Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Da li moze u nekoj banci da se uzme kreditna kartica za internet sa 16 god

TheReaper
19.12.2006, 0:22
E ovo me ja zamolio drug da postujem. Pa ako neko zna neka javi.

SuperG
19.12.2006, 0:26

Ne. :kreza:

Boza
19.12.2006, 1:19
Pa nek izvadi na ime nekog od roditelja!:boodala:

Nicolas
19.12.2006, 1:28
Mislim da to planira da izbegne. Verovatno mu treba za "posebne" namene.:opanachke

Nego mora da moze, secate se one reklame kada dete ulazi u banku i daje sluzbeniku 10 u metalu na stednju. A mali je bio ispod 10. Znaci sigurno moze.:kreza:

bojongo
19.12.2006, 1:38
Moze, moze samo pazi da te ne u'vate. :D

Marko_L
19.12.2006, 1:46
Da, ali u pratnji dede :)
Elem, lice koje nije punoletno može bez problema da ima svoj račun u banci, ali ne može da raspolaže parama sa tog računa dok ne napuni 18.

holodoc
19.12.2006, 1:51
A i uslovi su mnogo strožiji za dobijanje kreditne kartice nego što je to slučaj sa običnim platnim.

Skols
19.12.2006, 10:46
pa sad ne znam,u ERSTE banci ima paket namenjen omladini,dobijas DINA karticu
moze i VISA Electron da narucis...e sad za starosnu granicu nisam pitao....nista te ne kosta da skokne da pitas :)

Iris
19.12.2006, 21:18

Kazi drugu nek' proseta do banke pa nek' pita. Ovaj forum me ponekad zaista podseca na "dragu Savetu"... :icon_scra

TheReaper
19.12.2006, 23:05
Hvala!

sasha vukelic
20.12.2006, 2:57
teoretski je moguce. evo jedan jako tezak nacin:
preko neta igras neki od freeroll pokera dok ne dobijes nesto para i onda te pare iskoristis za pravljenje virtualne kreditne kartice.

holodoc
20.12.2006, 3:19
teoretski je moguce. evo jedan jako tezak nacin:
preko neta igras neki od freeroll pokera dok ne dobijes nesto para i onda te pare iskoristis za pravljenje virtualne kreditne kartice.
Sva sreća što je ovo samo teorija i da ta virtualna kartica ne može da ide u minus jer je praksa da se to najčešće dešava kod online kockanja :D

sasha vukelic
20.12.2006, 4:17
bogami, kod kockanja bilo koje vrste :)

Skols
20.12.2006, 11:42
pa sad ne znam,u ERSTE banci ima paket namenjen omladini,dobijas DINA karticu
moze i VISA Electron da narucis...e sad za starosnu granicu nisam pitao....nista te ne kosta da skokne da pitas :)

proverio sam,sa punih 16god.mozes dobiti ovu VISA Electron

Bug[Su]
20.12.2006, 13:44
u sunce mu ..... shta ja onda cekam?
jeste vi sigurni da moz sa 16?
ja citao kod rajfajzena tamo pishe samo punoletna lica ;/

sasha vukelic
20.12.2006, 15:03
e prije nego sto se krenete muciti sa vadjenjem kartice, provjerite da li ta stranica sa koje hocete da porucite prima VISA ELECTRON, posto je to dosta drugacije od VISA kartice! a i jako malo stranica prima elektron...

Skols
20.12.2006, 15:18
e prije nego sto se krenete muciti sa vadjenjem kartice, provjerite da li ta stranica sa koje hocete da porucite prima VISA ELECTRON, posto je to dosta drugacije od VISA kartice! a i jako malo stranica prima elektron...

to stoji...

Nicolas
20.12.2006, 17:20
A ako nije tajna.:) Sta to porucujete?:icon_scra

Skols
20.12.2006, 17:25
']u sunce mu ..... shta ja onda cekam?
jeste vi sigurni da moz sa 16?
ja citao kod rajfajzena tamo pishe samo punoletna lica ;/
pogledaj u erste banci

holodoc
20.12.2006, 17:32
Sa "Visa Electron" karticom ne može da se plaća preko interneta jer je to najobičnija PLATNA kartica. Za plaćanje preko interenta je neophodna KREDITNA kartica. Što se tiče "Vise" minimum kartica sa kojom može da se plaća vani je "Visa Classic" ali su uslovi za njeno dobijanje loši. Npr. ako se nešto nije promenilo u poslednjih par nedelja devizni depozit za njeno dobijanje je oko 200 evra plus moraju da budu ispunjeni rigorozni uslovi oko radnog staža tj. "vezanosti" za trenutno radno mesto, bla, bla, bla,.... Naravno ove muke ne podrazumevaju plaćanje preko interneta domaćim firmama kod kojih sasvim perfekto funkcionišu i obične platne kartice :D Dakle. Ili će autor ove teme da porpiča sa roditeljima oko otvaranja deviznog računa (naravno uz ispunjene prethodno navedene uslove) u nekoj od banaka i slanja zahteva za izdavanje "Visa Classic" kartice ili će ipak morati da se strpi par godina :)
A da,... Da napomenem da već našoriko opevani "PayPal" sa kojim većina stranih sajtova sarađuje po pitanju transakcija sa kreditnim karticama i dalje nije podržan u Srbiji. Pa ko voli nek izvoli ;)

SuperG
20.12.2006, 21:41
Za plaćanje preko interenta je neophodna KREDITNA kartica. Što se tiče "Vise" minimum kartica sa kojom može da se plaća vani je "Visa Classic" ali su uslovi za njeno dobijanje loši. ;)

Nisi u pravu. Najbolje resenje je Visa Virtuon (http://www.raiffeisenbank.co.yu/srpski/ret_services/visa_virtuon.asp). Sluzi samo za placanje preko interneta. Jedini uslov jeste da sve vreme na racunu moras imati polozeno 20 evra - sto je mizerija... Procedura vadjenja je takodje krajnje jednostavna...

sasha vukelic
20.12.2006, 21:47
Sa "Visa Electron" karticom ne može da se plaća preko interneta jer je to najobičnija PLATNA kartica. Za plaćanje preko interenta je neophodna KREDITNA kartica.
Nisi u pravu. Part 2 :) Visa electron se moze koristiti za placanje preko interneta na onim sajtovima koji to podrzavaju. Neke banke traze poseban pismeni zahtjev da se electron kartica "otkljuca" za placanje na internetu. Neke banke uopste ne podrzavaju koristenje elektronki na internetu. No u vecini slucajeva je sasvim moguce, jer sam ja kupovao sa electron karticom preko interneta bez problema.

nikolafox
25.1.2007, 13:20
Jedinu karticu koju mozes da izvadis je Visa Electron i to sa deviznim racunom ali ja sam ih pitao bas mailom da li mogu da placam internetom odgovor je NE:n-cc2:

nikolafox
25.1.2007, 13:23
Nisi u pravu. Part 2 :) Visa electron se moze koristiti za placanje preko interneta na onim sajtovima koji to podrzavaju. Neke banke traze poseban pismeni zahtjev da se electron kartica "otkljuca" za placanje na internetu. Neke banke uopste ne podrzavaju koristenje elektronki na internetu. No u vecini slucajeva je sasvim moguce, jer sam ja kupovao sa electron karticom preko interneta bez problema.
Moja majka ima Visu Electron i bas kada sam hteo da uplatim mesec za wow gde na njihovom sajtu i pise da prihfatajju Visa Electron nisam uspeo jer na njoj nema nikakav broj (onaj veliki) jer su kod nas samo za ELECTRONIC USE:n-cc2: