PDA

Prikaži potpunu verziju : Svet kompjutera 8/2024

oluja
31.7.2024, 18:51
Avgustovski broj "Sveta kompjutera" će kasniti dva ili tri dana na kioske :(

Nova naslovna strana izgleda ovako:

https://thumbs4.imagebam.com/58/0b/6d/MEV0S3V_t.png (https://www.imagebam.com/view/MEV0S3V)

Izdvajamo iz sadržaja:

PRIMENA - Novi sateliti za praćenje meteoroloških promena
NASA ide utabanim stazama održavanja postojeće mreže meteo-satelita, uz postepeno proširivanje njihovih mogućnosti...

PNY Nvidia RTX 4500 Ada
Profesionalni softver zahteva malo ozbiljniji hardver od prosečnog procesora u poslednjim generacijama Radeona ili GeForcea...

Asus Zenbook S 16 (UM5606WA)
Prvi laptop sa najnovijim procesorom AMD-ove Strix Point generacije sa unapređenim NPU-om (neural processing unit)...

Gigabyte B650M S2H, B650M D3HP, B650M DS3H, B650 Gaming X AX
Četiri ploče sa B650 čipsetom, Micro-ATX formata, istog proizvođača, počev od najjeftinije, pa do dvostruko skuplje...

Crowdstrike - Napad gomile desio se iznutra
Platiš da ti zaustave biznis, a za izvinjenje dobiješ sendvič i kolu...

Alternativne programske alatke (2024)
• Beeper 3.107 • Spark Mail 3.16.7 • Vivaldi 6.8 • Lively Wallpaper 2.1 • Bitwarden 2024 • Auto Dark Mode 10.4.1

Honor 200 i 200 Pro
Portretni snimci sa ovih telefona su vidno kvalitetniji od većine uređaja u ovoj, ali i u višoj klasi...

Samsung Galaxy Z Flip6
Unapređenja u odnosu na Flip5 relativno su skromna...

TRŽIŠTE - Digitalna transformacija u bankarstvu
Iz perspektive korisnika, često nismo svesni koliko je dug i skup proces zamene starih sistema bankarske infrastrukture...

The First Descendant
Dobra osnova kojoj nedostaju godine kvalitetnog sadržaja...

Nine Sols
Jedno od najboljih ostvarenja ove godine, koje zbog nekolicine propusta neće ući u metroidvanijski panteon...

Dungeons of Hinterberg
Jedinstven i inovativan igrački ugođaj za ljubitelje akcionih avantura u koje možete da zaronite...

:ciao:

oluja
31.7.2024, 18:56
Desio se kvar u štampariji na glavnoj mašini za štampu. Javiću vam ovde čim budem znao nešto novo ili tačan datum izlaska.

Izvinite i hvala na razumevanju.

Acanen
31.7.2024, 21:36
^
Forget about it.
Konacno ce elektronsko i stampano izdanje casopisa izaci u isto vreme ;)

pedjosav
1.8.2024, 5:51
Desio se kvar u štampariji na glavnoj mašini za štampu. Javiću vam ovde čim budem znao nešto novo ili tačan datum izlaska.

Izvinite i hvala na razumevanju.

Pa neka bude onda audio izdanje za plaćeni download, svaki autor čita svoj tekst. I onda Kuzmanović : " xebote, ovoliku zahtevnost nisam video još od uxranog wipeouta 4 !!! Ko že da isxenja toliku lovu za ovo sxanje od igre xebote !!!"

hahaha, šalim se.

ZoNi
1.8.2024, 12:04
metroidvanijski panteon
Kakav panteon??? :confused::confused::confused:

Btw, vrlo kul naslovna strana!

voodoo_
1.8.2024, 14:38
https://en.wikipedia.org/wiki/Metroidvania

Malik Tintilinic
1.8.2024, 19:46
Pa neka bude onda audio izdanje za plaćeni download, svaki autor čita svoj tekst. I onda Kuzmanović : " xebote, ovoliku zahtevnost nisam video još od uxranog wipeouta 4 !!! Ko že da isxenja toliku lovu za ovo sxanje od igre xebote !!!"

hahaha, šalim se.Nije ti losa ideja :D

kami
1.8.2024, 22:41
Ideja je odlicna.

A i generalno, ja ne znam zasto ne terate Qzmu da se vise aktivira sa Youtube contentom, on ima odlicne komparativne prednosti za visoku gledanost, i da pokupi pare.

Neiskoriscen potencijal u potpunosti.

Ok, razumem da on ne voli da bude popularan sirokim narodnim masama i nekoj decurliji, jer to za sobom povlaci i masu nekih negativnih stvari na koje on nije spreman; ali osobine dobrog lidera su da se zrtvuje i radi ono sto ne voli, da bi firma i ljudi oko njega pokupili vece pare.

A on se lozi na te strukture koje su zasnivane na jakim liderima.

pedjosav
1.8.2024, 23:53
Ljudi, pa šalio sam se.
Ideja je grozna, zar nije kod predstavljanja igara važno i da vidimo ?
Meni nije grafika presudna, ali moram da vidim.
Dobro, može da se vidi na netu slika i video gameplay-a, ali onda čemu sve ostalo (i časopis) ?
Ili ste možda mislili da nam prenesu i to, to bi bio kao radio prenos utakmice.
Mada bi moglo onda ovako: da se prebaci digitalni signal u analogni i onda mi taj audio signal prebacujemo u video. To je radjeno još 80-tih godina 20.veka (Zoran Modli na Radiju "202" po ideji Jove Regaseka) kada su se preko tog radija prenosile igre i programi za 8bit-ne računare).
(I za ovu ideju se šalim).
Ali, ako i nju prihvatite, onda sledeće što ću da ponudim je rešenje za hladnu fuziju :)

pedjosav
1.8.2024, 23:56
Ideja je odlicna.

A i generalno, ja ne znam zasto ne terate Qzmu da se vise aktivira sa Youtube contentom, on ima odlicne komparativne prednosti za visoku gledanost, i da pokupi pare.

Neiskoriscen potencijal u potpunosti.

Ok, razumem da on ne voli da bude popularan sirokim narodnim masama i nekoj decurliji, jer to za sobom povlaci i masu nekih negativnih stvari na koje on nije spreman; ali osobine dobrog lidera su da se zrtvuje i radi ono sto ne voli, da bi firma i ljudi oko njega pokupili vece pare.

A on se lozi na te strukture koje su zasnivane na jakim liderima.

Ne znam koliko je tu Kuzma "lider". on je jedan od urednika. A to što je najglasniji (najbezobrazniji da se tako izrazim) je posebna priča. Mada bio je tu i jedan lik koji je "jači" od njega- Ašković zvani "Kojot".

Blake Griffin
2.8.2024, 13:52
Hocemo li saznati kad izlazi?

dejan_osipaonica
2.8.2024, 14:58
Ma hajde sta ste se unervozili.
Secam se 90ih izadje kad izadje. Pa letnji dvobroji 7/8 i onda kada nije bilo papira pa izadje dvobroj.

oluja
2.8.2024, 19:45
Hocemo li saznati kad izlazi?

Sutra (subota 3.8.2024) smo na kioscima.

pedjosav
2.8.2024, 19:49
Ma hajde sta ste se unervozili.
Secam se 90ih izadje kad izadje. Pa letnji dvobroji 7/8 i onda kada nije bilo papira pa izadje dvobroj.

Ne ponovilo se pupupu.

Acanen
2.8.2024, 21:24
Sutra (subota 3.8.2024) smo na kioscima.

Druzite se sa fanovima i potpisujete casopise ;) Nije mi jasno zbog cega jos uvek nema preview-a novog broja na vasem sajtu.

oluja
2.8.2024, 22:52
Druzite se sa fanovima i potpisujete casopise ;) Nije mi jasno zbog cega jos uvek nema preview-a novog broja na vasem sajtu.

Dok nema na kioscima nema ni na sajtu, to je neko nepisano pravilo da ljudi ne bi pomislili da je u prodaji...

Picard
2.8.2024, 23:27
Pa napiše se napomena kao ovde crvenim slovima, ljudi koji kupuju/čitaju SK nisu funkcionalno nepismeni.

Acanen
2.8.2024, 23:37
^

Napise se napomena na forumu na koji dolazi nekoliko stotina ljudi. Cisto sumnjam da svi forumasi citaju SK.

@oluja
Dok nema na kioscima nema ni na sajtu

To je autogol druze :) Verovatno je neko kupio stari broj jer na pocetnoj strani sajta niste obavestili ljude da ce kasniti izlazak novog broja.
Mislim da bi novi broj morao biti prezentovan najkasnije prvog u mesecu a dobro bi bilo da to uradite par dana ranije jer vam je to besplatna reklama.

oluja
3.8.2024, 7:53
^

Napise se napomena na forumu na koji dolazi nekoliko stotina ljudi. Cisto sumnjam da svi forumasi citaju SK.

@oluja

To je autogol druze :) Verovatno je neko kupio stari broj jer na pocetnoj strani sajta niste obavestili ljude da ce kasniti izlazak novog broja.
Mislim da bi novi broj morao biti prezentovan najkasnije prvog u mesecu a dobro bi bilo da to uradite par dana ranije jer vam je to besplatna reklama.

U pravu si, stare prakse i tradicije tesko umiru u velikim firmama... :(

PinociO
3.8.2024, 10:15
Dzaba sam bio :D Dobih samo info da je danas povracaj starog broja, a da novi nije dosao. Eto kada se pogleda onako u globalu poceli ste da promovisete i ocuvanje zdravlja, duge setnje i to :tapsh::D

oluja
3.8.2024, 10:43
Dzaba sam bio :D Dobih samo info da je danas povracaj starog broja, a da novi nije dosao. Eto kada se pogleda onako u globalu poceli ste da promovisete i ocuvanje zdravlja, duge setnje i to :tapsh::D

Ne razumem zasto, juce popodne je broj predat distrubuterima... :icon_scra

Picard
3.8.2024, 12:38
Ništa od novog broja danas (automatski ni sutra) ni u Nišu.

todos
3.8.2024, 12:54
Ја треба да ликујем јер ће и новинарница вероватно добити нови број кад и писана штампа. Мало сутра...

PinociO
3.8.2024, 12:58

Ne znam, al bzvz je sto sam vec nabavio "one tamo" do kojih bi trebalo da je mnogo teze doci nego do SK.
Al dobro, sto kasnije izadjete duze cete trajati :D

edit: sad ima smisla da izadjete i bez najlona, da odmah budete spremni za citanje (da ne gubimo dragoceno vreme) :D

Gibli
4.8.2024, 16:43
Evo gde ima novi SK, ako neko traži u Zemunu. Kad se iz Glavne uđe u Gospodsku, trafika sa leve strane.
U nekim drugim trafikama, ili je i dalje stari broj ili nema ništa.

Neke strane u novom broju imaju bleđe pasuse koji su uz spoljnu ivicu strane. Nije da su nečitljivi, ali su dosta bleđi.

Acanen
4.8.2024, 18:36
^
Mogao si ranije da nam javis ;)

Neke strane u novom broju imaju bleđe pasuse koji su uz spoljnu ivicu strane.
Pametno bi bilo sacekati reprint ovog broja :)

Verovatno moraju da procitaju casopis pre nego sto ga puste u prodaju tzv. kontrola kvaliteta.

todos
4.8.2024, 19:30
Да ли ће дигитално издање да има бледе стране?

voodoo_
4.8.2024, 21:24
Da, pošto digitalno izdanje nastaje tako što uzmu štampano izdanje pa ga skeniraju.

pedjosav
4.8.2024, 21:47
...kada je to čuo, pandur je bacio šapku na pod i rekao : "E, pa sada će još i da ga farbaju !!? "

todos
5.8.2024, 0:51
da, pošto digitalno izdanje nastaje tako što uzmu štampano izdanje pa ga skeniraju.

А сарказам, ништа?!

Laskaris
5.8.2024, 11:26
Odlican broj. Ima problema sa kvalitetom otiska na par strana. Prvi stubac opisa igre Norland moze nekako da se cita ali bas otezano.
Meni najbitniji clanak broja je bez sumnje "Gde je nestao kvalitet".

Picard
5.8.2024, 12:59
Ništa od novog broja danas (automatski ni sutra) ni u Nišu.

Ni danas ...

Gibli
5.8.2024, 13:51
Dal će da bude uskoro prelistavanje na YT?
Ili zbog odmora možda i ne?

PinociO
5.8.2024, 16:00
Meni je prvih 30 i nesto stranica u matu, ostale u sjaju... neverovatno je koliko nekog boli ona stvar za sve ove probleme. Kupis casopis i citas ga kao da si kaznjen. Polovina casopisa kao da je stampana na nekom manje kvalitetnom toalet papiru. Ne znam ni zasto ovo pisem, kad znam da nikad nece biti bolje

DeCoy
5.8.2024, 16:08
Realno, da je Politika normalna kompanija kao što nije, svi zaposleni u štampariji bi mogli posao da nađu samo na kopanju kanala.

Acanen
5.8.2024, 17:17
Srecan izlazak Sveta kompjutera svima koji slave :alealeee:Vidim da su novinari SK prethodnih meseci odlucili da poslusaju moje savete (https://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=2305555&postcount=58) za opisivanje indie igrica. Za dva meseca ce izaci jubilarac a to se ne spominje na forumu :(

Rockstar
5.8.2024, 18:09
Meni je prvih 30 i nesto stranica u matu, ostale u sjaju... neverovatno je koliko nekog boli ona stvar za sve ove probleme. Kupis casopis i citas ga kao da si kaznjen. Polovina casopisa kao da je stampana na nekom manje kvalitetnom toalet papiru. Ne znam ni zasto ovo pisem, kad znam da nikad nece biti boljeVrhunac svega je što je meni prodavačica naplatila 290 dinara, a ja nisam mogao da se setim u sekundu da li je 290 ili 390 (a već sam ga spakovao u ranac). Sad vidim 350, vidim različit kvalitet papira, užasan kvalitet štampe svega što nisu tekstovi (slike su praktično beskorisne).

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240805/850039ce9d660f9e1ea131448a1f1988.jpg

voodoo_
5.8.2024, 19:01
Ovo je neka veća havarija bila, ne pamtim kad je ovako loše odštampano...

code master
6.8.2024, 21:30
Kolko sam razumeo u ovom broju nema igre meseca?

mvasic
7.8.2024, 14:52
U tekstu "Virus decenije" (Dušan Dingarac, str. 46) u poslednjem pasusu autor piše "Više kao anegdotu navodimo slučaj američke avio-kompanije Southwest Airlines, koja je pomenutog petka spasila svoj dan, jer još uvek koristi Windows 3.1 i Winwos 95".

Izraz "spasila svoj dan" baš bode oči.

PinociO
7.8.2024, 15:47
Koliko bi bilo zanimljivije da ovaj broj nisu ni pustili u stampu, a i forum bi bio zivlji :to_care:

oluja
7.8.2024, 19:14
Dugujem vam malo objasnjenje. Prvo se desio kvar na masini u trenutku kada su odstampali zadnje logove (log sacinjava 16 strana i obicno se stampaju prvo zadnji logovi). Kada su uspeli da poprave masinu papir na kome su poceli stampu je poceo da puca u masini i na kraju su morali da odustanu od njega i probaju sa drugim. Drugi papir nije pucao a vec smo izgubili nekoliko dana i iznudjeno resenje je bilo da zavrsimo stampu sa razlicitim vrstama papira...
Mi nemamo nikakav uticaj na ove dogadjaje ali svakao bi se izvinio svima zbog losijeg papira.

oluja
7.8.2024, 19:16
U tekstu "Virus decenije" (Dušan Dingarac, str. 46) u poslednjem pasusu autor piše "Više kao anegdotu navodimo slučaj američke avio-kompanije Southwest Airlines, koja je pomenutog petka spasila svoj dan, jer još uvek koristi Windows 3.1 i Winwos 95".

Izraz "spasila svoj dan" baš bode oči.

Cesto se u redakciji salimo sa bukvalnim prevodima - na kraju dana, spasila svoj dan... tako da je eto zavrsilo i u stampi kao posalica...

code master
7.8.2024, 20:01
Da li će biti video prelistavanja sa ekipom:)?

zexxxx
7.8.2024, 20:18
Da li je redakcija Sveta Kompjutera razmisljala o tome da stare broje stavi u PDF formatu da budu dostupni svima?
Vidim da na sajtu postoji arhiva ali njihov sadrzaj se moze citati samo na sajtu sto je malo nezgodno jer se PDF moze prebaciti na tablet ili telefon pa citati preko nekog programa za citanje knjiga sto dosta olaksava citanje.
Ako ste vec omogucili arhivu da bude, sto bi nas narod rekao "na izvolite", mislim da bi ste mogli omoguciti i PDF format za skidanje.

Kod mene, u mom mestu, na primer, postoje lokalne novine koje izlaze svakog petka i oni svakog petka na njihovom sajtu izbace PDF format od prethodnog petka jer sta su prodali u papirnoj formi, prodali su, vise niko to nece traziti da kupi.
Mislim da bi ste mogli i vi tako nesto da uradite ali na godisnjem nivou, pogotovo stare brojeve, koje mi mladje generacije nismo bili u mogucnosti da kupimo jer smo bili previse mali ili nismo bili ni rodjeni.

Oggy
7.8.2024, 20:26
Da li će biti video prelistavanja sa ekipom:)?

da, zavrseno je snimanje samo Oluja da izbaci i pre svega montira :)

oluja
7.8.2024, 22:21
da, zavrseno je snimanje samo Oluja da izbaci i pre svega montira :)

Zavrsavam montazu, trebalo bi sutra (cetvrtak) da bude uploadovano i pusteno u javnost :)

oluja
7.8.2024, 22:29
Da li je redakcija Sveta Kompjutera razmisljala o tome da stare broje stavi u PDF formatu da budu dostupni svima?
Vidim da na sajtu postoji arhiva ali njihov sadrzaj se moze citati samo na sajtu sto je malo nezgodno jer se PDF moze prebaciti na tablet ili telefon pa citati preko nekog programa za citanje knjiga sto dosta olaksava citanje.
Ako ste vec omogucili arhivu da bude, sto bi nas narod rekao "na izvolite", mislim da bi ste mogli omoguciti i PDF format za skidanje.

Kod mene, u mom mestu, na primer, postoje lokalne novine koje izlaze svakog petka i oni svakog petka na njihovom sajtu izbace PDF format od prethodnog petka jer sta su prodali u papirnoj formi, prodali su, vise niko to nece traziti da kupi.
Mislim da bi ste mogli i vi tako nesto da uradite ali na godisnjem nivou, pogotovo stare brojeve, koje mi mladje generacije nismo bili u mogucnosti da kupimo jer smo bili previse mali ili nismo bili ni rodjeni.
Pre par godina smo krenuli sa idejom da skeniramo stare brojeve (pre 1996, posle imamo digitalnu arhivu) i propustimo kroz OCR softver (da moze da se pretazuje) i tako napravljenu arhivu stavimo na sajt... Nazalost od tada sve se svelo na planiranje, eksperimentisanje sa skenerima i ocr-om... skupljamo stare brojeve zato sto su u nasoj arhivi ukoriceni po godinama i nemoguce ih je tako skenirati u klasicnim skenerima...
Ispostavilo se da je posao toliko obiman da nemamo dovoljno vremena za njega.
Pomisljam da bi mozda trebalo pozvati ljude da nam pomognu u tome i da zajedno napravimo tu arhivu.
Ali to je samo deo posla, posle toga bi trebalo sve to prilagoditi za sajt... ima tu dosta tehnikalija koje bi valjalo ispostovati da sve ispadne kako treba...

PinociO
7.8.2024, 22:35
Zavrsavam montazu, trebalo bi sutra (cetvrtak) da bude uploadovano i pusteno u javnost :)

Ako se ne pokvari yuotube :D

oluja
7.8.2024, 22:51
Ako se ne pokvari yuotube :D
:rofl:

Posaljem prvo Koletu na proveru pa ako nisam napravio neku gresku... ako jesam onda ispravljanje, kompresija videa, upload... (kasnjenje).

PinociO
7.8.2024, 22:58
:rofl:

Posaljem prvo Koletu na proveru pa ako nisam napravio neku gresku... ako jesam onda ispravljanje, kompresija videa, upload... (kasnjenje).

Ma ja sam hteo da posaljem poruku kako (to da) vi nikad niste krivi, al evo ovaj citat iznad me malo demantuje :tapsh::D

inace sam pre 20 minuta zavrsio prelistavanje za Jul :cool:

oluja
7.8.2024, 23:06
Ma ja sam hteo da posaljem poruku kako (to da) vi nikad niste krivi, al evo ovaj citat iznad me malo demantuje :tapsh::D

inace sam pre 20 minuta zavrsio prelistavanje za Jul :cool:

Evo da se pohvalim, gotova montaza, sat vremena i sedam sekundi - nema qzme da psuje pa nema izbacivanja :rofl:
https://thumbs4.imagebam.com/c8/fc/a6/MEV5H6U_t.jpg (https://www.imagebam.com/view/MEV5H6U)

Sledece - kompresija videa...

PinociO
7.8.2024, 23:15
nema qzme da psuje

Pa ko ce to gledati? :D
Mogao se ukljuciti sa neke plaze bar na 5 minuta :)

Acanen
7.8.2024, 23:40
@oluja
U sledecem broju bi bilo lepo da trazite od ljudi koji vas citaju decenijama da posalju slike sakupljenih SK ili slike kompjuterskog hardvera nabavljenog od pocetka citanja ovog casopisa. Najbolje fotografije nagradite sa simbolicnim nagradama a ostale slike okacite na sajt ili negde drugde. Nagradnu igru nazovite "Prvih 40 godina sa Svetom kompjutera". Mislim da bi bilo zanimljivo zaciniti sa takvim slikama jubilarni broj casopisa a i ljudi bi se podsetili lepsih vremena dok traze u podrumu ili na tavanu stare kompjutere/konzole i skidaju prasinu sa njih.

Partybreaker
8.8.2024, 10:18
Napokon recenzija fotoaparata u ovom broju, it's been a while :)

Laskaris
8.8.2024, 13:02
Dugujem vam malo objasnjenje...
Mi nemamo nikakav uticaj na ove dogadjaje ali svakao bi se izvinio svima zbog losijeg papira.
Nije problem losiji papir ako se sadrzaj na njemu vidi. Definitivno mora da se poradi na kvalitetu stampe jer u 2024 ovako los kvalitet je neprihvatljiv.

oluja
8.8.2024, 13:32
Predstavljamo SK 08/2024
gVoYJXno2JE

PinociO
10.8.2024, 23:02
Ja sam svoju dnevnu dozu Kuzme nadoknadio ovde :D

https://www.youtube.com/watch?v=KdZbtiH3wJg&ab_channel=InsertCoinPodcast

player1
11.8.2024, 3:25
Ja sam svoju dnevnu dozu Kuzme nadoknadio ovde :D

https://www.youtube.com/watch?v=KdZbtiH3wJg&ab_channel=InsertCoinPodcast

Cek, cek, to je isti studio kao za Kojotov Buckast Podkast?!?

PinociO
11.8.2024, 10:20

Izgleda, a video sam u jos nekom podcastu isti studio

kami
11.8.2024, 13:39
Jaoooo, 2 gejmera pricaju 3 sata, pa jedino gore od toga je da 2 penzionera pricaju sat i po . :rofl:

pedjosav
11.8.2024, 14:22
Jaoooo, 2 gejmera pricaju 3 sata, pa jedino gore od toga je da 2 penzionera pricaju sat i po . :rofl:

Gledao si i gejmere i penzionere? Pa ti si jedan ozbiljan analitičar :)

kami
11.8.2024, 14:56
Evo dosao sam do polovine, i bukvalno zvuce kao 2 penzosa, sa tim sto nije to nista posebno, jer 80% gejmerskih razgovora zvuci isto ovako :aplauz::aplauz:

PinociO
11.8.2024, 22:43
Evo dosao sam do polovine, i bukvalno zvuce kao 2 penzosa, sa tim sto nije to nista posebno, jer 80% gejmerskih razgovora zvuci isto ovako :aplauz::aplauz:

Ja sam se raznezio kad sam cuo da me Kuzma spominje :to_care::n_klanja:

DeCoy
12.8.2024, 12:06

Zato što je to rental studio.

pedjosav
26.8.2024, 5:51
Kažu da "Dokon pop i jariće krsti", a ja sam sad izvalio da naslovne strane:

Jun 2014 ima naslov "Računanje (ne) vremena"
Avgust 2024 ima naslov: "Praćenje (ne) vremena"

Ništa, samo kažem. Mislim, nije da sam tražio, nego gledam onlajn arhivu i klik.

oluja
29.8.2024, 14:51
Umesto vesti Gamescom specijal :)

AoZK3TIo4cE

kami
29.8.2024, 17:58
Iskreno, volim da slusam Qzmu kako kuka nad svojom zlom sudbom putovanja i deviznih dnevnica.

Mislim da ni u doba SFRJ niko nije toliko kukao kada dobije devizne dnevnice.

Eventualno ovi iz sportskih redakcija RTS-a. Ali oni makar mogli da gledaju u dpe Isinbajevoj k'o pokojni Dusko Korac, a Qzma mora da se muci tamo sa gejmerima. :facepalm

Ja bih mu dao duple dnevnice jer mora da trpi gejmere, objektivno.

Aleksandar Djurovic
29.8.2024, 21:12
Iznos dnevnica je limitiran zakonom i nisu uopste velike.

PinociO
29.8.2024, 23:03
Dacu sebi za pravo (za jedan off) da na ovom mestu (jer znam da cesto dolazi ovde) kolegi @todos cestitam rodjendan!!! :nov_guita

oluja
29.8.2024, 23:41
Iznos dnevnica je limitiran zakonom i nisu uopste velike.

Tacno. Dnevnice ne mogu da pokriju ni dva sendvica na sajmu. Bez sponzora da plate put ne bi bilo izvestaja sa sajma.

Acanen
30.8.2024, 18:55
^
Vidim da je sendvic postao merna jedinica.