Prikaži potpunu verziju : Kuleri krenu pa stanu
nekitamo36
4.5.2020, 11:54
Pozdrav,
da li je okej sto kuleri na grafickoj krenu da rade malo pa stanu, okrenu par kruga pa stanu, je l to tako treba jer se graficka ne greje odnosno samo je kompjuter upaljen, nije opterecena. Hoce krenuti da se vrte normalno kad bih usao u igricu ili ima neki problem, ne bih da eksperimentisem sam. U pitanju je RX 470 powercolor Red dragon 4GB.
Hvala.
water wizard
4.5.2020, 11:57
valjda je tako normalno probaj igricu dal će da se zavrte
Pa zato sto ti graficka ima konstantno 60C ili malo vise, zavisi na koliko pali ventilatore. Tih par sekundi spusti na mozda 57-59 pa stanu, kad ono hop, opet se zagreje. Malo provetri kuciste ili stavi ventilatore da konstantno vrte bar na 20%.
Fabrički je podešeno da se ventilatori pale kada kartica pređe 58-60 stepeni. Ako ti smeta skini Afterburner pa sam namesti profil za ventilatore da se vrte kako i kad tebi odgovara.
nekitamo36
4.5.2020, 13:26
probacu sutra kad mi stigne novo napajanje, ovo mi malo slabije bilo pa da ne rizikujem da nesto pregori
Ne bi bilo loše da, kao što kaže ETR1, staviš da se uvek vrte na nekih 20%, jer ako tebi bez ikakvog opetrećenja kartica nabija 60 stepeni to nikako ne valja.
nekitamo36
4.5.2020, 22:01
iskren da budem nisam jos testirao karticu na temperaturu i to, samo sam probao da l radi kod drugara na napajanju jer ima 6pin, videcu sutra kad mi stigne napajanje kako i sta, ali svakako cu staviti da uvek rade na 20%
Imao sam i ja isti problem sa RX 470, u pitanju je XFX proizvodjac.
MSI Afterburner ti resava ovaj problem, graficka sad u idle ima oko 30-35c i tokom gaminga ne prelazi 60c, a necujna.
Izgleda da je vecina proizvodjaca za RX 470 namestila fabricki uzasan profil za ventilatore.
Ali zato je tu MSI program.
Zero fan nije nikakav problem nego default fan profil.
Rešava se vrlo lako sa bilo kojim softverom za kontrolu obrtaja ventilatora.
Hmm...moja safir 380x se tako ponaša samo kad sam u biosu odnosno pre ulaska u windows.
Nakon ulaska u windows grafička uopšte ne vrti ventilatore dok ne pređe mislim 50c.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.