PDA

Prikaži potpunu verziju : Kvalitetan hdmi kabal

Miki_
9.7.2024, 0:30
Koji hdmi kabal uzeti da radi normalno!?
Imam hdmi to display port i kabal je neupotrebljiv ,slova su mutna i boje cudne,strelica ide nekako usporeno. Mislim da je do kabla jer sam probao kabal sa box-a od televizije i radi odlicno. Ne znam da li je neki brendiran skuplji ili neki jeftiniji ali radi odlicno.
Duzina moze i 1m samo da je bar 60hz u 2160p
Ovaj moj kinesko djubre treba da bude 144hz a ne daje vise od 60hz pored svih ostalih problema.

filnibg
11.7.2024, 14:16
https://www.avmarket.rs/kabl-hdmi-2-1-ultrahd-1m-1.html#1044=462

polarnimeda
11.7.2024, 16:18
Bilo koji HDMI 2.0 podrzava 4k @60Hz.
Marka ne bi trebala da ima ulogu, niti da tu ima bolji i losiji. Problem jedino moze da bude ako se uzima ekstremna duzina kabla, tipa preko 5m, ali posto tebi treba samo 1m, onda lagano. Ne znam zasto te tvoj kabl zezao, mozda je neki stariji standard.

Miki_
11.7.2024, 16:52
Nasao sam gembrid kabal pise da podrzava 8k 60hz ali ne pise da podrzava 2160p 120hz ali pretpostavljam. Malo mi je cudno da za 350din moze da se nadje 1m proverena marka. Ali sa velikim popustom je i to sigurno znaci nesta.
Ne znam sto me zeza,verovatno jer je no name kupljen sa aliexpresa. Mada cudno sve recenzije su dobre.

water wizard
11.7.2024, 17:01
većina srećna kad dobije ni ne proba odmah da ocenu, tek poneki kritičar ako se javi. Ja uzeo DP radi super na fullhd
A te marke samo nalepe svoj brand na te iste kablove, ovi prvi ni ne menjaju pakovanje, tako da bi verovatno u svakom slučaju dobio kabl sa aliexpresa tj kineski

polarnimeda
12.7.2024, 9:44
Nasao sam gembrid kabal pise da podrzava 8k 60hz ali ne pise da podrzava 2160p 120hz ali pretpostavljam. Malo mi je cudno da za 350din moze da se nadje 1m proverena marka. Ali sa velikim popustom je i to sigurno znaci nesta.
Ne znam sto me zeza,verovatno jer je no name kupljen sa aliexpresa. Mada cudno sve recenzije su dobre.

U prethodnom postu si rekao da ti je dovoljno 2160 @60Hz, ali ako hoces vise od toga, najbolje trazi hdmi 2.1 i gotovo. To je bandwith od 48GBps, odnosno skoro 3x veci nego sto ima HDMI 2.0 i posluzice ti sigurno nekad u buducnosti, jer sad je to vec novi standard. Za tu duzinu, od svega 1 metra, nije to ne znam kakva cena. Ja sam kupio nedavno 5 metara za 1.800 (FastAsia je marka). To mu dodje tacno to.

A kada kazem da nije bitno koja je marka, tu ipak mislim da bude NEKA marka. Da ne uzmes sto kaze vodeni neku prevaru sa Alija ili tako nesto. Nisu to neke pare da bi se zezao mnogo i ceka dostavu, nit je tamo to bas mnogo jeftinije.

Miki_
13.7.2024, 2:52
U prethodnom postu si rekao da ti je dovoljno 2160 @60Hz, ali ako hoces vise od toga, najbolje trazi hdmi 2.1 i gotovo. To je bandwith od 48GBps, odnosno skoro 3x veci nego sto ima HDMI 2.0 i posluzice ti sigurno nekad u buducnosti, jer sad je to vec novi standard. Za tu duzinu, od svega 1 metra, nije to ne znam kakva cena. Ja sam kupio nedavno 5 metara za 1.800 (FastAsia je marka). To mu dodje tacno to.

A kada kazem da nije bitno koja je marka, tu ipak mislim da bude NEKA marka. Da ne uzmes sto kaze vodeni neku prevaru sa Alija ili tako nesto. Nisu to neke pare da bi se zezao mnogo i ceka dostavu, nit je tamo to bas mnogo jeftinije.

Rekao sam da mi je dovoljno iz razloga jer moja rx 580 ne podrzava 2.1 HDMI,a iskreno ne daje mi se jos 70e vise za karticu koja ima 2.1 HDMI a sluzice mi samo da baca sliku,zato sam se pomirio da bude 60hz
Nasao sam Gembrid kabal za 350din 1m pise da podrzava 8k 60hz pretpostavljam da podrzava onda 120hz u 2160p,ali mi sve to izgleda jeftino za takav kabal.

polarnimeda
13.7.2024, 3:01
Trebalo bi da zavrsi posao taj gembird i da posluzi i za ubuduce, kad nekad budes imao jacu karticu i budes hteo vecu rezoluciju/refresh rate. Da ne gomilas kablove, uzmes odmah 2.1.
Naravno ne drzi me za rec, za slucaj da nesto zeznu, vidim i ja da su ostale marke skuplje. Ako pise 48Gbps, a pise na sajtu gembird, onda je to to. Ako slucajno ne radi kako treba, vratis im. :)

Miki_
13.7.2024, 18:18
Hvala
Za sad sam miran sa 2160p sam zadovoljan,ekran je preveliki ali borim se.
Stvarno bih voleo da izvucem svih 144hz ali sta vredi kad mi se ne daje za graficku toliko. Ovi kinezi su mi bas zavukli sa njihovim kablom.
Pogledam sam za gembrid kabal,pise Propusni opseg: do 48 Gbps
Podržane rezolucije: sve rezolucije do 7680x4320 60 Hz

I onako je jeftin pa necu ni da se razocaram. Ali najvaznije mi je da su slova bistra,da nisu mutna. Na sta sam spao sa cim se zadovoljavam. :confused:

polarnimeda
13.7.2024, 21:00
ne bi smelo da to sa slovima ima veze sa kablom, ali ko zna. probaj.
imas i ona "cleartype" podesavanja u windowsu, obavezno prodji kroz njih.

Miki_
14.7.2024, 4:26
Hvala

Probao sam drugi kabal sa iptv-a i potpuno druga prica,sve je bistrije,i strelica misa radi brze sve ide glatko. A sa ovim kablom sa aliexpressa sve krivo,cak i kad udjem u neki film ili seriju javljaju se trzaji.