PDA

Prikaži potpunu verziju : Logitech g502 Hero

Koreli A.
17.6.2024, 19:44
Odlucio sam bas da uzmem g502 Hero i nasao sam povoljno na KP . Kaze lik da je kupljen preko Ali Express .Nema racun i garanciju ali je nov nov tj nije koristen. Kosta 5500 a najjeftinije sto sam nasao u radnjama je 6800 . Posto je mis u pitanju ne zanima me toliko garancija jer i onaj od 2000 din pa mi radi godinama .
Ne znam da li je ovo neka kopija ili bas orginal.

Ima nekih KINESKIH SIMBOLA na slikama sto ne verujem da ima ako bih uzeo u radnji .

Pitao sam lika da li je orginal i on ce reci da jeste sto ne znaci da zna sta prica i da ne postoje vise modela za vise trzista pa kao "orginal samo ne bas" i te fore .

Evo link pa da li neko moze da pomogne je li to Logitech ili Logitech relativno
https://www.kupujemprodajem.com/kompjuteri-desktop/misevi-i-podloge/logitech-g502-hero/oglas/167761999

PS - bas dok pisem ovaj komentar odgovara mi lik da jeste orginal samo radjen za kinesko trziste i da ce ga prepoznati Logitech hub . Prodavac ima 36 pozitivnih i 0 negativnih .Ne sumnjam da je iskren nimalo ali sta znaci to sto je za kinesko trziste i da li ima razlike u kvalitetu.
I jos kaze da je razlika sto je u radnjama pleten kabal a ovaj je gumen . Ali eto dokaz da neko moze da pogresi i na svoju stetu zato treba sve proveriti. Kabal je zapravo bio pleten a sad nije za bilo koje trziste .To znam jer se napominje u nekim opisima.

Koreli A.
17.6.2024, 23:16
Sada vidim dve verzije a cena veoma razlicita. Specifikacije iste.
https://www.monitor.rs/misevi/Logitech-G502-Hero

i
https://www.monitor.rs/misevi/Logitech-G502-Hero
Razlika je u broju proizvoda . 910-005470 i 910-005471 . Ovaj sto se zavrsava sa 0 kosta 7000 a druki preko 12000 .
Mislio sam da je jedan zicani a drugi bezicni ali oba su kao zicana.
Stvarno ne znam o cemu se radi ?.
Prvi link je za 910-005470

https://www.logitechg.com/en-eu/products/gaming-mice/g502-hero-gaming-mouse.910-005470.html
a ovaj za 910-005471
https://www.logitechg.com/en-za/products/gaming-mice/g502-hero-gaming-mouse.910-005471.html
Da li moze neko da protumaci mi molim vas ?
Ipak cu uzeti sa garancijom samo kad razjasnim sta je sta :D

PS U gigatronu obe verzije kostaju 8000 ???
7,8, 12 , dva serisjska broja isti mis o cemu se radi ?

polarnimeda
18.6.2024, 0:10
ja zbog 1.000 dinara razlike, ako je na kraju tolika, svakako bih lupao glavu.

iako ima primera da najjeftiniji krs radi i po 100 godina, mis i te kako moze i da rikne i posle par meseci. u smislu, krene da radi dupli klik umesto jednog, krene da preskace skrol, da skace kursor... jos ovi sa 50 funkcija, vise toga ima da se zezne. :) pusti to. iako bi verovatno sve bilo ok - samo garancija.

Koreli A.
18.6.2024, 0:40
Pa kazem to sam i odlucio uzecu u radnji samo me buni to sto sam napisao u komentaru oko brojeva.

U "Monitoru" razlika preko 5000 dinara a isti mis . U Gigatronu ista cena u dinar za obe verzije .
g502 HERO 910-005470 i g502 HERO 910-005471 .Na zvanicnom sajtu sve isto ukljucujuci i pakovanje i sta ide uz to.
Ako je isti mis sto je negde u istoj radnji cena potpuno razlicita, skoro duplo a negde ista u dinar ?
Jel to ono ko se upeca upeca?

polarnimeda
18.6.2024, 5:22
Pa kazem to sam i odlucio uzecu u radnji samo me buni to sto sam napisao u komentaru oko brojeva.

U "Monitoru" razlika preko 5000 dinara a isti mis . U Gigatronu ista cena u dinar za obe verzije .
g502 HERO 910-005470 i g502 HERO 910-005471 .Na zvanicnom sajtu sve isto ukljucujuci i pakovanje i sta ide uz to.
Ako je isti mis sto je negde u istoj radnji cena potpuno razlicita, skoro duplo a negde ista u dinar ?
Jel to ono ko se upeca upeca?

ja bih rekao da da... eno na eponudi, cena za isti model od 6.840 do 21.111! :kreza:

Koreli A.
18.6.2024, 18:30
Ludilo. Ajde neki su bezicni mislim na toj listi ali definitivno potpuno isti modeli a razlika duplo i vise.
Upravo zovem Monitor da pitam o cemu se radi:D
Kazem liku dva ista misa jedna 7000 drugi 12000 i kaze on sacekaj da vidim.
Posle nekoliko minuta kaze nema razlike samo drugi dobavljac. :D
Ne znam ni jedan proizvod za PC do sada da su tolike oscilacije . Verovatno zato sto ima mnogo modela na stotine miseva od desetine proizvodjaca a ovo je najprodavaniji u istoriji po onda moze da se radi to . I bas zgodno ima dva broja za isti proizvod i eto ti fora.;)
Narucio sam pa nadam se da je to sto se pripoveda da jeste. Nikad nisam imao mis tog ranga ni blizu zapravo pa da vidimo u cemu je fora.:)

worstever
18.6.2024, 18:38
Moguće da je razlika u broju zbog različitih komponenti unutra, ako je isti model u pitanju. Ne bi bilo prvi put. Isto tako je moguć različit broj modela za različita tržišta.

Koreli A.
19.6.2024, 1:00
Nema sta drugo. Promenili su pleteni kabal u gumeni i mozda je to .Da za pocetak dok jos ima pletenih u radnjama naprave ogradu ,kao eto promenili smo jedan broj koji vecina nece ni primetiti .
A onda samo stavili gumeni i na prvu verziju kad je nestalo pletenih sa lagera .

Koreli A.
20.6.2024, 19:36
Posle 3 i vise godina zamenio sam Yenkee overlord -YMS3028 sa Bloody Gaming V8M i mogu da kazem da mi nije odgovarao. Ne znam sasto se Yenkee smatra losim u odnosu na Bloody Gaming miseve kad je zaista bolji makar ova dva modela. Razocarao me V8M s'obzirom koliko je hvaljen . Mozda je bio bolji ali sve jedno suvise je mali za mene i ako dugacak na papiru ima taj spic koji ga cini duzim a u stvari nestaje u ruci. Dobra je za one koji koriste tzv " claw " .

Tako da kome treba jeftini a veliki i dosta na tezu stranu mis koji bas naleze lepo na veliki dlan ako moze da nadje YMS3028 Resistance ili Overlord (crveni i plavi) nije greska .Plus ima bolju aplikaciju od Bloody Gaming .

E sad Logitech G502 Hero je stigao i nesto je drugo . Prezadovoljan sam. Srecom sad je vec kao stariji model pa jeftiniji i 60ak evra je OK .

Problem je naci dobar model u moru modela . Ne sumnjam da ima i jeftinijih manje poznatih i da moze za 30,40 evra da se nadje mis mozda i bolje izrade ali ajde naruci ti 100 komada pa ispobaj pa vrati 99:D
Koliko je kostao nekada iz mog ugla bio je precenjen kao sto su i sad modeli od po 150 evra i vise a sadaG502 Hero vredi svaku paru.

Naravno mis je veoma subjektivan za ocenjivanje pogotovu kad kao ja neke skupe modele nisam nikada ni imao pa sa cim da uporedim ?
Ali da ne vredi 60e znao bih svakako kao sto je jasno da 100% nije za one koji vole lagane i manje miseve .

pacsle
22.6.2024, 16:48
Videćeš kad krene dupli klik na tom mišu. Miš sam po sebi je odličan ali stavljaju kineske svičeve. Imao sam Mad Catz RAT5 i G502,prvi plaćen 75€ ovaj drugi 60€ i oba su imala isti problem. S tim da je na prvom i klik točkićem otišao. Logitech je malo poznatiji kod nas pa je zato i poznat po toj faličnosti. Ne znam jesu u međuvremenu šta promenili,ali su tek kod G502X ubacili bolje swičeve,mislim one japanske. On je naravno i dosta skuplji iako sami svičevi ne koštaju ništa.

Koreli A.
22.6.2024, 19:33
Znam za to ali ima manje-vise slican procenat zalbi kao kod drugih miseva. Svi imaju.

Samo sto se toliko prodaje da ces naci svakakav sadrzaj pa i probleme i onda izgleda vise nego sto jeste. Ipak je retko a i ako se desi garancija pokriva zato sam i odlucio da uzmem iz radnje a ne sa KP.
Moguce je da ce to da se desi a opet gro utisaka i defolt da ljudi koriste godinama pa kupe isti model ili vise za vise uredjaja.
Dzabe mi je da uzmem mis za najmanjem procentom zalbi ako ne odgovara.

polarnimeda
23.6.2024, 7:10
ako cesto koristis komp i znaci ti dobar mis, nije greota dati 60 evra za minimum 2 godine koliko traje garancija.
to ti dodjeee... 60/24 = 2.5 evra = oko 300 dinara mesecno. sto nije mnogo. :)
samo ne racunati koliko mesecno dodje jos grafa, cpu.... :D

hehe, uzivaj i ostavi jos neki utisak kad prodje koji dan. :)

DiNDiNBrE
23.6.2024, 15:00
Већ годину ипо дана имам g502 и само чекам да крене са дуплим кликовима. Другар има резервне свичеве и носићу га код њега да их ставимо. Миш је стварно савршен за моје велике шаке, огроман и тежак, какав миш и треба да буде.

Koreli A.
23.6.2024, 20:10
Uvek postoji taj cudan osecaj kad se uzme drugaciji mis pa posle nekoliko dana navikne se ruka ko da je sastavni deo (i tastatura ima tamomenat) .
A sa G502 sam odmah imao dobar osecaj i tek sad posle par dana samo jos bolji.
Jedino sto sam nonsalantno stavio sve tegove i da je bilo jos 10 stavio bih:D ali zato sto nisam znao sta znaci pretezak mis. Tri sam izvadio samo dva koristim. Stvarno volim tezi mis ali izgleda da sve ima granice.

I ko bi reako da 11,5 g prave takvu razliku. Tesko objasniti ali stvarno se oseca i to dosta. Mozda bi se navikla ruka i sugurno bi posle par dana ali donekle samo. Jer kad je bas neudobno onda dzabe navikavanje.
Opet da su tegovi bili u njemu i da nisam prvo stekao osecaj bez tegova ko zna da li bih uopste primetio .