Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Yuwiw !!! Spam!?

INSANE
18.12.2006, 3:59
ZNA LI NEKO STA JE OVO!? SPAM ILI NESTO DRUGO.

je član Yuwiwa i poziva Tebe da učestvujes u proširenju ove zajednice.

Zašto bi postao član Yuwiwa?

Yuwiw je prva online zajednica na prostoru ex Jugoslavije koja služi za pronalaženje starih prijatelja, i upoznavanje sa prijateljima tvojih prijatelja.

* Možeš imati svoj profil
* Možeš staviti svoje slike
* Možeš slati poruke prijateljima i pričati sa njima na chatu
* Možeš objavljivati na zajedničkom bilbordu vesti o tebi, pozivnice na žurke, koncerte, festivale, organizovati zajednička putovanja, izlete i ostalo
* Možeš započeti diskusije na forumu
* Možeš pisati svoj blog

Ko koristi Yuwiw?

Yuwiw je za sve:

* za prijatelje, sa kojima želimo podeliti naše važne stvari
* za rođake koji žele stupiti u svakodnevni kontakt
* za stare školske drugove, da se prisete starih uspomena
* za sve, koji traže davno izgubljene prijatelje

Kako da se registrujem?

1. Klikni na link
2. Napravi svoj profil
3. Piši svojim prijateljima, prijateljima od svojih prijatelja, onim drugarima za koje si mislio da ih više nikad nećes sresti
4. Pozovi prijatelje, širi lanac Yuwiwa

holodoc
18.12.2006, 4:17
Pa ako se nisi pretplatio na neki njihov newsletter ili tako nešto onda jeste spam. Posebno pošto na par mesta potenciraju da se ne služe nikakvom vrstom reklame tj. pozivnice se prenose sa prijatelja na prijatelja.
Lično ne bih voleo da se moja email adresa nađe kod nekog od članova ove družine :)

Iris
18.12.2006, 12:37
Jedna slična (uzaludna) ideja je stigla i do mene: http://namesdatabase.com.

Što je najgore, stvarno radi po principu poziva ali je sistem veoma loš. Po njemu, moraš da upišeš u sistem sve mejlove svih ljudi koje si ikada znao, pa da ih onda navedeš još malo, i pri tome se osećaš veoma glupo što bez pitanja unosiš nečiji mejl koji sutradan može da bude zatrpan spamom. Navodno, u ovom slučaju to nije bilo istina ali se svejedno u ovakvim situacijama treba dvaput pitati pre nego što zaigraš po tuđim pravilima.

INSANE
19.12.2006, 0:35
Pa ako se nisi pretplatio na neki njihov newsletter ili tako nešto onda jeste spam. Posebno pošto na par mesta potenciraju da se ne služe nikakvom vrstom reklame tj. pozivnice se prenose sa prijatelja na prijatelja.
Lično ne bih voleo da se moja email adresa nađe kod nekog od članova ove družine :)
Nisam se pretplatio,a cak znaju moje ime i prezime,a mail mi je stigao na Gmail koji i ne koristim nesto cesto pa se sad pitam otkud im ti podaci!?

holodoc
19.12.2006, 0:49
O tome i pričam! Ogroman broj ovakvih "organizacija" ni ne služi ničemu drugom do pribavljanju tuđih email adresa. Drugi veoma čest izvor "izgubljene" email adrese je slanje velikom broju primalaca odjednom pa se ljudi uvek zaborave da treba da koriste "Undisclosed recipients" a ne da samo nafrljaju mailove u "To" :)

Yuwiw
21.12.2006, 17:39
Dragi Insane i Holodoc!

Iznenadilo me kako pisete na ovom topicu da je YUwiw spam, sto nije istina. YUwiw je mreza prijatelja (slicna kao Orkut ili Hi5) za podrucje ex Jugoslavije, i mozete dobiti pozivnicu samo u slucaju ako vas neki clan pozove.
Tojest, mi iz Yuwiwa vam ne mozemo slati ni pozivnice, ni spam, to moze uraditi samo osoba koja je vec clan i zna vasu mail adresu i ime.
Ako nam posaljete mail na webmaster[at]yuwiw[dot]com sa vasom Yuwiw pozivnicom, mozemo proveriti koji je clan vama poslao pozivnicu, i ako primetimo da ta osoba salje pozivnice nepoznatim ljudima, iskljucicemo ga iz sistema. Posto ne bi voleli da nas sistem koji sluzi za povezivanje prijatelja i poznannika neko koristi za spam svrhe.
Ako vas zanima Yuwiw, proverite nas sajt.

Puno pozdrava

Webmaster Yuwiwa

B@NE
21.12.2006, 17:43
U cemu je poenta vase organizacije, koji je cilj?

Nicolas
21.12.2006, 17:58
Brate nemoj da ga ohrabrujes. Bolje da se sve zavrsi na ovom gore jasnom postu.;)
Verujem da si na nekom ino sajtu naisao na deo gde te pozivaju da nadjes svoje prijatelje iz "high school-a" i proveris sta sada rade, gde rade, kolika su im primanja, gde zive, kako izgledaju trenutno (omoguceno kod pojedinih) etc. Ako nisam pogresno protumacio. A verujem da nisam. Uglavnom ovo bi trebalo da bude protivzakonito. Bar u nekim zemljama evrope jeste. Mislim da EU zakoni ne odobravaju takve servise pa se na netu nailazi pretezno na americke. Nisam 100% siguran u to, ali jesam siguran da niko nema zakonsko pravo da nekome poveri tvoje ime, prezime i ko zna sta jos a nemaju ga ni oni za zadrzavanje niti kontaktiranje istoga! To je to!

Yuwiw
21.12.2006, 18:24
Nikola, nisi u pravu, u Evropi postoji mnogo takvih sistema, skoro u svakoj clanici EU. Nije protivzakonito, svako daje one podatke koje zeli, niko ga ne primorava, ko nece da ima podatke u sistemu, jako jednostavno, neka se ne registruje. A za to postoji i legal terms, koje svako mora da prihvati kad pristupi sistemu, tako da su podaci strogo cuvani, ne moze do njega doci nijedan spamer.
Ja sam licno nasao puno starih prijatelja i poznanika, koje vec godinama nisam video i nisam ni znao gde zive, sta rade. A kako to i drugima pricinjava zadovoljstvo o tome svedoci sve visi broj clanova iz svih bivsih zemalja Yu.

Webmaster Yuwiwa

Iris
21.12.2006, 18:43
@Yuwiw,

hvala lepo na opširnom objašnjenju, vredi saznati koji sve servisi postoje na našem Internet nebu. Činjenica je da su mnogi korisnici imali loša iskustva u sličnim pokušajima i pomoći će im što su sada dobili jasne informacije i uputstva. Molim samo da se ova tema ne pretvori u reklamiranje Vašeg sajta, te bi bilo lepo da se zadržite na već postovanim detaljima. Ako su zainteresovani, korisnici će lako naći i posetiti pomenuti sajt a Vas pozivam da se aktivno uključite u rad i ostalog dela foruma :)

Nicolas
21.12.2006, 19:47
Bullshit webmastere! Mozda se neko zakaci na tu pricu ali onaj ko je upuceniji i malo nece! Ja 100% garantujem da bi svako ko bi pokrenuo sudski proces pod takvim okolnostima dobio spor i protiv osobe koja je neovlasceno dala podatke na "koriscenje" i vas koji ih "koristite"! Simple argument, nije postojalo ovlascenje nosioca prava!
Nisam pogresio jer sam rekao da nisam 100% siguran za ceo EU ali postoje pojedine zemlje u kojima je to zakonom regulisano (zabranjeno). Za druge uvek postoji sud, e sada sto se to iskoriscava i sto ljudima nije milo da se cimaju oko takvih sitnica to je nesto drugo!

Yuwiw
3.1.2007, 15:05
Necu da reklamiram sajt, ali moram odgovoriti na zadnji comment.
Niko nam ne daje nikakve podatke, osim onog ko ude i prihvati legal terms. Tako funkcionise million takvih sajtova i foruma, kao i ovaj naprimer gde pisemo sad. Tako da doticna osoba daje svoje podatke posle prihvacanja pravilnika sajta.Za mene ja tema zakljucena, kako me je Iris zamolila.
Zelimo svakom srecnu novu Godinu!