PDA

Prikaži potpunu verziju : Supernova net problem - ne otvara sajt ponekad

bojanh
18.9.2020, 21:23
Pre 2-3 meseca sam presao sa telekom neta 10mbit na Supernova 60mbit, jeste da je 6 puta brzi, ali je i 6 puta losiji, osim one proklete Captche, desava mi se da naprimer Kupujemprodajem zakuca (ne otvara sajt) po 30 sekundi...onda proradi i radi tako 3-4 minute, pa opet ne otvara 30 sekundi i tako od prvog dana.

Ima li tu nekog leka, da li je nesto do podesavanja rutera ili je jednostavno takav los provajder ?

DeCoy
18.9.2020, 22:30
IP adresa ti je NAT-ovana, što je poznat slučaj za Supernovu. Na jednu adresu ide xy korisnika zato ti se i javlja captcha non-stop, kao i zagušenja u protoku. Proveri šta ti piše u ugovoru.

http://www.umrezen.in.rs/networking/carrier-grade-nat-cgnat-kod-domacih-provajdera/

bachi
19.9.2020, 13:22
Koristiš li neku svoju opremu za Internet ili samo ono što su ti oni dali?

orange47
19.9.2020, 18:12
IP adresa ti je NAT-ovana, što je poznat slučaj za Supernovu. Na jednu adresu ide xy korisnika zato ti se i javlja captcha non-stop, kao i zagušenja u protoku. Proveri šta ti piše u ugovoru.

http://www.umrezen.in.rs/networking/carrier-grade-nat-cgnat-kod-domacih-provajdera/

a nije poznat za SBB ili Telekom ili Orion?

Laskaris
20.9.2020, 19:12
Naravno da jeste, svi to rade. Restart rutera najcesce resava problem. Za svaki slucaj ja pobrisem cache browsera. Na Supernovi sam i nema zagusenja u protoku. Usko grlo su najcesce kucne wireless mreze na kojima bude 2-3 laptopa i bar isto toliko pametnih telefona.

orange47
21.9.2020, 20:42
nemaju svi provajderi CGNAT.

@bojanh
jesi li probao sa nekim drugim DNS-om?
ako je preko wifi probaj neki drugi kanal ili se priblizi anteni.

bojanh
4.8.2021, 17:09
Pozdrav.
Evo prodje skoro godinu dana, problem je i dalje tu, gomila korisnika iza jedne IP adrese.
Kupujemprodajem mi sve cesce ne otvara, dakle radi 10-ak minuta, pa onda 1 minut uopste ne otvara, na jednom stranom forumu gde sam ucestvovao pre par meseci sam mogao da kucam poruke, a sad mi je IP adresa na blacklisti i ne mogu da postujem...
Zvao sam tehnicku podrsku Supernove, operateri su uvek zauzeti, ali bas uvek.
Ne znam ima li smisla poslati im zalbu preko njihovog sajta, da li uopste gledaju to ?

Ako ne uspem da resim ovaj problem, zanima me postoji li neki drugi provajder u Srbiji koji ne stavlja puno korisnika iza CG-NAT ili to sad svi rade?

Cak mi je poceo i na neka 2-3 sajta koja isto cesto posecujem da trazi onaj Google Captcha, a to mi do pre 2 meseca nije nikad trazio...dakle situacija je jako iritantna.

water wizard
4.8.2021, 18:04
meni kp radi normalno na vip, sadašnji A1, probaj preko mobilne aplikacije kp..

bojanh
4.8.2021, 18:21
Ne odgovara mi, pratim oglase ceo dan i kucam sa milion ljudi, treba mi KP preko racunara radi brzine i preglednosti...nisam bas za mobilno koriscenje, presporo.