Prikaži potpunu verziju : Napajanje 850w.....
Pozdrav ljudovi,trebao bih uzimati napajanje i za njega izdvajanjam 200eura i koju hiljadu gore ako bude trebalo ,gledao sam onu listu gde su napajanja sortirana po Tier-ima ali mi nije jasno sta je single a sta multi rail ......uzeo bih mozda FSP HYDRO PTM PRO 850 850W 80+Platinum ako ako ima neko bolji predlog sto se tice i cene i snage koja mi je potrebna ja bih vam bio zahvalan da ga podelite.
Komp je za gaming a komponente su sledece :
-CPU Intel Core i7-13700KF 3.4 GHz
-CPU Cooler Noctua NH-U12A chromax.black 60.09 CFM CPU Cooler
-Motherboard Asus ROG STRIX Z790-A GAMING WIFI D4
-SSD Samsung 980 Pro 1 TB M.2-2280 PCIe 4.0 X4 NVME
-GPU Asus ROG STRIX GAMING OC V2 GeForce RTX 3060 Ti LHR 8 GB
Na PCPartPickeru mi pise oko 570 W da je potrebno a Asus za ovu grafu predlaze 750 W tako da sam se odlucio za 850 W neka ima preko od viska glava ne boli...hvala
water wizard
30.4.2023, 13:58
asus to predlaže jer ljudi stavljaju krš napajanja koja nisu ni 80+ a ne platinum koja su najbolja. Čisto za tvoj info, naravno od viška glava ne boli
Aleksandar Djurovic
30.4.2023, 14:18
Ja sam sa Seasonicom uvek bio zadovoljan. Godinama ih kosrisitim. Nikad me nisu izneverili. A nisam kupovao najbolje sto imaju, nego neko srednje.
Na PCPartPickeru mi pise oko 570 W da je potrebno a Asus za ovu grafu predlaze 750 W tako da sam se odlucio za 850 W neka ima preko od viska glava ne boli...hvala
Takođe, PartPicker ne uzima u obzir ultra kratke spajkove u potrošnji koje neki modeli imaju. Zato će NVidia/AMD uvek dati višu preporuku da bi pokrili sve eventualnosti i oprali se od odgovornosti.
750W je i više nego dovoljno za 3060Ti.
Razmisljam o vrlo slicnoj konfiguraciji. Da sam na tvom mestu (a nisam), probao bih da iskombinujem nekako pa umesto 3060Ti uzeo 4070. Potrosnja je identicna a po perf kao 3080 (ne Ti). E sad, da li bi tim kombinovanjem nadomestio razliku u ceni, ne znam... Doduse, ako si na full HD onda se ne isplati 4070.
Vlad Cepesh
30.4.2023, 23:02
Za navedenu masinu 650W napajanje je sasvim dovoljno. Seasonic je tu uvek odlican izbor.
Uzimati RTX 4070 mesto 3060ti bi trazilo dosta promena u komponentama za ovu masinu. Razlike tu ~250e. Mada za gaming je I7 13700K overkill. I5 12600K, 13600K, 13500 su sasvim dovoljni procesori.
A nećeš ništa ni pogrješiti sa pomenutim: FSP HYDRO PTM PRO 850 850W 80+Platinum koje je takodje odličan izbor, ako već imaš viška novca, možda u budućnosti padne neki upgrade pa se iskoristi "višak" W. Što se tiče single i multi rail napajanja, nemoj mnogo da se zamaraš sa tim, u osnovi (Kada se PSU opisuje kao "single rail", sva snaga PSU-a je dostupna iz jednog izvora a kada je PSU opisan kao "multi-rail", PSU dijeli ukupnu dostupnu amperažu na dvije ili više "šine") neda mi mnogo pisati o tome, možeš na google-u, youtube-u.... da pronadješ mnogo više informacija. pozzz
Asus ROG Strix 850W Gold je malo jeftinije (oko 19 hiljada), ali nije platinum, ali ima 10 godina garancije. Razlika je u ta 2 % iskorišćenosti pri 100 % opterećenju. Koliko to znači pri opterećenju od 10%, što je većina vremena rada kompjutera. Ne navijam ni za jedno, samo sam izneo podatak.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.