Prikaži potpunu verziju : Silent Hill 2 Remake
code master
20.10.2022, 12:59
Citat iz opisa Resident Evil 2 Remake SK 2/2019 Kuzma
Rimejkom Resident Evila 2 ispunjena je jedna od kolektivnih prećutnih peticija svih pravih ljubitelja survival horrora, koji sada mogu da okrenu sledeću stranicu muzičkih želja i da sanjare o istovetnom tretmanu Silent Hilla 2. Nažalost, Konami nije Capcom, tako da će ovo verovatno ostati u domenu nerealizovane, mokre fantazije.
Mokra fantazija je postala stvarnost jer je Konami sinoć najavio Silent Hill 2 Remake! igru razvija Bloober Team a pokreće je Unreal Engine 5, igra izlazi za PC i PS5 za sada. Nije poznat datum izlaska trenutno.
W7EzY_SBuHU
Za Silent Hill 2 se govori da je to najbolja igra u serijalu prema mišljenju gejmera i fanova i to je bio jedan od razloga da se uradi rimejk.
evil_geko
20.10.2022, 13:24
Nego šta ćemo sa ovim sistemskim zahtevima dole. :kreza:
Sve igre Bloober Team-a su opako neoptimizovane pa pretpostavljam da su ovo stavili imajući to na umu. :D
Jbt, krenuli su 30fpsa da stavljaju kao target.
code master
20.10.2022, 13:44
Valjda je to zbog Unreal Engine 5 predpostavljam:). Šalu na stranu mislim ne treba puno očekivati od Konamija pa i uz činjenicu da igru radi drugi tim, ukratko ovaj rimejk SH2 na kraju može da bude vrh ili teško smeće.
Bloober za sada nije napravio nista vise od osrednjih igara.
Presao sam skoro sve od njih, ok je to, moze da se igra, ima zanimljivih momenata i ideja.
Ali ne ocekujte mnogo, nisu oni AAA kompanija, niti im je i jedna igra bila optimizovana i ispeglana.
Bagovi, visoka zahtevnost, tehnicki propusti itd..
Osim ako im neko nece pomagati na projektu pa da se to sve utegne, ali bas sam skeptican.
Pisem cisto da ne bude posle razocaranih, a svakako cu igrati.
Dizajn glavnog lika je uzasan, uzeli su kao referencu glumca koji mu daje glas ali nije to to.
Vidim ove sistemske zahteve i pomislim da li neko stvarno gleda ta *****a...a kamoli veruje u to sto pisu
Bukvalno, ovo je nerealno 12GB rama i 1080 minimum... Alo bre!
evil_geko
20.10.2022, 22:11
Mislim, jeste da igra stvarno izgleda perverzno dobro, Unreal Engine 5 i sve to, ali ta igra treba da radi i na PS5 koji ima GPU ekvivalent 2070, ako je stvarno ovako neoptimizovana, ovo ce ispod 30fps-a da pada na PS5.
Koreli A.
21.10.2022, 0:37
Plus 16 gb sistemske memorije a minimum zahtevi ovde traze 20 gb raspodeljeno na vram i ram. Znam da ne moze da se prevodi bukvalno ali opet je PS5 blizi PC-iju nego prethodne konzole .
Ako je to opet " DLSS ce to da sredi za nas filozofija" .
Ako rade 1 kroz 1 rimejk kao TLOUS1 onda moze da bude sasvim Ok samo da imaju makar jednog u timu koji kordinira transfer atmosfere , valjda nisu toliko netalentovani . Mislim ipak imaju sve sto je najbitnije ,pretpostavljam i dovoljan budzet . Ja se vise bojim da ne bude prilagodjavana za "modernu publiku" jer publika nije toliko ni osetljiva ni probiljiva u smislu kojem se to predstavlja .
Edit-Nisam ni registrovao ko su developeri , znam dobro po njihovom opusu.
Ipak mislim da mogu i te kako da ovo izvedu . Poznaju horor .Atmosferu mogu da prenesu .
I kome da daju trenutno ovakvu ako ne ekipi iz istocne Evrope .
Ima li neka verzija prvog dela Silent Hill-a koja moze danas da se odigra? Klinac je upravo zavrsio drugi deo pa bi da odigra i prvi, ali nesto ne pronalazim neku verziju koju mogu da instaliram...
Schwabsteiger
14.2.2023, 22:03
Na PC-u jedini način da se odigra kec je korišćenje PS1 emulatora jer igra nažalost nikada nije ni izašla za PC. A što se konzola tiče, igra može da se odigra na PS1, PS2 ili PS3. Svakako najbrži i najlakši način bi bilo putem emulatora na PC-u ako nemaš ove konzole i ako ne želiš da se bakćeš sa kupovinom istih.
Duckstation ti je lagan za instalaciju i podešavanje, dobre defaultse ima.
Namestio sam mu preko onog RetroArcha (PCSX Rearmed core-a) da odigra.Zavrsio je.Mislim da nije imao nikakve bugove niti bilo kakve probleme od pocetka do kraja.Jednom mu je samo kada je prebacio sa slusalica na zvucnike opao framerate do neigrivosti, ali je sve bilo ok kada je ponovo usao u igru.Pegla sada 3. deo...
Schwabsteiger
1.2.2024, 8:24
Konačno dočekasmo da prikažu i malo gameplay-a.
ayKICAIUHkA&t=3s
polarnimeda
1.2.2024, 15:03
ne obecava previse, zvucni efekti nekako genericki, svetlo crvena krv (u mraku) koja iskace kad nekog zgazis na ledja, modeli izgleda samo prezvakavani... odise jeftinocom. samo atmosfera lici na nesto.
Uf uf uf nema nikakvu atmosferu mnogo jeftino izgleda
Schwabsteiger
1.2.2024, 19:45
Pametnije bi im mnogo bilo da ni ove godine ne izbacuju igru i da sede i sređuju je, jer ovo stvarno izgleda kao neka osrednja indie horor igra koju možeš da pazariš za 10$ na Steam-u. Iskreno nisam mnogo ni očekivao od Bloober tima, ali ovo izgleda jeftino čak i za njih. Nadam se samo da će bar priča, likovi, dijalozi i ambijentalni zvuci i muzika da budu odrađeni kako treba.
Koliko znam ovo im je prva igra na kojoj rade akcione scene (pucanje, udaranje). Tako nekako sve i izgleda na trejleru, početnički... Hajde da se nadamo da su naterani da izbace ovaj trejler zbog pritiska jer nisu kačili ništa godinu ipo dana ali daleko je ovo od finalnog proizvoda. Takođe, neke cutscene deluju kao da se vuku na 10 FPS. Biće ovo prezahtevna igra, bojim se da ne mogu da je ukrote ni za PS5. Imaju oni velike probleme sa ovim...
Uf uf uf nema nikakvu atmosferu mnogo jeftino izgleda
Ne bih se složio, ako nešto ono prikazuje to je baš ta fantastična atmosfera i kako odlično vizelno izgleda.
E sad taj gameplay i akcije...izgleda dosta loše. Generalno ako poprave da oružja imaju veći impact, da se oseti težina pucanja koja se trenutno ne vidi uopšte u onom trailer, biće to mnogo bolje. Generalno James i ne treba da ima neko iskustvo borbe pa sada da combat mora da bude nešto fantastičan, u Silent Hill igrama je uvek bio clunky. Samo da poprave ponašanje i zvuke samih oružja i same animacije koje deluju dosta floaty.
Melee mi deluje skroz ok.
Kada sam video kako su redizajnirali glavnog lika sve mi je bilo jasno. Nimalo mi se ne svijdja.
ako nešto ono prikazuje to je baš ta fantastična atmosfera i kako odlično vizelno izgleda.
Mislim da će ubosti atmosferu, onaj The Medium su makar fino odradili što se toga tiče. Mislim da će broj 1 problem biti performanse, pa zatim da ispeglaju akcione scene kojih ne bi ni trebalo da ima u tolikoj meri ali hajde videćemo...
Kod Blobera uvek ima dosta bagova i ne umeju da optimizuju igru pa je svaka zahtevna.
Tehnikalije ih kolju.
Tek posle godinu ili vise je srede.
Schwabsteiger
31.5.2024, 20:12
Konačno dobismo i datum izlaska.
E3FDipd32Xs
Evo i malo duži gameplay trailer koji prikazuje igru u mnogo boljem svetlu od ovog koji su predstavili na State of Play-u.
3UaZbBYvCiM
Ambijent, muzika, dizajn monster-a, lokacije izgledaju zaista odlično i preslikani su iz originala. Dok sa druge strane neki od likova (Angela najviše) izgledaju baš loše, voice acting katastrofalan i same animacije izgledaju kao da je neki pre-alpha build u pitanju. Videćemo baš 8. oktobra, ali imam ogromnu strepnju i plašim se da neće uspeti tu celokupnu čar originalne igre da prenesu.
Ma i gluma i animacije nisu loše, ovo je daleko bolje od onih prvih prikaza. Pogotovo takav osećaj imam za akcione scene. Deluje da će igra ispasti kako treba...
polarnimeda
31.5.2024, 23:03
Uzas je... Ako je ovo trailer, ne zelim da zamislim igru. Steta. Samo je atmosfera pogodjena.
XD
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240531/1f1b4ba488561f9d6d51c07f360976db.jpg
Ma biće to ok, voice acting je većinom dobar, atmosfera i generalno vizualno igra izgleda odlično. Gunplay i melee combat dosta bolji od onoga iz prošlog trailera, jedino melee kada udara one koji su na zemlji deluje i dalje loše.
Karakteri isto odlično izgledaju, Angela izgleda malo čudno u sceni na groblju ali to je više do osvetljenja etc. Izgleda mnogo bolje u indoor scenama.
Silent Hill je oduvek imao clunky combat, ne znam zašto su ljudi očekivali nešto drugo. Oni koji očekuju novi Resident Evil samo treba da produže dalje. Silent Hill nije bio niti treba da bude to. Igram ovaj serijal od samog početka na PS1, i meni ovo skroz ok izgleda. Ali internet ne bi bio internet da ne nitpickuje i pravi mimove od svega i svačega.
polarnimeda
1.6.2024, 11:53
Ajd da se nadamo. Samo da je gameplay dobar, uz ovu atmosferu.
Nego, kad neke delove odrade tako lose, onda ne ocekujem ni da ce ostali biti mnogo bolji. Ko zna... Videcemo.
D.O.A.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240601/86dfd1833508d04b81363556f9afeebd.jpg
Bloober ne može sa dobaci do AAA nivoa, smanjite očekivanja inače će biti razočaranih.
Pogledajte njihove prethodne igre i očekujte nešto tog ranga
Glavna stvar koja škripi i za koju sam se nadao da će ispraviti u odnosu na prethodne igre su performanse (sudeći po trejleru). Igra štuca, pitanje da li će i neka zver od mašine ovo da potera kako valja...
Schwabsteiger
20.8.2024, 9:03
Dobismo jako lep omaž prvom trejleru ikada za originalni Silent Hill 2, u vidu rimejka :D I dalje voice acting ne zvuči baš najsjajnije, ali je definitivno korak napred u odnosu na prethodni trejler.
AjR0I7dJQpk&t=27s
Takođe su izbacili i novi gameplay video. Sviđa mi se ubacivanje novih lokacija i puzzle-ova kojih nije bilo u originalu. Nadam se samo da će ih biti više u igri jer sam oduvek u originalu i imao želju da malo više istražujem sam grad.
BX0LiAFNYRc
Preview soundtracka koji izlazi 20. novembra.
DAOIXB3mSZs
Fenomenalan je, starim temama udahnut novi život. Doduše Yamaoka nikada nije omašio sa muzikom, koliko god igra bila dobra ili loša.
Čekamo prve opise... :)
WaiFisIWF0w
gFR2qzk9YTY
GameSpot - 9/10
IGN - 8/10
Ukratko, Bloober je uspešno rekreirao originalni SH2. Dobro poznavanje baznog materijala uz uzimanje rizika koji su uspešno implementirani za ovu modernu verziju. Igra je otprilike duplo duža, neke zagonetke su kompleksnije, više istraživanja, više borbi, otprilike sve dobro uklopljeno (ovom sa IGN-a su zasmetale neke teže zagonetke, dok ovom drugom nisu. Obojica su imali utisak da su neke deonice možda duže nego što bi trebale). Ne čuh ništa o performansama. Druge opise nisam gledao, ovo mi dovoljno, može da se briše znoj sa čela :D
polarnimeda
4.10.2024, 12:06
odlicne vesti, meni je ovo delovalo kao da ce biti fijasko. sve i da review-ovi nisu objektivni, verujem da u najmanju ruku nece biti totalni krs. super! :alealeee:
Koreli A.
4.10.2024, 22:50
Potpuno nema veze koje su ocene od "zvanicnika" . Vise ko je izdavac i kakve politicke poruke se sadrze u igri ce da uticu na te ocene nego sama igra.
Moguce je recimo da je tehnicki katastrofa koju ne moze da igra niko ziv a i da dalje dobija 9 i 10 redom. Stalno se desava.
Nekad imaju vise slobode da ocenjuju nekad manje. Ako je direktiva " Dajte 9 ke i 10ke obavezno" to ce se i desiti.
Koliko bih voleo da su prave 9ke samo Bog zna. Ne slutim nista , nemam pojma stvarno kakva je igra a da moram kladio bih se da uopste nije losa pre nego da je flop iz vise razloga , samo videcemo zaista uskoro tako da nije ni bitno koje su ocene.
Za svaki slucaj surogat za akcioni horor postoji u UE5 stara svega 10 dana ... Pa ako SH ne uspe probajte BH:) Kazu da uopste nije losa.
https://store.steampowered.com/app/2565550/Beyond_Hanwell/
rendzer25
5.10.2024, 16:55
Meni ovo deluje odlično, mračna je i psihodelična, a vizuelno kida, veći će biti problem naći hrabrosti da se ovo odigra, obzirom da Japanski horor je poprilično bolesna tvorevina.
Meni ovo deluje odlično, mračna je i psihodelična, a vizuelno kida, veći će biti problem naći hrabrosti da se ovo odigra, obzirom da Japanski horor je poprilično bolesna tvorevina.Uhm... Ovo je vise "američki" horor igra.. Je l si igrao ti uopšte original?
Koreli A.
6.10.2024, 22:29
Nije cudno sto je igra dobra nego sto tehnicki radi i izgleda odlicno u isto vreme za male pare ( mala zahtevnost) a moze da se steluje da izgleda jos bolje.
Takodje senke uzimaju 35% od High do Low a nema velike razlike kazu.
Koga mrzi da cita sve pod spojler najvaznije je ovo od 1 do 6 za bolje iskustvo.
Svi su cekali ovo ,uspelo je (gotovo pa cudo) i treba izvuci iz PC-ija sto vise jer igra jede malu decu kako izgleda . Mislim ipak je horor:D
A.)
Optimized settings
1. Under Display & Graphics, set Renderer Quality Preset to Custom to enable Advanced Quality Settings.
2. Disable SSR. Screen space reflections are ugly in this game (as proven by this image), and even without SSR, the game uses a combination of Lumen and cube maps for puddles, etc.
3. Set Shadows to Low. It could result in a staggering 35%+ fps gain compared to High for seemingly minimal visual difference.
4. Set Shaders to Medium for a 7% increase in fps.
5. Leave all other options at the highest setting (and texture at what your GPU can handle), as those have a seemingly negligible impact on performance.
6. Disable / do not use ray-tracing, as most of the time its improvements are not noticeable and/or really subjective, and it doesn't provide a replacement for the bad SSR anyway. Turning it off, you can get an additional 27%+ boost to your framerate.
7. Use DLSS Quality at 1080p, DLSS Balanced at 1440p, and DLSS Performance at 1600p UW / 2160p for a significant boost in performance.
FOV
1. Download Unreal Engine 5 Unlocker (https://opm.fransbouma.com/uuuv5.htm)
2. Open the unlocker, run the game, add the executable to the app, and inject DLL.
3. Use the Tilde key to open the console (or set it to a different button under the Configuration menu if you are using a European keyboard).
4. In the console, type "fov 100" (without quotations) or any number of your choice, then hit Enter.
Color fringing and ghosting fix
Similarly to other modern third-person games with lots of post-processing effects (e.g. A Plague Tale: Requiem, Jedi: Survivor, Black Myth: Wukong), when you rotate the camera, there is a very noticeable and distracting, white halo/ghosting/fringing effect around the playable character. Here's how to fix it.
Navigate to C:\Users\YourUsername\AppData\Local\SilentHill2\Sa ved\Config\Windows and open Engine.ini
Copy the code below to the end of the ini file and save it.
Code:
[SystemSettings]
r.SceneColorFringe.Max=0
r.SceneColorFringeQuality=0
r.motionblurquality=0
r.Distortion=0
r.DisableDistortion=1
Here's a video (https://youtu.be/lNq2XwMYkaQ) after applying the fix (no more ghosting). This also disables Chromatics Abberation.
Frame Gen
The game doesn't have built-in frame generation support, but Unreal Engine 5 does, at least for FSR. You can enable FSR frame generation by following these steps.
Navigate to C:\Users\YourUsername\AppData\Local\SilentHill2\Sa ved\Config\Windows and open Engine.ini
Copy the code below to the end of the ini file and save it.
Select FSR 3.0 Supersampling option under Display & Graphics.
Code:
[SystemSettings]
r.FidelityFX.FI.Enabled=1.
Keep in mind that:
1. It is more than likely FSR Frame Gen 3.0, not 3.1 (inferior version).
2. You can't enable NVidia Reflex Boost (or its AMD Alternative) in the game, so you need a really high base fps to make the extra input lag added by frame generation less noticable.
3. Frame generation is only possible by using AMD's upscaling method, which generally provides worse image quality than DLSS and XeSS.
Cutscene framerate unlocker
You can use the Silent Hill 2 fps unlocker. made by RoseTheFlower (https://github.com/RoseTheFlower/UltrawideIndex/releases/tag/silenthill2remake)
Ultrawide cutscene fix
You can use the Silent Hill 2 widescreen mod[github.com]. made by RoseTheFlower (https://github.com/RoseTheFlower/UltrawideIndex/releases/tag/silenthill2remake)
B.)
DLSS Ray Reconstruction moze da se doda u igru
U %LOCALAPPDATA%\SilentHill2\Saved\Config\Windows\
Otvori engen.ini i upisati sledece
[SystemSettings]
r.NGX.DLSS.denoisermode=1
r.Lumen.Reflections.BilateralFilter=0
r.Lumen.Reflections.ScreenSpaceReconstruction=0
r.lumen.Reflections.Temporal=0
r.Shadow.Denoiser=0
Ray Tracing mora da bude ukljucen
PS- RT ne pravi nikakvu znacajnu razliku sem u zahtevnosti. Kao i u mnogim drugim igrama OFF je bolja opcija generalno jos uvek.(sem za RTX 4090 u 768p)
C.)
U Engen.ini
[SystemSettings]
"r.SceneColorFringeQuality=0 " Chromatic Aberration OFF
"r.Tonemapper.Quality=1" Uklanja Film Grain
"r.FidelityFX.FI.Enabled=1" FSR3 FG On
D.)
I NAJVAZNIJE otkljucavanje FPS u scenama i za Ultrawide (ako treba)
https://github.com/RoseTheFlower/UltrawideIndex/releases/tag/silenthill2remake
Cracked But Whole
7.10.2024, 9:18
Ne bih rekao da je mala zahtevnost, igra sa RT-jem jede moju 4070Ti, tako da moram da igram bez :) Možda bih mogao da ga uključim da igra ima Frame gen, ali nema. FSR FG se može uključiti putem dodatnih opcija uz modifikaciju .ini fajla.
wow... kakav set instrukcija da bi igra radila kako treba...
rendzer25
7.10.2024, 10:55
UE5 podiže kvalitet grafike na neverovatan nivo, teško je naći bilo kakvu low rez teksturu, svaka čast Bloober timu kako su sve ovo prezentovali, fizika takođe ne zaostaje za grafikom, nema mnogo predmeta skojim je moguća interakcija ali kada krene bliski susret sa spodobama, svaki udarac letvom deluje verodostojno. Na nasviranim detaljima potpomognutim dlss-om sve radi u visokom fps-u, Ray tracing na žalost pravi primetan stutering tako da ga je poželjno isključiti.
Cracked But Whole
7.10.2024, 11:23
Mene brine što UE5 vraća nazad nešto što mi se činilo da smo prevazili, nevidljive zidove. Nekako, sva imerzija povodom realistične grafike pada u vodu kad naletiš na zid. Isti osećaj mi je bio i za Wukonga, i za Hellblade 2 koje su grafički impresivne, ali imaju ova izuzetno glupa ograničenja.
Ray tracing na žalost pravi primetan stutering tako da ga je poželjno isključiti.
Ne vidim skoro nikakve razlike (vizuelno), da se ogradim da sam testirao svega par minuta na početku igre.
Mene brine što UE5 vraća nazad nešto što mi se činilo da smo prevazili, nevidljive zidove. Nekako, sva imerzija povodom realistične grafike pada u vodu kad naletiš na zid. Isti osećaj mi je bio i za Wukonga, i za Hellblade 2 koje su grafički impresivne, ali imaju ova izuzetno glupa ograničenja.
Није то до UE5, него ниједна од тих игара није open world, па је логично и да имају тако нека ограничења.
Kao bih voleo da se prisetim Silent Hilla a ipak malo nemam živce za ovako mračne i stresne stvari. Da je sve na pucanje... Ali mele borba sa vrećama mesa i klaustrofobičnom kamerom me najviše odbija trenutno. Možda me zimus uhvati neka želja.
Koreli A.
7.10.2024, 19:33
wow... kakav set instrukcija da bi igra radila kako treba...
Vise je kao dodatne opcije ne vidim da se puno ljudi zali ali ima nekih izgleda kao SSR koje ne rade bas najbolje. Uglavnom moze i bez editovanja ini fajla da se igra kako treba.Mislim.
Ne bih rekao da je mala zahtevnost, igra sa RT-jem jede moju 4070Ti, tako da moram da igram bez :) Možda bih mogao da ga uključim da igra ima Frame gen, ali nema. FSR FG se može uključiti putem dodatnih opcija uz modifikaciju .ini fajla.
Pa da ali sta ces svaka RT primena jede zivu decu samo neka jos malo posoli. Vidim da sa RTX4070 bez RT na ultra u 1440p ima blizu 60fps bez DLSS. To je dovoljno.
UE5 je zahtevan a sad dolazi UE5.5 Ovaj deo tacno od 2:48 do 3:08 je impresivan.
p9XgF3ijVRQ?t=168
Koreli A.
11.10.2024, 23:00
Svaki put neprijatelji ce na istim odredjenim lokacijama biti na drugom mestu i drugacije reagovati .
Nekad te zaskoce odma nekad cekaju da se opustis i pocnes da njuskas po sobi.Odlican AI .
Nekad dolaze sa ledja nekad od napred na istoj lokaciji . Nekad su u ostavi nekad u kujni nekad u sobi.
Tako da ako zaginete ili igrate ponovo promenice se raspored malo i biti nepredvidivo.
Nije dzabe igra dobro prihvacena zaista je ulozen trud.
PS
Hard tezina je zaista teska . Standard nije za potcenjivanje , nije prelako ali mora da se "radi" da prezivis .Nema samo mlacenja mora da se malo i misli u borbi.
Прешао сам игру на нормал. Добио сам један крај, нећу рећи који да не спојлеришем. Мада не знам од чега зависи какав ће бити крај. Кренуо сам у други прелазак на хард. Да будем искрен користио сам помоћ на нету да решим неке загонетке, јер немам воље да се бакћем загонеткама као пре 15-20-25 година. Тад сам имао много више воље и упорности да их решавам.
Čuo sam da ima previše municije na normal pa nameravam da odmah krenem sa hard ali videćemo da li je to dobra ideja...
Cracked But Whole
12.10.2024, 10:45
Ja se davim u municiji ali to je zato što je gotovo uopšte ne trošim, samo daska/šipka :D
Na normal igram.
Treba ukačiti ritam pokreta čudovišta, svako od njih ima svoj sistem i onda je lako obračunati se. Osim kad ih je više u prostoru, onda krenem da paničim, pucam u prazno, i poginem xD
evil_geko
13.10.2024, 18:19
Ja sam krenuo na Hard, i combat i puzzles. I čak i na Hard imam dosta municije, evo samo što stigoh u bolnicu a imam oko 120 metaka za pištolj.
Koreli A.
13.10.2024, 22:45
Takodje kad sam stigao u bonicu vratio na hard. Nema te tenzije na standard ima dosta svega i veliki prostor za greske pa umesto da se bojim monstruma ja trcim ka njima.
Na hard ipak vidim sestru na kraju hodnika i nije mi sve jedno.
I na hard pucanje nije izbor nego potreba dok na standard 90% moze da se ide na sipku .
Na hard idem na sipku da bi malo ustedeo municiju inace ztanto je teze pogotovo sa sekama. :)
I dalje na hard ima dovoljno za sve kad se prtrazuje temeljno i malo ustedi kad moze.A i preciznost je dosta bitna i to daje novu dimenziju igri.
Nego sestre ne gledaju gde biju. Kad krene da mase stanglom ne zna da stane.
:D
Kao bih voleo da se prisetim Silent Hilla a ipak malo nemam živce za ovako mračne i stresne stvari. Da je sve na pucanje... Ali mele borba sa vrećama mesa i klaustrofobičnom kamerom me najviše odbija trenutno. Možda me zimus uhvati neka želja.
Ista stvar i kod mene. Nakon cjelodnevnog drndanja na poslu, trke sa djecom, vožnje, školica, treninga, trčanja na sve strane... poslednje što mi treba je da uveče sjednem i strecam na svaki zvuk.
Poštujem Silent Hill i ispratio sam svaki detalj oko ovog rimejka, ali na kraju dana CS:GO je moj maksimalni domet intelektualnog (i igračkog) kapaciteta :)
Koreli A.
17.10.2024, 5:32
Totalni broj ubijenih neprijatelja -444
Totalni broj ubijenih tucom- 346
Totalni broj ubijenih pucanjem- 98:eek:
Broj pokusaja da se otvore zakljucana vrata-586 :rofl:
Ne mogu da verujem koji brojevi.:D Toliko malo upucanih ko da nije pucacka igra :D
Odlicana igra.
Kad nemam ni jednu zamerku . Stucne igra na pocetku prvih 10ak minuta na svakih 15sekundi a posle nista. Radila je odlicno.
Stvarno su ulozili trud
Mu-3_gQh3-8
Prvi prelazak: 28 sati, medium težina i zagonetke, kontroler, ocena: 8,5/10 (zaokruženo na 9).
Igrao sam na podešavanjima prema preporuci Bloober-a i nisam pogrešio. Verujem da bi igranje mišem i tastaturom povuklo veću spretnost prilikom borbe, tražeći veću težinu protivnika. Zagonetke su pristojne težine, na granici za guide ukoliko neko nema živaca za istraživanje.
Fantastičan posao, povratak SH-a na velika vrata. Pravi moderni Silent Hill. Izvođenje, borba, zagonetke, lokacije, gluma... Svi su već sve ispričali i ishvalili.
Ono što meni obara ocenu za 1 su produžene lokacije koje je Bloober uveo u drugom delu igre. Mislim da se oseti negde oko Brookhaven Hospital-a, a pogotovo u Toluca Prison i Labyrinth lokacijama. Koliko vidim produženi su isključivo delovi gde James sam tumara i rešava bonus zagonetke kako bi izašao sa neke lokacije. Tu mi se stvara disbalans jer sinematici koji se tiču priče nisu previše naglašeni u tom delu i nekako je falilo da se dođe do rezolucije brže. Da ne bude zabune, volim borbu, volim da prevrnem svaki ćošak i to je odrađeno fenomenalno (otud sam proveo ovoliko vremena u igri), samo... ne priliči mi ovoj igri u ovolikoj meri. Toluca Prison i Labyrinth su verovatno najmučnije lokacije u igri, a ovde su im dodali sigurno još nekoliko spratova, produžavajući boravak tamo satima i satima. Ne znam kakav je utisak nekome ko prvi put igra SH2 ali više bih voleo da su zadržali pojedine lokacije na starom broju spratova, mislim da bismo se time više "emocionalno" približili priči, a manje vremena proveli razmišljajući o zagonetkama i kako naći izlaz.
U svakom slučaju, neočekivano dobar posao od Bloober-a. Voleo bih da vidim njihovu obradu keca i trojke i kako bi igračima predstavili Alessu :) Brojka od milion prodatih primeraka u nekoliko dana je takođe impresivna.
Što se tiče dostignuća - 0 smrti na šta sam posebno ponosan, nekoliko puta jako blizu smrti. Falio mi jedan note, dve slike i možda jedna ili dve scene... bedak. Ali zato dobih greškom ačivment za prelazak ispod 10 sati - izgleda neki bag na PS-u.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.