Neuromaniac (journey 5), lev. 25 - Sprechstimme - ali niotkuda ni pomoći, ni ideje... :icon_scra

abstractica
14.3.2012, 16:09
ja dok tamo stignem...ma za mene je novo pa jos ne kontam kako rade ovi konverteri..npr rgb...na the maze zaglavila sam na 28 trazi neki tutorijal za kodiranje...pokusala sam paskal cobal ma sve ono nece...onda na onaj ebeni lavirint sa bojama...i na 50 pitanje ne kapiram trazi li godinu il sta...neka fraza je u pitanju...i 51...radi se o zelenoj kocki..tj trazi valjda da boju zelenu pretvorim u broj??...ne trazim ti hint samo da me usmjeris u pravom smjeru..kosu cu iscupati..:D

abstractica
14.3.2012, 19:36
ee nasla sam ovo za rgb ali lavirint ne mogu rijesiti nema sanse..:(

alzheimer
14.3.2012, 22:03
ee nasla sam ovo za rgb ali lavirint ne mogu rijesiti nema sanse..:(
:) pa taman si se ufurala u r(red), g(green), b(blue) ... čuvaj kosu, dug je put do Neuromaniacsa :) - a i labirint je u tim bojama - samo treba naći najkraći put ... ofarban svim bojama.
Za onu frazu - da, ima je na google i probati što je sve u vezi s njom... (početi od nule :):))
(naravno, A3 je sva na engleskom ...)

Ovaj moj dio ima samo 1 skip ... prema tvoja fina 2-3

abstractica
14.3.2012, 22:50
svim bojama osim crvenom?? ne kontam..:) rijec su nasumicna slova jel?????i rijesila sam frazu...al zapela sam evo na nekog crvenog zmaja i slova u zagradama...nije mi jasno kako da ih promijenim..ne dobijam nijednu rijec..:(

alzheimer
15.3.2012, 8:46
ako je to level sa zagradama, hint kaže da () pravi od D slovo E, (D+1) ali postoje i uglaste i vitičaste zagrade :):)
(ja imam sačuvane odgovore, po rednom broju, i sa onim hintovima koje sam morala koristiti) - nažalost, nisam čuvala i neke važne napomene kako sam do rješenja dolazila - a i te nivoe sam dosta davno završila... pa - kako mi nick kaže - alzheimer ... :facepalm
Vidi - na ovom linku
http://www.mjkgames.com/smf/index.php?topic=15.0
imaš stare diskusije sa foruma - meni su uglavnom bile od koristi - ali uvijek naleti neki level o kojem nema ništa - kao ovaj moj (Sprechstimme), na kojem sam zapela, što bi trebalo značiti da je banalan - a ja izgleda odlutala u neke krive vode. Počinjem čupati kosu, haha

Za labirint - vidi koje boje je koji dio puta kojim bi najkraće išla ... na pr. ybgy....

abstractica
15.3.2012, 12:35
nasla sam ja ovo al nema nista o mom pitanju...a i provalila sam za tu jednu zagradu i za ovu drugu al trecu nema sanse..a i nmg da dobijem smislenu rijec nikako..:(

abstractica
15.3.2012, 12:55
a i lavirint znam da je fora da ukucam prva slova boje...al nece da mi prihvati..:(

alzheimer
15.3.2012, 13:02
ima znači i kraći put od onog kojeg misliš da je najkraći... ali, nema neke ekstra zamke

alzheimer
15.3.2012, 13:08
nasla sam ja ovo al nema nista o mom pitanju...a i provalila sam za tu jednu zagradu i za ovu drugu al trecu nema sanse..a i nmg da dobijem smislenu rijec nikako..:(

ne mogu se sjetiti što je pisalo na ekranu..., mislim koja su slova bila u pitanju

abstractica
15.3.2012, 13:36
ma ja nmg da provalim sta koja zagrada znaci...pise [e](h){r}[i](d){p}'s {e}(h)[o][i](e)[o](h)e{l}[a]....a i lavirint nmg da provalim..

abstractica
15.3.2012, 13:38
a najjace mi je sto o mojim pitanjima nema nista na forum a ona sto su oni pisali nv forum ja sama uradila..:)

M.C.
15.3.2012, 15:03
Ah, davno bejaše vreme kad sam postavio ovu temu, vidim da sam tad još koristio ćelavu latinicu. :)
Nateraste me da je ponovo instaliram. Znam da sam nešto malo prešao, ali je i to bilo nezaboravno iskustvo.

abstractica
15.3.2012, 15:08
ae stigni me pa da mi pomognes..:DDDDDDDD

alzheimer
15.3.2012, 16:52
ma ja nmg da provalim sta koja zagrada znaci...pise [e](h){r}[i](d){p}'s {e}(h)[o][i](e)[o](h)e{l}[a]....a i lavirint nmg da provalim..
ako te () pomiče jedno mjesto u alfabetu - onda bi (h) bilo I, (d) E,
a [e] - bi moglo da se pomiče za 2 mjesta u G, ili 3 mjesta u H
ili {e} - za 2 mjesta - u G, ili 3, u H... pa malo probaj...
:) nije tako teško

alzheimer
15.3.2012, 16:59
ae stigni me pa da mi pomognes..:DDDDDDDD

A vi svi požurite da MENI pomognete! Sylar93 mi se ne javlja...a bio mi je MY LAST HOPE

abstractica
15.3.2012, 18:24
a glupi lavirint???....pokusala sam sve moguce kombinacije od 7 slova cini mi se..:)

alzheimer
15.3.2012, 19:13
bpg.... probaj sama dalje... izlazi se na YB

abstractica
15.3.2012, 19:39
ima 7 sloVa JEL??:))

abstractica
15.3.2012, 19:40
a ono sa onIM OBliKOM..ol MI REcI jEL to NEka ziVOtiNJa??:))

abstractica
15.3.2012, 20:50
e gledaj sad...na forum pise da ima 7 slova u lavirint....ti si mi dala prva tri i zadnja dva...meni ostalo dva da pogodim..pokusala sam sve kombinacije i nece....wtf?

alzheimer
15.3.2012, 23:22
e gledaj sad...na forum pise da ima 7 slova u lavirint....ti si mi dala prva tri i zadnja dva...meni ostalo dva da pogodim..pokusala sam sve kombinacije i nece....wtf?
meni je bilo 10 slova...
a pls, navedi redni broj nivoa koji te zanima - poslije Maze bio je još Brain, pa Abstractica, pa se lako zaboravi što je na slici...

abstractica
15.3.2012, 23:33
e evo provalih ga...za*****i me na forum kad su napisali koliko ima slova...:((

abstractica
15.3.2012, 23:35
hvaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalaaaaaaaaa :DDDDD.....ee a 59 nivo...nesto je na slici..ja sam prepznala oblik al ne znam kako se to zove..a jbg engleski je u pitanju a ja ne znam ni na srpski sta da trazim..:DD

alzheimer
15.3.2012, 23:40
je li to bio? Probaj Google prevodilac

abstractica
15.3.2012, 23:54
ne level se zove unkown abstractica objekt...neke crtice su nacrtane i kao one predstavljeju nesto al nmg da provalim sta

abstractica
15.3.2012, 23:55
meni izgleda kvo glava od neceg ...msm dv sam vidjelv vec to negdje al ne znam gdje...:)

alzheimer
16.3.2012, 7:45
je li to bio? Probaj Google prevodilac
? ! :)

abstractica
16.3.2012, 11:58
bila si u pravu al ja to ne vidim i dalje na slici..:DDDDDDDDDDDDD

abstractica
16.3.2012, 13:17
level 77 treba da se procitvju rijeci...provalim da je prva the a zadnja dance...al ovu srednju jok...:(( valjda je prvo slovo l drugo a...jesam li u pravu??

M.C.
16.3.2012, 13:55
Molim bez delimičnih rešenja. Mogu hintovi, ali za sve ostalo koristite lične poruke!

abstractica
16.3.2012, 17:03
ma daj ovdje ionako ne ulazi niko bez ja i ona...al oki..:p

abstractica
16.3.2012, 22:16
ej gdje si..zakocila sam..:(((( nmg dalje cio dan....

alzheimer
17.3.2012, 9:02
ej gdje si..zakocila sam..:(((( nmg dalje cio dan....
Mislila sam da si već "otplesala" onaj DANCE level :)
A šta je tvoj "cio dan" prema mom "cijelom mjesecu" na 25. levelu...:mad:... a nikakve pomoći niotkuda.

alzheimer
17.3.2012, 9:09
Evo, na crnoj podlozi (ispod koje je sakrivena nota (šesnaestinka)) nalazi se škotski grb (Lion Rampant) (Scottish coat of arms - na žutoj podlozi crveni lav - nije mi uspjelo ubaciti sliku s interneta)), ispod njega piše samo Sprechstimme , a hint je: A famous person is wanted. He's British.
Da ne nabrajam koje sam sve likove pokušala za ovih mjesec dana... (žive, mrtve, stvarne, imaginarne, svih profesija) Ima li neka svježija ideja?

abstractica
17.3.2012, 12:50
mislis da ima veze s notom?? jesi pokusala onog koji je napisao evoluciju??:)...i jesi pokusala da ukucas na net sprechstime music..prvi link koji ti izadje??:0

abstractica
17.3.2012, 14:19
zapela sam na onaj level sa treptajucim kockicama..onaj bijelo na crno..i onaj sa slikom jezera il planine..:DDD...a inace meni je jedan dan puuunooo vjeruj mi..nestrpljiva svm..:D

abstractica
17.3.2012, 14:30
http://www.woodlands-junior.kent.sch.uk/customs/questions/muscomposers.htm probaj s ovog sajta imena...to mi je jedinopalo na pamet..;)

alzheimer
17.3.2012, 20:06
zapela sam na onaj level sa treptajucim kockicama..onaj bijelo na crno..i onaj sa slikom jezera il planine..:DDD...a inace meni je jedan dan puuunooo vjeruj mi..nestrpljiva svm..:D
I ja sam bila nestrpljiva u početku, ali što se dalje ide, nailaze sve teži i teži nivoi, tj. nisu taaaakooo teški (kad ih se riješi, vidiš da su i za mali IQ :)) - već su uvrnuti, kako je i sama igra.
Koji je to broj nivoa s kockicama? Od 400-500 nivoa - nije ih lako zapamtiti..
Inače, možemo se i na skype naći - iako ne stižem svuda...

vuk.samotnjak.travianski

(ne pitaj što 'travianski', haha)

alzheimer
17.3.2012, 20:14
http://www.woodlands-junior.kent.sch.uk/customs/questions/muscomposers.htm probaj s ovog sajta imena...to mi je jedinopalo na pamet..;)
eee, obišla sam svu Wikipediju, sve generale, škotske klanove, Holivud, političare (govornike), top 10 liste - a stalno mi u pameti da se igra igrala 2007. tako da sam prebirala stare... probala anagrame, ništa, naravno... crtane filmove, mapete, popularne serije... opere, operete, vodvilje... ma sve što se u mjesec dana može obići i c/p, plus nickove, pa rođena imena... haha
Dobro da imam još kose na glavi.
a tek je 25. lev. (inače sam na 30. isto zastala, taj znam KAKO treba, ali treba pogoditi točan redosljed od 20 riječi, i od njih samo neke odabrati, a ne zna se koliko... :(:(

abstractica
17.3.2012, 22:26
igras travian>????????????????????????????????????// nije valjda..:DDDD zapela sam na 83,85,89 i 96...:))))) jesi pokusalv ono prvo sto sam ti rekla??:)

Lanikor
18.3.2012, 1:21
Mali off, izvinjavam se na upadu, ali da nije jedna od vas HappyTree? :)

alzheimer
18.3.2012, 8:26
Mali off, izvinjavam se na upadu, ali da nije jedna od vas HappyTree? :)
:), ja nisam, pogotovo ne 'Happy' - sve dok se ne mrdnem sa ovih levela gdje sam zakucana :(

abstractica
18.3.2012, 16:43
nisam ni ja :DDDDDDDDDDDD

Lanikor
19.3.2012, 11:54
Nista onda :)

alzheimer
19.3.2012, 19:50
:alealeee::rofl::nov_explo Konačno stigla i do 35. nivoa! No more Sprechstimme!!!!

abstractica
23.3.2012, 16:03
ee a ja se mucim sa 19,21 i 24...:confused::confused::confused::n-cc2::n-cc2::n-cc2::n-cc2::n-cc2:

alzheimer
23.3.2012, 20:39
:), za 19. bi dobrodošao mikroskop
a 24. - možda bi pomoglo na ekranu pojačati kontrast - kako i hint kaže. Možda prepoznaš to što svakodnevno vidiš - možda baš i ne u takvom stanju kao u zadatku :)
21. je pomalo zločest, odvuče pažnju na najjednostavnije veze među brojevima...

alzheimer
23.3.2012, 20:42
a ja se na 42. nivou (J5) igram "mačke i miša":opanachke za sada bezuspješno...

abstractica
23.3.2012, 23:57
hm....da:D

Zeldaš
25.3.2012, 15:45
Danas sam skinuo Abstractica 3 i zaglavio se milion puta. Najviše se razočaram kada skapiram koliko su neka rešenja banalna tek kada iskoristim Hint. Sviđa mi se ideja o povezivanju igre sa Google-om i Paint-om.

M.C.
25.3.2012, 15:49
Skini World of Abstractica umesto Abstractica 3.

Zeldaš
25.3.2012, 16:11
Skinuo sam kada sam provalio da mi za drugi Hint traži da registrujem verziju. :)

alzheimer
27.3.2012, 6:51
Ahoj, Abstracticari, požurite s rješavanjem da mi malo pomognete na posljednjem dijelu - Neuromaniacsu :)

abstractica
27.3.2012, 17:20
dokle ste stigli???:dd

alzheimer
27.3.2012, 20:26
Uf, ja se još mučim s "romantičnom poemom" - (lv. 30 - nedostaje mi izraza kojima sve mogu opisati igrača abstractice - crazy, obsessed, addicted... ako imate koju ideju, dajte...), i 42. gdje mačka hvata miša -
Nema više skipova, a nema mi ni jedine nade, Sylar93-a, niotkuda pomoći.... osim ako ne ubrzate rješavanje :eek::eek::icon_scra:icon_scra

abstractica
28.3.2012, 15:40
pa pomozi..nema te nidje...:P

alzheimer
1.4.2012, 8:08
:mad::mad: "hvatam miša" - bezuspješno :(:(:(

alzheimer
26.4.2012, 22:07
pa pomozi..nema te nidje...:P
Mene ima, ali uzalud, ovdje nitko ne igra, a tebe NEMAAAAAA :(:(

abstractica
20.5.2012, 20:43
aaa evo me,al samo ja i ti igramo izgleda.:( nikog da nam pomogne.:D

Stef
20.5.2012, 22:07
Uf, ja se još mučim s "romantičnom poemom" - (lv. 30 - nedostaje mi izraza kojima sve mogu opisati igrača abstractice - crazy, obsessed, addicted... ako imate koju ideju, dajte...), i 42. gdje mačka hvata miša -
Nema više skipova, a nema mi ni jedine nade, Sylar93-a, niotkuda pomoći.... osim ako ne ubrzate rješavanje :eek::eek::icon_scra:icon_scra

Free :opanachke

abstractica
22.5.2012, 14:26
Free :opanachke

jel ti to neka pomoć ovoj zaboravnoj?:D dokle si ti?

bgavra989
31.5.2012, 17:52
Kako si napisao poemu?
Evo sad posle godinu dana sam upalio igricu kad sam video da ovde postoji tema, zaglavljen na Poemi i na 81(najgluplji i najbrutalniji nivo u igri)

alzheimer
4.6.2012, 15:37
nažalost, nisam je riješila, poemu... Pokušala sam iza svake riječi iz prvog reda dodati "romantic", ali zapela sa "yourself" - da li sam "crazy, master, wizard, neuromaniac.... "

Nemoj se sada izgubiti s ovog foruma, PLEASE!! - jer sam, osim na poemi, zakucana i na Cat&mouse - tu mi pomoziiii, please ....

I abstractica (igračica) je upravo prešla na Neuromaniacs, pa da zajedničkim snagama privedemo sve nekom kraju

alzheimer
4.6.2012, 15:46
Da li je kod Cat&mouse presudna mirna i precizna ruka - da neko određeno vrijeme uspijevam držati pointer na malom krugu - pa da se onda nešto desi - (kažu da je pink krug drugi dio zagonetke)? Ili je caka u nečem drugom?

alzheimer
5.6.2012, 23:02
Cat&mouse - SOLVED, huh!
(Hvala bgavra989!!!)
sad sam na ICE AGE ... pa hladno... za večeras dosta :)

NIDZA bOj
6.6.2012, 1:00
Jel moze link od igre ? Posto mi onaj link iz prvog posta ne funkcionise .. Hvala :)

alzheimer
6.6.2012, 6:38
Jel moze link od igre ? Posto mi onaj link iz prvog posta ne funkcionise .. Hvala :)
Vidi ovdje:
http://www.mjkgames.com/smf/index.php?page=a3

Ali pazi, nije ovo igra koja se riješi u sedam dana :):)

alzheimer
6.6.2012, 6:54
Kako si napisao poemu?
Evo sad posle godinu dana sam upalio igricu kad sam video da ovde postoji tema, zaglavljen na Poemi i na 81(najgluplji i najbrutalniji nivo u igri)
Nakon dovoljnog broja redova (kad se izgubi 'Longer please') (nakon 17 redova, ako se sad dobro sjećam) - u samom zadatku se više ništa ne događa - ali treba dati odgovor - moja je pretpostavka da bi odgovor morao imati NEKI smisao - znači kombinacija riječi (redova) - a da nije napisano riječima, :(:).
"yourself" - kaže hint da je TRICK u tom, drugom redu - pa mi je pretpostavka da tu treba napisati nešto o sebi - e, sad, da li sam master, wizard (što bi mi se uklopilo u zadanu priču), ili player, ili.... baš je mnogo mogućnosti... a bojim se da se nakon toliko pokušaja rješavanja vrtim i samo hvatam vlastiti rep.
A Sprechstimme - eeee, ako mi se ruke od guglanja i c/p nisu odvalile, nikad neće. Baš odvratno surov nivo!

alzheimer
6.6.2012, 7:21
Vidi ovdje:
http://www.mjkgames.com/smf/index.php?page=a3

Ali pazi, nije ovo igra koja se riješi u sedam dana :):)
Na ovom linku ima, za one koji ne znaju, zipovan komplet (pročišćenih) diskusija sa WOA foruma. nekad pomognu, a neka i ne :)...

alzheimer
7.6.2012, 7:17
eto, tu sam našla ovo za teškiiiii level "Romantic poem":

"I got it!
You have to write a poem that meets every single requirement described in the instructions above the poem. But how would Abstractica, a computer game, determine if the poem meets the requirements? If you can figure that out, you'll know what you have to include in the poem.

After writing the poem, you still have to figure out what to type into the answer box. The answer does not contain letters. It does not require you to convert anything. The answer is something that describes a property of the poem you just wrote.

The answer is only accepted when the poem is valid. I know this because I restarted Journey 5 to recover my tips, and when I got back to this puzzle, the answer didn't initially work! I had to retype the poem, THEN the answer worked again."

alzheimer
7.6.2012, 7:21
I ovo:
"Your "poem" must contain certain keywords and it must be long enough. One of the keywords is tricky, so be careful. The final answer is an attribute of your poem."

alzheimer
7.6.2012, 7:24
A ja zapela na "Seiti" ....
hint (onaj od tako malo hintova na raspolaganju :(:( ) kaže:
Somewhere, in the previous Journeys, there has been a level that contains the answer for this one.

bgavra989
7.6.2012, 12:23
Kako arapi pisu?

alzheimer
7.6.2012, 13:19
s desna na lijevo, :), i brzo, kad znaju, ali ovom seitiju ne koristi, hehe

bgavra989
7.6.2012, 13:24
kada bi prevela sa engleskog na srpski tu bi pisalo umesto seiti anjedje ;)
Resenje nije uz pomoc naslova jednog od starih nivoa, nego uz pomoc resenja starog nivoa

alzheimer
7.6.2012, 13:37
ako misliš na onaj finski konttiti ili tako nekako, to mi je među prvim palo na pamet, ali, ipak je ovo neuromanijačno....
a sa anjedje - si me zbunio... je li to (kao) "opodgopovopor napa pipitapanjepe"?

bgavra989
7.6.2012, 19:01
Spoji to sa ovim kako arapi pisu ulevo. E pa i ovo je napisano ulevo i to je samo deo reci, a tebi treba drugi deo. Mozda sam previse rekao

EDIT: Kakav bre finski, to nema veze

alzheimer
7.6.2012, 23:22
Spoji to sa ovim kako arapi pisu ulevo. E pa i ovo je napisano ulevo i to je samo deo reci, a tebi treba drugi deo. Mozda sam previse rekao

EDIT: Kakav bre finski, to nema veze
haha, polovično rješenje - a anjedje - još ne znam šta znači.

alzheimer
9.6.2012, 22:22
part of the bigger whole, lv. 51. da li da ostanem na Zemlji, ili da idem u svemir?

bgavra989
9.6.2012, 22:58
Pa nema ljudi u svemiru, bar koliko mi znamo ;)

alzheimer
10.6.2012, 23:15
Pa nema ljudi u svemiru, bar koliko mi znamo ;) Malo me (haha, ma kakvi MALO) zbunjuje odnos malog i jako velikog broja. 47 bi mogao biti broj jezika, nacionalnosti, itd... a onaj veliki broj ... eee ... ako nije 'kolijevka civilizacije', večeras mi samo rižina polja padaju na pamet...

bgavra989
10.6.2012, 23:50
47 bi mogao biti broj nacionalnosti.
Ne da bi mogao biti nego jeste. A ovaj podskup je lociran na gornjoj strani veceg skupa. Geografi bi rekli severno :a_whistli

alzheimer
11.6.2012, 11:18
haha, čim sam postavila pitanje na forum, nadošla sam i na rješenje :):).
No, hvala u svakom slučaju...

alzheimer
11.6.2012, 23:23
Uf, u radno vrijeme ne mogu otvoriti ništa što ima i G od Games...(za mjkgames) ali mi se večeras čini da za 52. i ne treba ona igra Gambling... bit će da više trebaju BALLS, :):)
Vrtim se oko UK političara...Filma (i knjige)..., a možda se radi o anagramu...
mal-content autoindexer - eh, baca me na neki blog... ali i na Rêve: the Dream Ouroboros...
Možda jutro bude pametnije od večeri...

bgavra989
12.6.2012, 0:08
Treba cela igrica, nisu dovoljna balls :) mada u igricu ne moras ni da ulazis
Imas 2 odvojena anagrama u celom ovom tekstu

alzheimer
12.6.2012, 22:56
Treba cela igrica, nisu dovoljna balls :) mada u igricu ne moras ni da ulazis
Imas 2 odvojena anagrama u celom ovom tekstu
THANKS!! Solved!!!

alzheimer
13.6.2012, 13:59
57. lev. - pitam se da li za ovaj nivo treba naći
ime stadiona + grad + država + datum postizanja WR

bgavra989
13.6.2012, 17:43
samo grad

alzheimer
14.6.2012, 10:14
Balansiram između crvenog i crnog... Ctrl+R daje svaki put nešto drugačije boje. Nadam se da nije u pitanju pronalaženje koordinata između tih (trenutnih) boja... kad svako toliko moram proći čitav Journey5 radi tipsova... :paranoia:

alzheimer
14.6.2012, 10:54
Balansiram između crvenog i crnog... Ctrl+R daje svaki put nešto drugačije boje. Nadam se da nije u pitanju pronalaženje koordinata između tih (trenutnih) boja... kad svako toliko moram proći čitav Journey5 radi tipsova... :paranoia: možda je i "geografska" udaljenost tih boja u nekoj odgovarajućoj tablici... hex, rgb.

bgavra989
14.6.2012, 11:51
rgb
Pritisni tab dok si u igrici :)

alzheimer
14.6.2012, 15:00
rgb
Pritisni tab dok si u igrici :):) Simpatičan nivo :)

alzheimer
14.6.2012, 23:08
Neuromanijačna glupost: da mi search engine ne pronalazi što mi treba :D

abstractica
14.6.2012, 23:28
hej bre pa dokle ste vi?? a ja se mucim sa prvim nivoima...:D:n-cc2::boodala:

alzheimer
15.6.2012, 6:48
hej bre pa dokle ste vi?? a ja se mucim sa prvim nivoima...:D:n-cc2::boodala: ako se opet zaglavim (kao s mačkom i mišem) stići ćeš me :ciao:

alzheimer
15.6.2012, 10:11
Neuromanijačna glupost: da mi search engine ne pronalazi što mi treba :D
svašta naučila o search engine, o provajderima, geografiji, botanici ... (učenje uz igru je jedna od dobrih strana WOA ;), ali nerviranje kad se ne nalazi pravi odgovor ... hehe, nije baš dobro :dzavo:)

alzheimer
16.6.2012, 8:57
Logo - samo neki hoteli, gradovi... još nikakve sreće od njih za ispravan odgovor....

alzheimer
17.6.2012, 20:37
64. Ne mogu vjerovati da ni ovaj nivo ne mogu lako riješiti:eek:
Ako JESU V. ili M. medo, - probala sam razne nazive zvijezda, pa green stars... mitologiju... (probala i sa RGB - jedna ima drugačiji rgb od ostalih...
razne predmete koji imaju neku sličnost,...i još svašta..
Nemam ideju šta bi ona intenzivnije zelena značila...:mad: