PDA

Prikaži potpunu verziju : Pionir protiv Asusa!

sin2384
26.12.2006, 22:14
Ljudi, koji je po vama dvd rezac bolji - PIONIR ili ASUS?

Ja sam licno uvek imao lose iskustvo sa asusom, skoro svaki koji ja znam je ili crkao posle godinu dana, ili manje, ili je uvek zezao (cak i cdrom i cdrw).
Za pionira, nikad NISTA lose nisam cuo. Drug me ubedjuje u suprotno :rofl: . Pa da resim to jednom za svagda! Ne mislim da je svaki asus los, pa ajde da cujemo neka iskustva!

Hvala!

MadMan
26.12.2006, 22:27
pozajmio ASUS-a jedno mesec dana, radio je solidno mozda nekad nije nesto hteo da procita. Pionir 109 koristim bez problema, nije mi jos ni u cemu zakazao jest da ne reze puno:D

JovanK
26.12.2006, 22:31
Pa danas se mogu naći i modeli koji su ASUS, mada je u njima pionir-ov čip. To jest Pionir je izgleda napravio cijeli rezač, samo je na njemu asus potpis. I on je nešto jeftiniji, 12 KM (6 eura).

Garson
26.12.2006, 22:34
Pa danas se mogu naći i modeli koji su ASUS, mada je u njima pionir-ov čip. To jest Pionir je izgleda napravio cijeli rezač, samo je na njemu asus potpis. I on je nešto jeftiniji, 12 KM (6 eura).
Pioneerov cip ne postoji, u Pioneeru i ASUSu je NEC cip.Ranije je ASUS pozajmljivao uredjaje od Pioneera, menjao masku i prodavao ih pod svojim imenom.Sada ASUS pravi rezace za Pioneer, mada bih ja svakako pre uzeo Pioneer.

sin2384
26.12.2006, 22:48
Jel imao neko ovakva losa iskustva sa asusom sem mene?

A M G
26.12.2006, 23:27
Ja sam imao prilicno lose iskusto sa Pioneer-om 109D. Posle nekih 6 meseci od kupovine poceo je da brljavi, tj. odbijao je da nareze neke Verbatim diskove. Siguran sam da nije do diskova zato sto su oni uspesno narezani na nekom NN rezacu na laptopu. Takodje je pravio uzasnu buku dok je citao pojedine diskove (uz napomenu da nisu bili ni zaprljani ni fizicki osteceni) koja je podsecela na zvuk brusilice koja sece metal. :kreza: Uredjaj sam prodao i uzeo Asus DVD+/-R,RW koji osim sto odlicno radi posao kome je namenjen, ima mnogo tisi mehanizam vratanca i kvalitetniju zavrsnu obradu prednje maske.
Ja sam glasao za Asus. :cool:

MadMan
27.12.2006, 9:29
Moje je misljenje da je to sve do srece, posto pratim ovaj fornum i kako citam postove uvek je imalo onih koji su se zalili na pionira i onih koji su ga hvalili, to ti sve zavisi kakvu seriju tih uredjaja potrefis. Moje je misljenje da neces da zabrljas ako uzmes bilo koji rezac is to cenovnog ranka, jer su oni svi pribliznog kvaliteta, to su nijanse koje se retko kad i primete. Na svakom forumu imaces ljudi koji ce hvaliti neku marku i oni koji ce biti protiv nje, neznam da li bi se nekad svi sa foruma slozili da je neka marka najbolja, jer uvek nekom nesto smeta.
Pioneerov cip ne postoji, u Pioneeru i ASUSu je NEC cip.Ranije je ASUS pozajmljivao uredjaje od Pioneera, menjao masku i prodavao ih pod svojim imenom.Sada ASUS pravi rezace za Pioneer, mada bih ja svakako pre uzeo Pioneer.
I kao sto je gore navedeno to je sve u principu jetno te isto.

Marko93
30.12.2006, 13:39
Ja evo sad imam Pioneer 109D i odlicno me sluzi, ali ne mogu da kazem da je bolji jer Asusa nikad nisam koristio. Na kraju se opet sve svodi na to sta ti zapadne. Za Asusa sam negde cuo da samo lepi svoje ime na tudje pisace, ali u to nisam siguran. Ja bih uzeo Pioneer, ali kao sto kazem nisam imao nikakva iskustva sa Asusom.

<Rio_da>
26.1.2007, 18:07
Kupio sam Pioneer 111-D i mislim da se nisam zeznuo, ortaku je skoro otkacio ASUS nece nista da reze, samo moze da cita! A ustvari moze da reze samo SmartBuy. Tako Da PIONEER

Djuka
8.2.2007, 3:26
I ja bih najtoplije preporucio pioneer. Da ne valja, ne bi ga ljudi toliko kupovali. Imam model 110D i vise sam nego zadovoljan njegovim ponasanjem. Jedino mi je nekoliko puta pravio probleme kod citanja jako, jako izgrebanih i iskrzanih diskova i to je to. Rezanje ide bez ikakvih problema, narezao sam preko 200 diskova razlicitih proizvodjaca.