Prikaži potpunu verziju : 6+6pin ubodeno u graficku koja trazi 6+8pin
Sta moze da se desi u takvom slucaju, recimo ako graficka tokom opterecenja povuce vise struje nego sto PCI-E i 6+6pin mogu da isporuce?
I koliko je to uopste bezbedno?
Gledam neki racunar na oglasima i primetim ovo.
water wizard
14.5.2020, 16:01
kao i sa svim grafičkim kad ih staviš na slabo napajanje, ili zaboraviš da ubodeš strujni kabl, nestabilnost, neće da upali i slično..
2x6 pin je već 300W +75 iz pcie slota tako da bi trebalo da ima dovoljno struje, mislim
kao i sa svim grafičkim kad ih staviš na slabo napajanje, ili zaboraviš da ubodeš strujni kabl, nestabilnost, neće da upali i slično..
2x6 pin je već 300W +75 iz pcie slota tako da bi trebalo da ima dovoljno struje, mislim
2×6 pin je 150W, po specifikaciji. Jedan 8 pinski daje 150W, dok jedan 6 pinski daje 75. To je po specifikaciji, mada cesto napajanja mogu da isporuce nesto vise na 6 pinskom, ne treba racunati na to. A ostatak, moze da radi OK, moze da bude nestabilna, ako je neko znj napajanje moze da izgori ono ili u ekstremnom slucaju da se zbog temperature konektor bukvalno istopi (to sam vidjao samo po netu,nikad uzivo, mada je teoretski moguce ako su losi kablovi/konektori, zbog prevelikog otpora).
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.