Prikaži potpunu verziju : Ratchet & Clank: Rift Apart
The intergalactic adventurers are back with a bang in Ratchet & Clank: Rift Apart!
Go dimension-hopping with Ratchet and Clank as they venture onto a PC near you for the very first time. Help them take on an evil emperor from another reality as you jump between action-packed worlds and beyond.
With their own universe next in the firing line, dust off the dynamic pair’s outrageous weaponry and stop a dimensional collapse in its tracks!
Unite the double team supreme with a cast of familiar allies and new faces, including newcomer Rivet. She’s a Lombax resistance fighter from another dimension, who is just as determined to take out the robotic scourge.
Enjoy a dazzling interdimensional adventure. Built from the ground up by acclaimed studio Insomniac Games and brought to PC by Nixxes Software, you’ll go beyond what you see with in-game actions coming to life in your hands via the DualSense™ wireless controller.** Haptic feedback and adaptive trigger technology create lifelike sensations: feel the hum of a spacecraft vibrate across the surface of the controller, or the kick of pulling your trusty Enforcer’s trigger.
PC Features
Blast your way through an interdimensional adventure as Ratchet and Clank make their way to PC for the very first time!
Wrap your eyes around delightful, diverse dimensions, with ultra-wide support for 21:9, 32:9, and 48:9 (triple monitor support) resolutions!*
See the omniverse brought to life with the option of unlocked frame rates! You can also enjoy ray-traced reflections, as well as newly added, ray-traced shadows for exteriors.*
Witness the very latest, performance-enhancing upscaling technologies for yourself, including NVIDIA DLSS 3, AMD FSR 2, Intel XeSS and Insomniac Games’ Temporal Injection. NVIDIA Reflex and image quality-enhancing NVIDIA DLAA are also supported.
Play with the DualSense™ controller to experience haptic feedback and dynamic trigger effects.** Or choose mouse and keyboard – with a wide range of control customization options.
Includes support for achievements and cloud saves on PC game launchers.
i_jZ3BV6Adc
https://store.steampowered.com/app/1895880/Ratchet__Clank_Rift_Apart/
Baš si me iznenadio, ovo iskreno nisam očekivao u skorije vreme. Pitam se kako će biti optimizovano kada se prođe kroz rift. Nešto mi se čini da će brz NVMe biti obavezan da ne bi bilo štucanja.
Baš si me iznenadio, ovo iskreno nisam očekivao u skorije vreme.
Ne znam zasto ali pade mi ovaj klip na pamet: https://www.youtube.com/watch?v=Oarhpi-yNDc&t=24s
:kreza:
Baš si me iznenadio, ovo iskreno nisam očekivao u skorije vreme. Pitam se kako će biti optimizovano kada se prođe kroz rift. Nešto mi se čini da će brz NVMe biti obavezan da ne bi bilo štucanja.
Ima logike, mislim da ce morati.
To bi onda bila prva PC igra koja zahteva nvme?
Očekivano Sony je najavio da će većina njihovih igara doći na pc, doduše dve do tri godine posle ps-a
Nixxes radi ovaj port tako da verujem da će biti bolja situacija nego sa TLOU
Шта мислите, хоће ли и Assassin's Creed Tsushima бити портована ове године?
pentraksil
30.5.2023, 21:37
Шта мислите, хоће ли и Assassin's Creed Tsushima бити портована ове године?
Mozda krajem godine, ili na jesen, ne bi me cudilo. Koliko vidim Sony na svaka 3-4 meseca izbacuje po jednu.
Samo da optimizuju kako treba, ovo je po misljenju mnogih najlepsa (vizuelno naravno) igra sa PS5
Inace sto se tice price o NVMe, mislim da je to bila klasican PS5 patka, kao samo na PS moguca, ultra nova giga mega tehnologija
Mislim da nema razloga da ovo ne radi makar na nekom standardnom SSD-u, na M2 sigurno. Ako PS5 tera moci ce i komp, uz naravno OK optimizaciju
PS5 ima prilicno brz nvme, a Rachet je specificna igra, menjaju se riftovi i nema loading ekrana izmedju.
Videcemo, svakako zanimljivo da se isprati
rendzer25
31.5.2023, 11:58
Kakve sve igre dolaze, ovo je baš pozitivno iznenađenje, još za vreme leta kada je mrtav period.
Svi cekamo Ghost of Tsushima (aka Assassin's Creed u Japanu), a oni nam daju ovo, dobro Sony, daj nam te tvoje mrvice. Polako lezes na rudu, jer ti je PS5 apsolutna propast.
P.S koliko je Sony ocajan sa svojom promasenom konzolom da nam daje i svoje maskote. Jos Nintendo da legne na rudu i gotovo je.:dzavo:
Sony je skinuo gaće još prošle godine, sada je kao mlada šiparaica koja želi još, dobiće i to na obostrano zadovoljstvo.
Možda je došao trenutak koji su analitičari davno prognozirali a to je da je ovo poslednja generacija konzola. Makar ovakvih kakvih ih tradicionalno pamtimo.
pentraksil
1.6.2023, 19:19
Uz svo duzno postovanje Tsushimi (jedva cekam i nju da odigram), meni ovo deluje neuporedivo lepse i zabavnije. Malo sam se umorio od raznoraznih OW igara, a Tsushima deluje kao jedan nesto bolje odradjeni UBI OW klon (sto opet nije nista negativno).
Jedva cekam AC Tsushimu :kreza:, ali sam pre za ovako nesto, nedostaje ovakvih igara na PC-ju. OW-a i AC-ova koliko hoces.
P.S koliko je Sony ocajan sa svojom promasenom konzolom da nam daje i svoje maskote. Jos Nintendo da legne na rudu i gotovo je.:dzavo:
Sony je skinuo gaće još prošle godine, sada je kao mlada šiparaica koja želi još, dobiće i to na obostrano zadovoljstvo.
Možda je došao trenutak koji su analitičari davno prognozirali a to je da je ovo poslednja generacija konzola. Makar ovakvih kakvih ih tradicionalno pamtimo.
Najprofitabilnija konzola dosad i na putu da bude jedna od najprodavanijih, o čemu vi pričate? :D
O cemu mi pricamo, konzole se kupuju da se igra FIFA, CoD I ostale popularne 3rd party igre. Ekskluzive su tu samo za zagrizene fanove. Sony zaradi vise na FIFA MTX nego na God of War. Konzole su ogranicene na tih 100M korisnika po generaciji, zato su I MS I Sony krenuli na PC trziste da se sire jer PC trziste I dalje raste.
Najprofitabilnija konzola dosad i na putu da bude jedna od najprodavanijih, o čemu vi pričate? :DToliko im loše ide sa konzolom da su najavili da će pc portovi i dalje da izlaze dve do tri godine nakon PS5. Zaista su totalno propali...
Koja filozofija oko prostih stvari. Imaš igru, prođe par godina i prodaja se totalno uspori - umesto da to bude to ti investiraš malo para u portovanje na PC i malo marketinga i ponovo je izbaciš novoj publici koja se pritom oduševi što si ih se uopšte setio...
Koja filozofija oko prostih stvari. Imaš igru, prođe par godina i prodaja se totalno uspori - umesto da to bude to ti investiraš malo para u portovanje na PC i malo marketinga i ponovo je izbaciš novoj publici koja se pritom oduševi što si ih se uopšte setio...
Nema potrebe ni cekati. Sony slobodno moze da izbacuje igre Day 1 na Pc i nece se mnogo sta promjeniti. Kao sto rekoh velika vecina vlasnika konzola nece kupiti konzolu zbog 1-2 Sony ekskluzive godisnje nego ce kupiti konzolu jer je jeftinija, jer zele da igraju na gamepad-u ispred velikog ekrana i jer je jednostavnija za koristenje nego PC. Kada Sony odluci da izbaci Demon's Souls na PC prodace vise kopija na PC-ju nego na PS5 jer je to tip igre koji Pc igraci vis ekupuju (Souls igre od DS2 pa nadalje su se prodavale vise na PC-ju nego na konzolama).
Jednostavno PC i konzole su 2 razlicita trzista i broj igraca koji bi prestao da kupuje Sony konzole i presao na PC je jako mali, a Sony bi dobio mnogo vece trziste i imao mnogo vecu proday kada bi tretirao PC igrace bolje. Ovo izbacivanje igara 2-3 godine kasnije im vec pokazuje kako im je prodaja relativno mizerna.
Skoro sve i jedan 3rd party naslov koji izadje day 1 na PC-ju razbije Sony ekskluzivu po broju igraca. Jedan Spider-Man koji je obarao rekorde na PS4/PS5 je na PC-ju imao svega 66K isovremenih igraca u najboljem trenutku, Street Fighter 6, zanr koji je vazda privlacio samo odredjenu publiku, ima 66K istovremenih igraca.
Sistemski zahtevi
https://whatifgaming.com/ratchet-and-clank-rift-apart-system-requirements/
videćemo kakva je optimizacija.
ps. loš crop sa mobilnog lol
Što ne postavi celu sliku, ccccc...
SysReq (https://www.dsogaming.com/wp-content/uploads/2023/07/Ratchet-Clank-Rift-Apart-PC-requirements.jpg)
Valja li ovo sta?
Nisam konzolas, pa nemam pojma.
polarnimeda
15.7.2023, 0:18
Valja li ovo sta?
Nisam konzolas, pa nemam pojma.
igra bi trebalo da je fantasticna sama po sebi, samo da vidimo kakav ce port da bude.
igra bi trebalo da je fantasticna sama po sebi, samo da vidimo kakav ce port da bude.
Port me ne zanima, to ce ionako srediti kad tad, ima toliko igara koje valja u medjuremenu igrati, meni je vazno samo da je igra kvalitetna, eto mi je na wish listi.
pentraksil
15.7.2023, 1:59
^^Po pricama jako puno ljudi, najbolja PS5 igra koja iskoriscava pun potencijal trenutne generacije
Je l ovo reboot ili kako?
Igrao sam R&C na PS4 jer su delili besplatno tokom korone, stvarno je dobar platformer i pun fora, valjda će i ovo biti na novou.
Nije reboot, ovo je nastavak te sto si igrao na PS4.
Po meni je ovaj deo i bolji :)
Bilo bi fenomenalno kada bi Sony portovao na PC celokupnu kolekciju platformer igara sa PS2 kada je žanr bio najpopularniji - Jak & Daxter, Ratchet & Clank, Sly Cooper i Ape Escape. Mislim da bi se to na Steamu prodavalo odlično.
polarnimeda
21.7.2023, 11:08
ja od sony-ja zelim pre svega demon's souls remake i bloodborne.
posle toga moze horizon forbidden west, god of war ragnarok i the last of us part 2 i onda ne mora vise nista. :D
Roronoa Zoro
21.7.2023, 14:01
skromno, ali biće nešto od toga
pentraksil
22.7.2023, 5:00
skromno, ali biće nešto od toga
Mislim da ce biti sve osim mozda Bloodborne. Ne zato sto ne vole pare vec zbog prica o uzasnom stanju same igre koja jedva da radi i na PS4. Za njega ce se cekati neki potpuni remake, poput Demon Souls
rendzer25
22.7.2023, 17:26
svako ko ima toliko simpatija prema Fromsoftver igrama ima ozbiljne probleme emotivne i pshofizičke prorode. Zlostavljanje, ponižavanje, i tretiranje igrača kao najgore vrste je nešto što nikom nije pošlo od ruke kao Fromu, još je za takav tretman dobio visok rejting i fan bazu. Sonijeve perjanice jesu zanimljive ali ništa posebno inovativne, na Pc imamo i bolje i kretivnije.
svako ko ima toliko simpatija prema Fromsoftver igrama ima ozbiljne probleme emotivne i pshofizičke prorode. Zlostavljanje, ponižavanje, i tretiranje igrača kao najgore vrste je nešto što nikom nije pošlo od ruke kao Fromu, još je za takav tretman dobio visok rejting i fan bazu. Sonijeve perjanice jesu zanimljive ali ništa posebno inovativne, na Pc imamo i bolje i kretivnije.
Nemoj da sediš na 'ladan beton, majke ti.....
Ja se baš pitao što volim From igre, dal zbog izazova, dal zbog odličnog level dizajna, dal zbog fenomenalnog osećaja napretka i razvoja skilla... kad ono jer imam emotivne i psihofizičke probleme. Da si nam pre ovu vezu otkrio potražio bih stručnu pomoć.
Kad se ovako odnosite prema coveku koji prica istinu sta mi ostali da ocekujemo.
pentraksil
26.7.2023, 23:55
Meni radi odlicno ali igra ima problema sa nasumicnim "rusenjem" i to bukvalno ceo komp restartuje. Vidim dosta ima tih problema, ne zna se da li su drajveri ili do same igre. U svakom slucaju resice se ubrzo, sve ostalo steka odlicno
Na high podešavanja sa uključenim RT, ima veoma fluidan fremrejt, mada postoje vizuelni bagovi, HBO+ mi ne radi kako treba a Digital Foundry navodi još neke probleme https://youtu.be/I71u7j1Izww
Kada se prolazi kroz riftove ima malo laga ali ništa nepodnošljivo, fali će neki peč ali za sami start sasvim dobar port.
evil_geko
28.7.2023, 15:15
Na high podešavanja sa uključenim RT, ima veoma fluidan fremrejt, mada postoje vizuelni bagovi, HBO+ mi ne radi kako treba a Digital Foundry navodi još neke probleme https://youtu.be/I71u7j1Izww
Kada se prolazi kroz riftove ima malo laga ali ništa nepodnošljivo, fali će neki peč ali za sami start sasvim dobar port.
To na 3070 iz profila? Meni na 5600x i 3070, sve High, Ray Tracing na High, ne max, 1440p i DLSS Quality, na onom početnom delu pada i do 45 fps-a. Većinom 50+ fps-a.
https://youtu.be/SFbP7-WpGC8
HDD vs SDD.
Ako imate Dualsense, samo povezite putem USB-a i radice sve kao na Soniju, trigeri i haptic, dok na blutut konekciji samo trigeri rade :D Sve u svemu zanimljivo je. Inace imam problem, moj Ratchet nema ruke, tj nevidljive su, dok sake ima. Verzija je sa one strane :D
Ako imate Dualsense, samo povezite putem USB-a i radice sve kao na Soniju, trigeri i haptic, dok na blutut konekciji samo trigeri rade :D
Haptic ne radi preko blututa? Nisam znao.
Ne znam kako ovo traži jaču mašinu od Spajdermena, igra je hodnik arena šuter sa odvratnim grindom, gotovo vrlo malom varijacijom protivnika, Riftovi jesu zanimljiv dodatak ali bez previše smisla. Voda izgleda kao da je uvezena sa PS2, partikl efekti su preterani, deluju epileptično i gemplej postaje nasumična rokačina. Konzolaština teška, sva sreća pa je Rečet lepo dizajniran i odglumljen, inače gemplej i izvođenje baš smor.
Johnny-24
30.7.2023, 12:22
Haptic ne radi preko blututa? Nisam znao.
Nazalost ne, samo preko USB-a. Cak sam provalio da u nekim igricama ni trigeri ne rade preko BT konekcije, cini mi se. Mada valjda ova igrica koristi sve potencijale Dualsense dzoja pa mozda zbog toga i radi.
Kao i vecina PS eksluziva, apsolutno overhajpovana igra. Na srecu ne prolazi tako lako kod PC igraca, posebno ne za 60€, peak od jedva 8k igraca na Steam-u... Mislim da ce morati Sony malo da razmisli sto se buducih portova tice.
Naravno da nece dobro proci igra po pitantju prodaje... traze 60 evra, za dve godine matori naslov koji se moze preci za 10-12h, jos uz to prethodne igre iz serijala nisu ni dostupne na PC. Isti slucaj je bio i sa Uncharted kolekcijom. Singleplayer igra sa velikim fokusom na prici i likovima pa izbace samo poslednju igru iz serijala i onda se cude slabom prodajom.
Nejasni su mi skroz, ne znam šta će ova igra na PCu. Mislim ne škodi ali ovo niko neće da igra :D
Postoji interesovanje za Bloodborne, Demons Souls i ne znam zašto nije prvo portovan Ghost of Tsushima umjesto ove igre. Izašla je 2020. i sigurno bi bolje prošla od ovog platformera.
Bryan Fury
30.7.2023, 14:49
Naravno da nece dobro proci igra po pitantju prodaje... traze 60 evra, za dve godine matori naslov koji se moze preci za 10-12h, jos uz to prethodne igre iz serijala nisu ni dostupne na PC. Isti slucaj je bio i sa Uncharted kolekcijom. Singleplayer igra sa velikim fokusom na prici i likovima pa izbace samo poslednju igru iz serijala i onda se cude slabom prodajom.
Apsolutno se obe igre mogu igrati bez prethodnih serijala i potrebno je mnogo više od 10 sati, osim ako pokušavaš nekakav speed run. Da li to vredi 60e je druga priča, ali sama igra je odlična
Definitivno jedno od prijatnijih iznenadjenja ove godine, odlična igra, dobar port. Nadam se da će Sony češće da izbacuje ovakve eskluzive, 60€ je sasvim ocekivana cena pogotovu u vreme kada je 70€ nova realnost. Jedino Sony mora da poradi na marketingu pogotovu za (pc publiku) manje poznate serijale.
Pa ne bih rekao da je 60 evra očekivana cena, ipak je to 2 godine stara igra, na stranu njen kvalitet. Nije ovo ni samo pitanje marketinga, ni sam žanr ni franšiza nisu mainstream materijal kao što su God of War ili Horizon da bi imali neku preteranu popularnost. Shodno tome mislim da bi bilo bolje da Sony stavi cenu od 40 da bi pogurao prodaju. Isto važi i za Sackboy.
Roronoa Zoro
30.7.2023, 18:32
brzo će popust i eto željene cene od 40$/E
Pa ne bih rekao da je 60 evra očekivana cena, ipak je to 2 godine stara igra, na stranu njen kvalitet. Nije ovo ni samo pitanje marketinga, ni sam žanr ni franšiza nisu mainstream materijal kao što su God of War ili Horizon da bi imali neku preteranu popularnost. Shodno tome mislim da bi bilo bolje da Sony stavi cenu od 40 da bi pogurao prodaju. Isto važi i za Sackboy.Za pc i nije mainstream za ps je klasik, tj jedan od Sony jevih klasika sa ps2. Slazem se i ja bih voleo da je na steam u 40/50 eu ali realnost je drugacija (ja sam doduse platio manje od 60€ tačnije 37€).
Cracked But Whole
30.7.2023, 20:56
Koliko moraš da lako zgutaš spiku korporacija da igre treba da koštaju 70e da kreneš da braniš njihove cene :D
Govorimo o igrama koje su luksuz i na Zapadu, a tek kod nas.
Koliko moraš da lako zgutaš spiku korporacija da igre treba da koštaju 70e da kreneš da braniš njihove cene :D
Govorimo o igrama koje su luksuz i na Zapadu, a tek kod nas.Gde sam ja napisao da igre treba da koštaju 70€? i gde sam "branio" njihove cene? jedino što sam napisao jeste da je 70€ sadanje stanje i da je 60€ bolje nego 70€. Na kraju krajeva ja sam ovu igru uzeo za nešto više od polovine ukupne cene tako da "korporaciji" nisam platio ni 70€ a ni 60€
lmao XD
pentraksil
31.7.2023, 1:37
Pricao sam vec ovde u temu da igra crashuje i restartuje komp i da se mnogima desava....Nakon tog inicijalnog restarta igra je jos jednom pukla i tu sam prestao da igram cekajuci neki pec....Nakon toga je citav komp krenuo da brlja, nakon nekog nasumicnog rada pojavljuje mi se plavi ekran. Ponekad tokom paljenja takodje se desava. Poruka je tipa DRIVER OVERRAN STACK BUFFER, KERNEL SECURITY CHECK FAILURE i slicne. Guglanje navodi na to da drajveri uglavnom prave problem pa odlucih da reinstaliram Windows.
Bukvalno sam ceo hard disk formatirao i tokom same instalacije windowsa opet mi se pojavljuje plavi ekran sa slicnim porukama :( Jedva sam uspeo da instaliram nakon gomile restarta i opet se pojavljuje nasumicno.
Sutra ga nosim kod doce da vidim da li mogu da rese ali ja iskreno sumnjam da je crkao ili ram ili mozda cak hard disk.....
Unosi mi crvic sumnje da se ovo desilo sa ovom igrom bas nakon tolike price oko tome kako je potreban NVME a meni bas to mozda crklo.
Mozda i nije povezano ali oprez ljudi. Javljam ako saznam sta je tacno.
Najvjerovatnije je do SSDa. Trebao si provjeriti igru na običnom HDDu prije reinstalacije čisto da otkloniš sumnju.
Ja sam igru instaliro prvo na mom prastarom hdd u i igra je radila. Doduše bila su jako duga učitavanja i slično, posle sam reinstalirao igru na ssd (samsung evo 860) i nije bilo nikakvih problema.
Nadam se da će Pentraksil pešiti problem, slazem se sa Stenmarkom i meni deluje kao da je u pitanju ssd
pentraksil
31.7.2023, 13:58
Najvjerovatnije je do SSDa. Trebao si provjeriti igru na običnom HDDu prije reinstalacije čisto da otkloniš sumnju.
Imam m2, ostale SSD i HDDove sam predao mojima sa starim kompom.
Na opravci je sad pa cemo videti sta je tacno.
Ko zna sta je, ne znam bas da li je igra mogla ovako da ga sredi (mada nije prvi put da igre zbog optimizacije sprze komponente) ali ajde videcemo dijagnozu na kraju. Mozda je samo puka slucajnost ili nesto trece.
Sad se bojim ponovne instalacije sta god da bude u pitanju :kreza:
Je l’ se moze ovo igrati bez odigranog prvog dela? Imam ga na PS5 (bio dzabe) ali nesto mi se ne da…
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bryan Fury
1.8.2023, 10:55
Je l’ se moze ovo igrati bez odigranog prvog dela? Imam ga na PS5 (bio dzabe) ali nesto mi se ne da…
Može, nije neka priča previše komplikovana
nisam znao da Hardware-Accelerated GPU Scheduling ovoliko podiže performanse, u nekim momentima mi deluje da se fremrejt podigao za više od deset sličica u sekundi
Izgleda da je problem sa nekim od peceva vezanih za maticnu plocu. Dosta ljudi se zali, majstori su proveli 4 dana pokusavajuci sve moguce kombinacije. Znaci graficka, memorija, ram memorija i ostalo sve funkcionisu individualno, ali uklopljeno plavi ekran.....izgleda da je software zeznuo stvari negde. Z790 Aoruis Elite AX zeza kod dosta ljudi, ocigledno. Sacekacu godisnji odmor pa mozda nesto srede pecevima, ali ako ne bude bolje onda ce morati da se menja maticna ploca.
Kupis novi komp, trudis se da ukomponujes proizvodjace i sve to uklopis, kad ono medjutim :D
Tako da, trenutno Ge Force Now je jedini nacin za mene da zaigram igre :D
Ratchet vrlo verovatno nije uzrok ovoga, vec uzasan software.
I ja sam tu ploču imao u vidu samo u izvedbi za am5, medjutim vidim da se solidan broj ljudi zali na taj model plus celokupno seljačenje Gigabyte a što sa tim softverom sto sa pucanjem pcb a na njihovim 4000s gpu modelima i muvanjem oko garancije...tako da sam posle duzeg niza godina korišćenja rešio da ih zaobidjem kao brend (gpu mb).
Uglavnom nadam se da ćeš rešiti te probleme sa mb 👍
Ja tu plocu koristim vec 8m bez problema (da ne ureknem). Sve super radi, osim sto sam u januaru morao updateovati Bios jer nije hteo da bootuje sa 6400 CL32 XMP profilom.
To je bila najjeftinija Z790 ploca pogodns za 13700K sa OC ili 13900k bez OC, plus sa Wifiem i BT-om.
pentraksil
5.8.2023, 22:32
Ja tu plocu koristim vec 8m bez problema (da ne ureknem). Sve super radi, osim sto sam u januaru morao updateovati Bios jer nije hteo da bootuje sa 6400 CL32 XMP profilom.
To je bila najjeftinija Z790 ploca pogodns za 13700K sa OC ili 13900k bez OC, plus sa Wifiem i BT-om.
Ma i ova je stekala bez ikakvih problema i eto sad od pre neki dan...I to bas cini mi se sa ovim Julskim BIOS apdejtom (iako ga tada nisam apdejtovao nego tek sad kada je pocelo da zeza). Sta je tu je, meni se pala takva kombinacija komponenti, pa nesto zeza. Moguce da pravi neki konflikt sa Win drajverima jer se plavi ekran pojavljuje i tokom potpuno nove instalacije (ceo hard brisan). Videcemo, nadam se da ce se resiti ako ne, sta je tu je.
Muke gejmerske :D
Izgleda da je cela ta aorus elite ax ddr5 serija (i kod plavih i kod crvenih) problematična. Što se tiče bios update a bilo ih je dosta u prvoj polovini godine, kod ove nove ryzen 7000 serije bio je problem sa matičnim pločama i ram brzinama od 6000+ pa su proizvodjači matičnih izbacivali dosta zakrpa za bios.
Izgleda da je cela ta aorus elite ax ddr5 serija (i kod plavih i kod crvenih) problematična. Što se tiče bios update a bilo ih je dosta u prvoj polovini godine, kod ove nove ryzen 7000 serije bio je problem sa matičnim pločama i ram brzinama od 6000+ pa su proizvodjači matičnih izbacivali dosta zakrpa za bios.
Dobro, novi Ryzen je imao problema sa svim proizvodjacima, to su patchovali brzo. Veci problem je sto se Asus u pocetku pravio lud i odbijao reklamacije…
I dalje mi je cudno da ima igara koje prave problem zbog BIOSa. RDR2 je imao isti problem kao R&C kod dosta ljudi na izlasku. Secam se kad si morao da imas ukopcan mikrofon, inace CoD4 nije hteo da se pokrene 😂 good old days
Da Asus ploče su mogle da sprže ceo komp lol na to dodati i haos zvani gpu market, fun time biti gamer u 2023.
Definitivno igra ima opasan memory leak, evo posle nekih 25 minuta, sa 75 fpsa padam na nekih 30 manje, restartujem igru i opet je sve ok. Nije konstantno, ne nekim planetama i nekad kada ima mnogo akcije i partikla, kada se stvari smire, FPS mnogo padne i ne vraća se dok se ne restartuje igra.
polarnimeda
6.8.2023, 23:52
Definitivno igra ima opasan memory leak, evo posle nekih 25 minuta, sa 75 fpsa padam na nekih 30 manje, restartujem igru i opet je sve ok. Nije konstantno, ne nekim planetama i nekad kada ima mnogo akcije i partikla, kada se stvari smire, FPS mnogo padne i ne vraća se dok se ne restartuje igra.
do sada su izasla dve zakrpe, jesi probao sa njima? sredice oni ovo, kao sto su i TLOU. meni je samo drago da je definitivno da igre koje su pravljene za PS5 mogu fino i nakon loseg porta da se teraju na grafama od 8GB VRAM.
do sada su izasla dve zakrpe, jesi probao sa njima? sredice oni ovo, kao sto su i TLOU. meni je samo drago da je definitivno da igre koje su pravljene za PS5 mogu fino i nakon loseg porta da se teraju na grafama od 8GB VRAM.
Nisam, izgurao sam do kraja, malopre sam je završio. Ima dosta problema kad krenu neki partikli da pršte, recimo sa određenim oružjem ako pucam u metalnog protivnika, sve je ok, ako pucam u flesh protivnika, krene FPS da trokira. To i ovo kada moram da restartujem igru, nije mnogo često ali se dešava. I pratio sam VRAM, nije do njega, ne dolazim ni do 7gb, igra ima neke probleme jednostavno.
A sama igra je skroz ok, uživao sam u istoj ali mi je i dalje Psychonauts 2 dosta bolja igra, u gejmpleju, level dizajnu i priči. Vizuelno je Ratchet naravno miljama ispred.
polarnimeda
8.8.2023, 3:26
tonu toga su sredili, racunajuci particles. danas je uvek dobro sacekati bar koji mesec od kako igra izadje, pogotovo ako je port.
inace, jedan sam od retkih kojima je psychonauts bzvz... baljezgarija, da budem grub. :)
od ovoga ocekujem dosta vise kad je rec o gameplay-u, prevashodno akciji, a za grafiku me uopste nije briga.
tonu toga su sredili, racunajuci particles. danas je uvek dobro sacekati bar koji mesec od kako igra izadje, pogotovo ako je port.
inace, jedan sam od retkih kojima je psychonauts bzvz... baljezgarija, da budem grub. :)
od ovoga ocekujem dosta vise kad je rec o gameplay-u, prevashodno akciji, a za grafiku me uopste nije briga.
Pljuvanje po Psychonauts-ima ovde nece biti tolerisano :P
Psihonauti su unikatni pogotovu prvi deo, igra koja se pravi jednom u deceniji, i mnogo je zanimljivija igra od Ratcheta
polarnimeda
8.8.2023, 18:36
prvi mi je ok, drugi nisam uspeo da svarim.
prvi mi je ok, drugi nisam uspeo da svarim.
Drugi dio je djelimicno bolji od keca po meni.
Nixxes has released a brand new patch for the PC version of Ratchet & Clank: Rift Apart. According to the release notes, the September 7th Update brings a number of QoL improvements, including performance and stability improvements.
Going into more details, this latest patch improves frame pacing on GPUs with 8GB VRAM or less when hitting certain surfaces with large amounts of bullets. It also adds water deforming animation when the player character swims. Furthermore, it packs stability improvements for AMD Radeon RX 7000 GPUs.
Ratchet & Clank: Rift Apart September 7th Patch Notes
Stability improvements for AMD Radeon RX 7000 GPUs.
Improved frame pacing on GPUs with 8GB VRAM or less when hitting certain surfaces with large amounts of bullets.
Updated AMD FidelityFX Super Resolution to version 2.2.
Ray-tracing options are now available on compatible AMD GPUs in Linux.
Dynamic Resolution Scaling can now be used in combination with Intel XeSS.
Added water deforming animation when the player character swims.
Hover Boots acceleration now works correctly at frame rates above 60 FPS.
Phantom Dash animation is no longer affected by the frame rate.
Fixed a bug that caused the Phantom Dash effect to remain visible when toggled off.
Various user interface bugfixes.
Adjusted the launcher to fit on screens with low resolutions or high DPI scaling settings.
polarnimeda
31.1.2024, 17:05
Odigrah ovo nedavno i na kraju, ipak, nista nije bolje ni losije od Psihonauta (ako i vredi porediti ove dve igre, jer je jedna vise platformer, a druga vise akcija).
U svakom slucaju, presareno i pretrpano za moj ukus, plus ekstremno brzo je dosadilo. Cutscene sam na kraju sve preskakao. A PS5 se toliko hvalio igrom kao ekskluzivom... 5,75/10.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.