PDA

Prikaži potpunu verziju : Dual monitor, cudan problem

Zoran_KS
10.1.2021, 15:42
Imam cudan, iritirajuci problem.
Pre par meseci sam uzeo monitor Asus PA278QV. Imao sam jos jedan Asus VG245H, oba monitora sam nakacio na GTX 1660 Super, 27" na display port, 24" na hdmi.
Zvuk pustam u 99% preko slusalica, Razer Kraken usb slusalice, a u 1% slucajeva preko zvucnika ugradjeni u 27" monitor.
Problem je, kada je izvor zvuka, na 24" monitoru, Youtube na Chromu, Spotify aplikacija, nebitno sta, posle nekog vremena komp zabode, i samo restart na dugme pomaze. Kada taj isti Chrome prozor prebacim na 27", nema nikakvih problema.
Nebitno sta je na vecem monitoru otvoreno, dal igra neka, ili Illustrator, Photoshop, uvek se desava. Posle duzeg ili kraceg vremena.
Drajvere imam zadnje instairane, probao sam i sa GRD i SD drajverima, ista je situacija. Disejblovao sam i zvuk sa hdmi u Sound menageru, ista situacija.

Piz.dim vec duze vremena zbog ovog.

Vlad Cepesh
11.1.2021, 3:40
Ovde problem izaziva neki konflikt sa drajverima najverovatnije. Verovatno audio drajveri sa drajeverima sa grafickom. Ako imas dovoljno strpljenja i vremena, kreni sistemom eliminacije, disable komponente po komponente, roll back na starije drajvere, i slicno dok ne dodjes do kombinacije koja radi. Isto kao test ako imas ili mozes da pozajmis neki stariji monitor bez zvucnika i koristis ga mesto jednog od 2 sa zvucnicima, i tako da vidis kako ce ceo sistem da se ponasa.

Zoran_KS
11.1.2021, 8:52
Probao sam da disable-jem zvuk u control panelu manjeg monitora, tako da mi se u sound manageru pojavljuju samo slušalice i veći monitor. Isto se desava. Probao da zakačim monitor preko hdmi - dp adaptera na graficku, isto se desava.
Kažem, totalno random se desava problem, nekad ne zakuca celog dana, nekad po 5-6 puta za sat vremena.

Laskaris
11.1.2021, 18:17
Ako imas audio drajver koji nije genericki windowsov deinstaliraj ga i predji na drajver koji windows nudi pa vidi da li ti to resava problem.

Zoran_KS
13.1.2021, 12:14
Probao sam i to, i opet ista prica.

Laskaris
14.1.2021, 12:11
Ako se dobro secam nVidia Control Panel ima negde podesavanje u 3D settings u vezi sa akceleracijom na vise displeja: multi-display/mixed gpu acceleration. Stavi na multiple display performance mode. Vrlo je moguce da to nije uzrok ali ne moze da skodi da stoji kako treba ako vec ne stoji a mozda pomogne.
Ah da, probaj neki drugi browser, koji se ne bazira na Chromiumu: Firefox. hardverska akceleracija na Chrome-u je u nekim slucajevima nestabilna tj dovodi do fatalne greske i zabadanja sistema. Moguce je da je on uzrok tvojih problema.

Zoran_KS
15.1.2021, 11:23
Probao sam i Firefox, isto je. Kao sto rekoh, desava se i kad je spotify aplikacija pustena.
Juce je recimo blokirao i kada je samo chrome bio otvoren na drugom monitoru, a nije bilo nikakvog zvuka iz ta dva otvorena taba.
Interesantno je sto komp ne blokira skroz, mogu da pomeram misa, ali ne reaguje kliktanje ni na sta. I mora hard reset.

Laskaris
15.1.2021, 12:18
Pogledaj u event viewer-u ima li kakvih unosa. Trazi greske i evtl. upozorenja, informacije ignorisi.