PDA

Prikaži potpunu verziju : Najbolji domaći glumac

Simke
20.12.2006, 1:45
Spisak koji je pred vama je plod vašeg glasanja koje je izgledalo ovako:

8 Danilo Bata Stojković
4 Pavle Vujisić
3 Nikola Simić
3 Milosav Mija Aleksić
2 Zoran Radmilović
2 Velimir Bata Živojinović
1 Miodrag Petrović Čkalja
1 Srdjan Todorović
1 Ljuba Tadić
1 Ljubiša samardžić
1 Milan Gutović

Kako će izgledati do kraja videćemo...

Naravno objašnjenja i komentari su dobrodošli, da li da kažem koju reč o tome... :confused:
mislim da ne, ovde se uglavnom svi znamo... ;) bićemo fini, zar ne.

Jim Bravura
20.12.2006, 3:10
Jako je tesko i nezahvalno glasati u ovakvoj konkurenciji velikana, jer uvek ostaje onaj osecaj da je glas mogao otici i nekom drugom. Steta sto se glasa za samo jednu licnost :)

Ocelot
20.12.2006, 3:23
Jedan je Čkalja! :alealeee:
Čovek koji uvek može da te nasmeje.

holodoc
20.12.2006, 3:23
Stvarno jako nezahvalno glasanje i zbog toga neću dati glas nijednom od navedenih glumaca.
Da ste dali nekog lošijeg glumca onda bih imao od čega da počnem kod sistema eliminacije ali ovako :)
Jedino bih možda Tadića i Samardžića eliminisao iz cuga jer ih nešto preterano ne gotivim:dzavo:

Nicolas
20.12.2006, 7:29
Ja sam glasao za Ckalju iako je stvarno 99% glumaca s ovog spiska po meni istog kalibra. Sve velikani! Slazem se da Samardzic bas i ne pripada listi.

- Ja bih dao desetke:
Pavlu Vujisicu
Bati Stojkovicu
Miji Aleksicu
Nikoli Simicu
Čkalji
i Zoranu Radmilovicu

- devetke:
Bati Zivojinovicu
Srdjanu Todorovicu
Milanu Gutovicu

- osam:
Ljuba Tadic

- sest:
Ljubisa Samardzic

Na skali od 1-10. Sta cu kada je zaista tesko odluciti se izmedju ovih desetki, a zasluzili su!

urke
20.12.2006, 10:00
Mene Bata Stojković jednostavno oduševljava. Balkanski špijun, Balkan eXpres, Varljivo leto, Kako sam sistematski uništen od idiota, Ko to tamo peva, Maratonci, Profesionalac, Urnebesna tragedija, Grlom u jagode...

Neuro
20.12.2006, 10:15
One and only - Danilo Bata Stojković.

Shlaymara
20.12.2006, 11:24
Da su na listi dao bi glas Zoranu Cvijanovici ili Nikoli Djuricku. Posto njih nema dajem glas Srdjanu Todorovicu. Pre svega zbog njegovoe odlicne glume u andjelima1 i zbog toga sto je svirao sa EKV.

Iris
20.12.2006, 11:44
Mija Aleksić - uz njega sam odrasla :icon_wink

Covenant
20.12.2006, 18:06
Bata Stojkovic pre svega;)
Tik iza njega sjajni Stevo Zigon i Nikola Simic...
Nema Zigona na listi-sramota:mad:
Jeste da je covek Slovenac,ali ceo svoj zivot se deklarisao kao Jugosloven,te ziveo u Srbiji

todos
20.12.2006, 18:12
Glasao sam za Pavla Vujisica koji je bio toliko realan ispred kamera da se moglo uciniti da je scena stvarno istinita.Mada svi koji su na spisku su vrhunski na svoj nacin.

aerochivija
21.12.2006, 11:16
Kao kada si mnogo gladan, i donesu ti tanjir sa jedanaest đakonija, a možeš da pojedeš samo jednu...
Odlučio sam se za Batu Stojkovića, pre svega što smatram da je odigrao mnogo različitih i jednako zahtevnih uloga i u pozorištu, i na filmu.
Slažem se s Covenantom da je Stevi Žigonu naneta nepravda jer nije na listi, a eto i ja sam ga zaboravio dok smo predlagali kandidate. Svaka čast Žiki Todoroviću, ali je Stevo Žigon mnogo duže na sceni koju je izuzetno zadužio, a pred Srđanom je još mnogo uloga. Takođe, zaboravili smo i oca Todorovića, Boru. Ali, mogli bi tako da nabrajamo do ujutro, sve žaleći što nemamo kvalitetnih političara ili direktora, koliko glumaca...

Nicolas
21.12.2006, 17:25
Mogao bi i Dragan Nikolic da se nadje na listi. Ja bih stavio npr. njega pre nego Ljubisu Samardzica. A siguran sam da postoji jos neki nas glumac vredan paznje, iz te stare garde.:icon_scra Ali ne mogu da se setim sada.

Magneto
21.12.2006, 20:04
Na primer Bogdan Diklić, Svetozar Cvetković, Branislav Lečić, Voja Brajović, Petar Božović, Ivan Bekjarev, Zoran Cvijanović, Aleksandar Berček, Marko Nikolić, Branko Cvejić, Petar Kralj, Rade Šerbedžija (zvanično Srbin iz Hrvatske ili Hrvat srpske nacionalnosti, štagod, ako se nekome ne sviđa neka ga ne računa) etc. Dakle još jedna anketa "par excellence".

Simke
22.12.2006, 9:02
Ne mogu da verujem, kako ste slatki!
Neverovatno!

Više od mesec dana je stajala tema u kojoj ste imali priliku da predložite listu sa vlastitim izborom glumaca.

Gde ste tada bili, zašto niste predložili glumce za koje sada pronalazite da nisu na listi?
Zašto sada gundjate, ima li to smisla ili imate neke druge, možda razbijačke ideje?
Kakvo je ovo pominjanje nacionalnosti, šta to Vi želite da kažete?!

Molio bih Vas da u ovoj temi više ne pronalazim nikakve insinuacije, imali ste priliku da predlažete i lista je sastavljena isključivo na osnovu vaših predloga!

Moj trud se sveo samo na to da prebrojim Vaše glasove i da postavim temu, prema tome stvarno nema smisla upućivati ovakve kritike.

srlle
22.12.2006, 13:03
@ simke
Sta ce ti Samardzic na listi, aman?

Covenant
22.12.2006, 17:38
Ne mogu da verujem, kako ste slatki!
Neverovatno!

Više od mesec dana je stajala tema u kojoj ste imali priliku da predložite listu sa vlastitim izborom glumaca.

Gde ste tada bili, zašto niste predložili glumce za koje sada pronalazite da nisu na listi?
Zašto sada gundjate, ima li to smisla ili imate neke druge, možda razbijačke ideje?
Kakvo je ovo pominjanje nacionalnosti, šta to Vi želite da kažete?!

Molio bih Vas da u ovoj temi više ne pronalazim nikakve insinuacije, imali ste priliku da predlažete i lista je sastavljena isključivo na osnovu vaših predloga!

Moj trud se sveo samo na to da prebrojim Vaše glasove i da postavim temu, prema tome stvarno nema smisla upućivati ovakve kritike.

Nacionalnost sam pomenuo namerno,jer da nisam(jugoslovenstvo i Srbija),verovatno bi se naslo likova koji bi rekli 'Sto si stavio tog sto nije "nas" ' a neko bi mozda upotrebio i neku tezu rec:a_whistli
Ja inace ovu temu nisam primetio uopste(niti bilo koje komentare u vezi nje),jer slabije i dolazim na ovaj deo foruma(pa se nisam ni trudio da primetim,a vidim i kod drugih je slicno:) ),ali da se ja pitam-Ljubisa Samardzic i Srdjan Todorovic uopste nemaju sta da traze na listi pored ostalih velikih imena;)

Djordje81
22.12.2006, 20:45
Srđan Todorović je na listi, a Stevo Žigon nije ?

B@NE
22.12.2006, 20:58
Srđan Todorović je na listi, a Stevo Žigon nije ?
Ova lista je sad sasvim OK, ja verujem da ima vishe od 10 domacih xtra glumaca ali morate shvatiti da je lista zatvorena, ranije su bili predlozi.

Nicolas
22.12.2006, 21:52
Ja se izvinjavam ali predlog ove liste mi je nekako promakao. Primetio sam npr. za stranog glumca, ili horor film u kojoj sam i ucestvovao ali ova mi je nekako promakla. Doduse nekih 10-tak dana me nije uopste bilo a verujem da je tada tema bila najaktivnija...

Covenant
22.12.2006, 22:23
Ja se izvinjavam ali predlog ove liste mi je nekako promakao. Primetio sam npr. za stranog glumca, ili horor film u kojoj sam i ucestvovao ali ova mi je nekako promakla. Doduse nekih 10-tak dana me nije uopste bilo a verujem da je tada tema bila najaktivnija...

Nekako i kod mene isto,a verujem i kod jos ljudi;)

Simke
23.12.2006, 9:24
OK, recimo da smo se razumeli.

Raspetljali smo kako je lista nastala i the end.

Da sam ja birao koga ću postaviti na listu sigurno ne bih zaboravio niti izostavio:

Radeta Šerbedžiju, koga sam imao čast da lično upoznam i da ga slušam u kafani kako polupijan recituje Anabel Lee, Ne daj se Ines i sl...
koga sam gledao kako uživa zabavljajući slučajne, zatečene goste, kako se ludira i kako ga boli uvo za sve...

Petra Božovića, koga sam takodje upoznao i sretao više od nekoliko puta...
čoveka koga treba doživeti uživo i osetiti tu ogromnu snagu glume i moći...
gledao sam ga kako u par koraka koliko mu je bilo potrebno da se udalji od kafanskog stola do podijuma postaje bog koji se nadvio nad svim prisutnima i kako potom u tih istih par koraka nazad postaje normalan i opušten lik sa kojim je više nego zadovoljstvo razgovarati...

huligan
23.12.2006, 12:17
Znaci,ne mogu da se odlucim izmedju Nikole Simica,Zorana Radmilovica i Ckalje.Sva trojica su legendarni glumci,a s obzirom na to,da veoma gotivim radovana moj glas je na kraju otisao Radmilovicu.

Beowulf
29.1.2007, 0:06
Dao sam glas Pavlu Vujisicu. Covek je mogao da glumi podjednako dobro i u drami, i u komediji...To mogu samo najveci glumci.

flaster
29.1.2007, 0:56
Dao sam glas Pavlu Vujisicu. Covek je mogao da glumi podjednako dobro i u drami, i u komediji...To mogu samo najveci glumci.
Pridruzujem se. Najimpresivniji je u ulogama "malih" ljudi, recimo u "Otac na sluzbenom putu".

aerochivija
30.1.2007, 1:48
Molim da se Pavle od sada preziva Vuisić. I da se zna da nije školovani glumac, već apsolvent filološkog fakulteta. I da je pisao pesme, i da postoji zbirka "Pesme sa života". I da je svejedno Paja bio fantastična glumčina.
I da se ne ljutite na mene zbog ovih upadica.

Rocker
4.2.2007, 13:49
Ja mislim da Gidra nikako nije smeo da izostane sa liste! I on je svakako jedan od velikana našeg filma.:aplauz:

bobi
4.2.2007, 14:04
Danilo Bata Stojković je bio pravo čudo od glumca. Takvu gestikulaciju još nigde nisam video. Paja Vuisić takođe. Doduše, sve više mislim da Paja nikada nije ni glumio, već da je takav čovek, takva sirovina, i sam bio. :)

btw. Ni meni nije jasno šta će na listi neharizmatični Ljubiša Samardžić? Prosečan glumac koji se čak usudio da sebe nazove rediteljem.

Auror
4.2.2007, 14:27
Molim vas,gdje je Lazar Ristovski?

Mr.Eco
4.2.2007, 14:33
Bogdan Diklić jedini zivi Pavlovic iz Maratonaaca al njega nema na spisku

fingerprint
4.2.2007, 14:40
Bata! Ja veceg cara nisam video :alealeee:

aerochivija
9.2.2007, 5:11
Ja mislim da Gidra nikako nije smeo da izostane sa liste! I on je svakako jedan od velikana našeg filma.:aplauz:

Njegova uloga "Kondora" u filmu "Valter brani Sarajevo" neodoljivo me podseća na najbolje role stranih glumaca u filmovima sa sličnom tematikom.

Ako mogu malo off topic, u pomenutom filmu cela eksplozija nemačkog voza je urađena kao filmski trik (sa modelima), što je oduševilo ondašnje svetske filmske vedete na polju specijalnih efekata.

Wile E. Coyote
9.2.2007, 10:25
Tezak izbor...
Glasao sam za Zorana Radmilovica, ali i da sam glasao za Paju Vuisica ili Batu Stojkovica, ne bih pogresio. Misim da su njih trojica najvece legende...

Crusader88
9.2.2007, 15:37
meni je extra Nikola Simic

ps ala ovde imamo obozavaoce Bate Stojkovica
moje subjektivno misljenje je da mi se ne svidja uposte kao glumac(mozda mi se svidja samo u maratoncima), u ostalim ulogama me nervira kao kad glumi onog idojota u Ko to tamo peva(a mozda je i tako dobro odglumio tog idijota, da je iznervirao lik koga on glumi )voljda shvatate na koga sam mislio
naravno svako ime drugacije misljenje, mislim da je lista manje vise ok, ali stvarno ne znam sta na ovoj listi rade Ljubisa Samardjic i Ljuba Tadic a ima boljih glumaca.I svi glumci ili su preminuli ili su na izdisaju, gde su neke mlade nade ili glumci srednjih godina kao Sergej Trifunovic, ili Nikola Kojo ili neki treci(stao mi je mozak), mislim ako nije tako neka se tema preimenjuje u
Najbolji domaći glumac preko 50 godina ili nesto
pozz

Crusader88
9.2.2007, 15:38

stvarno ubacili ste Ljubisu Samardzica a nema Gidre

Wile E. Coyote
9.2.2007, 15:47
Ljudi, zasto sad komentarisete "zasto niste stavili ovog, zasto ste stavili onog"? :icon_scra Lepo je receno da je bila tema u kojoj je odluceno ko ce biti na listi (http://www.sk.co.yu/forum/showpost.php?p=175871&postcount=15). Ja je takodje nisam ispratio i ne bunim se, mada se ni ja ne slazem sa ovom listom, ali ko mi je kriv kad nisam pratio...