PDA

Prikaži potpunu verziju : Uncharted Legacy of Thieves Collection

dex3108
9.9.2021, 23:06
IfrfJn_-24g

Uncharted 4 I Lost Legacy stizu na PC pocetkom iduce godine.

rendzer25
10.9.2021, 0:39
Konačno imamo pravi specijalitet na meniju, baš lepo os Sonija

Exia
10.9.2021, 8:17
Jos kad bi remasterovali prva tri...nema mnogo logike za vecinu pc igraca koji nisu nikad imali sony pa sa time ni mogucnost da igraju prethodne delove.

doctor
10.9.2021, 10:13
Sad još da izađe na Xboxu... :D

Skenderevo
10.9.2021, 14:56
E bas dobro, ne moram da kupujem U4 i The Lost Legacy za PS4 pa da ih igram u 30 frejmova. Bloodborne takodje jos nisam igrao ali mislim da cu to ipak morati na PS4, stalno se nesto prica kako ce i to da portuju na PC pa sam cekao ali nesto sumnjam da ce se to ikada desiti.

DBrave
10.9.2021, 15:03
ja bas ove godine po prvi put presao originalnu trilogiju, i namerno nisam hteo da igram cetvrti deo i onaj spin off, jer su u 30 fps.
Bas sam se nadao da ce te 2 igre dobiti PS5 upgrade na 60fps, a jos bolje sto ce dobiti i graficki update.

dex3108
10.9.2021, 15:41
ja bas ove godine po prvi put presao originalnu trilogiju, i namerno nisam hteo da igram cetvrti deo i onaj spin off, jer su u 30 fps.
Bas sam se nadao da ce te 2 igre dobiti PS5 upgrade na 60fps, a jos bolje sto ce dobiti i graficki update.

Nemoj se nadati nekom vecem grafickom updat-u van rezolucije i mozda nekih novih efekata.

DBrave
10.9.2021, 16:16
Nema problema, najbitniji mi je 60fps.
Stvarno nisam razmazen ali bas mi je postalo tesko da igram bilo sta u 30fps, jedino bas bas ako nema drugog nacina, a i tada odlazem do maksimuma u nadi da ce se pojaviti neki patch, upgrade, remaster itd...

2CRAZY
10.9.2021, 17:04
Jos kad bi remasterovali prva tri...nema mnogo logike za vecinu pc igraca koji nisu nikad imali sony pa sa time ni mogucnost da igraju prethodne delove.

Slazem se, jedino da se odigraju prva tri dela preko emulatora, videh da sasvim pristojno rade...

Dušan Vićić
10.9.2021, 18:31
Sad još da izađe na Xboxu... :D
Izaćiće ne Xbox kad na vrbi rodi grožđe. Ovo je PS ekskluziva, Soni bi odlepio ako bi izbacio na Xbox.

doctor
10.9.2021, 19:49
A sori nisam znao da je exxxkluziva :o

Fabriek
10.9.2021, 20:42
Ako ne poboljšaju grafiku, za prva dva dela koje je vreme pregazilo i nisu dobro ostarili, onda će se igrati samo 4 i Lost Legacy.

Čoveče kada pogledam u 2021 Assassin's Creed 1 iz 2007, imam osećaj grafički kao da je izašao 2017.

Ocelot
10.9.2021, 21:04
1. jeste star što se tiče gejmpleja, ali dvojka se i dalje odlicno drži.

rendzer25
12.9.2021, 22:03
Verovatno će posle ove uslediti i ostale sonijeve ekskluzive. GoW je verovatno sledeće nešto što će se roštiljati na PC. Čudi me da Blodborne toliko rastežu ali izgleda da su sve glasine vezane za tranziciju na PC bile tačne. Sa jedne strane je to odlično a razlog je vrlo dobro poznat, previše skupe igre kojima ekskluzivno Sonijevo ukruženje nije dovoljno.

Bryan Fury
13.9.2021, 10:28

Ja sam na Soniju igrao samo 4. deo i ništa mi nije smetalo :) Dugo sam bio odlagao jer sam isto mislio, nisam igrao prva tri dela, a nemam vremena za njih itd, ali na kraju može bez problema da se igra kao samostalna igra, brzo se pohvata ono što je bitno.

nexexcalibur
13.9.2021, 20:54
Verovatno će posle ove uslediti i ostale sonijeve ekskluzive. GoW je verovatno sledeće nešto što će se roštiljati na PC. Čudi me da Blodborne toliko rastežu ali izgleda da su sve glasine vezane za tranziciju na PC bile tačne. Sa jedne strane je to odlično a razlog je vrlo dobro poznat, previše skupe igre kojima ekskluzivno Sonijevo ukruženje nije dovoljno.

Meni je npr. logicno da izbace GoW za PC tik pred izlazak Ragnaroka, tako da eto neka to bude sledeca posle Uncharteda :to_care:

Svakako mislim da ce da ubace u petu brzinu sto se tice portovanja, videli su da se tu krije opasna lova

pentraksil
14.9.2021, 1:16
Meni je npr. logicno da izbace GoW za PC tik pred izlazak Ragnaroka, tako da eto neka to bude sledeca posle Uncharteda :to_care:

Svakako mislim da ce da ubace u petu brzinu sto se tice portovanja, videli su da se tu krije opasna lova

Ako je verovati nekim ljudima, i tu ne mislim da one standardne sto se na svakih nedelju dana prosipaju sa nekim "procurelim" informacijama vec na odredjene modere i ljude sa makar nekom istorijom potvrdjenih informacija, izgleda da Bloodborne ima ogromnih problema sa portovanjem na novije konzole, samim tim verovatno i za PC. Sto i ne cudi, imajuci u vidu probleme ostalih portovanih DS-ova od ranije, pre paralelnog pravljenja i za PC.
Tako da, izgleda da ne odugovlace bas namerno. Ali mislim da je to skup jako puno faktora, od portovanja pa do ovih novijih PS ekskluziva, pa jos Elden Ring i Demon Souls. Ali sve je to opet nepotvrdjeno, u svakom slucaju mislim da nece to jos, ako uopste i bude na kraju.

Posle BB, najrealniji kadidat za portovanje za PC je svakako GOW. Sacekace malo da se ljudi izdivljaju sa kupovinom PS verzije prvenca, posto su svi sad u euforiji nakon najave, da pokupuje i ova saka ljudi sto jos nije :kreza: Nakon toga postoji verovatnoca, mada nesto mislim i da ce Spider-man tu da uleti.....:kreza:

Sve u svemu, lepo je sto makar mozemo da raspravljamo o potencijalnim PC portovima ovih igara, pre par godina bi sve ove teorije bile klasicno buncanje gomile ludaka i naivaca :kreza:

EDIT: mi o vuku : https://www.theverge.com/2021/9/13/22672280/nvidia-leak-geforce-now-playstation-games-god-of-war

Bukvalno pre par sat

Cracked But Whole
15.9.2021, 20:36
Taj Nvidia NOW leak nije potpuno pouzdan, i sami su dali izjavu da je lista spekulativna.
GoW bi zapravo imalo smisla portovati: pošto nastavak definitivno neće izaći za PC sigurno nekoliko godina (a i to je pitanje), onda bi kecom samo privukli još ljudi da pređu na konzole -- to bi bilo, pod uslovom da uopšte ima konzola koje se mogu pazariti :D

Što se UNcharteda tiče, ja sam sada prešao ove poslednje na ps4, i iskreno nisam preterano oduševljen.
MOžda je problem što sam igrao TLOU i TLOU2 pre svih Uncharted naslova, a tu je gameplay daleko upeglaniji. U4 i U:LL su siromašni u tom aspektu. Od penjanja do napucavanja, sve je meh. Puzzle elementi su oke, al ni to nije previše originalno.
Priča je dovoljno zanimljiva, likovi i atmosfera izvlače serijal, ali nije nešto što bih hteo ponovo da igram (dok recimo treći put već igram TLOU2, koji ima najsavršeniji gameplay od svih Naughty Dog igara)

2CRAZY
16.9.2021, 18:19
Pa valjda su te grafika i animacije najvise odusevile, to je bar ono sto ja prvo primecujem u toj igri.

dex3108
3.12.2021, 20:33
Ko hoce moze da je tutne na Wishlist-u

https://store.steampowered.com/app/1659420/UNCHARTED_Legacy_of_Thieves_Collection/

DBrave
3.12.2021, 22:28
Moze i ovde na wishlistu :
https://www.epicgames.com/store/en-US/p/uncharted-legacy-of-thieves-collection

dex3108
25.4.2022, 10:33
Stize 20. juna

http://i.imgur.com/NcqNplyh.png (https://imgur.com/NcqNply)

nexexcalibur
25.4.2022, 11:32
hahah ****te, sinoc odgledah film i odma sam guglao da vidim kad ce igra...nista konkretno se nije znalo, kad eto danas :D

M.C.
24.6.2022, 22:22
https://steamdb.info/app/1659420/

Store API Release Date (may be wrong) - 19 October 2022

Koreli A.
25.6.2022, 0:15
https://steamdb.info/app/1659420/

Store API Release Date (may be wrong) - 19 October 2022

Evo sad samo pise 2022. Nadam se da je razlog sto su izbrisali prosli datum taj da se zna pravi pa ne smeju da daju lazne informacije ali ne zele jos uvek da objave zvanican datum izlaska.

Cracked But Whole
25.6.2022, 2:17
Ne bi imalo smisla ovo objavljivati tada.
Očekivalo se da dođe "ubrzo posle ps5" verzije, jelte. Imalo bi najviše smisla na leto. Jedino ako su ovi zas*rali port što me ne bi čudilo uzev u obzir da su "poznati" po Arkham Knight portu :D
Tamo oktobar će biti već krcat naslovima, GoW:R bi trebalo da dođe u novembru (po nekim glasinama, mada ko zna)

Markius
27.6.2022, 12:09
Store API Release Date (may be wrong) 30 December 2022 – 18:00:00 UTC

DeCoy
27.6.2022, 12:21
To je placeholder, ako se planira izdavanje u 2022. obično se reda radi stavlja neki datum pred sam kraj godine koji nije vidljiv korisnicima.

Љуша
27.6.2022, 14:24
Или се реда ради стави coming soon.

dex3108
9.9.2022, 21:47
Izgleda da stize 19. oktobra

https://i.imgur.com/pCKC1mA.png

dex3108
15.9.2022, 17:14
Izlazi 19. okrobra, cijena 50 eura

eYJMMLg2FpU

evil_geko
15.9.2022, 21:04
Moj OCD ne dozvoljava da odigram ovo pre nego pređem originalnu trilogiju. Stvarno ne kontam zašto nisu i trilogiju prebacili na PC. Kupio bih sve bez problema, ovako slabije.

SportsGamer
15.9.2022, 21:48
Sistemski zahtevi su jako slicni onima iz spiderman-a za pc verziju,nadamo se isto i slicnoj optimizaciji i onda da uzivamo u svakom smislu..

Cracked But Whole
16.9.2022, 0:35
Moj OCD ne dozvoljava da odigram ovo pre nego pređem originalnu trilogiju. Stvarno ne kontam zašto nisu i trilogiju prebacili na PC. Kupio bih sve bez problema, ovako slabije.

Šta znam, ja sam dobio OG trilogiju besplatno kad su delili jednom... pokušao, smaralo me. Previše zastarele igre, makar meni, iako znam da se mnogi i dalje kunu u njih, al mislim da je to većina koja je igrala kad su izlazile.

Ispratio sam priču na tjubu da bih znao likove i to mi je dovoljno. Doduše, čak mi ni u četvorci ni u onoj ekspanziji samo napucavanje nije preterano dobro. Puzzle elementi ok, priča je pristojna. Facijalne ekspresije kao i kod ostatka ND igara sjajne, atmosfera takođe, muzika itd, dakle svi ti pomoćni elementi.
Ali vidi se da su napucavanje rešili tek u TLOU dvojci, tu je vrhunac zaista.

nexexcalibur
16.9.2022, 7:55
Lol za cenu, vec vidim kako ce poceti da kukaju na pc prodaju

Ne sme Pet godina stara igra da kosta punu cenu

dex3108
16.9.2022, 9:04
Lol za cenu, vec vidim kako ce poceti da kukaju na pc prodaju

Ne sme Pet godina stara igra da kosta punu cenu

Pa nije puna cijena, 50e za prakticno 2 igre.

Telepatic
16.9.2022, 9:27
Ne znam da li da se upustam u ovo bez prva tri dela iskreno.:icon_stud

dex3108
16.9.2022, 9:41
Globalno gledano svaka Uncharted igra je nezavisna I moguce je igrati bilo koju igru bez da se igra prethodna igra u serijalu I to bilo kojim redoslijedom. E sad dozivljaj likova nece biti isti ako se igra nasumicno I ako se igra po redu. Odnos Nate-Sully, Nate-Elena, Nate-Chloe se razvijao iz igre u igru I stvarno je drugacije ako se odigraju sve igre po redu.

Zato I smatram da je Sony napravio veliku gresku sa U4. Prije svega ljude ce da odbije na prvu to sto je dostupan samo 4. nastavak bez obzira sto je koliko toliko nezavisan.

rendzer25
16.9.2022, 14:41
Neka izadju kojim hoce redosledom, za dobru svinju nema losa pomija, do pre dve godine niko nije verovao da ce Soni da nacini ovakav potez, sada su svi Sonijevi naslovi tu jako dobro optimizovanji i vizuelno itekako lepsi.
Utisak je da nismo bili preterano uskraceni, ali Kratos je svakako nesto sto je van vremenski i treba ga imati u kolekciji. Spajdi mi je malo bledji ali tehnicki brilijantan, Uncharted je takodje poslastica koju ne treba zaobici, TLU je kao slag na torti, a verovatno da nas iduce godine ocekuje i Blodborne.

Koreli A.
15.10.2022, 2:28
Navodno i Gost S Usima dolazi sledece godine , gotovo sigurno po likovima a i mnoge su vec potvrdjene kao i neke koje su bile u pravnim zavrzlamama oko samih glumaca kao Judgment . Ne da dolaze nego se guraju kompanije jer nema nijedan razlog da ne dodju osim nekad tehicko/pravnih problema .
Strah je bio da konzole posebno PS bude zapostavljen ako nema eksluzive ali izgleda da PS vlasnici ne samo da ne napustaju PS nego kupuju i za PC.

zvucnjak
18.10.2022, 10:04
Isti slučaj sa mnom, jedino bih bio zaiteresovan u slučaju da mogu da igram od prve, redom...

Markius
18.10.2022, 10:17
Neka izadju kojim hoce redosledom, za dobru svinju nema losa pomija, do pre dve godine niko nije verovao da ce Soni da nacini ovakav potez, sada su svi Sonijevi naslovi tu jako dobro optimizovanji i vizuelno itekako lepsi.
Utisak je da nismo bili preterano uskraceni, ali Kratos je svakako nesto sto je van vremenski i treba ga imati u kolekciji. Spajdi mi je malo bledji ali tehnicki brilijantan, Uncharted je takodje poslastica koju ne treba zaobici, TLU je kao slag na torti, a verovatno da nas iduce godine ocekuje i Blodborne.

GOW igre su za mene dijamanti, prve 3 igre u zivotu, koje sam morao komplet odgledati kada sam bio na 15% PC igre..

Koreli A.
19.10.2022, 23:06
Ako neko proba sad ovu verziju dok jos nema apdejta ako moze da kaze kakov je stanje sa misem i treba li neki fix mod ili developer .Da li je lose lose ili lose ali moze da se koriguje u podesavanjima windows i aplikacije za mis ako je uopse lose naravno.
Sad ne mozes da znas na Stimu ime sve od super do cao zdravo nije igrivo.

RedMantella
19.10.2022, 23:48
Ok je stanje, senzitivitet je dosta spor cak i kad se slajder do kraja povuce pa sam dodatno ubrzao na samom misu.
Mada zavisi ko kako igra i na kojoj rezoluciji/monitoru. Ja sam na uw 34". Inace igra je poprilicno zahtevna ali i prelepo izgleda.

evil_geko
19.10.2022, 23:51
Ok je stanje, senzitivitet je dosta spor cak i kad se slajder do kraja povuce pa sam dodatno ubrzao na samom misu.
Mada zavisi ko kako igra i na kojoj rezoluciji/monitoru. Ja sam na uw 34". Inace igra je poprilicno zahtevna ali i prelepo izgleda.

Uf ma kakvi zahtevna, posle katastrofe od Plague Tale Requiem, ovo klizi perfektno! :D

RedMantella
20.10.2022, 0:07
Cuo sam da je jako lose optimizovana. Nisam bio neki fan prvog dela tako da cu dvojku da probam nekad ako ne budem imao nista bolje :)

evil_geko
20.10.2022, 0:19
Cuo sam da je jako lose optimizovana. Nisam bio neki fan prvog dela tako da cu dvojku da probam nekad ako ne budem imao nista bolje :)

Ja lično još nisam probao, ali gledao dosta testiranja po Youtube-u i ono radi sasvim fino.

Koreli A.
20.10.2022, 0:53
Bolje ne idite nas Stim u diskusije ako vas zanima nesto. Jos juce su bile iritantne rasprave al to manje vise ...
Sada su baksuzi provalili da mogu da otvaraju teme sa spojler naslovima a Stim moderacija je ne uspeva ( nije za zameriti) tako brzo da reaguje .

Da li sto nema DENUVO i mikrotransakcija pa onaj deo koji koristi losu praksu izdavaca i developera kao izgovor za izlivanje frustracija sada u nedostatku "dobrog" povoda smislja kako da rasklimata zivce kome moze zato sto moze.
Sto se kaze ako jednu osobu spasi komentar nije dzabe:D

Emix
20.10.2022, 9:35
Najslabiji Sony launch sto se Steam-a tice. Manje od 8k peak igraca. Recimo Days Gone je imao 27k. :rolleyes:

RedMantella
20.10.2022, 9:53
Bolje ne idite nas Stim u diskusije ako vas zanima nesto. Jos juce su bile iritantne rasprave al to manje vise ...
Sada su baksuzi provalili da mogu da otvaraju teme sa spojler naslovima a Stim moderacija je ne uspeva ( nije za zameriti) tako brzo da reaguje .

Da li sto nema DENUVO i mikrotransakcija pa onaj deo koji koristi losu praksu izdavaca i developera kao izgovor za izlivanje frustracija sada u nedostatku "dobrog" povoda smislja kako da rasklimata zivce kome moze zato sto moze.
Sto se kaze ako jednu osobu spasi komentar nije dzabe:D

Nista ja tebe druze nisam razumeo :)

dex3108
20.10.2022, 10:32
Najslabiji Sony launch sto se Steam-a tice. Manje od 8k peak igraca. Recimo Days Gone je imao 27k. :rolleyes:

Brojke ce da rastu do kraja vikenda ali ne mnogo. I bilo je za ocekivati jer ne mozes izbaciti igru sa brojem 4 u naslovu kao prvu igru na platformi, nije bitno sto su igre poprilicno nezavisne. Isto se desilo I sa Gears of War.

evil_geko
20.10.2022, 11:35
Brojke ce da rastu do kraja vikenda ali ne mnogo. I bilo je za ocekivati jer ne mozes izbaciti igru sa brojem 4 u naslovu kao prvu igru na platformi, nije bitno sto su igre poprilicno nezavisne. Isto se desilo I sa Gears of War.

Upravo tako, tu i ja spadam, na pipam ovo pre prve tri igre, da su izbacili trilogiju prvo mnogo veći broj igrača bi imala ova igra, Sony može samo sebe da krivi.

Atwa013
20.10.2022, 11:44

Mislim da je hteo reći da besni igrači zbog Denuva prave teme na Steamu gde spojluju igru ostalima.
Valjda. :)

RedMantella
20.10.2022, 12:22
Hvala na prevodu :)

Sto se tice prva tri dela, presao sam ih odavno dok sam se igrao na konzolama i price se uopste ne secam. Voleo bih da imam celu kolekciju na steamu ali ne toliko zbog same price koja mislim da nije nesto preterano duboka.

filpan
20.10.2022, 12:55
Jel vredi odigrati ovo ili je uglavnom interaktivni film?

sp01
20.10.2022, 14:35
Не вреди док прво не одиграш прве 3 игре.

RedMantella
20.10.2022, 15:04
Vredi kao razbibriga u lepom okruzenju. Nije interaktivni film kao neki njihovi naslovi.
Igra prelepo izgleda i radi, taman mi dobro dodje da odmorim mozak od rpg-ova i raznih moralnih odluka :)

MARE GSX R
20.10.2022, 17:07
Meni plan bio da odigram kao prve tri dok ne izadje ova igra ali sam stao na prvom delu negde na pola... bas je zastarela igra barem meni kontrole su mi iskreno uzasne jedva sam se navikao mada nisam ni neki konzolas pa da sam dobar u igranju sa gamepadom...

Послато са SM-A315G помоћу Тапатока

Cracked But Whole
20.10.2022, 17:32
Više vredi odgledati story recap na tjubu nego igrati stare igre. Oni koji kažu da se dobro drže, to su ljudi koje drma nostalgija i koji su ih igrali kad su izlazili :D

dex3108
20.10.2022, 17:52
Teoretski sve Uncharted igre su zasebne price i mogu se igrati kojim god hoces redom. Ali odnos izmedju likova se postepeno gradi iz nastavka u nastavak i po meni iako je moguce odgledati recap Uncharted 1-3 i onda igrati U4 npr. nije to to. Mnogo veci utisak na tebe ostavi Uncharted 4 ako si igrao prethodne nastavke.

Koreli A.
21.10.2022, 0:52

:opanachke
Pa kad sam odlepio zato sam i napisao poruku.
Na Stim diskusijama o igri pojavilo se dosta trolovanja sa spojler naslovima. I ti udjes da vidis neku informaciju ili da li neko ima isti problem sa igrim u tehnickom smislu itd i pljusne te naslov teme koji je spojler , velikim slovima .Ne mozes da promasis.:) I to krene kao trend dok moderatori ne rese problem. Video sam to 100 puta.
A kazem kad igra ima sta zameriti kao recimo DENUVO onda tu dodju razni likovi i pod plastom borbe protiv DENUVA ili mikrotransakcija pretvore diskusije u otrov .
Sada nema dobrog razloga za negodovanje pa je otvoreno trolovanje levo i desno (ne znam za danas) pa reko ako necete spojlere ne iditi na STEAM da trazite resenje problema .

Srecom spojler zbog kog sam ja odlepio je bio netacan , samo da ti neki pacenik rasklima zivce .

RedMantella
21.10.2022, 4:21
Ma nemoj da se nerviras, nema ova igra toliko duboku pricu pa da ti neki spoiler pokvari igranje. Slicna je kao tomb raider.
Meni bi mogli da prepricaju radnju cele fransize i nista manje necu uzivati u igri.

m1aden
21.10.2022, 12:21
Meni igra odlična! Nekako mi sad više legla nego Requiem.Imam na PS4 remaster trilogije i to sam krenuo od trojke da igram koja iole lici na nesto, ali ne mogu.Previše mi je to zastarelo nekako, a nije neki TLOU da bi me prica dovoljno zaintrigirala da zanemarim vizuelni aspekt igre.Četvorka ima odličnu atmosferu iako je to iz poglavlja u poglavlje red pucanja, red skakutanja po ivicama, red zagonetki.I ovaj deo, kao i treci, ima dosta igrivih flashback-ova tako da se sa bitnim likovima u igri upoznajete kroz te delove.Dosta ima referenci na prethodne delove i u tom smislu, kada vidim gde ga je sve put naneo, poželim da odigram i prethodne delove, ali nemam ni apsolutno nikakav problem da za mene Uncharted počne od 4. dela.Što reče neko, biće lepa jesen!

MARE GSX R
21.10.2022, 13:07
Ma meni nije ni toliko grafika problem koliko debilne kontrole tipa u prvom delu prodje cutscene pa te okrenulo suprotno od onoga kako si stajao pa onda napred nije napred levo nije levo itd...

Послато са SM-A315G помоћу Тапатока

Koreli A.
3.11.2022, 5:54
Sta podrazumeva game hints opcija tacno ? Da li ti igra daje suptilne pozeljne hintove koji su deo gempleja ili je nalepljeno preko kao npr zasvetli nesto ?
Da znam kako da pocnem . Sad sam ih ugasio na pocetku jer ne znam ni nasta misle.

rendzer25
3.11.2022, 21:14
Fenomenalna grafika, bez preterivanja nešto najlepše što sam video u skorije vreme, nije open world ali opet nivoi su poprilično široki i daju dosta izbora za istraživanje. Sve što se dublje zalazi lokacije izuvaju kvalitetom. Napucavanje je pomalo bzv, previše protivnika koji su tu više smetala nego neki taktički izazov, isti priblem kao i sa Tomb Riderom, bespotrebno forsiranje akcije. Pentranja ima više nego u AC za ne poverovati, ali ovde to izgleda kvalitetnije urađeno, gluma i facijalna animacije su za oskara, fizika pogotovu vegitacije deluje vrhunski. Mnogo je ovo tehnički maestralno urađeno ne znam kako izgleda na PS4 ali neverovatno da je ovo staro pola decenije. Za ondašnje standarde pravo remek delo.

Koreli A.
3.11.2022, 23:40
Odigrao sam sam pocetak do nivoa pod vodom i tu stao jer previse umoran je zalosno igrati ovu igru . Odmah se vidi zasto ima status koji ima.
Steta sto nema prve tri na PC-iju sad mi je zao da spojlujem igre jer mozda ce doci kad tad a i krivo mi jer verovatno moze da samo bude bolje biti upoznat sa orginalnom triologijom.

Fabriek
8.11.2022, 17:55
Sto vise igram ove bljuzge od tzv. PS ekskluziva, sve vise sam uveren koliko su izvikane i pate od sindroma zabranjenog voca. Ni jedan Tomb Raider novije generacije nije gori od Uncharteda, a kad se samo setim koliko sam patio sto isti ne mogu da igram na PC-u? Sada kad mogu vidim koji je to srot od igre i bukvalno mi se povraca da ga igraam iz epizode u epizodu, a platio sam ga papreno i jos proklinjem gde mi je bila glava.

Znate li sta je Lara Croft, za Drejka, mama na kub.

Ovde tacno ide matrica, red pucacine, pa red platformisanja, pa red pucacine, pa red platformisanja, uzas jedan od igre. Prosto me je sramota sto je imam u kolekciji.

Ko god se jos dvoumi da kupi basnoslovno skupu PS povracotinu, moj je topli savet da kupi bilo koji noviji Tomb Raider i uziva.

Isto vazi i za Spajdija za koga su Ubisoft igre izmislile svemir.

Koreli A.
8.11.2022, 23:56
Jedan od najbajkovitijih i pozitivnih krajeva koje sam skoro iskusio u igrama . Voleo bih vise da su dva decaka ili zapravo najbolje decak i devojcica iz nekoliko razloga a jedan narativni ostali vise licni . Dva decaka bi bila aluzija na dva burazera ili decak i devojcica jos bolje jer Elena je ipak daleko jaci lik od Sema za ceo serijal pa jedna mala Elena i mali Nejt al dobro vazno da je zivo i zdravo :D

nexexcalibur
9.11.2022, 0:35
Predjoh i ja malopre deo sa Nate-om i iskreno nisam osetio nikakvu emociju, verovatno jer nisam igrao prve delove i nemam tu povezanost sa likovima.

Zadnjih par chaptera sam se na silu naterao, sto rece neko posle par puta pocinje formula da se ponavlja, pa cak i prica.

Pohvalio bih grafiku, ne znam da li je ovo izvorna ili remasterovana, ali sve na max u 2k ozbiljno eye candy izgleda grafika.
Ostalo poprilican mediokritet.

Trenutno moja lista sony igara koje sam presao:

5. Spiderman (nisam ni zavrsio)
4. Horizon Zero Dawn
3. Uncharted (Thiefs end)
2. God of War
1. Days Gone

Roronoa Zoro
9.11.2022, 1:08
moram da se složim da su ove nove TR igre bolje od Uncharted. najgore od svega što u većini igre imaš kompanjona koji ama baš ništa ne radi, ali tako ga ni neprijatelji ne registruju, ono ne mora da odvlači sad sve enemigose, ali bar 20%

sp01
9.11.2022, 2:12
У сваком случају, није исто играти Unchartede први пут данас (2020-2022) и у њихово време (2007-2011). Слично као и за мноштво других игара-серијала. Филмова, серија.

Koreli A.
9.11.2022, 8:33
Predjoh i ja malopre deo sa Nate-om i iskreno nisam osetio nikakvu emociju, verovatno jer nisam igrao prve delove i nemam tu povezanost sa likovima.

Zadnjih par chaptera sam se na silu naterao, sto rece neko posle par puta pocinje formula da se ponavlja, pa cak i prica.

Pohvalio bih grafiku, ne znam da li je ovo izvorna ili remasterovana, ali sve na max u 2k ozbiljno eye candy izgleda grafika.
Ostalo poprilican mediokritet.

Trenutno moja lista sony igara koje sam presao:

5. Spiderman (nisam ni zavrsio)
4. Horizon Zero Dawn
3. Uncharted (Thiefs end)
2. God of War
1. Days Gone

Days Gone mi je najbolja ekskluziva koja je dosla na PC . Ne mogu da izdvojim najbolju igru ikada ali u listi od 10 ne bih je izostavio. Nesto mi se javlja da je Duh iz Sushime potencijal za to prvo mesto od igara koje dodju na PC.
PS Umalo da zaboravim Death Stranding koji ipak deli to prvo mesto sa Days Gone .
Obe imaju motor ali nije zbog toga :)

filpan
9.11.2022, 12:17
Days Gone je meni bila igra godine. MNOGO sam razocaran sto necemo dobiti nastavak.

Koreli A.
13.11.2022, 3:56
Uh nepravda . Zaboravih RDR2 ali njega ni ne racunam u ekskluzive jer nikad nije ni bio samo PS igra ali de facto je za PC isti djavo. Ako racunamo sve sto je sa konzola odlozeno stiglo na PC onda je RDR2 na mestu broj 1 i prska sampanjcem uz pobedicko slavlje na Days Gone i Death Stranding. Mada Days Gone jeste bolji u nekim aspektima koji su vazni i igre mogu da se porede .
RDR2 ipak odnosi pobedu na 100% prebrojanih glasova 56% prema 44% onih 10% zavisi od raspolozenja ali i tada matematicki RDR2 je bolji:)

@Filpan Mnogo potencijala za nastavak i onaj klif henger a i ovako. Njihova deca recimo , obucavanje da se snalaze u onakvom svetu kao pocetak HZD ali razradjenije i tacno je tako moglo da se ispreskace vreme jedno 15ak godina da nstupe promene dovoljno da mapa bude maltene nova sa novim grupama,putevima raznim lokacijama itd .
Nije nista gotovo jednog dana ce biti ,u narednim godinama . Sta se sve ne nastavlja i obradjuje a DG ipak ima solidnu prodaju i pored malog otpora velikih medija .

rendzer25
13.11.2022, 10:59
Ne znam odakle ovoliki hejt prema Sonijevim naslovima, kakva bi bila ovogodišnja ponuda da nisu stigle na PC, svaka od njih zaslužuje da bude igra godine, naravno imaju svojih mana i nije da nam donose nešto neviđeno na PC, ali su produkcijski neverovatne, i sa tog aspekta nemaju konkurenciju. Uncharted i GOW su mi njaviše legle, vremenom ćemo shvatiti koliki je značaj što je Sony rešio da se odrekne ekskluzivnosti i da skoro imamo sve najbolje na PC platformi. Uncharted jeste previše skriptovan i predvidiv ali ispeglan i u svakom aspektu vrhunski.

DBrave
13.11.2022, 11:46
Ma kakav hejt, to su 1 ili 2 lika koji bi da budu u centru paznje.
Ne treba pridavati nikakvu paznju, samo proci pored kao kad vidis da neko pisa pored trotoara.

Cracked But Whole
13.11.2022, 12:06
Uncharted, makar ova poslednja dva dela, imaju mnogo veći fokus na priču i likove. Tomb Raider reboot ima zanimljiviji gameplay, definitivno, ali majku mu, Lara je toliko uboga, i priča do zla boga dosadna, da nisam mogao da izguram kroz poslednji deo nikako.

Zli Zoe
13.11.2022, 12:37
Uncharted je maltene akcioni film. Vecina tih PS ekskluziva u velikoj meri sadrzi taj filmski element u sebi i tako razvijam odredjenu blokadu prema njima jer ono sto ja zelim je sustina na kojoj sam odrastao, da igram a ne da gledam. Ako je najbolje sto jedna igra moze da ponudi interakcija tj. napisan razgovor izmedju likova ili dva lika ako hocete, onda ta igra ima problem u nekom mom sistemu vrednosti. Potrebu za dobro napisanom pricom, emotivnim sadrzajem i povezanoscu sa likovima mi vec pruzaju drugi mediji poput filma ili tv serije, da ne pricam o stripu ili knjigama, pa ne zudim za time i u igrama. Iako naravno razumem ljude koji vole takve igre i nemam nista protiv da se stancuju koliko god je potrebno, sa visokom produkcijom, holivudskom atmosferom itd. samo nije my cup of tea.

filpan
13.11.2022, 15:13
^
Upravo. Press X to win, dijalozi, interaktivni film/serija prosto ne mogu nikako da budu interesantni, barem meni.

evil_geko
13.11.2022, 15:20
Ne znam odakle ovoliki hejt prema Sonijevim naslovima, kakva bi bila ovogodišnja ponuda da nisu stigle na PC, svaka od njih zaslužuje da bude igra godine, naravno imaju svojih mana i nije da nam donose nešto neviđeno na PC, ali su produkcijski neverovatne, i sa tog aspekta nemaju konkurenciju. Uncharted i GOW su mi njaviše legle, vremenom ćemo shvatiti koliki je značaj što je Sony rešio da se odrekne ekskluzivnosti i da skoro imamo sve najbolje na PC platformi. Uncharted jeste previše skriptovan i predvidiv ali ispeglan i u svakom aspektu vrhunski.

Upravo je tu problem za neke, većinu Sony ekskluzive nosi ta visoka produkcija i vrhunsko sinematsko iskustvo. Ali zbog toga gameplay ume mnogo da pati a veliki broj igrača mnogo više ceni kvalitetan/inovativan gameplay. I God of War sam odigrao čim je izašao za PC, i uživao sam u igri stvarno, ali i pored toga mislim da je jako precenjena zbog te hiperprodukcije.

Odigrao sam prva tri dela Uncharted sada skoro u pripremi za četvorku na PC-u, i mogu da kažem da mi stvarno nije jasno zašto je toliko hajpovan ovaj serijal. Možda je to ipak drugačije kada ih igraš onda kako su izlazile pa imaš više vremena da se slegnu iskustva između svakog dela. Ovako kako sam ih odigrao sva tri back to back, utisak mi je meh, fun but nothing special. One set piece akcione sekvence su naravno odlične, problem je što su igre između tih sekvenci čist prosek i ništa posebno.

Ako stavimo priču po strani, ova Tomb Raider reboot trilogija mi je mnogo zabavnija bila za igranje.

E sada još nisam odigrao ovaj četvrti deo Uncharteda ali kontam da će mi se najviše svideti jer videh da su unapredili dosta toga, ali kao opet pati od tih patterna.

Roronoa Zoro
13.11.2022, 17:40
meni su bila patnja pucački delovi, jer sam igrao na PS5. cenim da je na k&b dosta lakše.

nexexcalibur
13.11.2022, 18:58
Nahajpovan je serijal kao i svaka sonijeva ekskluziva jer ljudima nije bila dostupna.

Sad kad polako igre dolaze u sire narodne mase (PC), ljudi vide koji su to koridor suteri i da na kraju krajeve smo mogli i bez njih, sasvim je dobra ponuda na PC-ju

ogisha
13.11.2022, 21:09
Poređenje Tomb Raider vs Uncharted mu dođe kao Coca-Cola vs Pepsi.

Telepatic
13.11.2022, 22:11
Jel ima nekih nagovestaja u vezi portovanja delova pre cetvorke? :a_whistli

Koreli A.
13.11.2022, 22:27
Jel ima nekih nagovestaja u vezi portovanja delova pre cetvorke? :a_whistli

Izjavio je neko iz Naughty Dog da moderna publika zeli vizuelno bolje igre pa treba preveliki trud i rad da se one dovedu na danasnji standard i nemaju u planovima da urade tako nesto. Opet glupost jer bas u komentarima ispod "moderna publika" skoro jednoglasno tvrdi da je samo dobar port bez bagova sasvim dovoljan i da moderni studiji nemaju pojma sta moderna publika zeli.
Ne znam tacno link ali siguran sam da moze lako da se nadje ,procitao(ipak je bio YT) sam to pre mozda 10ak dana.
Verovatno da hoce da maksimizuju zaradu tako sto prebace igre u novi endzen pa bi jednostavan port smanjio neki naredni broj na dan izbacivanja igre. Ne bi mogli da pravdaju veliku cenu za recimo prvu igru ako samo urade port a sigurno bi to uticalo na prodaju nekog kasnijeg rimejka.

evo nasao sam

ycxabNcLHp0&t=2m23s

Atwa013
14.11.2022, 1:55
Meni je Uncharted sinonim za Indijana Džons tip igre. Dakle, akcija, dobra priča zanimljivi likovi, prelepa grafika. Gejmplej nije najbolje što se nudi, ali opet, s obzirom na godište, recimo da se drži solidno. To šta sam očekivao, to sam i dobio.
Meni je novi TR cringe do zla boga. I da budem iskren, gejmplej mi tu ništa nije niti pomogao niti odmogao pa neka je bolji duplo.
I nije baš Uncharted press X to win. Ali nije to ni bitno.
Mislim da je najveći problem što su igre previše hajpovane i onda većina očekuje silazak Hrista međ' obične smrtnike, a to teško da je slučaj.
I GOW je sličan tome, realno, igra je vrhunska, nije savršena, ali poseduje visoku dozu kvaliteta i fenomenalnu produkciju.

m1aden
14.11.2022, 11:11
Na soniju imam prva tri dela od kojih sam trojku samo igrao i došao možda do pola.Četvorku sam završio na PC-u.Upoznao sam se, da kažem, sa likovima i generalno sa fransizom, ali ne mogu da kažem da mi se na kraju Nathan više svideo od Lare.Uz Laru sam, praktično odrastao i ispratio ceo njen razvojni put i sve u svemu, to što smo imali na PC-u svo ovo vreme je sasvim dovoljno.Četvorka jeste vizuelno jako lepa i prva polovina igre mi je baš legla, ali onda kreće mučenje u vidu potpuno istih radnji iz poglavlja u poglavlje do samog kraja igre.Znam da smo o istim ovim stvarima raspravljali i kada je krenuo reboot Lare ali Lara je ipak naša nekako.
Lost legacy sam počeo odmah posle A Thief's End, ali sam vrlo brzo stao i ne verujem da ću nastavljati.Film je bio katastrofa, tako da sam i previše pažnje posvetio ovom serijalu i slažem se da sam mogao i bez njega.
Sa druge strane, GoW, Horizon, Death Stranding, Days Gone... sve do jedne vrhunske igre i apsolutno je pros*****e reći da nam nisu ni trebale na PC-u.

dex3108
14.11.2022, 17:31
I ja sam odrastao uz Tomb Raider i presao sam Uncharted 1 i 2 na PS3 pa opet Uncharted 1-4 na PS4 i sad opet igram Uncharted 4 na PC-ju. Takodje sam presao i vecinu Tomb Raider igara (nisam bas sve). I obe fransize imaju i prednost i mane. Ja licno sam vise uzivao u Legend, Anniversary, underworld trilogiji Lare nego u novoj trilogiji Ali opet ne mogu reci da je sve lose u novim TR igrama jer mi je vise odgovarao metroidvania pristup dizajnu nivoa u novoj trilogiji nego u prethodnim TR igrama i Uncharted-u (Lost Legacy je krenuo u tom smjeru). ali pricu, likove i Laru ne mogu da svarim u novim igrama nikako. Tako da dzaba sav taj dizajn nivoa kad Lara krene da brblja i proizvodi kojekakve zvukove i ima mentlni kolaps svakih sat vremena.

Sa druge strane Uncharted je prakticno radjen na kalup starijih TR igara sa laksim platformingom i vise akcije u mnogo bolju produkciju, pricu i likove. Obzirom na to da sam ja tip igraca koji najvise uziva u prici i likovima u igrama (nije sad da samo igram takve igre, presao sam i mnoge druge igre koje prakticno nisu ni imale pricu) Uncharted je za mene fenomenalna igra. Takodje koliko god mi se doadao metroidvania dizajn nivoa u TR ipak ima drazi i u tome da se igra tzv. "globe throtting" avantura sa mnogo vecom raznovrsnosti nivoa nego ako je sve smjesteno na samo jednu lokaciju.

Tako da sto se mene tice neka prave jos 5 Uncharted igara jer potraga za blagom u igrama i na filmu nikad dosta.

P.S. Kada ce National Treasure 3 da konacno saznamo sta je bilo na 47. stranici predsjednicke knjige XD

pacsle
15.11.2022, 16:34
Ja licno sam vise uzivao u Legend, Anniversary, underworld trilogiji Lare nego u novoj trilogiji

Ta neka priča. Ja sam Uncharted počeo da igram 2015,dosta bolje mi je to od novog TR.
Jaso mi je da se i zašto,nekome danas ne sviđaju prvi delovi.

pentraksil
27.1.2023, 23:47
Evo i ja uveliko igram, presao A Thief's End i meni se bas bas dopao. Neocekivano duze traje, ocekivao sam neku kracu igru od 6-7 sati meni je trebalo oko 15-16.

Zaista odlicna, Nolan kao i uvek fenomenalan, akcija odlicno odradjena, platformisanje i nivoi nesto otvoreniji nego sto sam ocekivao...Sve u svemu :tapsh:, bas fino i emotivno zaokruzen Nejtanov serijal (da li ce biti jos videcemo)

Ide sada Lost Legacy.