Prikaži potpunu verziju : Koliko puta ste podigli sistem dzabe?
Tema je komicna,a hteo da vidim ima li ko gori od mene!:D
Na mom spisku ima oko 40 ljudi (manje-vise) kod kojih sam bio, i u 90% slucajeva instalirao sistem!
Od tih 40, dzabe sam podigao njima 30-tak, a u 10 slucajeva naplacujem i jedan me casti. Ako sam nekog zaboravio - MOLIM DA MI SE JAVI!:)
Spisak je jos u razvoju, a konacni ce izaci krajem 2153 godine, ako ikada umrem!
STATISTIKA:
1. Od tih 30-petorica znaju sad da instaliraju sistem, dvojica od njih mozda cak i da sklope racunar. Ostali su zombiji koji me vuku za nogu, i natrag u kazan. MUHAHAHA
2. Od tih 10 - trojica me znaju, jedan me casti, ostali po preporuci od onih 30!
Pa, sta vi kazete? :Freddy:
Никад нисам наплатио никоме инсталацију било ког система (Win -9X/ME/XP, Linux -Corel, Red Hat, Suse, Fedora, Mandrake, mandriva, Ubuntu,..., FreeDos, BeOS, ...) а само од 2000. на овамо сам "помагао" око неких 500 различитих компјутера, а неки су се наравно понављали и више пута па их не бројим... у 3 града ;) Увек ми је смешно кад људи почну да теоретишу о минимуму, а ја се сетим где смо шта натерали да проради... :boodala:
Од тог неки, мањи број додуше, знају сами да одраде инсталацију нпр Win, aли воле да ја навратим па попричамо мало док се "линија попуњава", седнемо, поједемо, попијемо... направимо журку од тога...
Углавном, већина људи не воли да прави смаа партиције за линукс, мисле ко зна шта ту треба... а кад ме неко зовне једном, гледа шта се ради и поставља питања, а месец дана касније назове да каже да је све урадио опет - сам, ја сам најсрећнији... е, такви ме часте, али неким слаткишима или соком, никад паре :dedica:
Nash Knight
5.1.2007, 17:27
Popravljao sam kompove i podizao sisteme preko 100 puta, sto jeste puno ako se uzme u obzir da nisam bas najveci expert za to (moja oblast ekspertize su video-igre :D ). Nikad nikom nisam naplatio, kafa + casa Coca-Cole su mi uvek dovoljna nagrada
Master Neo
5.1.2007, 17:40
Brdo puta sam podizao sisteme, shto sebi shto drugima...Pare niti sam ikada trazio, niti su me castili, jedino neki sok, cokolada. Ali i sto bi im naplacivao, kad me ljudi znaju, jednom ce oni meni trebati za nesto pa cu isto tako i ja morati da platim.
I have lost my count....a long time ago...:D
Pa, jedno sigurno dvadesetak puta, ako ne i više, u svojoj kratkoj karijeri kvazi-experta:D . Ljudi obično počaste Coca-Colom i sličnim, a pare mi ne pada na pamet da tražim... biće vremena da se ovce šišaju...:dzavo: :dzavo: :dzavo:
hacker_aca
5.1.2007, 21:21
Mnogo sam puta popravljao kompjutere drugima i instalirao razne programe i drajvere i nikad im nisam napaćivao. Posle kad su mi dosadili (ne prihvataju "ne" kao odgovor) rekao sam im da počinjem da naplaćujem i zamalo da me obese. :n-hang:
Volim kad pomognem ljudima ali kad je previše onda je previše. :)
Danas sam prvi put instalirao sistem...i to sam....tako sam ponosan. Previse je prosto....
Ja sam se ovo godine dosta pomucio po mom komsiluku da reinstaliram i instaliram sisteme, ali dzabe tu kad moras opet ici za par dana donositi razne anti-virus programe, programe za zastitu.... I do sad nikad nisam unovcio svoje znanje...to radim iz ciste samovolje!
Ja sam desetak puta reinstalirao sisteme, i to sve u komsiluku,
Nikad nisam naplatio.
Реинсталација система: ~20 пута
Зарада: 0,00 (дакле све је ствар добре воље:) )
Ni ja drugovima i komsijama nisam nikad naplatio. Najgore u svemu tome je sto te posle zovu za SVE, opuste se, nece da misle, on ce, tj. ja cu. Nekom ispadne mis iz kucista, vice mi na telefon hitno, ja po kisi predjem dva kilometra i na kraju vidim sta je. :n-cc2: :n-cc2:
Ili da ne verujes, da neko ko je odigrao vise igara od tebe ne zna da krekuje, baci ceo folder u instalaciju i kaze nece. :rofl: Bila je masa takvih slucajeva.
Ili da ne verujes, da neko ko je odigrao vise igara od tebe ne zna da krekuje, baci ceo folder u instalaciju i kaze nece. :rofl: Bila je masa takvih slucajeva.
Их, кад бих ја почео да набрајам смешне ситуације...
NjegovaWisost
6.1.2007, 12:57
Danas sam prvi put instalirao sistem...i to sam....tako sam ponosan. Previse je prosto....
BRAVO:tapsh: Sjećam se i ja svoga prvog podizanja sistema nanovo...
Odustao od brojanja...
Eh, kad bih morao da loopim rekao bih otprilike 1000 puta (nisam se zabrojao sa nulama). To je krenulo josh od vremena Win 95 pa nadalje. Znate situaciju, malo mesto, oko 2000 dusa, nekih 50+ kompova i ja i josh jedan decko znamo da instaliramo sistem (a taj drugi je kvaran pa kad ga zovu on ih uputi na mene (da Ernesto o tebi pricam:n-cc2: ), ono kao ja to bolje znam). Iako mi s vremena na vreme pukne film pa resim kao od sad naplacujem, josh nikome nisam trazio pare, jedino me je par ljudi castilo kad bih im dosao u kucu nekoliko puta (valjda ih blam il sta vec). A imao sam i interesantna cascavanja,kao kad mi je cale jednog decka, koji radi u ribarnici (cale ne decko), poslao 5 kg ribe:to_care: jer sam isao kod njih nekih 10-ak puta i instalirao razne kartice (TV tjuner, grafiku...) podizao sistem i ne znam ti vec sta! Ljudi sta da vam kazem sem, ako vas neko pita kako se instalira Win, samo recite NEMAAAM TI JAAA POOOOJMAAA! A sad ce da stigne i Vista josh malo pa ce svaka kvazifaca u kraju da me spopadne, kao treba mu bash to a nisu sigurni ni sto su presli na XP:icon_scra :boodala:
A sad ce da stigne i Vista josh malo pa ce svaka kvazifaca u kraju da me spopadne, kao treba mu bash to a nisu sigurni ni sto su presli na XP:icon_scra :boodala:
Dobro je da kod mene nisu ni čuli za to. :to_care:
Ovaj moj grad (Šid) je velik propalitet. U mojoj ulici žive neki nepismeni što se tiče kompjutera. npr. moj drug ima 3 godine kompjuter, i mene zove da mu krekujem igru (zamislite glupana).
A što se tiče instaliranja Windowsa, to sam uradio 5-6 puta u svom životu.
Tri-četiri puta drugovima
i dvaput sebi.
Ja iako imam samo 15 godina cimali su me na sve strane... podizao sam sistem nekih 30 i kusur puta, od toga 4 puta sebi. Da nije bilo mog komsije ne bih imao pojma o kompovima. On je na neki nacin odredio i moju buducu profesiju.
Master Neo
8.1.2007, 19:41
Ja sam jednom klincu u kraju isao 4 puta za 7 dana da dizem sistem, svaki put je nesto drugo u*****o! Na kraju sam mu cetvrti put rekao(dok mu cale i keva nisu bili kuci): Ne budes li sada zapamtio kako se instalira sistem, ima da izbacim i tebe i kompjuter kroz prozor! I to sam sve onako ozbiljno, i namrgodjeno rekao, i klinac se uplasio cutao i pratio svaki korak, sad to radi bolje od mene!:rofl:
mene zove da mu krekujem igru (zamislite glupana).
A ti si taj što krekuje igre... Policija, policija!!! :dzavo:
Mene su takvi svojevremno dobro iznervirali, pa sam napravio program koji im je lepo demonstrirao to kroz explorer/commander, pa sam ga delio okolo... Čak sam mislio jedno vreme da napišem knjigu - Ne blamiraj se okolo nego instaliraj sam...
meni drugari ne daju da im instaliram sistem ponovo kazu ti klokujesh svoj sprzicesh neshto sebi ko zna shta bi meni uradio spalicesh neshto...pa ja onda radim to ljudima koje ne znam toliko dobro :)
hmm, pa ne znam, nisam brojao, a sva moja zarada se meri u litrama kole i kilogramima keksa. Moze se reci da lepo zivim od toga, bar nisam gladan ni zedan :rofl:
Mnogo puta,ortacima ,naravno dzabe! :mad: Svi moji ortaci nisu bas bistri sto se tiče računara i svaki put im kažem da nauče sami da istaliraju win,a oni normalno"kad si tu ti sto ja da naucim":mad:
mnogooo sam uradio instalacija...ne znam ni sam da lupim koliko...pocevsi kod seve jos od win95 i 486-ica...posto radim u servisu racunara to necu da racunam,a kuci sto sam radio to nikad nisam naplacivao,sto drugovima,komsijama,strinama,babama....ah da,krekovanje igrica...hehe...
Night Hawk
11.1.2007, 3:36
6 puta :)
Ta fora kao ja ću tebi da pomognem pa ćeš ti meni je vrlo, "zeznuta", jer se i meni tako u početku činilo, ali sad sam iskusniji...
Sve vrste popravki sam radio na raznim računarima, u komšiluku, kod lika koji je držao igraonicu u mom mestu i tako... jedina povlastica mi je bila što sam mogao da igram za dž....... Od tolikih instalacija, recimo bar negde oko 600-700, možda sam malo i preterao, ali tu je negde..., neki likovi mi se ni ne javljaju kad me vide na ulici, a da ne spominjem nešto drugo... Ali sad sam okrenuo novi list, pošto ne naplaćujem svoje 'usluge' nikome, rešio sam da idem samo kod najboljih drugova i meni dragih osoba i to je otprilike rešenje.... Valjda...... :dedica: :opanachke :a_whistli :cool:
Uh, pa mnogo.Podizanja sistema (win i linux) mnogo puta.Sigurno preko 100.Pa onda razne popravke...Cak me jedan lik zvao jer nije imao ton na zvucnicima.I dodjem ja kod njega kad vidim, zvucnici imaju napajanje, ali sta ces, covek nije ukljucio kabl u kompjuter.I zbog te "popravke" o'ladio sam ga 500 dinara i 2 kokakole
koliko puta... majko moja... vise nego sto zelim da se secam
radio sam kod coveka na sklapanju racunara jedno vreme. Svaki dan po nekoliko masina.
Ali rekord kada sam se zaposlio u jednom animacijskom studiju ( u stvaranju bio, brzo propao, cirka 2 god)
127 kompjutera (ukljucujuci servere) u mrezi (16kanalni hubovi povezani BNC backboneovima) sve na NT4.0. Instalirano i osposobljeno od petka od 14 sati do ponedeljka oko 6 ujutro... bez sna. NIKADA VISE!!!!
Dodavsi na to svoje i prijateljske akcije... suvise!
A osim kada mi je to bio posao nikada nisam naplacivao.
Serbian M.M.L.
12.1.2007, 19:55
Nisam mnogo pute reinstalirao win, jos sam mlad tek 14 god. Obicno drugovima prvi put besplatno a drugi put derem kozu.
Instalirao sam pedesetak putai od toga 3-4 puta sebi nisam nijednom naplatio niti sam trazio,glupo mi je da trazim drugovima,drugaricama,komsijama i td. mislim sta da vam kazem kad nekom jednom to uradis zove te za svaku glupost...i svi traze da im instaliras dobar antivirus i svi se plase virusa kao da si nesto veoma strasno...mislim....hehehe
Vodite računa o svojim porukama ...
o tome šta i kako pišete.
Misli nabacane kao lopatom, potom razna naglabanja i slično mogu da korigijem kada su u pitanju jedna do dve/tri poruke ...
u slučaju kada je u pitanju desetak zna se, sve lete u kompletu.
Držimo se teme i budimo precizni u iznošenju mišljenja.
Mnogo puta... Cak i legalne varijante :D
Niko nije pomenuo usputne probleme prilikom `besplatnog podizanja sistema tipa:galama za izgubljene podatke uprkos vise puta ponovljenom pitanju ima li slika,teksta,muzike ili bilo cega sto je bitno ili muka za nalazenje nekih specificnih drivera pa da ne pominjem da je posle instalacije obaveza da se ubaci ta i ta igra...................:dzavo: Ima toga gomila
Koliko puta?
Previse... (doduse, ne naplacujem instalaciju linux-a, to je iz ljubavi)
Problem je vec pomenut u prethodnim postovima, ako jednom pomognes nekome na taj nacin, po starom srpskom obicaju, duzan si mu stalno raditi besplatno (ili bar tako ljudi misle). E pa, moje vreme je meni dragoceno i skupo, ko voli nek izvoli...
..ako jednom pomognes nekome na taj nacin, po starom srpskom obicaju, duzan si mu stalno raditi besplatno...
Tacno tako, samo sam se ja vec duboko zaglibio... ali sta da se radi.
Iskreno receno ja nikad nisam digao sistem, ustvari neznam ni sta radim na ovoj temi treba da legnem sutra rano ustajem:D
Ali vec kad sam ovde da kazem da sam, dok sam imao tamo neki komp sa procesorom od 700 MHz, grafickom od 16mb i pitaj boga koliko milibajta RAM-a sa HDD od 4GB, reinstalirao OS (XP!) obavezno jednom mesecno tako da sam naucio kako se to radi i ne bi mi predstavljalo problem. Ali sto se tice bilo cega drugog tu sam! Najvise me nervira kad me zovu telefonom i hoce da im resim problem preko telefona pa krenu da mi citaju neke error poruke a ja samo kazem "Da, da....", nekad cak i znaju kako da poprave ali samo zovu i trtljaju mi pola sata da bi proverili:boodala: Inace radim za sok i keks/cips ili sta vec zapadne....
Više nego šta sam na svirkama bio! Sad bežim k'o đavo od krsta! Baš kad me neko načepi, ali to samo default instalacija bez 12-časovnog sitnog podešavanja koje je ionako uzaludno jer će ljudi opet da te zovu za koji mesec. Toliko sam se smorio da me mrzi i svoj Win da sredim a uzeo sam nov komp! 10 godina reinstalacija svakako smori.:a_whistli
Е сад једна прича која малкице одудара... Ја сам те мутне радње радио 1...2... неких пет пута. Једном само својој девојци. Зашто сам то уствари почео да радим? Узео сам свој први рачунар 2003. године и нисам имао појма ни шта је то уствари. Пошто ми је један `другар` то одрадио бесплатно и стручно, систем је пао после 3 месеца... онда сам успео да тај посао завршим код једног стручног човека, међутим ни то није пуно трајало..опет само пар месеци... онда опет један стручњак... Ипак није никако могао да ради више од 5-6 месеци. И онда ми лепо каже- Уради сам, најбоље ћеш научити... Верујте ми да јесам. 40 и кусур Gb музике је отишло за пар секунди. И онда сам научио сам то да радим... Не планирам да наплаћујем ни реинсталацију, ни сређиванје програма... Знам како је то када нема ко да помогне. Али зато учим људе са се сами сналазе. То је најпоштеније, зар не???
Можда сам мало отишао у off topic, али мислим да ће порука бити схваћена. Унапред хвала на разумевању.
Crusader88
23.1.2007, 22:16
ljudi ja sam toliko puta instlirao windows da znam serijski NAPAMET,od kraja 2002
od kad imam komp ja mislim da sam bar par stotina puta instalisao windows(ne samo meni), nego prvom kosiji,drugom,trecem,drugaru iz odeljenja,drugarici iz odeljenja,bratu,sestri...:n-cc2: :n-cc2: :n-cc2: :n-cc2: ,aaaaaa ne cimajte me vise ljudi, sam kad meni treba da instaliram mrzi me, imam neki cudan osecaj u stomaku.A za serijski primetiosam da me ljudi cudno gledaju kad kucam serijski napamet, pa ja onda kao gledam u kutijicu serijski pa ga onda odkucam.blam
Crusader88
23.1.2007, 22:22
Tacno tako, samo sam se ja vec duboko zaglibio... ali sta da se radi.
Iskreno receno ja nikad nisam digao sistem, ustvari neznam ni sta radim na ovoj temi treba da legnem sutra rano ustajem:D
Ali vec kad sam ovde da kazem da sam, dok sam imao tamo neki komp sa procesorom od 700 MHz, grafickom od 16mb i pitaj boga koliko milibajta RAM-a sa HDD od 4GB, reinstalirao OS (XP!) obavezno jednom mesecno tako da sam naucio kako se to radi i ne bi mi predstavljalo problem. Ali sto se tice bilo cega drugog tu sam! Najvise me nervira kad me zovu telefonom i hoce da im resim problem preko telefona pa krenu da mi citaju neke error poruke a ja samo kazem "Da, da....", nekad cak i znaju kako da poprave ali samo zovu i trtljaju mi pola sata da bi proverili:boodala: Inace radim za sok i keks/cips ili sta vec zapadne....
veruj mi svi za to radimo, a sto je jos gore ajde da je neki sok, nego ovde u bor kupe neki lokalni(ZUBOR KOLA)lol:D , koji je gori od kiseline.Probao sam da stavim zaprljan kovani novcic uvece u sok, i sutra kad se probudim i cistiji je od novog, zubor kola bi ovakvom reklamom potukla i bonux, i duel zajedno:rofl:
ljudi ja sam toliko puta instlirao windows da znam serijski NAPAMET,od kraja 2002
od kad imam komp ja mislim da sam bar par stotina puta instalisao windows(ne samo meni), nego prvom kosiji,drugom,trecem,drugaru iz odeljenja,drugarici iz odeljenja,bratu,sestri...:n-cc2: :n-cc2: :n-cc2: :n-cc2: ,aaaaaa ne cimajte me vise ljudi, sam kad meni treba da instaliram mrzi me, imam neki cudan osecaj u stomaku.A za serijski primetiosam da me ljudi cudno gledaju kad kucam serijski napamet, pa ja onda kao gledam u kutijicu serijski pa ga onda odkucam.blam
Ma sta se zalis ja jos znam serijski od Win 98, Win Me, MS office XP. Ali ovaj od Win XP-a nikako da zapamtim jer staalno mjenjam verzije (nebrini te nisu nelegalni, kao student na svom fakultetu dobijamo licencu za sve Microsoft proizvode osim MS Office-a, dok ih ne koristimo u komercionalne svrhe).
Takodje dosta puta sam instalirao Win nekom drugari,drugarici...ali nikad nisam trazio pare i ja to sve odradim bez problema,najlakse kad donesem njihov komp kod mene,a kad treba sebi da instaliram,smorim se ne od instalacije samog wina nego koliko programa posle toga treba da instaliram.
NjegovaWisost
13.2.2007, 0:29
Isti sam ti, smuči mi se kad i pomislim na reinstall wina
A reinstall linuxa? To je jos gore. I desava se.
Ja sam sam mozda desetak puta instalirao (ili reinstalirao) sistem i jos + sebi jedno 20 puta (od toga je 7 puta bilo u toku jednog dana) :D
Nista nisam naplacivao jer sam uglavnom pomagao drugovima i njihovim drugovima i drugovima drugova njihovih drugova i kumu, i kumovom drugu.
Prometheus
22.2.2007, 9:05
Niko nije pomenuo usputne probleme prilikom `besplatnog podizanja sistema tipa:galama za izgubljene podatke
Sasvim tačno. To je glavni razlog što izbegavam reinstalaciju kod drugih. Problem sa drajverima koje redovno nemaju, passwordima za konekciju koje redovno zaborave i svim redovnim problemima a rezultat im uvek izgleda različito od početnog stanja jer neće ili ne znaju da optimizuju sistem, personalizuju interfejse... Sve u svemu, mnogo gnjavaže nagrađene nezahvalnim zakeranjem.
redovno klincima i kraja jer se zaj*ebavaju sa igricama,posle kukaju dje su im igrice muzika nema drivera, vrti se njihova baba da provjeri da sto ne pokvarim na racunaru, braci sestrama vazda muka, i reka sam necu vise da mi je za spas zivota nema tih para za koje bih vise nekom dizao sistem.:icon_evil
NjegovaWisost
11.3.2007, 18:30
Mada okej je kad se diže sistem na novim kompovima, al na muzejskim primercima plaćenim u markama, i kad mi kaže taj neko: "znaš li koliko je plaćen?"
:n-cc2:
Evo, juce sam dodao josh jedan, a najjace je bilo sto sam morao 5 puta da pokusavam, jer XP nije hteo da uradi formatiranje diska, sve dok nisam razbio i ponovo napravio particije na njemu!
vodim evidenciju verovao ili ne,instalirao sam/reinstalirao windows otprilike 320 puta i to samo XP,sto po kucama,firmama,kolegama,sebi...
Sad pokusavam da ubedim ljude da koriste linuks,manje se kvari...:D
Svašta se dešava...
Ali ja sam prestao s takvim glupostima, jel jednostavno nemam vremena...
Odsad ću više vremena provoditi bez računara i Windowsa
:dedica: :a_whistli :cool: ;)
Desetak puta.
A nisam znao da se to naplacuje.
Inace...:dzavo:
PixelTerror
18.4.2007, 4:57
Mnogo sam puta popravljao kompjutere drugima i instalirao razne programe i drajvere i nikad im nisam napaćivao. Posle kad su mi dosadili (ne prihvataju "ne" kao odgovor) rekao sam im da počinjem da naplaćujem i zamalo da me obese. :n-hang:
Volim kad pomognem ljudima ali kad je previše onda je previše. :)
Nažalost i ja znam serijski napamet... I ja bežim kao vampir od belog lukaca kada treba da instaliram, mislim sto je dosta dosta je! Friends and VIPs only!
Ja nisam naplaćivao nikome ko nije zaslužio, uvek su me nekako ugostili, pozvali na dobre žurke itd. Ali kada primetim da neko to uzima to zdravo za gotovo, mislim nisam izmuzao znanje kad me majka poštena dojila, mislim za takve ljude:
Bitte zählen! :Freddy:
Uzgred imam jednog dobrog ortaka koji nije imao pojma o kompjuterima i dobio je neku Pentium II pre 6 godina, dosta smo se vidjali i pre toga, ali stvar je u tome da sam mu par puta instalirao sistem i pokazao kako se šta radi (krekuje, reže cd, winamp, bsplayer, itd)... i lik se sada dosta dobro razume u računare! I nemam dovojno prsti da saberem na koliko dobrih žurki koji su oni pravili pa me on pozvao (Virtual DJ pravi čuda na žurkama, lol)! I lepo sam se tamo nahvatao dobrih cura, pića i najvažnije dobro sam se najeo jer ni paru nisam tražio od njega!
p.s. sok i keks/čips naplaćivanje dobro pali, tako da samo napred, hehehe
CENTROPEN
18.4.2007, 11:26
Meni je isprva sve to bilo vrlo interesantno, al nav(u)ikoše se ljudi.Onda sam od manje poznatih tražio kintu ali avaj.Srede win za dva dana pa im onda nevalja majstor.Najbolji su oni koji sebi stave šifru na nalog pa je odmah i zaborave itd.Sad samo frendovima i to po principu:
UZMI PAPIR I OLOVKU, GLEDAJ SADA DOBRO JER NIJE SVETO PISMO AKO TI NEŠTO NIJE JASNO PITAJ ODMAH JER TI NEĆU DVA PUTA OBJAŠNJAVATI.
Ispalo je relativno uspešno, pošto kada me neko sada cimne ja ih preusmerim kod novoispečenih znalaca kojima je još zabavno stiskati next.Pivo i slične blagodati se podrazumevaju!:cool: Naletao sam i na "do-pravke" posle kojekakih majstora što su maznuli kintu i uvek se zapitao "pa koja sam ja to :boodala: "
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.