Prikaži potpunu verziju : Cena domena
Zanima me koja je najbolja ponuda za domen net, com je zauzet ali u opciji.
Video sam ponudu ehost-a za poklon com domena, i nekih domacih provajdera po 3000 za domen.Malo je mnogo. Da li bi mogao da kupim preko inostranih kompanija za desetak dolara ili kako vec ide?
Sve sugestije su dobrodosle. :ciao:
Evo ovde sve lepo pise http://forum.burek.co.yu/index.php/topic,160439.0.html
Ovaj lik sa bureka sve zivo napljuva, ali ima korisnih informacija.
Licno me zanimaju i vasa iskustva, sa ehostom, domacim, stranim provajderima. Neka ima i sk ovo da ne idemo na burek :) !
Ukoliko želiš da kupiš domen, a da ne platiš papreno, imaš kreditnu karticu, idi na http://www.godaddy.com i registruj domen. Mada, najbolje rešenje za domen + hosting je http://www.powercthost.net
Boris Zegarac
9.2.2007, 22:28
probaj ovde http://www.dreamwebhosting.net , ja imam kod njih zakupljen domen i prostor i zadovoljan sam sa njihovim uslugama
http://www.powercthost.net od ovih bezi ko djavo od krsta. imas na es-u podugacku temu o njima zaobilazi ih u sirokom luku i nije za preporuku negativna ocena na sve sto prodaju i sa cime rade./
http://www.soloymi.com nemam nishta kod njih ali mislim da su najbolji! Moze preko uplatnice da platish ili preko kreditne kako god ocesh! :D
http://www.powercthost.net od ovih bezi ko djavo od krsta. imas na es-u podugacku temu o njima zaobilazi ih u sirokom luku i nije za preporuku negativna ocena na sve sto prodaju i sa cime rade./
Ja sam uzeo kod www.uniwebhosting.com, a moj drug je uzeo kod PowerCTHost-a i do sada nikakvih problema nije imao.
Ja sam uzeo kod www.uniwebhosting.com, a moj drug je uzeo kod PowerCTHost-a i do sada nikakvih problema nije imao.
Verujem da sam ja taj drug :D
Ako nisam, onda sam svejedno uzeo kod PowerCT hostinga. Jako su povoljni a zaista nisam imao nikakvih problema. Uplink im je 30 Gbit/s.
Što se tiče domena, uzeo sam kod druge firme mada ni sam ne znam zašto sam to uradio...
@MojNalog: verujem da temu na ES forumu nisi pročitao do kraja.
After all, ja mislim da su super...ili bar imaju super odnos cena/kvalitet
Power CT host je jedna velika internet banda, imao sam iskustva sa njima i mogu vam reci da su veoma losa. Ja sam uzeo paket od 100 mb bash da isprobam usluge kakve nude,po sajtu je sve ok ali kad se uzme, haos...Ako neko zeli da uzme hosting kod njih neka dobro razmisli, ja vam mogu sada reci dosta razloga za NE!
Pa kaži nam, šta to ne valja?
Ajde,samo neznam od cega prvo da pocnem....
Kao prvo malo ozbiljniji korisnici bi ih odma provalili po njihovom maticnom sajtu na kome reklamiraju razne free sajtove,koja josh hosting kompanija se oglasava po raznim linkotekama i free razmeni banera.
Onda kao sto mozete da vidite njihovi serveri teraju jako puno korisnika i to sa 256 Rama licno sam ih pitao kako je to izvodljivo pre kupovine paketa od 100 i oni kazu da se ljudi ne zale i sve je ok, ja reko dobro aj da probam, kad ono trokira i sece na secka jednu obicnu stranicu po 15 seckuni...uzas...
Dalje... panel koji ce vam dati se zove VHCS za koji ja prvi put cujem a verujem i mnogi od vas,on je jako nestabilan i baguje se.Zna se sta se ovde ceni.
Tehnicka podrska(live), bolje vam je da odete peske do njih nego da im se obratite, odgovor kasni danima...
TO bi bilo u kracim crtama da ne duzim.
Znaci ovo je jedna domaca banda(hosting) koja se predstavlja da ima servere u Svajcarskoj, lepsa prica ne moze biti. I zato ako vam se uzima hosting skupite lepo pare i nemojte da se bakcete sa domacim ljudima (cast izuzetcima) vec uplatite paket kod stranih hosting kompania i mirni ste,(izvrsenje4-5 sati)
Kaiser Soze
16.2.2007, 15:32
Evo samo da se ukljucim. Smatram da je GoDaddy najvise izreklamiran servis, i moram da kazem da su svi manje vise isti.
Ako zelite prijateljski savet, posetite namecheap.com i tamo napravite nalog. Barem 10tak puta je lepse uradjen sajt od GoDaddy-ja i isto toliko ima manje reklama.
Sto se tice podrske, nemam zamerki.
Inace vezano za prethodni post.
Nadam se B@NE da si nasao svoj mir. Ja imam svoj hosting server koji ima licenciran cPanel i jos gomilu stvari, koji je do sada u periodu od 12 meseci nije radio ukupno 3 sata i 26 minuta. Svi moji korisnici su i dalje kod mene, tako da smatram da je zadovoljstvo umereno.
Ovo nije reklama! ( da da kako da ne )
Preporucujem svima koji ozbiljnije razmisljaju da nadju neki reseller i da uzivaju. Jer im je to najbolja solucija. Uvek si u direktnoj vezi sa adminima, sve sto tebi pisu ti samo prosledis... Milina, ali opet sve je relativno.
Ajde,samo neznam od cega prvo da pocnem....
Kao prvo malo ozbiljniji korisnici bi ih odma provalili po njihovom maticnom sajtu na kome reklamiraju razne free sajtove,koja josh hosting kompanija se oglasava po raznim linkotekama i free razmeni banera.
Onda kao sto mozete da vidite njihovi serveri teraju jako puno korisnika i to sa 256 Rama licno sam ih pitao kako je to izvodljivo pre kupovine paketa od 100 i oni kazu da se ljudi ne zale i sve je ok, ja reko dobro aj da probam, kad ono trokira i sece na secka jednu obicnu stranicu po 15 seckuni...uzas...
Dalje... panel koji ce vam dati se zove VHCS za koji ja prvi put cujem a verujem i mnogi od vas,on je jako nestabilan i baguje se.Zna se sta se ovde ceni.
Tehnicka podrska(live), bolje vam je da odete peske do njih nego da im se obratite, odgovor kasni danima...
TO bi bilo u kracim crtama da ne duzim.
Znaci ovo je jedna domaca banda(hosting) koja se predstavlja da ima servere u Svajcarskoj, lepsa prica ne moze biti. I zato ako vam se uzima hosting skupite lepo pare i nemojte da se bakcete sa domacim ljudima (cast izuzetcima) vec uplatite paket kod stranih hosting kompania i mirni ste,(izvrsenje4-5 sati)
Kao što smo ti i ja diskutovali onda na MSN-u, to je neki problem samo sa tvojim nalogom. Ja sam uzeo paket od 500 MB, FTP i HTTP rade perfektno i poprilično brzo.
2. Mislim da ne možeš da toliku veliku firmu poput PCT nazivaš "velikom internet bandom" jer oni imaju više stotina korisnika (a možda i hiljada korisnika)
3. VHCS nije nepoznat zato što ti nisi čuo, naprotiv, poprilično poznato OpenSource CPanel rešenje. Nisam imao nikakvih problema sa bagovima.
4. U pravu su kada su rekli da se ljudi ne žale.
5. Ja sam tehničkoj podršci 4-5 puta postavljao pitanje...Uvek je trebalo 24-48 MAX da mi odgovore.
Toliko od mene...Iskreno, ja sam PCT-om savršeno zadovoljan. Uostalom, imaš i uniwebhosting koji je okruglo 3 puta skuplji, a ne toliko baš bolji.
Kaiser Soze
18.2.2007, 14:28
^ u vezi stavke 3. jedan je cPanel, sve ostalo su imitacije. :)
^ u vezi stavke 3. jedan je cPanel, sve ostalo su imitacije. :)
Slažem se, ali ne razumem zašto dati npr. 1500 dinara više da bi dobio cPanel, a ovako imaš VHCS koji ima ama baš sve što i cPanel...
Kaiser Soze
18.2.2007, 18:46
VHCS nije ni prici cPanelu.
Hocu da kazem da ko god naplacuje to extra je bud**a i ne postuje klijente.
Ova tema se više pretvorila u raspravu o PCT-u, cPanelu, VHCS i sl.
Daj da pomognemo čoveku, il' će Iris da nam *ebe sunce :D
Kaiser Soze
19.2.2007, 2:11
Domeni kostaju 8.8 dolara. Ako kupujes negde, bilo koji provajder, naplatice ti 10 eura.
Domeni kostaju 8.8 dolara. Ako kupujes negde, bilo koji provajder, naplatice ti 10 eura.
Jeste. Mada poželjno je da domen i hosting kupiš kod istog providera (BTW jel tebi treba hosting?). Tako će domen ispasti i jeftinije, i biće odmah automatski konfigurisan.
Opet spominjem PCT uz čiji hosting paket dobijaš besplatan .co.yu domen, a registracija .com .net i drugih ICANN-ovih košta oko 500 dinara.
Kaiser Soze
19.2.2007, 2:48
Ma jedno je te isto... Kupio sam ili kupio kod njih. Tesko podesiti DNS... :P
@ deusdies
Kazes CO.YU besplatno ne bih se bas slozio sa tim.
Za registraciju co.yu(josh) morate priloziti APR i PIB uz molbu , sajt koji se time bavi je www.nic.co.yu , i on je za pravna lica. Neznam nisam imao priliku ali me zanima da li su oni dali tebi podatke o domenu,ako ne daj boze prekines ugovor sa njima da ga ne zadrze. Koliko si cekao na odobrenje com domena.
Kaiser Soze
20.2.2007, 0:34
Za co.yu domen se ceka i do mesec dana ( nekad i vise ), a za com je instant.
Nic.co.yu ili kako se vec bude taj novi sajt za domene zvao ( sigurno ce promeniti naziv ) ce naplacivati registraciju.
probaj ovde http://www.dreamwebhosting.net , ja imam kod njih zakupljen domen i prostor i zadovoljan sam sa njihovim uslugama
A kako da im posaljem gotov sajt koji bi trebalo oni da stave.I da li mogu od kuce da ga menjam.
@ todos
Tvoje pitanje nije za predvidjeno za ovu temu,al aj.
Pa kad otvoris hosting kod njih oni ce ti dati podatke za FTP i ti tamo kacis svoj sajt, i sam ga sredujes. A adresa bi ti bila www.tvojsajt.com ako imas domen a ako ne www.nazivfirme.com/tvojsajt. Znaci oni ne postavljaju sajt.
@ deusdies
Kazes CO.YU besplatno ne bih se bas slozio sa tim.
Za registraciju co.yu(josh) morate priloziti APR i PIB uz molbu , sajt koji se time bavi je www.nic.co.yu , i on je za pravna lica. Neznam nisam imao priliku ali me zanima da li su oni dali tebi podatke o domenu,ako ne daj boze prekines ugovor sa njima da ga ne zadrze. Koliko si cekao na odobrenje com domena.
Glavno da PCT nudi besplatan .co.yu :)
Što se mene tiče to nije problem pošto imam i PIB i pravno lice...(ne ja:D)
Na odobrenje .com domena sam čekao 3-4 dana
P.S. jel ova tema vezano za ono o čemu smo pričali?
Ljudi, registracija co.yu domena je BESPLATNA. Registracija se obavlja preko sajta http://www.nic.co.yu , međutim pre toga potrebno je obezbediti rešenje o registraciji, PIB, izvod iz statistike, zahtev za registraciju na memorandumu potpisan od strane lica ovlašćenog za potpis, kao i 2 nameserver-a koji se unose prilikom registracije.
Koliko se ja sećam, sin2384 je zainteresovan za net, odnosno com varijantu. Pominjao je i strani hosting, dakle manite se te co.yu i slične lokalne priče...
Imamo li još neke predloge?
Koliko se ja sećam, sin2384 je zainteresovan za net, odnosno com varijantu. Pominjao je i strani hosting, dakle manite se te co.yu i slične lokalne priče...
Imamo li još neke predloge?
Ja sam samo hteo da završim priču oko co.yu domena, tj. oko cene. Izvinjavam se ukoliko sam negde pogrešio. Što se tiče domena, od stranih hosting kompanija po meni su najbolji i jeftini http://www.godaddy.com ili http://www.directdomain.com
Nikakav problem, samo želim da pomognemo čoveku a da ne zalazimo previše u offtopic...
:)
Trebao bih sutra da registrujem domen, pozeljno .info. Hosting ne bi isao s tim u paketu vec mi samo treba reg. domena.
Zanima me jel ima nekoga ko moze da mi preporuci neko mesto u Bgd-u, da budu cene ok i da se to zavrsi istog dana i pozeljno bi bilo bez prikupljanja obrazaca i raznih odobrenja? Znaci odem platim do nekih 800 din i gotovo isti dan?
Gledao sam neke nase najpoznatije ali nesto su konfuzno postavili ona obavestenja na site-ovima, sigurno nesto mute.
Edit: na prvoj strani imaju dva prihvatljiva resenja, soloymi i dreamweb.
Jel zna neko kakve garancije mi imamo po uplati registracije domena?
Znaci mi onda imamo samo racun iz poste i nadu (u slucaju da uplatimo u posti, a verujem da je isto stanje i koriscenjem kreditne karte). Da li je to dovoljno da verujemo da ce sve biti ispostovano, s tim sto nigde ne navode da je moguce kod njih samo registrovati domen a koristiti drugi hosting (ne navode ni suprotno ali nema garancija). I jos jedno zapazanje, nigde nema broja telefona, ni na jednom od sajtova ovih registrovanih firmi koje se bave ovim poslom u Beogradu.
Jedino godady.com je prvi na listi .... pogledajte sami sta ljudi nude...
phoenix[illusion]
9.3.2007, 16:23
Pogledaj ovo:
http://www.siteground.com/
Kaiser Soze
12.3.2007, 15:38
O NicYu imam sve najgore da kazem.
Ko se odluci da uzme nas domen, ja mu stiskam ruku i cestitam mu na hrabrosti ( ili ludosti ).
GoDaddy je saren kao uskrsnje jaje, ja vise volim smirenije stvari. Namecheap.com, vredi pogledati, barem.
Jedino godady.com je prvi na listi .... pogledajte sami sta ljudi nude...
da, ali treba ti kartica ! stvarno su najpovoljniji, a nasi su prica za sebe!
Kaiser Soze
5.5.2007, 0:12
^Jel mozes da mi objasnis zasto su najpovoljniji?
I za koji to web servis koji prodaje domene ti ne treba kartica?
I zasto su nasi prica za sebe?
freeminder
5.5.2007, 15:03
Ja imam par razloga zashto su povoljniji od nashih hosting "nazovi" kompanija:
Gde kod nas mozes da dobijesh hosting od 5 GB i 250 GB transfera za 210 dinara mesechno ....... hmmmmmm .... nigde kod nas!
Mozda postoji strana kompanija koja nudi bolje uslove za istu ili nizu cenu ali poshto je godady proverena kompanija, nebih ulagao pare u neshto neprovereno ...... na par foruma (jedan nash, ali nije SK i dva strana) o godady imaju svi zdrav i normalan stav (ima prezadovoljnih, zadovoljnih, oni kojima je isti kao i svaki drugi a i mali broj onih kojima se nesvidja uopshte, ali koliko je na jednom od tih stranih foruma zakljucheno, da je profil tih ljudi koji su nezadovoljni oni koji nishta neznaju oko php programiranja i ocekuju da ce dobiti gotove skripte i vozi mishko ..... e sad kakva su iskustva sa ljudima odavde neznam )
Evo bash pogledah Soloymi:
1.5 GB i 30 GB transfera , 640 dinara mesechno :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:
GoDaddy je saren kao uskrsnje jaje, ja vise volim smirenije stvari. Namecheap.com, vredi pogledati, barem.
namecheap je godady-jev resseler (preprodavac) to moze biti svako, samo je potrebno da im uplatite 100 USD i postajete njihov preprodavac ..... tako da neverujem da je namecheap bolji od godady-ja niti da je losiji ..... jedino da su isti!
Trebao bih sutra da registrujem domen, pozeljno .info. Hosting ne bi isao s tim u paketu vec mi samo treba reg. domena.
Zanima me jel ima nekoga ko moze da mi preporuci neko mesto u Bgd-u, da budu cene ok i da se to zavrsi istog dana i pozeljno bi bilo bez prikupljanja obrazaca i raznih odobrenja? Znaci odem platim do nekih 800 din i gotovo isti dan?
Nadji nekog ko ima karticu ili najbolje ako je ti imash i na godady-ju ti je info domen 0.99 USD + 0.25 fee = 1.24 US .... 1.24* 60 din= 74 dinara za info domen ......
Kaiser Soze
5.5.2007, 19:06
I ako je reseller, barem izgleda x200 uljudnije i normalnije od GoDaddy.com . Ne kazem da je bolji, ja sam akcenat stavio na izgled. A i cene su iste prakticno.
freeminder
5.5.2007, 20:42
Ok ako kome izgleda uljudnije, ali oni su jednostavno preprodavci Godady-jev usluga, a to mozes biti i ti i ja ili bilo ko drugi!
Na osnovu toga, namecheap nemoze da bude bolji po nekim pitanjima funkcionisanja, moze samo da bude isti ili gori, a ja mu nisam dao nikakvu ocenu jer sve je stvar lichnog ukusa.....
Da cene su naravno praktichno iste jer ako postajesh nechije resseler a u ovom pitanju godady-jev , od godady-ja dobijesh donju granicu ispod koje nesmesh da naplacujesh za domen , tako da su cene za 10 centi jeftinije ali nebih tih 10 centi stedio da nastane neka frka izmedju mene-namecheap-godady kad mogu dirketno kod godady-ja da pazarim....
Iskreno ja sam pazario .info domen za pisljivoh 74 dinara i uz domen dobio free hosting kod godady-ja ..... To sam zaboravio napomenuti,da se dobija free hosting za kupljeni domen i to isti onaj od 5 GB i 250 GB transfera samo Add Suported ..... ebiga, ekstra je stvar samo nenadajte se da se mogu hostovati CMS skrpite jer se reklame nemogu inplementirati unutar CMS automatski .... ali za html je vise nego dovoljno!
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.