PDA

Prikaži potpunu verziju : iRiver T10


harmon
19.12.2006, 1:51
Pre nedelju dana kupio sam iRiver T10 mp3 player sa 512 MB memorije. Radi se o MTP verziji (prebacivanje pesama se vrsi preko WMP 10) uredjaja sa firmware-om 1.03. Posle instalacije WMP 10, povezao sam uredjaj sa kompjuterom i Windows ga je prepoznao kao Windows Portable Devices (u Device Manager-u), a u Windows Explorer-u (My Computer) se nalazi u kategoriji Audio Devices. Problem je u tome sto se kod sata na Taskbar-u (Notification Area) nije pojavila ikona Safely Remove Hardware tako da moram da ugasim racunar da bih diskonektovao uredjaj sa kompjutera. U uputstvu koje sam dobio uz uredjaj pise da ta ikona treba da se pojavi i da se uredjaj diskonektuje pomocu nje. Mp3 player sam povezao i sa drugim kompjuterom koji je imao svezu instalaciju operativnog sistema i uredjaj se ponasao isto, dakle ikona Safely remove hardware se nije pojavila. Kako da resim ovaj problem? Da li ce problem resiti instalacija novog firmware-a (verzija 1.7 skinuta sa sajta proizvodjaca)? Hocu li izgubiti garanciju ako instaliram novi firmware? Hvala na brzom odgovoru.

jonathan
19.12.2006, 2:52
a samo objasni, sta se desi i jesil probao da ga jednostavno "iscupas" ...mislim, vidim vecina to radi i mp3 player-i im jos uvek "zive", znaci ne skodi
znam da je preporucljivo ici na Safely Remove Hardware ..mozda njemu ne treba

Chivan
19.12.2006, 13:31
Radi se o MTP verziji (prebacivanje pesama se vrsi preko WMP 10) uredjaja sa firmware-om 1.03. ... dakle ikona Safely remove hardware se nije pojavila. Kako da resim ovaj problem? Da li ce problem resiti instalacija novog firmware-a (verzija 1.7 skinuta sa sajta proizvodjaca)? Hocu li izgubiti garanciju ako instaliram novi firmware?
Prodavci i servisi često ne uvažavaju garanciju ako si apdejt firmvera obavio sam. Ako imaš problem, preporučujem ti da ga nosiš kod njih i da im isto to objasniš što si objasnio i nama. Servisi obavljaju apdejt firmvera, ali tada garancija važi (samo ne smeš ti sam na svoju ruku to da radiš).

USB uređaji smeju da se vade "na živo", tako je standard i osmišljen. Jedina šteta koja može da se desi je ako ga izvadiš u toku čitanja ili pisanja. Tada dolazi do gubitka fajlova. Ukoliko to uradiš u toku pisanja na uređaj, osim gubitka fajlova možeš da oštetiš i fajl sistem i da uređaj zbog toga postane neupotrebljiv (ali najčešće pomaže skeniranje ili formatiranje prenosnog diska. Međutim, formatiranje bi takođe moglo da zezne garanciju, pošto neki plejeri na sebi imaju skrivene sistemske fajlove koje ćeš izgubiti prilikom formatiranja).

Da li si siguran da uređaj ne može da radi i u režimu prenosnog diska? Ne znam da li se ta ikona pojavljuje i kada se radi o MTP uređajima. Neki plejeri su imali opciju da se prebacuje između MTP/prenosni disk.

Ukratko, uređaj si platio da bi on radio kako treba. Ako ne radi kako treba, nosi ga u servis, tome i služi garancija. Reci im šta piše u uputstvu i reci im da si probao na dva kompjutera.

harmon
19.12.2006, 14:26
Citao sam nesto na sajtu iRivera o mogucnosti prebacivanja iz MTP u UMS verziju ali tada ti treba iRiverov softver za prebacivanje pesama umesto WMP10, tako da se svodi na isto. Najverovatnije cu ga odneti u servis.
Da li je moguce da se ikona ne pojavljuje zato sto se radi o Media Transfer Protocol (MTP) uredjaju?

Chivan
20.12.2006, 13:23
Citao sam nesto na sajtu iRivera o mogucnosti prebacivanja iz MTP u UMS verziju ali tada ti treba iRiverov softver za prebacivanje pesama umesto WMP10, tako da se svodi na isto. Najverovatnije cu ga odneti u servis.
Da li je moguce da se ikona ne pojavljuje zato sto se radi o Media Transfer Protocol (MTP) uredjaju?Ne znam, nemam ni jedan MTP uređaj pri ruci kako bih proverio. To mi je palo na pamet da bi moglo da bude, ne znam da li je tačno. Možda bi mogao neko da prokomentariše ko ima MTP uređaj?

Inače, to je bio najveći razlog zbog kojeg nisam kupio iRiver i zbog kojeg bih dobro razmislio da li da kupim iPod. Šteta, pošto se radi o najkvalitetnijim uređajima, ali me jednostavno to glupiranje sa posebnim programima ili Media Playerima izluđuje.

Shang Tsung
20.12.2006, 18:07
Ortak je imao neki iRiverov plejer (nije taj model, nego neki sa 5 i nesto GB-a).
Takodje mu se nije pojavljivala precica za diskonektovanje uredjaja,i transfer fajlova se vrsio preko WMP11(koji je dobio kao softver na disku).
Cini mi se da je ovaj problemcic malo sirih razmera, nego sto bi se reklo na prvi pogled.

Chivan
21.12.2006, 12:50
Ortak je imao neki iRiverov plejer (nije taj model, nego neki sa 5 i nesto GB-a). Takodje mu se nije pojavljivala precica za diskonektovanje uredjaja,i transfer fajlova se vrsio preko WMP11(koji je dobio kao softver na disku). Cini mi se da je ovaj problemcic malo sirih razmera, nego sto bi se reklo na prvi pogled.Pa eto, kao što rekoh, možda i nije problem, nego treba tako.