PDA

Prikaži potpunu verziju : Neki gejmpad za 3000-4000 dinara?

srksi
20.1.2024, 21:37
Ne igram mnogo, stari gejmpad of 1500 dinara potrajao prilicno dugo, ali na kraju pocela da crkava elektronika, dugme se polomilo i pojeo se sraf tako da ne mogu da ga otvorim i popravim...
Neke preporuke? Gledam na gigatronu, nista mi ne vata oko, jedan logitec za 4500, ali on mali kao igrackica...

Acanen
20.1.2024, 22:00
Prelistaj ovu temu (https://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=41177&page=8) a prodavnicu sa najpovoljnijim cenama trazi na sajtovima itsvet i eponuda. Ljudi kompjuterske periferije kupuju na sajtovima kao sto je kupujem prodajem.

DeCoy
20.1.2024, 22:10
Kupiš Xbox kontroler i miran si dugo, dugo. Samo gledaj da nije lažnjak ako kupuješ na KP.

Johnny-24
20.1.2024, 23:23
Dualsense, gejmepd od Sonija 5, radi savrseno na PC (treba ti BT) odlican je, imas program DSX uz kog rade i adaptivni trigeri, TOP, a moze se lako naci na KP za oko 4000.

DeCoy
21.1.2024, 0:19
Ako su 4k onda su polovni ili fejk.

Johnny-24
21.1.2024, 1:08
Половни наравно, нема код нас још увек да се нађу на КП фејк дуалсенсе, барем ја још увек нисам видео. Свакако су боља куповина од било ког редрагона, труста, гениуса и осталих....

polarnimeda
21.1.2024, 2:41
ali je i rizik uzimati polovnu stvar koja se ionako brzo haba.

bolje dodati malo jos bar, za 6.000 ima da se uzme logitech f710 (meni je super odradjivao posao nekih 6-7 godina, dok mu nije otisao klik na levom analognom sticku) ili 8bitdo pro 2 direktno sa zvanicnog sajta sa besplatnom dostavom (pisao sam o njemu detaljno ovde: https://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=2292973&postcount=127).
oba gamepada sve prepoznaju savrseno, kao xbox kontroler. plug and play.

a oba ova gamepada mozes da uzmes i u (cisto) zicanog verziji, ali je greota ne uzeti bezicne jer razlika u ceni nije tako velika, a input lag se maltene ne oseca (jedino ako hoces kompetitvni multiplejer neki onda uzeti zivu, mada bezicni 8bit pro 2 dolazi sa kablom koji moze da se skida).

ili to, ili dodati jos para pa uzeti neki PS/XBOX.

Srlisone
21.1.2024, 14:29
Kao što reče moja nastavnica srpskog kada smo imali pismeni:"Uvek se vraćaj na temu".

Ne posedujem, ali sam probao i DualSense i XBOX kontrolere. Zaista jesu vrhunski i odličan je osecaj igrajući njima, ali i koštaju shodno tome. Ukoliko neko ima potrebu na tom nivou da igra, sasvim je razumljivo.

Ja sam se odlučio za jeftiniju varijantu s obzirom na to da ne igram igre koje zahtevaju vrhunsku preciznost (Skul - The Hero Slayer, Streets of Rage 4, Hollow Knight, Ender Lilies...). Služi me dobro skoro dve godine. Za sada ništa nije riknulo. Ima usb-c, ima wireless (ogroman dongle, užasan je) koji zaista dobro radi. Može da se nađe za ~3.000 din. Potraži po netu, da ne reklamiram. To bi bila moja preporuka za cenovni rang koji si naveo.
XBOX klon (https://gaming.canyon.eu/product/cnd-gpw3/)

Johnny-24
21.1.2024, 15:39
Za kucnu upotrebu, gde se igra po 2-3 sata dnevno, habanje je zanemarljivo, drugo je koristiti ga u igraonici, gde ce da se ****e za godinu dana, ako ga aka i kurta i murta. Meni se licno XBOX dizajn ne svidja, posedujem i njega, ali on stoji na polici vec vise od mesec dana, jednostavno ne volim da igram sa njim, Sony mi je broj 1. Sve u svemu, uvek sam za kupovinu nekog kvalitetnijeg i jaceg brenda, jer idem logikom da je to i kvalitetnije. E sad, ne mora da znaci, ali u vecini slucajeva se skuplje ispostavi i bolje. drugar ima Sony 4 sigurno preko 6g i Dualshok 4 mu i dan danas radi kao nov, samo je menjana baterija, ako se dobro secam, tako da, moja preporuka ide za naslednika, odnosno Dualsense, ali opet, sve zavisi kako finansije dozvoljavaju coveku. :ciao:

polarnimeda
21.1.2024, 16:04
polovni PS/XBOX ako znas od koga uzimas ili mozes da isprobas je dobra varijanta, ali realno, gde to bude tako...

M.C.
21.1.2024, 17:52
Xbox mislim da ima veći problem sa driftom. Meni se lično pojavio na 2 kontrolera, jedan iz treće generacije (xbox one) i jedan iz četvrte najnovije (x/s series). Na ovom novijem se to desilo posle izuzetno kratkog vremena, ne verujem da sam 100h odigrao sa njim. Tako da ću u budućnosti razmisliti šta uzimam jer je ovo postao idiotluk. Imaju ogromne margine na kontrolerima a ne mogu i dalje da stave hall effect stickove jer im je d*pe zinulo za još većim profitom. Premium cena, ali ne i kvalitet.

srksi
22.1.2024, 21:49
Lol, ne stize mi nikakav mejl da mi je neko odgovorio na poruku, stabim bump i odjednom odgovori! Ne treba mi nista exzoticno, sve igram misem samo to i tamo koristim gamepad za emulatore. Obicno bi otiso u prodavnicu i uzeo prvi koji vidim, ali reko sad da ne kupim bas prvo *****e koje naleti
*edit, jeftine stvari kupujem u gigatronu, ali sad bas nemaju nikakav izbor, postarina preko kurira ubije svaku razliku u odnosu na prodavnice, a u pirotu bas i nemas neki izbor