PDA

Prikaži potpunu verziju : Assassin's Creed Shadows

dex3108
13.5.2024, 18:31
Zvanicna najava AC Japan u srijedu 1. maja

vovkzbtYBC8

pacsle
13.5.2024, 20:43
Opa Katana. Japan je trebao odavno da izađe.

dex3108
14.5.2024, 20:55
https://i.imgur.com/1VqdEUn.png

Koreli A.
15.5.2024, 5:49
Yasuke (弥助 or 弥介) was a man of African origin who served as a retainer to the Japanese daimyĹŤ Oda Nobunaga in 1581–1582, during the Sengoku period.[3] He was employed as a koshĹŤ (ĺ°Źĺ§“, page or sword-bearer) for a period of 15 months until Nobunaga's death in the HonnĹŤ-ji Incident
Izvod iz Wikipedije

Glavni lik Yasuke je doveden kao sluga za nekog Daimyo ( ekvivalent feudalnog lorda u
Evropi toga vremena) kao egzotika jer nikad nisu imali Afrikanca kao slugu te signalizirao visok status svoga gospodara kao retkost/egzotika .

Posle 15 meseci je proteran iz Japana.

Nije ostavio nikakav isorijski trag, nije bio samuraj/vitez niti bilo sta slicno vec je nosio vodu i oruzije i tako te teze stvari .

"Poznat" je is istog razloga zbog kog i trubadur Henrija VIII na engleskom dvoru u istom periodu (malo ranije) jer su iz Afrike mozda jedini na oba respektativna ostrva - Japan i Britanija XVI veka.

Nema drugog lika za DEI jednacinu pa oavko mogu da putem menatlne gimnastike pravdaju izbor glavnog lika i vredjaju svakog ko je ocekivao malo autenticniji lik .

Exia
15.5.2024, 8:49
AC Odyssey ima kanonicno zenskog mc iako u antickoj grckoj (po onome sto znamo) zene nisu bili ni vojnici ni placenici (mistios) kao sto je to Kasandra predstavljena u igri, tako da nista nije cudno sto ce ovde da suptilno iskoristi Afro Samurai trope sa delom istorijske licnosti kakav je bio Yasuke (koji nikad nije bio samuraj nego sluga sa povlasticama) i o kome se vrlo brzo gubi svaki trag u istoriji.

Veci problem je to sto ce (verovatno) i ovaj naslov biti jos jedna ubijeva ac splacina u vidu Vallhale ili Mirage koje se posle par nedelja niko nece ni secati

m1aden
15.5.2024, 9:47
Yasuke (https://www.imdb.com/title/tt9310330/?ref_=ext_shr_lnk)

Znamo ga već...

dex3108
15.5.2024, 11:15
Nije problem ni Yasuke, neka bude u igri zanimljiv jer je interesantan lik. Ali pobogu ako hices da budes neko ko se busa sa "diversity & inclusion" onda imaju hrabrosti pa smjesti AC igru u tipa Etiopiju u 13. vijeku pa prikazi crnce pravoslavce kako se makljaju sa otomanima. Imaju simpaticnu knjigu na tu tematiku "The Red Monk of Roha" koja se ubila za adaptaciju u AC igru.

Isti problem ima i NiOh gdje je glavni lik William, Irac. Samo koristenje Japana I naroda Japana kao I njihove istorije je dovoljno. I treba prikazivati njihove borbe a ne da su stranci spasioci (bilo bjelci u slucaju NiOh ili crnci u slucaju AC Shadows).

Ali to je nametanje krivice Amerikanaca I njihove istorije sa crncima citavom svijetu.

m1aden
15.5.2024, 13:28
Krivice? Amerikanaca? Daj... :)

Atwa013
15.5.2024, 15:50
Je l' ovo opet povratak RPG korenima AC serijala ili povratak "korenima" koji je bio Mirage?

dex3108
15.5.2024, 15:54
Je l' ovo opet povratak RPG korenima AC serijala ili povratak "korenima" koji je bio Mirage?

Igra je RPG ali navodno jako veliki fokus na stealth.

Atwa013
15.5.2024, 16:02
^Alpha Protocol u srednjevekovnom Japanu :D

dex3108
15.5.2024, 16:13
^Alpha Protocol u srednjevekovnom Japanu :D

I dalje je to Ubisoft The Game.

Malik Tintilinic
15.5.2024, 16:53
Sad se setih da sam video crnca u japanskom filmu The Legend & Butterfly (2023). Bas je o Odi Nobunagi, znaci, mozda je u pitanju Yasuke.

pacsle
15.5.2024, 18:26
A obradovah se Japanu,kad ono međutim...
Od tolike japanske istorije,likova,mitova i čega sve ne,dobiješ igru koja je eto,smeštena u Japanu.
Sad još samo priča u sadašnjem vremenu da bude nebinarna osoba koja se bori za prava lgbtq+ i peva na Evroviziji.

Exia
15.5.2024, 18:27
https://youtu.be/t-d_AUnHr8c?si=5vGAJeiTtehm1vqs

Well...izgleda da su krenulim AC:S vodama tj jedan mc stelt drugi in your face. U svakom slučaju što reče Dex...Ubisoft the game.

https://youtu.be/Nszrx939ZVA?si=GfXJoriW5fakjauZ

dex3108
15.5.2024, 19:18
Fizicke kopije na konzolama zahtjevaju internet za instalaciju i cini se da je igra always online XD

sp01
15.5.2024, 21:20
Цепаће се месец дана за 18 долара. Најбољи дил, као и за сваку Убисофт+ игру. :alealeee:

sp01
16.5.2024, 18:22
cini se da je igra always online XD

Ипак не:

https://i.imgur.com/VVv12M5.jpeg (https://twitter.com/assassinscreed/status/1791095143799414951)

Exia
16.5.2024, 20:39
Koliko je sve otislo u "current day" nonsens da su poceli da revizuju istoriju u vezi Yasuke-a pocev od Ign-a i slicnih koji ga nazivaju "first black samurai" do retarda sa wikiprdije koji brisu informacije (sa izvorom) kako bi shill-ovali za "diversity", izgleda da ce ova igra biti pure reckoning za Ubisoft XD

https://pbs.twimg.com/media/GNpFrR5XcAAWOUC?format=jpg&name=small

pentraksil
16.5.2024, 23:06
Sto rece deks, debili mogu malo da pomere g*zice i potrude se da naprave igru smestenu u nekoj africkoj zemlji i bukvalno bez ikakvih problema i pritisaka naprave igru koju bi prihvatili bukvalno svi.....

Ja prvi nisam za skakanje na igre i kuknjavu o WOKE momentima, ali ovo je ocigledno guranje iksica na listu "raznovrsnosti" i nadam se da ce zasluzeno da puknu na ovo....

Plus, ja ne razumem kako ove stvari ne izazovu apsolutni revolt kod pripadnika manjina, toliko je degradirajuce da gomila frustriranih belaca misli da mora tvoju rasu da ubaci kao neki trofej i gura je svuda....kao da te manjine nisu sposobne da se osecaju vredno da im isti ti isfrustrirani belci ne serviraju takozvani "virtue signaling"....Pateticno....

Mada, ne bih ja mozda ni dizao preveliku buku oko ovoga...kao i svaki moderni trend i ovaj ce kroz nekoliko godina da ode u zaborav......

Љуша
16.5.2024, 23:53
Подсећа ме мало на Мортал Комбат :D:d

polarnimeda
17.5.2024, 13:10
Ne vredjati Mortal Kombat. :n-cc2:

Exia
17.5.2024, 17:35
Ubijevi deoničari neće imati lep vikend...yowzahttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20240517/d45537508bcf20a486abe93471d6d168.jpg

Telepatic
17.5.2024, 19:37
Bas sam iscekivao AC u Japanu ali ovo sa crncem je stvarno kretenski :facepalm, ako su bas hteli mogli su da ga iskoriste u nekom afrika themed AC-u.

polarnimeda
19.5.2024, 1:02
https://img-comment-fun.9cache.com/media/a6yjYDq/a46DWbX3_700w_0.jpg

Zli Zoe
19.5.2024, 9:42
Sad su popularni Anjini.

m1aden
20.5.2024, 10:32
Sto rece deks, debili mogu malo da pomere g*zice i potrude se da naprave igru smestenu u nekoj africkoj zemlji i bukvalno bez ikakvih problema i pritisaka naprave igru koju bi prihvatili bukvalno svi.....

Ja prvi nisam za skakanje na igre i kuknjavu o WOKE momentima, ali ovo je ocigledno guranje iksica na listu "raznovrsnosti" i nadam se da ce zasluzeno da puknu na ovo....

Plus, ja ne razumem kako ove stvari ne izazovu apsolutni revolt kod pripadnika manjina, toliko je degradirajuce da gomila frustriranih belaca misli da mora tvoju rasu da ubaci kao neki trofej i gura je svuda....kao da te manjine nisu sposobne da se osecaju vredno da im isti ti isfrustrirani belci ne serviraju takozvani "virtue signaling"....Pateticno....

Mada, ne bih ja mozda ni dizao preveliku buku oko ovoga...kao i svaki moderni trend i ovaj ce kroz nekoliko godina da ode u zaborav......

Mislim da smo nas par koji odavno kukamo o ovakvim stvarima ukazivali da guranje manjina u nekvalitetan, copy-paste drugačije obojen sadržaj nikom ne ide u prilog, pogotovo ne tim manjinama koje su samo iskorištene zarad skupljanja poena. Da li je woke ili lgbtq+ agenda nebitno je.Da li će za koju godinu otići u zaborav ili ne, pitanje je kolika će šteta ostati nakon prolaska trenda.

Iskreno ne znam postoji li igra u bilo kom žanru koja obrađuje period feudalnog japana, bilo da je istorijski zasnovana ili mitski, a da je loša.Apsolutno nema potrebe da bljutavi Ubi pravi ovakve bućkuriše i nameće neki svoj narativ...

pentraksil
20.5.2024, 13:11
Mislim da smo nas par koji odavno kukamo o ovakvim stvarima ukazivali da guranje manjina u nekvalitetan, copy-paste drugačije obojen sadržaj nikom ne ide u prilog, pogotovo ne tim manjinama koje su samo iskorištene zarad skupljanja poena. Da li je woke ili lgbtq+ agenda nebitno je.

Mislim da je problem sto jako puno ljudi kuka na apsolutno sve sto ima imalo veze sa nekom manjinom ili LGBT-om i da to, umesto sto pomaze, u stvari odmaze i samo daje municiju slepcima poput Ubija da i dalje guraju ovako nesto.

Znaci postoje situacije gde je kritika stvarno na mestu (kao npr. sada), ali postoji i pregrst situacija gde stvarno nisu.

polarnimeda
20.5.2024, 14:30
ima i teorija da se ovako nesto radi da se skrene paznja sa cena, kojima se igraci guraju ka ubisoft+ pretplati.

https://pbs.twimg.com/media/GOAPN1TaYAE_zy3?format=jpg&name=medium

standard verzija je obogaljena za jednu misiju, plus uz standard ne idu dve vec najavljene ekspanzije.

m1aden
20.5.2024, 15:20
Mislim da je problem sto jako puno ljudi kuka na apsolutno sve sto ima imalo veze sa nekom manjinom ili LGBT-om i da to, umesto sto pomaze, u stvari odmaze i samo daje municiju slepcima poput Ubija da i dalje guraju ovako nesto.

Znaci postoje situacije gde je kritika stvarno na mestu (kao npr. sada), ali postoji i pregrst situacija gde stvarno nisu.

Postoje stvarno različite situacije.Postoje situacije gde je kritika itekako na mestu ali se ista umanjuje od strane određenih koji nit smrde nit mirišu ili imaju neku svoju sopstvenu agendu, ili ih prosto problem ne dotiče kao neke druge, pa im je problem mizeran dok on ne presraste u nešto veće.Postoje i situacije gde se sadržaj guta od strane istih tih koji i kritikuju, pa onaj koji sadržaj plasira na kraju ipak zadovoljno trlja dlanove i gleda gde sledeće može da profitira na osnovu narativa koji je trenutno aktuelan, i tako dalje i tako dalje...

dex3108
20.5.2024, 16:04
ima i teorija da se ovako nesto radi da se skrene paznja sa cena, kojima se igraci guraju ka ubisoft+ pretplati.

https://pbs.twimg.com/media/GOAPN1TaYAE_zy3?format=jpg&name=medium

standard verzija je obogaljena za jednu misiju, plus uz standard ne idu dve vec najavljene ekspanzije.

Sta se ima pricati kada ubisoft to radi skoro 10 godina. Identicne kategorije, nista novo za njih. Uvijek je Ubisoft davao dodatne misije za pre-order ili Special Edition, Uvijek je uz Gold isao Season Pass. Jedino sto je novije je Ultimate Edition koji kao da jos malo kozmetike.

Na kraju krajeva sta ima ko da prica, nek sisaju ovce ako mogu, i trebaju. Ja bi jos digao cijene kad ima onih koji vole da bacaju pare.

pentraksil
20.5.2024, 22:23
Postoje stvarno različite situacije.Postoje situacije gde je kritika itekako na mestu ali se ista umanjuje od strane određenih koji nit smrde nit mirišu ili imaju neku svoju sopstvenu agendu, ili ih prosto problem ne dotiče kao neke druge, pa im je problem mizeran dok on ne presraste u nešto veće.Postoje i situacije gde se sadržaj guta od strane istih tih koji i kritikuju, pa onaj koji sadržaj plasira na kraju ipak zadovoljno trlja dlanove i gleda gde sledeće može da profitira na osnovu narativa koji je trenutno aktuelan, i tako dalje i tako dalje...

Apsolutno, sve u svemu nikakvih ekstremi u takvim slucajevima nece pomoci, zato ja uvek kazem da su ponekad ljudi sto kukaju na WOKE isti kao ovi sto kukaju jer nije dovoljno WOKE :D Uzasan trend u svakom slucaju, kako god okrenes. Stvara se kontraefekati i u jednom i u drugom slucaju. Takodje mislim da se previse paznje poklanja AAA slepcima, ima toliko igara godisnje koje su i dalje odlicne igre, ovakve stvari ne zasluzuju konstantnu buku vec bukvalno potpuni sunovrat u ambis zaborava nakon par dana :D

Inace, ne verujem da je ovo neki 5d sah da hoce da skrenu paznje sa cene ili bilo sta slicno, cena je svakako tu da privuce ljude na Ubisoft+. Bilo kakvo skretanje paznje sa toga im gubi poentu.

Ovo je jednostavno gomila bogatih belaca koji uz minimalan trud zele da pokupi poene raznovrsnosti, skrenu paznju sa toga da su bogata rasisticka g*vna koji bi rodjenu majku prodali za dodatan profit. A praznoglavci aplaudiraju misleci da je ovo raznovrsnost.

https://snipboard.io/9YdhaK.jpg

sp01
9.6.2024, 20:21
uxT3sTh9qIg

dex3108
11.6.2024, 7:36
FjAzNpMYTxw

Borba I dalje losa, konacno solidan stealth u AC igri. Glasovna gluma osrednja do losa (narocito za Naoe). Bice ovo jos jedan outpost/enemy camp raid simulator kao I sve ostale Ubisoft igre. Da bar imaju dobar tim pisaca pa da je zanimljiva prica ali kako se cini I to će biti osrednje.

sp01
11.6.2024, 9:46
Јеси ти оно беше почистио несрећну Одисеју 100 посто...

Не може ово бити гора игра, читај гори АЦ, апсолутно никако.

dex3108
11.6.2024, 9:50
Jesam I glavnu igru I DLC-ove. Nece biti gore ali nece biti ni nesto iznad prosjeka.

polarnimeda
11.6.2024, 11:12
Јеси ти оно беше почистио несрећну Одисеју 100 посто...

Не може ово бити гора игра, читај гори АЦ, апсолутно никако.

Ubisoft: Challenge accepted.

MidnightRunner
12.6.2024, 15:33
Da li će ovaj novi AC ispasti kao nekakva kopija Sekiroa?
Sekiro je stvarno prvoklasna video igra i ovi iz Ubisofta nek bolje ne prave nikakvu kopiju.

dex3108
12.6.2024, 15:59
Sekiro je stvarno prvoklasna video igra i ovi iz Ubisofta nek bolje ne prave nikakvu kopiju.

Naravno da nce, nece biti ni blizu.

pentraksil
12.6.2024, 17:53
Najaca fora na ovim gameplay klipovima:

Ubi, novinari i "fanovi" pricali kako su ljudi koji kritikuju glavnog protagonistu, rasisti, nacionalisti ili sta vec......

a oni ladno ubacili hip-hop muziku u segmentima gde Yasuke ulazi u borbu :kreza::tapsh:

Pa da ih nema trebalo bi ih izmisliti :D

m1aden
12.6.2024, 21:00

Oprosti mu boze, ne zna sta govori! :D

Zli Zoe
29.6.2024, 2:01
Ovo ce zvucati pretenciozno ali meni je igra day one. Kao i Star Wars. Ljudi umeju da naprave svet za sve pare i ja to cenim.

Atwa013
29.6.2024, 14:48
^ Pre nepromišljeno, nego pretenciozno. :D

dex3108
29.6.2024, 17:14
Dzaba sav taj trud oko mape kad je ispune sa 5 istih aktivnosti koje se ponavljaju.

sp01
30.6.2024, 9:33
Одисеја и Валхала су били небо и земља по том питању. Надам се да ће више личити на Валхалу.

Koreli A.
30.6.2024, 19:24
U Valhali saradnici okupatora :D su dobri momci a ovi Anglo -Saksonci sto se bore protiv najezde Danaca losi i naravno karikarturalno zli. Jer mora da se pravi svet iz paradigme 21. veka i masovnih migracija u Britaniju. Zato kad Viking doplovi do Amerike on sedi pored vatrice sa Indijancima i pricaju price gledajuci se ocima punih ljubavi i ako jedan drugog ne razumeju.
Dogadjaj koji sigurno ne da se nije desio , problem je sto nije mogao da se desi a ima tako manjih i krupnijh stvari korez celu igru.
Kakvo gradjenje sveta. Maestralno.
Jedino Alfred Veliki od losih momaka
na kraju priznaje uvijenim govorom da se on u stvari iznutra bori za dajversiti Britanije sve vreme:facepalm
I tako stotine stvari posejane po misijama i svetu sve do nepotrebne izmene orginalnog lora sve zbog politike i "talking points" americkog diskursa .

P.S
Ovo sa Jpanom im je zicer i pored svega. Ako promase onda je Ubisoft stvarno u problemu. Imaju sve cak i "move set " za borbu .
Ruku na srce i ako ce biti hajpovana do besvesti i sve ocene 9 i 10 od velikih kuca imace veliku bazu spremnu da skace za svaku dlaku u jajetu . Ali Ubisoft sa svojim resursima ne bi smelo da ima mnogo "dlaka u jajetu" a manji problemi i nesavrsenosti mogu samo malo na pocetku da ostete igru ali ne generalno. Ipak ogromna vecina AC igraca zeli dobru igru ne mora uopste da bude savrsena .

Atwa013
30.6.2024, 23:39
Ne traži niko dlaku u jajetu, samo bi ljudi hteli malo raznovrsnosti.
Dakle, što reče dex, uzalud prelep svet, ogromna mapa, kad je puna kampova i utvrđenja, čiji je jedini plen kovčeg na kraju sa novim loot-om.
Igrao sam AC jer mi je davao taj neki badass osećaj, zbog te neke priče koju su u početku osmislili, dok se nisu prešaltali prvo na istorijski turizam, a posle na neki kvazi RPG gde je jedini cilj levelovanje i kao što rekoh bolja oprema.
Iz mog ugla, trocifreno vreme za čišćenje mape je isto uzaludno traćenje vremena, jer im igre nemaju kraja.
A i sav taj content, više deluje kao checklist, štrikliraj da si odradio to i to, nego neka smislena stvar.
I opet, ne očekujem od Shadows baš ništa, očekujem da dobijemo još jedan Ubisoft The Game jer oni su odavno postali kompanija koja pravi igre koje gađaju prosek, a često nisu ni u rangu tog proseka.
Probao sam i Mirage (preko PS share), ali nisam uspeo da se nateram da završim, jednostavno ne vidim i ne razumem kojim su se to korenima oni kao vratili u toj igri...
Kapiram da svaka roba ima svog kupca, ali odavno više nisam među tim kupcima.

dex3108
1.7.2024, 15:37
Problem Ubisoft je taj sto prvo dizajnira tipa 5 aktivnosti oko kojih onda dizajnira sve ostalo. I toga se drze ko pijan plota. Nije bitno sto prica zahtjeva nesto drugacije oni koriste samo ono sto su vec zacrtali. Primjer koji cu uvijek uzimati za poredjenje su olimpijske igre u AC Odyssey. totalno jedinstvena sansa da ubace par mini igara i naprave nesto van standardnog sablona. Ali ne Ubisoft je samo ubacio rvanje jer su mogli da iskoriste hand to han borbu koju su vec ubacili u igru.

I tako za svaku situaciju u kojoj prica zahtjeva nesto drugacije, oni iskoriste vec postojecu mehaniku. Zato nikada i nece napraviti nista vise od osrednje igre.

DBrave
1.7.2024, 22:45
Jbg, neki studiji rade na igri 5-6 i više godina i bave se takvim detaljima, neki 2-3.

dex3108
2.7.2024, 11:57
Jbg, neki studiji rade na igri 5-6 i više godina i bave se takvim detaljima, neki 2-3.

Na ovoj igri rade 6 godina. Tim koji je radio Odyssey radi i Shadows. Tehnicki toliko I Rockstar radi na GTA VI jer je I RDR2 izasao iste godine (2018.). Samo sto ces vidjeti gdje je 6 godina razvoja otislo u GTA VI a u Shadows neces.

pacsle
7.7.2024, 11:26
Mrzi me da tražim,ali izašao je novi gameplay. Jako dobro izgleda.

S.t.a.r.a.c.
28.7.2024, 12:30
Correct me if i'm wrong, ali on je gej samuraj :rofl:
Pa to sam oduvijek zelio biti, ovaj igrati.

Malik Tintilinic
28.7.2024, 18:12
Nisi gledao film Kubi :D
https://www.imdb.com/title/tt27502365/

Koreli A.
28.7.2024, 21:48
Correct me if i'm wrong, ali on je gej samuraj :rofl:
Pa to sam oduvijek zelio biti, ovaj igrati.

Jel sigurno crn, mozda je plav (kao strumf ) tj Francuz :kreza:

Malik Tintilinic
31.8.2024, 4:53
Sta kaze istoricar:
https://japan-forward.com/interview-yasuke-and-assassins-creed-shadows-a-japanese-historians-perspective/

Exia
24.9.2024, 23:05
"Earlier today, Ubisoft canceled its online appearance at the Tokyo Game Show due to “various circumstances”; however, Isndier Gaming has learned that Ubisoft has also canceled its press previews of Assassin’s Creed Shadows."

Shocking :eek:

Exia
25.9.2024, 18:11
Igra pomerena za 2025 (Februar)

dex3108
25.9.2024, 18:32
Igra pomerena za 2025 (Februar)

I izlazi Day 1 na Steam-u, a Outlaws izlazi 21. novembra na Steam-u. Naucili i oni nesto.

sp01
25.9.2024, 18:51
Супер вести :tapsh: И померање и Стим.

jaomile
25.9.2024, 22:36
Ja i dalje ne vidim razlog zasto bi iko ovo igrao, ako je ikada igrao ijednu slicnu igru.

Moj glavni problem sa Ubisoft igrama je taj što se sve one osjećaju kao lista gameplay komponenti koje su nagomilane u jednu hrpu. Sve su to dobre igre, ali samo ako nikada niste igrali nijednu drugu igru ​​tog žanra.

Kao da gledaju šta drugi studiji prave, zapišu top 10 karakteristika i jednostavno to uguraju u proizvod koji nikada nije imao jasnu viziju.

Kada igrate Elder Ring, Tears of the Kingdom, Baldur's Gate 3, God of War... svi izgledaju i osjećaju se kao igre s vizijom. Nisu savršene, kao što nijedna igra nije, ali možete vidjeti šta je studio htjeli postići tim igrama. S druge strane, sve Ubisoft igre se, u nedostatku bolje riječi, osjećaju bez duše. Kao da ih prave ljudi koji zapravo nikada ne igraju igre, i pokušavaju smisliti nešto što misle da će se svidjeti većini ljudi.

sp01
26.9.2024, 0:56
Ja i dalje ne vidim razlog zasto bi iko ovo igraoХе хе, па свако ко и дан данас још увек игра-прати овај серијал нема разлога да ово не одигра. Логично.

А поготово што већ преко 10 година чекамо на АЦ у Јапану... :alealeee:

m1aden
26.9.2024, 10:31
..Nisu savršene, kao što nijedna igra nije...

Wukong jeste...

Exia
26.9.2024, 16:52
Refundiraju preordere tako da neće biti čudno ako prodje i februar, nije ova igra ni priblizno završena. Da jeste ne bi Ubisoft pomerio igru van praznične sezone. Ne mogu sebi da dozvole još jedan L ove godine.

dj90
7.2.2025, 23:31
da li če biti obavezan rejtrajsing i za ovu igru
našao sam ovaj tekst ali mi nije baš jasan ni sa prevodom
https://www.reddit.com/r/assassinscreed/comments/1i8k979/assassins_creed_shadows_pc_raytracing_modes/

ako sam razumeo da ipak neće biti obavezan

sp01
7.2.2025, 23:46
Наравно да "није обавезан". Видиш шта су написали:

However, if your GPU does not support hardware raytracing, such as pre-RTX GPUs, we have developed our own solution to allow competent, yet older, GPUs to run Assassin’s Creed Shadows. The game will use a proprietary software-based raytracing approach developed specifically for that.

Значи и маторе GTX карте ће моћи да покрену игру:

https://clan.cloudflare.steamstatic.com/images//45310381/e22737e08c8f14870e1fc83f50f6a7347a74cffc.jpg

pentraksil
20.3.2025, 20:43
Kao sto se i ocekivalo..........

AC ko AC, Ubi ko Ubi, AAA ko AAA......prosecno, u delovima nesto blago iznad proseka, u delovima ispod proseka :D. Sigurno, bez previse vrdanja.

To je to :D

E sad, "credit where credit is due" sto bi rekli, ono sto je definitivno mnogo iznad proseka za danasnji AAA je izgleda optimizacija i sam izgled igre ali i ispeglanost. Ako je suditi po recenzijama i benchmarku, igra radi i izgleda odlicno.

Ali sta to vredi ako je sve ostalo opet meh

polarnimeda
21.3.2025, 10:30
Nece da se potrude, inace bi bilo i bolje.
Facijalne animacije maltene losije nego u AC4.

ogisha
21.3.2025, 11:30
Ja bih nakon Ghost of Tsushima odigrao još jednu igru slične tematike, pa se razmišljam između ove i Rise of the Ronin ali nekako više nakrećem ka ovoj...

Exia
21.3.2025, 14:41
Mora se odati priznanje Ubisoftu...malo ko je ocekivao losije brojke od The Veilguard :kreza: ako nista drugo igra je neverovatni meme materijal, glichevi/bagovi, amaterske dizajn odluke, kriminalan VA, modern day nonsense in 16C Japan etc etc. Ovo je Ubisoftov last hura...dok Tencent viri iza coska i trlja dlanove u stilu Ebenezer Scrooge-a lol

pentraksil
21.3.2025, 15:25
Ja bih nakon Ghost of Tsushima odigrao još jednu igru slične tematike, pa se razmišljam između ove i Rise of the Ronin ali nekako više nakrećem ka ovoj...

Like a Dragon: Ishin!

dex3108
21.3.2025, 17:56
Mora se odati priznanje Ubisoftu...malo ko je ocekivao losije brojke od The Veilguard :kreza: ako nista drugo igra je neverovatni meme materijal, glichevi/bagovi, amaterske dizajn odluke, kriminalan VA, modern day nonsense in 16C Japan etc etc. Ovo je Ubisoftov last hura...dok Tencent viri iza coska i trlja dlanove u stilu Ebenezer Scrooge-a lol

Necemo pretjerivati. Igra je jedna od najoptimizivanijih i najmanje bagovitih Ubisoft igara (a i igara uopste) koje su izasle u posljednje vrijeme. Vizuelno igra odlicna, Naoe je zaista odlicna sto se gameplay-a tice (vjerovatno najbrzi AC protagonista), atmosfera odlicna takodje. Ostalo je sve manje-vise identicno kao prethidne tri RPG AC igre tako da onaj ko nije ljubitelj prethodnih igara nece ni ove biti.

Ono sto zaista odudara je uzasan engleski VA za Naoe i poprilicno osrednje animacije lica i lipsync (igram u Immersive modu tako da likovi uglavnom pricaju japanski). Takodje igram u Canon modu gdje nema odluka ni romansi.

Moje licne zamjerke su identicne kao za prethodne 3 igre (i generalno moderne Ubisoft igre) a to je ocajan scenario i jos gore dizajnirani quest-ovi. Mislim nema quest-ova postoji samo jedan quest i u ovoj i u svim AC igrama u prethodnih deset godina a to je ciscenje baza. Citav gameplay loop Ubisoft igara je sveden na ciscenje baza stoje Ubisoft zapoceo sa Far Cry 3. i toga se drze kao pijan plota. Nema vise misija kao npr. u AC 2 kada letis sa DaVinci-jevom masinom, ganjanje kocijama u revalations, sviranje tambure i pjevanje takodje iz AC Revalations... Sve se svodi na ciscenje glupik baza i kampova. I to sto uzmu i napisu pricu koja ima materijala za 10-15h gameplay-a i onda to razvuku na 50h+.

Jos jedna stvar koja je razocaravajuca barem za mene je svodjenje citave price oko Animus-a i modernog dijela prica na minimum minimuma. Nemaju hrabrosti da otkantaju moderni dio 100% nego ubacuju na kasicicu pomalo.

A sto se tice Tencent-a, nece oni preuzeti, Yves i braca trenutno pregovaraju da osnuju novu kompaniju, prebace vlasnistvo svih vecih IP-jeva na tu kompaniju i nastave poslovanje u partnerstvu sa Tencent-om dok ce ostatak vjerovatno rasprodati.

buraz
21.3.2025, 20:46
Moderni deo je umro jos 2012. kad je Desmond ubijen, a kraj sa Juno (ili bese Minerva?) resen u nekom nebitnom stripu. Da se ne lazemo.

Sent from my iPhone using Tapatalk

pentraksil
22.3.2025, 3:39
Ono sto zaista odudara je uzasan engleski VA za Naoe i poprilicno osrednje animacije lica i lipsync (igram u Immersive modu tako da likovi uglavnom pricaju japanski). Takodje igram u Canon modu gdje nema odluka ni romansi.

Lip sync, nazalost, nije prilagodjen Japanskom uopste, pomeranja usana je i dalje na engleskom koliko sam razumeo (koji je takodje los).

Ja sam tako pokusao Ghost da igram ali je tu isti problem sa usnama, i dalje mrdaju na engleskom. Bas ubija imerziju i pored izvornog.

Exia
22.3.2025, 10:07

https://x.com/StutteringCraig/status/1902786816903643580

Morao sam sam sebe da citiram...end credits preko dva sata, savrsen primer koliko je aaa bloated i zasto je ACS ispao ovakav ass.

pacsle
22.3.2025, 10:39
Opet kažu ima pederluka.

player1
22.3.2025, 10:40
Posto svi pricaju o brojkama igraca na Stemu, i porede sa drugim igrama, pogledao sam kako su prolazime prethodne AC igre, tj broj igraca u istom trenutku.

Origins: Oko 40,000
Odysey: Oko 60,000
Valhalla: Oko 15,000 (!!!)
Mirage: Oko 8,000 (!!!)
Shadows: 47,000

Po meni AC Shadows brojke su sasvim dobre.

Stavise, veoma cudne su brojke za Valhallu. Jel ta igra izasla za Steam u isto vreme kao i druge platforme?

EDIT:
Sad sam nasao da je Valhalla bila Epic Store ekskluziva, pa je kasnije dosla na Steam.

Exia
22.3.2025, 10:51
To je period kad je Ubisoft pokusao da privuce vise ljudi na U-Play ili EGS (epic je gurao dosta novca)...ali losa situacija trazi ocajnicke mere, zato su se krajem prosle godine vratili na Steam (nakno sto je Outlaws masovno failovao).

A sto se tice brojki...ovu igru (i sam ubisoft) sada jedino mogu da spase igraci sa konzola...

dex3108
22.3.2025, 22:54
Posto svi pricaju o brojkama igraca na Stemu, i porede sa drugim igrama, pogledao sam kako su prolazime prethodne AC igre, tj broj igraca u istom trenutku.

Origins: Oko 40,000
Odysey: Oko 60,000
Valhalla: Oko 15,000 (!!!)
Mirage: Oko 8,000 (!!!)
Shadows: 47,000

Po meni AC Shadows brojke su sasvim dobre.

Stavise, veoma cudne su brojke za Valhallu. Jel ta igra izasla za Steam u isto vreme kao i druge platforme?

EDIT:
Sad sam nasao da je Valhalla bila Epic Store ekskluziva, pa je kasnije dosla na Steam.

Vidi kada jedna igra koja kosta 5-6 puta manje nego AC Shadows dostigne 250K igraca (KCD2) i mjesec dana nakon izlaska ima isti ili veci broj igraca nego AC Shadows kako onda ove brojke mogu biti ok?

Exia
23.3.2025, 16:55
Opet kažu ima pederluka.Dvadesetak sati u igri...

“This isn’t feudal Japan, this is modern Thailand lady-boy”

Oh Yasuke!

dex3108
31.3.2025, 9:04
Nakon nekih 10h+ provedenih u igri ide ovo na pauzu. Sve sto igra nudi vidis u prvih 5h, ostalo je ponavljanje jedne te iste radnje i jednog te istog quest-a. Takodje u igri mozes da nabasas na osobu koju trebas da ubijes bez da zapocnes quest koji se odnosi na tu osobu tako da jednostavno ostanes zbunjen zasto treba da ubijes metu. Loot sistem je ponovo besmislen jer jedini loot vrijedan paznje je legendary loot koji samo mozes naci u palatama. Ostalo je sve smece kojeg se mozes rjesiti jedino ako prodajes ili rastavljas na resurse jedan po jedan.

Prica losa, likovi losi, ono malo sadasnjosti sto je u igri bolje da nije...

Jedina impresivna stvar jeste grafika I generalno kako je optimizovana igra.

pentraksil
31.3.2025, 16:00
Nakon nekih 10h+ provedenih u igri ide ovo na pauzu. Sve sto igra nudi vidis u prvih 5h, ostalo je ponavljanje jedne te iste radnje i jednog te istog quest-a.

Ovo je i moj utisak. Nekako u pocetku impresivno, interesantno je igrati sa Naoe, dodali su jako dosta sitnica oko stealtha i pravo je uzivanje igrati sa njom, eliminisati protivnike, verati se po krovovima, bas ono sto bi AC trebao da bude...Ali nakon tih prvih 5-6 sati igra se pretvara u bas ovo sto si napisao. Opet jedan te isti kvest, opet jedna te ista sargarepa i tako u krug. Da je prica makar malo zanimljivija pa i da te tera na igru ali ovako, meh.

Daleko je igra od katastrofe koju prenose po netu, ali daleko je ovo od adekvatne igre koja izuskuje vreme a pre svega i ovoliko novca.

Inace sam za pricu cuo da je u stvari pred sam kraj odlicna, ali dzaba kada se opet sve razvodnjava zarad vestackog pumpanja sati igre da bih poslednjih 2-3 bili kako treba.

Dizajn OW igara treba jedan dobar refresh, cak je i fenomenalni KCD2 malo zasao u te "razvucene" vode.... (da ne krecu napadi, ne uporedjujem uopste AC i KCD, samo pricam o OW igrama u globalu)

dex3108
31.3.2025, 20:00
AC igre prije Origins-a su imale pricu koja mnogo vise kaze i pokaze u tih 15h koliko su te igre trajale nego ove RPG igre. Ovaj nelinearni pristup prici je nesto najgore sto se desilo serijalu jer je scenario nekoherentan, razbacan na sve strane i u kombinaciji sa losim piscima jako malo kaze za tih 50h+ provedenih u igri. Totalno se izgubio fokus na likove koje su starije igre imale, sada se lik obicno pojavi u 1-2 quest-a i nakon toga nestaje iz price. Vise nemas osjecaj da pripadas tajnoj organizaciji (jer i ne pripadas) i mete koje ubijas su sve manje poznate istorijske licnosti, a sve vise izmisljeni likovi jer ih Ubisoft dodaje na tone pa nemaju vise koga od istorijskih likova da izaberu.

Prica oja se dogadja u sadasnjosti je svedena na minimum i vise nemas uopste osjecaj da su igre povezane. Jednostavno ovo vise nema mnogo dodira sa Assassin's Creed-om i igrama koje su zapocele serijal.

Exia
31.3.2025, 20:08
Ja sam stao tokom prosle nedelje na 30hr...nema sanse da forsiram sebe (a kompletirao sam Valhalu :kreza:) jer je igra prosto losa.

Totalna regresija u odnosu na prosle rpg-jeve (ne koristim ime AC posto je AC nestao posle Syndicate-a) prosto neverovatno koliko je ova igra totalni unazad (a na njoj ne navodno radilo 3K developera) u gotovo svemu. Od parkura preko borbe do stelta i istrazivanja. Ai protivnika ne postoji, sistem dual protagonista je jako rogobatno odradjen (a u pitanju je isti studio koji stoji iza odlicnog sistema dvoje protagonista iz ACS) oboje likova su dosadni i ne zanimljivi, istrazivanje je besmisleno jer je igra veoma "prazna", vo je na nivou porno filmova iz vremena vhs-a, gameplay loop je ono sto je dex napisao u prethodnim komentarima, muzika je uzas (ako se uporedi sa prethodnim igrama).

Jasno se vidi da je ova igra rastavljana i sastavljana vise puta, ovaj serija je oduvek bio "historical fiction" ali ovde se vidi da ko god da je radio na Shadows nije nikad krocio u japan a kamoli se potrudio da malo prouci 16C verziju...uzas. Studio koji potpisuje Shadows je Ubi Quebec cije sam sve prethodne naslove vrlo lajkovao ( Black Flag, Syndicate, Odyssey) ali onda se setim onog Alexis Cote-a koji je prosle godine izjavio da im je vecina developera na ovoj igri nikad nije radilo na AC...i da se videti.

Uglavnom igra ima odlicnu grafiku...yea, mislim da je jasno da je Ubisoft on the last leg i da je ovo nedavno sto su prakticno prodali svoje glavne ip-jeve kinezima aka Tencentu jasan znak sta ceka zaposlene u Ubisoftu.

Tokom prosle nedelje sam batalio ovo mucenje i resio da krenem sa seansom zvanom Assassins Creed (od keca do Syndicate-a) pre neki dan sam zavrsio og a sada sam deep u the best one...

"It is a good life we lead Brother.
The best. May it never change.
And may it never change us."