Prikaži potpunu verziju : IPS glow ?
Desni monitor je Acer XV240Y s kojim sam prezadovoljan, a ovaj levi je XV242Y kojeg sam uzeo danas i planirao sam ga ostaviti sebi a stariji model 240 dati bratu, medjutim...
242 model ima odvratan zuti IPS glow, ako je ovo uopste IPS glow, dok je na 240 jedva primetan IPS glow.
Primeti se uglavnom kad se monitor posmatra sa strane i sa visine...kad cucnem, onda nema toga.
Inace sem toga nema nikakve mane.
I jos 2 slike iz Resident evil.
water wizard
22.6.2021, 19:38
ovaj desni ima veći ugao gledanja, levi možeš da gledaš samo kad sediš ispred njega.. :D
v2 ima veći brightness koliko vidim razlika u spec
I ja se patim dva ista modela pa opet nikako da ih ujednačim..
Kad ostane samo jedan nećeš više primećivati možda..
Kad sedim ispred njega po sredini i gledam u njega, to se ne primeti uopste...jedino kad gledam sa strane i visine...cak i kad sam sa strane, ali glava u visini ekrana, opet nema te zute tinte...stariji model izgleda ima mnogo bolje uglove gledanja, kvalitetniji panel.
polarnimeda
23.6.2021, 10:17
koga briga kako izgleda iskosa? :D
mene bas briga i da slika iskosa uopste i ne postoji.
e sad. ips panel je ips panel. ima svoje prednosti, ali ja vise volim va, jer je crna dosta bolja (iako bleeding biva veci).
ali nista kao oled... rekao sam sebi da za to moram da skupim pare u narednih nekoliko godina, pa makar dobio i burn in.
water wizard
23.6.2021, 10:34
briga te kad hoćeš da gledaš film iz fotelje ili nekog drugog položaja osim sedenje ispred monitora..
polarnimeda
23.6.2021, 22:15
briga te kad hoćeš da gledaš film iz fotelje ili nekog drugog položaja osim sedenje ispred monitora..
pa onda ga rotiras. :D
salim se, znam sta mislis, ali ja pricam u slucaju da doticni ekran nikada ne koristi vise od dve osobe u isto vreme. ne deluje mi da je ovo u temi neka varijanta za dnevni boravak ili tako nesto.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.