PDA

Prikaži potpunu verziju : Creative sound X-Fi

ton_majstor
15.12.2005, 16:55
Muko moja...

Sada ste najcrnji (ali TAZE!) PROSEK turili na naslovnu... oh, Bože!

Čemu stav da je onaj SB iole "breaktrough" u PC-muzici??? Pritom, testirali ste NAJGORI model...

Ništa se nije dalo saznati iz članka a da bi se čovek nakon čitanja istog odlučno zaputio u prodavnicu i KUPIO ili PROBAO taj komad opreme. Taman posla.
Pritom, paralelno za tu cenu se muva unaokolo tri komada KVALITETNIJEG HW, ali NISU, na nesreću, ušli u kriterijum Redakcije ili Autorskog dueta.

Žao mi je što ovako zvučim kao najstrašniji zlotvor i potprđivač, ali odluke SK redakcije u toku 2005. mi ne daju prostora za pametniji i afirmativniji pristup.

Pozdrav!

VojaM
15.12.2005, 18:07
Gledaj to kao nešto u fazonu "to ima da se kupi u našim radnjama".

Inače, opremu ne bira "autorski duet".

oluja
15.12.2005, 21:04
Muko moja...
Sada ste najcrnji (ali TAZE!) PROSEK turili na naslovnu... oh, Bože!
Sta znaci "prosek" u Hi-Fi tehnici? Veeeoma diskutabilno. Meni je Yamaha prosek... subjektivna stvar. Kuci slusam muziku na B&W, Marantz pojacalu...
Čemu stav da je onaj SB iole "breaktrough" u PC-muzici??? Pritom, testirali ste NAJGORI model...
"Breaktrough" u audio tehnologijama je veoma tezak zbog kompleksnosti zvuka uopste (snimanja, pohranjivanja i reprodukcije). Procesor na doticnoj kartici je novitet koji nudi vise za manje para i to je to... sta ocekivati od proizvoda te kalse, Hi-End? :confused:
Ništa se nije dalo saznati iz članka a da bi se čovek nakon čitanja istog odlučno zaputio u prodavnicu i KUPIO ili PROBAO taj komad opreme. Taman posla.
Prosecan korisnik, kome je kartica namenjena, je mogao dosta toga da sazna o njoj. Zahtevniji korisnici ce uskoro, kao sto je i najavljeno u tekstu, da saznaju nesto i o boljim modelima iz te serije...
Pritom, paralelno za tu cenu se muva unaokolo tri komada KVALITETNIJEG HW, ali NISU, na nesreću, ušli u kriterijum Redakcije ili Autorskog dueta.
Koji HW? Saradnici ne biraju sta ce da testiraju, vec urednici... navedi molim te sta u tom cenovnom razredu zasluzuje opis, a postoji u ponudi uvoznika, da uzmemo u razmatranje.
Žao mi je što ovako zvučim kao najstrašniji zlotvor i potprđivač, ali odluke SK redakcije u toku 2005. mi ne daju prostora za pametniji i afirmativniji pristup.
Primecujes i sam... Odgovori samo na zadnje pitanje i po meni si bar doprineo da casopis bude bolji... i ok. :)

Pozdrav.

ton_majstor
16.12.2005, 0:43
Paaaa, "dvoglave aždaje" su pre bile za BIG PICTURE! A i stvarno su NOVOST!

Još jedan Creative "krompir" neće promeniti ništa na ovome svetu. A taj DSP je možda i zanimljiv, ali ga autori teksta nigde ne spomenuše... :D
Za njega sam saznao na Creative-ovom sajtu, "which is nice"...

Taj, plain Creative X-Fi je u USA 130$ Kod nas, na sajtu zastupnika ga i nema. Ako se oni malo ugrade, dodaju PDV, izaći će to na 150 evra. Za te pare zaista ima drugih rešenja. Naravno da ih neću nabrajati, to nije ovde topic, a i nije fer prema SK.

Napominjem da sve ovo nije licemerno, već smatram da je naslovna Decembarskog broja previše "overreacting"... PRAVI ZVUK, EKSTREMNI ZVUK!!!!
Sorry, to kod Creativea nema da bidne... :p

Pozdrav!

oluja
16.12.2005, 1:45
Taj, plain Creative X-Fi je u USA 130$ Kod nas, na sajtu zastupnika ga i nema. Ako se oni malo ugrade, dodaju PDV, izaći će to na 150 evra. Za te pare zaista ima drugih rešenja. Naravno da ih neću nabrajati, to nije ovde topic, a i nije fer prema SK.

Evo ga topic. Tu smo da razmenjujemo iskustva... ili cemu sve ovo...

Napominjem da sve ovo nije licemerno, već smatram da je naslovna Decembarskog broja previše "overreacting"... PRAVI ZVUK, EKSTREMNI ZVUK!!!!
Sorry, to kod Creativea nema da bidne...
Mozda je overkill ali zavisi iz kog ugla gledas... Profesionalnog? SK nije casopis koji opisuje pro studijsku opremu.... Prosecnog korisnika? Mislis li da X-fi nece ispuniti njihova ocekivanja za te pare,... sumnjam. Mp3, igre i dvix filmovi su ono sto ce ove kartice pustati kod krajnjeg korisnika... "upsampling" je sigurno ono sto ova kartica nudi kao najjaci adut i to je ono sto ce nju da prodaje kod sire populacije... Zahtevniji korisnici ce uvek gledati na creative sa podozrenjem i nikad ih proizvodi ove firme nece usreciti, ali opet koliko kostaju "igracke" koje oni kupuju? Ekstremni zvuk se sigurno odnosi na poredjenje sa ranijim modelima, ne mogu da tvrdim... Saradnici su sigurno imali dobre razloge da pohvale karticu uzimajuci u obzir ciljnu grupu korisnika.
Mada jednu stvar ne mogu da oprostim Creative-u, tvrditi da je upsampling toliko dobar da Mp3 poboljsa toliko da se cuje kvalitetnije od CD originala tako sto ga "dize" na 24bit 96kHz???? Moj DVD (up)sempluje na 192kHz... pa? Iz nicega se ne moze dobiti nesto, nikad nije moglo niti ce moci. Koliko para toliko muzike.

black_dz
11.1.2006, 18:46
Decembarskog broja previše "overreacting"... PRAVI ZVUK, EKSTREMNI ZVUK!!!!
Sorry, to kod Creativea nema da bidne... :p
Postovani ton_majstore, moram da konstatujem da ti zapravo predstavljas karakteristicnog KJ-a. Molicu fino, da li si ti cuo kako ta kartica svira? Ne, ti to sve zakljucujes na osnovu tvog genijalnog razuma, koji je u stanju da proceni kvalitet zvucne kartice kroz izlog prodavnice. Tvoje usi bi se oparale, jer si ti profesionalac, i samim razmisljanjem donosis zakljucke kakve niko drugi ne moze ni da sanja. Vidjao sam te i na drugim forumima... Za vas ostale, kratka poruka- Stereoplay, ako znate sta je to, smestio je istu karticu (sa daljinskim upravljacem i X-RAM-om) u Absolute Spitzenklasse:icon_lol:

ton_majstor
2.5.2006, 15:59
Postovani ton_majstore, moram da konstatujem da ti zapravo predstavljas karakteristicnog KJ-a.

Šta sam ja to? Nešto gadno? :eek:

Molicu fino, da li si ti cuo kako ta kartica svira?

Da... ništa posebno. :nov_guita

Ne, ti to sve zakljucujes na osnovu tvog genijalnog razuma, koji je u stanju da proceni kvalitet zvucne kartice kroz izlog prodavnice.

Nisam ovo video (reagovao bih i pre) , inače si solidno bezobrazan. Radiš li za Creative, ja ne! :confused:

Tvoje usi bi se oparale, jer si ti profesionalac, i samim razmisljanjem donosis zakljucke kakve niko drugi ne moze ni da sanja. Vidjao sam te i na drugim forumima...

To znači da mene IMA tamo negde ko da čita i sluša, a tebi preostaje samo da ovako truješ... :rofl:

Pozdrav ostalima! :nov_explo

mfritz
9.6.2006, 12:36
ja bas hteo da postujem novu temu, da pitam da li da kupujem x-fi.

i vidim ovaj hejt. :) i da li da kupujem x-fi?

Mario Pavićević
9.6.2006, 13:00
Kazu da ima problema sa pucketanjem zvuka na velikom broju modela ove zvucne usled neke nekompatibilnosti drajvera zvucne i cipsetova na Creative web sajtu je izasla nova verzija drajvera koja resava taj problem na nekim maticnim plocama(ironicno ne pise na kojim) i neke probleme u igricama.sa obzirom na mogucnost(tj. ne mogucnost) nabavke zvucne kartice koja nije proizvedena od strane Creative-a ili neke druge sa socijalnim Cmedia cipom(koji uopste nisu losi ali naprednije verzije tipa one koje se ugradjuju na Turtlle Beach kartice) covek bas i nema neki izbor.Ako su ti igrice primarne onda je Xi-Fi ok ali ako nameravas kacenje na neko pojacalo ili slicno mozda je bolje da pokusas da nadjes nesto drugo(tipa Terratec)

optimus_prime
9.6.2006, 20:14
Ma ne, X - FI radi fantasticno, nema nikakvog pucketanja niti nekompatibilnosti, niti to da za pojacalo , imam na tu karticu prikljucenu Dynacordovu mixetu 1200W, i radi savrsenu, koristim je i u studiju za pravljenje aranzmana kroz Cubase + VST instrumenti, jednostavno karta je opasna!!! pozz

mfritz
11.6.2006, 2:44
ok. ja imam alteke, nisam planirao da skoro vracam subac. :) ali videcemo jos, ni ja nisam neki fan creativaca. ali ipak imam live :(

glavno mi je da slusam muziku, a za igrice mi nije bas toliko bitan zvuk, jel. ali opet, nemam bas studijsku opremu. ako postoji nesto jako lepo i fino, recite, mislim, ne bih voleo da dam toliko para za nesto sto ne radi bas najbolje ( a necju da pravim muziku )

optimus_prime
11.6.2006, 15:05
ok. ja imam alteke, nisam planirao da skoro vracam subac. :) ali videcemo jos, ni ja nisam neki fan creativaca. ali ipak imam live :(

glavno mi je da slusam muziku, a za igrice mi nije bas toliko bitan zvuk, jel. ali opet, nemam bas studijsku opremu. ako postoji nesto jako lepo i fino, recite, mislim, ne bih voleo da dam toliko para za nesto sto ne radi bas najbolje ( a necju da pravim muziku )

Uzmi onda Creative Live 24bit! Nije losa i lepo radi za te pare. Pozz!

Mario Pavićević
12.6.2006, 14:08
Uzmi onda Creative Live 24bit! Nije losa i lepo radi za te pare. Pozz!
ti ne citas sta si citirao?pa covek kaze da ima live-a.

optimus_prime
12.6.2006, 18:05
ti ne citas sta si citirao?pa covek kaze da ima live-a.

Cuti kad si ti procitao, pa covek je reko da ima live a nije reko KOJI!!! Ima dosta Live kartica od Creative!!!

tomas
12.6.2006, 20:45
ako hoces stvarno dobru i kvalitetnu zvucnu karticu a da nije nesto preterano skupa,uzmi lepo netu terracec karticu ili m-audio http://www.m-audio.com/products/en_us/Revolution71-main.html

odlicna kartica za tvoje potrebe i nije skupa ali u svakom slucaju bolja od creativa,creative je pre bio dosta bolji isto kao sto se znalo za sony televizore a sad su krsh tako ti je isto za creative,trude se oni ali nije to to:)

Mario Pavićević
13.6.2006, 8:16
Cuti kad si ti procitao, pa covek je reko da ima live a nije reko KOJI!!! Ima dosta Live kartica od Creative!!!
Mislim da stvarno nema smisla zameniti jedan Sound Blaster Live drugim modelom jer nece nista drsticno dobiti.

I moj savet je rezmisli o terratecu.M-audio je mozda vec preterivanje jer su te kartice namenjene za polu-profesionalnu i profesionalnu upotrebu i samim tim im je i cena takva mada ova kartica koju tomas preporucuje deluje zanimljivo.

optimus_prime
13.6.2006, 9:57
Mislim da stvarno nema smisla zameniti jedan Sound Blaster Live drugim modelom jer nece nista drsticno dobiti.

I moj savet je rezmisli o terratecu.M-audio je mozda vec preterivanje jer su te kartice namenjene za polu-profesionalnu i profesionalnu upotrebu i samim tim im je i cena takva mada ova kartica koju tomas preporucuje deluje zanimljivo.

Slazem se sa tobom ali samo ta M audio, nikako nemoze niti ce da bude profesionalna! pozz

tomas
13.6.2006, 10:05
Slazem se sa tobom ali samo ta M audio, nikako nemoze niti ce da bude profesionalna! pozz

ova gore doticna m audio nije profesionalva vec je namenjena za Gaming & Home Theater/Audio a kada je profesionalnost u pitanju ima i takvih,nisu preterano skupe ali daju savrsen zvuk,ja koristim audiophile 24/96 i extra je...
http://www.m-audio.com/index.php?do=products.list&ID=pciinterfaces

optimus_prime
13.6.2006, 23:02
ova gore doticna m audio nije profesionalva vec je namenjena za Gaming & Home Theater/Audio a kada je profesionalnost u pitanju ima i takvih,nisu preterano skupe ali daju savrsen zvuk,ja koristim audiophile 24/96 i extra je...
http://www.m-audio.com/index.php?do=products.list&ID=pciinterfaces

Brate jel znas ti u cemu se gleda dal je neka muzicka karta profi ili ne, ne po tome kakv zvuk daje, svaka novija pa i starija karta daje priblizan zvuk, neke imaju te ove neke te one efekte, ali nije to poenta! Da bi za neku kartu mogo da kazes da je profi probaj da sa njom kroz Cubase sa najmanje 5 ucitanih VST instrumenata odsviras nesto bez problema ili seckanja zvuka! Sve ostale karte su "for home users"!!! Poz!!!

Mario Pavićević
14.6.2006, 8:18
Brate jel znas ti u cemu se gleda dal je neka muzicka karta profi ili ne, ne po tome kakv zvuk daje, svaka novija pa i starija karta daje priblizan zvuk, neke imaju te ove neke te one efekte, ali nije to poenta! Da bi za neku kartu mogo da kazes da je profi probaj da sa njom kroz Cubase sa najmanje 5 ucitanih VST instrumenata odsviras nesto bez problema ili seckanja zvuka! Sve ostale karte su "for home users"!!! Poz!!!
Audiophile jeste namenjen polu-profesionalnoj upotrebi sto se vidi i po specifikacijama kartice kao i po odlicnoj podrsci u vidu ASIO drajvera koji imaju fantasticne latencije.naravno sve ovo u svom cenovnom rangu(cca.150 evra) i za taj novac ova kartica je odlicna.Ko se profesionalno bavi muzikom on ce se definitivno odluciti za neki Delta model pomenute firme ali sto se tice Audiophile modela za njega sve pohvale.

tomas
14.6.2006, 10:09

ocigledno da nisi upucen o kakvoj se kartici radi,znam 10 ljudi koji imaju studio i 60% koristi audiophile 24/96 a i lepo ti je objasnio Mario Pavicevic :dedica:

optimus_prime
14.6.2006, 17:55
ocigledno da nisi upucen o kakvoj se kartici radi,znam 10 ljudi koji imaju studio i 60% koristi audiophile 24/96 a i lepo ti je objasnio Mario Pavicevic :dedica:

Verovartno nisam upucen , pa imam licno svoj Muzicki Studio u Austriji i ta kartice na moze da zavrsi posao koji meni treba, tek Creamware Luna moza da odradi posao korektno i bez natezanja, nisu bitne samo latencije nego i koliko VST a moze sama karta da ucita a ne da se to prebacuje u ram!!!

Mario Pavićević
15.6.2006, 8:45
Au bre covece ti si bas opterecen....prvo pljujes sve sto nije Radeon x1600pro, onda imas studio a pricas kako sve zvucne kartice zvuce isto samo je razlika u mogucnosti VST-a i koliko ce posla kartica da odradi a koliko ce morati sitemska memorija...mislim ako cemo po tvojoj teoriji onda je najbolja kartica na svetu Sound Blaster Awe 64 Gold koja ima 64mb rama na sebi jer takva kartica ne opterecuje sistem...a da i ovaj tvoj sound blaster x-fi fatality ima memoriju na sebi.Zasto ga onda ne koristis u studiu umesto Lune kad je zvuk isti a on ima vise memorije?I zasto pored studija koji imas kuci kacis miksetu na fatalty?daleko ti studio pa se igras kod kuce?svejedno smo mnogo skrenuli sa teme...toliko od mene....

tomas
15.6.2006, 9:28
Au bre covece ti si bas opterecen....prvo pljujes sve sto nije Radeon x1600pro, onda imas studio a pricas kako sve zvucne kartice zvuce isto samo je razlika u mogucnosti VST-a i koliko ce posla kartica da odradi a koliko ce morati sitemska memorija...mislim ako cemo realno onda je najbolja kartica na svetu Sound Blaster Awe 64 Gold koja ima 64mb rama na sebi jer takva kartica ne opterecuje sistem...a da i ovaj tvoj sound blaster x-fi fatality ima memoriju na sebi.Zasto ga onda ne koristis u studiu umesto Lune kad je zvuk isti a on ima vise memorije?I zasto pored studija koji imas kuci kacis miksetu na fatalty?daleko ti studio pa se igras kod kuce?svejedno smo mnogo skrenuli sa teme...toliko od mene....

eeee imao sam ti karticu pre 5 godina da je bila u pci verziji i sad bi je zadrzao,isa slot je odavno otpao... shteta... to mi je bila prva zvucna:(

optimus_prime
15.6.2006, 20:03
Au bre covece ti si bas opterecen....prvo pljujes sve sto nije Radeon x1600pro, onda imas studio a pricas kako sve zvucne kartice zvuce isto samo je razlika u mogucnosti VST-a i koliko ce posla kartica da odradi a koliko ce morati sitemska memorija...mislim ako cemo po tvojoj teoriji onda je najbolja kartica na svetu Sound Blaster Awe 64 Gold koja ima 64mb rama na sebi jer takva kartica ne opterecuje sistem...a da i ovaj tvoj sound blaster x-fi fatality ima memoriju na sebi.Zasto ga onda ne koristis u studiu umesto Lune kad je zvuk isti a on ima vise memorije?I zasto pored studija koji imas kuci kacis miksetu na fatalty?daleko ti studio pa se igras kod kuce?svejedno smo mnogo skrenuli sa teme...toliko od mene....

Kao prvo nisam opterecen, kao drugo ne pljujem sve sto nije radeon x!600pro, kao trece studio mi nije kuci, kao cetvrto Creative nema profi kartu, mozda taj Awe za njega iskreno nisam cuo , ne koristim fatality u studiju zato sto on nije za to, zasto kacim mixetu na fatality - pa zato sto mi studio nije u kuci a nemam pc zvucnike vec pojacalo(mixeta + 2x100w kutije) a i ta mixeta ionako ne sluzi nicemu osim kucne tezge!!! Da skrenuli smo sa teme!!! Sorry.! Si zadovoljan odgovorima ili treba da pojasnim jos nesto? Uzgred, sorry svima zbog off topica!!!

Mario Pavićević
15.6.2006, 20:31
Awe 64 je kartica od pre jedno 10 godina ako ne i jace:) necemo da sirimo netrpeljivost i da se svadjmo po forumu:opanachke pozzz:)

optimus_prime
15.6.2006, 22:14
Awe 64 je kartica od pre jedno 10 godina ako ne i jace:) necemo da sirimo netrpeljivost i da se svadjmo po forumu:opanachke pozzz:)

U pravu si !!! Drug izvini ako sam te nesto uvredio nisam imao nameru!!! POZZZZ