PDA

Prikaži potpunu verziju : Novo od Frenka Milera: "300 the movie"

mad_skillz
3.1.2007, 7:44
Frenk Miler , animator koji je pomogao pri stvaranju filma "Sin City" , je napravio josh jedno delo koje ce posebno zanimati one koji vole antichku istoriju.Film se zove "300" i radjen je po istoimenom stripu od autora Frenka Milera i Lin Varli.
5199

Oficijelni sajt filma (http://300themovie.warnerbros.com/) na kome se nalaze 2 izvanredna trejlera za premijeru koja se ochekuje u martu a takodje evo i linka (http://blog.affenheimtheater.de/300-hd-trailergalerie/) na kome se mogu naci slike iz filma , kao i link (http://blog.affenheimtheater.de/2006/12/08/more-madness-neuer-300-trailer/) , za one koji su malo slabiji sa nemachkim , gde se mogu skinuti oba trejlera u 1080 rezoluciji ako nekog vishe zanima jer se ne mogu skinuti sa home sajta filma , barem ja nisam uspeo.Ja , lichno , jedva chekam da nabavim film.Uzivajte.

Marko Belsak
3.1.2007, 10:55
Lepo je sto su resili da snimaju filmove po delima Frenka Milera. Ja sam od njegovih stripova citao samo Dark Knight i Dark Knight Returns. I to jedva. Iskreno, njegov stil crtanja mi je odvratan. Ne trazim fotorealisticne crteze, ali Frenkove skrabotine su ipak previse (premalo) za mene.

Kroz filmove cu moci da se upoznam sa nekim stripovima za koje sam cuo da su dobri, ali nisam hteo da ih citam zato sto nisam mogao da svarim crtez.

DorianGrey
3.1.2007, 12:27
Skinuo sam i pogledao 3 trejlera za 300 i izgleda fantasticno, mislim da ce film biti odlican. Takodje je kao i Sin City, sniman ispred zelenog platna:D

Nash Knight
3.1.2007, 20:24
Lepo je sto su resili da snimaju filmove po delima Frenka Milera. Ja sam od njegovih stripova citao samo Dark Knight i Dark Knight Returns. I to jedva. Iskreno, njegov stil crtanja mi je odvratan. Ne trazim fotorealisticne crteze, ali Frenkove skrabotine su ipak previse (premalo) za mene.

Prvo, 'Dark Knight Returns' je proglasen za jedan od najboljih stripova svih vremena :)

Drugo, Frenk Miler ne crta te stripove, nego radi samo scenarija

Anyway, iako je filmovanje stripova teoretski dobra ideja, retko koji pokusaj je ispao dobro. 'Sin City' je ispao fenomenalan, ali uglavnom zaslugom sjajnog reditelja i odlicne glumacke ekipe.

Ako '300' ispadne cetri puta gori film od 'Sin City'a, ja sam savrseno zadovoljan

mad_skillz
3.1.2007, 20:40
Film ce biti vishe nego odlichan posebno shto Leonidu glumi Gerrard Butler kome su takvi zanrovi i uloge specijalnost ako se osvrnemo na film "Atila".

Iris
4.1.2007, 1:30
Frenk Miler , animator koji je pomogao pri stvaranju filma "Sin City"...

Začuđuje me da niste upoznati sa radom g. Milera. Iako jeste i scenarista (radio scenarija za RoboCop-a 2 i 3, između ostalog), čovek je poznati ilustrator i strip-umetnik koji je proslavio tzv. B-strip a ekskluzivac je Marvela, DC Comics-a i Dark Horse-a! Posebno su mu kvalitetne naslovne strane Daredevil stripova.

Dugogodišnji je protivnik cenzure u stripovima a veliku ulogu odigrao je i u prodoru japanske manga scene na američko tržište. U nekim od "svojih" filmova je i ostvario male cameo uloge a uskoro bi trebalo da se oproba i kao režiser.

Prema tome, malo poštovanja molim prema ovakvom umetniku.

mad_skillz
4.1.2007, 2:18
Nisam znao da se to karakterishe kao neposhtovanje. :)

Nash Knight
4.1.2007, 2:48
Začuđuje me da niste upoznati sa radom g. Milera. Iako jeste i scenarista (radio scenarija za RoboCop-a 2 i 3, između ostalog), čovek je poznati ilustrator i strip-umetnik koji je proslavio tzv. B-strip a ekskluzivac je Marvela, DC Comics-a i Dark Horse-a! Posebno su mu kvalitetne naslovne strane Daredevil stripova.

Dugogodišnji je protivnik cenzure u stripovima a veliku ulogu odigrao je i u prodoru japanske manga scene na američko tržište. U nekim od "svojih" filmova je i ostvario male cameo uloge a uskoro bi trebalo da se oproba i kao režiser.

Prema tome, malo poštovanja molim prema ovakvom umetniku.

? Ja sam odlicno upoznat sa delima Frenka Milera i veliki sam fan, i ne razumem kako to nisam iskazao postovanje? Samo sam rekao da je on poznatiji kao pisac strip scenaria nego kao crtac, sto i jeste tacno.

Marko Belsak
4.1.2007, 13:19
I ja sam rekao da su Milerovi stripovi dobri. I scenariji za filmove, kao sto vidim.

Meni je samo problem u njegovim crtezima. Ja sam ih nazvao skrabotinama, iako je mozda pristojnije reci da mu je stil neki ruznjikavi minimalizam. Nije neobicno sto je pomogao prodoru mange izvan Japana. I njihovi crtaci (i animatori) vole minimalizam. Tacnije, skoro da i ne znaju za ista drugo. Ali zato imaju zanimljive price, i drugacije teme.

Zeljno ocekujem Milerove nove projekte. Voleo bih kada bi se on koncentrisao samo na price i scenarije, a vizuelizaciju prepustio nekom drugom. Bilo bi manje posla za njega, a ja bih bio srecniji. Jeste sebicno od mene, ali svi volimo da pravimo neke sebi savrsene kombinacije. Milerova prica, ali crtez od nekog drugog.

Duxiland
4.1.2007, 14:18
Prvo, 'Dark Knight Returns' je proglasen za jedan od najboljih stripova svih vremena :)

Anyway, iako je filmovanje stripova teoretski dobra ideja, retko koji pokusaj je ispao dobro. 'Sin City' je ispao fenomenalan, ali uglavnom zaslugom sjajnog reditelja i odlicne glumacke ekipe.

Ako '300' ispadne cetri puta gori film od 'Sin City'a, ja sam savrseno zadovoljan

Ako tvrdiš da Miler nije crtao Dark Knight Returns onda si se prevario - on je radio olovku a Klaus Janson tuš. Sin City je kompletan Milerov rad (crtež i scenario), a povremene boje radi njegova supruga Lynn Varley koja je radila i Dark Knight Returns i 300. Jeste, on je produktivan i kao scenarista za druge ljude, kao na primer Batman: Year One.

Iris
4.1.2007, 15:26
Nesrećan izbor reči, nisam mislila nepoštovanje već više nepoznavanje "lika i dela" koje čini nažao čoveku ;)

Na američkom strip nebu nema toliko autentičnih umetnika pa je šteta ne znati više o onima koji svojim kompletnim stvaralaštvom, postavkom stvari i zalaganjem stvaraju razliku. A što se tiče samog stila, sve je stvar ukusa - lično mnogo više volim Simon Bisleya i njegov vizuelni dizajn "superheroja" no to je već offtopic...

Videla sam trejlere za "300", ako film zaista bude u tom duhu dokazaće sve moje tvrdnje za Troju i Gospodara Prstenova, a to je da se i sa relativno nepoznatom glumačkom ekipom i manjim budžetom može napraviti fantastičan film; samo ako imaš smisao i blagu ideju šta %$#/& radiš.

mad_skillz
4.1.2007, 15:59
pa dobro u oba filma nije bash nepoznata glumachka ekipa...ali da ce 300 biti odlichan to stoji...

Iris
4.1.2007, 16:51
Opet sam se loše izrazila, danas mi baš ne ide... Mamurluk još uvek traje :)

Poenta je bila da su i Troja i Gospodar Prstenova po meni loši filmovi, a zašto - to sam pokušala da objasnim u okviru brojnih tema na ovom forumu. Zato se nadam da će '300' dokazati da može da se napravi kvalitetan film, iako ne glume Bred Pit ili Liv Tajler, iako budžet nije toliko veliki - dokazaće da je stvar koncepcije i ideje koja ovom filmu, ako je sudeći po trejlerima ide na ruku.

I sad samo treba čekati...

Nash Knight
4.1.2007, 20:18
Opet sam se loše izrazila, danas mi baš ne ide... Mamurluk još uvek traje :)

Poenta je bila da su i Troja i Gospodar Prstenova po meni loši filmovi, a zašto - to sam pokušala da objasnim u okviru brojnih tema na ovom forumu. Zato se nadam da će '300' dokazati da može da se napravi kvalitetan film, iako ne glume Bred Pit ili Liv Tajler, iako budžet nije toliko veliki - dokazaće da je stvar koncepcije i ideje koja ovom filmu, ako je sudeći po trejlerima ide na ruku.

I sad samo treba čekati...

Modovi ne bi smeli da piju

Ocelot
4.1.2007, 21:11
Po trejlerima, film izgleda sjajno za sada. Verujem da će mnogi uživati, sve dok ne očekuju istorijski film koji će verno prikazati ovaj sukob.

mad_skillz
5.1.2007, 3:51
I nadam se da se nece truditi da docharaju istorijski jer su mishljenja dosta podeljenja neka ostane po stripu i za spartance , meni je i to dovoljno...:)

ACHTUNG
15.1.2007, 22:31
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=116033565&MyToken=cd844e91-3693-4a11-a694-2b4c6b90d277

Sada vidim da ima dosta americkih gluposti.Tipa bilo ih je 300 na milion prema filmu.A vidim da su ubacena i "mitska" bica.Skrnavljenje istorije,...Zarad para!
Ovoliko preterivanje nisu mogli ni sami Spartanci da urade!:mad:

Peruzzi
15.1.2007, 22:37
e ja onu stranu ne mogu da otvorim....btw ja isto obozavam spartance procitao sam par knjiga o njima itd....

Nergal
15.1.2007, 23:27
Pravljeno je po Millerovom stripu a ne po stvarnom događaju. Odatle mitska bića a biće i drugih čuda u filmu, kako sam čuo.

mad_skillz
16.1.2007, 0:52
Sada vidim da ima dosta americkih gluposti.Tipa bilo ih je 300 na milion prema filmu.A vidim da su ubacena i "mitska" bica.Skrnavljenje istorije,...Zarad para!
Ovoliko preterivanje nisu mogli ni sami Spartanci da urade!:mad:

Pravljeno je po Millerovom stripu a ne po stvarnom događaju. Odatle mitska bića a biće i drugih čuda u filmu, kako sam čuo.

upravo to...

ACHTUNG
16.1.2007, 12:56
Fora je u tome sto bi njima originalna prica bila smor.E to je fora!:n-cc2:

NE,mora sve da se nabudzi!Mora da ih bude 100000000000000000000 prema 3,1.Nemaju oklop,ko ga ****,prave mushkrachine.Neki crnci se shire po filmu(koliko sam ukapirao po trejleru,Kserks je crnac!).Crnci opet krivi za sve naravno.

Ne kazem da ce film da bude njesra.Bice extra.Problem je u tome shto sve mora da se skrnavi da bi odgovaralo njihovom u mozak s****nom trzistu.
Ni helmeti im ne lice na spartanske...

Tako Amerikanci uche istoriju.:cool:

ACHTUNG
16.1.2007, 13:37
Ima da kritikujem ovaj film sve dok mi se ne naduje jezik i ugushim se u sopstvenom besu i nemoci!

Upravo chitam komentare ************* Amerikanaca.
-"I ja hocu da budem jedan od 300!" :icon_scra
-"Moj tata bi sigurno usao u 300" :paranoia:
-"Kako je film intezivan!"
-"Izgleda hard core i u geto fazonu!" (retardirani crnac)
-"Spartanci su najopasniji Rimljani ikada!" :boodala:
-"Pa ovi su toliko nadr*ani,kao da ima 300 Chak Norisa a ne obicnih ljudi"! :Battered:

E ovo je prevrsilo meru! Ne mogu da verujem koliko ce ovaj svet vise ****no da se komercijalizuje.Komercijalizovali su mi igrice,komercijalizovali su mi muziku,komercijalizovali su mi ZIVOT,ali nemoj da mi komercijalizuju ISTORIJU!Mozda ja nisam naslednik Spartanaca,ali kako se moze hladnokrvno gledati kako ta zaostala bica upropascuju sve zarad PARA!Oni,koji i ne znaju gde se nalazi Velika Britanija,koji ne znaju koliko stranica ima trougao,oni koriste sve da bi omogucili sebi sto jaci zvuk shushtanja tih prokletih novchanica.Rusi su trebali to da reshe brzo.U trenutku.Bar im je skolovanje superiornije od svih.
.
Smucilo mi se!Jos su i glupi Grci poceli da se primaju po fazonu:"Kako peglamo Turke...".

Odlazim.Idem na fax.Moram da se smirim.Ako sad padnem ispit tacno cu da odgrizem glavu sledecem Ameru koji kaze da Spartanci rulaju.

Iris
16.1.2007, 16:03
Nema potrebe nervirati se ovoliko na običnom forumu koji ti ništa nije skrivio. Ako ti je zbog nečega loše, glavom malo u zid i biće ti odmah bolje... veruj mi, znam iz iskustva... ;) Srećno na ispitu i samo polako...

Američko viđenje istorije nećemo promeniti ni ti, ni ja, ni čitav puk prosvetnih radnika. Školstvo im je takvo kakvo je, bolje bi nam bilo da se okrenemo rupama u sopstvenom.

A Spartanci su posebna priča, i o njihovom naoružanju, kodeksu i ostalom neću ni da počinjem. Film je baziran na stripu koji ima slobodu da prikaže istorijske pa i bilo koje druge stvari na način na koji želi. To se zove "autorska sloboda". Ne mora nikom da se svidi, mnogi možda neće ništa ni naučiti ali sačekaćemo i videti. Pregled trejlera nije najbolji način da se oceni kompletno delo.

Pošto smo to razjasnili, nema potrebe da ijedna poruka nadalje bude uperena prema nečijoj gluposti, neshvatanju i uopšte bude obojena mržnjom na bilo koji način. Nadam se da smo se razumeli.

mad_skillz
16.1.2007, 17:15
@ACHTUNG veruj mi da te razumem , ne znam nikog zivog da voli spartu vishe od mene ali kako znam da nikada nece napraviti film u stilu troje ili gladijatora na prichu o Termopilu tako da cu se zadovoljiti i stripom...
edit: okej onaj ko mi je dao repku , briga me za nju ali ko kaze da je gladiator losh film moze slobodno da ide i ...

Alokin
16.1.2007, 18:51
Hmmm po traileru film ne izgleda lose ali hoce li stvarno biti tako dobar?Za trailer ubace samo extra scene iz filma!
Verujte tako sam se ja prevario za gooomilu drugih!:kreza:
Time will tell!

Nash Knight
16.1.2007, 18:54
Film je baziran na stripu koji ima slobodu da prikaže istorijske pa i bilo koje druge stvari na način na koji želi. To se zove "autorska sloboda".

Procitajte ovo nekoliko puta. A sad, STA VAM NIJE JASNO??

Btw. Spartanci nisu nosili oklop.

P.S.

'Troy' je sr**e od filma.

ACHTUNG
16.1.2007, 21:53
http://en.wikipedia.org/wiki/Image:S_hoplite.jpg

mad_skillz
16.1.2007, 21:55
Spartanci nisu nosili oklop.

nisi u pravu , spartanci jesu nosili prsni oklop ako si na to mislio...

Marko Belsak
17.1.2007, 12:44
Na ovaj film treba gledati kao na film po stripu, a kao istorijski film.

Ako amerikancima, ili bilo kome drugom, samo pojavljivanje mitskih bica ne ukazuje da film nije realan, onda mi tu nista ne mozemo da uradimo. Spartancima svaka cast, ali treba se vise boriti za pravo predstavljanje naroda koji jos uvek postoje. Njima nece biti bas fino ako ih neki film prikaze u iskrivljenom svetlu. I mi smo bili u slicnim situacijama.

Mislim da ce film, kao film po stripu, biti dobar. Cine mi se da se popravlja opsti prosek takvih filmova. Da li su naucili kako se to radi ili su prosto moraju da se nadju i dobre stvari iz mas. produkcije? U svakom slucaju, dobro je da ima ovakvih filmova.

ACHTUNG
17.1.2007, 21:07
Uopste me ne chudi sto ovaj film dolazi u ovom trenutku.
Recenica:"Spartanci povlace liniju demokratije...".
"Najveca bitka izmedju istoka i zapada.."
Ovo su samo neke koje sam procitao o filmu na sajtovima koji se bave njime.
300 junaka demokratije se bori protiv zlih vojnika sa istoka. Film ima perfektan tajming.Samo kratkovid chovek ne vidi njegove prave namere.

Na kraju komentar jednog Amerikanca o filmu:"Neka nasi vojnici budu hrabri i istrajni kao Spartanci." Brainwashed anybody?

By the way,polozio sam ispit.:icon_stud

uros@3D
5.2.2007, 22:27

:rofl: e ovo je vec za posmatranje....

Inace odusevio sam se trejlerima, iako znam da film nije istinit, vec po stripu ali su ga veoma dobro odradili. Najzesce mi je kad se Leonida (koliko sam ukapirao to je onaj bradati) razdere "This is SPARTA!" i gurne onog u provaliju:boxing:

!ACHTUNG! opusti se bre covece pa to je samo film, a ne neki tamo dokumentarac. Slagao bi se dobro sa mojom profesorkom istorije,ona je prestala da gleda istorijske filmove posle "Troje"...

P.S. Spartanci su nosili oklope i slemove, imam sliku u knjizi iz istorije

ACHTUNG
8.2.2007, 19:20
Urose,koje ti je profesorka godiste?:D

Yorda
12.2.2007, 23:08
Chula sam za to..o Termopilima je right?
Ako je o tome,moram ga gledati,ako neshto volim to je istorija Starog veka,a Spartanci su wooow

Yorda
12.2.2007, 23:13
Zaboga.......
Pa shta i da ochekujete od njih,60 % njih ni ne zna da je Sunce zvezda...:boodala:

Ocelot
12.2.2007, 23:18
Pa.... Termopilski klanac je mesto gde se bitka vodila u antičkom dobu.

Yorda
13.2.2007, 10:45
Pa.... Termopilski klanac je mesto gde se bitka vodila u antičkom dobu.
Toliko svi znamo

Ocelot
13.2.2007, 15:50
Pa koji su ti onda oni Termopili? :)

Iris
13.2.2007, 18:38
Termopilski klanac se takođe zove Termopili, na starogrčkom Θερμοπύλαι, odnosno Θερμοπύλες (znači "vrela kapija"). Dakle, bitka kod Termopila...

Ocelot
13.2.2007, 18:51
Da ali, ne postoje Termopili kao "narod".
E sad, ako je mislila na Termopile uopšteno (što verovatno i jeste, ali odaje drugačiji utisak) onda je moja greška.

next
13.2.2007, 19:31
Chula sam za to..o Termopilima je right?
Ako je o tome,moram ga gledati,ako neshto volim to je istorija Starog veka,a Spartanci su wooow
Da,i ja obozavam istoriju starog veka,ali nazalost ovaj film nije istorijski,vec je radjen po stripu u kome se 300 demokratskih spartanaca suprotstavlja gomili zlih persijanaca...itd..
U svakom slucaju gledacu film,ali ne ocekujem mnogo...

ACHTUNG
13.2.2007, 19:33
Pazi ja ocekujem mnogo.Efekata,napucanih likova,akcije,dobrih riba,....Bice to dobar film.Za Amere superioran.

Ali bolje da sacekamo premijeru...

Yorda
13.2.2007, 22:30
Da ali, ne postoje Termopili kao "narod".
E sad, ako je mislila na Termopile uopšteno (što verovatno i jeste, ali odaje drugačiji utisak) onda je moja greška.
Ne,ne,nisam mislila na narod, mislila sam na klanac,nema veze....rekla sam istorija jer sad u prvoj godini uchimo istoriju Starog veka,pa u svemu tome i grchko-persijske ratove,zato sam se tako izrazila...
Pogledacu film u svakom sluchaju,nema svrhe unapred neshto ocrnjivati,mozda je stvarno dobar:)

Belfegor
14.2.2007, 0:55
Od filma nemojte da ocekujete istorijske cinjenice nego jedan tipican holivudski blokbaster kratkog veka koji ce da napuni blagajne....

Mrka Kapa
27.2.2007, 18:53
Ako po strani ostavite istorijske činjenice i interpretaciju istih u ovom filmu, ostaje vam strip sa uzbudljivim ritmom i koloritom svedenim na boje krvi, senke, vatre, zemlje i neba. Koliko će autori filma uspeti da prenesu atmosferu stripa, ostaje da se vidi. Za sada, meni se sviđa :)
6406
6407
6408

ACHTUNG
27.2.2007, 21:22
Videcemo...Kad je bese premijera kod nas?

mad_skillz
27.2.2007, 21:41
premijera je zakazana za 9. mart chini mi se..

@belfegor iz tvoga posta se vidi da nisi chitao strip 300 niti da si chitao ono napisano u ovoj temi..i mutav bi nauchio da je film radjen po stripu a ne po istorijskom dogadjaju..

Corwin
28.2.2007, 13:46
Pročitao sam komentar reditelja o Holivudu koji po svaku cijenu želi da snima "politički korektne" filmove. Navodno su ga pitali: "Moraju li oni baš da se zovu Persijanci?" Tek kad im je rekao da će napustiti snimanje popustili su.

mad_skillz
28.2.2007, 19:35
takav komentar se mogao i ochekivati...:) samo se nadam da nece da unakaze strip po cenu profita filma..

Mrka Kapa
28.2.2007, 21:42
http://movies.about.com/od/300/a/300movie111506.htm

Na ovom sajtu možete pročitati intervju sa Zackom Snyderom i Frankom Milerom o stvaranju stripa "300", (ne)težnji ka autentičnosti, ideji za snimanje filma i mnogo čemu ostalom.

slawke
4.3.2007, 21:17
Da li mozes da ostvis neki koristan link gde moze da se vidi Millerov opus stripova bolje receno grafickih romana?

Mrka Kapa
4.3.2007, 21:53
http://comicbooks.about.com/od/comicbookcreators/tp/toptenmiller.htm
Ovaj link vodi do "top ten" liste Milerovih stripova, odakle se daljim praćenjem linkova datih u tekstu može saznati još ponešto o svakom stripu.

http://talesofwonder.com/category-exec/category_id/97/sc/1,26/cn/Frank+Miller
Dalje, sa ovog sajta se mogu naručiti Milerovi stripovi, kao i oni na kojima nije bio idejni tvorac, već u ulozi scenariste itd. Za svaki strip se mogu videti i detalji.

http://www.moebiusgraphics.com/index.php
A ovde se nalazi kompletan spisak svih Milerovih stripova, kao i onih na kojima je radio u manjoj meri. Od detalja, mogu se videti naslovne strane tih stripova.

http://www.comicbookdb.com/creator.php?ID=8
Još jedan koristan sajt sa kompletnim spiskom Frankovih dela.

Mrka Kapa
6.3.2007, 21:04
http://www.nytimes.com/2007/03/05/movies/05spartans.html?_r=1&oref=slogin

A evo i linka do članka o tome koja su pitanja novinari postavljali Zacku Snyderu, i kako su u Berlinu doživeli prve trejlere filma "300".

Ocelot
10.3.2007, 23:43
Nemojte mnogo da se obazirete na to šta drugi kažu. U redu je da pročitate neka mišljenja, ali ne donosite sud o filmu pre nego što ga lično odgledate.

Elessar
12.3.2007, 4:02
Meni malo smeta sto su goli iznad pojasa. Nedostaju oni prsni oklopi ali razumijem da su morali malo da bace lozane klinkama.:D Vidjecemo da li ce nadmasiti scene borbe iz hrabrog srca i gladijatora...

polarnimeda
12.3.2007, 6:18
ono lici vise na animiranu igru nego na film... jako zanimljivo uradjeno- ne verujem da ce biti i nesto ozbiljno..... kakogod- jedva cekam da ga se docepam :D

mad_skillz
13.3.2007, 19:14
stigle su karte za premijeru zakazanu za 28. mart u Sava Centru

ACHTUNG
15.3.2007, 23:24
Sta sam rekao...Oni za sebe smatraju da su potomci Persijanaca,tako da im onaj tovar bas i ne prija.
Inace,ko sve ide na premijeru?Ja kupujem karte sledece nedelje.

Ghost
16.3.2007, 0:54
Sta sam rekao...Oni za sebe smatraju da su potomci Persijanaca,tako da im onaj tovar bas i ne prija.
Inace,ko sve ide na premijeru?Ja kupujem karte sledece nedelje.

Пошто сам случајно избрисао поруку, да небуде забуне рекао сам:
"Иранци су против филма, кажу да им вређа историју и културу."

Ја немам појма да л' ћу на премијеру...

uros@3D
16.3.2007, 22:19
Cuo sam nesto i da su se Afrikanci zalili na film:confused:
Ne znam da li cu ici bas na premijeru ali svakako cu ici

Belfegor
17.3.2007, 9:45
http://www.300bitkakodtermopila.com/
pogledajte!!!!!:cool:

Mrka Kapa
18.3.2007, 20:15
Savet: ne jurite za DiVx verzijom filma koja se već pojavila (odgledala sam je), za pravi doživljaj ovog filma vam treba kvalitetan snimak, jer se upravo vizuelizacija i naglašava. Radnju svi manje-više znamo.
Film zaista nema mnogo veze sa istorijom, ima preterivanja u svakom smislu i deo priče oko kraljice Gorgo i njenog pojavljivanja u Senatu mi nije jasan.

uros@3D
18.3.2007, 22:28
Savet: ne jurite za DiVx verzijom filma koja se već pojavila (odgledala sam je), za pravi doživljaj ovog filma vam treba kvalitetan snimak, jer se upravo vizuelizacija i naglašava. Radnju svi manje-više znamo.
Film zaista nema mnogo veze sa istorijom, ima preterivanja u svakom smislu i deo priče oko kraljice Gorgo i njenog pojavljivanja u Senatu mi nije jasan.

Tu si upravu.

Odgledao sam danas film i veoma sam zadovoljan! Efekti su na nivou, s obzirom na to da je 90% filma odradjeno u "plavoj sobi". Najverovatnije cu ga odgledati i u bioskopu jer ne mogu ni da pomislim kako je tamo...
Inace za one koji su mislili da je Kserks onaj crnac iz trejlera prevarili su se, on je samo glasnik a Kserks je onaj celavi lik obmotan lancima i izbusen mindjusama:D

ACHTUNG
18.3.2007, 23:44
Video sam strip,i on zamalo gine po njemu.
I kako vas nije sramota da ga gledate pre premijere?Cc...:kreza:

Master Neo
19.3.2007, 0:11
Stvarno je sramota gledati kuci krsh snimak, bukvalno je gre'ota! Poceo sam da ga skidam, ali dobio sam dojavu da je snimak krsh!:kreza: Tako da ovih dana idem da uzmem karte za premijeru.

Ocelot
21.3.2007, 5:23
Nabavio sam odličnu verziju, odgledao ga i mogu da vam kažem da sam uživao u svakom trenutku. Ne obazirite se na razne kritičare koji govore kako je ovo, te nema ono a nije mu trebalo to. Opustite se i spremite se da vas film oduva. ;)

mad_skillz
21.3.2007, 14:38
as was foretold :D

Nikola Grbic
22.3.2007, 12:25
el ovo WoW film il nesho ili sam one abominacije samo ja video?(lik sa testerama umesto ruku,gromada od 4m?)
i btw ono sa strelama sto prekrivaju nebo to je iz maratonske bitke lol,malo su pomeshali:P

ACHTUNG
22.3.2007, 14:17
God damn it... Ah, just not worth my time...

Ocelot
22.3.2007, 17:12
el ovo WoW film il nesho ili sam one abominacije samo ja video?(lik sa testerama umesto ruku,gromada od 4m?)
i btw ono sa strelama sto prekrivaju nebo to je iz maratonske bitke lol,malo su pomeshali:P

Stvarmo me čudi kako ljudi mogu da komentarišu nešto a da se pre toga nisu upoznali sa materijom. Kao što je već milion puta rečeno, film je rađen po stripu.
I ako baš hoćeš da znaš, kada su Spartance opkolili, bili su priterani uz zid pored klanca. Naravno, još uvek su se borili snažno, ali su ih upravo strelci dotukli.

mad_skillz
22.3.2007, 17:28
shta reci na ovu glupost...

oluja
22.3.2007, 18:07

Šta reći a ne zaplakati... :boodala:

Master Neo
22.3.2007, 18:16
Jbg, nisam mogao da odolim a da ne pogledam film, znaci broooooooooooooka je! Skoro nisam gledao tako dobar film, Efekti su na vrhunskom nivou, celokupna slika o spartancima je odlicno odradjena, borba, ma sve je na nivou! Tople preporuke da se film gleda u bioskopu, ja cu ici, iako sam ga gledao.

ACHTUNG
22.3.2007, 18:46
Ja sam kupio kartu za Sava Centar 28. a kupicu i kartu za Tuckwood koji dan posle, da gledam film sa sredjenim mislima. I da nadjem materijal za kritiku. :kreza:

Nikola Grbic
22.3.2007, 20:38
hehehe ok ispo sam veliki tukan priznajem:P

The mighty Boo
22.3.2007, 20:49
Mozda bi mi se i dopao da nema politicku pozadinu (anti-iranska propaganda).

Eto bas sad se plasira film o herojskoj borbi protiv persijanaca kad se vrti ovo *****e oko iranskog nuklearnog naoruzanja. Cak su i oni tamo digli graju.

Master Neo
22.3.2007, 20:57

Eto bas sad se plasira film o herojskoj borbi protiv persijanaca kad se vrti ovo *****e oko iranskog nuklearnog naoruzanja. Cak su i oni tamo digli graju.

E to su tek prave gluposti! Pa bre, pola sveta koji ce gledati svet, ni ne znaju da su persijanci preci danasnih Iranaca! Ne bi ni znali da ovi nisu digli frku! Uostalom, ajde da film govori o necemo sto se desilo pre 5, 10, 20 godina, ali bre ovo je bilo pre 2500 godina! Kakve veze imaju danasnji Iranci sa persijancima, osim sto su ziveli na istom podneblju? Totalna glupost!

The mighty Boo
22.3.2007, 21:43
Vidi se da ne pratis politiku. Ako ti bolno ocigledne asocijacije nisu jasne onda stavi prst na celo i razmisli zasto su digli picvajz ako je to vec toliko irelevantno.

Master Neo
22.3.2007, 21:51
Vidi se da ne pratis politiku. Ako ti bolno ocigledne asocijacije nisu jasne onda stavi prst na celo i razmisli zasto su digli picvajz ako je to vec toliko irelevantno.

Slusaj, totalno me ne interesuje da li je neko uveo sankcije Iranu zbog nuklearnog oruzja, kapiras! Mene interesuje dobar film, sto ovaj i jeste, a to da li ima veze sa Iranom ili ne, to mi je tako nebitno u zivotu, da nisi svestan! I ako bas hoces da znas, ni u jednom trenutku nisam pomislio na Iran, dok nisam cuo da su se oni bunili. A i svi su cutali kada su nas terorisali devedesetih, i kad su nas istreskali '99, tako da me boli uvo sta ko radi tamo negde...

mad_skillz
22.3.2007, 22:12

evo ga josh veci shaljivdzija od onog prethodnog sa wow idejom
dakle ljudi postuje misli vezane za film, neke podatke i sl. nemojte pisati ovakve poruke samo kvarite temu za dzabe

Mrka Kapa
22.3.2007, 22:56
Okej, sad malo podataka:

Za 3D obradu su korišćeni programi Maya, XSI i Lightwave; 2D composites sa Shake, Inferno, Fusion i Combustion. Rađeno je uglavnom pomoću Macintosh-a, mada je veći deo filma obrađen u Linux-u. Obrada boja je obavljena u programu Truelight. Veći deo filma je snimljen pri brzini 50-150fps.

U intervjuu za IGN.com, Zack Snyder je objasnio da su borbene formacije, posebno spartanska (phalanx), namerno promenjene - i samim tim istorijski netačne - da bi "izgledale cool" i bolje odgovarale svrsi filma.

Tokom snimanja je u 90% scena korišćen bluescreen, pošto bi green davao svetliju atmosferu, i zato što spartanski plaštovi bolje izgledaju snimljeni na plavoj pozadini.

I još samo da dodam da me je najviše u filmu oduševilo snimanje scena borbe u slowmotion-u, i to ne na onaj "Matrix" način. Zaista, to celom filmu daje neku atmosferu monumentalnosti, zajedno sa fenomenalnim kadrovima.

oluja
22.3.2007, 23:01

Teorija zavere, manite se takvih razmisljanja niste u parlamentu... :dedica:

Master Neo
22.3.2007, 23:10
I još samo da dodam da me je najviše u filmu oduševilo snimanje scena borbe u slowmotion-u, i to ne na onaj "Matrix" način. Zaista, to celom filmu daje neku atmosferu monumentalnosti, zajedno sa fenomenalnim kadrovima.

I sto je najveci trip, nekako, koliko god da se istice da je film radjen kompjuterski, i da dosta toga nije istorijski tacno, nekako, sve mi deluje da je tako nekako bilo, film je zaista vrhunski odradjen, svaki njegov deo je bez premca.

Ocelot
23.3.2007, 0:54
Ljudi, film je možda tempiran da se pojavi kako bi nekima podigao duh, možda je sama publika to umislia, može biti milion stvari, ali jedno je bitno: Film je ekranizacija stripa. Stripa koji odavno postoji. Stripa koji je napisao čovek inspirisan hrabrošću Spartanaca i događajima koji su se odigrali. Pa čak i da je tako kako vi kažete, kakve to veze ima? Srbija nije u ratu sa Irakom. Zašto onda da mi razbijamo glavu time? Sad ćemo mi da rešimo svetsku misteriju, jel tako?

Ja sam ga već odgledao dva puta i planiram ponovo da ga pustim. Ne opterećujem se nikakvim teorijama zavere. Drago mi je što ima još filmova koji uspevaju da opravdaju svoju popularnost. Uživao sam u filmu. Možda bi trebalo da to i vi uradite.

Mrka Kapa
23.3.2007, 1:10
Pre nekog vremena smo se složili da nećemo govoriti o ovom filmu kao o oruđu/oružju nečije propagande, jer rasprave mogu otići u nedogled, mogu da padnu i neke uvrede, a sasvim bez potrebe. Neko je samo odabrao da film gleda kao priču koja će ga zabaviti, neko traži drugačije poruke između redova, i na osnovu toga ocenjuje film.

Sam Zack Snyder je o filmu rekao da predstavlja pokušaj "da se istorija prikaže kao mit", i odlično im je pošlo za rukom/kamerom. Primitvni će biti oni koji film koriste kao istorijsku čitanku :)

Corwin
23.3.2007, 4:05
Gledao sam ga, i moram reći da je fenomenalan. Znam da je film rađen po stripu, ali ima nešto što me nervira. Ovolika doza nepoštovanja istorije mi malčice dođe kao neko skrnavljenje, a Spartanci bez oklopa, kratkih kosa i sa manekenskim mišićima su mi, i pored toga što mi je jasno šta je pisac htio da kaže, pomalo smiješni. A mora se priznati, sa onim woohoo povicima podsjećaju malo na debilne američke marince. Samo sam se zapitao ako su već htjeli da prave ovakav film zašto nisu još malo izmjenili scenario tako da niko ne prepozna da se radi o Termopilama.

Ocelot
23.3.2007, 21:47
Imam ideju. Neka neko predloži Voji da ubaci jedan pop-up prozorčić svakome ko uđe na ovu temu sa natpisom: Film je rađen po stripu!

(Sam sebi sam počeo da se gadim od ovog ponavljanja)

mad_skillz
23.3.2007, 22:57
bilo je danas na Art TV-u the making of 300 i 8 nedelja je trajala priprema za borce a rekli su da bi bilo nemoguce snimiti onakav film bez specijalnih efekata ako bi se drzali radnje stripa

Belfegor
23.3.2007, 22:57
Imam ideju. Neka neko predloži Voji da ubaci jedan pop-up prozorčić svakome ko uđe na ovu temu sa natpisom: Film je rađen po stripu!
(Sam sebi sam počeo da se gadim od ovog ponavljanja)
Da FILM JE RADJEN PO STRIPU i to kako je odradjen, iskreno film je neverovatan i licno sam odusevljen efektima. Odgledao sam ga na kompu i definitivno cu otici i u bioskom. ko se stvarno divi spartancima i hoce istorijsku sliku o filmu neka odgleda dokumentarac koji je prikazivan na kablovskoj a bio je i na drugom! sto se tice ovih teorija zavera, samo cu se nasmejati:D
a tip sa WOW-om je car:to_care: , pozdrav njemu!

Densetsu
24.3.2007, 16:49
Ne znam dali sam jedini,ali meni se vise svideo trejler nego film :confused: (to ne znaci da je film los :) )

mad_skillz
27.3.2007, 0:36
ljudi premijera je prekosutra ja idem sav sam se naoshtrio, a vi? :)

sasha vukelic
27.3.2007, 1:12
gledao sam film prije 10ak dana i moram reci da me je odusevio i to bas zbog toga sto sam ocekivao potpuno suprotno - da ce, nakon mnogobrojnih visokobudzetnih "spektakl"-ova, biti prezvakana tema, dosadan film.
definitovno zavrjedjuje paznju, pogotovo ako ste uzivali u sin city-ju.

polarnimeda
27.3.2007, 4:33
ljudi, kada izlazi dvd?

Master Neo
27.3.2007, 4:38
ljudi, kada izlazi dvd?

Sest meseci posle izlaska filma iz bioskopa, koliko ja znam.

muki85
27.3.2007, 23:08
Film razocarenje u odnosu na ono sto pokazuje u trejlerima.... Ako ste odgledali sve trejlere i kojim slucajem 300 sekundi iz filma 300, a jos i snimanje filma koje su nasi kreteni uspeli da prikazu pre premijere, onda se u svakom slucaju spremite na razocarenje... Sve bitno vezano za borbe ste videli u gore pomenutim clipovima... Jos dodajte malo price i los zavrsetak i eto vam obrade jednog od najboljih stripova....

ivke76
27.3.2007, 23:29
Film razocarenje u odnosu na ono sto pokazuje u trejlerima.... Ako ste odgledali sve trejlere i kojim slucajem 300 sekundi iz filma 300, a jos i snimanje filma koje su nasi kreteni uspeli da prikazu pre premijere, onda se u svakom slucaju spremite na razocarenje... Sve bitno vezano za borbe ste videli u gore pomenutim clipovima... Jos dodajte malo price i los zavrsetak i eto vam obrade jednog od najboljih stripova....

meni posle brisu postove...ccc...:dedica: salim se :)
inace film ko' i svaki film,igra,ipod,mob. fon,itd...u zadnje vreme: "consume and give me next/more" pogotovo sto svaki novi "blockbuster" ima taj fazon da sve najbolje spakuju u 1'30'' i 'ajmo svi u "biskis" pa posle da se deremo: "this is sparta","go spartans","hell yeah",omg,lol,rofl, itd...strasno.
jeste da i evropa/ostatak sveta ponekad "preteruje" sa umetnickim filmovima i "tripovima" ali meni ce recimo jedan blueberry (http://www.imdb.com/title/tt0276830/) uvek biti ispred ovakvih "nabudzenih" made in hollywood fazona :dedica:

ah da,bravo muki85 za post :tapsh:

Ocelot
28.3.2007, 2:30
Mislim da vam niko neće brisati poruke ako iznesete neke valjane i zdravorazumske razloge. "The making of" nisam hteo i neću da gledam baš iz tog razloga što ne želim da sebi kvarim doživljaj. Znam otprilike kako je teklo snimanje i to mi je dovoljno. Da pokušam malo da odbranim ovaj film:

1. "Nedovoljno razvijeni likovi" - Spartanci: Ljudi koji su ceo svoj život posvećivali treniranju i usavršavanju u borbi kako bi uvek bili u stanju da odbrane Spartu i koji bi bez razmišljanja poginuli za nju. Ljudi koji su smatrali da je ispod časti koristiti se raznim spletkarenjem kako u borbi tako i u svakodnevnom životu. Tih 300 čoveka su znali da idu u smrt i smatrali su se počastvovanim što će položiti svoje živote kako bi odbranili svoj narod.

Grci: Ljudi više okrenuti spletkarenju i diplomatiji. Većina njih bi do smrti branila svoju državu, ali bi pre toga istražila svaku drugu moguću priliku da pre nego što krene u rat.

Persijanci: Ekspanzionalistička nacija čiji se kralj smatra božanstvom (i sam sebe tako zamišlja) i kojoj se ukazala prilika da proširi svoju teritoriju.

Ne znam šta je više potrebno od ovoga. Pored toga, još detaljnije su opisani "glavni" likovi. I bez ovoga svi znamo ko je ko.

2."Borbe su razočarenje" - Potpuno pogrešno. Naravno, nisu mogli da prikažu svih 300 Spartanaca kako udaraju 300.000 Persijanaca. Ali ipak su uspeli da koliko-toliko dočaraju utreniranost i organizovanost Spartanaca i haotičnost Persijskih jedinica. Dodajte tome i fantastične scene pojedinačnih boraca i šta ćete više od toga.

3."Kraj je razočarenje" - Film se zove 300. Ne zove se persijski ratovi. Priča prati tih 300 vojnika od početka do kraja. I evo da vam pokvarim doživljaj, svi su poginuli. :)

4."Bezumna akcija i plitka priča" - Pročitajte 3. stavku. Pored toga, film nije prenatrpan "dubokim" govorima. Čak štaviše, ističe se onaj poznati Lakonski govor po kojem su Spartanci takođe bili poznati.

mad_skillz
28.3.2007, 3:57
ako pod loshim krajem podrazumevash smrt svih 300 spartanaca onda se zapitaj shto si uopshte gledao film jer bi takav kraj bio u bilo kakvoj interpretaciji priche o termopilu

Master Neo
28.3.2007, 17:22
Pa hvala bogu da ce izginuti svi, barem nesto mora da bude po istoriji. Ali to je najslavnija smrt za njih, a i konacno da se neki film americke produkcije zavrsava smrcu pozitivaca.

uros@3D
28.3.2007, 18:46
Da ali opet je i to odmah bilo za ocekivati. Neki ortaci se nalozili da ce sigurno biti 300 2:boodala: fazon nadovezuje se na kraj ovog filma... svi se razumeju u istoriju:rofl: Inace jedini kraj koji nisam ocekivao je potpuni prevrat na kraju filma Vidoq:Freddy:

Ocelot
28.3.2007, 18:55
Da ali opet je i to odmah bilo za ocekivati. Neki ortaci se nalozili da ce sigurno biti 300 2:boodala: fazon nadovezuje se na kraj ovog filma... svi se razumeju u istoriju:rofl: Inace jedini kraj koji nisam ocekivao je potpuni prevrat na kraju filma Vidoq:Freddy:

Ne znam da li mislimo na istu stvar, ali i ja sam primetio da odjednom svi poznaju istoriju Sparte u sitna crevca. Koga god da pitaš, svi će ti objasniti šta se dogodilo u toj bici. Ali ono što je još gore je to da su sad napravili situaciju u kojoj su Spartanci vodili samo ovu bitku. Sve ostalo je potpuno nepoznato i nebitno. No, dobro, barem su neki naučili ponešto pa makar i samo jedan delić.

uros@3D
28.3.2007, 19:33
Ne znam da li mislimo na istu stvar, ali i ja sam primetio da odjednom svi poznaju istoriju Sparte u sitna crevca. Koga god da pitaš, svi će ti objasniti šta se dogodilo u toj bici. Ali ono što je još gore je to da su sad napravili situaciju u kojoj su Spartanci vodili samo ovu bitku. Sve ostalo je potpuno nepoznato i nebitno. No, dobro, barem su neki naučili ponešto pa makar i samo jedan delić.

Upravo to! Niko do sada nije ni cuo za Spartance a sada su odjednom svi maturirali istoriju:D

Corwin
28.3.2007, 20:16
Nije mi jasno što vam je toliko stalo da dokažete da filmu nema mane. Naravno da ima mana, nisu snimljena ni tri savršena filma. Vrijeme i to koliko će se dugo ovaj film pamtiti će pokazati koliko je bio kvalitetan.

Ocelot
28.3.2007, 20:39
Heh, pa ne postoji savršen film i ne verujem da će se to ikada i desiti. Sve je to stvar ličnog ukusa. Jedino što me pomalo iritira je to što ga neki ljudi pljuju jer su izgleda očekivali dokumentarac iako se celo vreme govorilo da je film daleko od toga.

ivke76
29.3.2007, 1:37
ma boli mene ona stvar i za istoriju i za cinjenice i sve ostalo kad odem da gledam film.hocu da me zabavi,uplasi,nasmeje...sta god u zavisnosti od zanra.ali necu da gledam jedno te isto iz naslova u naslov a to je dobro smuckani recept malo efekata,malo "przackih" povika/recenica,malo golih si*a,velika bitka da nekazem final fight na kraju i ajmo ponovo do sledeceg "block buster-a".nemam vise 10 godina da se lozim na neke kvazi super heroje i tom kruza sto vozi avion :D
btw gledajte na pinku state of the art koji upravo pocinje: DJANGO (http://www.imdb.com/title/tt0060315/) vrh film sa francom nerom :dedica:

muki85
29.3.2007, 11:29
Svaka chast Geraldu Buttleru(nadam se da sam napisao dobro ime)... Svetla tachka....

mad_skillz
29.3.2007, 13:15
bio sam ne premijeri..jedna rech..zlo..svaki komentar je suvishan

muki85
29.3.2007, 13:41
Mad Skillz nbemoj toliko da se primas na blockbustere koji nastaju usled nedostataka ideja u masineriji Hollywood koji se okrecu remake-ovima i radjenju filmova po stripovima i.t.d... Ako hoces malo da gledas filmove sa umetnicke strane gledaj panov lavirint ili ameliju pulen... Svaka cast frank-u miller-u koji je uvek brilijantan kao i sin city-ju... Citao sam oba stripa i mogu reci da su filmovi verno preneti... Ali lako je napraviti film po necemu sto je vec smisljeno... Za****ni spartanci sa velikim sisama i trbusnjacima do jaja, mracna atmosfera i jos mracniji negativci, ponos i pravda, shaka jada protiv zlotvora:dzavo: .... Blokbasteri postoje postojace itd... Uvek ce izaci neki film koji ce napujdati trejlerima... A onda cvrc... Gledaj Ghost rider i sve ce ti biti jasno....

ACHTUNG
29.3.2007, 17:45
Bio sam na premijeri. Gledao sam film. Jutro je pametnije od veceri. Ali i dalje ne mogu da iznesem kritiku kao jedan covek. Zato cu i analizati iz 2 ugla. Moja dva ugla.

I "Obican" gledaoc

Definitivno jedan od najboljih ako ne i najbolji film koji sam ikada gledao.

1) Prica - 9
Ni malo ni previse. Sve je tu. Mrznja, ljubav, hrabrost, slava,... Pravi pump-action film. Emotivni elementi su vrlo jaki i izazivaju da se gledaoc srodi sa glavnim glumcima (naravno, devojke se nece poistovetiti sa Leonidasom :) ).
Maximalna ocena nije dobijena zbog malo traljavog kraja. Po mom ukusu, mnogo bi bolje bilo da su poginuli u poslednjem prelepom i precasnom napadu. Smrt Leonidasova je odlicna, ali ostalih ni priblizna. Smrt coveka je vrlo izuzetan trenutak i sama scena je mogla da se uradi upecatljivije. Imam osecaj da ce sada svi da stenju za stripom..

2) Glumci - 8.5
Ovde nije ni trebalo mnogo glume. Leonidasova zena je odlicno odglumljena. Sam Buttler ima tu facu koja je potrebna da bi lik bio "zaeban" i veliku vecinu filma je dorastao liku koga glumi osim opet kraja. Glumcu Kserksa opet svaka cast. Za razliku od Buttlera odlicno kraj,odnosno nevericu koja ga je zadesila kad je ukapirao da ipak nije untouchable.

3) Akcija - 10
Naprosto fenomenalno. Posebno prvi udar persijanske lake pesadije. Dao bih joj obrnutu + osmicu da je moguce za ocenu. Krv,delovi tela koji lete samo dodaju svemu tome. Naravno, ne osvrcnem se na istoriju jer to za sada i nema potrebe. Spartanci su perfektno uradjeni kao borci koji traze velicanstvenu smrt. Mislim da ovde vise nema sta da se kaze.

4) Specijalni efekti i zvuk - 9.5
Specijalni efekti naravno razbijaju. Za strele treba nekom dati Oskara. Maximalna ocena nije dobijena zbog ponekad traljavo uradjene pozadine. NIje mi do kraja docarala utisak bojnog polja. Ali zato zvuk jeste. Perfekta ocena. Bolje zvucne efekte i soundtrack do sada nisam cuo.

Sve u svemu ocena 9.3 . Film nije savrsen ali se izuzetno priblizio tome. Mislim da nijednom filmu licno ne bih do sada dao vecu ukupnu ocenu. Vrlo je vazno ovo ukupna ocena jer mnogi filmovi su dobri ali im nedostaje to nesto da ukupno postanu fenomenalni kao nas film 300 sada.

Shang Tsung
29.3.2007, 17:46
Potvrdjujem takodje:
premijera-film zlo
U danasnje vreme me jedino takvi tzv "spektakli" (ili ti przaznici za chula, kako ih ja zovem) mogu odvuci u bioskop. Sta imam da gledam ameliju pulen na velikom platnu i sa xiljadama vati snage ozvucenja.

Alek
29.3.2007, 18:11
Mad Skillz nbemoj toliko da se primas na blockbustere koji nastaju usled nedostataka ideja u masineriji Hollywood koji se okrecu remake-ovima i radjenju filmova po stripovima i.t.d... Ako hoces malo da gledas filmove sa umetnicke strane gledaj panov lavirint ili ameliju pulen....

E ovde moram da se slozim s tobom iako si me u predhodnom razocarao (mada obrisali pa dzabe....) :mad: Ok 300 je stvarno super i gledao bih ga opet ali koliki utisak je ostavio Panov (Faunov) lavirint na mene to je neverovatno. TOLIKO dobar film nisam skoro gledao, a jos Spanski :dedica:
Pozz

muki85
29.3.2007, 18:23
Achtung brate da li si ti normalan:boodala: kada kazes da je to najbolji film svih vremena koji si gledao.... Pa Uporedi ga samo sa Gospodarima koji su se "skoro" pojavili.... Ne razumem kako mozete da dajete ovakva misljenja o filmu koji cete zaboraviti do premijere sledeceg Blockbuster spektakla prenatrpanog akcijom i specijalnim efektima.... Jednostavno se ne treba zaletati sa misljenjima.... Svako ko voli i malo akcije on bi i Ramba stavio na litu najjacih filmova svih vremena.... Obidjite malo s vremena na vreme http://www.imdb.com/chart/top pa pogledajte listu filmova.... Nemoj da mislis da imam protiv tebe, ako mislis NEMAM, samo ti je malo ishitreno misljenje posto si se vratio sa premijere i Dolby-ja....

Belfegor
29.3.2007, 18:26
sa ocelotom se savrseno slazem,samo nije napomenuo sta su Spartanci ohrabrivali da bi imali povcezanije redove i da bi podstakli da jedan ratnik cuva drugog! naravno i legendarno povlacenje!
film ima "nedovoljno razvijene likove" ali zapitaj se koliko bi morao da traje ili koliko bi delova morao da ima da bi u tancine opisao sve likove?!
borbe su prikazane onako kako bi svi voleli da vide, da bi privukli publiku, jer ipak je to blokbaster kratkog veka koji ce da napuni dzepove onih gore iz holivuda, ali se slazem sa achtungom da je praznik za oci i prikazuje puno moc kompjutera jer su specijalni efekti zlo, kao i ceo film sto se tice obrade, i upravo sam zbog toga isao na premijeru, da uzivam u carima kompjuterske obrade!
akcija kao sto vec pomenuh privlaci "siroke narodne mase" i to je njena svrha, a svi koji znaju sta je bilo, kako se desilo i ko su bili spartanci i nije trebao da ga gleda ako je ocekivao tako nesto!
naravno svako ima svoje misljenje, ali shvatite ovo je samo jos jedan BLOKBASTER karatkog veka i samim tim sto toliko polemisemo oko njega mi ga i uzdizemo iznad ostalih ostvarenja, i oni koji ga vole i oni drugi! Mislim ko ce o njemu da prica za godinu dana?:cool:

ACHTUNG
29.3.2007, 18:33
II Ljubitelj istorije

Ovde su mi misli previse rastrzane. Kako god vi mislili da je ovo film po stripu, ovo je ipak ekranizacija Bitke kod Termopila. Ne samo zbog naslova vec i zbog toga sto ce sada mnogi ljudi da stvaraju misljenja o Starim Grcima i Persijancima na osnovu ovog filma.Zato cu dati jedan plus i jedan minus.

+ Mit o Spartancima
Mislim da smo konacno odali cast kakva je dostojna tim borcima. Ne zbog toga protiv koga su se borili, vec zbog njihove hrabrosti i zelje da daju svoj zivot za domovinu. Evo i zbog cega. Sami Spartanci su obozavali da slusaju price o Termopilskoj bitci. Voleli su da velicaju brojke Persijanaca. U flimu je iskoriscena Herodotova brojka od 1 000 000 Persijanaca. Oni su progonili atinske filozofe osim ako nisu imali neke interesantne price da pricaju, price o herojima na koje bi se ugledali golobradi Spartanci. Upravo zbog toga, ovo nije samo blockbuster za mene. Ovo je poslednja stepenica. Ceo svet je video ko su i sta su bili spartanski vojnici ( osim mozda niggera u Africi, al jbg). Rekao sam vojnici! Upravo zbog svega ovoga, sami Spartanci bi najvise voleli ovaj film. Uspeli su da na kraju svima prenesu svoju pricu o slavi i hrabrosti. I to u kom obliku...

- Alternativna istorija
Kao sto rekoh, bilo kako bilo, ovaj film ipak utice na mnoge ljude sirom sveta i obliku im misljenje o starom svetu. Strip je uvelicao borce, dobro i zlo, jos jace ih razdvojio, uveo zenski element u celu stvar (iako nije postojao), a film je to prezvakao za svaciji um. A ovaj ga je uzeo zdravo za gotovo. Samo pominjanje Plateje na kraju znaci da film i strip ipak imaju istorijske crte. I vise nego to. Ali pominjanje Kserksa kod Plateje iako on tamo nije bio, nazivanje Persijanaca tiranima i predstavljanje Spartanaca kao cuvara Stare Grcke je preterano. Zaista mi se gadi ponekad kada vidim da neko misli kako su Spartanci ebali kevu svima i branili "bracu Grke". Za mene je ovo ipak jedna velika uvreda na istoriju preko koje necu preci. Uvreda koja ce kod mnogih stvoriti pogresnu sliku a time i promeniti u jednom pogledu istoriju.

ACHTUNG
29.3.2007, 18:36
Achtung brate da li si ti normalan:boodala: kada kazes da je to najbolji film svih vremena koji si gledao.... Pa Uporedi ga samo sa Gospodarima koji su se "skoro" pojavili.... Ne razumem kako mozete da dajete ovakva misljenja o filmu koji cete zaboraviti do premijere sledeceg Blockbuster spektakla prenatrpanog akcijom i specijalnim efektima.... Jednostavno se ne treba zaletati sa misljenjima.... Svako ko voli i malo akcije on bi i Ramba stavio na litu najjacih filmova svih vremena.... Obidjite malo s vremena na vreme http://www.imdb.com/chart/top pa pogledajte listu filmova....

Kao prvo, ja tebi nisam brat. Kao drugo ti si onaj koji se zalece sa misljenjima pre nego sto saceka da drugi iskaze svoje. Kao sto nisi sacekao da postujem i drugi deo svoga odgovora tako si i pokazao svu neizboranost svoje mozdane kore. Meni je ovo najbolji film zato sto mi znaci vise od toga.

mad_skillz
29.3.2007, 19:14
Mad Skillz nbemoj toliko da se primas na blockbustere koji nastaju usled nedostataka ideja u masineriji Hollywood koji se okrecu remake-ovima i radjenju filmova po stripovima i.t.d... Ako hoces malo da gledas filmove sa umetnicke strane gledaj panov lavirint ili ameliju pulen... Svaka cast frank-u miller-u koji je uvek brilijantan kao i sin city-ju... Citao sam oba stripa i mogu reci da su filmovi verno preneti... Ali lako je napraviti film po necemu sto je vec smisljeno... Za****ni spartanci sa velikim sisama i trbusnjacima do jaja, mracna atmosfera i jos mracniji negativci, ponos i pravda, shaka jada protiv zlotvora:dzavo: .... Blokbasteri postoje postojace itd... Uvek ce izaci neki film koji ce napujdati trejlerima... A onda cvrc... Gledaj Ghost rider i sve ce ti biti jasno....
ne, hajdemo svi da gledamo neshto tipa Doktor Zivago i da plachemo i da troshimo megatone maramica..saberi se pa onda pishi

Iris
29.3.2007, 19:57
Nećemo sad da upadamo u vatru, jel' da?? ;)
Muki je zvanično upozoren zbog olakog pristupa temi i sagovornicima, a od vas ostalih očekujem zrelu i dinamičnu diskusiju.
Hajde, ljubi vas vaš moderator ženskog pola, bez ludila... :D

Kao dopunu filmu (koji još nisam gledala) preporučujem knjigu "Ognjena kapija" Stivena Presfilda.

mad_skillz
29.3.2007, 20:12
imam dotichnu knjigu, prochitao sam je jedno 20 puta svaka preporuka..dobra je i njegova druga knjiga na slichnu temu, zove se "Plime Rata", govori o Peloponeskom ratu..

The mighty Boo
29.3.2007, 20:50
Ne kapiram sto neki ljudi grcevito brane jedan najobicniji holivudski blokbaster. Ajd da padamo u vartu oko Fight Club-a, Matrixa ili ne znam sta vec ali oko ovoga stvarno...

Najjaca mi je izjava Frenka Milera koju sam procitao u Politici da su Spartanci ginuli za slobodu i demokratiju. Ajd ovo prvo ali zbog ovog drugog bi covek trebao da izvrsi samoubistvo. Trostruko.

The mighty Boo
29.3.2007, 20:54
E da, i hvala onome koji mi je dao losu reputaciju (a nije se potpisao) zbog prethodne izjave (o propagandi). Vrlo hrabro, i inteligentno.

Takodje hvala Achtungu koji je dodao jos -rep, kao da prethodni nije bio dovoljan.

mad_skillz
29.3.2007, 21:05
Ne kapiram sto neki ljudi grcevito brane jedan najobicniji holivudski blokbaster. Ajd da padamo u vartu oko Fight Club-a, Matrixa ili ne znam sta vec ali oko ovoga stvarno...

Najjaca mi je izjava Frenka Milera koju sam procitao u Politici da su Spartanci ginuli za slobodu i demokratiju. Ajd ovo prvo ali zbog ovog drugog bi covek trebao da izvrsi samoubistvo. Trostruko.
a ti bi trebao da se zapitash da li si uspeo da razumesh poentu filma i poentu toga shto je on rekao..

ACHTUNG
29.3.2007, 21:24
Sam Zack Snyder je o filmu rekao da predstavlja pokušaj "da se istorija prikaže kao mit", i odlično im je pošlo za rukom/kamerom.

To je ono o cemu sam ja pricao. Spartanci su zeleli (ali stvarno) da se o njihovom podvigu prica. Ovo jeste blokbaster, na ovo ce se primati cak i Japanci, ali ono sto je za mene vazno jeste da se prica i dalje prenosi...

Malo sam se grozio pri onom bogohuljenju prorocista u Delfima. Autor ih je prakticno izbacio, ali je tima izgubio jednu vrlo vaznu recenicu koja je Leonidasu pokazala put... Ko zna znace.

Onaj kome ovaj film predstavlja jos jedan blokbaster ne bi trebalo ovde da se pojavljuje. Ili ce dobiti negativnu reputaciju. ;)

Mrka Kapa
29.3.2007, 21:59
Malo sam se grozio pri onom bogohuljenju prorocista u Delfima. Autor ih je prakticno izbacio, ali je tima izgubio jednu vrlo vaznu recenicu koja je Leonidasu pokazala put... Ko zna znace.

Prvo, svaka čast !ACHTUNG!-u za detaljno izražavanje mišljenja o filmu. Složiću se sa njegovim načinom gledanja filma iz dva ugla, jer i meni je zasmetalo nekoliko stvari koje se uglavnom tiču istorijskih podataka, a neću ih navoditi ovde jer su uglavnom pomenute.
Ne sviđa mi se kako je urađen deo priče oko kraljice Gorgo. Mislim da jedna kraljica njenog odgoja ne bi nikada učinila onako nešto. Nije mi baš najjasnije, ako je njoj onaj prijatelj senator obezbedio da govori u Senatu, čemu ono poniženje sa izdajicom? Da bi ga kasnije sa boljim razlogom probola u Senatu? Ne sviđa mi se taj deo.
S druge strane, mit o neustrašivim ratnicima je uspešno dočaran. To što su svi "kockasti, glasni i nabudženi", pa, to je samo trend ovog vremena. Koliko se sećam, nijedan junak ili ratnik nije bio u filmovima žgoljav i neugledan:) Ranije se, recimo, nije toliko insistiralo na prikazivanju perfekto oblikovanih mišića; to je došlo sa Švarcenegerom. Treba ipak gledati malo dalje od pakovanja. Mada razumem zašto ono može ponekad da bude uvredljivo.
U globalu, kao celina, film je veoma uzbudljiv i, ako volite akciju, savršen; ako tražite eye-candy, ostaćete prikovani za stolicu. Sve ostale aspekte filma definisaće vaš sopstveni ukus.

Belfegor
29.3.2007, 22:13
kao sto iris jednom davno rece, ZASTO svi izbegavaju da pricaju o spec. efektima ili bilo kakvom udelu PC-a u filmovima! Mislim da tome treba pricati, a ne raspravljati se oko filmova, tipa kome se svidja a kome ne...

The mighty Boo
29.3.2007, 22:15
a ti bi trebao da se zapitash da li si uspeo da razumesh poentu filma i poentu toga shto je on rekao..

To sto je rekao ne stoji sa istorijske tacke gledista.

mad_skillz
30.3.2007, 1:09
..ili ce Sparta pasti, ili ce izgubiti kralja u bici...

Nicolas
30.3.2007, 1:16
Ne mogu a da ne pitam ovo: Kako mozete da pamtite te pojedinosti iz istorije, i jel zaista verujete u sve to sto ucite po knjigama?

Meni je to sve rekla-kazala, jednostavno ne mogu da se zainteresujem za to kada nisam siguran da li je tacno, dok mi se ne iznesu dokazi kao u nekim emisijama na viasat history-ju recimo nista od posvecivanja tome.

Iris
30.3.2007, 1:59
Dok mi se ne iznesu dokazi kao u nekim emisijama na viasat history-ju recimo nista od posvecivanja tome.

A ti zaista misliš da i to "pije vodu"? You still have much to learn, my young... :D

Nego, zabrazdili ste sa tom istorijom i ispiranjem mozga. Ako imate još nešto kvalitetno da dodate o samom filmu, ako ne - da zaključavam temu...

mad_skillz
30.3.2007, 2:46
slazem se..chitajuci komentare na imdb-u uvidi se da film mozete ili mrzeti ili obozavati..ili dobije ocenu 3 ili 8.5..sredina ne postoji a s'obzirom da sam zapocheo temu zamolio bih sve uchesnika da nadalje ne pune temu nekim kvazi filosofijama jer ovo nije tema za to a i ne zelim da mi Iris udari kalauzom po ovome ja od sada necu ucestovovati u raspravama vezanim za istoriju kojih nadam se nece ni biti..

ivke76
30.3.2007, 3:54
svaka cast!
obrisan mi je post to jest citat ocigledno "starijeg" filmofila sa imdb-a koji je fantasticno opisao 300 i manje vise sve novije "block buster-e".kome to nije jasno (zasto se danas prave filmovi po stripovima i "siroj publici gutljivim stvarima" i na koju publiku se "cilja" radi zgrtanja puuuuno zelenih novcanica) ne treba ni da komentarise nista jer film je bio i (uglavnom van hollywood-a (cast retkim izuzecima)) ostao UMETNOST a to 300 definitivno nije.
Nego, zabrazdili ste sa tom istorijom i ispiranjem mozga. Ako imate još nešto kvalitetno da dodate o samom filmu, ako ne - da zaključavam temu...
jos jednom svaka cast i tebi!
poenta je da je sve manje kvalitetnih naslova iz najrazvijenije filmske sredine a to je ono sto je lose.
p.s.mozete sad' da "rokate" negativne reputacije jer vama je 300 odlican film ali stavite to za trenutak po strani i zapitajte se gde to ide filmska industrija i kada vam posle stotog "300" bude postalo jasno sta sam ovde pisao :dedica:

Mario Pavićević
30.3.2007, 8:06
Kao dopunu filmu (koji još nisam gledala) preporučujem knjigu "Ognjena kapija" Stivena Presfilda.
Ufff Ognjena kapija i film 300?:) dogadjaj o kome se prica je isti ali ne verujem da ce se u knjizi naci bilo sta sto se vidi na filmu:)

Iris
30.3.2007, 10:22
U knjizi ćeš naći više! ;)

Po mom skromnom mišljenju umetnost je odavno napustila SAD i zadržala se donekle u Evropi i Aziji. Tako je još od kraja prošlog veka - uporedite književnost, muzička ostvarenja, strip i filmsku umetnost na globalnom nivou! Malo šta smo veliko i kvalitetno dobili u poslednjih desetak-dvanaest godina.

Film "300" je po meni hvale vredan pokušaj da se strip kao umetnost približi prosečnom građaninu. U moru sličnih užasnih pokušaja kao što su Spiderman, X-men, Hulk, Ghost Rider itd. filmovi poput Sin City-ja ili 300 zaista su pravo osveženje. Odnos glume i kompjuterske animacije je takođe u dobrom balansu i nemate gorak ukus u ustima kakav ostaje posle ostalih američkih blokbastera. Ako ništa drugo, to je dovoljan razlog da ovaj film ostane upamćen makar još neko vreme. Na stranu istorija ili politička situacija - ovaj film daje ono što očekujem i od ilustrovane verzije tj. stripa. I to mi je sasvim dovoljno za početak...

PS. Panov lavirint nije džabe proglašen za film godine u 2006. po mišljenju javnosti i kritičara :) Izuzetno delo ali nema poente porediti ga sa filmom "300", niti praviti takve offtopic-e ovde.

bobi
30.3.2007, 10:42
Ej, pa i ja sam gledao 300. :)
Doduše gledao sam ga na prilično lošoj kopiji, i mislim da bi trebalo još jedanput da vidim film, da bih konačno formirao mišljenje.

Sviđa mi se poruka koju film ostavlja. Danas, u besomučnim političkim previranjima, iznalaženja ljigavih kompromisa i težnje sve većeg broja mladih ljudi da se sagne i podvije rep, ovaj film kazuje o tome da i izgubljene bitke treba voditi hrabro i bez trunke ustezanja.
Gluma je, obzirom na to čemu film teži, odlična. Ono što buni jesu potezi karaktera. Kako to da jedna uzvišena kraljica, čini preljubu na onakav ljigavi način? Ako je već to učinila, onda im nije trebala ona scena u parlamentu, jer ja posle toga nisam znao o kakvoj se ličnosti radi.
Kako to da onaj, do kraja iskvareni i bludni crni sveštenik, molećivim glasom na kraju moli glavnog junaka da se preda? Čemu težnja ka samilosti kod tog karaktera, kada će primiti nagradu?
I ono što mi nikako nije jasno, zašto glavni junaci, koji su preživeli kišu strela, bočice sa zapaljivim supstancama, genetski modifikovane ljude, nosoroge, slonove... ljudi koji su pobili celu silu, budu očas posla savladani od strelaca na liticama? Pa zar nisu trebali u treptaju oka da ih sve potamane. Pomalo mi je zbrzan taj kraj.
Uzgred budi rečeno, efekti su fenomenalni i skroz mi se sviđa taj artistični način bojenja kadrova u stripskom fazonu.

Master Neo
30.3.2007, 12:10
I ono što mi nikako nije jasno, zašto glavni junaci, koji su preživeli kišu strela, bočice sa zapaljivim supstancama, genetski modifikovane ljude, nosoroge, slonove... ljudi koji su pobili celu silu, budu očas posla savladani od strelaca na liticama? Pa zar nisu trebali u treptaju oka da ih sve potamane. Pomalo mi je zbrzan taj kraj.

E i meni je to cudno! Prezivese i slonove i ostale spodobe, a onda izginuse na tako glup nacin. Da su do kraja isli sa svojim borbenim strategijama to se nikad nije desilo, ali kralj je hteo da ubije Kserksa verovatno je zato to tako bilo. I na kraju mu se malo tresla ruka, imao valjda covek tremu, pa je promasio...:kreza:

Mario Pavićević
30.3.2007, 12:36
Nisam te dobro shvatio Iris.Knjigu sam citao i knjiga je zasnovana na istorijskim cinjenicama dok je film naravno film i nema maltene nikakve veze sa istorijom pa mi nije jasno sta se to da "vise" naci u knjizi?:)

muki85
30.3.2007, 12:50
Svaka cast svima koji su uleteli u raspravu o filmu 300, koji su dali svoja misljenja, i onima koji us dobili negativne poene kao ja :D ... Nije mi zao negativnih reputacija dokle god nemam dlake na jeziku, a ako sam nekog uvredio ili povredio svojim iskazima, javno se izvinjavam....:n_klanja: Muki means no harm.... Samo volim da gledam filmove sa umetnicke strane a ne sa strane specijalnih efekata i 3d ozvucenja..... Opet cestitam Frank Milleru na njegovoj mracnoj obradi i pogledu na jedne od najponosnijih boraca.... Ivke jako mi je drago sto imam i tvoju podrsku jer smo ocigledno istomisljenici, bar sto se nekih stvari tice... A sto se kompjuterskih efekata tice kao samih dosta cenim pokusaje kao sto su FF - spirits within i advent children, cisto da ne mislite da sam portivnik kompjutera i efekata, cak sta sam kompjuterski freak jer ne bih bio na ovom forumu

mad_skillz
30.3.2007, 13:06
E i meni je to cudno! Prezivese i slonove i ostale spodobe, a onda izginuse na tako glup nacin. Da su do kraja isli sa svojim borbenim strategijama to se nikad nije desilo, ali kralj je hteo da ubije Kserksa verovatno je zato to tako bilo. I na kraju mu se malo tresla ruka, imao valjda covek tremu, pa je promasio...:kreza:
..at the end of the day the world will know that even a god king can bleed..
poenta je bila ne da ga ubije vec da mu ukaze na to da je covek kao i svi ostali i zato je kserks imao izraz lica neverice i uzasa..poenta je bila da prokrvari, ne da umre..:)

ACHTUNG
30.3.2007, 13:24
Pa kraj je takav jer je po stripu. Ja sam mu zamerio jer mislim da isto tako nesto se moglo uraditi i finalnim jurisem, gde su Spartanci prvo polomili svoja koplja, unistili svoje maceve, i poceli da koriste zube i ruke za ubijanje protivnika (po Herodotu da se ogradim). Sve je zavrseno kada je masa strela ispaljena u tu masu u kojoj su bili spartanski hopliti i persijska pesadija.
Ali opet, ovakav kraj dosta dodaje na emotivnom planu i pokazuje stepen njegove ljubavi ka svojoj kraljici.

Ovde ima ljudi koji misle da su popili pamet bozju i da je svaki blokbaster isti. No ipak ima i onih kojima je stalo do istorije i u Spartancima vide na neki nacin ideale.

Iris
30.3.2007, 14:48
Nisam te dobro shvatio Iris.Knjigu sam citao i knjiga je zasnovana na istorijskim cinjenicama dok je film naravno film i nema maltene nikakve veze sa istorijom pa mi nije jasno sta se to da "vise" naci u knjizi?:)

Spojiš knjigu i film pa proširiš vidike :D

Corwin
30.3.2007, 16:32
Spojiš knjigu i film pa proširiš vidike :D

Nije mi jasno šta će film u ovoj računici.

Iris
30.3.2007, 17:09
Različite vrste umetnosti sa istim lajtmotivom koje udopunjuju jedna drugu. Zašto je to tako teško shvatiti? Bez obzira na to da li je u pitanju nauka ili čista mašta, možemo biti multidisciplinarni, zar ne? :)

Nicolas
30.3.2007, 17:15
A ti zaista misliš da i to "pije vodu"? You still have much to learn, my young... :D

I taj StarWars sa dzedajima i ostalim mi je vise uverljiviji nego neke lekcije iz istorije.;)
Dobro, to sam naveo kao primer, samo mi je to palo na pamet jer zaista ponekad iznesu neke zanimljive stvari i to sve potkrepljeno uverljivim dokazima a "ovo ostalo je sve nekako labavo", ja upravo zbog toga ne uspevam da memorisem dosta toga vezanog za istoriju.

Odgledao sam pola filma sinoc i poljubio krevet, umor jbga, iznecu moje utiske kada odgledam ceo, mada nije bas neki snimak ali kao sto rece bobi treba ga posle odgledati i na boljem snimku pa i ja tako planiram.;)

Corwin
30.3.2007, 18:59
Različite vrste umetnosti sa istim lajtmotivom koje udopunjuju jedna drugu. Zašto je to tako teško shvatiti? Bez obzira na to da li je u pitanju nauka ili čista mašta, možemo biti multidisciplinarni, zar ne? :)
Me nih se složio da se baš nadopunjuju, ali ako ne multidisciplinarni, možemo makar biti tolerantni :)

mad_skillz
30.3.2007, 19:03
ja sam najpre prochitao knjigu i to poodavno i nakon toga film je ostavio prepozitivan utisak na mene..nadopunjuju se na neki nachin ali zavisi kako ko shvata knjigu a kako film..

MilanSM
31.3.2007, 0:43
Dobra fora je što je Leonida oterao onog nakaznog lika jer ne može da drži visoko štit i time čuva čoveka do sebe u čuvenoj formaciji, a čini mi se da je u samo u dva kadra prikazana ta formacija, a ostatak su individualne borbe u kojima persijska vojska ima inteligenciju kao u nekom lošem FPS-u. Podseća me na Serious Sam (koja nije loša igra).
Da ne spominjem one bojne pokliče koji više dolikuju razjarenoj rulji a ne savršeno disciplinovanoj spartanskoj vojci.
Ukoliko bi film govorio o bilo kojem drugom narodu, dobio bi 9+ od mene. S obzirom da su promašili suštinu ratne doktrine Spartanaca (disciplina, smirenost, do perfekcije uvežbano očuvanje formacije), razočaran sam.

mad_skillz
31.3.2007, 14:28
hello..lampica jer se pali?..STRIP!..lol ljudi vishe..

Nicolas
31.3.2007, 14:32
Ovo je kao kada sam juce pitao drugara jel odgledao mozda ovaj film a on rece: Pa ne svidja mi se nesto, ima mnogo animacija.:a_whistli

SuperG
31.3.2007, 15:58
Nevezano za film (za koji inace mislim da je trash), blagi offtopic.

!ACHTUNG!

Konstantno mi je upadalo u oci tvoje nazivanje Leonide Leonidasom. To ti je kao kad bi Julija Cezara zvao Dzulijus Sizar.

Ne$A
31.3.2007, 17:20
Film je bas preteran. Ima puno krvi i klanja i tako tog.:kreza:

Mrka Kapa
31.3.2007, 17:21
Λεωνίδας, na grčkom, izgovara se kao "Leonidas", i mnogi poštovaoci istorije koriste izvorni izgovor, koji se, u ovom slučaju, poklapa sa načinom na koji ga izgovaraju narodi engleskog govornog područja.
Druga je situacija sa imenom Gaja Julija Cezara :)

Iris
31.3.2007, 18:43
Izgovori starogrčkoj i latinskog su različiti, a kod nas je usvojeno "Leonida"... no da ne širimo :offtopic:

Purple
31.3.2007, 18:44
Ljudi, film je mitski, nije istorijski. Cilj mu je bio da bude zanimljiv, a ne da dva sata spartanci disciplinovano cute, nabijeni u neke formacije.
Ovaj film nije za okorele istoricare. Film je odlican, ali sto je nesto bolje, uvek se nadje da prigovori...
btw. Gledajte film u bioskopu, neverovatan dozivljaj... Ne moze svaki film ovo.

madsrdjan
31.3.2007, 20:54
Hm, pogledao sam ga i ...? Pa nisam se bas nesto mogao "uziviti" u film:D
Nekako mi je prazan:( Sve u svemu ocekivao sam vise. Ocekivao sam film koji ce me "dirnuti" ali nista od toga. Ok,radjen je po stripu ali opet...Malo me iznervirala ona scena kada guraju zid od leseva na one likove sa maskama:D -*******vanje zivo.
Citali ste istorijsku citanku u osnovnoj skoli? (kako sam taj udzbenik volio) Tamo je opisano kako su Spartanci, kada je Leonida poginuo, borili se za njegovo tijelo i 3 puta nagonili Persijance u bijeg sve dok nisu izginuli. Nadao sam se da ce toga biti u filmu ali:( Sve u svemu nije los film ali koliko su ga navikali nije bas toliko dobar.

lucifer
31.3.2007, 21:40
Danas sam odgledao taj cuveni 300(ustvari nisam ga odgledao ceo nego sam stigao negde pred kraj i nisam mogao dalje :( )i mogu vam reci da je totalni shit, koliko su ga izvikali da covek pomisli da je nesto stvarno ekstra ono nista mrka kapa.Ako imalo cenite filmsku umetnost ovo pogledajte u krajnjoj nuzdi kao na pr. ako niste gledali nijedan film godinu dana e onda mozete ovo da pogledate ali samo jedanput.

mad_skillz
31.3.2007, 22:14
Iris, notorno sam ozbiljan, molim te daj lock na temu ne mogu da chitam vishe ove gluposti...

Iris
31.3.2007, 22:19
Svako ima pravo na svoje mišljenje ali u pravu si, tema bi ovim tempom mogla da da se održava decenijama a nema potrebe ;)

oluja
5.4.2007, 13:23
Izvini koleginice ali ovo je jace od mene...