Prikaži potpunu verziju : Update sa RTX 3060 nas RTX40xx
Pozdrav svima koji citaju ovaj post. Posto sada imam trenutno RTX 3060 XC, ima li uopste potrebe za upgrade na neku od 40xx? Ne igram bas mnogo, ponekad kad uhvatim vremena i to je to. A i cena da ne bude astronomska recimo. Tu se dvoumim izmedju 4060/ti/4070. Hvala unapred.
Ako već igraš samo povremeno i ako si trenutno zadovoljan kako ti igre rade sa 3060, ne bih ja tu ništa dirao dok se ne ukaže potreba.
Plus što će sad u januaru najava za seriju 50xx, bar se strpi da vidiš šta će najaviti.
Najaviće 5070 koja će biti kao 4070ti 12gb, naravno skuplja ... Njemu je realan upgrade 4070 Super, ispod toga nema svrhe. A ne znamo ostatak mašine, cpu i napajanje.
Pozdrav jos jednom svima i hvala na odgovorima. Kao prvo, cestitam Vam Novu Godinu i kao drugo, postavio sam na profil moju trenutnu konfiguraciju. Ako je iz nekog slucaja nema, slobodno javite pa cu objaviti. Ziveli.
Srećna Nova ... Da, štedi kinticu za 4070 Super, može lagano kod tebe. Od jeftinijih Asus Dual je sasvim ok prema iskustvima.
Kako bih se nadovezao na temu, posto mi je otišla 3060 i stiže prema preporuci(hvala na tome) kolega 4070 super, šta mislite o trenutnom modelu monitora sto imam(MSi MAG 274R2). Vredi li menjati ili da ostajem pri njemu? Hvala.
worstever
10.1.2025, 10:00
Zavisi za šta koristiš PC. Mene lično vata muka i na pomisao o 1080p na 27", ali ako ga koristiš za tu namenu (gaming) a ne za čitanje na njemu onda OK. 4070 super je definitivno prejaka za tako zastareo monitor pa možeš komotno da pređeš na 2560x1440 bez ikakvog pada u gaming performansama.
polarnimeda
10.1.2025, 10:44
ako uzimas novo, uzimaj da bude vece od 27, osim ako nisi na 20 cm od ekrana. :)
ljudi cesto zanemaruju znacaj dobrog ekrana. dzabe ti i najbolji komp na svetu, ako te monitor limitira, prikazuje manje boja, ima slab kontrast ili nisku rezoluciju itd.
Kolege. Mislio sam na ovaj model: Monitor Corsair 32'' Xeneon 315QHD165. Svakako može preporuka sa Vaše strane. Ne koristim za citanje, filmove itd. Uglavnom za Destiny 2, Forza Horizon 4,5 i tako te igrice. 1-3 sata provedem igrajući zavisno od vremena.
ljudi cesto zanemaruju znacaj dobrog ekrana. dzabe ti i najbolji komp na svetu, ako te monitor limitira, prikazuje manje boja, ima slab kontrast ili nisku rezoluciju itd.
+1
Ovo mnogima postaje bitno i na telefonima, a kamoli na vecim monitorima, i nema veze samo sa igrama. Gledas u ekran dobar deo dana, trebalo bi da bude jedna od najbitnijih stavki prilikom kupovine.
ako uzimas novo, uzimaj da bude vece od 27, osim ako nisi na 20 cm od ekrana. :)
Potpisujem. Bez razmišljanja bih pre igrao sve na medium na većem i kvalitetnijem monitoru ili TV-u nego na Ultra na starijem, manjem i lošijem monitoru. Ono što se juri lupom kada se pređe sa medium na high ili very high podešavanja je smešno u odnosu na razliku koja te lupi u čelo kada se pređe sa nekog starijeg 1080p/60Hz ekrana (sa slabijim bojama po običaju) na nešto novije, brže, kontrastnije i koloritnije.
Pa sta onda preporucujete? :)
polarnimeda
13.1.2025, 4:40
Sve zavisi koliko novca si spreman da iskesiras. Meni je resenje bilo malo nakaradno, skoro svejedno koji veci ekran za rad i surf + OLED TV za igre i filmove. :D Tako da za monitor nemam preporuke, a i ima ih mnooogo.
Ako se ne bojis burn-ina (odnosno ne koristis komp za rad i ne igras iste igre po 1.000+ sati), mozes i da uzmes neki manji LG OLED TV i koristis ga umesto monitora. Oni ti i nemaju input lag, a OLED monitori su neopravdano bezobrazno skupi, bar po meni.
Jedino što znam je da mislim da ti se ne isplati prelazak na 4060. Dvoumio sam se između RTX3060 12GB 192bit i RTX4060 8GB 128 bita (imam PCI-e 3.0 ploču), i 4060 je nešto brža (čak i u Indiana Jones-u, za koji sam očekivao da će mu značiti 12GB memorije.) Upgrade je neisplativ, ali ako imaš mnogo stariju karticu (kao ja AMD RX580) onda se isplati upgrade na 4060.
Najaviće 5070 koja će biti kao 4070ti 12gb, naravno skuplja ... Njemu je realan upgrade 4070 Super, ispod toga nema svrhe. A ne znamo ostatak mašine, cpu i napajanje.
Zeznuo sam se i nisam uzeo super nego: Asus Prime-RTX4070-O12G Prime OC GeForce RTX 4070 12GB GDDR
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.