PDA

Prikaži potpunu verziju : 4g modem:

rocknrolla
25.11.2020, 23:42
Cao ekipo :)

Treba mi jedan savjet.

Radim live streaming i imam samo jedan 4g modem HuaweiE5577C.

Medjutim na zadnjem poslu je nesto bio los protok, tako da mi je stream imao puno drop frejmova, non stop je bio isprekidan.

E sad, treba mi neki uredjaj koji bi sabrao 2 ili 3 4g modema u jedno, a mozda i kablovski internet gdje ga bude bilo...

Postoji li tako nesto ?

Ja sam nasao Teltonika RUTx11

water wizard
26.11.2020, 4:03
znaš kako, mislim..
on može da sabira, ali to su odvojeni kanali a stream ti je jedna konekcija, nije to torent pa da može sa 4 konekcije da skida svako svoj deo..
Tebi treba jedan dobar upload
Ili lepo snimi offline pa uploaduj polako..

rocknrolla
26.11.2020, 12:45
Nisi me razumio.
Ovo mi treba iskljucivo za "live" prenose.

Treba mi redudansa, npr da ako jedan provajder podbaci, taj uredjaj automatski pusti sledeceg.

Tako bih ja imao min 2 ISP provajdera i dva modema na taj uredjaj ( mozda i tri) t-com, m-tel i telenor. Tako da u svakom trenutku budem bezbjedan

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

voodoo_
26.11.2020, 13:16
Može da se napravi skripta koja u kratkim periodima proverava stanje linkova u smislu trajanja round trip-a i broja grešaka, pa da gasi problematične interfejse i aktivira samo ispravan, ali nije idealno rešenje i naravno treba to neko da ti isprogramira.

rocknrolla
26.11.2020, 21:56
A recite mi, kako delegira PC sledece:

Kad utaknem npr 4g modem preko USB kabla.

Utaknem i internet preko RJ45 na NIC

I utaknem jos telefon i njegov internet serujem preko USB-a.

Kako odredjuje prioritet ?
Da li ce to biti najbrzi ili je po defaultu mrezna kartica prva ?

Neutrino
26.11.2020, 22:25
Prioritet mrežnih interfejsa u Windowsu određuje tzv. "metric" vrednost.

Nalazi se u mrežnim podešavanjima adaptera, pod Advanced stavkama za izabrani protokol (IPv4, IPv6 itd.)

Podrazumevana (automatska) vrednost je podešena na 10. Manja vrednost znači veći prioritet mrežnog adaptera u sistemu.

https://i.imgur.com/vKLAvoG.png

rocknrolla
26.11.2020, 22:29
Hvala,

Moze li se podesiti da je prioritet bandwith ?

Da sam delegira interfejs sa kojega ima bolji protok ?

To mi je jako vazno

rocknrolla
27.11.2020, 14:24
Evo ovdje imam kabal i 4 g modem ?
Kako bih stavio da mi je npr 4g modem prioritet (ako on u datim uslovima ima brzi upload) ?

4g je br 6 (Ethernet3)https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201127/0ffbe8bab82b47230d9834ff247c9609.jpg

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Neutrino
27.11.2020, 14:44
Već sam ti odgovorio u prethodnom postu. Postavi metric vrednost za brži mrežni interfejs na manju vrednost od ostalih mrežnih interfejsa.

Tebi je Ethernet 3 trenutno postavljen na metric vrednost 75 za IPv4 i IPv6.

Pošto imaš druge uređaja čija je metric vrednost 25 postavi metric vrednost za Ethernet 3 na recimo 20.

To možeš da uradiš u Control panelu kao što sam već prethodno objasnio ili ako već imaš otvoren Powershell kucaj sledeću komandu (moraš da pokreneš Powershell kao administrator):
Set-NetIPInterface -InterfaceIndex 6 -InterfaceMetric 20

rocknrolla
27.11.2020, 14:47
Hvala brate,

To ce mi pomoci da kad imam vise internet prikljucaka, odredim prioritetne (sa brzim protokom)